前晚去左間朝Cafe,晚Bar而全日有Burger供應既小店🍔 以橙調同燈牌既門面好吸晴👀 店內播住Hip Hop音樂,同埋有面積超大既𝗚𝗥𝗔𝗙𝗙𝗜𝗧𝗜,好似欣賞緊美國既𝗦𝘁𝗿𝗲𝗲𝘁 𝗔𝗿𝘁咁🎨 食物都好美式,講下食左咩喇💁🏽‍♀️➿ 水牛雞翼 ($78)辣度不容小覷🥵 加埋sour cream既酸味平衡,味蕾上幾刺激~➿ 粗薯條 ($40) 薯條新鮮即炸,單叫既話,真係好大盒呢🍟點有蒜香🧄 香料、芥辣同埋蛋黃醬mix出黎既Ghetto醬,好快一條又一條咁食完~➿ 滋味粒粒巨蝦堡($90)某連鎖快餐店一年先推一次既蝦堡🦐 呢度日日有,蝦堡又幾有驚喜,夠哂彈牙~➿ 貧民窟大魔王漢堡 ($110)大胃王必叫,本身佢地既burger size都唔細,但呢個既配料豐富到變大1.5倍咁😆 入面有薯餅,又有double漢堡扒,漢堡扒食到免治牛肉既口感,所以整體口感都幾豐富!➿ 𝑺𝒕𝒓𝒂𝒘𝒃𝒆𝒓𝒓𝒚 𝑺𝒎𝒐𝒐𝒕𝒉𝒊𝒆 ($48)外型又幾靚,係好溫柔既粉紅色~ 味道上好似飲緊溶左既士多啤梨雪糕咁🍓🍦➿ 𝑽𝒊𝒓𝒈𝒊𝒏 𝑫𝒂𝒊𝒒𝒖𝒊𝒓𝒊 *𝑷𝒆𝒂𝒄𝒉 ($68)我就揀左呢杯mocktail,飲到清香既蜜桃味

➿ 水牛雞翼 ($78)

➿ 粗薯條 ($40)

➿ 滋味粒粒巨蝦堡($90)

➿ 貧民窟大魔王漢堡 ($110)

➿ 𝑺𝒕𝒓𝒂𝒘𝒃𝒆𝒓𝒓𝒚 𝑺𝒎𝒐𝒐𝒕𝒉𝒊𝒆 ($48)

我就揀左呢杯mocktail,飲到清香既蜜桃味🍑 同埋乳酸味,解膩一流~
2023-05-13 20 浏览
位於旺角黑布街嘅Ghetto Cafe以hip hop文化為主題橙色主色調,牆身滿佈塗鴉店內設計型格,充滿美式街頭風格晚上7點前會有咖啡供應7點後搖身一變提供特色調酒✾ 貧民窟大魔王漢堡(套餐)$128漢堡包好大個,超足料麵包鬆軟,烘得香口帶牛油香兩大塊手打牛肉,牛味濃郁又多汁香脆薯餅、鹹香煙肉、惹味炒洋蔥、半溶芝士口感層次豐富,一啖完全咬唔曬🤣✾ 滋味粒粒巨蝦堡(套餐)$108(轉暗黑竹炭包加$10)竹炭包同樣鬆軟,回彈力高蝦肉扒啖啖蝦肉,爽彈且鮮味十足配搭新鮮生菜同蕃茄,整體清新唔Heavy✾ 甜薯條(套餐)$10✾ 炸洋蔥圈(套餐)$10兩款炸至金黃乾身甜薯條外脆內綿密,散發甜甜蕃薯香味洋蔥圈外層酥脆,而洋蔥軟嫩香甜✾ 水牛雞翼 $78醬汁好多沾滿成隻雞翼入口酸酸辣辣,十分開胃而雞肉都很嫩滑✾ 香蕉朱古力Smoothie (套餐)$38Smoothie口感幼滑香甜香蕉加濃厚朱古力超邪惡之選😈✾ 無糖可樂(套餐)
位於旺角黑布街嘅Ghetto Cafe
以hip hop文化為主題
橙色主色調,牆身滿佈塗鴉
店內設計型格,充滿美式街頭風格
晚上7點前會有咖啡供應
7點後搖身一變提供特色調酒

✾ 貧民窟大魔王漢堡(套餐)$128
漢堡包好大個,超足料
麵包鬆軟,烘得香口帶牛油香
兩大塊手打牛肉,牛味濃郁又多汁
香脆薯餅、鹹香煙肉、惹味炒洋蔥、半溶芝士
口感層次豐富,一啖完全咬唔曬🤣

