2022-11-13 39 浏览
Cafe位於深井,在悠閒假日可以遠離市區嚟呢度,交通非常方便快捷。附近有山⛰️又有海🌉,Cafe裝修新潮簡約,為深井呢個區域帶來一點活力🎭🎭All day breakfast($116)食物種類好多,有新鮮沙律菜🥗,焗薯角,大啡菇,煙肉,蕃茄仔🍅,酸種多士,黑松露炒滑蛋,牛仔腸,淨係個擺盤都覺得吸引好靚🤭🤭,而且味道仲好好食添香蒜白酒蜆肉意粉($77)有非常香濃嘅白酒汁味,蜆肉有好多粒擺盤一流,意粉味道香濃Creamy有咬口,廚師做得好有水準👍👍手沖咖啡☕️($50)呢個用左巴西堅果沖出嚟的咖啡,味道香濃,帶一點微酸的口感,咖啡味道應當如此,品嘗咖啡就是一段很舒服的放鬆時間😌

All day breakfast($116)

香蒜白酒蜆肉意粉($77)

手沖咖啡☕️($50)
今日平日無咩嘢做,所以嚟咗深井呢間cafe食午餐。雖然呢間係一間小店,但食物質素都好好,而且服務員好有禮貌❤️..✅ 七月早餐套餐☀️ $98呢個all day breakfast好滿意☺️點解呢?因為佢唔似大多數嘅all day breakfast係跟腸仔同煙肉,而係有沙律菜、西班牙黑豚火腿片、牛油粟米粒、炒蛋,同法式烤焗薯塊😋成個餐食完都唔會覺得油膩!我最鍾意係焗薯塊,好香口。我仲加咗$15配bagel🥯我覺得cp值都好高。佢嘅bagel外皮脆脆地,但入面就鬆軟~而且唔細舊..✅番茄海蝦意粉🍝 $88呢碟意粉首先要讚佢嘅份量,估唔到雖然係cafe,但都好大份🤩味道都好好。佢個醬汁調味調得好好,主要有橄欖同番茄🍅意粉嘅煙靭度係我嘅口味🥰..✅朱古力奶🍫🥛 $40呢個飲品除左賣相吸引,味道都💯。口感好豐富,朱古力同牛奶味都好出😋..✅西西里檸檬咖啡☕️🍋 $45今次係我第一次飲,估唔到原來檸檬同咖啡咁夾。下次會再encore。..呢間cafe我好滿意🌟下次會再嚟食佢嘅all day breakfast 而且試下加其他配料。呢到嘅環境好舒服,好適合想靜靜地做嘢嘅你地~
✅ 七月早餐套餐☀️ $98

番茄海蝦意粉
朱古力奶
  • All Day Breakfast
2022-11-04 195 浏览
深井必去Cafe(❍ᴥ❍ʋ)JANEJEN心聲(❍ᴥ❍ʋ)♧︎☘︎︎♧︎☘︎︎♧︎☘︎︎♧︎☘︎︎♧︎☘︎︎♧︎☘︎︎♧︎☘︎︎♧︎☘︎︎♧︎元朗妹妹🧍‍♀️好有禮貌、真誠地學習手沖咖啡☕️每一個沖調步驟所需的時間、溫度、份量都計算過📝沖出來自然感受到那份用心📕☺️必定要回頭,再品嚐餐廳內每一位的用心製作及享受舒適的環境😛👍 #hongkongers♧︎☘︎︎♧︎☘︎︎♧︎☘︎︎♧︎☘︎︎♧︎☘︎︎♧︎☘︎︎♧︎☘︎︎♧︎☘︎︎♧︎≡≡≡≡≡≡≡ 🍹𝘿𝙧𝙞𝙣𝙠𝙨 🍹 ≡≡≡≡≡≡≡≡☘︎︎ ☘︎︎ 椰汁咖啡☕️ $45👍➪ 喜歡椰汁的必試!椰汁味重,配上奶蓋,更是有特色!奶蓋一直吃到底,人生的一大享受😎☘︎︎ ☘︎︎ 西西里檸檬咖啡☕️$45👍➪ 好清新!Sparkling coffee☕️ + 檸檬嘅酸甜味,梳打檸檬咖啡,好開胃😍≡≡≡≡≡🍝 𝙈𝙖𝙞𝙣 𝘾𝙤𝙪𝙧𝙨𝙚𝙨🍝 ≡≡≡≡≡☘︎︎ ☘︎︎ 叼草煙三文魚酸忌廉酸種吐司$58🍞👍👍➪ 我同友人一吃,便同時間大讚酸種吐司🍞口感和味道👍口感煙韌帶點結實口感恰好,烘出來脆身可口。加上大量薄切鮮味煙三文魚、配上一點爽脆蔬菜🥬洋蔥🧅,實在是享受😎☘︎︎ ☘︎︎ 卡邦尼意粉🍝$74➪ 原本想叫櫻花蝦那一道意粉🍝 店員應該誤會咗😂😝 卡邦尼意粉總是覺得在家也能輕鬆做😂 但也不錯的😉 粒
深井必去Cafe

