2018-07-26 55 浏览
放暑假檔期,有大量同小朋友一齊嘅機會,同朋友出街,都要諗埋朋友仔囡節目... 食甜品應該都係頭幾位喇~豐富榴槤肉嘅榴槤小丸子,食落啖啖都係榴槤,好似拎住食舊榴槤食咁,加埋小丸子煙煙韌韌好有口感~心多多又想食薑汁、又想食芋圓、又想食西米、但諗起潮州菜啲返沙芋又想食芋泥... 唯有自己組合... 薑汁芋圓西米露加芋泥丫唔該~😛... 店員話芋泥落咗湯怕散哂,我食得唔夠滋味,所以特意幫我分開上... 成碗好夠薑、少甜、芋圓煙韌、加上綿綿又微甜嘅芋泥... 呢個叫和味~伯爵茶心太軟,賣相及美味相乎,心太軟濃香伯爵茶味,而雪糕🍦梗係俾小朋友搶哂啦~窩夫外脆、內鬆軟,蛋香味濃,一啖咬落去,係幸福嘅感覺... 但再來一碟有牛奶雪糕嘅,仍然係唔夠小朋友爭嘅~🈵️足嘅一個悠閒下午gathering~
榴槤小丸子

薑汁芋圓西米露加芋泥

伯爵茶心太軟

Ideas野莓窩夫
🈵️足嘅一個悠閒下午gathering~

榴槤小丸子
薑汁芋圓西米露加芋泥
伯爵茶心太軟
Ideas野莓窩夫
2018-07-24 181 浏览
抹茶雙妹嘜已有兩個多月沒有出動,並非沒有好介紹,而是我倆都忙過不停……左夾右夾,終於約到今日再齊齊去品嚐抹茶的美味,太高興!今次由友人帶路,帶了我來到在她家附近的甜品店。她只需15分鐘就來到店子,但我就要一小時多車程才到……但也不要緊,因為能跟她分享抹茶的美味是一大樂事。店子地方小小,一邊是開放式的廚房,另一邊則是用餐區,設有五張二至四人枱和一張長枱,地方小小。雖是小店,但甜品的選擇不算少。每枱都放有兩份餐牌,一份是春日限定,另一份有軟雪糕系列、中式糖水、港式糖水、西式甜品、刨冰類、飲品和芭菲。每款均附有相片,挺吸引。***********************軟雪糕有多款選擇,仲分大杯和細杯裝,太好了!就各選心頭好,友人選了一杯翡翠金時 ($36),而我就要一份煎餅金時 ($36),其實兩款用料都差不多,只是前者陪抹茶啫喱,而後者就配抹茶煎餅。煎餅金時 ($36)唧上四五個抹茶軟雪糕圈,旁邊伴着紅豆茸,灑上一些玄米,再插了三塊煎餅。先品嚐軟雪糕,不單止質感幼滑,而且抹茶味很濃郁,單單嚐它已滿足,再伴着香脆可口的玄米,多份口感,更好味!又試配上甜美腍綿的紅豆蓉,還是覺得甜了一點⋯⋯煎
軟雪糕
煎餅金時
煎餅金時 ($36)唧上四五個抹茶軟雪糕圈,旁邊伴着紅豆茸,灑上一些玄米,再插了三塊煎餅。先品嚐軟雪糕,不單止質感幼滑,而且抹茶味很濃郁,單單嚐它已滿足,再伴着香脆可口的玄米,多份口感,更好味!又試配上甜美腍綿的紅豆蓉,還是覺得甜了一點⋯⋯煎餅 很香脆,但抹茶味不算突出,跟着雪糕同吃就岩。
翡翠金時
嚐了友人翡翠金時 ($36)抹茶啫喱,滑嘟嘟,滿有抹茶的甘香,伴着抹茶雪糕同吃,兩者的抹茶味同樣突出,夾埋一齊,抹茶味進一步提升, 茶味更濃,比煎餅更好味!
靜崗焙茶心太軟
其實雙妹嘜除了喜歡抹茶外,也漸漸對焙茶產生情意。此刻捨棄抹茶心太軟,卻揀了靜崗焙茶心太軟($52),仲要追加一件伯爵茶奶凍 (+$6),讓大家大滿足!焙茶心太軟灑滿糖霜,周邊伴着一球豆腐雪糕、一件伯爵茶奶凍、兩粒煙煙韌韌的白丸玉子 和一些甜美的紅豆蓉,挺豐富吸引。
靜崗焙茶心太軟
趁熱先嚐焙茶心太軟,其色澤深濃。輕輕把其切開,焙茶漿 馬上湧出,散發着陣陣香濃的焙茶味,相當誘人。焙茶漿稀稠度適中,並沒有把全部蛋糕弄至濕濕淋淋,外層還帶點微脆,不錯!最吸引是啖啖充滿焙茶香,味道非常濃郁,吃後回甘,而甜度亦適中,再伴着冰凍幼滑的豆腐雪糕 同吃,冷暖交融,啖啖滿有豆香,真的教人回味,滿足!
伯爵茶奶凍
除焙茶心太軟出色外,伯爵茶奶凍也吸引,既滑身,亦帶有伯爵茶的幽香,好吃!真係抹茶、焙茶和伯爵茶三茶都同樣美味,同樣出色。
熱芋圓仙草盛
友人對煙煙韌韌的丸子情有獨鍾,一見到那份「春日限定」就兩眼發光,哈!既然吃了一輪凍食,就來一碗熱芋圓仙草盛 ($36)。滿滿一大碗,究竟什麼材料?數數看,有滑嘟嘟的仙草 西米、粉綿的紅豆、煙煙韌韌的雙色芋圓、黑珍珠 小丸子,好有咬口,還有一大球香甜的紫薯蓉,相當飽肚,幸好甜度適中,吃落並不甜膩,喜歡!
今次「抹茶雙妹嘜」不再只是吃抹茶甜品,亦吃埋焙茶甜品,其實雙妹嘜都很喜歡焙茶,今日一次過吃齊雙茶,真係大滿足。同樣,我倆會繼續出動,希望不用再隔兩個多月後才出動,每理想是每月一次,密密地向大家介紹抹茶的美味。都是嗰句:密切留意。