✾ 滋味粒粒巨蝦堡(套餐)$108
(轉暗黑竹炭包加$10)
竹炭包同樣鬆軟,回彈力高
蝦肉扒啖啖蝦肉,爽彈且鮮味十足
配搭新鮮生菜同蕃茄,整體清新唔Heavy

✾ 甜薯條(套餐)$10
✾ 炸洋蔥圈(套餐)$10
兩款炸至金黃乾身
甜薯條外脆內綿密,散發甜甜蕃薯香味
洋蔥圈外層酥脆,而洋蔥軟嫩香甜
✾ 水牛雞翼 $78
醬汁好多沾滿成隻雞翼
入口酸酸辣辣,十分開胃
而雞肉都很嫩滑

✾ 香蕉朱古力Smoothie (套餐)$38
Smoothie口感幼滑
香甜香蕉加濃厚朱古力
超邪惡之選😈

✾ 無糖可樂(套餐)
2023-05-13 112 浏览
🍔貧民窟大魔王漢堡 ($110)裏面有超厚嘅牛肉餅、煙肉、洋蔥、芝士同埋薯餅🤓牛肉係平時嘅雙倍咁厚,咬落好多汁而且幾香🥰酥脆嘅薯餅同埋煙肉,咬落香口之餘,令到口感更加豐富,個包外面夠脆,裡面夠軟熟😚🦐滋味粒粒巨蝦堡 ($90)另外加咗$10轉黑竹炭包,口感咬落會實淨啲☺️一樣都係好足料,啲蝦肉咬落好爽口,蝦肉嘅外層炸得夠酥脆😚裏面仲加咗啲芥末醬,更加提鮮😋🍟薯條 (套餐 +$18)份量好多,調味嘅鹹度適中,仲有啲香草喺上面,不過個人覺得可以在脆身多少少😙🐔雞塊 ($58)一樣都係份量有好多,不過個人覺得可以再加錢嗌其他醬,因為點茄汁唔算好夾!🥭Mango smoothie ($38)口感幾順滑,味道清甜同埋充滿芒果香,一樣好大杯🥸🍌Banana chocolate smoothie ($38)口感一樣順滑,味道濃厚,香蕉嘅味道同埋朱古力配合得好好🐷餐廳嘅裝修好特別,仲有街頭風嘅塗鴉畫作,打卡一流🤣而且餐廳日頭係Cafe,夜晚係酒吧,係兩種唔同嘅風格😌食物嘅味道唔錯,而且份量超級足料,性價比好高🤩📍Ghetto Cafe (旺角)旺角黑布街13號地舖#米食西餐 #米食cafe #米食旺角
🍔貧民窟大魔王漢堡 ($110)
裏面有超厚嘅牛肉餅、煙肉、洋蔥、芝士同埋薯餅🤓
牛肉係平時嘅雙倍咁厚,咬落好多汁而且幾香🥰

🦐滋味粒粒巨蝦堡 ($90)
另外加咗$10轉黑竹炭包,口感咬落會實淨啲☺️
一樣都係好足料,啲蝦肉咬落好爽口,蝦肉嘅外層炸得夠酥脆😚
裏面仲加咗啲芥末醬,更加提鮮😋

🍟薯條 (套餐 +$18)

🐔雞塊 ($58)

🥭Mango smoothie ($38)
口感幾順滑,味道清甜同埋充滿芒果香,一樣好大杯🥸

口感一樣順滑,味道濃厚,香蕉嘅味道同埋朱古力配合得好好🐷

餐廳嘅裝修好特別,仲有街頭風嘅塗鴉畫作,打卡一流🤣
而且餐廳日頭係Cafe,夜晚係酒吧,係兩種唔同嘅風格😌
食物嘅味道唔錯,而且份量超級足料,性價比好高🤩

📍Ghetto Cafe (旺角)
旺角黑布街13號地舖

#米食西餐 #米食cafe #米食旺角 #米飲嘢 #米飲酒 #旺角美食 #旺角 #美食 #hkfood #hkfoodie #hkig #hkeat #hkgirl #hklifestyle #foodiegram #hkrestaurant #香港美食 #香港餐廳 #食評 #thefoodieinitiative #internationalfoodiesunite #foodadmirersoftheworld #globaleats #internattionalcuisinefamily #foodsharinggroup
  • 滋味粒粒巨蝦堡
  • 貧民窟大魔王漢堡
2023-05-09 17 浏览
黑布街呢間新開嘅Ghetto Cafe外型好突出以鮮橙色為主調 入面仲有巨型graffiti牆 打卡一流 全程都播住hiphop音樂 好美式好有feel滋味粒粒巨蝦堡炸蝦餅入面真係食到粒粒蝦肉 好有蝦味加埋生菜 蕃茄 醬汁好開胃 唔怕滯轉左竹炭包打卡搶眼啲 但食落同普通包差唔多貧民窟大魔王漢堡招牌burger份量十足 層次豐富好惹味 雙層漢堡扒+煙肉+薯餅+炒洋蔥+半溶芝士牛肉好juicy 炒洋蔥勁香 麵包好鬆軟跟餐原本跟粗薯條 加錢轉左洋蔥圈同甜薯條兩個都勁香脆 甜薯條配埋黑松露醬超好食水牛城雞翼係我最鍾意嘅一款小食 辣辣地好惹味炸魷魚圈炸漿偏厚炸得好脆 魷魚柔軟有彈性朱古力smoothie /士多啤梨smoothie士多啤梨味好香 酸酸甜甜好解滯朋友話朱古力嗰杯好香濃 口感好滑
黑布街呢間新開嘅Ghetto Cafe外型好突出