(❍ᴥ❍ʋ)JANEJEN心聲(❍ᴥ❍ʋ)

≡≡≡≡≡≡≡ 🍹𝘿𝙧𝙞𝙣𝙠𝙨 🍹 ≡≡≡≡≡≡≡≡

☘︎︎ ☘︎︎ 椰汁咖啡☕️ $45👍

☘︎︎ ☘︎︎ 西西里檸檬咖啡☕️$45👍

≡≡≡≡≡🍝 𝙈𝙖𝙞𝙣 𝘾𝙤𝙪𝙧𝙨𝙚𝙨🍝 ≡≡≡≡≡

☘︎︎ ☘︎︎ 叼草煙三文魚酸忌廉酸種吐司$58🍞👍👍
➪ 我同友人一吃,便同時間大讚酸種吐司🍞口感和味道👍

☘︎︎ ☘︎︎ 卡邦尼意粉🍝$74
➪ 原本想叫櫻花蝦那一道意粉🍝 店員應該誤會咗😂😝
卡邦尼意粉總是覺得在家也能輕鬆做😂 但也不錯的😉 粒粒正方體煙肉、配上一條長乾(Ham?),卡邦尼汁鹹度和濃稠度剛剛好👍

≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡

💰價格參考💰
Total $222 = 人均$111

🔄回頭度🔄
♥︎♥︎♥︎♥︎♡︎

• 西西里檸檬咖啡
  • 椰汁咖啡
2022-11-04 25 浏览
每次嚟到都覺得好relax啲嘢又好食 咖啡又好飲今次真係order 咗最愛嘅all day breakfast 非常豐富 仲好高質每一樣野都好好味😋加咗牛油果🥑 飽到不得了咖啡要咗Hazelnut Mocha今日美中不足係隔離檯嘈到爆炸帶著headphone都阻止唔到個噪音如果啲人可以自律少少唔好影響到人會更佳員工好有禮貌又有笑容😊
每次嚟到都覺得好relax

帶著headphone都阻止唔到個噪音
如果啲人可以自律少少唔好影響到人會更佳
員工好有禮貌又有笑容😊
2022-11-04
$178 (早餐)
  • All Day Breakfast
2022-10-26 26 浏览
今次下午茶輕食可配飲品。擇了三文魚酸種吐司,配Iced Green Tea Latte。昨晚才在酒店吃過自助餐有煙三文魚,有些猶疑再吃。吃下第一口,三文魚鮮味,油香,柔軟湧來,好過酒店自助餐質素,多士既脆口又有柔軟咬口。至於Green Tea Latte, 可能調配轉了,比之前滑,無咁粉,不過糖醬在底,未搞好飲底好甜。
2022-10-26
2022-10-25 22 浏览
今日同阿姨郊遊打卡📸遊山玩水前要補充下體力先💪🏻位於深井嘅July Coffee & Co. 環境簡潔舒適食物飲品都係用心製作❤️店員溫文有禮✨慢煮椒麻雞腿排配藜麥飯慢煮雞腿排肉質細嫩,咬落好juicy😋溫泉蛋好有動感🤣處理得恰到好處藜麥飯下面有一層嘅番薯泥,令口感更豐富✨香蒜白酒蜆肉意粉香氣撲鼻,蒜香🧄好惹味🤤意粉口感彈牙,有嚼口蜆肉有鮮甜味,擺盤見心思✨西西里檸檬咖啡用自家制嘅檸檬糖水配espresso充滿檸檬香氣,咖啡味道好清新✨白蘭花烏龍茶金黃茶色,柔滑芳香兩份主食被清碟🤫可以飲多幾杯茶消消滯🤭
今日同阿姨郊遊打卡📸
遊山玩水前要補充下體力先💪🏻

