2008-06-19 16 浏览
媽媽帶肥牛來呢間食叫左個 Fish & Chips 同埋忌廉魷魚長通粉Fish & Chips 幾好味, D 薯條唔算多, 但落係面既粉幾香, 個 Fish 就一般, 得個大字, 同普通快餐無麥大分別個Set 既長通粉幾好味, 但 D 魷魚就少左 D, 個汁就幾好味, 但如果計返呢個價錢既話就只算一般抵食.同埋有個焦糖布丁, 算係幾好味 ~ 可以一試個奶茶幾好飲, 但個檸茶就怪怪地.
媽媽帶肥牛來呢間食
叫左個 Fish & Chips 同埋忌廉魷魚長通粉
同埋有個焦糖布丁, 算係幾好味 ~ 可以一試
個奶茶幾好飲, 但個檸茶就怪怪地.
2008-06-08 13 浏览
上星期一終於有機會來e間fish & co食. 3個女仔叫了4樣野+1杯飲品, 勁呀!!我地叫了炸魷魚圈, 海鮮Pizza, New York Fish & Chips & 辣汁海鮮寬條麵炸魷魚圈 $45 : 好得, 超好味海鮮Pizza $120 : 雖然個酥皮係好特別, 但係海鮮配料唔多, 而且太多辣椒喇, 唔值囉New York Fish & Chips $79 : 好好味, 但太多油喇辣汁海鮮寬條麵 : 唔差, 幾好, 唔辣, 但太creamy, 好漏整體都好味, 環境好舒服. 可以坐好耐的.可能因為個日係平日, 唔多人, 服務員都係得一個帶位 + 1男1女侍應 + 1個水吧, 個男侍應成日都同個水吧係廚房門口傾計, 淨係得個女侍應做到團團轉, 但佢都依然好好禮貌, 我覺得佢值得加許ge!可以有next time的!

炸魷魚圈 $45 : 好得, 超好味

整體都好味, 環境好舒服. 可以坐好耐的.

可以有next time的!
辣汁海鮮寬條麵
Fish & Chips
海鮮Pizza
Fish & Chips
2008-06-07
5/6那天, 去畢沙田ive interveiw, 就到沙田新城市廣場亂逛。約了一個好久沒見的朋友在這吃頓晚餐見見面,因為我不太熟識沙田有什麼好吃的, 所以由他帶了我到這間餐廳。第一個感覺是覺得裝潢很可愛, 像小朋友的"勞作", 造出海底的感覺,桌上有一會放上食物的木底板, 是魚兒的外型!! 真的好可愛!!!!! (=^0^=)叫了2個set dinner前菜: 魷魚圈: 挺好吃的, 不過不是炸得脆脆的, 但醬炸配起來挺不錯, 不過口感不太好, 有點滑滑的...哈哈(是改了菜單及煮法嗎??下面的食評相片都是炸的啊....)炸魚寶: 這個我覺得一般, 炸得不脆, 像不脆的麥樂雞....等了一段時間主菜才來到, 雖然前菜味道一般, 但也弄得我不停吃 (肚子有點餓)主菜:炸劍魚領: 是朋友的, 份量好像很大, 應該炸得很脆(他用刀切下去的時候看到的)不過一問之下他說其實味道一般@@燒雞扒: 醬汁是黑醋汁, 跟燒雞扒一起吃很美味 (但太多時會太酸)我們都選了配薯條, 薯條真的很好吃!! 顏色美, 脆脆的, 我覺得這是整頓晚餐最出色的!飲品我要了百香果汁(七喜mix百香果), 其實很像普通汽水
約了一個好久沒見的朋友在這吃頓晚餐見見面,

叫了2個set dinner
前菜:
不過口感不太好, 有點滑滑的...哈哈
(是改了菜單及煮法嗎??下面的食評相片都是炸的啊....)

主菜:
不過一問之下他說其實味道一般@@

我們都選了配薯條, 薯條真的很好吃!! 顏色美, 脆脆的,
我覺得這是整頓晚餐最出色的!

飲品我要了百香果汁(七喜mix百香果), 其實很像普通汽水, 不過外觀挺漂亮,
朋友要了凍檸水。

不過全部有點微辣?? 是他有加一些調味香料的關係嗎?? 是很惹味,
但我這個基本上完全不能吃辣的人吃後嘴唇邊的皮膚挺難受的...

結賬時還給我和朋友每人一顆薄荷糖, 看得出細心及有心思...

