2022-07-19 359 浏览
🇭🇰I-O-N Café Bar ·Fluorescent Summery Afternoon Tea Set $498 for two呢間餐廳喺係中環街市入面嘅 下晝嚟采光好好 坐喺窗邊環境都唔錯 好適合傾偈😈而且我哋去嘅時候咁岩有個微型展 我地食完佢仲俾咗兩張門票我地 可以唔使排隊直接入去睇🤣🤣·Savouries唔知係咪因為佢啲鹹點放耐左 我自己覺得佢既甜點好食啲😂佢個火腿多士都唔錯嘅 配埋上面個菠蘿醬好清新🍍之後佢個煎帶子都幾甜 不過佢個鵝肝macaron我自己就覺得有啲怪怪地 因為佢個macaron比較甜 同個鵝肝好似唔係好夾咁🙊之後佢個雞肉牛角包味道就正正常常啦 不過因為擺耐左 所以佢個牛角包淋咗 口感一般🥐·Confectioneries反而佢啲甜品都比我想像中好食😈佢個柚子慕絲蛋糕柚子味好濃 酸度剛剛好 不過佢出面裝飾嗰層蛋糕皮我自己就唔係好鍾意啦 佢食落怪怪地🍋之後佢個士多啤梨拿破崙都幾好食㗎雖然佢個車厘子朱古力撻都相當唔錯 佢朱古力味好濃 而且個車厘子難得地都唔會好藥水🍒😍😍之後佢個芒果椰子奶凍都好清新 成個配搭好好 而且佢個芒果好甜🥭最後個拿破崙就麻麻啦 因為佢係
🇭🇰I-O-N Café Bar

Savouries

Confectioneries
反而佢啲甜品都比我想像中好食😈佢個柚子慕絲蛋糕柚子味好濃 酸度剛剛好 不過佢出面裝飾嗰層蛋糕皮我自己就唔係好鍾意啦 佢食落怪怪地🍋之後佢個士多啤梨拿破崙都幾好食㗎雖然佢個車厘子朱古力撻都相當唔錯 佢朱古力味好濃 而且個車厘子難得地都唔會好藥水🍒😍😍之後佢個芒果椰子奶凍都好清新 成個配搭好好 而且佢個芒果好甜🥭最後個拿破崙就麻麻啦 因為佢係比較凍既 而且個酥皮雪到唔係好脆 好在佢中間嘅士多啤梨都算甜🍓
Scones l Cascara Bubble
Scones

最後佢既scones反而真係比較失望 雖然佢係新鮮焗起 食既時候仲係暖既 但係佢個scone本身比較粉 食落口感一般🫢🫢野飲方面佢係有咖啡同茶既 我自己就嗌左果皮茶 因為我本身以為佢係好似水果茶咁既 但係原來佢係用陳皮🙊😂
#rbyeat
#rby西餐 #rby甜品飲品 #rbyteaset
#rby中環
📍中環皇后大道中93號中環街市1樓124-125號舖
生日
每次去親中環街市見到呢間嘢都想試,見到佢有Tea set,就揀咗呢度同朋友食生日飯每次食親呢啲港女Tea都一定有限時😟限個幾鐘都一定要食完。而今次係因為無端端同我哋講話夜晚有包場,所以16:30要走,又變咗得個半鐘食。但係其實我係早兩三個星期book位,都冇打電話同我講話有包場🥲又要失望了!可能因為所有客人都要1630就離開嘅關係,所以我星期六晏晝黎係冇乜人㗎🤨★*"`'*-.,_,.-*'`"*-.,_☆,.-*`'`*-.,_,.-*`'`*★-.,_,.-*嚟到都唔知原來今次個Tea set嘅主題係螢光夏日☀️🌻⛱🍉即刻好summer feel!⛱𝙵𝚕𝚞𝚘𝚛𝚎𝚜𝚌𝚎𝚗𝚝 𝚂𝚞𝚖𝚖𝚎𝚛𝚢 𝙰𝚏𝚝𝚎𝚛𝚗𝚘𝚘𝚗 𝚃𝚎𝚊 𝚂𝚎𝚝 $498/2一早知佢嘅presentation 係幾個木箱咁樣,不過上到枱見到就真係好”亞炸”😂😂同埋好唔Summer Feel😂另外,如果你比較鍾意食鹹點嘅話,呢款Tea Set就唔太啱你了,因為甜點較多🍮**鹹點**☀️鵝肝馬卡龍配無花果醬鵝肝好食 馬卡龍好食 但係兩樣擺埋一齊就好怪🤣上鹹下甜 好似唔係好夾🍍風乾火腿多士配菠蘿莎莎醬呢個係成個set最欣賞嘅一道小