位於深井嘅July Coffee & Co. 環境簡潔舒適
食物飲品都係用心製作❤️店員溫文有禮

✨慢煮椒麻雞腿排配藜麥飯
慢煮雞腿排肉質細嫩,咬落好juicy😋
溫泉蛋好有動感🤣處理得恰到好處
藜麥飯下面有一層嘅番薯泥,令口感更豐富

✨香蒜白酒蜆肉意粉
香氣撲鼻,蒜香🧄好惹味🤤
意粉口感彈牙,有嚼口
蜆肉有鮮甜味,擺盤見心思

✨西西里檸檬咖啡
用自家制嘅檸檬糖水配espresso
充滿檸檬香氣,咖啡味道好清新

✨白蘭花烏龍茶
金黃茶色,柔滑芳香
兩份主食被清碟🤫
可以飲多幾杯茶消消滯🤭
2022-10-22 26 浏览
今天早上去了一趟日系小旅行.ᐟ‪‪.ᐟ ( ⁎ᵕᴗᵕ⁎ )❤︎ 去了一家叫July的純白色cafe July正正是我生日的月份呢(對 我是七月寶寶)吃完超級豐富的Brunch感覺很幸福~我還看到超級可愛的小狗~瞬間戀愛了🥰🥰🥰🥰我們點了兩杯咖啡☕️ 朱古力咖啡的拉花很漂亮~咖啡師特調的西西里檸檬咖啡很清新 用上自家制檸檬糖水和espresso充滿檸檬香氣 好像cocktail一樣在秋夏之間喝正好感到非常清爽.ᐟ‪‪.ᐟ我們還點了All Day Breakfast有香烤啡菇 雙煙肉 雙牛仔腸 油封車厘茄 迷你烤薯吐司 雜菜沙律貝果超級煙韌 裡面軟軟的 口感很好炒蛋可以選擇櫻花蝦和黑松露口味個人覺得黑松露比較香呢~最後的甜點也做得非常出色紅莓夏洛特用了雜莓點綴 賣相超級精美口感creamy 味道酸酸甜甜的 很開胃紅絲絨蛋糕的外觀超有層次感底部是紅色海綿蛋糕 奶油芝士作夾心表面灑上少許朱古力屑作裝飾味道偏cheesy 不會太甜-✿-/ 環境 Environment / Cafe用上純白色裝修 主要走文青路線門口用了落地大玻璃透入自然光線 非常開揚.ᐟ‪‪.ᐟ ☀︎/ 服務 Service /餐廳
去了一家叫July的純白色cafe
July正正是我生日的月份呢(對 我是七月寶寶)

吃完超級豐富的Brunch感覺很幸福~
我還看到超級可愛的小狗~瞬間戀愛了🥰🥰🥰🥰
我們點了兩杯咖啡☕️
朱古力咖啡的拉花很漂亮~
咖啡師特調的西西里檸檬咖啡很清新