服務真的很不錯, 主動及有禮, 但空桌挺多.... 是不適合大眾口味???
還是其位置較入, 給在其前面的餐廳搶了生意嗎? @@
2008-06-06 32 浏览
1.6.2008 (sun)一田大減價,shopping完就去食dinner。見好耐冇食過Fish & Co,所以入去食。今次叫咗:1) Set dinner ($119)頭盤 - 炸魷魚圈好好味!次次都叫,夠鬆化,唔駛点醬都夠味,正!主菜 - 是日精選魚配海鮮飯我都唔知係咩魚,好滑!今次唔係炸嘅,魚配上鰻魚汁,好嘢味!再加海鮮飯 & 炒雜菜,一流!餐飲 - 茶 / 咖啡 / 百香果茶百香果茶都幾好飲,可以試吓!2) 散叫一個印式風味pizza ($110)散叫食物用HSBC / DBS credit card有9折個pizza嘅餅底係酥皮,真係未試過,又幾好味喎!配料有鮮蝦、意大利芝士 & 印式醬汁一個可分成6件
1.6.2008 (sun)
今次叫咗:
1) Set dinner ($119)
頭盤 - 炸魷魚圈
好好味!次次都叫,夠鬆化,唔駛点醬都夠味,正!

主菜 - 是日精選魚配海鮮飯
我都唔知係咩魚,好滑!
今次唔係炸嘅,魚配上鰻魚汁,好嘢味!
再加海鮮飯 & 炒雜菜,一流!
餐飲 - 茶 / 咖啡 / 百香果茶
百香果茶都幾好飲,可以試吓!

2) 散叫一個印式風味pizza ($110)
個pizza嘅餅底係酥皮,真係未試過,又幾好味喎!

配料有鮮蝦、意大利芝士 & 印式醬汁
一個可分成6件
正Marsala pizza
正Marsala pizza
2008-06-04 22 浏览
上一次去新加坡食咗Fish & Co. 食得好開心!今次路過新界 , 知道沙田有fish & Co, 梗係要去食啦最traditional 既 Fish & Chips ... 實在太好味! D 薯條肥doo doo... 實在忍唔住要食晒佢pizza 都好食, 個酥皮底好特別好好味!有得坐outdoor.... 環境唔錯!service 都可以, 但係有時d waiter 好似聾聾地咁囉overall 好好.. 食油膩嘢好開心!
上一次去新加坡食咗Fish & Co. 食得好開心!

pizza 都好食, 個酥皮底好特別好好味!

有得坐outdoor.... 環境唔錯!

overall 好好.. 食油膩嘢好開心!
2008-06-02 1 浏览
行到攰,黎Fish & Co.開餐,見佢樣樣都大大份,兩個人只好叫兩樣野,分別係日式芥末薄餅($80)同埋經典既炸魚薯條($75)。先上日式芥末薄餅,好特別,長方形既薄餅切成六份,特別之處在於餅底竟然係酥皮!材料唔係好豐富,主要係芝士同蕃茄,芝士味好濃,真係落左好多芝士,蕃茄微酸可以中和番芝士既膩,唔錯!雖然芝士味強勁,但係又無蓋過日式芥末既味道喎,竟然食得出淡淡既日式芥末味,好在唔攻鼻。不過呢個薄餅真係要熱食先好味,我地食到最後凍左時,酥皮變淋左,又靭左,無咁好味lu!炸魚薯條簡直令我食唔停口,好大塊魚,好多魚肉,好難可以一次過食咁多魚,真係好足!仲要佢連個炸皮都好好味喎!又薄又脆又香口,食到我地一粒都唔剩!薯條都幾香脆,但係我覺得唔夠粗身啫,同埋佢落左一D粉,粉既味道同熱浪一樣,我就唔係太鍾意喇!加$20可以要甜品,但係太飽,吃不下了!
加$20可以要甜品,但係太飽,吃不下了!
2008-05-29 4 浏览
有一陣子晌英國食得太多 Fish and Chips 厭左,但係今日有小朋友探訪,老婆揀左黎呢度食。 忌廉湯 X 2 - 夠濃。 炸魚薯條 X 2 - 炸魚新鮮香脆,內裡嫩滑,配上沙律醬和檸檬汁更好。 魚柳炒飯 - 魚柳無炸魚熱氣,但始終係香口既好味。炒飯份量唔多,賣相金黃色,但味道一般。 Lemon Tea X 2 夏天太熱唯有坐裡面,之前都係坐 outdoor 可以影下相,比小朋友走動下都幾好!