又係推介抹茶食品的時間,今次是近期熱潮的班戟……
抹茶食品介紹
名稱: ICHIEI YAME Matcha Bean Jam Pancake
量數: 8PCS
製造: 日本 (一田購買)
簡介: 外層也算軟熟,中間是抹茶饀,份量中等, 但抹茶味較薄弱,味道略甜。
2018-07-22
伯爵茶奶凍
2018-07-24 117 浏览
今日來左哩間甜品店食甜品,2:00左右出門,去到2:45還沒有開門,原來距開門時間係3:00,我地可以成為等一位客人xp。因為唔熟荃灣,所以都搵左一陣先搵到。企出面等左一陣就開門,門口見到餐牌已經流曬口水,好似好吸引咁。個menu 都幾多選擇,老闆都好熱心咁同我地推介。我地最後兩人叫左三個甜品,分別係榴蓮飄香,牛奶芒果同埋抹茶千層酥。榴蓮飄香好勁榴蓮味,仲外加一個榴蓮球,果肉d24榴蓮勁香,勁濃烈,好似成個榴蓮食落肚咁,入面仲有好得意脆脆西米,加椰果加牛奶布甸,好有口感,好足料啊!牛奶芒果原來係雪糕,芒果好甜(精髓)牛奶雪糕係用3.6牛乳做,所以好滑同埋好香牛奶味,同樣都好高質。抹茶千層酥皮薄鬆脆,入面紅豆好棉好軟,抹茶心完全唔甜,我好鍾意。如果人多去就更加滿足,因為見餐牌上所有甜品都好想全部試,人多就可以每樣都試下,下次要再同朋友黎食,因為真係好味同扺食!

抺茶千層

2018-07-12
抺茶千層
2018-07-22 93 浏览
星期日下午起荃灣行街行到4點幾口痕 想搵甜品食去左ideas dessert支持下小店4點幾人氣都幾旺選擇都幾多 中式西式日式都有 花多眼亂幾個人決定share食雪花園$32椰汁味香濃 同豆花係絕配有超多小丸子雪糕仲係豆腐整既 香濃幼滑焙茶心太軟$52一切落去焙茶流哂出黎食落焙茶味香濃剛剛焗起暖暖地好好食豆腐雪糕好滑白玉/抹茶丸子彈牙黑白配$30芝麻糊係生磨既 食落好幼滑杏仁霜味道適中 唔會過濃過重2樣mix埋味道都幾夾 味道唔會互相蓋過左 一啖可以食哂2種味道芒果窩夫$58因為窩夫機壞左 所以等左一陣店員仲同我地say sorry左幾次其實都唔係等左好耐 邊食邊傾邊等都好快窩夫剛剛焗起 少少脆口 食落鬆化配楓糖漿/雪糕食都好食芒果鮮甜小店friendly reminder呢到樣樣野甜度都剛剛好 唔會太甜死甜睇得出好用心去經營 like!
星期日下午起荃灣行街

