2023-04-29 677 浏览
有“尖沙咀秘密後花園”之稱,又點可以唔嚟試下有幾正呀!環境裝置設計比較浪漫昏暗,有個小型蘯鞦韆配花草圈,打卡十分唔錯!首先點咗個炸薯條配黑松露芝士醬,即叫即炸,很新鮮脆口,不過略為落多咗鹽,鹹咗啲。黑松露什菌薄餅,啖啖芝士蘑菇肉,松露味出,薄餅好薄脆,中意食pizza 嘅一定要試!串燒豬牛雞,肉質榎口,一般般......泰式燒牛小扒,肉質彈口鮮嫩,配埋秘製辣醬汁,十分驚喜!帶子牛肝菌忌廉意大利麵,普普通通,味較為淡,比較唔特出。
有“尖沙咀秘密後花園”之稱,又點可以唔嚟試下有幾正呀!

串燒豬牛雞,肉質榎口,一般般......

泰式燒牛小扒,肉質彈口鮮嫩,配埋秘製辣醬汁,十分驚喜!

帶子牛肝菌忌廉意大利麵,普普通通,味較為淡,比較唔特出。

2022-12-01 437 浏览
係尖沙咀除左酒吧多之外,原來都有又食得又睇得既酒吧餐廳。入到黎,已經見到個好似花園咁靚既打咭位。好,坐低睇下有咩好食先。明太子沙律,明太子壓縮到方糖咁樣,逐粒食都幾方便,沙律菜都好新鮮。香烤魷魚串,魷魚燒得啱啱好,唔dry,食落有咬勁,近魷魚腳位置輕微燒焦好脆口,個辣汁又惹味。烤冬陰功雞翼,除左雞翼肥美之外,個冬陰功味就好似飲緊冬陰功酒咁。黑松露雜菌薄餅,薄餅夠薄夠脆,黑松露超香,啲菇菇又成條有菇味,仲有海量芝士,正!泰式烤牛肉,個牛肉色澤紅潤,食落又嫩又有牛味,隔離仲有個泰式醬調味。
係尖沙咀除左酒吧多之外,原來都有又食得又睇得既酒吧餐廳。

入到黎,已經見到個好似花園咁靚既打咭位。

好,坐低睇下有咩好食先。

2022-11-18 628 浏览
尖沙咀柯士甸路的秘密後花園🌿🌿,餐廳裝修就像餐廳名字一樣Garden ,牆上以草牆設計,綠油油一片像草原一樣,配合設計獨特的吊燈,木造嘅傢俬,環境好舒服,好多打卡位置,另外仲有一排向街既吧枱,感覺非常Grill ,另外這裏嘅燈光九點後會關燈點上蠟燭,搖身一變變成餐廳酒吧好有氣氛,無論黎食飯或者飲酒傾偈一樣咁適合👍🏻另外Menu除咗大量酒品選擇,其他食物亦非常豐富,以多國菜為主,西,日,泰式食都有供應,感覺幾得意,我哋就每個國家嘅食物都點少少試吓😎🐙▪️Fluorescent Squid Okizuke $ 88螢光魷魚沖漬,充滿海水鮮味,鹹鹹香香好脆口,配合沙律菜一齊食,開胃前菜🐔▪️Chicken Cartilage Skewers $ 68椒鹽雞軟骨串,燒得剛剛好,大大粒,非常爽脆,配合椒鹽,好惹味🐙▪️Cuttlefish Cake $ 88墨魚餅,呢個有驚喜,墨魚餅炸到外脆內彈牙,仍然食到粒粒墨魚粒和粟米,好香口,點上泰式酸辣汁,好食🍕▪️Seafood Pizza w/Thousand $ 148海鮮薄餅,非常特別嘅餅底,店員透露係廚師每日手搓,又薄又酥脆,材料有帶子,魷魚,青口,