**鹹點**

☀️鵝肝馬卡龍配無花果醬

🍍風乾火腿多士配菠蘿莎莎醬

呢個係成個set最欣賞嘅一道小食🤣脆卜卜嘅多士🍞充滿鹹香味嘅風乾火腿 配上酸酸地嘅菠蘿莎莎醬 都係第一次試咁樣嘅配搭 但係好夾🤣🤣因為我第一樣就係食咗呢個多士先 超級開胃🥰

🥐紅莓醬雞肉牛角包

🙃0分!淋晒嘅牛角包🥐乾爭爭嘅雞肉🥲唔知食緊乜 食咗一啖 放棄全個

🍯香煎帶子蜂蜜柚子醬

呢個都Ok🥰肥美帶子算係平衡返少少食咗難食牛角包嘅心情😂😂

●∞ ∞●∞ ∞●∞ ∞●

**甜點**

🍓士多啤梨拿破崙

我上面嗰pat莓cream真係搞唔掂🥲陣味超假 但係底下嘅拿破崙係OK 起碼仲係鬆脆,有層次嘅感覺。所以如果佢係原味拿破崙就好地地😂

💛柚子慕絲蛋糕

佢嘅柚子 似係檸檬味多啲🍋😂😂我就覺得太酸 但係朋友就覺得幾好食 不過個朱古力餅底就有啲遜色🍫太淋了

🥭芒果椰子奶凍

呢個我超鍾意!秒速KO!!簡直係呢個Tea Set嘅甜點排行榜第一位🤣🤣芒果醬🥭味香濃,但唔假又唔會太酸😍奶凍嘅椰子味🥥好香😳😳而且奶凍香滑 椰子味又冇完全蓋過奶味🥛

🍒車厘子朱古力撻

上層鮮艷嘅車厘子🍒係Mousse,酸酸甜甜Mousse味唔差 而底下朱古力撻嘅朱古力味係超濃郁!🍫朱古力Fans應該會喜歡💕而酸酸地嘅🍒Mousse係已經可以中和番少少朱古力嘅漏。不過其實個撻係可以再細少少😂因為堅漏。

🥧原味及提子英式鬆餅

太乾!太實了!我知Scone本身乾乾地 但佢真係太過乾🫠入面實的的 冇嗰種鬆化感覺🥹

Tea Set黎講佢唔算貴 但係下次我又要物色下一啲高質tea set先(●°u°●)​ 」
Dinner with my 2 sisters. The size is not enough. We ordered 3 glass of wine, chicken, seafood, salad and 🍝
I was looking forward to try this restaurant and finally, I go around to try it. It’s been a horrible experience starting with the receptionist. I can understand having a lunch menu with limited choice as with some other restaurants but the way it was presented it basically asking you leave if you don’t like it. 我期待著嘗試這家餐廳,最後,找到機會了! 可惜這是一次可怕的經歷,從接待員開始。 我可以理解與其他一些餐廳都可能一樣,午餐菜單的選擇有限,但它的態度,基本上是叫你如果不喜歡就離開。Service and cleanliness could be said it next to nonexistent. Depends how you take it… there wer

Service and cleanliness could be said it next to nonexistent. Depends how you take it… there were masks lying around at the restaurant. Personally I find it disturbing and just very negative on the management of the restaurant. (See photo please)
服務和清潔可以說幾乎不存在。 取決於你怎麼看……餐廳裡到處都是口罩。 😷 就我個人而言,我覺得這很令人不安,而且對餐廳的管理非常不利。 (請看照片)

I suppose they are better known for their high tea sets rather than main dishes. Not impressed by the the food, the service or how covid measures are being managed.
可能他們的下午茶較為吸引而不是主菜而聞名。 食物,服務或如何管理covid措施沒有給人留下深刻的印象。

Service/服務 👍🏻
Cleanliness/清潔度 👍🏻👍🏻
Taste/味道 👍🏻👍🏻
Ambiance/氣氛 👍🏻

The first item that came was the Cappuccino and it by far the worst cappuccino I’ve tried in years! ☕️ The coffee fragrant and cocoa taste wants to come out but it’s just completely over powdered the the amount of dairy used.
第一件是卡布奇諾,這是我多年來嘗試過的最糟糕的卡布奇諾! ☕️咖啡香和可可味想要出來,但它完全被乳製品量掩蓋了。巳多年來沒有嘗試過那麼糟糕的卡布奇諾了!

