2019-12-08 640 浏览
是日要睇戲,想睇前食過快飯,去左食韓式快餐。去到人都幾多,每枱都坐滿人,但都甘岩唔洗等就入得。我點左辣雞肉飯同凍抹茶牛奶,朋友點左石鍋魷魚飯同凍奶茶。跟餐加野飲要加11蚊。朋友果飯都幾香。我自己果辣雞肉飯,鐵板上果然熱辣辣。雖然話係辣雞肉飯,但唔太辣,係偏甜多,典型韓式甜辣味。雞件都算多,好入味唔會太老,啲菜都炒得好香,好夠味,餸飯一流。凍抹茶牛奶係韓國買到即沖抹茶牛奶既味道,冇咩特別。整體黎講,真係三個字,平靚正!韓式快餐黎講,價錢相宜,食物質素唔錯,又夠快,岩哂要食快飯既人。

朋友果飯都幾香。
石鍋魷魚飯

石鍋魷魚飯+凍奶茶

辣雞肉飯+凍抹茶牛奶

2019-12-06
庆祝纪念
圣诞节
辣雞肉飯+凍抹茶牛奶
2019-10-22 615 浏览
星期日睇完戲,周圍冇位食飯,見到Hungry Korean唔需要等咁耐,一於入去幫襯 :今次我叫了個新推出的香辣豬手飯,味道唔錯,又有生菜,可惜皮多肉少!我個仔就叫了甜雞肉飯,椰菜夠多,雞肉多又冇雞皮,值得一讚👍
我個仔就叫了甜雞肉飯,椰菜夠多,雞肉多又冇雞皮,值得一讚👍
2019-10-19
等候时间
10 分钟 (堂食)
  • 甜雞肉飯
2019-10-06 574 浏览
魷魚韓式壽司 $36韓式壽司有幾款唔同肉類選擇,今次揀左魷魚🦑壽司足料,有蛋、醃蘿蔔、紅蘿蔔、波菜、自選的肉味道方面,個人覺得較淡口味,可能因為食左個麵,不過都好食湯麵套餐 $49同壽司一樣都有幾款肉同麵可以自選,我就揀左雞肉同韓式粉絲雞肉食落有陣好突出的甜味,有啲唔夾,唔知係咪蜜糖雞肉,肉質滑林韓式粉絲正正常常,食完無胃痛🤣至於湯底就揀左唔辣的豆瓣醬,豆瓣醬味濃而不過鹹,不錯吃玉竹茶 (跟餐)用茶包泡製,味道幾特別,好飲👍🏻
魷魚韓式壽司 $36
韓式壽司有幾款唔同肉類選擇,今次揀左魷魚🦑
壽司足料,有蛋、醃蘿蔔、紅蘿蔔、波菜、自選的肉
味道方面,個人覺得較淡口味,可能因為食左個麵,不過都好食
魷魚韓式壽司

湯麵套餐 $49
壽司一樣都有幾款肉同麵可以自選,我就揀左雞肉同韓式粉絲
韓式粉絲正正常常,食完無胃痛🤣
至於湯底就揀左唔辣的豆瓣醬,豆瓣醬味濃而不過鹹,不錯吃
韓式豆瓣醬湯麵

玉竹茶 (跟餐)
用茶包泡製,味道幾特別,好飲👍🏻
玉竹茶
2019-10-02
魷魚韓式壽司
玉竹茶
2019-10-05 360 浏览
#韓國美食 #泡菜 🤤Hungry Korean 🤤🥰可以話係香港平民韓國餐廳🥳獵狗最愛ge唔係石頭鍋飯☺️而係 #泡菜湯飯 🥰🥰🥰🥰#必食眼見紅卜卜 唔算辣 味道正宗 香濃湯秋冬食最暖身💕泡菜湯+飯入面有勁滑豆腐再加上小小肉碎同大量泡菜☺️味道比平時d韓國餐廳更香濃而且正宗平民價錢正宗韓味only $50完全食得返韓國旅行ge味道🥰Hungry Korean 韓式泡菜湯+飯 HKD$50全港好多分店 尖沙咀旺角銅鑼灣九龍灣將軍澳荔枝角等等值得一試🤤
#韓國美食 #泡菜 🤤

