2021-08-08
Shake Shake海鮮包都流行左一段時間,今次我同朋友黎左呢間開張冇耐嘅I Leisure到食Shake Shake海鮮包。呢到嘅環境好靚,坐得好舒服。我地好好彩可以坐到鳥籠梳化位,打卡一流!之所以會揀呢間餐廳,係因為呢到嘅海鮮Shake Shake包用嘅醬汁係餐廳獨創嘅馬來西亞特色辣汁,聽落好似幾特別咁,我又想試下呢個馬來西亞特色辣汁係咩味。黎到嘅時候,店員同我地講二人同行只要惠顧主食就可以免費有一份麻辣小龍蝦,聽落幾正。於是除左Shake Shake 海鮮包之外,我地仲有一份麻辣小龍蝦食,開心。麻辣小龍蝦辣度適中,好香嘅麻辣味,仲可以自己再擠檸檬汁落去。小龍蝦有好多隻,配麻辣汁食落真係好惹味。Shake Shake海鮮包揀左五款海鮮,包括蜆、帆立貝、鮑魚、青口同埋大蝦。另外仲有粟米同芝士腸食。原來馬來西亞特色辣汁唔會好辣,但有好多蒜粒喺入面,所以有好香濃嘅蒜香味,都係好惹味嘅。海鮮同個醬汁會夾就一定嘅,但估唔到粟米同個汁好夾,同朋友直情要爭住食粟米!德國豬手餐廳好細心咁將豬手肉起晒出黎,每舊肉嘅大小啱啱好係一口size,食用非常方便。豬手炸得非常香脆,好正。呢間餐廳高質,下次再
麻辣小龍蝦
Shake Shake海鮮包
德國豬手
呢間餐廳高質,下次再黎。