2022-02-01 301 浏览
這間咖啡店位於深井村,深井予人感覺好偏僻,週末光顧時原來還需要等位。咖啡店給我的感覺很自動化,每個座位貼了一張獨有的二維碼,食客用手機掃描點餐,可以順便用電子支付。咖啡店的意粉性價比好高,一碟溫泉蛋明太子蟹肉意粉索價$68,意粉份量足夠,而且味道不錯,很多汁。我最喜歡將溫泉蛋蛋黃刺破,蛋液混合在明太子醬裏。咖啡店中文名字是七月,有杯咖啡特飲叫「盛夏」。盛夏似乎是美式咖啡,浸泡著一片菠蘿。飲落都有菠蘿的甜味,與咖啡味好配搭。溫泉蛋明太子蟹肉意粉 $68七月特飲 盛夏 $48🟡
溫泉蛋明太子蟹肉意粉

溫泉蛋明太子蟹肉意粉 $68
七月特飲 盛夏

七月特飲 盛夏 $48

🟡
溫泉蛋明太子蟹肉意粉
七月特飲 盛夏
2022-01-04 222 浏览
天氣好嘅時候最鐘意去深井放空,近排開咗唔少清新小店,July Coffee系其中一間,位於深井村,位置方便July Coffee素色裝橫,簡約而整潔,每個枱面就有QR code讓你自助落單呢間cafe除咗咖啡,意粉亦做得好Carbonara港式卡邦尼意粉大家可能在Cafe食得多,而呢度偏向傳統做法,不落淡忌廉,香滑只靠雞蛋,Creamy帶鹹香雜菌露筍忌廉汁意粉忌廉汁配雜菌,露筍,加入芝士片,香滑美味推薦
天氣好嘅時候最鐘意去深井放空,
近排開咗唔少清新小店,
July Coffee系其中一間,
位於深井村,位置方便

July Coffee素色裝橫,簡約而整潔,
每個枱面就有QR code讓你自助落單

Espresso    Tonic
雜菌露筍忌廉汁意粉

呢間cafe除咗咖啡,
意粉亦做得好

Carbonara
港式卡邦尼意粉大家可能在Cafe食得多,
而呢度偏向傳統做法,
不落淡忌廉,香滑只靠雞蛋,
Creamy帶鹹香

雜菌露筍忌廉汁意粉
忌廉汁配雜菌,露筍,加入芝士片,
香滑美味

推薦

Espresso    Tonic
2021-12-27 189 浏览
放假嘅早上梗係搵間高質嘅餐廳食個豐富嘅早餐啦全自動手機落單 勁方便Order咗All Day Breakfast 🍳 仲可以自己揀想要嘅包類 炒蛋要咗酸種多士 勁脆好好味😋黑松露炒蛋都唔使另外加錢啲車喱茄粒粒都煎過一啲都唔hea煙肉都係脆卜卜嘅飲品揀咗Cappuccino 個拉花靚到同呢😍味道亦非常好👍🏻除咗食物賣相同質素之外員工服務態度非常好👍🏻店內環境都非常舒適絕對可以靜靜地悠悠閒閒咁嘆個早餐應該會嚟得更頻密
放假嘅早上梗係搵間高質嘅餐廳