🐙▪️Cuttlefish Cake $ 88

海鮮薄餅,非常特別嘅餅底,店員透露係廚師每日手搓,又薄又酥脆,材料有帶子,魷魚,青口,鮮蝦,配合千島海鮮醬,鮮味十足,非常欣賞這個餅底

🐷▪️BBQ Lagrimas Iberico Rid $ 228
美式烤西班牙黑毛豬肋排,用上黑毛豬特別肥美,BBQ醬汁非常入味,肉質焗得好腍又帶點爽口,好食,啤酒脆薯條,特別香脆,仲有新鮮沙律菜中和油膩感

☘️▪️Mojito $ 88
Rum, Lime Juice, Mint, Sugar, Soda

🍹▪️Cinderella $ 68
Grenadine, Pineapple Juice, Cranberry Juice, Lemon Juice

• 美式烤西班牙黑毛豬肋排
  • Seafood Pizza w/Thousand
2022-11-18 207 浏览
星期中也要鬆一鬆,跟老公到尖沙咀晚飯,餐廳位於柯士甸路地鋪,以花園為主題,充滿綠色舒適感,餐廳寬躺,而且一入門口就有個打卡位!食物選擇多,有小食、前菜、意粉、泰式食物、Pizza及主菜,我們點了北海道八爪魚足沙律、燒牛肉沙律、海鮮薄餅及烤西班牙羊架。兩個沙律都相當好食而且賣相吸引,北海道八爪魚足沙律中間有沙律菜及海苔,特製醬汁酸酸的很惹味,八爪魚足很多片而且鮮味十足。另一味燒牛肉沙律則有點泰式風味,醬汁香辣醒胃,燒牛肉剛好,粉嫩美味,配上食用花的點綴實在太棒!海鮮薄餅餅底超級薄脆,面上鋪滿海鮮,加上千島醬汁味道配搭好,下次必定encore!烤西班牙羊架一上枱已聞到好香,羊架鮮嫩juicy,配菜非常豐富,有瓜片、蕃茄仔、薯仔、沙律菜及蘿蔔,點上蜂蜜芥末醬更提味。整體用餐感覺好,服務員也態度好,不時為我們加水。

整體用餐感覺好,服務員也態度好,不時為我們加水。
  • 北海道八爪魚足沙律
  • 烤牛肉沙律
2022-11-13 163 浏览
週末前夕當然要搵下朋友去酒吧飲返杯,食住好西傾下計啦~我地入左呢間叫Garden 既bar restaurant 入面既環境的確佈置得有如個小花園咁,仲有個木韆鞦可以任意打卡添xpp餐牌上既食物選擇都好多元化,以西式為主,再有加添泰式同日式元素我地先點左有泰式風味既炸蝦餅同冬蔭功雞翼做小食前者香脆,後者惹味之後要左一份黑松露薄餅share~呢度既pizza底係超薄超脆,配上濃厚芝士同雜菌,更加上松露醬,味道點會出事之後要左一份相對上健康啲既素食意粉~呢款意粉雖然無肉,但加入各款不同種類既菜蔬,所以食落唔寡之餘仲幾惹味最後到左當晚既另一主菜豬肋骨啦調味剛好,無過甜膩既感覺而香脆既薯條更係呢晚既mvp,好食到令我地都覺得下次再黎都一定要encore
週末前夕當然要搵下朋友去酒吧飲返杯,食住好西傾下計啦~