Soup of the day Carrot soup
Not the typical carrot soup. More HK style, served with garlic bread cruton, lack saltiness, a very blend soup. Did not bring out the best of using carrot 🥕
今日湯 胡蘿蔔湯
不是典型的胡蘿蔔湯。 更多港式風味,配蒜蓉麵包片,沒有鹹味,非常融合的湯。 沒有帶出最好的胡蘿蔔🥕

Egg yolk fries 🍟
Hot, crunchy. Egg yolk makes it flavourful but can be mixed better and perhaps richer.
蛋黃薯條🍟
熱的,脆的。 蛋黃使它有味道,但可以更好地混合,也許更豐富。

Grilled vegetable 🥗 with Avocado 🥑 and yogurt burrito 🌯
Please don’t emphasise the avocado if it’s barely there! The yogurt needs improvement.
烤蔬菜🥗配牛油果🥑和酸奶捲餅🌯 如果它幾乎不存在,請不要強牛油果! 酸奶需要改進。

2022-07-08
午餐
2022-07-03 234 浏览
高質下午茶☕️😋😋[ 閃爍夏日下午茶]$498鍾意 High Tea 嘅朋友千其唔好錯過,餐廳係中環街市,好 Grand 好舒服,staff 都好 hospitality。食物方面好有酒店級水準,下午茶 set 要提早book位,每日有限定供應㗎~
高質下午茶☕️😋😋
[ 閃爍夏日下午茶]$498
下午茶二人套餐
下午茶二人套餐
  • 閃爍夏日下午茶
2022-06-25 197 浏览
中環街市翻新後其實都一直未認真研究裡面有無好西。決定去探究一下。ION係open area 式餐廳,可選擇bar枱位與否,白色tone舒舒服服。【 十勝紅豆抺茶窩夫配雪糕 】$108中規中矩既窩夫,十勝紅豆好好味,但整體價錢略嫌偏貴。【 鮮果雪糕芭菲杯 】$108好大既一杯芭菲,我係澳洲食過之後未試過係香港食咁大杯芭菲。不過覺得如果係用多d雪糕少d用cream 會好食好多!分數:(10分滿分💛)味道:7價錢:6.5環境服務:7.5(以上評分只是我個人口味而已)

【 十勝紅豆抺茶窩夫配雪糕 】$108
中規中矩既窩夫,十勝紅豆好好味,但整體價錢略嫌偏貴。

【 鮮果雪糕芭菲杯 】$108

分數:(10分滿分💛)
味道:7
價錢:6.5
環境服務:7.5
(以上評分只是我個人口味而已)
2022-06-19 208 浏览
鵝肝馬卡龍配無花果醬:鵝肝咸香與馬卡龍既甜味十分匹配,令人有驚喜。無花果醬微酸,食完唔油膩。👍🏻香煎帶子蜂蜜柚子醬:帶子質感唔錯,結實冇雪味。車里子朱古力撻:造型好靚,內有慕絲同果醬,酸甜醒神。朱古力味濃郁,唔會好甜,幾好味。紅莓醬雞肉牛角包:雞肉同羽衣甘藍都冇味,牛角包亦冇香甜牛油味,雖有紅莓醬,但整體淡而無味,比較失望。上述茶點較印象深刻,其他發揮正常,味道不錯。下午茶既飲品較少,只可選擇滴漏黑咖啡或凍咖啡果皮茶,其他飲品要加錢。但2款飲品既質素都很好,black coffee 唔苦澀,fruity好飲,flavour note 上面嘅味道就未有功力試得出😅;cascara tea 暫時較少地方有得飲,味道酸甜,值得試試。二人連service charge $548,係中環地區,性價比算高。而且cafe 位於活化歷史建築中環街市,環境舒適,食完有展覽或特色商店可行,係消閒休息既好地方。
香煎帶子蜂蜜柚子醬:帶子質感唔錯,結實冇雪味。

上述茶點較印象深刻,其他發揮正常,味道不錯。

2022-06-18 193 浏览
坐低叫嘢食,服務員比左張遙下遙下既圓枱我,一用刀切野,杯茶就遙到㵼晒,又唔肯換枱比我,話其他枱比人book 左。我食完,其他枱仲係吉既,好笑😂加埋一埋單要兩舊水,叫左半隻春雞,俾啲咁嘅份量嘅食物我,不知所謂,以後都唔會去食, 擺明呃錢。

