今日同朋友係旺角途經一間文青cafe,睇清楚原來係HeSheEat。呢間餐廳之前係白布街食過,原來最近新搬了位置,搬來了奶路臣街,位置比之前更加方便。望一望門口既menu,見到甜品既款式比之前多了很多,於是晚餐決定試試!第一道主菜,帶子黑松露忌廉扁意粉。意粉一黎到已經聞到黑松露的獨特香氣,而每條扁意粉都完完全全吸收了濃郁的忌廉汁,加上煎得鮮甜惹味的帶子,味道一流😝第二道主菜,美國安格斯肉眼牛扒配燒汁。牛扒比想像中有驚喜!我同朋友一向愛吃半生熟既牛扒,而呢塊牛扒的生熟程度剛好恰到好處,沒有可怕的血淋淋場面,亦沒有硬到像石頭的口感,而最值得一讚的是沒有筋,所以我地每一口都係口感嫩滑,充滿肉汁的牛肉,味道比一般扒房吃到的美味得多!甜品方面,第一樣叫了原味焗厚鬆餅。由於出面吃到的主要係薄鬆餅,所以我地二話不說就叫了呢道甜品。鬆餅一來到就聞到好香的牛油同焗餅香味,味道鬆軟,再搭上香甜的糖漿同雪糕🍦,每一口都是甜絲絲的感覺。第二樣甜品,抹茶特濃5.0牛乳芭菲,我同朋友非常推薦的甜品。特濃5.0的牛乳真的比一般雪糕香滑得多,而且充滿濃郁的牛乳味,口感香綿。除了特濃牛乳外,甜品內還有一粒粒的丸子,而出

第二樣甜品,抹茶特濃5.0牛乳芭菲,我同朋友非常推薦的甜品。特濃5.0的牛乳真的比一般雪糕香滑得多,而且充滿濃郁的牛乳味,口感香綿。除了特濃牛乳外,甜品內還有一粒粒的丸子,而出面一層亦灑上了濃郁的抹茶粉,豐富了整個甜品的味道同層次感。

最後想介紹的BabyBlue Milkshake,雖然是飲品,但感覺亦很像甜品。聽講係餐廳新推出的創新飲品。外觀表面是曲奇奶昔,但飲落去除了有曲奇碎外,味道好像海洋的味道,非常神奇呢!而且Milkshake 顏色係較少見的Sky blue,好岩打卡📸

整體來講,呢間新搬來新裝修的HeSheEat沒有令人失望,食物同甜品選擇較之前多,味道亦比之前更加好味。下次來旺角行街一定會再來🫶🏼

2023-12-12
  • 香煎帶子黑松露忌廉燴扁意粉
  • 原味焗厚鬆餅
  • 特濃5.0牛乳抹茶芭菲
2023-12-23 59 浏览
以前喺黑布街開業多年嘅HeSheEat,最近搬咗去波鞋街嘅The Forest,餐廳光猛咗又大咗,裝修主要以日式木系風格為主,坐得比以前更加舒服。龍蝦汁海鮮燴意大利飯($158): 海鮮配料多,有大蝦、帶子、魷魚、蜆,龍蝦汁香濃,唔會過咸,意大利飯煮得岩岩好,汁唔會太多汁。安格斯芝士牛肉漢堡配薯條($132): 漢堡包烘得香脆,中間嘅漢堡扒兩面煎得香脆,中間帶少少生,爆多肉汁。呢度嘅薯條係我最鍾意嘅薯條,連埋薯皮一齊炸,十分香脆。燕麥乳酪奶昔($44)、夏日水果茶($40):呢度嘅特飲十分特別,奶昔用咗乳酪加上燕麥打成,飲落酸酸甜甜同時食到粒粒燕麥,幾開胃。水果茶以熱情果果汁做底,飲落酸酸甜甜,十分解膩。士多啤梨、芝士餅軟雪糕巴菲($72): 牛奶雪糕勁濃厚勁幼滑,中間有少少士多啤梨醬同埋芝士餅餅碎,味道同雪糕十分夾。朱古力Oreo刨冰($70): 刨冰幼細,入口即溶,不過朱古力醬味道一般,如果士多啤梨嘅話應該更好食。整體嚟講主菜款式同以往分別不大,不過甜品嘅款式就比以前多,呢間餐廳一直以黎都係打卡靚靚同時味道又唔錯,最啱帶女朋友過嚟食。

