餐厅: HABITŪ table (美麗華廣場1期)
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
餐厅: HABITŪ table (美麗華廣場1期)
资讯:

2021-04-28 624 浏览
相信大家對呢間cafe都唔陌生, 因為分店都好多, 都好就腳. 無論係環境定係食物, 都勁啱打咭.☕️Caffe Acai-Rosa $52單單賣相都已經係女仔至愛, 飲落有啲淡淡哋嘅花香, 我個冇飲開咖啡嘅fd都幾中意呢杯rose latte.🍶Cold Brew with Coconut Water $52飲完呢杯嘢令我明白到cold brew同椰子水係唔夾嘅..🥗All day breakfast $148有bacon, 多士, 茄豆, 菇, 煙三文魚, 蕃茄仔同沙律菜. 配料同普通all day一樣. 每樣煎到啱啱好而且我中意個bacon係咬落唔會太硬. 去過the one同希慎兩間分店. the one係self-serve嘅, 畀好多人話服務態度差. 我自己就覺得兩間都未至於話差, 唔算話好啫.. 地方都chill, 嘢食味道唔錯, 但咖啡嚟講係gimmick大於味道, for打咭係ok嘅, for tasting就不了.

☕️Caffe Acai-Rosa $52

飲完呢杯嘢令我明白到cold brew同椰子水係唔夾嘅..

🥗All day breakfast $148

2021-04-16 483 浏览
見到好多好評,但係親身體驗並非理想tea time 嚟到,一入餐廳,得2個侍應,但係全場應該有超過20張檯。企咗係門口差唔多2分鐘,個侍應行過望一望我,但係完全冇理過我嘅存在,之後先施施然行過嚟問我幾位...我同佢講話2位,想要張大啲嘅檯,因為想用電腦做嘢要啲空間,佢有咁多張吉檯唔俾,係要俾張最細嘅我😒 之後我再重複一次我想要張大少少嘅檯用電腦,佢先至俾另外一張我。落order叫咗差唔多5分鐘先有人理我,order嘅時候講明想上咗鹹點先,甜品同飲品後上,佢食物都未到轉頭就攞杯野飲嚟😑😑。食物質素亦唔見得好好:叫咗一個散叫辣肉腸薄餅,同埋一個下午茶餐(French crepe + coffee)辣肉腸薄餅名副其實”薄“過張紙... 係literally同下面張墊底紙一樣薄 🤦🏻‍♀️,個薄餅嚟到已經唔係熱(順帶一提,間餐廳冷氣勁大,尤其埋邊sofa位), 食落冇咩料,辣肉腸($1嘅size)數埋6塊都唔知有冇,薄餅大概5-6”,盛惠$158,都幾略水... 間連鎖薄餅帽都好食過佢啦French crepe (tea set with regular coffee)賣相唔差,但係🤮。Crep
見到好多好評,但係親身體驗並非理想

辣肉腸薄餅

Frene  crepe  (下午茶)
賣相唔差,但係🤮。Crepe 食落去係近符泥膠質地,似蛋餅多過crepe。唯一好食係vanilla雪糕,但係相信唔係自家製。個crepe都幾失望.....

總結:食物麻麻,服務亦麻麻

食物:2/5
服務: 2/5
環境:3/5
CP: 2/5
回頭:未必會
2021-04-01 589 浏览
Carbonara ($138)嗌嘅呢四款嘢食入面,冇一樣野令我失望。Carbonara濃味又creamy,永遠都唔會出錯既意粉。蕃茄肉腸寬麵 ($158)我覺得蕃茄肉腸寬麵好有驚喜,個汁酸酸地好開胃而且同個忌廉汁好夾🤩,加上個肉腸都好好食,呢個意粉真係要encore先得。松露醬雙色薯條 ($88)有蕃薯條同薯條,炸到勁香脆,點埋個松露醬,真係冇得頂😝玫瑰千層蛋糕 ($48)呢個蛋糕千層做到幾好,不過玫瑰味就唔係好出,打卡係幾靚既,不過留意翻,蛋糕要睇當日凍櫃有咩款,未必日日一樣嫁。

Carbonara ($138)

蕃茄肉腸寬麵 ($158)

松露醬雙色薯條 ($88)
有蕃薯條同薯條,炸到勁香脆,點埋個松露醬,真係冇得頂😝

玫瑰千層蛋糕 ($48)
2021-03-23 414 浏览
HABITU 算係連鎖式cafe入面水準唔錯既一間 起碼好坐好多 可以同朋友傾偈一開始認識係佢地既ROSE LATTE 果陣時一飲就覺得實在太好飲 玫瑰味好香再加埋個拉花 做野做到好攰果陣 飲杯野休息一下 真係可以鬆一鬆仲有EARL GREY LATTE 呢一款唔多cafe會有 鐘愛Earl Grey既我 飲到呢個係好開心 🥳 仲記得我好開心同朋友介紹呢個好好飲既時候 朋友講左句 咪即係鴛鴦😑有乜咁特別🤷🏼‍♀️但佢又冇講錯 反駁唔到😂 其實喺外國人角度會唔會都係咁諗呢🤔

