玩味貧民窟漢堡包店「Ghetto Burger」由旺角開到銅鑼灣,新店同以橙色為主調,延續 Hiphop 文化主題,播放不同國家 Hiphop 音樂;店內以霓虹燈及多幅香港塗鴉藝術家創作的塗鴉作裝飾,混合美式漢堡店及本土風格新店除了提供漢堡包、小食及飲品外,晚上 7 時後會更有專業調酒師製作出多款限定 Cocktail----------🔹午市套餐:貧民窟大魔王漢堡 (薯餅煙肉烤洋蔥雙層芝味牛堡) $138配粗薯條及指定飲品,加煎蛋 $10賣相可人很好打卡的巨型漢堡圓拱形的漢堡包鬆軟細密帶牛油及麥香;雙層漢堡扒緊實細緻有彈性更帶點筋膜, Juicy 又富牛香,煎蛋做到微燶邊及流心狀態;加上鹹香豐富的半溶芝士、煎香的洋蔥及酸甜平衡的醬汁,無論口感及味道層次皆非常豐富,滋味大滿足粗薯條以輕量鹽調味,炸得輕脆而帶薯香,口感一流飲品點選檸檬茶龍舌蘭 $55,再按正價減 $10;檸檬茶香配搭味道純淨輕盈,口感醇厚的龍舌蘭,解渴解膩又低甜----------🔹午市套餐:滋味粒粒巨蝦堡 $108配炸洋蔥圈 (+$10) 及指定飲品加入番茄及生菜的蝦堡色彩鮮艷,同樣適合打卡蝦堡有一定厚度,煎至表面輕脆

----------
配粗薯條及指定飲品,加煎蛋 $10

賣相可人很好打卡的巨型漢堡

粗薯條以輕量鹽調味,炸得輕脆而帶薯香,口感一流

----------
🔹午市套餐:滋味粒粒巨蝦堡 $108
配炸洋蔥圈 (+$10) 及指定飲品

加入番茄及生菜的蝦堡色彩鮮艷,同樣適合打卡
蝦堡有一定厚度,煎至表面輕脆,口感爽彈嫩滑有蝦膠的感覺,更食到粒粒新鮮蝦肉,加上滋味蛋黃醬及新鮮解膩的爽脆生菜及番茄,味蕾滿足又無膩感

洋蔥圈炸漿不厚,炸得乾身,洋蔥香十足;飲品蘋果汁有啖啖蘋果香卻一點也不覺甜
2024-04-27
  • 滋味粒粒巨蝦堡
  • 貧民窟大魔王漢堡
2024-06-08 151 浏览
Ghetto Burger 醒目的橙色門面和塗鴉藝術裝飾,營造出美式街頭的活力氛圍,與餐廳主打的美式漢堡一脈相乘。必試的「貧民窟大魔王漢堡」由雙層牛肉漢堡組成,堅持手打製作的漢堡,每一口都能品嚐到肉汁的鮮甜和香氣,配搭香濃芝士、酥脆薯餅、煙肉和烤洋蔥,份量十足,口感豐富,讓人欲罷不能。Craving a taste of American street culture? Look no further than Ghetto Burger! Their signature dish, the Ghetto Kingpin Burger, features double-decker beef patty, piled high with cheese, crispy hash browns, bacon, and grilled onions, is an explosion of flavors that will have you reaching for another bite before you’ve even finished the first.
貧民窟大魔王漢堡
今日同朋友嚟銅鑼灣行街 行到有啲肚餓咁啱見到呢間新開分店 鮮橙銀色主題惹人注目加上牆身夜光塗鴉同霓虹燈 夜晚開埋酒吧氣氛好好同埋最近喺社交平台度 見到好多靚女都有過嚟打卡所以決定入嚟試吓 叫咗以下幾樣嘢食~- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 1. 滋味粒粒巨蝦堡其實個漢堡包真係好大 份量十足包面同平時出面食個啲唔同 比較鬆軟同埋食到陣陣牛油香味 有飽足感~掀開睇睇 除咗生菜、番茄 仲有厚身蝦餅蝦餅爽口彈牙 好似食緊巨大化嘅炸蝦滑咁入面仲加咗啲千島醬 多陣奶油蛋香2. 黑松露芝味牛肉漢堡呢個漢堡包嘅包面都係一樣 鬆軟、有牛油香入面都係有生菜同番茄 不過當我掀開嗰陣望落有種澎湃感覺 因為啲黑松露醬係咁流出嚟仲要配埋咸香芝士 多種柔軟融化口感塊牛煎到外脆內嫩有汁 滋味程度大大提升~3. 炸雞塊+薯餅(2塊)兩款炸物都好唔錯 炸到外脆內軟雞塊入面保持到佢嘅嫩肉狀態我哋有加咗紫菜粉 但係本身都配有芝士醬兩樣一齊覺得太重口味 加落薯條好啲另外薯餅就配茄汁 口感綿密 好有薯仔粒味~4. 士多啤梨smoothie+青提子汁食漢堡同炸嘢配啤酒係
今日同朋友嚟銅鑼灣行街 行到有啲肚餓
咁啱見到呢間新開分店 鮮橙銀色主題惹人注目
加上牆身夜光塗鴉同霓虹燈 夜晚開埋酒吧氣氛好好
同埋最近喺社交平台度 見到好多靚女都有過嚟打卡
所以決定入嚟試吓 叫咗以下幾樣嘢食~
1. 滋味粒粒巨蝦堡
其實個漢堡包真係好大 份量十足
包面同平時出面食個啲唔同 比較鬆軟
同埋食到陣陣牛油香味 有飽足感~
掀開睇睇 除咗生菜、番茄 仲有厚身蝦餅
蝦餅爽口彈牙 好似食緊巨大化嘅炸蝦滑咁
入面仲加咗啲千島醬 多陣奶油蛋香
渤味粒粒巨蝦堡