絕對可以靜靜地悠悠閒閒咁嘆個早餐
應該會嚟得更頻密
2021-12-27
All  Day  Breakfast
去開朋友屋企 諗住上屋企之前食啲嘢先佢就推介我食呢間去到仲有lunch set 選擇都幾多有包有意粉亦都有all day breakfast 佢哋其中一款all day 仲係可以自選自助qr code落單好方便不過我覺得唯一唔好嘅地方就係落完單之後要你10分鐘內去埋單🤢anyway 講返啲食物先!我哋分別見咗提子包 青口麵豉醬意粉同埋carbonara我覺得作為咖啡店來講 意粉嘅份量其實非常多! 再加上咁樣嘅價錢性價比好高😍😍我自己覺得青口意粉個醬係比較咸嘅相反carbonara就做得非常唔錯!唔會好似出邊有啲意粉咁一味只有creamy嘅口感而無乜味!咖啡來講我都覺得算唔錯!真係好驚訝深井會有間咁出色嘅咖啡店🥰
去開朋友屋企 諗住上屋企之前食啲嘢先
佢就推介我食呢間
去到仲有lunch set 選擇都幾多
有包有意粉亦都有all day breakfast
佢哋其中一款all day 仲係可以自選
自助qr code落單好方便
anyway 講返啲食物先!
我哋分別見咗提子包 青口麵豉醬意粉同埋carbonara
我自己覺得青口意粉個醬係比較咸嘅
相反carbonara就做得非常唔錯!
唔會好似出邊有啲意粉咁一味只有creamy嘅口感而無乜味!
咖啡來講我都覺得算唔錯!
真係好驚訝深井會有間咁出色嘅咖啡店🥰
2021-11-23 172 浏览
Small cafe but both food and drinks are at high quality.Croissant sandwich was bigger and richer than I thoughtThe all day breakfast was at your own choice for all ingredients at a very good valueWorth revisiting
Worth revisiting
2021-11-16 175 浏览
今日又荃灣西跑步去到深井 💪💪用咗一個鐘頭跑過去,所以梗係要呢下肚啦~~😌😌到深井特登去search下有咩cafe☕可以hea下同chill下,深井cafe選擇唔多,search到呢一間cafe, 入到去都係簡約嘅設計,呢度嘅員工都非常nice, 佢教我直接用QR Code直接落單,上咗下openrice search咗下,知道呢度都非常多美食😋,由於都係時間上早所以試下佢個自選早餐, 揀咗黑松露炒蛋 ,牛仔腸同埋酸種麵包🤤,整多杯凍latte, 嚟到賣相非常唔錯 首先試咗佢個黑松露炒蛋先,口感入口即溶仲有非常濃沃嘅黑松露味,再試埋佢個酸種麵包超級鬆軟🤤🤤,佢個腸都係非常之好味,一d都唔咸同肥膩,不過杯latte就爭少少冇乜特別tim,平日嚟講都唔少客人,相信假期都要等下位, 佢嘅招牌菜色仲有好多,我見佢啲意粉都非常吸引,下次再嚟試試試先!❤🧡💛💚💙
今日又荃灣西跑步去到深井 💪💪
用咗一個鐘頭跑過去,
所以梗係要呢下肚啦~~😌😌
到深井特登去search下有咩cafe☕
可以hea下同chill下,深井cafe選擇唔多,
2021-10-25 175 浏览
這店一向都有好多剛遠足完的人前來,門口有飲品吧,裡面也有二十來個座位。因為只營業到六點,所以店裡都沒有太多花巧複雜的菜式。反而咖啡就有好多款(畢竟是咖啡店!)我和友人四點多到店,人不多,很輕易便入座。一向都採用QR CODE 下單,現在甚至可以直接apple pay付款,超級方便。我點了牛油果芒果沙律和 夏咖啡特飲。牛油果沙律就算沒有醬汁都好夠味。夏特飲有氣,印象中上面有塊乾橙。我覺得太甜便給了友人喝,我喝他的expression tonic。友人點了all day breakfast。很豐盛,車厘茄和大啡菇都處理得好好。腸仔也煎得好~ All day breakfast 價錢大概一百出頭,沙律就五十幾六十。性價比高,是會一直回頭食的餐廳!

2021-10-25 148 浏览
咖啡好飲之餘嘢食都好正,All day breakfast 就唔洗講啦,明太子蟹肉意粉都好出色,仲試咗個meatball 寫住2-3人份,4個人食都夠而且好味過IKEA好多囉join會員仲有coupon送添
,仲試咗個meatball 寫住2-3人份,4個人食都夠
Meatball
明太子雞翼+薯條
TEA
2021-09-18 198 浏览
深井既特色小店CAFE 食物用心製作!用QR碼落單,跟上時代! 牛角包配半條鰻魚 配抹茶鮮奶 酸種多士配滑蛋牛油果,再加辣椒絲裝飾 飲品有TONIC加咖啡 咖啡的酸甜味與TONIC水配合後個味道好特別 有咖啡既濃香又有檸檬既酸清新 牛角包烘香配燒汁鰻魚 帶點日式既食法 鰻魚肉無骨好滑好食酸種多士好脆口配以滑溜既炒蛋加好多牛油果,呢個組合好健康!又脆又滑口感豐富平均消費$150評分8/10G/F, 92 Sham Tseng East Village, Sham Tseng
深井既特色小店CAFE 食物用心製作!
用QR碼落單,跟上時代! 牛角包配半條鰻魚 配抹茶鮮奶
酸種多士配滑蛋牛油果,再加辣椒絲裝飾
 牛角包烘香配燒汁鰻魚 帶點日式既食法 鰻魚肉無骨好滑好食
平均消費$150
評分8/10
2021-09-03 146 浏览
行到倦,到這間cafe吃下午茶。只有online menu,店員耐心介紹,有tea set,New York Cheesecake 加凍綠茶只$42,比連鎖店便宜,cake 加上士多啤梨醬花紋,很有心思。店只開到6pm,可能疫情關係?
2021-09-02
2021-08-10 207 浏览
成為July repeated guest多年,裝修後加上用QR code 落單很方便。只需用電話scan 桌上的QR code,點餐後去cashier 找數。裝修後座位更舒適,亦方便客人買外賣。咖啡非常好不在講,個香氣留在咀內不走, 我特別喜歡flat white有層次咖啡十分香。食物係真的用心制作。餐牌的選擇會轉,意大利粉吃不夠喉,原來早餐牛角包也是好吃之選!牛角包脆香,牛油果煙三文魚加醬係絕配。吃完有個好開始!
2021-08-07 146 浏览
係深井難得有一間cafe裝修完之後多咗好多嘢食選擇 又大左一直支持開👍🏻👍🏻野食價錢性格比真係幾好一個意粉$60-80蚊左右叫埋杯嘢飲 當set 一個都係一百蚊內環境又舒服 服務都好~ 重要佢地個意粉係真係好好食架最鍾意明太子蟹肉意粉 好夠味 意粉質地岩岩好今次試新野 泰式咖喱大蝦意粉問過佢 無得揀小辣 因為preset左不過都想照試下味道好特別好食👍🏻但係真係辣左d 要叫佢比水我食唔到成碟😵 個蝦係冰鮮蝦 如果用新鮮蝦會更好味!
係深井難得有一間cafe
裝修完之後多咗好多嘢食選擇 又大左
一直支持開👍🏻👍🏻
野食價錢性格比真係幾好
一個意粉$60-80蚊左右
叫埋杯嘢飲 當set 一個都係一百蚊內
環境又舒服 服務都好~
重要佢地個意粉係真係好好食架

