cafe座落海邊,餐廳座位十分闊落,想聽聽海風chil D嘅,可以坐外面,想安靜少少亦可以坐裡面位置!裡面裝修走工業風格, 感覺悠然舒適!而且cafe還是pet friendly 的, 當日去到都見到好多主人帶埋狗狗坐外面,真的感覺很寫意 🔮燒墨魚咀串(5串)純粹覺得好少食墨魚咀,所以叫來試吓!點知一試又有驚喜!先是大大串,每串4大件,墨魚咀爽口彈牙之餘 ,自家燒汁更咸甜有至,可謂零失手燒物!仲要有成5串咁多,好食又抵食呀! 🔮唐揚炸雞 (8件)   這個炸雞完全沒有欺場呀!每塊都大大件,重點係好好食呀!廚師用咗雞腿肉, 肉質嫩滑有嚼口,重點係火喉剛剛好,外脆內juicy, 雞肉醃得入味之餘,咬落去仲有流汁出來, 好有驚喜呀! 🔮辣肉腸薄餅     完全無諗過辣肉腸pizza會有咁多芝士, 多到可以拉絲呀!舖到滿滿的!這家pizza是我偏愛的薄身脆底,即叫即焗, 辣肉腸微辣而已, 與茄膏芝士等,味道十分匹配,辣辣地更添惹味! 🔮美國啤酒脆漿薯條     我好鍾意食Beer Battered Fries ,店家薯條炸得十分出色,外層炸得好似薯片咁脆!完全沒有油膩感,而上面曬上蒜鹽和少少h

🔮燒墨魚咀串(5串)

🔮唐揚炸雞 (8件)

🔮辣肉腸薄餅

🔮美國啤酒脆漿薯條
我好鍾意食Beer Battered Fries ,店家薯條炸得十分出色,外層炸得好似薯片咁脆!完全沒有油膩感,而上面曬上蒜鹽和少少herbs做調味!
更加香脆可口!

🔮飛魚籽蟹肉忌簾汁意大利粉
這個意大利粉可以話係一道會令你印象深刻的一道菜!廚師用料絕不吝嗇,蟹肉和魚籽的份量十分多,而忌簾汁creamy幼滑,又吸收了蟹肉的鮮味!汁底既香濃又蟹鮮味十足,忌廉汁比例不多也不少,使每條意粉都掛滿香濃嘅忌廉汁,意粉口感又煙韌有嚼口,加上啖啖的蟹肉和魚籽,做味道口感等更有層次!thumb up呀👍
🔮Latte
其實店家的咖啡有不同的size,最特別係可以order成隻碗咁大嘅size.當然我都係要番normal cup啦!咖啡豆味香,入口順滑!咖啡師還送我一個心形拉花呢!

🔮Frozen Mango
上枱時都surprise一吓,因為真係好大杯!用鮮芒果打成,新鮮大杯又抵飲呀!

🔮 Starwberry Milkshake
偏甜了一點,不過飲落有陣陣的士多啤梨香滲出來!也不錯呀!
Frozen Mango
燒墨魚咀串
美國啤酒脆漿薯條
Starwberry Milkshake
Latte
辣肉腸薄餅
题外话/补充资料: 個人覺得cafe除咗pet friendly 之外, 更是family friendly, cafe以app落單唔怕漏,而且侍應們都好有禮貌呀!俾個credit 佢地先🙂👍
Frozen Mango
燒墨魚咀串
美國啤酒脆漿薯條
Starwberry Milkshake
Latte
辣肉腸薄餅
聽聞屯門碼頭有間好chill嘅cafe,襯今日咁靚天氣,便去屯碼行下。落左車沿著海邊行,一直去到啟豐商場末段就搵到Fantasy coffee了。幾乎所有食客都揀坐外邊,一有人走就有新客坐落去,哈哈😆天氣好係唔同啲。坐低睇下餐牌先,店員示意用qr code落單,仲提醒廚房會在四點落場,但咖啡、輕食、蛋糕等不受影響。見枱上有香港嘅手工啤酒推介,仲有🍹cocktail 買一送一優惠,不過就只限晚上6點到9點。🍳全日早餐朋友點左份all day breakfast,賣相很不錯😚大啡菇水嫩多汁,炒蛋勁滑,牛角包烘過香軟好味,下層仲墊左火箭菜沙律,苦苦地又幾夾。🍟英式炸魚薯條自己就揀左fish & chips,又係擺盤擺得好靚,睇見就忍唔住要打卡啦。炸魚大大件,好香脆呀,魚肉厚身嫩滑,點下他他醬勁好食。🍕手撕德國鹹豬手薄餅仲點左個pizza share食,餅底烘得香脆,上面除左鹹豬手外,仲有三色椒、洋蔥等,醬汁係蜜糖芥末,好睇又好味,芝士下了幾種,厚身芝味十足,仲有拉絲效果添。🍌Banana chocolate milkshake & ☕Latte朋友一向鍾愛香蕉産品,見到有香蕉奶就梗係要叫啦,

