2024-10-10 653 浏览
梳乎厘愛好者必食!今日黎到觀塘工業區開餐,大部份都係茶餐廳,難得見到有間西餐就入去試試。落單唔洗5mins,餐湯&drinks就送到,蜆肉湯濃厚,調味剛好。山政小山圓宇治抹茶幾香,無苦澀味,不過最出色都係海鹽Kiri 芝士奶蓋桂花烏龍茶,桂花清香飲落舒服,只要唔刻意擾拌個奶蓋成餐飯都唔會溶,可以自己調節味道。小食我地揀左酥炸海苔魷魚配青芥末沙律醬,個醬料香而不辣不攻鼻,幾好,望返左右幾張台大家都係揀左呢個小食🤣主菜係香煎封門柳配薯蓉,黎到真係 3成熟,肉味夠濃,肉質軟腍,我唯一唔鐘意係封門柳無去筋。出面西餐多數都係黑椒汁配牛&薯條,FourOFive呢度蘑菇汁配薯蓉,估唔到成件事又幾夾。另一個主菜我地揀左深海盲鰽配珍珠粉,真係超少見西餐有鱸魚食,輕輕煎香,調味適中,岩晒鐘意清淡口味既我,配菜既蕃茄同檸檬都有煎香過,同盲鰽好夾,如果可以多兩片檸檬就更好啦🤭最後就係吉士焦糖souffle pancakes 🥞 超巨型,搖搖吓,配埋旁邊d脆脆爆谷,好有喜感!軟彈的梳乎厘&脆脆的焦糖甜而不膩,主菜好大份,我地兩個人本身已經食飽,但都食得晒全個souffle,真係好食。溫馨提示, 梳乎厘可以跟s
梳乎厘愛好者必食!

最後就係吉士焦糖souffle pancakes 🥞 超巨型,搖搖吓,配埋旁邊d脆脆爆谷,好有喜感!軟彈的梳乎厘&脆脆的焦糖甜而不膩,主菜好大份,我地兩個人本身已經食飽,但都食得晒全個souffle,真係好食。溫馨提示, 梳乎厘可以跟set lunch 一齊點,抵食d,落單app入面可以選甜品後上😊

#FourOFiveCoffee&Eatery(觀塘)
#巨型梳乎厘
無限回訪,每次回訪都覺得更好吃了,好誇張😭❣️ 繼續是我心中第一的cafe 第一次試lunch set,不但款式特別,而且好 高 質! 十級推薦💥 • 餐湯/沙律應該是甘筍餐湯,超甜好好味😍 沙律加了甜黑醋,不是一般沙律醬,更合我口味😋 ✿ 墨魚汁三文魚意大利雲吞 • 菠菜忌廉汁 $128推薦推薦很大顆的雲吞,雲吞皮厚薄適中,口感煙韌三文魚餡料足;醬汁濃郁香甜貪心想醬汁可以多菠菜、少忌廉👀 ✿ 避風塘瀨尿蝦意粉 $138同樣推薦😚擺盤吸睛,兩隻瀨尿蝦好壯觀,肉質也雪白新鮮!外在內在都很有避風塘的風味٩(♡ε♡ )۶不辣的,只是很香,也不算很油,各方面適中,應該是人人都喜歡的口味🤤 • 冷泡烏龍茶: 跟餐免費,清甜,不過若有熱茶選擇就更好🙈• 熱抹茶鮮奶 (+$24):列明是用了山政小山園的抹茶粉,茶味清香,奶的比例較低,整體更清新,我們都很喜歡! ✿ 特濃開心果忌廉麻糬梳乎厘 $158開心果控gogogo😜超大份,大概是一個生日蛋糕的感覺,適合3-4人吃😂現場見很多2人分享一份,都是吃不完 (甜品控的我就當然輕鬆包底清碟😂)面頭的兩片麻糬,打卡之餘非常煙韌😍梳乎厘依舊是軟綿輕盈,又帶點實