2023-12-22 48 浏览
今日去咗旺角行街,行完波鞋街就見到呢間吸睛嘅cafe🍔鵝肝牛肉漢堡配薯條 $152-漢堡包烘到好脆口 牛肉味道夠濃有肉香 口感微結實 芝士溶哂 鵝肝味道都好強烈 加少少黑醋吊味 整體好夾-薯條夠脆 入口油感唔強烈 伴隨少許沙律菜 都幾豐富🦞龍蝦汁海鮮燴意大利飯 $158-以龍蝦汁底燴飯 飯粒唔係有咬口果種 海鮮有魷魚 蟹棒 蜆 蝦 帶子 全部都經過煎香 味道好好 濃甜帶鮮斯味🥞原味配雲呢拿雪糕 焗厚鬆餅 $62-原個鬆餅焗30分鐘新鮮出爐 口感軟熟 厚度好足夠 淋上黑糖漿及Toffee醬 滿足嘅飽肚甜品🍦宇治抹茶紅豆白玉芭菲 $68-芭菲內有脆米 大粒紅豆 煙韌小丸子及蕨餅 然後加入牛奶雪糕再灑上茶粉 🍵宇治抹茶士多啤梨鮮奶配抹茶雪糕 $56-底部為士多啤梨果醬 然後加入牛奶 再放上抹茶雪糕 攪勻之後甜度剛好 仲有粒粒士多啤梨肉 雪糕茶味幾濃總括嚟講,食物味道好,甜品出色又靚,正
今日去咗旺角行街,行完波鞋街就見到呢間吸睛嘅cafe

🍔鵝肝牛肉漢堡配薯條 $152
-薯條夠脆 入口油感唔強烈 伴隨少許沙律菜 都幾豐富

🦞龍蝦汁海鮮燴意大利飯 $158

🥞原味配雲呢拿雪糕 焗厚鬆餅 $62

🍦宇治抹茶紅豆白玉芭菲 $68

🍵宇治抹茶士多啤梨鮮奶配抹茶雪糕 $56

總括嚟講,食物味道好,甜品出色又靚,正
2023-12-21 152 浏览
I don’t know why it took so long for someone to invent this kind of dessert 😍 ice cream inside a croissant cone SAY WHATTT. Most impressive thing was how Hesheeat would reheat the croissant to make it hot and extra crunchy. It was just the perfect combination. The vanilla flavour was definitely my preference!

外卖自取
2023-12-15 60 浏览
坊間開左唔少cafe, 但要搵間環境唔錯食物質素又好既其實唔多。hesheeat開左咁多年,質素冇變都係一樣咁好,係同朋友黎放鬆打卡既不二選擇。香煎比目魚伴蜜糖芥末薯仔 $152比目魚煎香又唔太乾,魚肉扎實,口感外脆內嫩;蜜糖芥末薯仔有驚喜,微甜又帶綿密感,加埋其他沙律菜點綴令賣相更靚。北海道龍蝦汁海鮮燴意大利飯 $158risotto粒粒分明,啖啖掛上龍蝦汁既鮮香,海鮮配料亦絕對唔遜色,彈牙香口鮮蝦加清甜蜆肉,又係另一享受。肉桂蘋果拿破崙 $68拿破崙脆片同杏仁碎香酥薄脆,重有啖啖清新蘋果蓉餡做配搭,頗特別。coconut pandan latte $48好鐘意班蘭既味道,帶清新感又唔太甜膩。特濃5.0牛乳芭菲宇治抺茶 $68雪糕口感軟滑而且牛乳味濃稠,同抺茶粉味道各有千秋又唔會互相搶去對方既味道。最驚喜係食到底有唔少配料,除左粒粒脆米,重有煙韌白玉,撈埋紅豆蓉一齊食好有層次。

香煎比目魚伴蜜糖芥末薯仔 $152
比目魚煎香又唔太乾,魚肉扎實,口感外脆內嫩;

