嗌外賣晚餐揀咗個二人餐,其中嘅辣炒魷魚入面嘅魷魚份量少得可憐,得7塊細過BB手指公嘅魷魚,椰菜仲大兜過魷魚,唔知以為自己嗌咗辣炒椰菜囉,如果魷魚真係咁貴唔捨得畀客人嘅,就唔好加落二人餐畀人揀啦,散嗌你咪可以set貴啲價錢,賣幾錢都得囉,椰菜又跟本唔值呢個價錢,今次第一次嗌呢間嘢,唔會再有第二次,擺明係取巧,堂食嘅客可以即場投訴,就諗住啲客嗌外賣喺屋企先打開,冇得即場投訴,擺明諗縮數
2021-02-05
2021-01-03 735 浏览
疫情關係,入門口前必定要量體溫, 所有2人台都有超大膠板格住,店員安頓左我地之後, 就俾餐牌我地慢慢食....有新野....豆腐湯套餐$48 包埋飲品....好抵食呀....一定要試下啦....因為係快餐店類式, 所以係自己出去俾錢落單俾完錢就俾左2個紙既口罩套我地,好細心...講返食物方面, 食物水準keep 到初初食既道味, (己經食左幾年,係尖沙咀食開)鐵板甜雞肉飯...雞肉好嫩,椰菜好甜,份量好大份....正每次都會食哂所有菜同雞肉....飯就真係食唔哂, 但都食左2/3碗....超級飽同滿足!新野...豆腐湯套餐...店員一送上黎個時, 有少少嚇親...個豆腐湯超級紅...因為本人唔食得辣既但叫左,梗係要食啦....飲第一啖發現完全唔辣繼續食落去, 就有少少辣...我接受到....入面有虾, 青口,煎蛋, 豆腐....配白飯...同埋送野飲冬天食呢碗, 真係好暖笠笠, 好正....好滿足...!
店員安頓左我地之後, 就俾餐牌我地慢慢食....
一定要試下啦....
因為係快餐店類式, 所以係自己出去俾錢落單
俾完錢就俾左2個紙既口罩套我地,好細心...

鐵板甜雞肉飯...雞肉好嫩,椰菜好甜,份量好大份....正
每次都會食哂所有菜同雞肉....飯就真係食唔哂,
但都食左2/3碗....超級飽同滿足!

新野...豆腐湯套餐...
店員一送上黎個時, 有少少嚇親...
個豆腐湯超級紅...因為本人唔食得辣既
但叫左,梗係要食啦....飲第一啖發現完全唔辣
繼續食落去, 就有少少辣...我接受到....
冬天食呢碗, 真係好暖笠笠, 好正....好滿足...!

豆腐湯套餐
2021-01-03
等候时间
5 分钟 (堂食)
豆腐湯套餐
2020-11-29 550 浏览
ฅ≧∀≦ฅ 今日lunch韓式料理之選⤐⤐⤐⤐⤐⤐⤐⤐⤐⤐牛肉石頭鍋飯味道同份量都不過不失韓式辣醬不能少,撈埋先好食!⤐⤐⤐⤐⤐⤐⤐⤐⤐⤐另外試左肉醬炒年糕佈滿肉醬夠惹味⤐⤐⤐⤐⤐⤐⤐⤐⤐⤐泡菜飯捲泡菜夠味爽口
ฅ≧∀≦ฅ 今日lunch韓式料理之選

牛肉石頭鍋飯
味道同份量都不過不失
韓式辣醬不能少,撈埋先好食!