餐湯/沙律

應該是甘筍餐湯,超甜好好味😍
沙律加了甜黑醋,不是一般沙律醬,更合我口味😋

✿ 墨魚汁三文魚意大利雲吞 • 菠菜忌廉汁 $128

推薦推薦
很大顆的雲吞,雲吞皮厚薄適中,口感煙韌
三文魚餡料足;醬汁濃郁香甜
墨魚汁三文魚意大利雲吞 • 菠菜忌廉汁

貪心想醬汁可以多菠菜、少忌廉👀

✿ 避風塘瀨尿蝦意粉 $138

同樣推薦😚
擺盤吸睛,兩隻瀨尿蝦好壯觀,肉質也雪白新鮮!

外在內在都很有避風塘的風味٩(♡ε♡ )۶

冷泡烏龍茶

山政小山園抹茶鮮奶

✿ 特濃開心果忌廉麻糬梳乎厘 $158

開心果控gogogo😜
超大份,大概是一個生日蛋糕的感覺,適合3-4人吃😂
特濃開心果忌廉麻糬梳乎厘

面頭的兩片麻糬,打卡之餘非常煙韌😍
梳乎厘依舊是軟綿輕盈,又帶點實在感,是我最喜歡的質感
特濃開心果忌廉麻糬梳乎厘

開心果忌廉的確很濃,而且分量超多!! 不過輕口味人士覺得甜度可以再調低一點點😆

🍴加一服務費:✔️

餐湯/沙律
冷泡烏龍茶
山政小山園抹茶鮮奶
  • 墨魚汁三文魚意大利雲吞•菠菜忌廉汁
2024-10-09 472 浏览
👩🏻‍🍳Four O Five Coffee & Eatery 👩🏻‍🍳👣 **值得科勞指數:🏃🏻‍♀️🏃🏻‍♂️🏃🏻‍♀️🏃🏻揀左星期日去觀塘工業區一個咁旺場既地方,呢間Cafe距離地鐘約 5分鐘路程,去到成業工業大廈管理處問一問間Cafe係邊就最快捷,因為間鋪唔係係路邊地下鋪架~要入去工業大廈位置先會搵到。是日滿座,都要等一陣先可以入到去食,想食既要提早Book位會好DD。🍽️ 午市套餐:海鮮龍蝦汁龍大利飯,配椰菜花忌廉湯,加玫瑰Latte這個午市套餐由 12:00-14:30, 都幾抵食架。龍蝦汁龍大利飯,龍蝦湯汁同意大利飯配合得幾好,仲有新鮮的帶子同青口,口感鮮甜。忌廉椰菜花湯幾順滑,奶香和椰菜花的微甜相互平衡。玫瑰Latte香氣撲鼻,咖啡與玫瑰花香融合得恰到好處。🍽️ 香草羊架羊架煮得岩岩好好,外層微脆、內裡多汁。香草的味道滲入羊肉中,配合簡單的燒蒜同蘆筍,整體味道層次豐富。🍽️ 香蕉朱古力梳夫厘而家D Cafe好興梳夫厘系列既甜品,香蕉同朱古力既經典組合幾時都Match得黎。梳夫厘外層鬆彈,內裡柔軟,朱古力的濃郁和香蕉的甜香融合得恰到好處,呢道甜品係令人滿足的完美收尾。📍地址:觀塘成