我地入左呢間叫Garden 既bar restaurant

我地先點左有泰式風味既炸蝦餅同冬蔭功雞翼做小食

前者香脆,後者惹味

之後要左一份黑松露薄餅share~

之後要左一份相對上健康啲既素食意粉~

最後到左當晚既另一主菜豬肋骨啦

調味剛好,無過甜膩既感覺

2022-11-06 100 浏览
呢間餐廳位於比較隱蔽既橫街窄巷入面,假日人流都唔算太多,夜晚九點開始仲會熄埋燈,靜靜地感覺幾有情調🕯️食物方面係行多國菜路線,有日式、西式、泰式等,不過始終歸類為酒吧,都要做咗快測先入得🥂▪️ 蒜蓉包(7/10)💲68麵包口感軟熟,上面本身已經有啲蒜蓉,特別在於會配焗原粒蒜頭,可以額外再搽落去,蒜味更加突出,鍾意蒜既我覺得滿足🧄▪️ 墨魚餅 (7/10)💲88墨魚餅有啲似魚片咁,加上咗粟米粒,如果再彈牙啲就更好,配上泰式酸辣醬🤓▪️ 泰式燒豬頸肉(6.5/10)💲88薄切既豬頸肉,燒得乾脆香口,但係個人會偏好肥美帶點油脂又保留爽彈嗰種,本身已經有香濃嘅香茅味,就算唔蘸個辣醬其實都夠味🌶️▪️ 北海道八爪魚足沙律(6/10)💲98呢道切片八爪魚擺盤幾精緻,唯獨就係未完全解凍融雪🐙沙律底除咗有普通沙律菜,仲有中華沙律同埋海藻,再加左啲鰹魚汁,底部會比較重口味🥗▪️ 泰式烤全魚(7/10)💲228侍應貼心咁幫我哋起咗塊魚皮,魚肉比預期中嫩滑得多,而且有好重既香料味,食到尾段就偏濃味略鹹,配上個平時食泰式生蝦個酸辣汁可以中和返🐟🔎 整體評分(6.5/10)

▪️ 蒜蓉包(7/10)💲68

▪️ 北海道八爪魚足沙律(6/10)💲98
北海道八爪魚足沙律

▪️ 泰式烤全魚(7/10)💲228

泰式烤全魚

🔎 整體評分(6.5/10)
蒜蓉包
墨魚餅
泰式烤全魚
誠意推薦🥰 位於尖沙咀的一間西式酒吧餐廳,裝潢有格調,好多打卡位。夜晚燈光昏暗,播放音樂,環境氣氛很好,空間大 環境舒適,坐得好舒服,好適合夜晚來放鬆一下🥰 餐廳位置人流偏少,私心不希望餐廳太出名,讓我獨享美食🤭食物方面主打多國菜,選擇豐富,質素極高,難怪零差評😍晚市二人消費:$759 🫧連加一服務費🫧——————————💖食評💖明太子沙律 Mentaiko Salad ($68)✨必食,絕對有驚喜!原本以為是普通沙律菜配明太子醬,原來是切粒明太子配沙律醬,十分新鮮爽口,清新開胃,仲配有海藻,好好味 食唔停口 烤鯖魚柳 Grilled Saba Hiraki ($78)✨日式小食,大大塊魚烤得外皮微脆,魚油味香濃,肉質鮮嫩 海鮮薄餅 Seafood Pizza with Thousand Island Sauce 9” ($148)✨ 推薦,份量多又好味!薄身脆口薄餅,海鮮配千島醬 鹹香味十足🤤🤤 配上半溶芝士,口感味道滿分!脆薄餅底完全不會油膩或飽肚,值得一讚意式香草有機蔬菜意大利麵 Mixed Vegetable Pesto Spaghetti ($128)意大利粉煮得好出色,麵條
餐廳位置人流偏少,私心不希望餐廳太出名,讓我獨享美食🤭

食物方面主打多國菜,選擇豐富,質素極高,難怪零差評😍

晚市二人消費:$759 🫧連加一服務費🫧

——————————

💖食評💖
明太子沙律 Mentaiko Salad ($68)✨

日式小食,大大塊魚烤得外皮微脆,魚油味香濃,肉質鮮嫩

意大利粉煮得好出色,麵條軟硬度剛好,不易斷開,醬汁很好味,配上豐富蔬菜 健康之選

烤西班牙羊架 Grilled Spanish Lamb Rack ($268)✨
必食推薦!大大件羊架份量十足,廚師功力深厚,五成熟煎得剛剛好,鎖住肉汁,肉質十分軟嫩,完全不會靭,可說是我吃過最好味嘅的羊架,我同朋友都讚不絕口!!仲配有翠肉瓜、薯仔、露荀、紅蘿蔔及沙律菜,好豐富!(幾乎沒有羊羶味,怕羊羶味的朋友可以放心點