北海道龍蝦汁海鮮燴意大利飯 $158

肉桂蘋果拿破崙 $68

coconut pandan latte $48
好鐘意班蘭既味道,帶清新感又唔太甜膩。

特濃5.0牛乳芭菲宇治抺茶 $68
2023-12-14 75 浏览
去旺角逛街經過餐廳門口,覺得裡面的裝修簡潔而溫馨,吸引了我去試一試。全日早餐:德國鮮肉腸、義大利煙脯肉、巴馬火腿等等,視覺上格外誘人。炒蛋的嫩滑與薯仔沙律的清新相互映襯,大蘑菇的鮮美更是錦上添花。BB菠菜與脆薯餅的搭配更是巧妙。迷你牛角包更是絕妙,外酥內軟,回味無窮。 香煎三文魚明太子忌廉燴扁意粉:三文魚的嫩滑與明太子的咸鮮相互融合,扁意粉的獨特口感更是讓人陶醉。味道豐富,層次分明。 肉桂蘋果拿破崙:層層的蘋果片與肉桂的香甜完美結合,加上外層的拿破崙酥皮,軟糯與香脆的碰撞讓人大呼過癮。特濃5.0牛乳芭菲:特濃牛乳雪糕的醇厚口感與芝士的微咸完美結合,脆脆豆的加入更是讓這道甜品變得有口感。藍莓醬的甜酸與牛乳的醇厚相互映襯,讓人欲罷不能。 宇治抹茶士多啤梨鮮奶配抹茶雪糕:抹茶的清香與士多啤梨的甜美完美結合,鮮奶的加入更是讓這道飲品變得醇厚可口。

2023-12-13 48 浏览
今日拍拖去旺角睇戲, 經過the Forest 見到有間 HeSheEat, 即刻甜品癮發作, 勁想佢地嘅食窩夫, 點知去到覺原來佢哋每一間餐廳都有限定甜品, 雖然冇窩夫食, 但係都可以試下其他😋雞肉冬陰忌廉會扁意粉雞肉走雞皮零肥膩, 夠曬健康✨ 好香嘅冬陰香料味👍👍 雖然帶有忌廉但係一啲都唔怕飽滯, 亦唔會太辣, 食完冇乜負擔🤗🤗燒春雞黑松露燴意大利飯燒春雞有半隻, 份量都算多。正宗嘅意大利飯係有啲生米嘅狀態, 不過個人偏好淋淋地, 呢款啱啱好👍👍Baby blue呢款係特飲,orea口味加雲呢拿, 好重奶味👍 但係又唔算好漏✨✨特濃5.0牛乳巴菲宇治抹茶牛乳奶味特濃😋 配上綠茶粉減低飽肚感, 巴菲內有趣趣,紅豆, 成件事好夾🤗朱古力山系刨冰刨冰好大碗, 兩個人真係食唔曬, 有濃濃嘅朱古力醬加煉奶, 底層仲有朱古力雪糕加脆脆, 軟綿綿又趣卜卜, 口感豐富😋😋😋二次幫襯HeSheEat, 仍然覺得食物質素平均, 而且甜品出色, 價格實惠, 好難唔會再有下次囉。 Ps. 不過我好記仇, 仍然係心心念念掛住個窩夫! 下次一定要去荃灣店食返夠本🤭🤭

雞肉冬陰忌廉會扁意粉

燒春雞黑松露燴意大利飯

Baby blue

特濃5.0牛乳巴菲宇治抹茶

朱古力山系刨冰

2023-12-12 49 浏览
服務態度好差‼️本身客人都吾多,叫極waiter/ waitress都冇人應,淨係掛住傾偈。食物質素好麻麻。個湯係凍嘅,而且好難得做到個白湯好似清湯咁水…. 主食正常但杯咖啡就真係冇咩味
服務態度好差‼️
主食正常
但杯咖啡就真係冇咩味