👣 **值得科勞指數:🏃🏻‍♀️🏃🏻‍♂️🏃🏻‍♀️🏃🏻

🍽️ 香草羊架

🍽️ 香蕉朱古力梳夫厘

📍地址:觀塘成業街19-21號成業工業大廈地下 2 號鋪

#FourOFiveCoffeeAndEatery #觀塘美食 #香港咖啡店 #午市套餐推薦 #香草羊架 #甜品控 #朱古力梳夫厘 #玫瑰Latte #香港美食 #食評 #美食分享 #探店必去 #觀塘工業區 #followme #followmetasting
這間餐廳位於觀塘的工廈入面,最出名的就是他們的疏乎厘。我之前來過幾次,試過其他的菜式都令我十分滿意,今次我就試了新的菜式。
🥞 特濃開心果忌廉麻糬疏乎厘 $158 這個開心果疏乎厘是新出的。開心果醬多到滿瀉,兩大塊疏乎厘好吸引,配上麻糬在面頭,超級好食!
🍝 炙燒黑松露鮑魚.龍蝦汁闊條麵 $138 這個闊條麵配上黑松露同鮑魚,味道真係一流。每一條麵都沾滿咗龍蝦汁,食落去真係好鮮味。
🍗 棒棒鷄鎚配蜜糖芥末汁 $88 棒棒鷄鎚好有特色,雞肉好嫩,配上蜜糖芥末汁,味道真係一流。
🍆 日式千手茄子 $68 茄子下面切開咗好多條,好似千手一樣,外型好吸引。茄子外脆內軟,色香味俱全。💰 總計: $497, 2位用餐(已包含10%服務費)

🥞 特濃開心果忌廉麻糬疏乎厘 $158

🍝 炙燒黑松露鮑魚.龍蝦汁闊條麵 $138

🍗 棒棒鷄鎚配蜜糖芥末汁 $88
棒棒鷄鎚好有特色,雞肉好嫩,配上蜜糖芥末汁,味道真係一流。

🍆 日式千手茄子 $68

💰 總計: $497, 2位用餐(已包含10%服務費)
2024-10-05
2024-10-08 373 浏览
自己好中意食梳乎厘,朋友介紹左我黎呢間餐廳,見到佢個menu有好多款唔同味道,今次我諗住食最原始味道先。原味疏乎厘配蜂蜜糖漿勁大件,蛋香味濃郁,口感q彈,入口綿密,唔會一食落去就無,好有實在感,我好中意呢個質感,另外水果十分香甜。石燒澳洲牛頸脊 +糖水心鮑魚配露絲瑪利汁鐵板上好有鑊氣咁,牛頸脊肉味濃郁,油脂分布平均,糖水心鮑魚爽口彈牙,醬汁好惹味,薯條新鮮炸起,香脆可口。山政小山園非常濃郁甘香嘅抹茶,超級好飲。

原味疏乎厘配蜂蜜糖漿

石燒澳洲牛頸脊 +糖水心鮑魚配露絲瑪利汁

山政小山園
非常濃郁甘香嘅抹茶,超級好飲。
2024-10-08 321 浏览
🍴觀塘出名多野食同小店,尤其係工廠大廈入面,總會搵到一啲特色既小店,今次黎到尼間Café,主打甜品梳乎厘pancake🥞最緊要係價錢親民🔸特濃開心果麻糬梳乎厘班戟限間限定‼️鍾意食開心果既一定要點,梳乎厘班戟好鬆軟🥚蛋香味濃,麻糬煙煙韌韌,開心果cream勁多,加埋開心果果醬同碎碎,味道更加濃郁同口感更豐富🔸煙三文魚牛油果醬班尼迪蛋農夫包煙三文魚同牛油果🥑尼個組口無得輸,牛油果醬creamy,農夫包烘到好脆,水煮蛋做到流心效果,一啲都唔腥,面頭既醬汁酸酸地帶少少辣🌶️好開胃🔸炸魚薯條外層炸到黃金色好香脆🐟魚肉嫩滑無雪藏味,粉漿唔會好厚,入面仲保持到有肉汁,配左芥末沙律醬,食落唔會覺得油膩🍟薯片都炸到好脆🔸Oreo忌廉沙冰邪惡之選😈面頭勁多忌廉,甜度岩岩好,比想像中無咁甜,忌廉好綿滑同比較輕身🔸海鹽Kiri芝士桂花烏龍茶茶底揀左無甜,奶蓋較輕身奶味濃😋淡淡既桂花香,清新又解渴