值得一試🤤
用餐时段
泡菜湯
2019-09-22 334 浏览
想以經濟實惠的價錢吃 一頓韓國餐,這店是不錯的選擇,不過快餐店形式,想久坐聊天這裏就不太適合喇!之前幾次都是吃石鍋飯,雞蛋可以生亦都可以叫熟蛋。 若叫熟蛋,他會幫你打在鍋邊,那麼就很快熟😀。一些快餐石鍋飯,配菜明顯見到油,但這裏的石鍋飯看不見油,連雞肉或牛肉都不油膩,配菜的味道亦清淡,比較健康。 $49 很抵吃!不想吃太多肉,就試這個豆瓣醬湯拉麵。面頭四片薄薄的是蔬菜魚餅。 味道一般,有沒有分別也不大,覺得只是為拉麵點綴一下😅。豆瓣醬湯非常清淡,吃慣濃味的人可能要另外加 調味料😆。 拉麵煙韌,味道很淡。總的來說就是清淡。$49 okay.今次試這個韓式飯堡,可選雞、牛、豬、魷魚、 吞拿魚、芝士或泡菜。我選擇了吞拿魚。飯混合了紫菜,裏面夾有一片芝士,奇妙醬混吞拿魚,還有鹽漬蘿蔔。整個飯堡都是常溫,所以芝士一點也沒有熔。 吞拿魚混了太多奇妙醬,醬蓋了吞拿魚的味道 ,少一點醬會好些。鹽漬蘿蔔增加一些口感。對我來說,整個飯堡若果熱一些更好。這個飯堡$49,我覺得貴了些少。或許配其他料感覺會不同。

豆瓣醬湯拉麵

不想吃太多肉,就試這個豆瓣醬湯拉麵。

總的來說就是清淡。$49 okay.

韓式飯堡,吞拿魚

對我來說,整個飯堡若果熱一些更好。
這個飯堡$49,我覺得貴了些少。
或許配其他料感覺會不同。
2019-08-27 467 浏览
好朋友出咗trip差唔多兩個月終於返嚟香港可以約到佢食飯✌🏻琴日食咗間好難食嘅韓國菜,今晚決定搵間平時食開好食嘅補番數🤭之前食開都要排隊,今晚竟然好好彩唔使排隊就有位👍🏻石鍋牛肉飯($49): 每次都要食嘅石鍋飯,最鍾意有飯焦👍🏻配埋甜甜辣辣嘅醬真係好想食多幾碗❤牛肉壽司($39):壽司好足料,牛肉都多,淡淡麻油香好好食👍🏻辣年糕-小辣($39): 個汁稀咗啲年糕唔係好夠味,但洋蔥超級甜,魚糕都好食👌🏻食到好飽每人都係$60左右,真係又平又好食👍👍
食到好飽每人都係$60左右,真係又平又好食👍👍
2019-08-26
用餐时段
  • 石鍋牛肉飯
2019-08-12 345 浏览
晚上好肚餓,行行下唔知食咩,所以入去食。滿有驚喜😍之前真係冇留意呢間店,原來係咁正架!韓式牛肉鐵板餐! - 用鐵板上真係好正、調味正、炒得好好味。雞肉石鍋飯! - 比預期好食好多、真心正、個個都中意食。魷魚韓國壽司! - 普普通通、不過不失。凍梅實茶! - 夠特別、甜甜地、好解辣、我地都好中意。三款配菜! - 泡菜、薯仔沙律、魚餅感覺食左好多野🤔可以解到對韓國野食的心癮🤔食到好飽呀,二百蚊唔洗👍🏻👍🏻👍🏻
晚上好肚餓,行行下唔知食咩,所以入去食。

滿有驚喜😍之前真係冇留意呢間店,
原來係咁正架!