忌廉湯 X 2 - 夠濃。

Lemon Tea X 2

2008-05-25 7 浏览
上次食過呢度既炸魚薯條之後,話過一定會再去,今次係第2次去啦~呢間野好似唔多人欣賞,7點幾去到都唔駛等位...都唔知係好事定壞事....我地散叫左:New York炸魚薯條-仍然係超好味,真係必食之選炸劍魚領-無咩特別,太多炸粉,只屬普普通通有食評話個女洗手間好污糟,於是友人登特去視察下.....結果.....建議女士都係去商場既女洗手間啦....

我地散叫左:

New York炸魚薯條-仍然係超好味,真係必食之選
炸劍魚領-無咩特別,太多炸粉,只屬普普通通

之前兩個人食過,覺得唔錯,所以跟屋企人再來encore。沙田人太多,有時給人很壓迫的感覺,找位子吃個飯也不容易,但這裡出奇地不算太多人,也不用等位,可能是因為有室外和室內可以選擇吧。和屋企人選了室內吃飯,點了:1 炸魚薯條SET,連小食同餐飲。 選了炸魷魚圈和可樂。個魷魚圈好好味呀,食到唔停得口!最怕炸到好硬的!炸魚好大碟,見到好開心,又熱辣辣,好香口。份量絕不像一人餐。2 印度pizza,加十蚊有湯有野飲不是平時食的那種pizza,是酥皮底,幾特別,海鮮份量幾多。3 燒雞扒薯條呢個比較普通,不過是餐牌裡絕無僅有的不是海鮮類的食物。食物大碟抵食,而且有薯條,所以好飽肚,適合一大班人開餐。但餐廳主要食海鮮,所以食肉獸們最好有心理準備。下次再試下海鮮拼盤,呵呵

和屋企人選了室內吃飯,點了:

1 炸魚薯條SET,連小食同餐飲。 選了炸魷魚圈和可樂。

2 印度pizza,加十蚊有湯有野飲

3 燒雞扒薯條
呢個比較普通,不過是餐牌裡絕無僅有的不是海鮮類的食物。

下次再試下海鮮拼盤,呵呵
pizza
大大件fish & chips
  • 炸魷魚圈
  • 炸魚薯條
(非会员)
2008-05-09 12 浏览
God, the food's terrible here and I DON'T UNDERSTAND why it can still survive. At first we thought we would eat at Relaxing Tea House, but when we got there we found that it's closed already! The food's not the best there but the place is cosy...So my bf said we might as well try Fish & Co coz we never ate there. Bad suggestion. The menu looked alright but the staff already foretold what's to come. We were served by a waitress who speaks really poor Cantonese - with very heavy mainland accent -

So my bf said we might as well try Fish & Co coz we never ate there. Bad suggestion. The menu looked alright but the staff already foretold what's to come. We were served by a waitress who speaks really poor Cantonese - with very heavy mainland accent - and that is already a no-no if you ask me. My bf couldn't even understand her!!!

We ordered pasta with coriander, salmon pasta in cream, passion fruit drink, calamari and a coke. Nothing too fancy, but if you can't even do these right you're hopeless. And of cox, they prove themselves hopeless!!!!!

The pasta with coriander is sooooo bad and swamped with oil. It's like, there's a WHOLE INCH of oil...crazy I tell you!!!

The salmon pasta's ultra creamy that my bf said it's like you've put a whole carton of milk in. The smoked salmon's kind of tasteless.

The passion fruit juice...what do you expect when you order juice? I bet you don't expect a soft drink right? But that's what you get...

The calamari now. I've NEVER tasted calamari sooooo tasteless and with such 'funny' texture. It's like....eating plastic which has been cooked for one hour. Imagine...

This restaurant is completely hopeless.
  • NOTHING
2008-05-02 15 浏览
在 29/04/2008 去了沙田吃晚餐, 當時約 7:45pm, 在新城市廣場 7 樓各食店都不見多人, 可以慢慢選擇自己喜歡的食店, 當然也不用等位啦! Thxdtsdd 及女友去到 Fish & Co, 看到店內裝修都幾靚, 侍應說他們老店在新加坡, 主要以海鮮為食材. 我們看見餐牌上的食物及價錢都可以, 如果用 HSBC 信用卡還有 9 折 (不包括套餐). Ok! 就試一試吧! 我們 2 人吃了:1. Set dinner, 揀了餐湯 (好好味, 好有忌廉味, 好濃郁, 好正!) 主菜揀了"黃金炸魚薯條", (魚柳外層炸得幾香脆, 魚肉也幾嫩滑, 加埋個汁, 幾好吃!薯條就炸得唔夠香口, 一般啦!)餐飲揀了百果汁, 略為甜了少少, 不過都 ok! 2. 另外, 我們點了一個 1 人份量海鮮拼盤 (有蝦, 魷魚圈, 煎魚, 薯條, 飯. 都幾抵食, 食物都唔錯, 當中以魷魚圈最好, 其他就一般, 不過蝦就唔好食!) 這一餐共吃了 $237.8, 因為用 HSBC 信用卡於埋單, 所以海鮮拼盤有 9 折, 價錢都可以接受, 食物大部份都唔錯, 而且客人不多, 侍應服務亦唔錯!

