黑朱古力holic🍫趁低吸納🤩前幾日2017年尾推出三日買一送一優惠,當然要趁低吸納吃返夠本!第一次吃白朱古力味雪糕,原本滿心期待,但吃落無咩特別有啲失望。幸好仲有黑🐽✅ 黑朱古力軟雪糕 Dark chocolate soft serve $50(原價) : 幾喜歡黑朱古力既淡苦滋味,比其他口味特別。脆筒邊既朱古力果仁係最大特色,多重脆香口感只嫌唔夠。份量真係幾多,又飽肚又飽眼。雖然質素幾高但未好味到會用原價買。
黑朱古力holic🍫趁低吸納🤩

2017-12-29
等候时间
2 分钟 (外卖自取)
庆祝纪念
除夕
用餐优惠
試食活動
2017-09-07 235 浏览
今日同老公係又一城食完飯,行行下突然想食雪糕,而且呢間都未試過,我身邊d朋友個個都話好食架,咁就試下啦,可能因為係晚上既關係,佢同我講只剩下黑朱古力味,冇所謂啦,我都食既😝,同老公一人一杯😍,第一啖食,正呀,好香好滑,雖然係黑朱古力味,但一啲都唔膩,個雪糕筒好脆,成個雪糕攞上手都好重,食到底都仲有雪糕,唔錯😍😍
2017-07-28 226 浏览
godiva一向出名貴,所以我成日想食都會限制住自己。不過呢牌天氣實在太熱喇😟忍唔住買番杯雪糕嘆下🤣 godiva一般有3款口味嘅雪糕,我就揀左最經典嘅朱古力味😋 雪糕賣相已經好吸引😍食落幾滑唔會太甜,朱古力味香濃🖒 但係可以平啲就好喇😟48一支雪糕真係好貴......
2017-07-18 171 浏览
Godiva 雪糕向來都是我很想食的,由於它的價錢太貴遲遲未能享受到。今晚終於忍不住路過Godiva, 見無顧客幫襯, 決定要一杯 “兩溝” 溫尼拿+朱古力甜筒。雪糕夠香又滑, 溫尼拿味唔會搶走朱古力味, 而令朱古力味無 “訂”企, 相反, 朱古力味不會太濃味而遮蓋了溫尼拿味, 最吸引是那個甜筒, 真的好脆口, 食到尾都仍有雪糕, 份量十足。食後感: 價錢: Godiva雪糕平一點吧! 好讓我閒時都來一杯.食物:真的好好味! 這個甜筒,可以用3個字來形容:香/滑/脆 (很香的牛奶和朱古力味, 雪糕質地軟滑, 甜筒實在很脆脆)環境: 如果有一個雪糕區給食客進食就好了, 可以不用坐下, 立食也不錯, 只要不是拿著雪糕一邊行一邊食就可以啦!

食後感:
價錢: Godiva雪糕平一點吧! 好讓我閒時都來一杯.
2017-07-15
2017-06-04 160 浏览
Godiva雪糕的幼滑程度真係唔使特別講都知,最愛vanilla with chocolate, 唔太濃又食到朱古力的味道,個cone又香脆!如果$50這個價可以調低d就好啦,最近行過,見到第二支賣$38,即刻買了兩支同honey一齊食,sweetsweet~~

2017-04-18 211 浏览
It's exceptional. Want sth about chocolate after a salty meal. Then I think of this ice cream. Strong taste of chocolate balanced by the smooth vanilla ice cream. "you pay for what you get" indeed. But it's a lot more expensive than in Japan. So when you go Japan you should get one.
It's exceptional.

Chocolate  twist
2017-04-08
外卖自取
$50 (宵夜)
Chocolate  twist
2016-07-18 448 浏览
Govida慶祝90週年, 有新出品,但要八十元,勁貴,今次未有心理準備食咁貴。所以今次食住軟雪糕先。咁貴雪糕一定有質素, 白色雪糕好有牛奶味但稍甜,咖啡色雪糕有濃烈的朱古力味,整體口感是滑滑的,威化筒好脆,沿威化筒邊的朱古力也不錯。纸筒設計好燦爛 ,令食客吃得更雀躍。

所以今次食住軟雪糕先。
。纸筒設計好燦爛 ,令食客吃得更雀躍。

2016-04-21 342 浏览
我係朱古力迷,Godiva 既朱古力絕對係一個品質保証。佢地D朱古力飲品,雪榚我都試過,近來又推出一隻心太軟加朱古力軟雪榚既產品,Duette,極細杯!不過今次無試,因為盛惠80大洋,如Godiva朱古力做既心太軟,實好食,不過要儲下錢先。衣家就食住個50個大洋既軟雪榚頂住檔。佢地好似係做梗90年周年…不過就無優惠。呢個朱古力軟雪糕非常柔滑,口感一流,係極濃郁既朱克力味,味道又唔會太甜,脆筒當然係好脆啦。脆筒旁沾左D nuts,賣相比之前更好,不過唔係好實際,始終主角係個軟雪榚。品質實在無得彈,就係貴左少少…一直加價。個Duette成80蚊,唔係坐係到食,如果食真係有D敗家!