另外試左肉醬炒年糕
佈滿肉醬夠惹味

泡菜飯捲
泡菜夠味爽口
2020-10-11 696 浏览
買左外賣飯盒辣雞,辣豬。咸到嘔,冇韓辣味,只系咸,如果食多兩次腎病都似。服務態度一般般唔清楚,冇堂食,我之前每次都買外賣唔嘅知好唔好,但而家D野就一定好難食。之前都仲OK d嘅,越黎越差,本來打算唔比負分放過你嘅,但系最差就系咸到食唔到!火都黎埋一定冇下次。以後上上面買school food 冇甘嬲
買左外賣飯盒辣雞,辣豬。
咸到嘔,冇韓辣味,只系咸,如果食多兩次腎病都似。
以後上上面買school food 冇甘嬲
2020-10-11
外卖自取
超抵食連鎖韓式快餐🇰🇷😆·💛香蒜蜜糖雞翼 $46最好食😋雞翼有四隻仲大大隻添好多蒜係面頭,好香又好甜,熱辣辣,正😛不過呢個小食價錢算係偏貴🙊·💛牛肉紫菜包飯 $40價錢唔算貴份量都大,入面都算足料呀,又幾抵食喎👍🏻推介!·💛豆瓣醬湯牛肉拉麵配蔬菜魚餅 $50個麵底好大,湯都算濃郁,同魚餅都正常·💛水冷麵 $57呢款真係唔推介,冇味,掛住Schoolfood嘅水冷麵就叫嚟試吓,原來呢度嘅係咁難食,淡茂茂,真·冰水加冷麵,以後唔敢再叫呢款😂
超抵食連鎖韓式快餐🇰🇷😆
💛香蒜蜜糖雞翼 $46
最好食😋雞翼有四隻仲大大隻添
好多蒜係面頭,好香又好甜,熱辣辣,正😛
不過呢個小食價錢算係偏貴🙊
💛牛肉紫菜包飯 $40
價錢唔算貴份量都大,入面都算足料呀,又幾抵食喎👍🏻推介!
💛豆瓣醬湯牛肉拉麵配蔬菜魚餅 $50
個麵底好大,湯都算濃郁,同魚餅都正常
💛水冷麵 $57
2020-09-18 485 浏览
好肚餓。。一上枱就掛住食。。食食下先記得要影相!最後都係影少左個!雞肉拌飯bi bim bap (Chicken) 食拌飯最驚唔夠醬!依間成支醬俾人任落。。所以好夠醬👍豬肉紫菜包飯Gim bap (Pork)肉同其他料既比例岩岩好,好有誠意,係良好食店👍👍辣炒年糕Dbuk Bok GiD料好足!有雞蛋(仲要原隻),有魚糕!年糕煮得岩岩好!辣到都岩岩好!仲有洋蔥,芝麻&蔥花👍👍👍辛辣冷麵Neng Myun本身我係中意水冷麵多D!但係依個辣冷麵都好好味。。偏甜既😋!配料好足!有青瓜絲,有雞蛋!D麵煮得岩岩好。。唔會太乾痴實哂撈唔到D醬,又唔會太軟身!
雞肉拌飯bi bim bap (Chicken)
食拌飯最驚唔夠醬!依間成支醬俾人任落。。所以好夠醬👍
豬肉紫菜包飯Gim bap (Pork)
肉同其他料既比例岩岩好,好有誠意,係良好食店👍👍
辣炒年糕Dbuk Bok Gi
辛辣冷麵Neng Myun

2020-09-15
用餐时段
  • 辣年糕
2020-07-13 851 浏览
叫價唔係太貴,份量唔係少,但勝在選擇多而且價格平民,所以真係抵食!嗌左一份炸雞,蜆肉海帶湯加粉絲同韓式牛肉三樣先150有找,真係有d平得過份,仲要真係食得飽,質素唔差🤤炸雞係夠熱夠脆夠juicy,唔會太乾,個蛋黃醬更加係重點!!😈😋蜆肉海帶湯就偏清,加幾蚊仲有埋粉絲,仲有個飯,想食唔飽都難😂😂😂韓式牛肉係鐵板上,夠熱夠香,而且唔會只係得肉,加左d椰菜,除左口感會爽脆d亦唔會只得肉食😈但最正都係個汁,夠香肉味,撈飯一流🤤🤤p.s.落完單仲好貼心咁比個袋我裝口罩,值得一讚!

p.s.落完單仲好貼心咁比個袋我裝口罩,值得一讚!
2020-07-12 456 浏览
Lunch嘅時間自己一個人食於是揀左呢間韓國餐廳Lunch menu大概~50蚊可以食石鍋飯,豆腐湯飯我揀左個牛肉石鍋飯啲飯焦係成個飯嘅精華加埋杯奶茶成個份量啱啱好😂
Lunch嘅時間自己一個人食
於是揀左呢間韓國餐廳
Lunch menu大概~50蚊
可以食石鍋飯,豆腐湯飯
我揀左個牛肉石鍋飯
啲飯焦係成個飯嘅精華
加埋杯奶茶成個份量啱啱好😂
2020-06-14 509 浏览
跟朋友一起点了一份部队火锅一份辣鸡肉,都不是很好吃…鸡肉特别甜,都怀疑上错了…部队火锅又特别咸…除了米饭好吃以外没有什么推荐的,下次不会再来了…希望大家慎重选择
跟朋友一起点了一份部队火锅一份辣鸡肉,都不是很好吃…
鸡肉特别甜,都怀疑上错了…
部队火锅又特别咸…
除了米饭好吃以外没有什么推荐的,下次不会再来了…
希望大家慎重选择
2020-06-14
等候时间
30 分钟 (堂食)
2020-06-13 588 浏览
呢間韓式快餐店既下午茶真係超平我就叫左個下午茶石鍋牛肉飯 $37加一罐可樂 $8唔洗50蚊就食到石頭鍋飯首先入到去店員安排位置拎埋menus比我睇 睇岩就出去比錢之後坐定定等店員送餐首先呢個石鍋牛肉飯份量係足料37蚊係食到好飽為左唔好痴底 建議大家佢一黎到就撈埋一齊用左近一分鐘搓手液之後先撈已經有少少痴底牛肉好食 我個人覺得好食過吉x家d牛肉泡菜唔辣 本身我係唔食辣但我頂得順呢隻泡菜辣其他配料連飯撈埋一齊好夾 好好味總括而言食物方面 抵食好味又飽肚服務方面 店員有禮會再食
呢間韓式快餐店既下午茶真係超平

