2023-07-15
崇上健康素食已經變成潮流,這間pink pink JA JA確實係令人賞心悅目,尤其的女士,不輪年齡,-秒回復少女心!餐廳以粉紅色,及公仔布置,小至樹懶,大至bear bear都令人童心無限!至於食物,全部都是特色的素食菜式,我們一行四人(全女班),-早已經預定了四人餐,由於係party set,餐廳竟然為我們準備了happy birthday 🎉 頭飾!之後就可以作為影相之用。套餐食物豐富包括兩個前菜,西瓜沙律及栗米前者開胃精緻,後者即十分惹味,有點似椒鹽栗米,主菜有四款包括糙米壽司、pizza,黑松露蝴蝶粉及鹵肉飯,其中壽司最令我們驚喜,我吃了其中一舊,上面是茄子,但造型確似-件豬腩肉,另外鹵肉飯的味道真的幾可亂真另外還有兩個小食包括炒雜菇及炸蕃薯條,以上套餐足名句四人用。由於套餐沒有飲品,我們各自選了冰茶、milk shake 及smoothie 杯杯都好足料及用oat milk 調制!另外餐廳也提供,其他特色造形飲品,有Dolphin真係打卡一流!對於我們來說享受食物只是其次,打卡先最重要,因為餐廳還有兩部影相幾,食完仲可以影相,真係名符其實有得食有得玩
套餐食物豐富包括兩個前菜,西瓜沙律及栗米