有香烤啡菇 雙煙肉 雙牛仔腸
油封車厘茄 迷你烤薯吐司 雜菜沙律
貝果超級煙韌 裡面軟軟的 口感很好
炒蛋可以選擇櫻花蝦和黑松露口味
個人覺得黑松露比較香呢~

最後的甜點也做得非常出色

喜歡這家餐廳記得bookmark喔~🔖

July Coffee
深井深井村92號地舖

2022-10-16 256 浏览
星期六晨早起床清新開朗,去左深井嘆個靚早餐,見到依個July Coffee即管試吓。小店採用的是手機自助下單,幾方便!♥️All Day Breakfast份量很豐富,有大啡菇、煙肉、牛仔腸、黑松露炒蛋、車厘茄、烤薯、牛角包及雜菜沙律。大啡菇厚切多汁、煙肉、牛仔腸脆脆乾身、黑松露炒蛋細嫩幼滑,好好味!車厘菇新鮮而Juicy。值得一讚既是牛角包有驚喜、有層次,味道帶有濃濃的奶油味!超美味。♥️香蒜白酒蜆肉意粉小店很用心,賣相一流,很用心擺盤。濃濃既蒜味飄出來~白酒清啖調味,蜆肉圍碟而上,蜆肉份量很多;意粉乾爽而炒,入口幼滑掛上蒜味;很好既飽吐感,滋味極了。♥️西西里檸檬咖啡今日第一次飲便愛上了☺️前味是甜甜酸酸平日均的檸檬味、後是帶點有氣感覺的梳打、最後原來是齋啡的味道。我所講既係一瞬間既味道,整體味道很新鮮、刺激,再加上冰冷的溫度,就像凍檸樂加上少許苦澀味,感覺很清爽、真的很棒。♥️朱古力咖啡賣相很精緻,有心的拉花,賣相已令人感到興奮。味道是甜甜既朱古力🍫,配上香濃既咖啡,入口幼滑,很溫暖喔!

♥️All Day Breakfast

早餐
牛角包
朱古力咖啡
  • All  day  breakfast
深井除咗食燒鵝,Cafe都好高質!July 純白色Cafe提供自家製作嘅咖啡同食品🍽🥥椰汁咖啡 $45☕️ 表面有層厚厚嘅椰奶奶蓋,味道鹹鹹哋帶的椰汁味,底部喺椰子汁+espresso😆 成杯都好好味,飲完仲想再飲!好鐘意呢杯嘅感覺❤️有機會再嚟就encore😆店主話呢杯香港比較少見~🍋西西里檸檬咖啡 $45☕️飲落酸酸甜甜,檸檬味好開胃,裡面啲expresso一啲都唔苦,飲落好似tonic咁😜🍱All Day Breakfast $116超豐富喔有香烤啡菇🍄雙煙肉🥓雙牛仔腸🌭炒蛋🍳油封車厘茄🍅迷你烤薯仔🥔酸種吐司🥐雜菜沙律🥗 麵包可選吐司/牛角包~一整碟都好香,最鐘意當中嘅油封車厘茄,食落喺甜咖!啡菇烤得香噴噴~🍝醬油漬三文魚子櫻花蝦明太子意粉 $77明太子醬🍤醬油漬三文魚子 櫻花蝦 蒜片🧄迷你紫蘇 意粉份量豐富,醬汁都幾多,意粉掛滿明太子醬汁😍食菇好juicy 😆仲有粒粒三文魚子😋 呢個意粉真喺唔錯!

🥥椰汁咖啡 $45

明太子醬🍤醬油漬三文魚子 櫻花蝦 蒜片🧄迷你紫蘇

午餐
椰汁咖啡
2022-10-13 33 浏览
今日去左深井,見到呢間cafe 簡潔既裝修,座位舒適,所以入去飲下咖啡食下野chill下😋🌟 香蒜白酒蜆肉意粉($77)擺盤好靚,好整齊,蜆肉新鮮,無沙,好香既蒜蓉味道,意粉唔會太軟身,熟既程度岩岩好👍🏻食落唔會好咸,好油膩,調味做得好好😋🌟 慢煮椒麻雞腿排配藜麥飯·溫泉蛋 ($108)雞腿煮得好入味,麻香味濃,食落唔會太辣,配上蕃薯🍠,甜甜地可以中和返麻辣既味道,加上用藜麥飯,好健康,而且有溫泉蛋,配上飯食唔會覺得好乾,調味亦都唔錯,唔會好咸👍🏻👍🏻🌟 白蘭花烏龍茶 x 西西里檸檬咖啡 ($44 x $45)白蘭花既優香配上烏龍茶既芳香,有好香既花味,飲落清新😋咖啡加上自家制既檸檬糖水,配上espresso,味道好夾,而且飲落有好香既檸檬味道,但唔會蓋過咖啡既香味😋

