2022-11-11
FINI’S 新開左喺圓方,都幾大間,分上下兩層,咁啱參加左一個葡萄酒活動喺果度搞,活動後就同朋友們留低食埋個飯。 佢除左有傳統啲嘅意式美式野之外,仲有啲 fusion 風格嘅選擇。Salted Egg Spaghetti Carbonara,咸蛋卡邦尼意粉,以為佢係會好似果啲「黃金乜乜乜」菜式嘅味道,事實上係唔係嘅, 其實同平時嘅卡邦尼都好似,肉佢用左 pepperoni 口感當然無咁好,另外佢上面加左啲蔥,感覺怪怪地Hot Cheetos Crusted Mozzarella Sticks,隻色好靚好搶眼,同埋一條脆口嘅Mozzarella芝士係無可能會唔好食嘅佢地嘅pizza出色都聽過好耐,終於有機會試到喇,佢而家有 12吋 同 18吋 揀,如果三四個人一齊食其實18吋我覺得無問題, 今次試左兩款, 分別係 FINI’S Famous Margerita 同埋 Truffled Shiitake White Pizza 。 兩佪都好好食,Truffled Shiitake White Pizza 多啲芝士食落就再豐富啲,Grilled Skirt Steak,呢個比相像中出
Grilled Skirt Steak,呢個比相像中出色, Skirt 好多地方都係無乜味又榎,但係佢呢個就有火喉,肉味又濃又好夠腍身,值得試。
Linguini Clams ,呢個就有少少出事,大家食完嘅感覺都係一樣,好似粉還粉料還料煮完之後轟返埋一齊,唔覺有做 finishing 嘅感覺。
但係最估唔到嘅,最怪嘅,係個薯條,佢淋喺面果個糖漿係幾新嘅,但係食落真係好唔慣
佢嘅正常意式美式野做得好啲,我已經諗好下次一定要試下佢個 Bronx Pizza !