配楓糖漿/雪糕食都好食
芒果鮮甜

小店friendly reminder
呢到樣樣野甜度都剛剛好 唔會太甜死甜
睇得出好用心去經營 like!
甜食的魅力,不單在於外表的精緻吸睛,更神奇的是吃完甜點,心情馬上就會好轉起來,所以,每當壓力大或心情不好時,BeautySearch 也愛吃一點甜來改變心情,煩雜悶氣似乎都不見了! 逃出恐怖辦公室後,壓力大減,小人盡消,心情大悅,最近也很少以甜點來撫慰心靈,突然很想念甜食,心血來潮,BeautySearch 於是在附近找來一家甜品小店《Ideas Dessert》來嚐嚐。 店子地方不大,只有數張桌子,但甜品選擇相當多,如果大家像 BeautySearch 那樣有『選擇困難症』,不妨可參考 TOP 10 介紹,方便揀選合適的甜品! 心太軟是 BeautySearch 最愛的甜品之一,高峰期幾乎每星期也吃一次,不過,坊間並非所有店子也有令我傾心的心太軟。雪糕是可自選的,但因蝦子餅太愛吃雪糕,所以我們加 HK$10 加多了一球。最後,選了益力多雪糕及榴槤雪糕,兩款味道都蠻不錯,尤其榴槤雪糕相當濃郁喔!入面還有啖啖榴槤肉,相當滋味。 心太軟也有驚喜,我點選的是朱古力心太軟,朱古力相當香濃,最重要是時間控制得恰到好處,切開即時有濃濃的朱古力漿流出,相當吸睛,是我喜愛的口感! 『芒果控』絕不能錯

『芒果控』絕不能錯過的「芒果千層酥」,甜美的芒果肉搭配酥脆的千層酥,還有芒果醬加芒果雪糕,全部都是香甜的芒果,『芒果控』又怎可不吃?

最後,點多杯雪糕咖啡沙冰,既解喝,又有蝦子餅喜愛的雪糕,相當完美。
用餐优惠
試食活動
2018-07-19 69 浏览
本身無乜期待~點知 原來好有驚喜!!!打開餐牌,好多選擇,眼花撩亂,揀左好耐先決定到!尤其係個榴蓮雪糕芭菲$58勁足料!!! 呢個價錢,除左面頭個雪糕球勁濃榴蓮味! 入面仲有兩層榴蓮肉!!!!係熟果隻!係甜果隻!!伯爵茶心太軟 $60平時食咩甜品都好都好鐘意揀伯爵茶味!仲要係心太軟! 點都要叫嚟試下! 一上枱已經好香!時間控制得好好,一切開都流哂出嚟! 雖然甜左少少,但伯爵茶味都好出!好食!芋泥奶凍冰 $36個冰好凍,要啲時間先溶到!舊奶凍好滑身~如果芋泥再濃啲就好嚕!

尤其係個榴蓮雪糕芭菲$58

伯爵茶心太軟 $60

芋泥奶凍冰 $36

宵夜
  • 榴蓮雪糕芭菲
2018-07-16 64 浏览
本身以為荃灣冇咩甜品好食,見到有間中西式都有,就入去試下先。抹茶千層酥 $50千層酥好香脆,一層紅豆,一層香濃的綠茶醬,夾埋一齊食好邪惡。翡翠冰島$50有雲呢拿抹茶雪糕、抹茶刨冰、丸子、抹茶啫喱、紅豆等等,材料好豐富,抹茶愛好者一定要試下。雪糕香橙菠蘿沙冰$38香橙同菠蘿味道好夾,一啲都唔酸,加埋雪糕就好消暑。雪糕宇治沙冰$38無錯!又係抺茶!沙冰冰凍得黎又好濃抹茶味,推介。overall 都係每人$100左右,又有野食又有野飲,即叫即製,賣相一d都唔差