半隻燒春雞
2022-06-09 198 浏览
佢呢度係Cafe既係bar,最特別嘅係佢哋出咗一系列港式cocktail。例如有:鹹檸七起vodka ,奶茶Cocktail 等等。而圖中呢杯係matcha latte martini,我個人好鍾意飲martini,再加埋我平時最鍾意飲嘅matcha latte簡直係perfect match!呢度啲Staff nice好好傾,最後佢哋請我地飲shots。

2022-05-30 185 浏览
如心酒店集團今年為慶祝「法國五月美食薈」,呈獻五月限定「味遊法式美饌」下午茶套餐 (HKD498/2 pax),當中包括四款法式經典鹹點、五款甜品及指定咖啡。頂層的法式田螺釀酥盒及大蝦沙津配荷蘭醬菠菜包搭配起來很細緻,而且香口惹味。中層是法式經典甜點,伯爵茶朱古力蛋糕味道最為突出,法式紅桑子泡芙的精緻造型充滿少女心,好適合配上一杯茶享用,兩款都算是不錯的甜點。鬆餅部分有原味及提子口味,配以奶油忌廉及士多啤梨果醬。於中環街市 I-O-N Café Bar 享用下午茶套餐,他們會以三層中環街市元素的木盒盛著,有着本土特色。PS:下午茶套餐由每天下午3時至6時,於中環街市 I-O-N Café Bar 及荃灣西如心酒店內的 Cafe Circles 或 Nina Patisserie內供應。

歷史悠久的中環街市,現在被重塑成娛樂休閒兼備的場所雖然經常路經這裡,但說到用餐還是第一次。位於一樓的 I-O-N Café Bar 是一間茶啡酒館留意到這間餐廳推出一年一度的法國五月限定滋味美饌,所以這天來趕過尾班的Tea,如果您也有興趣就要在6月10號前來享用囉,順帶一說這間可網上訂座。French GourMay Exclusive Afternoon Tea Set ($498/For two persons)Tea Set 是三層的盒子來,疊在一起時會看到中環街市那樓梯的樣子。話說這餐廳的桌子有點細,將三層攤開來放會很擁擠耶第一層的鹹點有四款,就貌相來說還可以吧煙三文魚配醃紅洋蔥忌廉芝士卷、法式田螺釀酥盒 都不錯不過我比較喜歡 大蝦沙律配菠菜包及荷蘭醬,醬不搶味,跟大蝦很夾的啊相對之下 法式迷你火腿芝士牛角包 的芝士偏鹹了點,不是太喜歡。原味及提子英式鬆餅配奶油忌廉及士多啤梨果醬鬆餅夠鬆化,濕潤度也可以, 牛油味頗香。不過還是容易變成鬆餅碎 ...法式焦糖燉蛋 - 綿滑緊緻的燉蛋,雲尼拿味幾濃。另外三款甜點,除了 法式紅桑子泡芙 是帶酸不會很甜之外,伯爵茶朱古力蛋糕 真是甜到懷
歷史悠久的中環街市,現在被重塑成娛樂休閒兼備的場所

話說這餐廳的桌子有點細,將三層攤開來放會很擁擠耶
French GourMay Exclusive Afternoon Tea Set (For two persons)

第一層的鹹點有四款,就貌相來說還可以吧
煙三文魚配醃紅洋蔥忌廉芝士卷、法式田螺釀酥盒 都不錯
煙三文魚配醃紅洋蔥忌廉芝士卷、法式田螺釀酥盒
大蝦沙律配菠菜包及荷蘭醬
法式迷你火腿芝士牛角包

原味及提子英式鬆餅配奶油忌廉及士多啤梨果醬
法式焦糖燉蛋 - 綿滑緊緻的燉蛋,雲尼拿味幾濃。
另外三款甜點,除了 法式紅桑子泡芙 是帶酸不會很甜之外,
伯爵茶朱古力蛋糕 真是甜到懷疑人生 ...
最後一款是 核桃瑪德蓮小蛋糕,鬆軟的口感、不乾口讓人非常喜歡。