🌟 香蒜白酒蜆肉意粉($77)

食落唔會好咸,好油膩,調味做得好好😋
香蒜白酒蜆肉意粉

🌟 慢煮椒麻雞腿排配藜麥飯·溫泉蛋 ($108)

慢煮椒麻雞腿排配藜麥飯·溫泉蛋

白蘭花既優香配上烏龍茶既芳香,有好香既花味,飲落清新😋
白蘭花烏龍茶

2022-10-07
慢煮椒麻雞腿排配藜麥飯·溫泉蛋
白蘭花烏龍茶
2022-10-11 20 浏览
平時住元朗都已經食到好悶所以成日都搵唔同餐廳食嘢但有時又懶得出九龍😹但幾個月前俾我無意發現左呢間cafe☺️之後就變咗常客😹平時放假起身都一定要去飲咖啡☕️順便食個少少野🧡點解咁鍾意呢度係因為可以遠離繁囂亦唔係而家普遍見到嘅打卡Cafe🫠👍🏼靜靜地坐下睇吓書都係一個好地方🥰最鍾意呢度嘅其中一杯咖啡就係西西里檸檬咖啡唔係度度都有得飲😹而且味道配合得好好 有少少氣令人人一啖又想飲一啖尤其是星期一至五已經飲white coffee放假就唔好再飲有奶啦😆另外佢哋嘅甜品都係自家製唔係工場貨🥰我最鍾意係佢哋嘅檸檬撻而且佢哋都係pet-friendly,寵物可以坐室內所以大家如果帶寵物 記得要保持地方清潔 同埋唔好影響到人哋🙆🏽‍♀️咁就唔會又少一間pet friendly餐廳
平時住元朗都已經食到好悶

尤其是星期一至五已經飲white coffee
放假就唔好再飲有奶啦😆

另外佢哋嘅甜品都係自家製
唔係工場貨🥰我最鍾意係佢哋嘅檸檬撻

而且佢哋都係pet-friendly,寵物可以坐室內
2022-10-11 14 浏览
🍃深井裏的小清新Cafe🍃-🍳All day breakfast ($108) 🥚炒蛋同麵包都可以自由配搭🥯今次揀咗Bagel 🥯同黑松露炒蛋🍳足料好味👍🏻-🐥雞扒配藜麥飯($98) 💯推介👍🏻雞扒嫩🐥藜麥飯中間夾住蕃薯🍠口感豐富得來仲係健康之選💪🏻-🥥Coconut coffee ($45) Americano 配上Coconut cream🥥 唔算太甜🍬口感幾Rich ☕️-📍July Coffee & Co. (深井)深井深井村92號地舖-#hkfoodie #hkfoodblogger #荃灣美食 #深井美食 #widefacefoodie_food
🍃深井裏的小清新Cafe🍃
🍳All day breakfast ($108)
🐥雞扒配藜麥飯($98)
🥥Coconut coffee ($45)
📍July Coffee & Co. (深井)
深井深井村92號地舖
2022-10-05 156 浏览
深井除咗食燒鵝之外,原來仲有間cafe都值得入黎一試,假日過黎食個靚早再出發去附近行山或者遊車河都係個好選擇。見到個All Day Breakfast 就岩哂,咩都有啲咁,第一餐有咁多選擇都幾爽。佢個All Day Breakfast 唔似出而嗰啲會配埋啲茄汁豆咁hea,首先佢有薯仔粒同埋蕃茄仔,兩樣都有煎過都幾好食,個薯仔粒細細粒一啲都唔heavy,配埋蕃茄仔好fresh既感覺。佢有得揀牛角包、bagel或者熱香餅,而我揀咗熱香餅,配埋個蜜糖好好食,佢有得揀黑松露炒蛋、櫻花蝦炒蛋同埋普通炒蛋,所以都好多選擇。佢嘅腸仔同煙肉一啲都唔Hea,出邊食嘅煙肉有半塊都係肥膏,呢度嘅煙肉得好少肥膏,仲要淨係喺邊邊度,所以係靚煙肉。腸仔係白腸,食得出係有啲水準。另外仲有大啡菇同埋沙律,沙律仲要配埋黑醋都幾新鮮。另一個餐叫左刁草煙三文魚酸忌廉酸種吐司,出色在於佢個酸種吐司,佢加咗酸忌廉落去,會令到個包冇咁乾,而且同煙三文魚都好夾,早餐食呢啲先至係Good Morning。咖啡方面叫咗Iced Latte 同埋Flat White 。Iced Latte 好香嘅咖啡同埋轉左燕麥奶個味道好濃郁。Flat