2023-12-11 41 浏览
落地玻璃,採光度十足,每張凳都有一個cushion,坐得舒服!👉🏻松露蟹肉•牛油果•蕃茄莎莎配墨西哥餅 $98墨西哥係薄片,軟綿綿的,配厚厚嘅牛油果,滿滿嘅蟹肉同蕃茄莎莎鋪面,口感好豐富!👉🏻香煎加拿大豬鞍扒伴焗蒜香蜜糖薯仔 $188好大份又厚實,煎烤程度恰到好處,肉質鮮嫩多汁,薯仔有好香蜜糖味,仲有串串蕃茄仔都好入味!👉🏻宇治抹茶士多啤梨鮮奶配抹茶雪糕 $56宇治抹茶、士多啤梨仲有鮮奶三樣混合得剛好,味道平衡,有香濃嘅鮮奶,甘香嘅抹茶雪糕,又有士多啤梨果香,大愛!👉🏻士多啤梨•芝士餅軟雪糕芭菲 $72特濃5.0牛乳芭菲系列,士多啤梨嘅酸甜味同軟雪糕嘅濃郁,完美搭配,質地柔軟,口感順滑!👉🏻白桃乳酪梳乎厘班戟 $118賣相勁靚,有芒果粒圍邊襯托,梳乎厘班戟非常鬆軟,白桃乳酪醬味道好岀,好滿足!

👉🏻松露蟹肉•牛油果•蕃茄莎莎配墨西哥餅 $98

👉🏻香煎加拿大豬鞍扒伴焗蒜香蜜糖薯仔 $188

👉🏻宇治抹茶士多啤梨鮮奶配抹茶雪糕 $56

👉🏻士多啤梨•芝士餅軟雪糕芭菲 $72

👉🏻白桃乳酪梳乎厘班戟 $118
今晚去旺角買波鞋,經過奶路臣街THE FOREST 新商場地下,比我見到HeSheEat ,又大又靚又光鮮,他的甜品令人忘懷,特飲 和 主食也在水準之上,決定等位入座 。HeSheEat 是我們拍拖時期的回憶,睇完戲一定一齊去食特色甜品,新店裝修以木系為主,清新優雅,充滿文青色彩。一向是銅鑼灣的人氣 Cafe,來到旺角一樣,有多款甜品,見到人哋食,我重點想試吓特濃5.0牛乳軟雪糕芭菲,外型賣相好靚,啱晒打卡。刨冰🍧 亦是食過翻尋味。還有多款fusion 菜式主食,很適合情侶或一班朋友聚餐啊!我們叫了凍香蕉朱古力咖啡、單骨雞翼配水牛城醬、安格斯牛肉芝士漢堡配薯條、滑蛋吉列豬扒蓋意式紅飯、特濃5.0牛乳芭菲 -士多啤梨芝士餅 和士多啤梨山系刨冰。凍香蕉朱古力咖啡Signature 特飲 ,我相對喜歡飲咖啡,凍香蕉朱古力咖啡,甜度適中,而且咖啡味香,香蕉味感覺濃郁,挺好喝的飲品,打卡一流!單骨雞翼配水牛城醬單骨雞翼外脆內嫩,嫩滑多汁,再配上水牛城醬汁很有特色,每一啖都食到豐富的肉汁和口感。安格斯牛肉芝士漢堡配薯條急不及待要食咗炸薯條先,香噴噴熱辣辣,特別酥脆可口。安格斯牛肉和焦糖洋蔥,充滿煙
單骨雞翼配水牛城醬
安格斯牛肉芝士漢堡配薯條

急不及待要食咗炸薯條先,香噴噴熱辣辣,特別酥脆可口。
安格斯牛肉和焦糖洋蔥,充滿煙燻香氣,芝士的濃郁味道,真係幾好食,如果喜歡日式牛肉漢堡口味,呢個安格斯牛肉芝士漢堡絕對值得一試。
滑蛋吉列豬扒蓋意式紅飯
接着的是滑蛋吉列豬扒蓋意式紅飯,香味撲鼻,肉質嫩滑,味道濃厚 。
滑蛋配吉列豬扒蓋意式紅飯,配搭有驚喜,吉列豬扒香口,而且肉汁豐富又鮮甜,很特別的 Fusion 菜式 ,滑蛋非常Creamy,有少許流心,配紅飯很好吃,口感清新 。
特濃5.0牛乳芭菲 -士多啤梨芝士餅
我們點了甜品,重頭戲之一是特濃5.0牛乳芭菲 ,多款口味可以選擇,我們都喜歡士多啤梨的清新,有士多啤梨果肉、果醬。
特濃5.0牛乳雪糕濃郁且順滑,很重牛奶味,口感非常嫩,真的好好味。
底層有脆脆米,好正!可以撈雪糕一齊食,口感特別 有層次。
配上隱藏了的芝士餅,很有驚喜!口感很豐富呢!
士多啤梨山系刨冰
賣相吸引 ,士多啤梨醬汁和煉奶,倍添香濃,軟綿的刨冰,鮮甜多汁的士多啤梨果肉,真的入口即溶,口裏是滿滿士多啤梨果香味道,雪花冰的享受,真係完美的配搭。