炸漿偏厚炸得好脆 魷魚柔軟有彈性

朱古力smoothie /士多啤梨smoothie
士多啤梨味好香 酸酸甜甜好解滯
朋友話朱古力嗰杯好香濃 口感好滑

Ghetto Cafe位於旺角黑布街13號地舖,餐廳由門口至室內裝潢設計非常有心思,餐廳裝潢以橙色為主調,以街頭Hip Hop 風格為主題,牆上的塗鴉作品都出自香港著名的 grafitti 大師 Uncle 之手,還有滑板裝飾,真係型到一個點,可以瘋狂打卡,加上餐廳播著強勁的Hip Hop 歌曲,令人感覺非常放鬆,好像置身於美國街頭。香港真係好小會有以Hip Hop 為主題的餐廳,好有特色。貧民窟大魔王漢堡套餐($128)另外轉暗黑竹炭包(+$10)套餐配粗薯條及指定飲品(轉其他飲品原價-$10)用上暗黑竹炭包,賣相好型格,漢堡份量十足,好大個,一啖咬唔晒,有薯餅、有2塊手打牛肉漢堡、雙層芝士、蕃茄、生菜。手打牛肉肉質柔軟,牛味濃郁,肉汁好豐富,大啖咬落去口感非常滋味。美式經典芝味牛肉漢堡套餐(另加芝士和煙肉)$78漢堡都好大個,麵包有牛油香,好軟熟,牛肉Juicy ,加了芝士和煙肉,芝味十足,口感層次更豐富。薯條即叫即炸,炸得金黃香脆雞塊($58)估唔到份量都幾多,即叫即炸,雞肉好Juicy 。水牛雞翼($78)味道有點似辣椒仔的味道,雞肉嫩滑又大隻,好惹味。Chocolate Sm

貧民窟大魔王漢堡套餐($128)
另外轉暗黑竹炭包(+$10)
套餐配粗薯條及指定飲品(轉其他飲品原價-$10)

美式經典芝味牛肉漢堡套餐(另加芝士和煙肉)$78

薯條
即叫即炸,炸得金黃香脆

雞塊($58)
估唔到份量都幾多,即叫即炸,雞肉好Juicy 。

水牛雞翼($78)
味道有點似辣椒仔的味道,雞肉嫩滑又大隻,好惹味。

Chocolate Smoothie ($38)
賣相吸引,朱古力味道非常濃郁。

Dirty ($30)
經過呢間餐廳幾型格,仲播住rap好有feel😍就同老公入去食個包,餐廳燈光偏暗,塗鴉牆好美式style !.貧民窟大魔王漢堡 $110+$18爆炒洋蔥煎蛋手打牛漢堡 $55+$18GHETTO醬 +$10黑松露醬 +$20芝士墨西哥粟米片 +$10炸洋蔥圈 +$10GHETTO BEER +$78香蕉朱古力牛奶沙冰 +$38.兩個burger 好吸引😍 包好軟熟,大魔王漢堡 份量十足啖啖牛,漢堡厚身味道濃厚👍🏻 爆炒洋蔥煎蛋手打牛漢堡 一樣足料,好多生菜和洋蔥開心🥳滿喜歡甜甜地的燒汁😋.加左少少錢轉左小食和加左不同的醬,粟米片和洋蔥圈炸得不錯脆卜卜,點不同的醬正,大愛黑松露味道好出醬點洋蔥圈一流,墨西哥脆片就鐘意點酸忌廉醬🥰.呢個環境緊係啤一啤,GHETTO BEER滿特別,滿滿果香飲落酸酸地幾清新Jo幾鐘意!原來用上多款水果🍎🍓🍇🍊🍉🍐老公的沙冰大大杯,口感綿滑,仲有好多cream勁邪惡🤣香蕉朱古力嘅組合一定好飲🤣.想感受下美國風又想飲番杯和食burger可以來試下!我下次要日頭來打卡🤣