韓式牛肉鐵板餐!
- 用鐵板上真係好正、調味正、炒得好好味。

雞肉石鍋飯!
- 比預期好食好多、真心正、個個都中意食。

魷魚韓國壽司
- 普普通通、不過不失。

凍梅實茶!
- 夠特別、甜甜地、好解辣、我地都好中意。

三款配菜!
- 泡菜、薯仔沙律、魚餅

感覺食左好多野🤔
可以解到對韓國野食的心癮🤔
食到好飽呀,二百蚊唔洗👍🏻👍🏻👍🏻
2019-08-10 314 浏览
話說今日游完水有啲肚餓,經過就去食咗一碗炸醬麵。你睇張相雖然覺得佢平平無奇,但係佢嘅洋蔥全部煮到林曬,同埋好香。炸醬麵嘅靈魂就係個醬,所以先講下佢個醬,料味道亦都啱啱好,唔會太鹹,亦都唔會太淡。個麵底亦都係恰到好處,唔會太林,亦都唔會太硬,都有淡淡嘅雞湯味。唯一可以挑剔嘅地方就係佢肉唔夠多,啲肉多番啲就完美喇。佢間舖頭係好似平時快餐店咁,係要先畀錢買飛,之後安排入座。雖然就等得耐咗啲但係都係值得嘅。
話說今日游完水有啲肚餓,經過就去食咗一碗炸醬麵。
唯一可以挑剔嘅地方就係佢肉唔夠多,啲肉多番啲就完美喇。
韓式炸醬麵
2019-08-10
韓式炸醬麵
2019-07-05 362 浏览
好耐冇食過hungry korean,甘岩同男朋友都想食,我自己就係石頭既fans,馬上就決定左叫牛肉石頭飯,石鍋好夠熱,有飯焦,但味道偏淡,所以一定要全部醬拌勻再食,另外叫左豬肉紫菜包飯,豬肉好飲肉鬆咁,不過不失!
2019-06-26 301 浏览
星期六中午響新都城, 同女朋友都想食韓國野,見到 呢間好耐冇食過就入去試下,先點餐再安排坐位, 我地叫左韓式雞壽司 同埋 牛肉石頭飯,韓式壽司比較普通, 得泡菜搶哂d味,另外牛肉石頭飯很惹味,飯蕉都好食,推薦!
2019-06-22
2019-05-07 541 浏览
真係唔係買廣告。之前食過幾次,食過辣炒豬肉,韓式豬肉,我覺得普通,另外都食過韓式肥牛,有啲唔同韓式牛肉片呢款。今次唔知係因為我又凍又肚餓嘅關係定係佢真係咁好食,一路食一路覺得好開心,好耐未試過有咁開心嘅感覺,有啲感動落淚。😭韓式肥牛啲醬汁甜甜地,有蔥花,甜洋蔥,紅蘿蔔片,另外佢隔離果兩堆芽菜同酸蘿蔔絲物體,其實唔係好清楚係乜,真係好好食,本身韓式肥牛嗰款都好食可能就係缺少咗隔離果兩堆配菜爭好遠😭我嚟到嘅時候已經差唔多九點半,原來已經埋數,不過佢仲比我埋落單,做完運動咁夜食真係好肥😥

韓式牛肉片
2019-05-07
韓式牛肉片
2019-04-15 405 浏览
一直都覺得這間韓國菜餐廳賣的東西很貼地。平價的韓國菜。這間餐廳分店開幕時日日都很多人排隊。我都試過幾次。今日突然想寫食評,因為發覺原來佢地有午餐優惠套餐。其實都唔算平好多。只係包左杯飲品。但我都覺得幾好。因為星期日都有。很多商場餐廳多數星期六、日、假期都會暫停特價優惠。三款選一款,掙扎了一段時間,我最後選了石頭鍋飯。因為平日都唔平的。最可惜壽司飯沒有午餐優惠。我很喜歡這間餐廳的韓式壽司。簡簡單單。比日本手卷大,但價錢比日本壽司更抵。當午餐食都唔會覺得唔夠。女仕食就剛剛好。我怕自己唔夠飽,因為未試過午餐優惠。唔知會唔會因為係優惠價就會減少份量。所以加了三個小食。老實說我勁後悔,因為真係好夠⋯真抵食㗎。所以大家點時要認真考慮。唔係浪費錢。講返食物,豆頭鍋飯夠熱。醬汁又唔算很辣。加多些都不用擔心。點了汽水,凍飲唔駛加錢。那三個小食都幾好食。特別推介薯蓉。不過佢都無咩選擇。因為一加就要加曬三個。普通食材,但價錢親民。其實簡單食餐飯,又唔需要太名貴食材。我好推介大家午市時間試。因為很抵。不過今日雖然唔駛排隊,但其實大家都坐得好迫。一大班人就唔見議去這間。但單人食又想食韓國料理,這間是一個很好的選
我很喜歡這間餐廳的韓式壽司。簡簡單單。
比日本手卷大,但價錢比日本壽司更抵。
當午餐食都唔會覺得唔夠。女仕食就剛剛好。
石頭鍋飯