• 特濃5.0牛乳芭菲 -士多啤梨芝士餅
2023-12-07 50 浏览
呢間餐廳以前食過 由之前嘅小巷街舖搬咗去波鞋街附近商場邊嘅大街舖 裝修別緻咗好多 但賣嘅嘢都差唔多 一樣有主食 意粉 甜品 特飲等 單骨雞翼配水牛城醬 雞翼香脆Juicy脹卜卜 水牛城醬係另上 所以可以根據個人口味點多啲或者點少啲 雞翼就算唔點醬就咁食已經好好味雞肉冬陰忌廉燴扁意粉 冬陰忌廉汁做得唔錯 兩者味道平均 帶小小冬陰嘅辣得嚟又食到忌廉嘅Creamy 而扁意粉又有咬口 所以呢個意粉都真係幾好味燒原隻黑松露春雞配薯條 春雞燒到外皮香脆內裏仲有肉汁 就算係雞胸食落一D都唔鞋 薯條就非常香脆Coconut Pandan 班蘭椰子牛奶三者味道混合 味道唔錯特濃5.0牛乳巴菲 宇治抹茶 雪糕奶味非常香濃 面頭灑上抹茶粉 裏面又有白玉紅豆等配料 口感層次Level Up士多啤梨乳酪焗厚鬆餅 賣相非常唔錯 厚鬆餅蛋味香濃 配搭埋士多啤梨雪糕 乳酪 士多啤梨醬 楓糖醬 新鮮士多啤梨等等嚟食 係一個令人滿足嘅甜品 而且食完會非常飽 堂食期間發現都有唔少人叫外賣甜品 外賣賣相都好唔錯 如果冇時間坐低食 叫個外賣邊行邊食都不失為一個選擇

2023-12-05 28 浏览
今晚去的餐廳位於旺角,全玻璃的幕門十分吸睛。餐廳以木色和白色為主調,而且樓底很高,感覺舒服。牛肉丼 🥩 燒牛肉嫩滑惹味,蛋黃配上特製醬汁,加上用粒粒分明的炒飯底,配搭新鮮。意粉🍝滑溜的扁意粉上面有雪白的蟹肉、柔軟的水牛芝士、惹味的辣肉腸和新鮮的蕃茄仔。鮮奶抹茶🍵冰凍的鮮奶抹茶層次分明,新鮮的士多啤梨旁邊有凍冰冰的綠茶雪糕,之後是清香的抹茶,中間有新鮮牛奶,最底有香甜士多啤梨粒和士多啤梨醬。抹茶牛乳芭菲 🍧最上層是抹茶粉,配上特濃的5.0牛乳,香滑冰涼,中間有煙韌的白玉和蕨餅,加上香甜紅豆和脆口米通等。梳乎厘 🍮原味的梳乎厘更能突出蛋香味,鬆化輕盈的梳乎厘配上蜜糖和忌廉,軟棉棉、震騰騰,入口即化。