抹茶千層酥 $50

翡翠冰島$50

雪糕香橙菠蘿沙冰$38

香橙同菠蘿味道好夾,一啲都唔酸,加埋雪糕就好消暑。

雪糕宇治沙冰$38

無錯!又係抺茶!沙冰冰凍得黎又好濃抹茶味,推介。

2018-07-14
  • 抹茶千層酥
今日到荃灣搵好姊妹 girls talk, 無意中搵到呢間小小甜品店。打開meun甜品選擇多得過份, 中、西、港式樣樣齊, 真係令人花多眼亂呀!追加選項亦相當豐富。好似我咁心多多, 想食雜果西米露, 但又想食芋圓咁點算好?加幾蚊追加就滿足曬啦。呢碗西米露, 非常足料, 滿滿嘅水果, 加埋我最愛嘅芋圓後, 有齊紅、橙、黃、綠、紫, 實在忍唔住要畀相機食先呀。西米粒粒分明, 軟硬適中, 甜度亦恰到好處, 食落每一啖都充滿甜美鮮果, 夠曬滿足!食到一半, 廚房傳來陣陣牛油香氣~~窩夫出場啦。 熱哄哄嘅窩夫, 格仔又大又夠深, 形成大範圍嘅脆殼面, 焦脆中帶鬆軟感, 口感極佳, 配上冰凍雪糕, 簡直令人無法抗拒!
打開meun

野莓窩夫

食到一半, 廚房傳來陣陣牛油香氣~~窩夫出場啦

野莓窩夫
2018-07-15 62 浏览
喺附近食完晚飯,見呢間甜品舖評價唔錯就嚟試下,呢度有唔少選擇,雪糕,涼粉,芋圓,窩夫等等都有,仲有啲係芒果,榴槤,抹茶等系列。我吔兩個人都睇中咗佢嘅芒果系列,仲係餐牌嘅同一頁,一係"黑騎士",另一個係"芒果樂天"。如餐牌所寫有黑珍珠,芒果肉,椰果,涼粉,芒果汁,好足料,唔會好甜,啲芒果又唔酸,夏天啱哂。另一個都同樣足料,芒果雪糕,芒果肉,芒果爆珠,水晶珠,奶凍,芒果汁比上面嘅仲更濃,涼浸浸加好好味。

黑騎士

芒果樂天
题外话/补充资料: 收錢嘅店員好有禮貌,找錢時找$30,一張$20紙幣加一個$10硬幣,其實都好平常同合埋,店員竟然同我吔講唔好意思要找硬幣畀我吔,讚!
2018-07-13
$36 (宵夜)
黑騎士
芒果樂天
2018-07-09 95 浏览
這間甜品鋪地方不大,只有幾張桌子,如客人多可於鋪頭門口或商場內再加摺枱。雖然地方不大,但這裏甜品款式真的很多。抹茶千層酥 擺盤精美,千層酥很鬆脆,中間夾着紅豆和抺茶餡。紅豆不會太甜,抹茶醬很軟滑而且抺茶味也很濃,抹茶曲奇很脆,豆腐雪糕很重豆腐味,以普通甜品店能有這樣的水準真的難得。榴槤飄香3.6牛奶奶凍配水晶珠和椰果,加上榴槤汁和榴槤蓉,榴櫣迷一定要試。香芒明珠 芒果布丁加上白玉丸子、椰果、芒果雪糕、新鮮芒果肉和芒果汁,這個甜品非常豐富。
香芒明珠
香芒明珠
2018-07-09 43 浏览
熊貓附近都有好幾間糖水店,我特別鍾意ideas!為一間小店,佢既甜品種類非常多,一齊黎睇下💖雪糕甜品,到中西台式甜品,仲有心太軟同窩夫!最特別既係小店有自己既雪糕機,雪糕都係自己做~🤤🤤依家有雪糕機既甜品店真係唔多,因為牌照問題比較麻煩,顯得小店特別有心~😍😍原本想食宇治雪糕,但天氣真係又焗又熱,都係要左份三色果涼粉!生果非常多,多到差D睇唔到有涼粉!三色果有西瓜蜜瓜同哈蜜瓜,都係多汁又消暑既生果,非常甜!而佢用芒果汁撈好,雖然只係三色果,但有四種水果口味!滑不溜口又清熱解毒既既涼粉,加上消暑生果,食完真係透心涼~😙😙

生果非常多,多到差D睇唔到有涼粉!

三色果有西瓜蜜瓜同哈蜜瓜,都係多汁又消暑既生果,非常甜!

而佢用芒果汁撈好,雖然只係三色果,但有四種水果口味!