貧民窟大魔王漢堡 $110+$18
爆炒洋蔥煎蛋手打牛漢堡 $55+$18
GHETTO醬 +$10
黑松露醬 +$20
芝士墨西哥粟米片 +$10
炸洋蔥圈 +$10
GHETTO BEER +$78
香蕉朱古力牛奶沙冰 +$38

📍旺角街頭塗鴉風漢堡店‼️• 足料厚身burger🤤 -- Ghetto Cafe•Follow @pigfoodiexhk fore more food!🐷💛•#pigfoodiexhk_旺角#pigfoodiexhk_包包=======================旺角最近開咗間漢堡小店,以美國街頭風格設計,用上奪目嘅橙色為主色,仲有唔少塗鴉嘅圖案~burger一共有9款,另外仲有提供小食😋------------------------------⭐️貧民窟大魔王漢堡 $110 (4.2/5)(+$10 轉暗黑竹炭包)(+$18轉套餐 配粗薯條、飲品)呢個burger份量十足!👍一啖絕對食唔晒🤣餡料有兩大塊牛肉同埋薯餅🤤牛肉juicy,薯餅香脆,加埋半溶嘅芝士同埋洋蔥,鹹香十足好惹味😆但係可能比較多料嘅關係,包體略為變腍咗🙈·⭐️滋味粒粒大蝦堡 $90 (4.3/5)蝦餅外面香脆,蝦肉彈牙~😋👍加埋酸酸哋嘅醬汁好開胃!·⭐️香蕉朱古力Smoothie $48 (4.3/5)朱古力味香濃,加埋面頭嘅鮮忌廉邪惡爆燈!🥰·⭐️士多啤梨Smoothie $48 (4/5)呢杯會甜啲,士多啤梨味唔

#pigfoodiexhk_旺角
#pigfoodiexhk_包包
=======================
⭐️貧民窟大魔王漢堡 $110 (4.2/5)
(+$10 轉暗黑竹炭包)
(+$18轉套餐 配粗薯條、飲品)

⭐️滋味粒粒大蝦堡 $90 (4.3/5)

蝦餅外面香脆,蝦肉彈牙~😋👍加埋酸酸哋嘅醬汁好開胃!
⭐️香蕉朱古力Smoothie $48 (4.3/5)

朱古力味香濃,加埋面頭嘅鮮忌廉邪惡爆燈!🥰
⭐️士多啤梨Smoothie $48 (4/5)

呢杯會甜啲,士多啤梨味唔係藥水味,奶味都好香濃👍😋
賣相:3.5/5
前往方法:旺角站E2出口
  • 貧民窟大魔王漢堡
  • 滋味粒粒巨蝦堡
2023-04-29 18 浏览
由門口到室内設計都係滿滿心思,仲有幾張滑板餐檯🛹好可愛🫶🏻室內亦設計到有D似滑板場,可以配合美式運動風打卡📸食物方面:水牛芝士雞翼偏辣,同我一樣唔係咁食得辣嘅人可能就未必食到,味道係好食的👍🏻中意黑松露漢堡包肉質唔乾而且黑松露同牛肉味都好香口,薯條係我最愛嘅粗薯條♥️人均大概 150-200g💰環境美觀加上食物味道不錯,係一間性價比算中上的餐廳👍🏻👍🏻我去嘅時候係平日,人流比較少,如果假日去就記得要先預約。
由門口到室内設計都係滿滿心思,
仲有幾張滑板餐檯🛹好可愛🫶🏻
室內亦設計到有D似滑板場,
可以配合美式運動風打卡📸
食物方面:
水牛芝士雞翼偏辣,
同我一樣唔係咁食得辣嘅人可能就未必食到,味道係好食的👍🏻
中意黑松露漢堡包肉質唔乾而且黑松露同牛肉味都好香口,
薯條係我最愛嘅粗薯條♥️
人均大概 150-200g💰
環境美觀加上食物味道不錯,係一間性價比算中上的餐廳👍🏻👍🏻
我去嘅時候係平日,人流比較少,
如果假日去就記得要先預約。
2023-04-28
  • 黑松露芝味牛肉漢堡
  • 粗薯條
貧民窟的美食 / ʙᴜʀɢᴇʀ sɴᴀᴄᴋs ᴄᴏᴄᴋᴛᴀɪʟ ᴇᴛᴄ多幅由香港塗鴉大師ᴜɴᴄʟᴇ 創作的特色牆剛好適合耍帥(又貪吃)的我 ೭(˵ˉ̴͒ꇴˉ̴͒˵)౨打卡超讚 服務超讚 儀式感是要自製~誰說生日必定要蛋糕?那裡有蠟燭 那裡就可慶祝㋡⍥ 黑松露滋味牛肉漢堡 ❙ $65 +另加配 洋蔥 ❙ $5 、大啡菇 ❙ $30牛肉漢堡超juicyyyy大啡菇必叫愛死黑松露醬真心正斗~~⍥ 滋味粒粒巨蝦堡 ❙ $90 + 另加配 芝士 ❙ $5 、煎蛋 ❙ $10自家手打蝦餅好彈彈本身餡料比較簡單加埋蛋蛋同芝士 perfect池~~~⍥ 炸洋蔥圈 ❙ $48 + 另加配 Ghetto醬 ❙ $10早早已經被鎖定份量多 送酒必備⍥ 水牛雞翼 ❙ $78辣得過癮 有後勁食到最後手指都要選埋⍥ 巨峰提子梳打 ❙ $88唔會過甜 清清油膩感 不錯⍥ 楊枝甘露沙冰 ❙ $88真係有芒果香 丁丁酒味 易入口 岩我
貧民窟的美食