咖啡方面叫咗Iced Latte 同埋Flat White 。Iced Latte 好香嘅咖啡同埋轉左燕麥奶個味道好濃郁。Flate white 有更多的鮮奶,所以會有更多鮮奶的甜味,啱晒我呢啲鍾意奶味重既口味。

白色外型嘅咖啡店,舖頭內裝修好舒服,親切嘅員工令你落單都有種放鬆嘅感覺,一啲都唔chur,又nice,會慢慢等你揀,食物好用心,而且交足貨,我諗呢啲就係Cafe應有嘅態度,會回頭的cafe 店。
2022-10-02
$100 (早餐)
總覺得居於近海的人特別悠閒,無疑,望著大海感受微暖的陽光感覺份外舒服,懂得享受人生的人,多半也喜愛居於靠近海或望海的地方!早前,心血來潮與蝦子餅來到深井,近距離感受一下初秋的海風,眺望青馬大橋,順道找家餐廳享受一下悠閒舒適生活。最後,我們選了一家純白色簡約風的Cafe《July Coffee》。店內則以木系及淺灰作主調,感覺小清新,難怪食客門都愛悠閒地在店內享用美食。大蝦配茄汁意粉,意粉上層放了 2隻大蝦,相當有氣勢,甫上桌時,還聞到香煎大蝦的香氣,蝦肉爽脆鮮甜,搭配原粒車厘茄,酸酸甜甜的味道,結合海鮮的香,絕對迎合大眾的口味組合!另外,我們點選了一客意式雲呢拿雪糕野莓吉士窩夫,份量比想像中多,三大件的窩夫外脆內軟,透出蛋香,配上吉士醬,味道比一般搭配糖漿或忌廉的更美味,再配上士多啤梨、藍莓、香蕉等鮮果,味道更加豐富,下次再來定必 Encore!髒髒抹茶,抹茶是選用澤田園有機抹茶粉,抹茶味香氣十足而不甜膩,加上細滑奶底,絕妙的融合在一起,香濃韻味絕對能滿足抹茶控的需求。自家製檸檬梳打味道較酸,飲落清新醒神,正合悶熱天氣享用。
自家製檸檬梳打味道較酸,飲落清新醒神,正合悶熱天氣享用。
2022-09-28 105 浏览
👠平時返工日日都趕住食飯🥢掛住做嘢👩🏻‍💻放假何不放慢腳步👣好好咁同家人朋友一齊食個豐盛嘅Brunch為勞一下自己呢🥳🥳☀️All day breakfast $116🌈全日早餐一向都係好得我嘅歡心❤由其是係放假嘅時候🌹訓到自然醒之後😛可以去嘆番份豐富嘅All day breakfast🦢絕對係開始一天嘅動力呀☺️今次呢個All day breakfast賣相精緻又好食😋仲超級有誠意添😍我仲+$5轉埋食bagel🥳勁開心呢🥳🥳🥪刁草三文魚酸忌廉酸種吐司 $58🌈呢個刁草三文魚酸忌廉酸種吐司份量都唔細份😍刁草同三文魚嘅味道超夾✅中間有啲都會刁草汁🌿加埋檸檬汁一齊食🍋超正呀🥳🥳☕️Latte $36🌈今日揀咗奶味重啲啲嘅Latte🔥加埋個靚靚拉花🌼感覺好治癒呢🥳🥳☕️House blend espresso basic $41🌈加咗牛奶唔單止可以增加左呢杯House blend espresso basic嘅滑順口感😋而且加埋咖啡烘焙出嘅焦香味❤真係充滿住幸福滋味喔🥳🥳

☀️All day breakfast $116

🥪刁草三文魚酸忌廉酸種吐司 $58