2022-07-12
餐廳好IGable, 掛滿紫藤花,感覺好夢幻。我哋一人叫左一個set, 包餐湯,餐飲同蛋糕😍🫕經典蜆肉周打湯個湯濃稠度適中,好rich又creamy, 配料都幾豐富😍,有薯仔,洋蔥🧅,紅蘿蔔粒,蜆肉,配埋條脆餅乾條🥖,整體好正呀個湯。🐮香煎安格斯西冷牛扒配秘製粉紅胡椒汁$318要了五成熟,燒得剛好👍🏼,有好靚嘅燒烤網紋,切開肉色粉嫩,食落有陣陣炭燒嘅味道,肉質軟腍😋,牛味濃郁,肉黐住少少筋,食落更有口感😗,伴碟有黑松露薯蓉,軟滑好食😚🧀即焗意大利黑松露野菌芝士千層麵 $248端上嘅時候,香氣四溢🌬,松露香撲鼻,令人食指大動,上面最頂果層鋪滿邪惡嘅芝士🧀,中間每一層都夾住蘑菇🍄片,再加埋忌廉黑松露醬,十分邪惡😈🥭芒果乳酪慕絲芒果加乳酪,甜酸味完美結合,中間係朱古力海綿蛋糕,底層朱古力蛋糕仲有朱古力脆皮,口感層次分明。🍒開心果櫻桃慕絲開心果迷必點,有濃濃嘅開心果味,質感軟滑,入面仲有櫻桃碎粒,增加口感同加一點幸福嘅味道。
🫕經典蜆肉周打湯
🐮香煎安格斯西冷牛扒配秘製粉紅胡椒汁$318