/ ʙᴜʀɢᴇʀ sɴᴀᴄᴋs ᴄᴏᴄᴋᴛᴀɪʟ ᴇᴛᴄ

多幅由香港塗鴉大師ᴜɴᴄʟᴇ 創作的特色牆

剛好適合耍帥(又貪吃)的我 ೭(˵ˉ̴͒ꇴˉ̴͒˵)౨

打卡超讚
服務超讚

儀式感是要自製~

誰說生日必定要蛋糕?

那裡有蠟燭 那裡就可慶祝㋡

⍥ 滋味粒粒巨蝦堡 ❙ $90
+ 另加配 芝士 ❙ $5 、煎蛋 ❙ $10
自家手打蝦餅好彈彈
本身餡料比較簡單
加埋蛋蛋同芝士 perfect池~~~

⍥ 炸洋蔥圈 ❙ $48

⍥ 楊枝甘露沙冰 ❙ $88
真係有芒果香
丁丁酒味
易入口 岩我
回頭率極高‼️‼️平靚正burger🍔夜晚飲酒🍻超chill🥳日頭☀️夜晚🌌兩種唔同感覺#sdm旺角 #sdmCafe #sdm甜品 #sdm西餐 #sdmbar 💎 爆炒洋蔥煎蛋牛肉漢堡 $55必食💯💯 (😋:8.9/10)👍🏻:呢個burger超好食,雖然係簡簡單單就咁洋蔥煎蛋漢堡,但係佢啲醬汁調配得啱啱好🤤令呢個Burger色香味俱全😍😍仲要只係呢個價錢‼️冇得頂‼️👎🏿:。💎 煙肉蘑菇芝士牛肉漢堡 $55可以一試✅ (😋:7.5/10)👍🏻:比起上面嗰款burger🍔呢款會比較淡味,不過芝士味係呢款上面就會突出啲🧀🧀👎🏿:我覺得蘑菇味唔夠重🤣🤣㊙️套餐就會係上面價錢+$18包粗薯條🍟及汽水🥤/指定飲品🧃💎 芝士墨西哥粟米片(跟餐+$10就有)值得一試❗️ (😋:8/10)👍🏻:好少餐廳可以加錢轉墨西哥脆片,好多都要單嗌小食🙈所以大家不妨可以試吓🤣🤣佢係配芝士醬,唔係配平時食開嘅牛油果醬🥑而呢隻係偏淡嘅芝士醬🧀👎🏿:。💎 炸蕃薯條 (跟餐+$10就有)可以一試✅ (😋:7.5/10)👍🏻:粗薯條食得多,今次試吓炸蕃薯條🍠味道同口感同出面嘅蕃薯條差唔多,都係又甜又鹹嘅口味🍟,佢都係粗身嘅,所

💎 爆炒洋蔥煎蛋牛肉漢堡 $55
必食💯💯 (😋:8.9/10)

💎 煙肉蘑菇芝士牛肉漢堡 $55
可以一試✅ (😋:7.5/10)
👎🏿:我覺得蘑菇味唔夠重🤣🤣

㊙️套餐就會係上面價錢+$18
包粗薯條🍟及汽水🥤/指定飲品🧃

💎 芝士墨西哥粟米片(跟餐+$10就有)
值得一試❗️ (😋:8/10)
👎🏿:。

💎 炸蕃薯條 (跟餐+$10就有)
可以一試✅ (😋:7.5/10)
👍🏻:粗薯條食得多,今次試吓炸蕃薯條🍠味道同口感同出面嘅蕃薯條差唔多,都係又甜又鹹嘅口味🍟,佢都係粗身嘅,所以脆卜卜好好食😚
👎🏿:。