我們 2 人吃了:

餐飲揀了百果汁, 略為甜了少少, 不過都 ok!

這食店比較特別的地方是食物都放在煎 pan 上的.

照片可參考:
  • 黃金炸魚柳薯條
2008-05-01 4 浏览
2個人要左2個set lunch,,,黃金炸魚薯條+蕃茄青口意粉Fish n chip 真的很好吃=]個脆漿唔太厚+好脆,,,裡面魚肉好嫩滑*㊣french fries加埋有成個薯仔,,我冇食個意粉but好似唔錯,,,都有5隻ok大的青口=]不過只係得兩三個staff,,,所以上菜都幾慢,,,
2個人要左2個set lunch,,,
黃金炸魚薯條+蕃茄青口意粉
Fish n chip 真的很好吃=]
個脆漿唔太厚+好脆,,,裡面魚肉好嫩滑*㊣
french fries加埋有成個薯仔,,
我冇食個意粉but好似唔錯,,,都有5隻ok大的青口=]
不過只係得兩三個staff,,,所以上菜都幾慢,,,
  • 黃金炸魚薯條
好多SET 都有炸魷魚圈, 不是不好食.... 而係太多就食到嘔(我地一行十人) 叫左3個SET !SEAFOOD PIZZA 就唔錯!仲有意粉都OK !好好味!全場只得2-3個侍應, 好難叫!

SEAFOOD PIZZA 就唔錯!

仲有意粉都OK !好好味!

全場只得2-3個侍應, 好難叫!
2008-04-20 5 浏览
談起炸魚薯條,真是久違了。babe和我經常想念英國fish & chips的美味,聽說沙田原來有家餐廳自稱best fish & chips in town,一定要來試試!星期日的set lunch。要了黃金炸魚薯條- 塊魚好大,外脆內軟,有魚味。薯條也是好好味,吃完也不覺太熱氣,好滿足!!!蕃茄青口寬條麵- 好大碟,還有六大隻青口,個蕃茄汁用新鮮蕃茄做的,麵質也不錯,很好吃餐飲是凍檸茶和凍啡~侍應很落力,不過見他們忙到一頭煙,是不是應該請多d人手呢?環境都不錯呀,今天有好多外國人幫襯~物有所值,會再來!!!

星期日的set lunch。

要了

餐飲是凍檸茶和凍啡~

侍應很落力,不過見他們忙到一頭煙,是不是應該請多d人手呢?

環境都不錯呀,今天有好多外國人幫襯~

物有所值,會再來!!!
2008-04-18 11 浏览
去完唔夠一個星期,上個月18號又再去食過~約Shirley姐入沙田食多次fish & co., 諗住食o個個海鮮拼盤~8點左右就上到7樓fish & co, Shirley姐已經開定位等我, 睇下meau先發現個拼盤有o個個怪味+提子乾炒飯; 一定唔叫~最後order o左~炸魷魚圈     - 又脆又焾又好味~炸魚薯條     - 外脆內嫩, 比我之前下午食仲好食; 仲大件o左~          成晚最鍾意呢個~蒜茸忌廉青口長通粉- 個汁好好味, 青口無沙; 我o地兩個密密食~例湯(是日蕃茄雜菜湯) - 好明顯食到係用新鮮蕃茄不會太酸, 都幾好飲~凍奶茶      - 好o岩我口味, 我鍾意飲o既多奶味奶茶成晚個感覺都好soho, 呢個天氣去都唔錯~我見到meau有芝士火鍋, 仲約埋Shirley姐冬天o黎一齊食~ 食飽飽我o地仲行o左出去露天有個好似公園o既地方, 食完飯行下感覺都唔錯; 但係太多人o係度煲煙~ 感覺有o的扣分~
去完唔夠一個星期,上個月18號又再去食過~

最後order o左~
炸魷魚圈     - 又脆又焾又好味~
          成晚最鍾意呢個~

成晚個感覺都好soho, 呢個天氣去都唔錯~