2018-07-08 76 浏览
週末同班好姊妹行完街就決定去食下甜品補充糖份呢到中式、港式同西式既甜品都有齊,賣相都幾吸引咁啵一去到好口渴,我就要左杯雜莓沙冰酸酸地既沙冰開胃消暑,飲完透心涼我地見到佢地既心太軟好吸引,分別叫左個焙茶同伯爵茶口味share食上面既係焙茶,下面既係伯爵茶,兩款既賣相都唔差啵而味道方面,兩款既茶味都好突出,而且切落去流心度十足,甜度剛好,配上雪糕一齊食就係 perfect match除左心太軟之外,我地仲有嗌左個芋泥仙草盛一齊share呢碗仙草盛份量十足,好大堆頭!!!仙草滑嘟嘟,而個芋泥球仲好足料好天然~連同其他配料食落既味道都好夾!!行完街食甜品真係一個good【IDEAS】------------------------------食物質素:🤤🤤🤤(5🤤最優)價格水平:💰💰💰(5💰最貴)環境裝修:✨✨✨(5✨最好)服務態度:🌟🌟🌟🌟(5🌟最佳)整體評分:❤❤❤❤❤❤❤(10❤滿分)是次評論及分數視乎進餐當天的品質而訂,亦同為個人觀感:)------------------------------
週末同班好姊妹行完街就決定去食下甜品補充糖份

呢到中式、港式同西式既甜品都有齊,賣相都幾吸引咁啵

一去到好口渴,我就要左杯雜莓沙冰

酸酸地既沙冰開胃消暑,飲完透心涼

上面既係焙茶,下面既係伯爵茶,兩款既賣相都唔差啵

除左心太軟之外,我地仲有嗌左個芋泥仙草盛一齊share

呢碗仙草盛份量十足,好大堆頭!!!

行完街食甜品真係一個good【IDEAS】

食物質素:🤤🤤🤤(5🤤最優)
價格水平:💰💰💰(5💰最貴)
環境裝修:✨✨✨(5✨最好)
服務態度:🌟🌟🌟🌟(5🌟最佳)
整體評分:❤❤❤❤❤❤❤(10❤滿分)
是次評論及分數視乎進餐當天的品質而訂,亦同為個人觀感:)
2018-07-06 122 浏览
雖然自己喺香港出世長大,但係原來好多地方自己從來都冇去過,好似今日嚟咗荃灣呢個悅來坊,人人都稱之為熊貓酒店嘅商場,即時變咗一個大鄉里咁樣,因為平時來荃灣都係喺地鐵站附近嘅商場逛,真係估唔到荃灣嘅另一邊,別有一番景象,事原有個台灣朋友入住呢間酒店,緣份嘅嘢就係咁樣帶咗我嚟呢個商場,原來呢一篇人流都好㕵,各式各樣的店舖應有盡有!陪朋友買完日用品之後,已經下午三點鐘左右,行左去商場外圍附近,天氣又熱辣辣,經過呢一間甜品店,啱哂啦,一於食返啲甜品消下暑,Ideas Dessert 🍨 !個名幾得意,真係Good idea😜講真甜品店,大部份都會喺黃昏之後營業,好少好似我哋咁樣三、四點走去食,不過都即管試吓啦,因為天氣實在太熱了,點知店員好客氣咁招呼我哋坐低,呢個鐘數人少少,坐得仲舒服。睇Menu嘅嘢,當然難我唔到啦,好快比我留意到佢哋有一個Top ten甜品推介,仲有啱晒季節嘅芒果,好快就order左。店舖面積不大,簡潔的擺設,一貫甜品店的設計,牆壁上寫上很大的「Ideas」字體作為點綴。首先送上的是排名第三的「楊貴妃」,楊枝汁、啫喱芒果/布丁、水晶珠、芒果粒、小丸子,還有野果和雪糕,馬上嚐一