《Garden Bar and Restaurant 》藏匿於繁華鬧市的尖沙咀巷口內,發現呢間魔幻花園風格的酒吧餐廳,約朋友食飯之餘閒聊chill下都好合適。九點後餐廳燈光調暗燈光點上蠟燭,配合晚上酒吧的情調感覺。《香烤魷魚串》 $78即燒烤的魷魚串 《泰式燒牛小扒》 $248牛肉好濃,烤得合時,外層焦脆、內層柔嫩,帶有煙燻味的帶骨薄切牛小扒《辣肉腸薄餅9” 》$148薄餅既餅皮好特別,薄薄地似千層酥餅的口感,很爽脆,而且批面舖上豐富的材料,十分滋味。《明太子沙律 》$68不得不推薦這款菜式,採用日本海藻混合中華沙律拌成出色美味的沙律!《Cinderella 》$68紅石榴、菠蘿、蔓越莓同檸檬汁製成既mocktail,香甜的味道😋味道:9/10💲價錢:約700✨環境:9/10🌈服務:10/10📍地址:尖沙咀柯士甸路7-9號煥利商業中心地下A號舖Garden Bar & Restaurant Shop A G/F, Woon Lee Commercial Building, 7-9Austin Avenue, Tsim Sha Tsui, Kowloon#gardenbarrestaur
《Garden Bar and Restaurant 》

✨環境:9/10
🌈服務:10/10

📍地址:
尖沙咀柯士甸路7-9號煥利商業中心地下A號舖

#gardenbarrestaurant #酒吧 #HappyHour #尖沙咀美食 #香港美食 #foodiehk #相機食先 #美食推薦 #美食分享#foodstagram #hklifestyle
辣肉腸薄餅
明太子沙律
尋晚同閨密👩🏻去尖沙咀一間靚裝修嘅西餐廳Chill下談下心。🥂💕✨環境好闊落好舒服,裝修有渡假feel,有小花園比大家打卡。📸❤️🤵🏻‍♂️🤵🏻侍應態度親切有禮。👍🏻👱🏻‍♀️👩🏻我地點咗下既餐點:1️⃣🦑螢光魷魚沖漬$88食落有海水既鹹同鮮味,肉質順滑,好味。👍🏻2️⃣🐮🥗燒牛肉沙律$128牛肉燒到半熟,牛味濃郁,配上帶有辣味既沙律,好正。👍🏻3️⃣🦑墨魚餅$88墨魚口感彈牙,仲加入咗清甜既粟米粒。Yummy👍🏻4️⃣🍄🍕黑松露什菌薄餅$148大愛超薄脆既餅底,滿滿既什菌,加上大量既黑松露醬,齒頰留香,松露迷必點,回味無窮。👍🏻5️⃣🦐燒珍寶大頭蝦皇$268超大隻大頭蝦,肉質厚實,蝦頭仲有啲膏,勁正。👍🏻下次想品嚐下佢地嘅Pasta同羊架!😍

🤵🏻‍♂️🤵🏻侍應態度親切有禮。👍🏻

👱🏻‍♀️👩🏻我地點咗下既餐點:

1️⃣🦑螢光魷魚沖漬$88
食落有海水既鹹同鮮味,肉質順滑,好味。👍🏻

2️⃣🐮🥗燒牛肉沙律$128
牛肉燒到半熟,牛味濃郁,配上帶有辣味既沙律,好正。👍🏻

3️⃣🦑墨魚餅$88
墨魚口感彈牙,仲加入咗清甜既粟米粒。Yummy👍🏻

4️⃣🍄🍕黑松露什菌薄餅$148

5️⃣🦐燒珍寶大頭蝦皇$268
超大隻大頭蝦,肉質厚實,蝦頭仲有啲膏,勁正。👍🏻

下次想品嚐下佢地嘅Pasta同羊架!😍
2022-10-24
  • 墨魚餅
  • 螢光魷魚沖漬
  • 燒牛肉沙律
  • 燒珍寶大蝦皇
👯尖東做完運動, 諗住行去韓國街搵下嘢食, 途經這間餐廳, 外觀非常吸睛, 不單止環境靚, 仲勁多打卡位, 座位空間闊落舒適🥰🔆明太子沙律 $68方形粒粒嘅明太子, Bite size 嘅切法去做, 好貼心😍口味清新開胃😋🦑墨魚餅 $88輕微胡椒辣味, 沾上甜酸醬吃, 咬口感及味道都唔錯🥰💢香烤牛仔骨 $148烤得香口, 醬汁惹味😋🍕松露雜菌薄餅 $148上枱已經聞到陣陣松露香味, 餅底薄脆香口😍🦐香烤大海蝦配香辣鮮茄海鮮長通粉 $168微辣嘅鮮茄醬做base, 好多蜆仔肉&迷你魷魚鬚做配料, 長通粉掛滿醬汁, 十分開胃滋味😍

🔆明太子沙律 $68
口味清新開胃😋

🦑墨魚餅 $88
輕微胡椒辣味, 沾上甜酸醬吃, 咬口感及味道都唔錯🥰

💢香烤牛仔骨 $148
烤得香口, 醬汁惹味😋

🍕松露雜菌薄餅 $148
上枱已經聞到陣陣松露香味, 餅底薄脆香口😍

🦐香烤大海蝦配香辣鮮茄海鮮長通粉 $168

2022-10-22
  • 明太子沙律
  • 松露什菌薄餅
尖沙咀有唔少有格調嘅酒吧而今日我都同朋友嚟咗呢間幾有情調嘅Garden bar and restaurant食嘢同埋飲嘢🍸🍹首先一入門口,呢度嘅大草牆超吸睛而座位方面好闊落,令人望落好relax唔會有侷促感👍🏻.食物方面,我哋都order咗幾多辣嘢😆呢排涼涼哋,啱晒用嚟暖胃:1️⃣Grilled squid skewers魷魚燒得幾香口,而且如果食到辣嘅話,點埋個辣椒豉油嚟食都幾正2️⃣Grilled beef salad🥗尖沙咀有唔少有格調嘅酒吧而今日我都同朋友嚟咗呢間幾有情調嘅Garden bar and restaurant食嘢同埋飲嘢🍸🍹首先一入門口,呢度嘅大草牆超吸睛而座位方面好闊落,令人望落好relax唔會有侷促感👍🏻.食物方面,我哋都order咗幾多辣嘢😆呢排涼涼哋,啱晒用嚟暖胃:1️⃣Grilled squid skewers魷魚燒得幾香口,而且如果食到辣嘅話,點埋個辣椒豉油嚟食都幾正2️⃣Grilled beef salad🥗呢個燒牛肉沙律幾出色,呢個rare嘅熟度我都幾鍾意食🥰而且配埋底下嘅沙律菜同埋辣辣哋又微酸嘅sauce,幾開胃3️⃣Pepperoni Pizza🍕朋友幾鍾意食呢個
尖沙咀有唔少有格調嘅酒吧

