2019-05-08
第一次去,但唔會再有下次經過間餐廳,喺門口見到lunch set menu有岩食先入去,雖然貴咗啲,但一心打算試食心態入到去,個女侍應1號只係比咗個main menu我地,我問佢係咪有lunch set menu佢先行開拎比我地,到我地叫咗嘢食,隔離位個叔叔份嘢食到咗,佢就問同一個侍應拎個lunch set menu, 原來佢坐低叫嘢食時個侍應同樣無比lunch set menu佢睇,結果佢叫咗main menu 同lunch set menu 一樣但價錢貴好多嘅餸,個叔叔問個侍應,個侍應就淨係識話頭先唔係我落單就行開咗,之後佢再問另一個女侍應2號,侍應又話佢叫咗杯咖啡係lunch set 無得加嘅,要佢比原價,再之後個副經理出嚟搞掂件事,話計返佢lunch set, 杯咖啡就free 比佢。個副經理處理手法值得一讚👍🏻到返我地啦,上咗碗粟米湯,但好奇怪,個粟米湯面有少少紅色粉,飲落去辣嘅!雖然我食得辣但我覺得個湯好奇怪,之後撥開左啲紅色粉先飲粟米湯,飲飲下又發覺個湯原來有黑胡椒味辣辣地,乜粟米湯原來咁整架咩?😨最後飲唔晒個湯😓老公叫嗰杯少甜少冰凍檸茶個味怪怪地,而且好甜!我份白汁煙肉
老公叫嗰杯少甜少冰凍檸茶個味怪怪地,而且好甜!我份白汁煙肉蘑菇意粉都正常,雖然比起平時食嘅普通西餐廳仲差一皮,但都叫入得口,老公份海南雞飯都係一般。
食緊期間觀察其他新入嚟餐廳食嘢嘅客人,原來呢個女侍應1號一樣係唔比lunch set menu 客人,又係要客人問先拎。究竟佢每日有幾多嘢要啲經理幫佢執手尾呢?
到埋單時,女侍應1號幫我地埋單,佢好似啞咁,就咁遞張單俾我哋,之後叫佢幫手拎牙籤,又唔講聲等一陣我都唔知佢係咪聽到,全程佢serve 我地無聽過佢講一個字😅
2個set 加埋一要三百幾蚊,呢個價錢同咁嘅質素,一啲都唔值!