2. 黑松露芝味牛肉漢堡
呢個漢堡包嘅包面都係一樣 鬆軟、有牛油香
入面都係有生菜同番茄 不過當我掀開嗰陣
望落有種澎湃感覺 因為啲黑松露醬係咁流出嚟
仲要配埋咸香芝士 多種柔軟融化口感
塊牛煎到外脆內嫩有汁 滋味程度大大提升~
黑松露芝味牛肉漢堡
3. 炸雞塊+薯餅(2塊)
兩款炸物都好唔錯 炸到外脆內軟
雞塊入面保持到佢嘅嫩肉狀態
我哋有加咗紫菜粉 但係本身都配有芝士醬
兩樣一齊覺得太重口味 加落薯條好啲
另外薯餅就配茄汁 口感綿密 好有薯仔粒味~
炸雞塊
黑松露芝味牛肉漢堡
炸雞塊
薯餅(2塊)
無酒精飲料
【打卡小店📍 型格美式快餐店進駐港島🧡 多款JUICY厚肉漢堡✨】推薦程度:●●●●●抵食程度:●●●●○———原來佢哋喺銅鑼灣開咗新店❣️ 而且超近地鐵站、時代廣場附近就係~ 保留咗型式美式嘅裝潢😎 配以signature嘅橙色係主調,輕鬆影出型格風🧡 食物水準好似更好了⁉️ 而且7pm後仲有Cocktail供應🍹 啱晒放工去chill下影下相🫶🏻🍔 黑松露芝味牛肉漢堡|套餐$96牛油麵包好軟熟、回彈力💯 牛肉好厚身,但保持到juicy多汁💦 食落好似手打漢堡咁,肉質唔會死實,好鬆軟✨黑松露醬好濃郁、配埋芝士鹹香十足🧀 但都蓋唔住牛嘅滋味🔥 特別推介俾牛魔王🔥🍔 滋味粒粒巨蝦堡|套餐$113冇諗過蝦堡都可以咁厚身💥 炸粉唔厚身,但非常香脆可口🥹 內裡蝦堡係係眼肉可見、食到一粒粒蝦🦐 唔乾身、好惹味✨ 配埋醬料食晒都唔重膩感,非常好🙌🏻🍟 薯條|跟餐免費好重好濃嘅黑胡椒味、帶微微辛感,比落鹽更惹味🔥 幼薯條外脆內綿密,而且新鮮炸起熱辣辣,令人吃之不厭🥰🥨 炸洋蔥圈|跟餐+$10勁爆脆口💥 脆到可以拍ASMR💥 外表炸得夠乾身但保持到內裡洋蔥唔乾,平凡中的不平凡,好食🤤🍹檸檬茶龍舌蘭|跟餐+