牛肉丼 🥩

意粉🍝

鮮奶抹茶🍵

抹茶牛乳芭菲 🍧

梳乎厘 🍮
港人一定應該對呢間店名唔陌生,由小店開始做到愈黎愈大間,裝修得愈來愈靚,木系設計的確吸引到好多人來拜訪一下。▫️松露蟹肉.牛油果.蕃茄莎莎配墨西哥餅採用了軟薄餅來包莎莎,減少了女孩子怕熱氣既煩惱,而且前菜黎講,有六件算係份量好充足,而且莎莎醬已不少,可以食落去啖啖都係咁juicy,蟹肉同蟹籽都滿滿的▫️香煎加拿大豬鞍扒焗蒜香蜜糖薯仔件豬鞍好好味呀,食落去岩岩好呀,唔會太生,又唔會過熟,肉質好滑,又係大大件,▫️白桃乳酪梳乎厘班戟HeSheEat都算係以梳乎厘而聞名,所以點都要食一食佢既,好"董L"呀,食落去係個口度化左,白桃乳酪又好fresh,唔會過甜▫️北海道5.0芭菲.朱古力滿滿既牛奶雪糕舖真要趕快食呀,仲有滿滿既朱古力粉真係好正,快d食落去仲有好多材料,又有朱古力米通,又有多層朱古力醬,仲有d似心太軟既蛋糕,好多口感▫️提拉米蘇牛奶咖啡最欣賞呢杯呀,有塊手指餅俾你點住咖啡黎品賞,想脆d食又得,想浸林d食又得,係一個唔錯既體驗,味道都唔錯呀,帶有少少酒香但唔太濃烈既▫️牛油果奶昔清新唔會太膩的,喜歡牛油果的話值得一試

▫️松露蟹肉.牛油果.蕃茄莎莎配墨西哥餅

▫️香煎加拿大豬鞍扒焗蒜香蜜糖薯仔

▫️白桃乳酪梳乎厘班戟

▫️北海道5.0芭菲.朱古力

▫️提拉米蘇牛奶咖啡

▫️牛油果奶昔
清新唔會太膩的,喜歡牛油果的話值得一試
用餐优惠
試食活動
2023-12-01 619 浏览
💋《HeSheEat》,都可謂cafe界的表表者。想當年,大學時期,係港島區讀書📚,銅鑼灣第一總店就係「銅鑼灣地帶」開左樓上鋪,好記得當時排隊排到出走廊。開頭做特色甜品為主🍰,後期再加入鹹食主食正式成為咖啡店。之後再慢慢係旺角同‪荃灣開左分店‬,港九新界有齊一間分店後,‪旺角分店再由白布街‬搬到去現時新波鞋商場「The Forest」地下,熊妹可以話係見證住她的變遷,都可以話係由細睇到佢大😆(唔知醜暴露年齡系列)。📌後期出到黎做野,熊妹多數都係同朋們食‪旺角分店‬多,因為地理位置比較方便。當知道‪旺角分店‬關閉了,熊妹其實一直念念不忘。最近,竟然俾熊妹發現原來旺角店唔係倒閉,而係轉左新址係「The Forest」地下!真係晴天霹靂💥!即刻孖住樹熊放工去食個晚餐回味一下😋!📌新店新裝修,門面已經係轉左新風格,再唔係以前black pink咀唇👄招牌,煥然一新💫,換上cyber路線的型格風,果然新店新作風!📌門口仲放左一個好得意的雪糕形狀的燈箱仔🍦,示意有外賣雪糕甜品站,香港地都似係第一間咖啡店做埋外賣雪糕呢盤生意,實行多棲類發展!📌店舖比舊時嚟講大好多,以啡色同埋木系為主,顏色好柔和好舒

📌店舖比舊時嚟講大好多,以啡色同埋木系為主,顏色好柔和好舒服。以五六個corner位形成嘅大廳,一個個corner位有三張二人枱,又或者合併成為四至六人大枱,成個裝潢設計好日系,而且燈光好光猛💡,感覺好醒神。
📌餐牌主食同以前一樣,全日早餐🍱、漢堡🍔、意粉🍝、小食🍘都依然存在,招牌甜品當然不在話下。再發現有新推出的精選特飲同牛乳芭菲🍨,一場黎到,真係要試哂去。
單骨雞翼配蜜糖芥末醬
單骨雞翼配蜜糖芥末醬,$65
《HeSheEat》的單骨雞翼係奇脆炸皮,再自己點醬。奇脆炸得好脆好乾身,唔會食到成口油,外皮真係好脆,鎖住肉汁,單骨雞翼一口放入口,入口的size岩岩好,再完條單骨吐返出黎,就可以食到成啖雞翼肉連皮,咁食法比起原隻雞翼咁滋味,而且無咁難咬。

本身就咁食可以當炸雞翼咁食,再點埋蜜糖芥末醬,甜甜地,加多重醬汁的味道。
安格斯牛肉芝士漢堡配薯條,$132
其實一直以來,熊妹都好鐘情《HeSheEat》的牛肉漢堡,因為它的芝士好澎湃,今次到來都想懷緬一下。