2021-03-13 413 浏览
蕃茄肉腸寛麵💰158闊條麵有好重蛋香味😋配上蕃茄,酸酸甜甜好開胃!但份量偏少🤔🐈咁大食就一定唔夠~~水牛芝士羅勒薄餅💰148係3mm嘅薄身pizza🍕餅底好脆身~~味道唔錯,如果芝士多d就好haha松露醬雙色薯條💰88分別有薯條同蕃薯條😋😋2者都炸得好香脆!!驚喜嘅係蕃薯條好香甜~~點埋黑松露醬🤣Perfect👍🏻食物都似即叫即整~等左15分鐘左右就黎到。每樣黎到都熱辣辣🤓
蕃茄肉腸寛麵💰158
闊條麵有好重蛋香味😋
配上蕃茄,酸酸甜甜好開胃!
但份量偏少🤔
🐈咁大食就一定唔夠~~

水牛芝士羅勒薄餅💰148
係3mm嘅薄身pizza🍕
餅底好脆身~~
味道唔錯,如果芝士多d就好haha

松露醬雙色薯條💰88
分別有薯條同蕃薯條😋😋
2者都炸得好香脆!!
驚喜嘅係蕃薯條好香甜~~
點埋黑松露醬🤣Perfect👍🏻

食物都似即叫即整~
等左15分鐘左右就黎到。
每樣黎到都熱辣辣🤓

2021-03-08 338 浏览
-【午餐來講可以話係中規中矩】今日你到尖沙咀行街,行到都攰啦都想搵一間舒服嘅西餐廳,食個午餐,咁今日就嚟到尖沙咀美麗華商場嘅呢一間試一試!·All-day breakfast如果我冇記錯,我應該係幾年之前都有試過食呢一間餐廳,印象中當時食嘅意粉比較硬,甜品亦都有點失色!而我今次試呢一個嘅全日早餐,都真係有啲失望。全日早餐最緊要嘅係要保持食物嘅溫度,就算你一早預備好了食物,但也要確保溫度是亂和熱的!第一,不知道是否人手不足的原因,上餐時間很長。第二,食物是有點冰冷的!如果是飽肚為目的是可以的,但味道佢談不上好味了!
【午餐來講可以話係中規中矩】

·All-day breakfast
2021-02-23 399 浏览
之前食過Habitu到會覺得幾好,於是叫左個套餐加呢個燒三文魚撈起。加配價都要$488,有啲貴。三文魚係分開裝既,呢樣幾細心。蘿蔔絲、柚子、酸瓜、花生撈埋幾清新,估唔到佢係東南亞風味既。
2021-02-06 482 浏览
一直都鍾情於Habitu既Caffe Brûlée, 飲咖啡都好睇心情,有時候口淡淡,想飲啲甜野,caffe brûlée 係不錯嘅選擇。咖啡上面燒咗一層脆脆嘅焦糖,加上下面熱辣辣嘅咖啡,每飲一啖都非常有層次,Lunch set都可以加$upgrade👍🏻而且今次用了klook優惠,$85買$100coupon, 抵呀!雖然佢lunch set選擇唔多,今次揀了西蘭花鯷魚貓耳朵意粉,炒得又幾香口,出奇地好味,值得一試👍🏻👍🏻
西蘭花鯷魚貓耳朵意粉
caffe brulee
西蘭花鯷魚貓耳朵意粉
caffe brulee
2021-02-01 303 浏览
Went to eat with my son. I'd say we waited for 20minutes for a table as they seem to be packed that day.Worth the wait tho! I've notieced there were only 2 floor staffs? the lady server seems stressed already. loved the lava cake so much! Will come again!

• lava cake
2021-01-16 388 浏览
今日嚟到呢邊試食,以前都試過另一分店,當時係飲咖啡冇試其他食物,今次 簡單試咗個意粉同飲品, 可能疫情關係, 唔駛等位,呢到環境都唔錯, 可以坐低同朋友吹下水閒聊下卡邦尼意粉 - 賣相都好吸引,煙肉好新鮮, 忌廉汁好多好好味玫瑰,青瓜,薑,洛神花水果蜜露 - 賣相好靚, 味道一般偏淡,玫瑰味濃柳橙汁 - 味道帶少少酸,但都唔差既總結 : 下次可以試下呢到既甜品,應該都幾吸引,因為今次都係輕食, 所以試唔到其他野

柳橙汁 - 味道帶少少酸,但都唔差既

2020-12-20
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.🍦 𝕃𝕒𝕧𝕒 ℂ𝕙𝕠𝕔𝕠 ℂ𝕒𝕜𝕖 HKD88 @ 🌟 HABITŪ table 《👽食神大媽食甜品》⠀.⠀👽 飯後搵餐廳食甜品,見到佢有位,加上連鎖應該一定程度無問題。但整體黎講,味道呢就尚算係不過不失嘅心太軟,但係。。。唔係大大媽手腳慢所以D雪糕好似相中咁嘅狀態哦,而係一上檯已經係溶曬變成一攤野咁。。。不論質感定係視覺上,都真係幾趕客哦。🤷‍♀️ 仲要本身係寫明配 salted caramel 雪糕,點知埋單後先黎講話無貨得雲尼拿,唉,真係無下次。🙁.⠀👽#foodieauntie尖沙咀⠀👽#foodieauntie甜品.‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.💯 最真實的美食點評 ❤️ 歡迎報料 ❤️.꧁𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌꧂..📍尖沙咀彌敦道132號美麗華廣場一期低層地下B142號舖⠀☎️ +(852)3572-0846.

‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️

꧁𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌꧂

📍尖沙咀彌敦道132號美麗華廣場一期低層地下B142號舖⠀
☎️ +(852)3572-0846
2020-10-22 612 浏览
與朋友揀左呢間西餐廳食lunch, 忌廉意大利粉非常出色,值得一試。另外,all day breakfast 卻普普通通。個玫瑰咖啡都還可以。環境方面,坐位都寬躺,吾會好擠迫,都坐得舒服。
  • 濃香煙肉忌廉意粉
  • All day breakfast
  • Rose Latte
2020-10-18 449 浏览
同媽媽放假一天,諗住去尖沙咀行街就搵吓附近有咩食啦,最後去咗美麗華揀咗依間西餐廳嚟食一個tea,我哋食咗個All day breakfast 同pizza ,味道唔錯,叫咗咖啡都冇飲你飲啊,下次想試吓夜晚黎食

2020-10-13 406 浏览
一向都係 @habituhongkong 的忠粉因為好少cafe restaurant的食物有咁好嘅質素😋.一個人嗌唔到太多野食?😆可以獨自嘆tea set
一向都係 @habituhongkong 的忠粉
因為好少cafe restaurant的食物有咁好嘅質素😋
一個人嗌唔到太多野食?😆可以獨自嘆tea set
[香茅雞扒漢堡🍔配☕黑咖啡]$98
雞扒真係好勁香茅味,加埋鮮檸檬汁好fresh
黑咖啡即係齋啡,香滑濃郁微甘👌🏻
PS好鍾意啲麵包咁多芝麻😆yummy

#美麗華 #miraplacehk #miraplace @miraplacehk
#尖沙咀美食 #尖沙咀 #habitu #habituhongkong #coffee #burger #blackcoffee #coffeelover #coffeetime #cafe #cafehk @ HABITŪ
2020-10-01 488 浏览
晚上8:30同朋友黎到呢間餐廳呢個鐘數黎到,居然仲要等位🤔不過都唔算等好耐,大約等左20分鐘好肚餓😂睇到menu好多野都想食🥰飲品方面,朋友話「伯爵茶咖啡」同「薄脆焦糖咖啡」都好飲於是我揀左後者試下咖啡上面有薄薄一層脆焦糖要咬碎一下先飲到下面既咖啡咖啡本身好香 塊焦糖唔會好甜 都幾特別💓朋友既「伯爵茶咖啡」 下次試下先我地都好中意食薯條咁岩見到隔離枱叫左呢樣野我地都想試下「蟹餅配蕃薯條」呢個真心推介‼️蟹餅幾香口 有少少蟹味滲出黎 但最令我食唔停係番薯條🙈有香甜味😋「松露醬雙色薯條」係有番薯條+芝士薯條松露醬正常發揮 芝士薯條相比之下無咩特別🤣都係中意番薯條多d😆主菜我地叫左「香烤厚切豬鞍扒」d醬汁配埋係幾好味 同埋塊豬扒真係幾厚下 不過我覺得同一碟配蘋果 怪怪地😆overall 我認為呢度d咖啡真係幾出色即使係食晚餐都忍唔住要叫杯試下😜環境舒服 好適合同朋友/姊妹黎傾計🙌🏽
晚上8:30同朋友黎到呢間餐廳
呢個鐘數黎到,居然仲要等位🤔
不過都唔算等好耐,大約等左20分鐘
好肚餓😂

睇到menu好多野都想食🥰

飲品方面,朋友話「伯爵茶咖啡」同「薄脆焦糖咖啡」都好飲
於是我揀左後者試下

咖啡上面有薄薄一層脆焦糖
要咬碎一下先飲到下面既咖啡
咖啡本身好香 塊焦糖唔會好甜 都幾特別💓

朋友既「伯爵茶咖啡」
下次試下先

我地都好中意食薯條
咁岩見到隔離枱叫左呢樣野我地都想試下
「蟹餅配蕃薯條」呢個真心推介‼️
「松露醬雙色薯條」係有番薯條+芝士薯條
松露醬正常發揮 芝士薯條相比之下無咩特別🤣
都係中意番薯條多d😆

主菜我地叫左「香烤厚切豬鞍扒」
d醬汁配埋係幾好味 同埋塊豬扒真係幾厚下
不過我覺得同一碟配蘋果 怪怪地😆