推薦程度:●●●●●
抵食程度:●●●●○

———

🍔 黑松露芝味牛肉漢堡|套餐$96

🍔 滋味粒粒巨蝦堡|套餐$113

🍟 薯條|跟餐免費

🥨 炸洋蔥圈|跟餐+$10

🍹檸檬茶龍舌蘭|跟餐+$45
聞起嚟同入口第一下都係好香檸檬茶味🍋 用上龍舌蘭都唔嗆喉,味道比較溫馴同埋大眾化🙌🏻 只有5%酒精,係放工鬆一鬆嘅微熏之選🥰

放工約咗幾個朋友一齊落銅鑼灣,去咗Times Square後面一間漢堡包小店,諗住chill吓傾吓八卦嘢🤭 途經呢條街嘅一定會發現到呢間漢堡包店嘅存在,醒目嘅橙色設計,加上入面整幅牆的Graffiti,我去到嘅時候,剛剛有兩個外藉食客喺入面,有一刻以為自己去咗美國🇺🇸 貧民窟大魔王漢堡 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️聽到個名都覺得勁,真身好巨型份量好足!入面有我最鍾意嘅薯餅、煙肉、大量嘅烤洋蔥、當然唔少得牛肉啦😎 牛肉咬落口勁juicy,所以要小心手仔唔好滴濕整污糟~ 烤洋蔥有濃烈嘅焦香味,甜甜地所以勁啱我就口味!最後我食淨幾啖真係食唔晒,我就挑咗塊薯餅出嚟食埋佢就要收工了~ 滋味粒粒巨蝦堡 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️好係大舊蝦餅呀🦐🦐🦐 蝦餅由好多好多蝦整成,唔同出面有啲做法係將蝦切成蓉,所以食落有咬口好多👍🏻 蝦餅外面再炸到脆卜卜,朋友一邊食一邊話好味😋大啡菇芝味牛肉漢堡 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️唔駛講都知又係一個份量十足嘅漢堡~ 今次呢個牛堡配上多汁大啡菇,juicy程度更加上一層樓,食落會比起其他漢堡清爽啲,心理上又健康啲,又可以食多啲啦🤭塔塔醬魚柳漢堡 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️呢個係眾多漢堡中比較基本款,但唔好以為好似快餐店咁頹喎~ 首先

貧民窟大魔王漢堡 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

滋味粒粒巨蝦堡 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

大啡菇芝味牛肉漢堡 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

塔塔醬魚柳漢堡 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
呢個係眾多漢堡中比較基本款,但唔好以為好似快餐店咁頹喎~ 首先魚柳超大塊,朋友仲要話魚柳係打孖上😳 本身佢話唔太餓所以揀個魚柳漢堡,點知原來低估咗🤣

漢堡加$18可以轉套餐,配薯條同埋飲品~ 再加$10就可以將薯條轉做其他小食例如甜薯條、芝士墨西哥粟米片、炸洋蔥圈~ 我地咁貪心,當然咩都試吓啦😍

薯條 ⭐️⭐️⭐️⭐️
薯條唔算粗,食落外脆內軟,我地無加錢轉其他醬料,如果可以免費有幾款醬揀,就一定更perfect啦😙

炸洋蔥圈 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
呢個真係my favorite,洋蔥圈圓碌碌,雖然外面炸到金黃色,但入面嘅洋蔥仍然好多汁,簡直食唔停呀!

芝士墨西哥粟米片 ⭐️⭐️⭐️⭐️
同行有朋友係nachos超級fans!今次呢份配上濃濃芝士醬,唔覺唔覺俾朋友掃晒😳

甜薯條 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
4個小食個人最推薦呢款~ 食咗咁多咸點,突然食返個甜薯條,覺得味蕾立即醒一醒,好正👍🏻

炸洋蔥圈
芝士墨西哥粟米片
甜薯條
  • 滋味粒粒巨蝦堡
  • 吉列魷魚圈
路過見到呢間漢堡包,橙色非常搶眼,見午市套餐下午12點至4點供應,最平$68有一個餐包薯條嘢飲,就入左去試!🍔黑松露芝味牛肉漢堡 $88個包好鬆軟,又用牛油煎過,香甜軟熟好香,牛肉餅口感紮實比較重胡椒味,有少少牛肉嘅香味,入邊加咗生菜蕃茄芝士,黑松露醬好香黑松露味🍔大啡菇芝味牛肉漢堡 $98大概姑娘材料用嘅差唔多,不過轉咗做自家製醬汁係酸酸地同埋大啡菇口感!🍟薯條 跟餐粗身炸得香口,食得出係自家製,上面有少少紫菜粉調味幾香,食到有薯肉🍴洋蔥圈 跟餐+$10炸得香脆個粉唔會太厚食到洋蔥!🍴單骨雞翼 $78炸得好香脆,辣辣地非常香口配咗個汁都係辣辣地好開胃嘅!推薦指數: 7.5/10A出口一出就係,好就腳,打卡影相一流📸味道唔錯。

