2021-08-30 7 浏览
老友生日食豪d, 佢比較傾向喜歡食海鮮類,於是去了同事推介有shake shake 海鮮食,位於尖沙咀的呢間#I Liesure。餐廳酒吧有簡約的意式裝潢風格,店員安排坐鳥籠位置,覺得帶點高雅且打卡一流,而且坐得好舒服😌。🍤海鮮搖盤platter B ~選5款海鮮,有肥美厚肉鮑魚, 貝類有青口、大蜆 同扇貝,口感鮮甜爽口,海蝦新鮮彈牙,配料有香腸同粟米🌽。惹味的馬來西亞特色醬汁聞落已很香,內有大量的蒜粒,食落去很惹味,點了小辣故不會太辣,很美味可口。🦞麻辣小龍蝦,估佢唔到個麻辣又幾有風味,肉質雖小但蝦肉肉質結實有咬口,麻辣醬好入味食得好開胃。 🐟鹽燒油甘魚鮫,很大份的有兩件,鮫位魚油甘香豐富,魚肉的部份厚身多肉,配合埋醬汁食,很yummy 😋。老友非常滿意,多謝同事推介😊。

🍤海鮮搖盤platter B ~選5款海鮮,

老友非常滿意,多謝同事推介😊。
2021-08-18
2021-08-29 30 浏览
外星姨仔話帶我地去食好嘢,為食一家梗係二仔底死跟,屯馬線由沙田去尖沙咀都係30分鐘,車都可以唔使揸!呢間原來係樓上吧,不過晚上10點前做餐廳!姨仔知道我未食過小龍蝦,所以特登帶我嚟食,呢度做緊二人同行叫主食就送一份小龍蝦,又香又麻嘅味道,真係會令人不停係咁食!“ShakeShake海鮮”唔食由自可,佢地呢個獨家馬來西亞辣汁,用袋Shake埋鮑魚、蝦、帶子、蜆等等海鮮,真係好食到唔識形容,我地都係點小辣,嗜辣嘅老友可以加大辣度,肯定更惹味!“德國豬手”,我估唔到喺度食到一隻我食過最好味嘅豬手,比起其他餐廳嘅更脆皮,肉質更滑更入味,100分!“夏威夷薄餅”令到我個咀刁嘅臭豬都係咁食,人仔細細食咗大半個,好味!裝修雅緻,令人舒服,服務又好又有禮貌,加分,下次一定再嚟食過,仲要留低飲吓酒掟吓鏢!
小龍蝦
夏威夷薄餅
  • 麻辣小龍蝦
  • shake shake 海鮮袋
2021-08-29 200 浏览
餐廳佈置型格及充滿少女風,坐在金色的鳥籠座椅, 播放著 外國流行金曲, 與好友玩下飛鏢, 嘆下啤酒, 輕輕鬆鬆度過一個 happy Friday,so relax !海鮮袋 $588海鮮袋共有5款海鮮,鮑魚、大蝦、大蜆、扇貝及青口 ,還有粟米和大肉腸, 仲配搭獨創的馬來西亞辣汁, 惹味過癮 ,餐廳還提供圍裙給客人, 十分貼心, 店員先幫忙 shake shake 海鮮膠袋之後, 將海鮮傾倒在碟時, 已傳來陣陣誘人香氣 , 令人垂涎,鮑魚鮮味帶嚼勁, 大蜆、 大蝦、青口、扇貝十分肥美, 啖啖肉,鮮甜嫩滑,配上獨創辣汁, 鮮味之中帶出微辣, 加上超級 誘人蒜香,鮮味加倍提升,令人食指大動,還有肉味濃郁大肉腸, 清甜多汁的粟米,滋味停不下來!麻辣小龍蝦二人同行惠顧主食,即送麻辣小龍蝦一份, 份量亦不少, 色彩鮮艷的小龍蝦, 賣相吸引 ,肉質爽彈鮮味, 入口後慢慢滲出麻麻辣辣, 十分惹味, 提升味道層次,越吃越過癮。德國豬手$198豬手的外皮烤得香脆可口, 貼心地切成粒粒,方便進食, 值得一讚 , 豬手肥美,啖啖肉,入口熱燙之餘, 外脆內軟,沾上芥末醬, 大快朵頤, 送啤酒一流。

