2015-05-23
2年前係尖沙咀返工日日都經過full house, 一直都想進去吃東西& 拍照,但奈何沒有去,終於在幾經辛苦的兩年後,約到朋友陪我去,是日約會係為左慶祝生日~~首先黎返個頭盤挪威三文魚三重奏,三種食法,都幾特別。芝士焗蘑菇,也是很有創意~~南瓜濃湯和蒜蓉包,個包好特別,同平時長寬身的不一樣,焗的幾脆,湯很濃郁,尚算不錯。主菜:野菌黑松露意大利飯,飯比較軟,容易入口。石斑魚帶子辣肉湯燴忌廉汁,我很喜歡辣肉湯切碎加扁豆拌,口味很好,但是重點石斑和和帶子是很普通啦(雪藏貨)~~甜品: 套餐跟既甜品:香蕉牛奶朱古力蛋糕過甜,都完全食唔哂。但另外order既 拖肥布甸配焦糖雪糕就幾好味~雖然也是有一點太甜。當然唔少得叫特飲,暮光之戀、綠野仙蹤、芒果舞樂,我們姊妹們覺得每種都好飲,但我最喜歡是綠野仙蹤,最不甜又清爽~總括晚餐味道不錯,東西大部分都係cream sauce,所以很容易飽,不用叫太多道菜,不然會吃不完~但這家餐廳另一個重點係可以狂影相,然後侍應都會好nice 會幫你影,係一間很適合姊妹們聚會好去處。是日朋友是當月壽星所以有全單88折~~如果沒有壽星,匯豐卡95折~~
2年前係尖沙咀返工日日都經過full house,
一直都想進去吃東西& 拍照,但奈何沒有去,
終於在幾經辛苦的兩年後,約到朋友陪我去,
是日約會係為左慶祝生日~~
首先黎返個頭盤
挪威三文魚三重奏,三種食法,都幾特別。
芝士焗蘑菇,也是很有創意~~
主菜:
野菌黑松露意大利飯,飯比較軟,容易入口。
甜品:
套餐跟既甜品:香蕉牛奶朱古力蛋糕過甜,都完全食唔哂。
但另外order既 拖肥布甸配焦糖雪糕就幾好味~
雖然也是有一點太甜。
是日朋友是當月壽星所以有全單88折~~
如果沒有壽星,匯豐卡95折~~