🍔黑松露芝味牛肉漢堡 $88

🍔大啡菇芝味牛肉漢堡 $98

🍟薯條 跟餐

🍴洋蔥圈 跟餐+$10
炸得香脆個粉唔會太厚食到洋蔥!

🍴單骨雞翼 $78
炸得好香脆,辣辣地非常香口配咗個汁都係辣辣地好開胃嘅!

推薦指數: 7.5/10
A出口一出就係,好就腳,打卡影相一流📸味道唔錯。
街頭型格塗鴉風漢堡包店—Ghetto Burger,除咗係一間Burger專門店,仲係一間特色酒吧鋪,有各種手工啤、cocktail 可以點選🍸 主打漢堡包選擇亦相當多,有9款唔同口味;大啡菇芝味牛肉漢堡,大啡菇、牛肉同樣厚肉又juicy,配上芝士同生菜,口感層次豐富;滋味粒粒巨蝦堡,蝦餅中夾雜彈牙蝦肉,配上蕃茄、生菜,完全唔會油膩。而特調飲品亦相當創新開胃,整體而言係一間幾有特色既burger店🍔
2024-02-27 84 浏览
Lunch 成日會路經依間漢堡包店但好似都無咩人幫襯,睇過門口個菜單又好似幾吸引,今日就拿起勇氣入去試下。午餐價錢大約$70-$120,包汽水&粗薯條, 加$10可轉為洋蔥圈、甜薯條或Nacho; 我哋一行人就叫咗三款餐,包括煙肉蘑菇芝士漢堡、經典芝士牛肉漢堡、蜜糖芥末豬扒漢堡; 包嘅份量十足,件漢堡扒應該有起碼1cm厚,味道可以但奈何有啲乾,不過加埋佢哋個汁同配菜都可以嘅,只係咁啱今日佢哋芝士冇貨,所以感覺就係掙啲咁。同行友人件豬扒就大過個包,佢哋話味道唔錯嘅,肉唔乾亦都唔會好硬。整體嚟講依間都食得過嘅,只係想講,芝士其實對一個漢堡來説係好緊要,如果無,應該落單時同客講,唔好上咗枱先講,雖然最後比咗折,但就係少咗啲滿足感;另外在場只有一個員工,所以上菜落單整嘢飲都係佢,可能太忙所以係完全無表情嘅,作為客人嘅唔好太介懷,畢竟一間食肆,食品質素才是最重要。
2024-02-27
用餐时段
✨試過食佢地嘅旺角總店 銅鑼灣都新開咗咁好食又近咗咁多一定要嚟打返個卡先雖然面積冇旺角店咁大 跟隨一貫美式街頭風再配上橙白色外牆+噴畫塗鴉🎨一個字:型⁡午間時段同夜晚時段會有唔同模式🌆🌃非常創新又前衛 而且夠晒vibe夠晒chill😎夜晚搖身一變成為有酒飲嘅burger店🍻🍹同朋友嚟真係可以坐足成晚👍🏻⁡📋Menu漢堡有10款 漢堡包即叫即製仲可以加錢轉套餐😃小食有墨西哥脆片/魚手指/魷魚圈等仲會有Cocktail/Mocktail /Smoothie/啤酒👍🏻⁡🍔貧民窟大魔王漢堡 $121未食塊牛已經知會好juicy 超厚身🥩個包都好好食 輕輕烘過 鬆軟而且富有甜味香噴噴味道令人著迷 牛肉餅肉質鮮嫩多汁帶有濃郁牛肉香氣 口感扎實唔會散開唔會太乾之餘仲食到牛肉肉感👍🏻配以鮮茄🍅+邪惡芝士🧀+洋蔥+生菜+薯餅再加埋烘得香脆嘅煙肉一齊 非常滿足🤤⁡🍤滋味粒粒巨蝦堡 $95巨蝦堡裡面有塊大大蝦餅包住大量嘅鮮蝦粒經過油炸處理層有金黃色嘅外皮✨一咬落去感受到香脆嘅口感同滋味啖啖都食到蝦肉🍤鮮嫩多汁 質地細膩加入新鮮生菜🥬+蕃茄🍅等 帶來清爽嘅口感麵包內部蓬鬆鬆軟 適度口感配搭埋惹味千島沙拉醬 必
✨試過食佢地嘅旺角總店 銅鑼灣都新開咗