🍳全日早餐

🍟英式炸魚薯條

🍕手撕德國鹹豬手薄餅

朋友一向鍾愛香蕉産品,見到有香蕉奶就梗係要叫啦,加大都係加$5,抵😋香蕉好香甜,但又無蓋過朱古力味,兩者味道balance,又香又滑好好飲👍

自己點左latte,咖啡有四個size揀,叫左最大杯加$15,上枱時嚇一嚇😱,真•係•好•大•杯‼️對咖啡豆無乜研究,但聞到好香,不加糖都無苦澀味,好啱口味🥰

呢個價錢食到優質西餐,好味又大份,仲要無加一服務費,真係好抵食呀😍
2023-03-16
2023-03-12 32 浏览
平日多數中午路過享用午餐,今晚朋友相約一起試一試,晚餐會如何。街坊不少,陸續坐滿坐場。決定開心隨心食,三色藜麥水牛芝士沙律沙律大碟,口感清新。美國啤酒味脆漿薯條:脆,真係好脆,涼了都好味。唐揚炸雞:真雞脾肉,外脆內滑。白酒忌廉汁煮藍青口:必點之菜,白酒帶出青口的海洋味,同朋友搶住食。Parma Ham Pizza:皮脆又薄 ,好味,^^。Hazelnut latte唔會太甜,係上佳之選。白色紅乾果蛋糕:朋友係咁話要外賣回家吃。

街坊不少,陸續坐滿坐場。

決定開心隨心食,三色藜麥水牛芝士沙律沙律大碟,口感清新。

美國啤酒味脆漿薯條:脆,真係好脆,涼了都好味。

唐揚炸雞:真雞脾肉,外脆內滑。

Parma Ham Pizza:皮脆又薄 ,好味,^^。

Hazelnut latte唔會太甜,係上佳之選。

白色紅乾果蛋糕:朋友係咁話要外賣回家吃。
有海有陽光有美食,唔一定要去西貢或者淺水灣☀️。屯門碼頭都係一個可以好hea 嘅優閒好地方。屯門啟豐商場,人流主要街坊多,外來客少之又少,今次入嚟探朋友,帶左我去一間好正嘅西餐,可以坐outdoor,不過太full 唯有坐室內,一樣舒服🍹🔸脆炸椒鹽雞軟骨 $52 🔸美國啤酒味脆漿薯條$58兩個小食即叫即炸,上檯時熱氣騰騰,最正係薯條,脆卜卜有咬口,質感同平時食開唔同,份量都幾大,最後都食得晒🤗🔸蟹肉牛油果大蝦沙律$88 對於牛油果控,呢個必口叫!牛油果好creamy,三隻大蝦體積非常龐大😂,同埋蟹肉簡直絕配👍👍🔸水牛芝士番茄薄餅 $98 薄餅餅底屬於脆薄種類,香口脆薄,加上大量芝士及鮮甜車厘茄,好開胃,絕對唔覺膩😌🔸冬陰功海鮮意大利飯 $108主力推介💯以泰式冬陰功製作意大利飯fusion菜,辣中帶酸,非常匹配。 🍹Pineapple Soda $30🍹Frozen Lemonade $42 餐廳以咖啡為招牌飲品,但天氣有d 熱,叫左兩杯解渴凍飲,好清新自然!尤其係檸檬沙冰,出面好少飲得到😌🔸檸檬撻 $20今日甜品有是日蛋糕或檸檬批,檸檬批係友人最愛,當然要試下,價錢相宜,輕柔口感加上薄