海鮮袋 $588

麻辣小龍蝦

德國豬手$198

2021-08-27 3 浏览
shakeshake海鮮袋,本身有腸仔喝粟米,還可以選擇几种海鮮,不过价格不同,从300多起。整体海鲜味道合格,但是餐廳服務一般,可能因为没什么客人,以400多價格來說,食海鮮真的算便宜,但是可能更愛港式海鮮烹飪方式
2021-08-26 3 浏览
尖沙咀一間新派酒吧聯乘川菜,好適合放工同同事嚟食海鮮,飲返杯酒,玩下啲酒game,輕鬆又chill 🍻✔️麻辣小龍蝦🦞小龍蝦是冷盤,小龍蝦肉頗彈牙,小龍蝦雖然不大隻,比較着重湯汁,但店家調製的麻辣醬汁,麻而少辣,非常入味,令人食唔停口。✔️Seafood Platter 🦐到今日嘅主角,SHAKE SHAKE 海鮮拼盤,自選五款海鮮。活鮑魚,游水海蝦,活青口,大元貝,活大蜆。Seafood Platter 嘅醬汁係餐廳獨製馬來西亞特色辣汁,香辣惹味,卻不會搶咗海鮮嘅鮮味。SHAKE SHAKE 包入面仲有薯仔,粟米芝士腸仔等配料,非常飽肚添呀🤰🏻✔️黑松露雜菌忌廉意粉 🍝黑松露味很濃郁,忌廉好creamy ,卻一點也不膩口。總括來說,有海鮮食又有酒飲,同朋友或同事傾偈聊天的好地方!👭

✔️麻辣小龍蝦🦞

✔️Seafood Platter 🦐

✔️黑松露雜菌忌廉意粉 🍝
黑松露味很濃郁,忌廉好creamy ,卻一點也不膩口。

好辣必食!秘醬海鮮shake shake袋尖沙咀好多商廈樓上都有特色餐廳,今次去呢間係酒吧兼食肆嘅樓上鋪。裝修有情調之餘,仲可以一試佢出名嘅辣食海鮮😛 happy都可以飽肚!入座後第一時間就著上小圍裙,因為菜式以手剝海鮮為主打,着咗圍裙就唔怕整污糟喇,當然仲有手套可供使用😗先上一道麻辣小龍蝦小龍蝦紅卜卜,色彩鮮艷,肉質又軟嫩,十分鮮甜爽滑,吸咗辣汁好開胃😝最啱愛辣朋友仔,麻辣味夠強勁,而且數量都好多,差不多有15隻,絕對夠食!主角:秘製馬拉辣汁海鮮shakeshake袋店員上菜前會搖匀脹卜卜既海鮮袋,等海鮮吸收晒佢秘製既醬汁,然後係你面前解開,一開就聞到一陣鮮香辣味! 正到痺!😏我哋揀咗小辣,少少惹味之餘,唔會蓋過海鮮鮮味。海鮮袋入5款海鮮: 鮑魚、大蝦、大蜆、扇貝同蜆,再配上獨創的馬來西亞辣汁, 微微辣中夾住蒜香,食落每樣海鮮都好彈牙,肉質非常爽口,越食越過癮!😆仲有一道主食德國豬手🤩豬手外皮烤得香脆,入口嗦嗦聲🤪豬手肉亦肥瘦適中,夠爽口既,沾上芥末醬,滋味而不油膩。😝😝
好辣必食!秘醬海鮮shake shake袋