💎 SEVENS $48 (跟餐-$10)
可以一試✅ (😋:7.9/10)
👍🏻:特色樽裝啤酒🍻呢個係咖啡x朱古力味啤酒,啤酒底係香濃麥味,中間會有少少朱古力🍫嘅甜味同咖啡☕️嘅香味係入面(連平時唔鍾意飲啤酒嘅我都覺得OK🙈🙈)
👎🏿:。

💎 榛子花生醬沙冰cocktail $88 (跟餐-$10)
一般,正常✅ (😋:6.5/10)
👍🏻:有啲滯🌰🥜🥛口感都味道都似Baileys🤣🤣比起一般嘅milkshake 佢真係好濃酒精味🥃我個人嚟講都係鍾意飲返啲最甜最邪惡嘅奶昔🙈

環境:8.8/10
㊙️如果大家開閃光燈📸喺佢個全黑環境影相勁靚,同埋佢牆壁上面嘅graffiti會有螢光效果💛💖超like‼️
服務:8/10
價錢:人均約 $100
性價比:8.5/10

📍 Ghetto Cafe (旺角)
旺角黑布街13號地舖

可以 follow ig @sikdmeh_foodie 支持下我哋😙 每星期都會更新唔同餐廳🍽 帶大家喺香港周圍食💛
#旺角美食 #旺角Cafe #旺角打卡cafe #旺角樓上cafe #旺角好去處 #旺角黃店 #旺角甜品 #旺角 #香港美食 #香港 #香港小店 #香港黃店 #黃店Cafe #ghettohk #ghettocafe #hkburger
  • 爆炒洋蔥煎蛋手打牛漢堡
✨大啡菇芝味牛肉漢堡✨ $80 (套餐+$18)🍄套餐配粗薯條同汽水🥤(配其他飲品 -$10)🍺🍵套餐可以加$10轉配甜薯條🍠好食😋外脆內軟又香甜漢堡比想像中大隻😳🍔大啡菇真心無得輸好juicyyyy🤤牛肉都係好多汁好香肉味🥩我私心加左炒洋蔥(+$5)🧅成件事更加昇華左🤤好味!✨水牛雞翼✨ $78 🐥夠酸好惹味😍最緊要是醬汁夠多🫶🏻✨吉列魷魚圈✨ $68 🦑必食推介💕個炸漿好薄超香脆😋魷魚大大圈✨Iced matcha latte✨ $43(價錢)🍵見到個樣已心裏暗喜🤭漸變層好靚😍又夠綠味道無想像中回甘但都好滿意👍🏻✨creamy black✨ $30(跟餐)黑啡好香濃飲完好精神🫣

✨大啡菇芝味牛肉漢堡✨ $80 (套餐+$18)🍄

✨Iced matcha latte✨ $43(價錢)🍵

見到個樣已心裏暗喜🤭
漸變層好靚😍又夠綠
味道無想像中回甘但都好滿意👍🏻

✨creamy black✨ $30(跟餐)

黑啡好香濃
飲完好精神🫣

• 水牛雞翼
  • Matcha  latte
  • 大啡菇芝味牛肉漢堡
  • 吉列魷魚圈
2023-04-24 7 浏览
早兩日收工就去到位於旺角嘅「Ghetto Cafe」,聽朋友介紹佢地嘅Burger真係非常之唔錯,叫我過開果頭就可以去試試😬一向為食嘅小編,咁啱行過嗰邊,梗係要去觀摩一下啦!😝貧民窟大魔王漢堡🍔 $110呢個burger一睇個名就知唔簡單啦!非常之巨型,而且仲好足料!除咗有兩塊巨型牛肉之外,仲有芝士 同 薯餅,真係一試難忘😋大啡菇芝味漢堡 $80平時喺屋企食芝士大啡菇就食得多,今次混合埋漢堡一齊,估唔到出嚟嘅效果都唔錯喎!🤤芝士墨西哥粟米片 $48呢款小食真係要強烈推介一下,攞嚟送啤酒認真一流,而且會食極唔停口!再加埋佢哋嘅秘製醬汁,酸酸美美咁,有啲似乳酪😬粗薯條🍟 $40新鮮滾熱辣炸出嚟,仲好卜卜脆,食burger又點少得薯條🍟呢!就好似星爺同達哥咁,要大家嘅配合先會發揮到最高嘅作用!😊榛子花生醬沙冰 $88楊枝甘露沙冰 $88