🔸脆炸椒鹽雞軟骨 $52
🔸美國啤酒味脆漿薯條$58

🔸蟹肉牛油果大蝦沙律$88

🔸水牛芝士番茄薄餅 $98

🔸冬陰功海鮮意大利飯 $108

🍹Pineapple Soda $30
🍹Frozen Lemonade $42

🔸檸檬撻 $20
今日甜品有是日蛋糕或檸檬批,檸檬批係友人最愛,當然要試下,價錢相宜,輕柔口感加上薄弱餅底,恰到好處🫰🏻
冬陰功海鮮意大利飯
2023-03-11
午餐
冬陰功海鮮意大利飯
2023-03-09 397 浏览
去屯門碼頭找朋友飲咖啡,啟豐商場有間咖啡店我地點了幾款食物同飲野傾計,餐廳出面就望到屯門碼頭嘅海景,真喺好chill!🍕手撕德國鹹豬手薄餅薄餅嘅餅底係薄批,食落去脆卜卜,豬手切薄片而且味道香濃,配搭千島醬同埋紅黃綠椒,口感好惹味。🍝飛魚籽蟹肉忌廉汁意大利粉放上枱時已經好吸引,份量已經足夠二人份量,意粉上有蟹肉同埋蟹柳🦀,意粉嘅口感煙韌又掛汁,so yummy 😋。迷迭香春雞伴薯菜配燒汁燒春雞加上迷迭香同香料醃製,味道好惹味,燒春雞size大隻,肉質好香嫩,配搭燒汁更加入味。唐揚炸雞雞肉嘅外皮比較香脆,炸粉厚薄適中,雞肉唔會好乾身,食落啖啖肉。☕ Hot Americao香濃嘅咖啡,口感唔會太苦,好啱香港人口味,真喺好提神。🍹Lychee Soda荔枝梳打,帶荔枝香氣,味道好fresh。Fantasy Coffee地址:屯門湖翠路138號啟豐商場地下1A9號舖
去屯門碼頭找朋友飲咖啡,啟豐商場有間咖啡店

🍕手撕德國鹹豬手薄餅

🍝飛魚籽蟹肉忌廉汁意大利粉

迷迭香春雞伴薯菜配燒汁

☕ Hot Americao
香濃嘅咖啡,口感唔會太苦,好啱香港人口味,真喺好提神。

🍹Lychee Soda
荔枝梳打,帶荔枝香氣,味道好fresh。

Fantasy Coffee
地址:屯門湖翠路138號啟豐商場地下1A9號舖

2023-03-08 228 浏览
之前嚟食過蛋糕同飲杯嘢 今日就同朋友嚟食晚餐食物嘅選擇相當多pizza 意粉 飯 肉 小食 全部都有飲品都係一樣咁多選擇咖啡 茶cocktail mocktail milkshake 生啤 手工啤 乜都齊最後同朋友嗌咗2個main 1個小食share迷迭香燒羊西冷伴薯菜配紅酒汁 $148被隻羊surprised咗無諗過$148有依個質素原本見啲肉肉咁熟 以為會乾/ 鞋啦但食落嫩得嚟又有咬口 而且ho juicy羊味越咬越香薯蓉質感好綿滑 薯味都好出 唔錯唔錯飛魚籽蟹肉忌廉汁意大利粉 $128好少出事嘅忌廉汁意粉夠creamy夠濃郁 又唔會膩仲要有好多蟹肉炒蒜茸辣椒腸 $58好!好!味!!!原來炒腸仔係咁好食再加埋蒜茸同辣椒 辣辣哋之餘 炒得又香又惹味用嚟送酒真係完美🥹原本見咁大兜 都以為會食唔晒但係🤩完全係停唔到口😂返到屋企都仲回味緊🦦Happy Valley Golden Ale $60 Frozen Lemonade $42 好滿足