伯爵茶朱古力蛋糕

Tea Set 包兩杯飲品,焦糖布甸泡沫咖啡 & 黑咖啡 是不需要額外加錢。
如果想飲這間的茶和酒則需要另外加錢囉
若說比較特別的是還有一個精選咖啡體驗45分鐘 (+$298)
焦糖布甸泡沫咖啡
黑咖啡
2022-05-28
煙三文魚配醃紅洋蔥忌廉芝士卷、法式田螺釀酥盒
大蝦沙律配菠菜包及荷蘭醬
焦糖布甸泡沫咖啡
2022-05-20 4919 浏览
假日約了友人在中環打卡遊覽於是選了在比較方便的中環街市裡用餐 :雖然到訪過中環街市很多次但在裡面用餐卻是第一次呢 ɪ-ᴏ-ɴ 位於一樓 (地面層)面積算是很大 有窗邊位 沙發位的用餐區域用餐區算是開放式的 ᴀʀᴇᴀ 引來不少路人駐足觀望 二人剛好很適合吃下午茶 點了一個「味遊法式美饌」的 ᴛᴇᴀ sᴇᴛ 跟平時下午茶的三層架風格不同ɪ-ᴏ-ɴ 的是以中環街市特色的雕刻原木盒上桌喔總共有四款鹹點 五款甜點每款都充滿特色呢 鹹點放在最頂的那個木盒 全部都很吸引 ~ 大蝦沙律配菠菜包味道豐富 (沙拉控覺得好吃)法式田螺酥盒 外皮酥皮蠻鬆化 口感滿滿迷你火腿芝士牛角包有三層芝士超佛心還有賣相很像甜點的煙三文魚忌廉芝士卷 下面的兩層則是甜點ᴍᴀᴅᴇʟᴇɪɴᴇ 跟伯爵茶朱古力蛋糕甜甜的口味 蛋糕質感綿密 螞蟻人覺得好吃紅桑子泡芙呈長形 酸甜開胃法式焦糖燉蛋表面如果再燒脆一點更好原味及提子 sᴄᴏɴᴇ 各兩件 配上奶油和果醬吃完真的很滿足呢另外下午茶還包括了兩杯飲料可配焦糖布甸泡沫咖啡 / ʙʟᴀᴄᴋ ᴄᴏғғᴇᴇ其他飲料則需加配 咖啡做得蠻高質的友人的拿鐵很不錯呢 焦糖布甸 ᴄᴀᴘᴘᴜᴄᴄɪɴᴏ
假日約了友人在中環打卡遊覽
於是選了在比較方便的中環街市裡用餐 :
雖然到訪過中環街市很多次
但在裡面用餐卻是第一次呢
ɪ-ᴏ-ɴ 位於一樓 (地面層)
面積算是很大 有窗邊位 沙發位的用餐區域
跟平時下午茶的三層架風格不同
ɪ-ᴏ-ɴ 的是以中環街市特色的雕刻原木盒上桌喔
總共有四款鹹點 五款甜點
每款都充滿特色呢
鹹點放在最頂的那個木盒 全部都很吸引 ~
大蝦沙律配菠菜包味道豐富 (沙拉控覺得好吃)
法式田螺酥盒 外皮酥皮蠻鬆化 口感滿滿
友人的拿鐵很不錯呢
焦糖布甸 ᴄᴀᴘᴘᴜᴄᴄɪɴᴏ 則偏甜了一點

五月花季雖然去不了花都巴黎
不過還是可以在 ɪ-ᴏ-ɴ 裡品嚐到法式甜點
吃完就當作自己去了一趟法國唄!
2022-05-14
2022-05-12 214 浏览
早前朋友生日, 當然要好好慶祝下, 於是預先訂左如心旗下既i-o-n外賣”Cha-ddiction下午茶” (需提前兩日前訂)職員真係好快手: 已經準備好左成set, 等我去到餐廳門口拎呢份tea set兩位份$498, 外賣自取有8折優惠; 另外呢set唔係送茶包, 可以揀野飲我揀既 “雲抹鮮奶抹茶” (另加$30) , 有回甘朋友揀左焙茶鮮奶(冇影), 佢讚焙茶味好濃好在距離朋友屋企唔遠, 返黎發覺大部分冇乜走樣, 跟住就執靚少少開始慶祝生日~首先我地一定要大讚 “鵝肝西多士”鵝肝超足料, 再加花生醬多士真係勁夾“芝士龍蝦酥盒” 芝士味好香, 都食到d龍蝦肉;但其他以茶入饌既鹹點就可能係因為擺得耐左, 食起上黎硬左少少不過茶味都有既;至於甜點, 首推 “宇治抹茶十勝紅豆麻糬雪芳蛋糕” , 質地好軟熟, 茶味又香另外, 其實當日拎tea set同時去左隔離Nina Patisserie買左兩件 “宇治抹茶拿破崙” , 我地都讚茶味好濃又夠脆“宇治抹茶紅豆慕絲” 茶味濃, 不過食哂成杯就有dd滯; 而我朋友就讚 “紫薯焙茶蒙布朗” 同 “焙茶黑糖麻糬栗子卷” 焙茶味好夠 (不過後者因為