我怕自己唔夠飽,因為未試過午餐優惠。
唔知會唔會因為係優惠價就會減少份量。
講返食物,豆頭鍋飯夠熱。醬汁又唔算很辣。加多些都不用擔心。點了汽水,凍飲唔駛加錢。那三個小食都幾好食。特別推介薯蓉。不過佢都無咩選擇。因為一加就要加曬三個。普通食材,但價錢親民。其實簡單食餐飯,又唔需要太名貴食材。我好推介大家午市時間試。因為很抵。不過今日雖然唔駛排隊,但其實大家都坐得好迫。一大班人就唔見議去這間。但單人食又想食韓國料理,這間是一個很好的選擇。
2019-04-14
石頭鍋飯
  • 石鍋牛肉飯
2019-01-31 500 浏览
因為趕住睇戲,所以係戲院附近搵餐廳,見到Hungry Korean無咩人,即刻坐低,快快食個晚餐。七點半入座,店內人唔多,得一半full。睇menu見到晚飯套餐都好貴,郁d八十幾九十蚊,於是平平地叫左個甜雞肉飯,我不嬲叫開甜雞肉、炒牛肉,同埋石窩飯,都係質素保證。無幾耐就上菜,份量一如以往好大份,配一碗珍珠米飯,甜雞肉同椰菜絲保持水準,甜醬汁好開胃,好岩撈飯食,所以好快食曬。55蚊既價錢係新都城食到咁飽既晚餐,都算係咁啦,唯一就挑剔晚就係地方比較窄,唔太舒服。
2018-12-31 492 浏览
星期五晚上同老公去左新都城搵食,出奇地8點左右新都城大部分餐廳都係唔使排隊,之前假期行過依間餐廳都好長龍,今日唔使排隊就決定試一試依間餐廳係快餐店,自己去收銀處買完嘢食坐低就會有店員拎食物比你。我同老公點左辣豬肉鐵板飯,韓式辣年糕加紫菜卷,等左5分鐘左右就有得食呀辣年糕只係小小辣好惹味,仲有隻雞蛋,隻雞蛋都好好味。最有驚喜就係個炸紫菜卷,好脆!入邊仲係粉絲!好好味辣豬肉鐵板飯,之前食過嘅韓式餐廳鐵板飯都比較多油,但依個就唔會,但那地好惹味配白飯一流咁嘅價錢可以食到韓國嘢質素又唔差,真係平靚正

辣年糕加紫菜卷

辣豬肉鐵板飯

咁嘅價錢可以食到韓國嘢質素又唔差,真係平靚正
2018-12-31
辣年糕加紫菜卷
辣豬肉鐵板飯
2018-12-15 330 浏览
今日午餐時間倉卒,於是就試一試呢間韓式快餐,由點餐到上菜時間都只不過係兩分鐘。因為餐廳空間比較細,座位設定比較密集,不過坐落就唔覺太逼狹。午餐嘅價錢其實同正常時段冇分別,但就送多一杯飲品。朋友叫了一碗雞肉豆瓣湯韓式拉麵,雖然店舖標榜無味精,但拉麵食落似平時即食麵煮出嚟咁嘅,特別係麵豉湯底同即食麵湯底基本上冇分別,但個人覺得幾好味。我就叫咗一客韓式豬肉石頭鍋飯,石鍋熱辣辣,飯味有焦香,辣味就由自己調較,生蛋攪勻再食,我覺得都幾惹味,不過美食就算唔上。不過就勝在快靚正。

午餐嘅價錢其實同正常時段冇分別,但就送多一杯飲品。

2018-12-15
  • 豆瓣湯拉麵