會再食

2020-06-08
石鍋牛肉飯
2020-05-08 657 浏览
講到平價既韓國野就即刻諗到呢間hungry Korean 好多傳統韓國主食 又石鍋飯、豆腐鍋咁 今日同朋友就試左2款先啦第一款就係甜雞肉分別有甜雞肉同辣雞肉可以選擇我今次揀左甜雞肉🐥 如圖所見係超級多椰菜絲 同埋有少少甘荀片、蔥粒 同雞肉 醬汁方面係甜甜地既 通常主食都係咸 但呢個都幾特別 個餐係好簡單 但係$55 泥講都算幾好食😋好足料架~呢個拉麵係跟餐既 有一杯野飲送 我就揀左熱既紅茶☕️ 唔算太多配菜 雞肉份量都算夠 但麵就勝在熱辣辣 因為用石鍋裝 麵既質地又唔會太淋 清清地 算中規中矩啦

第一款就係甜雞肉
甜雞肉

分別有甜雞肉同辣雞肉可以選擇

好足料架~

2020-05-01
等候时间
5 分钟 (堂食)
甜雞肉
2020-05-04 354 浏览
Lunch hour經過Hungry Korea,見還有枱,就不逛來逛去找醫肚的了。餐廳是先點餐後入座 的,有三個Lunch set可選,我選擇了豆腐湯套餐配凍檸茶。 落單時,店員還會細心問要不要減辣, 我是無辣不歡的人,所以就不需要小辣了。 店員端上豆腐湯時,一整碗都是紅彤彤的,真有點擔心太辣吃不下,還好試了一口,這辣度對我來說是絕對能接受的。除了有好多豆腐,還算嫩滑,還有一些海鮮配料,兩隻蝦,一青口,口感還不錯。湯底當然不及韓國正宗豆腐湯,看在價錢比其他韓式餐廳經濟實惠,性價比已經很不錯。2:30後應該是下午茶時段,比lunch set便宜$13,但不包飲品,飲品另外加$8,下次有機會再試一試下午茶~

2020-05-04
2020-05-04 390 浏览
冇得去韓國旅行就來食韓國野喇😋呢間幾好,價錢大衆化,啲食物又有水準👍😋鐵板韓式牛肉$56份量足夠又好味✨辛辣醬湯拉麵$49呢個最有韓國風,好辣人士一定要試👍韓式粉絲$39呢個最得,下次要打孖上😂另外加多3個前菜$16✌️
鐵板韓式牛肉$56份量足夠又好味✨
辛辣醬湯拉麵$49呢個最有韓國風,好辣人士一定要試👍
韓式粉絲$39呢個最得,下次要打孖上😂
另外加多3個前菜$16✌️
2020-02-02 741 浏览
呢一天嚟咗呢度食,呢間分店真係唔錯,之後我都有再來食,啲員工服務態度好好,好照顧到客人,又有禮貌,值得俾個贊👍🏼至於食物,我哋都覺得幾好,咁嘅價錢,係好正比😋👍🏼 星期六、日係好似3點前都仲有餐叫,送飲品😁女友揀韓式牛肉粉絲豆瓣醬湯底,都唔錯,幾好味,第一次食,都幾鐘意,開頭以為豆瓣醬係會紅色湯應。。。點知係咁樣😅我個豆腐湯都到了,有小海鮮,當然係細細粒個隻,但正常,味道都唔錯,都夠辣🥵

韓式牛肉粉絲豆瓣醬湯餐

豆腐湯餐
2019-11-27
$48.5 (午餐)
2020-01-11 580 浏览
請記住流程:排隊,點食物買票俾錢,被分配座位,等食。在新都城2期 UG ,L1 落一層,不難找。店面不太,約 30人。記得望望有位,或差不多有人食完才去排隊。之前在公司叫外賣食過幾次,第一次到舖。點了石碢雞肉飯。由買票,坐低,到有得食少於5分鐘。要小心,個碢是好熱的。賣相非常好。個辣醬是重點。好好味,唔係認真好辣,但好滑好香好開胃,我加左半支。加辣後,然後攪攪攪。成了。要快攪,不然飯會黐底。滑蛋,芽菜,紅蘿蔔,雞夠滑,飯有口感。唔夠辣就自己再加。連飲品 $48,食完還想再食,所以叫 hungry Korean 嗎?
請記住流程:排隊,點食物買票俾錢,被分配座位,等食。

點了石碢雞肉飯。由買票,坐低,到有得食少於5分鐘。

要小心,個碢是好熱的。

賣相非常好。

石碢雞肉飯

加辣後,然後攪攪攪。

2020-01-11
石碢雞肉飯