我揀既 “雲抹鮮奶抹茶” (另加$30) , 有回甘
朋友揀左焙茶鮮奶(冇影), 佢讚焙茶味好濃

雲抹鮮奶抹茶

首先我地一定要大讚 “鵝肝西多士”
鵝肝超足料, 再加花生醬多士真係勁夾

“芝士龍蝦酥盒” 芝士味好香, 都食到d龍蝦肉;
不過茶味都有既;

宇治抹茶十勝紅豆麻糬雪芳蛋糕,  宇治抹茶拿破崙

“宇治抹茶紅豆慕絲” 茶味濃, 不過食哂成杯就有dd滯;
宇治抹茶紅豆慕絲

(不過後者因為走少少左樣就影唔到)
紫薯焙茶蒙布朗

發覺甜點裏面多數有麻糬, 所以食哂成set真係好飽肚😅
總之我地好滿足

紫薯焙茶蒙布朗
  • 宇治抹茶十勝紅豆麻糬雪芳蛋糕
  • 鵝肝西多士
2022-05-01 241 浏览
💚💚💚 以茶入饌確係正 🍵 最中意都係個 - 鵝肝西多士 🤤 誠意滿滿大大件,脂香滿溢而不油膩,邪惡而且會上癮😈簡直想Encore。一定要趁熱食!🔥🔥🔥- 蟹肉沙律配玄米茶泡沫,好脆好鮮!不過玄米茶泡沫就應該系gimmick野多,因為基本上蟹肉鮮加上沙律醬味系會cover左茶既清香。.- 芝士龍蝦酥盒,香酥可口,芝香味十足,龍蝦味有不過龍蝦肉就好似唔多覺。.- 紅菜頭三文魚配八女抹茶芝士卷,正常發揮,抹茶味都突出。- 宇治抹茶十勝紅豆麻糬雪芳蛋糕- 焙茶黑糖麻糬栗子卷- 宇治抹茶紅豆慕斯- 紫薯焙茶Mont Blanc- 原味&抹茶味Scones甜品就不作細說,茶味普遍突出,因而甜度都適中,個人黎講幾喜歡;除左個慕斯系特甜,所以味道感覺相對單調;另外,慕斯本來就係質感好輕既野,而紅豆則是輕微帶口感既食材;所以食落就只有紅豆既口感,整體會覺得此道層次感不足。甜點之中,個人最中意系紫薯焙茶Mont Blanc,味道非常香濃外,質感沙沙且非常綿密,感覺好療癒!
💚💚💚 以茶入饌確係正 🍵

- 紅菜頭三文魚配八女抹茶芝士卷,正常發揮,抹茶味都突出。

- 宇治抹茶十勝紅豆麻糬雪芳蛋糕
- 焙茶黑糖麻糬栗子卷
- 宇治抹茶紅豆慕斯
- 紫薯焙茶Mont Blanc
- 原味&抹茶味Scones

2022-04-28 321 浏览
慢煮牛臉頰肉 好好味好嫩,好容易切覺得可以多少少汁用黎食薯泥整體份量剛剛好都多蔬菜拌碟,好味😋Lattle拉花見到都開心🥳因為大家一齊share 甜品我個人比較鍾意白色雲朵個個甜品d cream 好鮮甜伯爵茶蛋糕都唔錯都食到茶味心太軟就正常發揮,剛剛好
慢煮牛臉頰肉 好好味
好嫩,好容易切
覺得可以多少少汁用黎食薯泥
整體份量剛剛好
都多蔬菜拌碟,好味😋
Lattle拉花見到都開心🥳

因為大家一齊share 甜品
我個人比較鍾意白色雲朵個個甜品
d cream 好鮮甜

伯爵茶蛋糕都唔錯
都食到茶味

心太軟就正常發揮,剛剛好

• 慢煮牛臉頰肉