啖啖都食到蝦肉🍤鮮嫩多汁 質地細膩
加入新鮮生菜🥬+蕃茄🍅等 帶來清爽嘅口感
麵包內部蓬鬆鬆軟 適度口感
配搭埋惹味千島沙拉醬 必定要encore

🍟薯條(跟餐+$18)
大大份炸得香脆 加上特製嘅調味料 熱辣辣
薯仔味香 保持住柔軟口感 食唔停口💕

🧅炸洋蔥圈(跟餐+$18)
炸得好脆 外皮唔會好厚
最鍾意整到偏甜嘅洋蔥味道

🐔單骨雞翼 $78
雞翼外層係酥脆外皮 保持肉質嫩滑又多汁
配合自家製嘅調味粉提升雞翼風味
鹹香十足 仲有啲微辣 剌激又美味可口👍🏻

🍇青提子汁 (跟餐)
粒粒青提子汁 仲有啲粒粒蘆薈㗎🤗
🍎蘋果汁 (跟餐)
2024-02-17
等候时间
10 分钟 (堂食)
2024-02-03 384 浏览
由佢旺角總店啱啱開張 史努比已經Bookmark咗🤭隔咗咁耐 等到銅鑼灣都開埋分店 先真系去食😂今次好好彩giveaway抽中一個burger set😆食完就知點解咁多人推 果然有水準😚👍🏿滋味粒粒巨蝦堡 $95平時史努比唔好蝦 但呢個蝦堡真心勁驚喜😳先講麵包 用咗牛油餐包另外仲搽咗薄薄一層牛油烘香麵包質感軟熟 帶少少甜味雖然未去到好出色 但呢個唔系重點🤣主角系佢塊蝦餅!!非常厚身 外面微微香脆入面真材實料 絕對值呢個價🫶🏿咬落去真系食到粒粒蝦肉 又爽又彈🤤撈咗少少mayonnaise 惹味得嚟唔會蓋過咗蝦嘅鮮甜🥰恰到好處地為蝦餅帶嚟適量嘅調味另外仲有生菜蕃茄 令成個burger fresh啲唔會有嗰種好滯嘅感覺🥰蝦餅嘅主角光環好突出冇誇張 史努比同媽媽👩🏻一致認為佢系食過最好食嘅蝦堡🥺❤️味道: 9/10性價比: 8/10👍🏿黑松露滋味牛肉漢堡 $78身為黑松露嘅fans 當然要試下呢個松露牛堡🥰牛肉patty用咗牛肩胛同牛腩打造而成外面煎到好焦香 而唔會太燶太硬咬落去牛肉啲汁bit晒出嚟好juicy🤤啖啖都充滿牛脂香 而且牛味非常濃郁加埋半融嘅芝士 同埋香濃黑松露醬😍簡直就系perf
由佢旺角總店啱啱開張

先講麵包 用咗牛油餐包
另外仲搽咗薄薄一層牛油烘香
麵包質感軟熟 帶少少甜味
雖然未去到好出色 但呢個唔系重點🤣
主角系佢塊蝦餅!!
非常厚身 外面微微香脆

味道: 7/10
性價比: 7/10
粗薯條
粗薯條

🔸青提子汁 (跟餐)
你哋都知史努比唔好含糖飲料架啦😂
呢杯媽媽👩🏻嘅
佢話味道正常不過不失啦~
青提子汁

*另設加一服務費*

Overall你見史努比都大讚
冇錯burger系出色嘅😍
真材實料 呢個定價唔算貴🤭
但不得不提嘅系 銅鑼灣店服務麻麻😅
以佢呢個地段 要收加一絕對合理
但史努比覺得佢冇乜服務😗
可能對住史努比先系咁啦…
事緣系咁嘅 本身史努比喺門口影緊相
有個staff好熱情咁出嚟問我哋食唔食burger
同咗佢講系giveaway嚟嘅即刻變臉😳
表現到好似唔想serve我哋 之後佢叫咗第二個嚟就冇再出現過
史努比另外再單點咗個burger
本身同佢講要個蝦堡套餐 另外單點個牛堡
但佢上嘅時候牛堡系同薯條一齊上嘅 而蝦堡系另外再用個tray上
明眼人都睇得出佢想收蝦堡個價(貴啲)😅
我哋都有另嗌嘢食😌