真係好澎湃!《HeSheEat》係用上熱溶芝士🧀鋪上牛肉漢堡面,係完全覆蓋成塊牛肉漢堡,有別於一般漢堡包用上芝士片,熱溶芝士份量咁多,車打芝士味道就當然出啲,然後牛肉漢堡厚到度起碼有一吋厚,切落去係厚實唔易散,材料十足,可以品嚐到鹹香芝士溶係牛肉漢堡的味道,呢個就係點解熊妹咁愛《HeSheEat》的牛肉芝士漢堡的原因。
安格斯牛肉芝士漢堡配薯條
漢堡包🍔的基本蕃茄片🍅,炒洋蔥絲🧄同生菜片🥬都一定有齊,再充滿沙律汁,麵包仲塗滿牛油烘底,成個漢堡包食落都好濕潤,唔乾身,好夠味道。

伴碟有一大堆粗身薯條🍟,呢款薯條係灑上調味粉後先一齊炸,食落再脆口啲,再滋味啲。

另外,仲有一堆沙律菜🥗中和返油膩,成個餐好完🈵。
蟹肉 · 辣肉腸蕃茄水牛芝士扁意粉,$118
樹熊好鐘意食意粉,意粉由佢發板喇。🧱
蟹肉 · 辣肉腸蕃茄水牛芝士扁意粉
配料非常之多。一望落去,成碟配料多到圍哂邊,有切半的蕃茄粒,片狀的水牛芝士,粒粒burratta cheese同埋切粒戕的辣肉腸,面頭仲有一堆蟹肉絲。首先,扁意粉份量超多,煮的熟度超岩樹熊口味,係7分鐘熟度有咬口唔係淋pat pat,撈上蕃茄蓉醬汁🥫酸味味,每食一啖意粉🍝都會連埋任何一款配料食到,多種口感交集,實在太豐富,呢碟意粉堅係飽肚又抵食。
原味焗厚鬆餅,$62
老實說,來到《HeSheEat》,雖然推出了好多新款特色甜品,但識食一定係食呢款原味焗厚鬆餅,熊妹話的。

如果無記錯,原味焗厚鬆餅好似係盤古初開到而家都無加過價,仲係用咁實惠的價錢示人,真係難得。

呢個厚鬆餅🥞真係不得了!即叫即焗,熱辣辣焗出黎好香牛油味,面頭再加了一片薄薄的凍牛油係熱鬆餅上面自己溶化,再出一陣鹹牛油味道🧈。鬆餅的厚度依然,同樣的價錢無比以前偷工減料,好實在的一塊厚鬆餅,食落軟綿綿類似牛油軟蛋糕但又實一點,比起近期流行的梳夫厘鬆餅厚實好多,係兩種食法,熊妹個人其實比較守舊,都係鐘意原始原貌。
原味焗厚鬆餅
跟上的蜜糖🍯同岩鹽焦糖醬係超襯個鬆餅,其中岩鹽焦糖醬味道好出色,本身焦糖醬應該係好甜,但加左岩鹽調味,變成鹹味多過甜,就岩哂呢個鬆餅重牛油但又帶甜味的甜品

點醬未夠喉?仲有一杯仔雲尼拿雪糕🍨,食埋冰火交融的感覺。咁多重味覺的享受,呢個原味焗厚鬆餅其實真係《HeSheEat》的禾稈冚珍珠,熊妹話的。
北海道5.0牛乳軟雪糕芭菲-宇治抹茶,$68
作為抹茶婊抹茶熊,見到有呢杯抹茶雪糕芭菲真係二話不說熊衝過去食。

其實熊妹真係好鐘意食雪糕,可以話係最愛的食品。《HeSheEat》新店新作風,除左保留昔日的咖啡店美食款式,仲行埋雪糕芭菲呢條路線,真係玩哂。
北海道5.0牛乳軟雪糕芭菲
首先,先吃芭菲上半層,亦係主角特濃5.0北海道牛乳軟雪糕🍦,轉了四五個圈,雪糕的質感濃稠到可以成個雪糕頂筆起都仲係定型,用上5.0牛乳🍼,牛乳味道好難唔濃郁,成口都好creamy牛奶味,面頭灑上啲宇治抹茶粉,不時會食到啲茶味🍵,不過都係濃郁牛乳味突出啲。