而座位方面好闊落,令人望落好relax
唔會有侷促感👍🏻
1️⃣Grilled squid skewers
2️⃣Grilled beef salad🥗

呢個燒牛肉沙律幾出色,呢個rare嘅熟度我都幾鍾意食🥰

而且配埋底下嘅沙律菜同埋辣辣哋又微酸嘅sauce,幾開胃
3️⃣Pepperoni Pizza🍕

朋友幾鍾意食呢個辣肉腸Pizza,蕃茄醬同埋辣肉腸係絕配,再加埋面頭有少少basil嘅點綴,嗅覺方面都多一重享受,同埋薄薄哋唔會話好滯,

傾傾吓計咁食唔覺意都食咗幾件
4️⃣Grilled Spanish lamb rack

朋友唔太食到5成熟度或以下嘅肉,所以main course嘅肉我就就吓佢食返熟啲🤣呢個羊架order咗7成,廚師喺控制火喉方面真係掌握得好好,羊架出到嚟真係不多不少嘅7成👍🏻而staff服務都係好好,放低完羊架,見我哋食咗一兩啖都會再過嚟關心我哋呢個熟度o唔ok,我覺得真係好滿意,首先7成都真係唔容易拿捏,而且將易overcook,之後就會令啲肉「鞋」口,但係而家呢個羊架係保持到肉汁同埋嫩😋旁邊仲有我鍾意嘅mastard seed,絕配❤️
而飲品方面,我哋分別叫咗Cinderella

同埋Happy Ending

兩杯都係Mocktail🍸🍹個人覺得Cinderella味道有啲似冇氣嘅Fruit Punch,幾好味
而朋友嗰杯Happy Ending第一啖飲落去最底係甜嘅🙈相信都係因為咁而取名為Happy Ending?
味道相對清新啲,有菠蘿汁、青檸汁、熱情果同埋梳打水,飲落酸酸哋幾解膩
1K
2022-10-22 44 浏览
Garden Bar & Restaurant (尖沙咀)尖沙咀柯士甸路7-9號煥利商業中心地下A號北海道八爪魚足沙律Hokkaido Octopus Salad $98沙律非常新鮮,醬汁條配得一絕,八爪魚鮮甜,烤鯖魚柳Grilled Saba Hiraki $78魚油金香,煎得有功夫,魚質雪白,檸檬汁提鮮。串燒豬牛雞Skewer ( Pork / Beef / Chicken ) $128豬牛羊各兩串,肉質厚而嫩滑,大大啖,沙嗲醬花生味濃,質感濃厚。海鮮薄餅Seafood Pizza w/Thousand Island Sauce $148薄脆超好味,食到索索聲,海鮮足料鋪滿,千島醬少少甜唔會搶咗海鮮鮮甜味。香煎北海道帶子配牛肝菌忌廉意大利麵Pan-Fries Scollop w / Porcini Cream Spaghetti $198帶子夠晒大隻,嫩滑彈牙鮮甜,牛肝菌係好高營養價值,麵質彈牙細滑,調味醬汁獨特,意大利麵呢間係難忘。
Garden Bar & Restaurant (尖沙咀)
尖沙咀柯士甸路7-9號煥利商業中心地下A號

北海道八爪魚足沙律
Hokkaido Octopus Salad $98
沙律非常新鮮,醬汁條配得一絕,八爪魚鮮甜,

烤鯖魚柳
Grilled Saba Hiraki $78
魚油金香,煎得有功夫,魚質雪白,檸檬汁提
鮮。

串燒豬牛雞

海鮮薄餅

香煎北海道帶子配牛肝菌忌廉意大利麵
3K
2022-10-20 42 浏览
友人移民了兩年,難得回港一趟,找緊時間約她出來聚一聚。找了一間 bar restaurant, 一邊詳談,一邊享受美食。明太子沙律🥗用了食用花來裝飾,賣相高雅。隨了一粒粒明太子外,還有海藻,健康之選。黑松露什菇比薩🍕飄來黑松露香氣,惹味。餅底薄脆有點似薯片,吃不停!帶子什菇意大利麵🍝來自北海道刺身帶子,熟度恰到好處,鮮嫩。意大利麵條軟硬適中,充滿著菇菌香味。燒牛肉🥓牛肉燒至3-5成熟,肉質粉嫰,軟熟。蘸少少泰式辣醬,味道更上一層樓。
友人移民了兩年,難得回港一趟,找緊時間約她出來聚一聚。

明太子沙律🥗
用了食用花來裝飾,賣相高雅。
隨了一粒粒明太子外,還有海藻,健康之選。

黑松露什菇比薩🍕
飄來黑松露香氣,惹味。
餅底薄脆有點似薯片,吃不停!