貧民窟大魔王漢堡🍔 $110

大啡菇芝味漢堡 $80

芝士墨西哥粟米片 $48

粗薯條🍟 $40

榛子花生醬沙冰 $88
楊枝甘露沙冰 $88
除咗大型連鎖店之外,香港其實都幾多特色漢堡包店🍔 就好似位於油麻地黑布街嘅「 𝘎𝘩𝘦𝘵𝘵𝘰 𝘊𝘢𝘧𝘦」就係一間充滿街頭文化嘅漢堡店🍔 餐廳朝啡夕酒,一牆都係塗鴉噴畫,加上昏黃嘅燈光,特別有情調😎《 貧民窟大魔王漢堡🍔 》 $110 4.5 / 5改個咁勁嘅名就知佢唔惹少!餡料主角係雙層牛肉漢堡扒,厚身得黎唔鞋口仲有肉汁😍 仲有脆卜卜嘅Bacon🥓同黃金薯餅,最精華係香甜惹味嘅洋蔥絲🧅令成個burger味道更加豐富🤗 《 黑松露芝味牛肉漢堡🍔 》 $65 4.5 / 5哩款特登轉左竹炭包底,口感更加煙韌🤤 成個漢堡嘅精華在於黑松露芝士醬,好重松露香又帶點鹹香,同竹炭包同夾!而生菜蕃茄亦有中和牛肉之效果👍🏻《 甜薯條 🍟 》 4.5 / 5除咗漢堡之外,多款炸物都好香脆!份量好多又脆卜卜,食到停唔到!《 炸洋蔥圈 🧄 》 4 / 5外脆內軟,洋蔥好香甜~好容易唔覺唔覺就清哂成盤嘅finger food😋《 桂花威士忌 🥃》 $88 4 / 5將中式食材加落whiskey 度呢個做法好大膽🫨但咁樣撞一撞味道又出奇地夾🤓桂花嘅甘澀同whiskey 嘅灼烈溝埋一齊口感好衝擊!《 楊枝甘露

《 貧民窟大魔王漢堡🍔 》 $110 4.5 / 5

黑松露芝味牛肉漢堡

《 黑松露芝味牛肉漢堡🍔 》 $65 4.5 / 5
甜薯條

《 甜薯條 🍟 》 4.5 / 5

《 炸洋蔥圈 🧄 》 4 / 5

《 桂花威士忌 🥃》 $88 4 / 5

《 楊枝甘露沙冰 🍧 》 $88 4 / 5
濃郁嘅芒果汁加埋西米,作為餐後甜品就最適合😛製成沙冰令到口感更清爽🤪一啲都唔膩
La  Fin

《 𝘓𝘢 𝘍𝘪𝘯 》 $120 4 / 5
呢杯𝘚𝘱𝘦𝘤𝘪𝘢𝘭 𝘚𝘦𝘢𝘴𝘰𝘯𝘢𝘭 𝘋𝘳𝘪𝘯𝘬🍸 表層係𝘛𝘪𝘳𝘢𝘮𝘪𝘴𝘶 泡沫,入面混合咗香蕉,咖啡同檸檬汁,味道好特別😍 杯底仲呈現獨特嘅花紋,都幾打卡𝘈𝘣𝘭𝘦😆

———————————————
———————————————
黑松露芝味牛肉漢堡
甜薯條
La  Fin
📍 Ghetto Cafe (旺角) @ghetto.hk地址:旺角黑布街13號地舖超打卡西式快餐漢堡店🍔 - 「Ghetto Cafe」 💯佢地系一間用hip hop做主題 價錢貼地的小店 🥳店內牆上有大量塗鴉 打卡都一流📷黑松露芝味牛肉漢堡 🍔 單點$65貧民窟大魔王漢堡 🍔單點$110煙肉蘑菇芝味牛肉漢堡🍔 單點$55 爆炒洋葱煎蛋手打牛肉漢堡🍔 單點 $55漢堡包好豐富 😋 漢堡扒有肉汁 勁𝗝𝘂𝗶𝗰𝘆超正 麵包亦好鬆軟 🧡 冇得輸🔥真係可以盡情大大啖咬Burger 👏🏻 👏🏻另外漢堡可以加$18轉成套餐,會配粗薯條同埋汽水/果汁薯條 🍟 套餐+$18熱烘烘的厚切薯條! 脆卜卜好好食😚 夠晒滿足 😎洋蔥圈 🧅 套餐+10超香脆,份量十足🔥 外層沾左d麵包糠 好好味🤤水牛雞翼 🍗 $80雞肉嫩滑!大大隻~ 醬汁好正宗 味道夠哂辣🌶 非常惹味開胃 🥰#旺角美食 #香港美食 #平民美食 #旺角 #旺角美食 #香港 #美食
📍 Ghetto Cafe (旺角) @ghetto.hk