2016-04-18
2015-12-19 311 浏览
By reputation, Godiva is always of sheer quality in making chocolate. And that is the reason why people queuing up for hours to enjoy the discount of the ice cream. But to me, the ice cream here is well worth to have one, even with no discount. I have one Twist Chocolate Soft serve at Festival Walk, and quite in my expectation, the ice cream is literally so smooth and silky. The dark chocolate sauce is rich and condense which gives you a definition of what fine chocolate should be. The vanilla i

I have one Twist Chocolate Soft serve at Festival Walk, and quite in my expectation, the ice cream is literally so smooth and silky. The dark chocolate sauce is rich and condense which gives you a definition of what fine chocolate should be. The vanilla is also in fine quality with a very delicate structure. That's why I say this is more than STUNNING!!
2015-12-16
2015-10-18 320 浏览
一直以來都對佢哋嘅朱古力特飲情有獨鍾,而且已經去到有啲上癮嘅感覺今次飲嘅係raspberry+dark chocolate~由於我非常鍾意cream,尤其是佢哋嘅cream奶味非常重,質感豐厚而不膩~飲落去會食到啲朱古力碎,而raspberry中和左朱古力嘅甜絕對係人間極品啊
一直以來都對佢哋嘅朱古力特飲情有獨鍾,

而且已經去到有啲上癮嘅感覺

由於我非常鍾意cream,
尤其是佢哋嘅cream奶味非常重,
質感豐厚而不膩~
飲落去會食到啲朱古力碎,
而raspberry中和左朱古力嘅甜

絕對係人間極品啊
2015-09-17 245 浏览
在又一城 看到这家 10:30才营业 一点时间都不能早,所以我就等在门口了一直心心念念的巧克力冰淇淋 平时的时间都是排队状态,但我发现这家从来不排队的,可能位置不是很热最基础的黑巧克力冰淇淋45港币,由新推出的抹茶冰淇淋55 看了图片就多了一块抹茶方块,味道是抹茶和巧克力双拼的,感觉还是没啥兴趣,他家是主打巧克力的,吃黑巧克力听说不会很长胖,自我催眠吧,所以想着吃就要吃最正的,果然黑巧克力很赞,绝对纯正巧克力的苦苦加上冰淇淋的凉爽,蛋筒也是巧克力味道,不过没有那么香了,不好的就是巧克力冰淇淋好容易就化掉了,化了就不好吃了,感觉是在喝巧克力水了,冰冰爽爽的才好吃下次去买75%巧克力吃吃

下次去买75%巧克力吃吃
黑巧克力冰淇淋
题外话/补充资料: 不能用八达通 不开心
2015-09-03
$45 (早餐)
黑巧克力冰淇淋
2015-09-12 169 浏览
一向都有食開GODIVA既朱古力, 作為佢既忠實FANS, 點可以唔試下佢既雪糕其實已經唔知食左幾多次, 不過真係食幾多次都唔會厭, 因為真係好好味今次食呢隻係黑朱古力, 45@軟雪糕個質地好軟滑,係好香濃, 而且奶味同朱古力味配合得相當好加上上面亦都朱古力醬, 相當濃郁而且筒邊亦有朱古力脆脆, 好好味, 其實本身唔係咁鐘意食脆筒, 但呢間既脆筒都好脆, 唔會好淋
今次食呢隻係黑朱古力, 45@
加上上面亦都朱古力醬, 相當濃郁

2015-09-11
等候时间
1 分钟 (外卖自取)
2015-07-16 213 浏览
是日32度,去完城大游完水,仲覺得好熱,行過去又一城經過Godiva,當然整返杯黑巧克力凍飲,大口一吸,非常冰凍,可飲到微粒狀嘅巧克力及冰碎,透心涼,之後才攪一攪巧克力上之忌廉在一起,肥死了,再連忌廉一起再大吸一口,滑滑的忌廉加上冰凍及超濃味的黑巧克力沙,真係暑氣全消!

黑巧克力凍飲
黑巧克力凍飲
2015-05-14 187 浏览
黑朱古力軟雪糕 Dark Chocolate Soft Serve。賣相相當不俗,上面有少許朱古力醬,還有一塊小朱古力,甜筒頂仲圍著朱古力脆脆。先品嚐朱古力軟雪糕,濃郁朱古力味,入口很軟滑,不會太甜。雪糕配上朱古力脆脆,讓口感更豐富,不會單調。雖然價格 $45 不算平宜,但是物有所值。。夏天將至,絕對可推介!

2015-05-10
2015-05-09 280 浏览
之前只試過全黑的朱古力雪糕, 新出了黑白朱古力, 忍不住來試一下~ (雖然一直覺得$45/杯軟雪糕並不值~)白朱古力其實沒太濃白朱古力或牛奶香, 相比剩黑朱, 這個真的沒有剩黑朱美味...黑朱古力不太甜, 有濃濃朱香, 好滿足~脆筒有朱古力粒粒碎圍邊, 令人覺得比出面的軟雪糕, 花這$45是比較值.... (其實都一樣是貴, haha~) anyway, 脆筒也是好吃的~(樓下食家說得沒錯, 很懷念當年7-11的軟雪糕, 當年才$2一大杯~ 定時轉口味, 而且它的朱古力就是跟這godiva的差不了多遠~~)

黑朱古力不太甜, 有濃濃朱香, 好滿足~