之前嚟食過蛋糕同飲杯嘢 今日就同朋友嚟食晚餐

Frozen Lemonade $42
好滿足

2023-03-07
2023-03-07 27 浏览
假日到屯門碼頭行下睇下海景吹吹風,順便搵間coffee shop坐低食個lunch,感覺幾唔錯。《Fantasy Coffee》有室內外坐位,對著海景好chill, 而且食物質素都唔差~🔹煙三文魚田園沙律 $58三文魚好有心思整成玫瑰花型,新鮮的沙律菜配上三色椒🫑,車厘茄及煙三文魚, 入口十分清新好味~🔹芝士煙肉焗啡菇 $52切出來鹹香juicy,煙肉和芝士都有鹽份令啡菇好惹味~🔹水牛芝士番茄薄餅 $98餅底好薄身,鬆脆而香,配上車厘茄的鮮甜味和水牛芝士很美味~🔹迷迭香燒羊西冷伴薯菜配紅酒汁 $148羊肉嫩多汁,加咗迷迭香提升味道,羊味濃郁,亦有多款伴薯菜,唔錯👍🏻🔹雞肉磨菇批 $46香濃忌廉白汁加雞肉及蘑菇,味道非常豐富具有層次感、酥皮又夠鬆化~

🔹煙三文魚田園沙律 $58

🔹芝士煙肉焗啡菇 $52
切出來鹹香juicy,煙肉和芝士都有鹽份令啡菇好惹味~

🔹水牛芝士番茄薄餅 $98
餅底好薄身,鬆脆而香,配上車厘茄的鮮甜味和水牛芝士很美味~

🔹迷迭香燒羊西冷伴薯菜配紅酒汁 $148

🔹雞肉磨菇批 $46

2023-03-06 29 浏览
📍$128 香草醬大蝦意大利飯意大利飯食落好creamy,好濃香草醬味🙆🏻‍♂️🙆🏻‍♀️飯入面仲有d洋蔥粒、三色椒等中和番個飽肚感可能太濃的關係,食到味係略微覺得有點咸蝦肉方面就大大隻,食落肉質飽滿彈牙.📍$128 芝士焗肉醬千層麵滿分之選,千層麵係即叫即整份量夠哂足料之餘,肉醬汁亦整到好香配埋面頭焗到金黃的芝士下齊食,真係唔錯🤪.📍$52 燒墨魚嘴串墨魚嘴有5串,外面掃左層照燒汁食落去好爽口,煙煙韌韌咁,幾惹味🤤,推介🎊.📍$34 白色紅乾果蛋糕蛋糕睇落好靚,好岩打卡食落面頭嘅乾果同忌廉好夾,唔會有好膩嘅感覺.📍$49 Banana Chocolate Latte (中) & $49 Caramel Latte(中)兩杯飲品的咖啡味都好濃第一杯飲落有微微的香蕉味,朱古力味亦都好濃略為覺得有d濃得濟🙈第二杯飲落焦糖味亦都幾出,同咖啡幾襯🙆🏻‍♀️
📍$128 香草醬大蝦意大利飯
飯入面仲有d洋蔥粒、三色椒等中和番個飽肚感
可能太濃的關係,食到味係略微覺得有點咸
蝦肉方面就大大隻,食落肉質飽滿彈牙