先上一道麻辣小龍蝦

主角:秘製馬拉辣汁海鮮shakeshake袋

仲有一道主食德國豬手🤩

2021-08-26 3 浏览
新開shake shake海鮮🤫朋友屎忽痕想食shake shake海鮮🦞上網搵搵下就發現依間小店🤗環境都幾唔錯,同朋友食完飯仲可以掉標🤩仲有唱k房Tim呀😜.Shake shake海鮮🦞海鮮二人份量😌種類都算多😍除左海鮮之外仲有粟米🌽其他小店就有薯仔🥔依間就無😂海鮮有蜆,蝦🦐扇背,啲海鮮無煮到好老😇辣汁都好惹味😆.麻辣小龍蝦🦞小龍蝦麻既成份較多😂要食得麻辣既人先好叫呀⚠️小龍蝦細細舊肉但精粹係個殼到🤣因為啲汁痴晒係殼到,怕麻辣既人可以唔洗啜個殼.🗣依到仲得掉標,好岩一大班朋友食完飯玩兩局
新開shake shake海鮮🤫
Shake shake海鮮🦞
麻辣小龍蝦🦞
🗣依到仲得掉標,好岩一大班朋友食完飯玩兩局
坐得office太耐,有時想伸展下筋骨,都要搵個適合既時機咖!咦…「I Leisure」就主打秘製馬拉辣汁海鮮袋?原來想shake得開心,唔洗淨係shake薯條既。將打卡配搭海鮮袋打成一片,自此塵世也會被愛頃刻感染。👇📌SHAKE SHAKE · MENU - ▪ Platter B - $558(Choose 5 Options) ▫ 要盡情shake爆佢,呢個招牌菜「SHAKE SHAKE·海鮮袋拼盤」應該滿足唔少海鮮控,拼盤可以自由按喜好揀自己鍾意既海鮮。我揀左分別鮑魚、海蝦、青口、扇貝、大蜆;每一款海鮮都吸收哂餐廳獨創既馬來西亞特色辣汁,我最鍾意佢地個大蜆同埋扇貝,食落有咬口爽彈,又有鮮甜味,加上辣得黎又夠哂入味,份量亦夠兩個人食;連埋粟米、腸仔呢d配料,相當抵食!📌A D D I T I O N A L - ▪ C r a w f i s h - ▫ 另外原來嗌夠500蚊而家仲會送返個「麻辣·小龍蝦」,大量既香料早已滲透哂係蝦肉裡面,一入口辣勁夠突出,肉質爽甜,送酒一流。📌S N A C K S -▪ Fried Pork Knuckles - $198▫ 另一酒吧小食又點少
唔洗淨係shake薯條既。將打卡配搭海鮮袋打成一片,
自此塵世也會被愛頃刻感染。👇
📌SHAKE SHAKE · MENU -
SHAKE SHAKE·海鮮袋拼盤
應該滿足唔少海鮮控,拼盤可以自由按喜好揀自己鍾意既海鮮。
我揀左分別鮑魚海蝦青口扇貝大蜆;每一款海鮮都吸收哂
SHAKE SHAKE·海鮮袋拼盤
餐廳獨創既馬來西亞特色辣汁,我最鍾意佢地個大蜆同埋扇貝
食落有咬口爽彈,又有鮮甜味,加上辣得黎又夠哂入味,
份量亦夠兩個人食;連埋粟米腸仔呢d配料,相當抵食!
📌A D D I T I O N A L -
C r a w f i s h -
▫ 另外原來嗌夠500蚊而家仲會送返個「麻辣·小龍蝦」,
大量既香料早已滲透哂係蝦肉裡面,一入口辣勁夠突出,
麻辣·小龍蝦
肉質爽甜,送酒一流。
📌S N A C K S -
▪ Fried Pork Knuckles - $198
德國·豬手
▫ 另一酒吧小食又點少得最經典既「德國·豬手」,師傅上枱果陣已經
幫我地切件上,夠細心抵讚;而食落外皮焗到非常脆口,又唔會太厚,
德國·豬手
口感卜卜脆;加埋裡面肉完全唔乾,配搭芥末醬,濃而不膩,唔錯。
2021-08-11
2021-08-25 4 浏览
見到呢間餐廳酒吧有Shake Shake 海鮮食~成日心郁郁想去食下🥳終於去咗擦親飽。🔶 Shake Shake Seafood ( Platter B) $588 呢款係中size,屬2人份量,可選5款海鮮,我地嘅Platter 😋有蜆丶鮑魚丶青口丶大元貝丶蝦,另外,仲有啲配料例如粟米丶腸仔等等。海鮮同醬汁預先放晒入袋,🥳服務生喺我哋面前Shake Shake 個袋,將海鮮同醬汁撈勻。服務生附上即棄手套,方便我哋落手食🥳啲醬汁係餐廳獨創嘅馬來西亞特色辣汁,特別惹味。🔶麻辣小龍蝦 而家做緊優惠二人同行惠顧主食,就送一客麻辣小龍蝦🥳 呢個小龍蝦真係好入味,醬汁辣度剛好~小龍蝦入口非常鮮香👍🏼🔶鹽燒油甘魚鮫 $158即叫即燒~上枱熱辣辣,一客有兩大件,分量十足👍🏼油甘魚鮫燒得剛剛好,肉質鮮嫩又甘香。