環境靚嘅 牆壁畫好正
佢仲要播史努比鍾意嘅歌🥰
個vibe好正
我諗你唔系giveaway去嘅話佢attitude應該冇問題
仲會好熱情招呼你😅

抵食: 8/10
回頭率: 6/10
滋味粒粒巨蝦堡  & 黑松露滋味牛肉漢堡
2024-02-03 257 浏览
位於銅鑼灣勿地臣街「GHETTO」意思是貧民窟,餐廳裝修充滿街頭文化風,主打漢堡包均選用新鮮食材製成,而且漢堡牛肉全部以手打製作,更有多款不同組合,另外小食都十分多選擇,薯條,洋蔥圈,甜薯條,吉列魷魚圈,水牛雞翼等等,飲品更加有驚喜,講明呢度係Cafe,一定有咖啡,仲會有Cocktail,Mocktail ,Smoothie,多款唔同啤酒,充滿驚喜👍🏻🍔▪️塔塔醬魚柳漢堡漢堡包鬆軟可口,有兩層魚柳兩層芝士,像魚柳巨無霸一樣,魚柳炸至外脆內軟,配上芝士、生菜和自家製嘅塔塔醬,非常美味🍔▪️黑松露滋味牛肉漢堡漢堡麵包用牛油煎香,外脆又鬆軟,牛肉好有口感而且牛肉味香濃,配上黑松露醬和融化咗嘅芝士,新鮮生菜,惹味🍟▪️薯條大大份炸得香脆,薯仔味香濃,加上餐廳特製嘅調味料,熱辣辣,食唔停口🌽▪️芝士墨西哥粟米片香脆可口既Nachos 淋上濃濃既流心芝士,香濃美味,芝士迷絕對唔可以錯過🍗▪️單骨雞翼雞翼外皮香脆,肉質多汁Juicy,配合自家製嘅調味粉,鹹鹹香香,食唔停口🧅▪️洋蔥圈洋蔥圈脆槳薄薄,洋蔥應該好大個,每一個圈都好肥大,新鮮又爽甜,可以就咁食,或者一點蛋蛋黃醬,一樣都咁好食🍹漢堡店仲有好有特色嘅Co
🍔▪️塔塔醬魚柳漢堡

🍔▪️黑松露滋味牛肉漢堡

🍟▪️薯條

🌽▪️芝士墨西哥粟米片

🍗▪️單骨雞翼

🧅▪️洋蔥圈

🍹漢堡店仲有好有特色嘅Cocktail,我們叫餐廳推介了兩杯,調酒師好專業,味道非常唔錯
▪️French 75 / 95 / 125
Gin / Whisky / Congac / Lemon
Simple Syrup / Sparking Wine

▪️High Life
Red wine / Coffee / Mix berries
  • 塔塔醬魚柳漢堡
又嚟咗ghetto但今次係銅鑼灣店 Time square後面就係今次終於可以喺到食嘢飲酒直落!! 🥳🥂比較特別係我問個職員有無咩cocktail推介佢話可以tailor-made! 跟住會問下你鍾意果香多啲定花香多啲/有冇咩特別喜好/酒精濃度高中低etc 都問咗五六題 睇得出佢好熟調酒😛最後我嗰杯係saka酒底 中濃度但非常易入口面頭有燒咗嘅焦糖 飲落勁似食緊甜品🥹 我好滿意😹Menu同旺角一樣🍔美式經典芝味牛肉漢堡❤️‍🔥 - classic is da best! 有朋友加咗大啡菇juicy啲 口感都豐富咗👍🏻🍔塔塔醬魚柳漢堡 🍔烤洋蔥煎蛋芝味牛肉漢堡🍔黑松露芝味牛肉漢堡❤️‍🔥 - 有黑松露香又唔會蓋過牛肉香味So far佢嘅牛肉burger都出色 配菜新鮮如果魚柳再厚啲就好(ㅅ´˘`)♡跟餐配咗唔同嘅小食🍟薯條有芝士粉 點ghetto醬/茄汁都好好食😋上次試過佢啲洋蔥圈、蕃薯條同埋粟米片都唔錯🍹French- 想揀易入口嘅可以試呢杯🍹Bee’s Knee- Lemon squash 好重 想飲甜啲嘅話不妨試吓同職員講睇吓有冇得落重啲honey 😳🍹Tailored cocktai
又嚟咗ghetto但今次係銅鑼灣店
Time square後面就係