🔸特濃開心果麻糬梳乎厘班戟

🔸煙三文魚牛油果醬班尼迪蛋農夫包

🔸炸魚薯條

🔸Oreo忌廉沙冰

🔸海鹽Kiri芝士桂花烏龍茶
茶底揀左無甜,奶蓋較輕身奶味濃😋淡淡既桂花香,清新又解渴

2024-10-08 233 浏览
觀塘神秘Cafe梳梳乎最為出名,其他主菜、小食也非常出色,不輪賣相還是味道,也非常有水準!《特濃開心果忌廉麻糬疏乎厘》餐廳新推出的開心果為主題的疏乎厘,開心果忌廉完全鋪滿了疏乎厘的表面,賣相非常吸引,味道也非常濃郁,開心果很香濃!疏乎厘也非常軟綿綿脹卜卜!《煙三文魚牛油果醬班尼迪蛋農夫包》賣相也是非常精美!班尼迪蛋處理得非常好,加上落了非常足料的牛油果醬!牛油果醬非常濃郁!完全鋪滿整份麵包!而煙三文魚的份量也非常足!《冬陰功海鮮意大利飯》這個是午餐系列之一,配搭是日餐湯,海鮮意大利飯非常足料,有帶子、蜆和青口,冬陰功的香味非常濃厚!《棒棒雞鎚配蜜糖芥未汁》跟餐配搭的小食,棒棒雞鎚有三件。飲品點了冷泡桂花烏龍茶和Flat White👍🏻
觀塘神秘Cafe

《特濃開心果忌廉麻糬疏乎厘》

《煙三文魚牛油果醬班尼迪蛋農夫包》

《冬陰功海鮮意大利飯》

《棒棒雞鎚配蜜糖芥未汁》
跟餐配搭的小食,棒棒雞鎚有三件。

飲品點了冷泡桂花烏龍茶和Flat White👍🏻
2024-10-07 232 浏览
呢間已經介紹過無數個朋友去食佢哋嘅梳乎厘!今次竟然見到有開心果!!!冇得唔去吧!特濃開心果忌廉麻糬疏乎厘期間限定🥰即叫即制~等咗大概20分鐘~疏乎厘超蓬鬆,蛋味香濃,入口空氣感十足🥹面頭勁多開心果忌廉!!!開心果味好濃郁,絕對滿足到開心果控!上面有啲杏仁片,增加口感~仲有兩塊煙靭 mochi!好食!!!蒜片辣椒白酒大蜆意大利粉大蜆蜆份量都ok,而且幾大隻飽滿~蒜片味道好香,辣辣地好惹味!Four O Five Coffee & Eatery觀塘成業街19-21號成業工業大廈地下2號舖

蒜片辣椒白酒大蜆意大利粉大蜆
蜆份量都ok,而且幾大隻飽滿~蒜片味道好香,辣辣地好惹味!

Four O Five Coffee & Eatery
觀塘成業街19-21號成業工業大廈地下2號舖
今天嚟到呢家位於偉業工業大廈內嘅餐廳Four O Five,餐廳環境雖然低調,但卻吸引了不少食客。諗住點個雲吞做午餐,計劃留啲胃嘅空間食梳乎里班戟,結果雲吞嘅份量好足。佢嘅皮系用墨魚汁製作的,有點煙韌,饀料系軟嘅三文魚蓉,令整個雲吞變得更有層次,搭配的醬汁也很有味道,加上奇亞籽、菠菜……,口感好丰富。香煎封門柳伴薯蓉嘅牛柳品質相當不錯,煎得剛好系朋友喜歡嘅外焦但芯未熟透嘅狀態,保留咗濃郁嘅牛味。薯蓉滑溜溜嘅,搭配牛柳簡直是完美嘅組合,每一啖都充滿滿足感。期待已久嘅招牌焦糖梳乎里班戟來了。甜品一上枱就吸引了我嘅注意,香氣撲鼻。梳乎厘班戟蛋味濃厚,口感輕盈,就好似系一塊新鮮焗出來的蛋糕咁,好鬆軟,好好味。