🔶麻辣小龍蝦

🔶鹽燒油甘魚鮫 $158

👧🏻😋👅🍽✨I Leisure (尖沙咀北京道)Shake shake 海鮮Platter好正🤤-❤️美國南部既shake shake 海鮮袋而家係香港越黎越普及! 之前去過另一間係TST既就略嫌坐得有少少逼, 但I Leisure係fine dining 格調, D位舒服又闊落, 岩晒撐枱腳食海鮮🥰❤️shake shake醬汁有得揀辣度, 個汁係餐廳獨創, 食落好惹味同埋好夾D海鮮!❤️二人同行惠顧主食就送一份麻辣小龍蝦-🦐🦑🐙🦪Seafood Platter B (5 options) $558✨揀左活鮑魚, 游水海蝦, 活青口, 大元貝, 活大蜆✨鮑魚同元貝(扇貝)都超大隻, 好新鮮爽口, 其他細粒D既海鮮例如蜆就夠多夠入味✨個醬汁勁重蒜同牛油香味, 配料方面有腸同粟米, 個粟米好鬼甜, 又浸左D辣汁, 甜辣中和好刺激味蕾!-🦞🌶 麻辣小龍蝦 (送)✨原價要$188, 新店優惠先送好抵! 做餐前小食好正! 都幾多有成十隻✨個麻辣汁又係好惹味, 好開胃, 仲好厚肉嫁!-🇩🇪🐖德國豬手 $198✨一上碟就已經起晒肉, 食得勁方便🥳✨D豬皮好脆, 佢個芥末醬冇honey我更喜歡, 冇咁甜同
👧🏻😋👅🍽✨
I Leisure (尖沙咀北京道)
Shake shake 海鮮Platter好正🤤
❤️二人同行惠顧主食就送一份麻辣小龍蝦
🦐🦑🐙🦪
✨揀左活鮑魚, 游水海蝦, 活青口, 大元貝, 活大蜆

🦞🌶
麻辣小龍蝦 (送)
✨個麻辣汁又係好惹味, 好開胃, 仲好厚肉嫁!

🇩🇪🐖
德國豬手 $198
✨一上碟就已經起晒肉, 食得勁方便🥳
✨D豬皮好脆, 佢個芥末醬冇honey我更喜歡, 冇咁甜同埋好帶到肉味出黎
✨筋肉肥都好平均, 烤到岩岩好D脂肪逼晒油, 但又保持到軟滑口感😋
✨就算有部份瘦肉都唔會食到口鞋鞋, 肉質挺身得黎易入口

加一服務費
2021-08-24 11 浏览
I Leisure 地址: 尖沙咀北京道65至69號環球商業大廈12樓電話: 66775537==================海鮮shake shake 袋在外國非常流行,在歐美旅行在漁人碼頭,總會找到很多供應此道菜的餐廳。當旅行還是遙遙無期,看到以前旅行照片又勾起,即尋找香港有供應的餐廳。二人份,有3/5/8款海按價錢劃分,蝦,蜆,元貝,惹味醬汁係靈魂,仲有腸仔粟米沉住,索曬重蒜香汁真係食到停唔到口。豬手都非常值得試,焗到皮鹹香養為滋味,香脆架豬皮口感一流。點seafood platter 仲送小龍蝦,店家有提供手套,拆殼都唔怕整污糟手啦,小龍蝦肉質彈牙,辣得過癮。seafood platter 一食上癮。
I Leisure

地址: 尖沙咀北京道65至69號環球商業大廈12樓
電話: 66775537
==================

二人份,有3/5/8款海按價錢劃分,蝦,蜆,元貝,

豬手都非常值得試,焗到皮鹹香養為滋味,香脆架豬皮口感一流。

seafood platter 一食上癮。
2021-08-24 3 浏览
今日同姊妹黎左呢間餐廳,上網見佢既環境都幾靚,決定黎呢度試下!餐廳位置都好易搵,係正iquare對面,食完搭車返屋企都好方便。餐廳入面既裝修有一半似酒吧,另一半就好靚好岩打卡,係鳥籠咁樣,好靚,同姊妹一齊影左好多相!今日我地就叫左麻辣小龍蝦同埋和牛肉醬意粉。麻辣小龍蝦好香好惹味,鍾意食辣既我地叫左中辣,夠晒辣好好食!另外真心推薦和牛肉醬意粉,呢個份量好多,肉醬份量都好多,食晒啲意粉都仲有肉醬剩,和牛醬都好好味,值得試