📍$128 芝士焗肉醬千層麵
滿分之選,千層麵係即叫即整
份量夠哂足料之餘,肉醬汁亦整到好香
配埋面頭焗到金黃的芝士下齊食,真係唔錯🤪

📍$52 燒墨魚嘴串
墨魚嘴有5串,外面掃左層照燒汁
食落去好爽口,煙煙韌韌咁,幾惹味🤤,推介🎊

📍$34 白色紅乾果蛋糕
蛋糕睇落好靚,好岩打卡
食落面頭嘅乾果同忌廉好夾,唔會有好膩嘅感覺

兩杯飲品的咖啡味都好濃
第一杯飲落有微微的香蕉味,朱古力味亦都好濃
略為覺得有d濃得濟🙈
第二杯飲落焦糖味亦都幾出,同咖啡幾襯🙆🏻‍♀️
2023-03-05 23 浏览
番開屯門同媽媽撐枱腳~印象依間係新開既~ 白酒忌廉煮青口(HK$98):個人推薦食晒留個汁點其他野😆😂 媽媽order 既紅酒汁羊西冷(HK$148)都唔錯~ 唔太"蘇" , 切開都有10件8件咁~手撕咸豬手沙律(HK$68):其實有個脆炸咸豬手,但驚太大份冇叫到。 咁沙律豬手肉都唔算多,5-6 塊左右~不過有些少可惜既係蟹肉蟹籽意粉, 蟹肉雖然多...但麵質比較淋~🫣座位有室內室外, 亦有bar 枱座位~都幾岩假日去吹海風嘆番杯咖啡食個靚brunch 既😌😌😌😌
番開屯門同媽媽撐枱腳~印象依間係新開既~

2023-03-05 195 浏览
喺屯門碼頭落船,搵車返市中心途中,被戶外嘅吊椅吸引住,呢度環境舒適,令人感覺輕鬆,決定入去食嘢,慢慢享受吓。 侍應細心安排位置,認真介紹唔同嘅咖啡,以及特色飲品,最後我選了Hazelnut Latte,上枱時見到心心拉花,令人雀躍。 除左飲品,我同朋友仲揀左沙律、小食、薄餅、甜品。一齊開心share。 三色藜麥水牛芝士沙律($68) 🥗:沙律揀左有super food 嘅藜麥,醬汁微辣醒胃,令人食指大動。 美國啤酒味脆漿薯條($58)🍟:薯條炸得出色,完全唔會覺得油膩,每一口也因啤酒令薯條更香脆。 唐揚炸雞($52)🧆:令人驚喜,不是麥當當嘅假雞肉感,每一口也可以嚐到真雞肉,而且炸得剛剛外脆內嫩。 白酒忌廉汁煮藍青口($98)🦪:白酒香氣提升了藍青口嘅口感,忌廉汁綿滑舖在青口肉上,令每一啖也嚐到海鮮真味道。 意大利巴馬火腿薄餅($144 加熱檸茶)🍕:薄餅既脆口、又薄身,唔覺唔覺,好快就食晒一整個。如果可以再加多一點火箭菜,嘻嘻…我呢個超級火箭菜控會俾呢個薄餅滿分。😁 白色紅乾果蛋糕($34)🍰:表面無咩特色。但入口微酸,絕對能刺激味蕾,甜與酸簡直係完美組合,加埋美麗嘅食用花,呢個甜品

Hazelnut Latte

白酒忌廉汁煮藍青口

意大利巴馬火腿薄餅($144 加熱檸茶)🍕:
意大利巴馬火腿薄餅

白色紅乾果蛋糕($34)🍰:
表面無咩特色。但入口微酸,絕對能刺激味蕾,甜與酸簡直係完美組合,加埋美麗嘅食用花,呢個甜品令人充滿驚喜。
白色紅乾果蛋糕

無意中經過,偶遇呢間cafe,可以盡情咁同朋友享受美食同環境,有如去了世外桃源一樣😃
2023-03-02 19 浏览
無敵海景🥰好治癒,日夜都有唔同feel,不過我哋今次係夜晚去Black Sesame Latte 又幾特別喎❤️黑芝麻好濃厚,超香😝好滑Iceberg又睇得又飲得🤤第一下入口荔枝味好香,好易入口,之後淡淡地既酒味🍸出奇地夾蟹肉牛油果大蝦沙律 大蝦🍤好彈牙,牛油果🥑好creamy,再配埋蟹肉🤤,鮮味又多重口感🥰迷迭香燒羊西冷配薯蓉 🏆🏆🏆羊西冷比較少食,平時都係食羊架,肉質好嫩,完全唔會靭,$148好抵食。薯蓉都好加分,好滑😝 飛魚子蟹柳忌廉汁意大利粉🍝手拆蟹柳,好有誠意🥰滿滿飛魚子,每一啖都食倒好足料