另外漢堡可以加$18轉成套餐,會配粗薯條同埋汽水/果汁

薯條 🍟 套餐+$18
熱烘烘的厚切薯條! 脆卜卜好好食😚 夠晒滿足 😎

洋蔥圈 🧅 套餐+10
超香脆,份量十足🔥 外層沾左d麵包糠 好好味🤤

水牛雞翼 🍗 $80

行經旺角黑布街附近見到呢間好靚嘅Cafe☕️橙白色嘅外牆 充滿美式風格因為嗰日食飽飽所以Bookmark咗搵日再嚟!夜晚嚟到同日頭嘅氣氛好唔同!以Hip Hop做主題 更加同本地塗鴉藝術家合作🎨裡面嘅牆身全部都係噴畫塗鴉走美國街頭藝術風格唔知係咪因為播放住啲hip hop音樂入到去成個人感覺好Chill~🤡店內外都有好多打卡位📸啱哂同朋友嚟傾計飲嘢🍻餐廳日頭就飲咖啡☕️夜晚就變成酒吧🥃主打美式漢堡🍔又有特色嘅調酒🍸最平$45就食到個漢堡🍔轉套餐都只係加$18 的確幾抵食❗️飲品仲有好多款式-爆炒洋蔥煎蛋手打牛漢堡漢堡用紙包住放喺盒上面食起嚟方便又唔怕整污糟手🤪漢堡嘅包好鬆軟!好怕食到啲油淋淋口感嘅包但呢個一啲都唔乾又唔會好索油同汁 呢點好加分包仲輕輕烘過 搽上牛油加入炒過嘅洋蔥🧅有焦香 帶自身微微爽脆口感夾入手打牛肉扒牛肉肉味幾濃!煎到燶燶地 食落帶油香再juicy返啲啲就更正✨仲要加埋煎蛋成個組合簡單得嚟係好食嘅❗️貧民窟大魔王漢堡(+$18套餐)雖然唔知點解叫貧民窟但我知佢一定係大魔王💥因為佢真係超厚超巨🫢包嘅質感都係咁鬆軟🤤特別轉咗暗黑竹炭包🖤雖然食落味道一樣但賣相夠哂吸睛👀裡面夾住手打

行經旺角黑布街附近
見到呢間好靚嘅Cafe☕️
橙白色嘅外牆 充滿美式風格

因為嗰日食飽飽
所以Bookmark咗搵日再嚟!

夜晚嚟到同日頭嘅氣氛好唔同!
以Hip Hop做主題

轉套餐都只係加$18 的確幾抵食❗️
飲品仲有好多款式

漢堡用紙包住放喺盒上面
食起嚟方便又唔怕整污糟手🤪

漢堡嘅包好鬆軟!
好怕食到啲油淋淋口感嘅包

再juicy返啲啲就更正✨
仲要加埋煎蛋
成個組合簡單得嚟係好食嘅❗️

貧民窟大魔王漢堡

貧民窟大魔王漢堡(+$18套餐)

雖然唔知點解叫貧民窟
但我知佢一定係大魔王💥
因為佢真係超厚超巨🫢

包嘅質感都係咁鬆軟🤤
特別轉咗暗黑竹炭包🖤
雖然食落味道一樣
但賣相夠哂吸睛👀

裡面夾住手打牛肉、薯餅、
煙肉、洋蔥同芝士
夠哂重味又啱哂食肉獸🤣

一咬落去漢堡牛肉嘅汁爆出嚟
煙肉比想像中軟身😍充滿煙燻香
薯餅就稍為淋咗啲😜
但又唔會影響整體口感☺️

再伴隨着炒香嘅洋蔥同芝士
醬汁甜甜地 同啲食材好夾!
成個漢堡係真正「大魔王」😂
但材料咁豐富食得好滿足🤤

貧民窟大魔王漢堡

芝士墨西哥粟米片 / 粗薯條(跟餐)

跟餐指定配粗薯條
+$10可以轉粟米片/蕃薯條/洋蔥圈!

粗薯條炸得好脆!
灑咗啲椒鹽喺面
鹹鹹地唔會太單調

墨西哥粟米片都係正常發揮
點芝士醬食幾特別
送酒一流~

榛子花生醬沙冰

老益 藍莓(跟餐)

呢度有好多款Cocktail
老益就係益力多溝Gin
Gin味道比藍莓益力多味重!
唔知係咪因為藍莓味
覺得有啲怪怪地😂😂

榛子花生醬沙冰(跟餐)

唔止係沙冰咁簡單
係加咗酒嘅沙冰!
飲落去好似Milkshake咁
榛子味好濃😍唔會好甜

應該都係落咗Gin
成杯嘢真係適合嗜甜又嗜酒嘅人🍻
真係好正呀!

水牛雞翼偏辣少少
味道酸酸辣辣 食落幾惹味!
正常發揮 做佐酒小食唔錯~
榛子花生醬沙冰