2024-10-05
  • 吉士焦糖梳乎厘班戟
  • 海鹽Kiri芝士奶桂花烏龍茶
🍝🍽️🥞意粉出色,打卡疏乎厘🔔QR code 點餐,服務幾好,上疏乎厘前會換碟同餐具✅明太子醬軟殼蟹意大利粉 - $128呢個意粉好好味,軟殼蟹新鮮炸起好脆,而且鹹香十足。至於明太子意粉好Creamy,明太子味好濃,旁邊有少少辣粉令到意粉微辣好惹味,口感亦都唔錯。🆗特濃開心果忌廉麻糬疏乎厘 -$158可能太高期望,所以有啲失望。開心果味嘅疏乎厘比其他貴頗多,原味嘅話只係需要$98,而伯爵茶味連埋珍珠都只係需要$118,但開心果味就要$158。雖然上枱睇係好靚,但係味道就一般般,開心果忌廉上面有啲開心果碎,但係個忌廉嘅開心果味就唔係幾濃。另外都冇諗過麻糬係一片鋪係面,而唔係有啲麻糬粒粒喺疏乎厘入面,而個疏乎厘都唔係好空氣同埋流心,不過蛋味香濃,而且軟綿綿,反而有啲似蛋糕。兩塊都好厚,好大塊,兩個人食會好飽,建議多啲人嚟share。
🍝🍽️🥞
意粉出色,打卡疏乎厘

🔔QR code 點餐,服務幾好,上疏乎厘前會換碟同餐具

✅明太子醬軟殼蟹意大利粉 - $128
明太子醬軟殼蟹意大利粉
🆗特濃開心果忌廉麻糬疏乎厘 -$158

2024-10-03
明太子醬軟殼蟹意大利粉
2024-10-07 348 浏览
昨晚和朋友在觀塘的工廠大廈裡享用了一頓十分愉悅的西餐,食物和價位都很吸引。🍔 安格斯牛肉芝士漢堡 $148漢堡上面半熟的雞蛋非常吸睛,切開時流出的蛋黃為漢堡增添了濃郁的風味。漢堡非常厚身,裡面有新鮮沙律菜、番茄、厚實的安格斯牛肉和融化芝士。旁邊還有薯條伴碟。🍝 炙燒黑松露鮑魚龍蝦汁闊條麵 $138闊條麵口感非常彈牙,龍蝦汁味道濃郁,但不會鹹。鮑魚與黑松露的配搭恰到好處,濃郁黑松露的味道不會蓋過鮑魚的鮮美~ 🥤 朱古力(跟餐加$20)朱古力味道濃郁,甜度適中,不會太膩。🥤 海鹽Kiri芝士奶蓋白桃鳥龍茶(跟餐加$20)清新的白桃鳥龍茶加上海鹽芝士奶蓋,口感清新。🥞 香濃海鹽朱古力梳乎厘班戟 $128兩塊超柔軟的班戟上淋滿了香濃的巧克力醬,讓人回味無窮。班戟旁邊還有大量的巧克力醬和香脆的果仁及oreo碎,加強了每一口的口感層次。旁邊伴碟的香蕉上更有焦糖,為整體帶來了豐富的口感。整道甜品既美味又不會過於甜膩。整體來說,這頓西餐讓我們感到很滿意,性價比高,期待下次再來嘗試其他菜式!