帶子什菇意大利麵🍝
來自北海道刺身帶子,熟度恰到好處,鮮嫩。
意大利麵條軟硬適中,充滿著菇菌香味。

燒牛肉🥓
牛肉燒至3-5成熟,肉質粉嫰,軟熟。
蘸少少泰式辣醬,味道更上一層樓。

2022-10-20
2022-10-19 28 浏览
nana同家人揸車經過過呢間店幾次見到入面裝修好靚又有酒飲一直都想試下琴晚早收工就約左家人去食飯一去到就見到多個打卡位有霓虹燈有長凳又熱帶雨林咁樣😍家人話事叫左幾樣小食仲有一意粉一pizza《北海道八爪魚足沙律》半生熟既八爪魚足切薄片鏗魚汁調味鍾意個沙律入面有海草爽爽脆脆咁《烤鯖魚》平時我喺屋企都鍾意食鯖魚佢做到個皮烤到脆卜卜魚肉嫩滑爆肉汁又夠肥不錯《烤冬陰功雞翼》原本上枱我以為係炸雞翼但食落有燒烤嘅味道先知係炸既好入味好脆夠滑《松露什菌薄餅‘’9》薄餅唔係用傳統餅底賣相討好之外仲好好食又脆又重芝士味鹹鹹香香忍唔住一塊接一塊唔洗5分鐘就清哂《香煎北海道帶子配牛肝菌忌廉意粉》帶子煮成半生熟好大粒鮮甜意粉偏淋咪道較清最後叫左杯橙黃酸甜嘅《happy ending 》呢間餐廳酒吧好適合三五知己食飯同打卡酒吧來講嘢食都真係幾唔錯而家正值飲食寒冬好多有質素嘅餐廳都需要去支持下Goodvibes 支持小店
nana同家人揸車經過過呢間店幾次

而家正值飲食寒冬
好多有質素嘅餐廳都需要去支持下
Goodvibes 支持小店
2022-10-19 41 浏览
餐廳環境好chill,影相打卡一流,店員好細心服務超好!啱晒鍾意飲下酒同friend敘舊傾吓偈嘅朋友,本身餐廳仲有live band 可惜疫情期間暫停。提提大家因為餐廳係酒類所以防疫規定記住做快速測試喇!漬物拼盤(鰹蒜味噌,紅酒蕎頭,牛蒡醬酒): 雖然味道偏重,但唔會太鹹,越食越想食勁開胃!串燒(豬,雞): 燒得啱啱好,唔會太乾咬落去仲有汁,點埋個沙嗲醬簡直絕配,勁多花生粒,超惹味!黑松露什菌 Pizza: 極薄薄餅!友人掛住影相打卡雖然凍左少少但都勁脆!咬落去卡卡聲!黑松露配芝士勁香唔會好重口味,加埋什菌中和返唔會利!泰式燒豬頸肉: 燒得啱啱好,唔會太乾咬落去啲汁爆晒出嚟,側邊位仲燒到脆卜卜,點埋個泰式醬汁簡直絕配,不過唔食得辣嘅朋友就唔好點個汁喇!泰式烤全魚(鰂魚): 估唔到條魚咁大條!店員勁細心咁幫我哋起咗魚皮,條魚勁滑勁鮮甜多汁!唔點汁已經超好味,極推介!點埋個泰式醬汁更惹味!不過唔食得辣嘅朋友就唔好點個汁喇!提提大家條魚平日係好少有,如果想試嘅朋友就記得幾日前訂定喇!