好!食完上層的主角牛乳雪糕,其實已經好滿足,到下層芭菲杯就仲有驚喜。芭菲就係食完一層配料又會發現新一層嘅配料,跟住食吓食吓又可以將所有配料撈埋一齊食,一層一層咁食佢的滋味同驚喜。芭菲杯入面嘅配料有好多款,有卜卜米,紅豆蓉,抹茶mochi,白玉,忌廉同抹茶雪糕,最後濕的配料同乾的配料撈埋一齊食真係好滋味。
凍香蕉朱古力咖啡, $48
新店再推出咗好多新嘅招牌特飲,樹熊鍾意飲朱古力,當然揀呢杯朱古力咖啡啦。

點解可以連一杯飲品都好似藝術品咁?個presentation真係好靚好吸引!朱古力咖啡嘅質感好creamy,唔會係溝水好稀好水,飲落去好濃郁嘅朱古力味,而好驚喜地咖啡味都幾突出!好多時候飲的朱古力咖啡會朱古力味大過咖啡味,少咗朱古力撞咖啡的混合味道,而《HeSheEat》呢杯可以好分明咁開頭飲到朱古力味然後咖啡味的回甘會停留喺口腔入面,究竟係用上咩配方先做到咁的效果呢?

面頭仲唧咗幾圈忌廉,插上一塊朱古力片🍫,仲有幾片香蕉片放在杯側邊作點綴,成杯凍香蕉朱古力咖啡無論顏色配搭、擺設、口感同味道都超出想像,堅係掂!
📌埋單五百幾蚊,六款餐品,無論鹹食甜品同凍飲都無得彈,價錢🈴理實惠,《HeSheEat》果然並非浪得虛名!👏🏻
2023-11-15
單骨雞翼配蜜糖芥末醬
  • 特濃5.0牛乳軟雪糕芭菲
2023-12-01 39 浏览
旺角呢間HeSheEat系實力派人氣咖啡,佢啲主食甜品都係超級好食!今日帶黎香港旅行嘅朋友食呢間店,佢哋都超級喜歡,餐廳環境有格調,落地玻璃窗街鋪望落去木系色調簡約和諧,椅凳舒服有空間感。香煎比目魚柳配蜜糖芥末薯仔擺盤有藝術感,食材高質,比目魚柳烤至外皮金黃色,魚柳的肉質細嫩,入口即化,感覺到比目魚的鮮甜。加入蜜糖芥末薯仔同車厘茄,薯仔口感好冧,芥末和蜜糖的組合為薯仔帶來了一種獨特的風味,豐富味感層次,大滿足。煙腩·白菌·溫泉蛋芝士汁燴意大利鮮蛋麵 濃郁的芝士汁同煙腩·白菌·溫泉蛋好夾,鮮蛋麵掛汁,入口滑順。煙腩帶有煙燻的香氣,增添了豐富的口感。白菌的香氣濃郁,質地細軟,溫泉蛋汁juicy 與鮮蛋麵融合好有滋味。單骨蜜糖芥末雞翼單骨食好方便,單骨蜜糖芥末雞翼的外觀呈現出金黃色的色澤,外皮酥脆,內裡多汁。雞翼的肉質鮮嫩,配上蜜糖和芥末的調味,帶來了豐富的口感和層次。肉桂蘋果拿破崙 用生果點綴賣相好靚,酥脆的外皮環繞著軟綿的內餡。切開嘅時候就已經感覺到酥皮的好鬆脆,內餡則帶有濃郁的蘋果香氣和肉桂香味同牛油味,絕對系肉桂控必食。特濃5.0 牛乳芭菲(宇治抹茶味)特濃5.0 牛乳真係好濃郁

香煎比目魚柳配蜜糖芥末薯仔

煙腩·白菌·溫泉蛋芝士汁燴意大利鮮蛋麵

單骨蜜糖芥末雞翼

肉桂蘋果拿破崙

特濃5.0 牛乳芭菲(宇治抹茶味)
特濃5.0 牛乳真係好濃郁香滑,賣相吸引,質地極為柔軟,入口即化,充滿宇治抹茶味,甜度適中。

牛油果奶昔
牛油果味突出,清新又綿密,加入杏仁同牛油果肉,口感層次豐富。