🍔 安格斯牛肉芝士漢堡 $148
安格斯牛肉芝士漢堡

🍝 炙燒黑松露鮑魚龍蝦汁闊條麵 $138
炙燒黑松露鮑魚龍蝦汁闊條麵

🥤 朱古力(跟餐加$20)
海鹽Kiri芝士奶蓋白桃鳥龍茶 ;朱古力

朱古力味道濃郁,甜度適中,不會太膩。

🥤 海鹽Kiri芝士奶蓋白桃鳥龍茶(跟餐加$20)
清新的白桃鳥龍茶加上海鹽芝士奶蓋,口感清新。

🥞 香濃海鹽朱古力梳乎厘班戟 $128

海鹽Kiri芝士奶蓋白桃鳥龍茶 ;朱古力
香濃海鹽朱古力梳乎厘班戟
  • 海鹽Kiri芝士奶蓋白桃鳥龍茶;朱古力
2024-10-07 163 浏览
我知個fd鍾意食甜品,所以帶佢哋呢度試下。Four 0 Five Coffee & Eatery📍位於香港觀塘成業街工廈內的一家西式咖啡店,主打西式美食和甜品。店內環境寬敞舒適,以半卡座沙發為主,牆上以鮮花裝飾作點綴,店內播著柔和的音樂,營造出休閒的氛圍。🍮原味梳乎厘配風糖漿($98)原味梳乎厘質地輕盈如雲,入口即化,搭配的風糖漿帶來淡雅的甜味。雖然是原味,但配料仍然相當充足,有雜莓、香蕉加忌廉。🍝虎蝦帶子意粉($138)意粉口感正常發揮,汁底味道不錯微酸中帶甜,虎蝦及帶子各有兩件,且大大隻;廚師非常用心,虎蝦已經預先開背去腸,帶子的肉質爽口鮮嫩,每一口都充滿著幸福感。🥐全日早餐($168)這份全日早餐非常豐富,包含9款不同食材。兩片裸麥包、炸薯餅、德國腸和炒滑蛋是經典搭配;煙三文魚和巴馬火腿是⭐️級之選;炒雜菌、牛油果和雜菜沙律則提供了健康的選擇,整體營養均衡且讓人滿足。🍋青檸柚子梳打($21) fd鐘情柚子梳打,是解膩的理想飲品。🍵山政之小山園宇治抹茶($26)我喜歡🎎風味的抹茶,微苦的茶味中帶有淡淡的甘甜,令人回味無窮。🦴川味雞軟骨($68)雞軟骨口感酥脆,川味調料帶點麻辣風味,每
我知個fd鍾意食甜品,所以帶佢哋呢度試下。

Four 0 Five Coffee & Eatery

🍮原味梳乎厘配風糖漿($98)

🍝虎蝦帶子意粉($138)

🥐全日早餐($168)

🍋青檸柚子梳打($21)
fd鐘情柚子梳打,是解膩的理想飲品。

🍵山政之小山園宇治抹茶($26)

🦴川味雞軟骨($68)
雞軟骨口感酥脆,川味調料帶點麻辣風味,每一口都有軟骨,個fd最喜歡這小食,讚口不絕。

#香港#美食#小店#觀塘#four0five#梳乎厘#foodie
2024-10-02
  • 川味雞軟骨
2024-10-06 145 浏览
放工同朋友一齊去試新嘢食,好有驚喜!叫左個安格斯牛漢堡,義大利麵,朱古力shouffle,同埋杯奶蓋個人唔係太鍾意奶蓋嘅茶味,但係可以走甜有加分,加上俾好多芝士,整體而言係值得!最出色係義大利麵,無論調味定係熟度都fit!我地叫左個龍蝦汁,完全唔會覺得膩👍 Shouffle好好好大,味道都好好,咬落去個口感直情係絕!唯獨係香蕉唔夠熟,如果熟啲仲出色…漢堡唔差,牛肉熟度啱啱好,但係薯條有啲失手,太軟🥲整體來講都值得一試!

放工同朋友一齊去試新嘢食,好有驚喜!