今次終於可以喺到食嘢飲酒直落!! 🥳🥂

比較特別係我問個職員有無咩cocktail推介
佢話可以tailor-made!
跟住會問下你鍾意果香多啲定花香多啲/

So far佢嘅牛肉burger都出色 配菜新鮮
如果魚柳再厚啲就好(ㅅ´˘`)♡
跟餐配咗唔同嘅小食

🍟薯條有芝士粉 點ghetto醬/茄汁都好好食😋
上次試過佢啲洋蔥圈、蕃薯條同埋粟米片都唔錯

🍹French
- 想揀易入口嘅可以試呢杯
🍹Bee’s Knee
🍹Tailored cocktail ❤️

小食份量都好多 我哋可以落埋下round配啲Cocktail嚟邊飲邊食✌🏻
坐坐下都差唔多個半鐘✨
大半年前幫襯過喺旺角新開冇耐嘅𝐆𝐡𝐞𝐭𝐭𝐨 𝐁𝐮𝐫𝐠𝐞𝐫,早排發現銅鑼灣有新分店,所以帶冇食過嘅鐵飯腳去😆🍔同旺角分店一樣,店內牆身都係畫滿顏色對比度大嘅Graffiti,同上次唔同嘅係,喺度聽咗唔少TY嘅歌☺️➿ 大啡菇芝味牛肉漢堡($95)(粗薯條及指定飲品 +$18) 牛肉漢堡冇加好多嘅調味,牛味突出~ 大啡菇令到Burger相當juicy呢☺️➿ 滋味粒粒巨蝦堡 ($95) (套餐+$18) 推介蝦堡🍤💕 唔係由𧎚膠製成嘅一塊扒狀,而係真係咬到蝦肉粒粒嘅實感,有驚喜呀😆➿ 芝士墨西哥粟米片 (套餐小食升級 +$10)唔想食薯條🍟?都有幾多選擇可以轉~ 有得揀Nachos yeahhh😌🧀🌽 可以蘸茄汁🥫同埋sour cream~~➿ 單骨雞翼 ($78)脆香雞翼斬半啊🙌🏽 惹味香口😋邊個話食Burger一定係配汽水,呢度由啤酒🍻去到Cocktail都有‼️ 正當我哋唔知道飲咩好,負責酒吧嘅職員過嚟俾啲建議我哋,我哋嗰日比較想飲一啲fresh 同甜嘅嘢,佢就推介呢度嘅Hidden Menu嘅Signature Cocktail,又好有自信咁為我哋拍板😮👍🏼 兩杯嘢飲分別係以Vodka

➿ 滋味粒粒巨蝦堡 ($95) (套餐+$18)

➿ 芝士墨西哥粟米片 (套餐小食升級 +$10)

➿ 單骨雞翼 ($78)
脆香雞翼斬半啊🙌🏽 惹味香口😋

兩杯嘢飲分別係以Vodka 同Gin做Base,配上檸檬、柑橘、綠茶,唔高嘅酒精濃度,鍾意甜嘅話,我會推介signature嗰杯🌟 (有雪糕球個杯,雪糕都係自家製的,太有誠意了!) 亦都有桃桃嘅成份😍🍑
兩杯飲落去都好refreshing🌿 亦都中和到整餐嘅油膩感~