Black Sesame Latte
又幾特別喎❤️黑芝麻好濃厚,超香😝好滑

Iceberg

蟹肉牛油果大蝦沙律

迷迭香燒羊西冷配薯蓉 🏆🏆🏆

飛魚子蟹柳忌廉汁意大利粉🍝
手拆蟹柳,好有誠意🥰滿滿飛魚子,每一啖都食倒好足料
2023-03-02 30 浏览
高質素、高性價比、料足份量夠👍贏晒👏👏👏Coffee Luna $58對我嚟講係新嚐試🤭酒味都幾重,幾特別❤️不過如果唔鍾意有酒可以飲黑芝麻咖啡😝白酒忌廉汁煮藍青口 $98好Creamy😍好鮮甜蟹肉牛油果大蝦沙律 $88大蝦🍤好彈牙,牛油果冇渣,再配埋蟹肉🤤,多重口感🥰冬陰功湯海鮮薄餅 $118 🏆🏆🏆好食到癲咗❤️❤️因為太好食🤤,而且一定要趁熱,所以我哋擺低所有嘢食,一人3件清晒先🫣冬陰功味都幾出,但又唔太辣,而且好多芝士,不得了,好滿足🥳🥳🥳迷迭香燒羊西冷配薯蓉 $148羊架食得多,羊西冷比較少食,肉質好嫩,抵食😝
高質素、高性價比、料足份量夠👍
贏晒👏👏👏

Coffee Luna $58
對我嚟講係新嚐試🤭酒味都幾重,幾特別
❤️不過如果唔鍾意有酒可以飲黑芝麻咖啡😝

白酒忌廉汁煮藍青口 $98
好Creamy😍好鮮甜

蟹肉牛油果大蝦沙律 $88
大蝦🍤好彈牙,牛油果冇渣,再配埋蟹肉🤤,多重口感🥰

冬陰功湯海鮮薄餅 $118 🏆🏆🏆

迷迭香燒羊西冷配薯蓉 $148
羊架食得多,羊西冷比較少食,肉質好嫩,抵食😝

2023-02-25 39 浏览
今日約左friend去屯碼食個飯,星期五當然要去chill下🤣所以去左間有得坐出面嘅餐廳,望住個海吹下水~✨黑椒牛柳粒牛柳粒好𣺉好好入,個黑椒汁都好香👍🏻用嚟做送酒嘅小食一流!✨ 唐揚炸雞炸雞一啲都唔乾,雞肉仲好滑🤤口感啱啱好,加埋個酸甜醬~正!✨ 迷达香燒羊西冷件薯菜配紅酒汁羊肉唔會好韌,口感啱啱好👍🏻佢配嘅蔬菜份量啱啱好,食左幾舊肉再食返少少蔬菜,換一換口味🤣✨ 飛魚籽蟹肉忌廉汁意大利粉蟹肉都算多🤩同埋個汁啱啱好,食完又唔會好漏~個忌廉汁都好香🤤✨香蕉蛋糕食完飯點少得件甜品🤣所以就叫左個香蕉蛋糕🍰個蛋糕都好重香蕉味,唔錯!鍾意食香蕉蛋糕可以try try~#Fantasycoffee📍屯門湖翠路138號啟豐商場地下1A9號舖

✨黑椒牛柳粒
牛柳粒好𣺉好好入,個黑椒汁都好香👍🏻用嚟做送酒嘅小食一流!

✨ 唐揚炸雞
炸雞一啲都唔乾,雞肉仲好滑🤤口感啱啱好,加埋個酸甜醬~正!