楊貴妃
馬上嚐一口,水晶珠在口內爆開的感覺特別過癮,因為初時誤會是西米,整個甜品味道很配合,還有芒果非常甜美,而冰凍雪糕,更是令人暑氣全消。
芋泥奶凍冰

朋友點了一個竽泥奶凍冰,皆因他是竽泥的愛好者,更有他喜愛的紅豆,見他吃着面露笑容滿足的感覺,估計他相當滿意!
芒果窩夫

我們還share 了一個芒果窩夫(店員在我們落order的時候特意提醒我們要等候15分鐘左右),其實當我們食完以上兩道甜品之後,時間就剛剛好。
芒果窩夫

芒果又甜又多汁,如果份量再多少少就更加Perfect ,窩夫味道調校得好啱我們心水,甜味適中,鬆化可口,配上楓糖糖漿,超満足!
芒果窩夫

其實除咗甜品好味之外,佢哋嘅服務都唔錯,離去的時候還詢問我們覺得食物質素如何,有冇改善的地方,這些用心經營的小店,絕對值得大家支持!
2018-07-04
2018-06-29 135 浏览
應朋友👭邀請去呢間舖,一行兩個人下午2:45到,打算提早去排隊試吓佢地嘅🍧🍨🍦🍰🍮🍬🍭🍫🍩甜品放題,點知去到見舖頭未開,裡面有店員打掃緊,後來有個男店員見我地晌舖頭出面望望吓咁,就“好心”走出嚟叫我地去正門排🚪🚶🚶,話3:00🕒準時會晌正門派籌,咁我地已未乖乖走番去正門排囉,當時正門有幾個客人都排緊,點知後來另一個店員走出嚟話今日雪櫃有問題,話遲30分鐘先開舖(😰心諗....甜品店嘅雪櫃有問題,咁裡面嘅嘢仲食唔食得咖?!)但朋友堅持話想試吓,唯有晌32°C高溫下陪佢排吓啦,點知排到3:30🕞,就有個紮馬尾嘅女店員走出嚟,😒好寸咀咁話3:30嘅籌已經晌側門派晒,WHAT⁉️😱😱😱係你地店員叫我地走嚟正門排,我地先走過嚟呢邊排咋喎,當時同我地一齊晌正門排緊嘅幾位客人都開始鼓譟😡😡,其中一名客人仲破口大駡😡“_%&/^'ffjkkb ⓗ”😡,可惜條馬尾女態度更差咁話其他攞咗籌嘅客人3:00已經排緊,咁我地未去同佢講話我地2:45到,只係有人老點我地去另一邊排,個“好心”男店員就問我地邊個叫我地排呢邊,我地😮👉🏻👨🏻就指住佢話“未係你囉”,但個男店員居然晌嗰一刻突然失憶話🤔💬自己冇講過.....😰👻咁我地應該係見鬼囉

呢間舖真心覺得....佢唔係出名食🥞梳乎里班戟,但就令有心去幫襯嘅客人食到“一肚氣”😤😤😤😤😤😤😤😤😤
2018-06-29
2018-06-29 99 浏览
聽講呢間啲甜品幾好,於是打算同朋友黎試下❤️✨間舖下午三點開,今日機器故障,就下午三點半先開。(我地下午兩點五十分已經到達,而且我係見到店鋪任何地方都無任何人排隊。)一位男店員見我地企係店鋪出面,就叫我地去前門等派籌。我地好耐心咁等到三點半,然後發現店鋪另一邊門口已經有大批啱啱到嘅客人排隊拎籌。我地排左三十分鐘,無人派籌。而人地遲過我地到,就可以拎到籌。究竟係乜道理黎😂店員仲理直氣壯咁講「三點正已經派籌俾客人,你地要等到四點四十五分先有位」,講真,我兩點五十分到三點都見唔到有客人排隊拎籌,唔通三點正有班幽靈排隊拎籌??講大話都唔好講得咁有破綻😂第一位黎處理問題嘅店員聽到我地三點前已到,佢猶豫左好耐,但第二位店員就好堅決咁講三點正準時派籌,試問如果你地係咁肯定自己三點正有派籌,咁點解第一位店員唔一開始就反駁我地?建議你地下次講大話前夾定先,講個大話都講到咁蝦碌,叫人地點信你🤔❓跟住我地同店員解釋,係一位男店員叫我地排正門拎籌,涉事男店員唔認有講過。呢間舖啲店員講大話嘅功力真係令我敬佩👍🏻唔單止係我遇到呢個問題,有部分同我地一樣三點前到嘅客人都遇到同樣問題。但遇上店員們大話冚大話,投訴無果,
聽講呢間啲甜品幾好,於是打算同朋友黎試下❤️✨
一位男店員見我地企係店鋪出面,就叫我地去前門等派籌。
但遇上店員們大話冚大話,投訴無果,只好無奈離開。
店員嘅態度真係好有問題,我對呢間舖失望至極,下次唔會再去😕