之前試過旺角既Ghetto Cafe🤪好有玩味嘅設計裝修令我好深刻🩷見到你都講到開咗分店就即刻黎試下😛 裝修一樣充滿塗鴉同埋型格嘅街頭風好有特色🧱 銅鑼灣分店特別在除左Burger之外晚上仲有調酒似特別設計既各種Cocktail🍸 最適合晚餐黎Chill下🌙⭐️ 烤洋蔥煎蛋芝味牛肉漢堡 🥩調味做得非常出色有種港式漢堡嘅懷舊感覺😊 洋蔥味帶點焦糖化甜甜的🧅同厚實嘅肉汁好配合配上粗薯條特別有薯味🍟⭐️ 滋味粒粒巨蝦堡 🦐另一款蝦堡入口就比較彈牙👍🏼 蝦味濃郁得黎唔會太膩🌊 特別轉左芝士墨西哥粟米片🧀️拉芝的感覺好香口⭐️ 單骨雞翼 🍗一讚佢嘅雞翼火候炸得啱啱好🔥 調味香口得黎唔會過重口味😚⭐️ Sevens🍫⭐️ Devil's Tea 🍹特別升級試咗兩款手工啤酒🍺第一款嘅咖啡同朱古力味偏濃🤎 配上黑啤入口比較Dry 另一款就係檸檬茶龍舌蘭🍋入口甜度比較高又真係好似檸檬茶既感覺

⭐️ 烤洋蔥煎蛋芝味牛肉漢堡 🥩
⭐️ Sevens🍫
⭐️ Devil's Tea 🍹

單骨雞翼
Sevens
(ᵒ̤̑ ₀̑ ᵒ̤̑) wow!*✰貧民窟漢堡包店 來到銅鑼灣插旗嚕小店繼續玩味人生 貧民窟價錢 但保持食物出品高質不得不推薦給 荷包乾硬化 的ʏᴏᴜ (●'◡'●)ノ♥⍥ 貧民窟大魔王漢堡不愧為大魔王 烤洋蔥 煙肉 雙層漢堡 餡料豐富 相當重秤 ԅ(¯﹃¯ԅ)不得不提勁香脆既薯餅 令整體口感更加分牛肉漢堡中間呈粉紅 滿滿油脂 鎖汁力超強芝士半溶狀態 更添誘惑ღවꇳවღ 櫻桃小嘴都變櫻桃大嘴⍥ 塔塔醬魚柳漢堡其實有少少怕食魚柳包怕似麥記 食落苦苦的 (´・_・`)但呢個魚柳bell 完全係另一個世界(๑✧∀✧๑)Double魚柳炸得香脆肉嫩他他醬份量剛好 唔會太酸太搶味成功平衡油膩感 滋味十足⍥ 甜薯條跟餐+$10 蕃薯條比我想像無咁甜自然無咁膩 份量唔少 脆中帶軟綿 ɷ◡ɷ⍥ 炸洋蔥圈跟餐+$10 洋蔥圈可算係我最愛炸物之一感覺健康少少 因為還是在吃蔬菜嘛 (๑¯◡¯๑)⍥ 凍朱古力凍朱奶 甜度適中 朱味十足⍥ 熱伯爵茶一年四季也離不開熱飲 熱茶是減膩的不二之選
(ᵒ̤̑ ₀̑ ᵒ̤̑) wow!*✰
貧民窟漢堡包店 來到銅鑼灣插旗嚕
小店繼續玩味人生
貧民窟價錢 但保持食物出品高質
不得不推薦給 荷包乾硬化 的ʏᴏᴜ (●'◡'●)ノ♥

⍥ 貧民窟大魔王漢堡
不愧為大魔王 烤洋蔥 煙肉 雙層漢堡
餡料豐富 相當重秤 ԅ(¯﹃¯ԅ)
不得不提勁香脆既薯餅 令整體口感更加分
牛肉漢堡中間呈粉紅 滿滿油脂 鎖汁力超強
芝士半溶狀態 更添誘惑
ღවꇳවღ 櫻桃小嘴都變櫻桃大嘴

⍥ 塔塔醬魚柳漢堡
其實有少少怕食魚柳包
怕似麥記 食落苦苦的 (´・_・`)
但呢個魚柳bell 完全係另一個世界(๑✧∀✧๑)
Double魚柳炸得香脆肉嫩
他他醬份量剛好 唔會太酸太搶味
成功平衡油膩感 滋味十足

⍥ 甜薯條
跟餐+$10 蕃薯條比我想像無咁甜
自然無咁膩 份量唔少 脆中帶軟綿 ɷ◡ɷ

⍥ 炸洋蔥圈
跟餐+$10 洋蔥圈可算係我最愛炸物之一
感覺健康少少 因為還是在吃蔬菜嘛 (๑¯◡¯๑)

⍥ 凍朱古力
凍朱奶 甜度適中 朱味十足