最鍾意明太子蟹肉意粉 好夠味 意粉質地岩岩好
今次試新野 泰式咖喱大蝦意粉
問過佢 無得揀小辣 因為preset左
不過都想照試下
味道好特別好食👍🏻但係真係辣左d 要叫佢比水我
食唔到成碟😵 個蝦係冰鮮蝦 如果用新鮮蝦會更好味!
2021-07-29 137 浏览
有質素的咖啡小店,整體都唔錯,不過尚有可以改善的空間⭐️明太子蟹肉溫泉蛋意粉可能蟹肉缺貨,完全無蟹肉,明太子都唔係特別多,但意粉軟硬度非常好,配合溫泉蛋係好食⭐️西班牙辣肉腸蒜香大蝦意大利粉這款算係炒意粉類,味道幾好,都唔會太咸,唯獨辣肉腸有點太搶味,可能加多一點香草或者九層塔之類會更加好,唔使成碟粉都得番辣肉腸味. 咖啡都ok, 不過hand drip - Pour over nutty flavour 比較帶酸。而latte 加左extra shot expresso 反而幾好飲。
有質素的咖啡小店,整體都唔錯,不過尚有可以改善的空間

⭐️明太子蟹肉溫泉蛋意粉

⭐️西班牙辣肉腸蒜香大蝦意大利粉

明太子溫泉蛋蟹肉意粉
西班牙辣肉腸蒜香大蝦意大利粉
2021-07-25
明太子溫泉蛋蟹肉意粉
西班牙辣肉腸蒜香大蝦意大利粉
2021-07-24 153 浏览
在市郊一間白色精緻咖啡店。好幾次假日找不到位子。今次平日中午有位,在QR code 點菜,店員幫手講解。點了lunch set 的all day breakfast 和matcha 。等了十多分鐘才上菜,賣相很引 ,用鉄板盛滿,份量十足,吃得很滿足。凍抺茶一般。見鄰座都加點了士多啤梨蛋糕,下次tea可以試試。
2021-07-23
2021-05-04 329 浏览
食過幾次都無得輸第一次食溫泉蛋明太子意粉 + Mocha溫泉蛋剛好,做到流心意粉好有咬口 Al dente配有一塊芝士薄脆,芝士微咸香同溫泉蛋好夾,味道一流份量足夠女仔食有多Mocha 凍熱都飲落好濃朱古力,好香咖啡味第二次食雜菌鰻魚牛角包+抹茶鮮奶+芒果拿破崙估唔到個包可以有咁既組合,礙於疫情不便用手食就用刀叉食,雖然一切係會令d餡走晒出黎,但其實味道係無影響,鰻魚好爽滑又夠味,雜菌既口感其實都係分開食好d抹茶鮮奶好濃抹茶!拿破崙懷疑佢係即製!好脆!cream滑!甜度剛好!第三次忌廉雜菌意粉$73連綠茶+芒果拿破崙意粉好surprise 因為一上枱以為好乾會唔好食,邊會諗到忌廉汁意粉望落去會係無乜汁,不過食落好夠味,一啲都唔乾,再多汁只會膩,所以剛好,意粉依然係 al dente芒果拿破崙真係正,每次都要 encore !!!!!不過第二次去既時候,店內只有一客人,但每張枱都有少少污糟,抹唔乾淨揀唔到位,同職員講,佢地都即刻處理
食過幾次都無得輸

第一次
食溫泉蛋明太子意粉 + Mocha
溫泉蛋剛好,做到流心
意粉好有咬口 Al dente
配有一塊芝士薄脆,芝士微咸香同溫泉蛋好夾,味道一流
份量足夠女仔食有多
Mocha 凍熱都飲落好濃朱古力,好香咖啡味

第二次
食雜菌鰻魚牛角包+抹茶鮮奶+芒果拿破崙

抹茶鮮奶好濃抹茶!

拿破崙懷疑佢係即製!好脆!cream滑!甜度剛好!

第三次
忌廉雜菌意粉$73連綠茶+芒果拿破崙
芒果拿破崙真係正,每次都要 encore !!!!!

2021-05-03
  • 芒果拿破崙