漢堡唔差,牛肉熟度啱啱好,但係薯條有啲失手,太軟🥲

整體來講都值得一試!
安格斯牛漢堡
朱古力shouffle
安格斯牛漢堡
朱古力shouffle
2024-10-06 405 浏览
特濃開心果忌廉麻糬疏乎厘超軟熟既梳乎厘,必食!疏乎厘即叫即做,超級柔軟,口感軟綿空氣感十足,並帶有蛋香,配上特濃開心果忌廉及開心果果仁粒,開心果味濃郁,滿滿口感且甜度適中,吃岀幸福感棒棒鷄鎚配蜜糖芥末汁炸至香脆可口,內裏肉質超級嫩滑,沾上蜜糖芥末汁,更添滋味虎蝦帶子意粉虎蝦巨型大隻,蝦肉厚實且肉質彈牙鮮味,意粉充滿質感,口感有嚼勁,將麵條與香濃蝦膏拌勻,滋味UP山政小山園一番焙茶鮮奶焙茶味香濃,入口順滑且有奶香,尾韻帶點回甘,甜度適中不會過甜泡沫咖啡入口順滑,咖啡味香濃,齒頰留香,令人非常難忘✨𝗙𝗼𝘂𝗿 𝗢 𝗙𝗶𝘃𝗲 𝗖𝗼𝗳𝗳𝗲𝗲 & 𝗘𝗮𝘁𝗲𝗿𝘆📍觀塘成業街成業工業大廈地下2號舖

特濃開心果忌廉麻糬疏乎厘
超軟熟既梳乎厘,必食!

棒棒鷄鎚配蜜糖芥末汁
炸至香脆可口,內裏肉質超級嫩滑,沾上蜜糖芥末汁,更添滋味

虎蝦帶子意粉

山政小山園一番焙茶鮮奶

泡沫咖啡
入口順滑,咖啡味香濃,齒頰留香,令人非常難忘

✨𝗙𝗼𝘂𝗿 𝗢 𝗙𝗶𝘃𝗲 𝗖𝗼𝗳𝗳𝗲𝗲 & 𝗘𝗮𝘁𝗲𝗿𝘆
📍觀塘成業街成業工業大廈地下2號舖
2024-10-05 441 浏览
今日就走左去呢一間個friend推介嘅Four O Five Coffee & Eatery食個夜晚🦀明太子軟殼蟹意大利粉明太子軟殼蟹意大利粉🍝充滿住滿滿嘅驚喜同誠意🤩食落去啖啖都有好濃厚嘅明太子醬😽仲有隻新鮮滾熱辣嘅香脆軟殼蟹😈食落去啖啖肉脆卜卜🍝炙燒黑松露鮑魚.龍蝦汁闊條麵闊條麵夠晒入味同埋好有咬口😚龍蝦汁好濃郁仲有啲少少辣味食落好滿足加埋嗰隻大大隻嘅炙燒黑松露鮑魚真係不得了😆🍟黑松露蛋黃芝士焗薯條薯條炸得好脆同好乾身唔會食到成口油🤣加埋呢個黑松露蛋黃芝士醬真係邪惡到爆燈🥲又唔會太油膩🥞吉士焦糖梳乎厘班戟見到枱枱都有叫一個梳乎厘食😙我都嗌返過嚟試吓😆個疏乎厘好蓬鬆😙外脆內軟入口即溶仲有好香嘅蛋香味😍 好IGable🍫Oreo忌廉沙冰呢杯嘢飲都係見到好多隔籬枱都有叫😆睇落有幾靚就嗌咗嚟試吓😙點知飲落去又幾有驚喜喎,又唔係太甜又有好濃郁嘅朱古力味🤤🍵海鹽Kiri芝士奶蓋白桃烏龍平時都幾鍾意飲奶蓋烏龍🧋所以今次都特登試吓佢好唔好飲平時通常溝完奶蓋會令到杯茶淡咗🧐但係佢呢杯竟然冇喎🤩不妨一試!

🦀明太子軟殼蟹意大利粉

🍝炙燒黑松露鮑魚.龍蝦汁闊條麵