✨ 迷达香燒羊西冷件薯菜配紅酒汁

✨ 飛魚籽蟹肉忌廉汁意大利粉

✨香蕉蛋糕

#Fantasycoffee
📍屯門湖翠路138號啟豐商場地下1A9號舖
2023-02-23 28 浏览
假期去左屯門碼頭既海濱長廊行下, 望住個海個人真係咩壓力都冇哂。順手搵左間Café坐,係海濱長廊既尾位,屯門碼頭站落左車行5分鐘就到,都近。去到會見到有個啡色既帳篷係到, 出面仲有幾張檯俾單車朋友坐。我就梗係住番裡面, 裡面既環境好是正。 脆炸椒鹽雞軟骨$52性價比好高, 呢個價錢已經有一大碟雞軟骨食。水牛芝士番茄薄餅$98皮薄餡多, 芝士仲拉到絲, 熱騰騰咁食真係一流。黑松露大啡菇野菌意大利飯$98冇諗過真係成舊大啡菇上, 真係要即刻影相。大啡菇切開好多汁, 好軟好滋味。意大利飯口感都好好, 唔會硬。Hazelnut Latte $49 (中杯)佢有細中大既SIZE 可以揀, 都不錯。 Frozen Strawberry 士多啤莉沙冰$43晏就行完海濱之後飲好爽。整體黎講, 呢間小店環境好舒服,食物貿素高, 又近海邊睇景,最重要係抵食。

我就梗係住番裡面, 裡面既環境好是正。

脆炸椒鹽雞軟骨$52
性價比好高, 呢個價錢已經有一大碟雞軟骨食。
水牛芝士番茄薄餅$98
皮薄餡多, 芝士仲拉到絲, 熱騰騰咁食真係一流。

黑松露大啡菇野菌意大利飯$98
意大利飯口感都好好, 唔會硬。

Hazelnut Latte $49 (中杯)
佢有細中大既SIZE 可以揀, 都不錯。

Frozen Strawberry 士多啤莉沙冰$43
晏就行完海濱之後飲好爽。

• 黑松露大啡菇野菌意大利飯$98
  • 水牛芝士番茄薄餅$98
2023-02-20 220 浏览
去到屯門碼頭,見到一望無際嘅海景之外,附近有餐廳可以邊食邊望海景,真喺賞心樂事!屯門碼頭啟豐商場有間Fantasy Coffee咖啡方面採用深度烘焙的巴西豆,別具一番獨特炭燒回甘濃香口味。食物擺盤方面極具心思迷迭香春雞伴薯菜配燒汁 $168燒雞風味在於香蒜、香草、檸檬、牛油香氣,醃料可以帶出雞嘅味道,醃料的味道滲入雞肉,雞皮透薄鮮嫩,外層香脆,肉質軟嫩,食落無肥膩感,雞肉也恰到好處,鮮嫩多汁。意大利巴馬火腿薄餅 $128薄餅配搭巴馬火腿、火箭、鮮茄醬,傳統意大利醃製方法,以簡單調味,保留肉質鮮味,巴馬火腿肉質柔軟,味道細緻,咸度適中;pizza質地薄,烤得夠金黃,口感香脆。卡邦尼意粉 $78煙肉香脆,口感柔滑豐盈,意粉伴隨嘅濃郁蛋香滋味,好抵食而且份量多。藍青口鮮茄醬意大利粉 $78鮮茄燴藍青口,酸甜味道令青口的嘅鮮味更加突出,藍青口感細緻而且肉汁豐腴。店內具有獨特本港手工啤酒,下次可以再點。我哋點了榛子咖啡 $39,咖啡拉花好靚,可自選咖啡甜度同濃度,散發出榛子嘅香氣。Fantasy Coffee 屯門湖翠路138號啟豐商場地下1A9號舖
去到屯門碼頭,見到一望無際嘅海景之外,
附近有餐廳可以邊食邊望海景,真喺賞心樂事!

屯門碼頭啟豐商場有間Fantasy Coffee

咖啡方面採用深度烘焙的巴西豆,
別具一番獨特炭燒回甘濃香口味。

食物擺盤方面極具心思

迷迭香春雞伴薯菜配燒汁 $168

意大利巴馬火腿薄餅 $128

卡邦尼意粉 $78

藍青口鮮茄醬意大利粉 $78

店內具有獨特本港手工啤酒,下次可以再點。

Fantasy Coffee
屯門湖翠路138號啟豐商場地下1A9號舖