2021-08-24 1 浏览
原本以為這家餐廳以賣酒為主,沒想到連食物也那麼好吃環境很舒適,三個鳥籠的設計挺有玩味的,而且侍應們都頗有禮前菜 小龍蝦 半份非常小隻的小龍蝦加上麻辣油同煮,口感細嫩,味道帶些刺激,不像坊間傳的,好有趣!海鮮袋5款有扇貝,青口,蝦,蜆,鮑魚等海鮮,也有粟米跟腸仔點綴扇貝軟稔,青口口味濃郁,蝦份量頗多,鮑魚很彈牙、蜆跟青口很上味,非常不錯!粟米沒有馬虎,也是爽甜好吃,腸仔也是偏稔,配上辣油,好吃油甘魚鮫非常大份,而且還有兩件!SIZE大之餘肉質非常軟稔鮮嫰,質素意外地高

原本以為這家餐廳以賣酒為主,沒想到連食物也那麼好吃

環境很舒適,三個鳥籠的設計挺有玩味的,而且侍應們都頗有禮

前菜 小龍蝦 半份

海鮮袋5款
有扇貝,青口,蝦,蜆,鮑魚等海鮮,也有粟米跟腸仔點綴

粟米沒有馬虎,也是爽甜好吃,腸仔也是偏稔,配上辣油,好吃

油甘魚鮫

2021-08-23 1 浏览
今日約咗朋友去尖沙咀打卡做神徒, 順便喺尖沙咀食埋個晚飯先! 睇完OpenRice 就鎖定去食shake shake 海鮮。 餐廳環境似酒吧, 有音樂, 一路食一路有歌聽, 好正, 不過大聲咗小小。兩個人點咗5款海鮮加一個意粉, 另外餐飯現時做緊promotion, 二人同行點咗一個主食就送一份小龍蝦。 海鮮 - 鮑魚、蝦、扇貝、青口、同埋蜆。 意粉 - 白酒蜆肉睇椒意粉海鮮好新鮮, 個辣汁係呢間餐廳自創嘅馬來西亞辣汁, 我哋點咗中辣, 但唔夠辣, 個汁有小小似沙爹醬, 鍾意食馬來西亞食物嘅朋友可以試吓! 個shake shake 海鮮裡面仲有幾粒粟米, 腸仔等等。。。蜆肉意粉亦都唔錯, 意粉軟硬度啱啱好, 而蜆肉份量亦都好多, 贊!個小龍蝦雖然係送, 但質亦高, 除咗佢唔係大家慣常食嘅麻辣味之外。 不錯!整體, 餐廳環境ok, 食物質素亦算above average, 可以有幫襯!
海鮮 - 鮑魚、蝦、扇貝、青口、同埋蜆。
意粉 - 白酒蜆肉睇椒意粉
2021-08-23 4 浏览
這是一間西餐廳與酒吧混合的餐廳內裏有酒吧吧枱有定飛鏢機還有小遊戲枱是與朋友來喝酒宵夜的好地方。。重點裝修非常精緻彷彿坐在鳥籠入面非常適合一班女性朋友來打卡——————-🦪🦐🌽特色海鮮瑤盤這瑤盤用料十分豐富有大蝦、鮑魚、青口、蜆、帶子款款新鮮侍應拿出魚網的海鮮袋純熟地手搖袋子將餐廳獨創的馬來西亞特色辣汁混合海鮮當中少許麻辣配搭海鮮一流另外袋內有粟米、腸仔配菜它們均將醬汁完全吸收辣得很過癮🦞麻辣小龍蝦整盆小龍蝦份量十足聞上去已經充滿麻辣的味道懂得吃的朋友一定要吸啜小龍蝦殼上的麻辣汁在咬上新鮮嫩滑的小龍蝦肉發揮這碟小龍蝦的精髓🥩燒牛肋骨牛肋骨燒得剛剛好肉質嫩滑口感一流配上上面嘅紫菜加上特製燒汁食到停不到口
這是一間西餐廳與酒吧混合的餐廳

非常適合一班女性朋友來打卡

——————-

🦪🦐🌽特色海鮮瑤盤
這瑤盤用料十分豐富
有大蝦、鮑魚、青口、蜆、帶子
款款新鮮
侍應拿出魚網的海鮮袋
純熟地手搖袋子
將餐廳獨創的馬來西亞特色辣汁
混合海鮮當中

少許麻辣配搭海鮮一流
另外袋內有粟米、腸仔配菜
它們均將醬汁完全吸收
辣得很過癮