2023-08-02
同朋友想搵個靜靜哋,又坐得舒服嘅地方慢慢傾計、食餐好嘅?咁土瓜灣呢間日西Fusion 餐廳就啱曬,餐廳仲用咗前米芝連法國廚師團隊,氣勢雄厚!呢度嘅Lunch Set都幾豐富,包括是日餐湯或沙律、麵包及飲品,主菜共有9款供選擇。雖然餐湯比較稀,但味道唔錯。而沙律都幾大份,仲有啲藜麥添~壓軸出場嘅係店員重點解說嘅餐廳招牌麵包:意大利芝士包配紫菜牛油,麵包食落口感比較厚實,配上紫菜牛油會令你不期然食曬成個包。✍🏻 /西班牙伊比利亞豬鞍配蜜糖芥末汁▪️價錢:HK$258▪️美味指數:♥♥♥♥♡有時覺得煮得好味嘅豬,其實好味過牛扒,而今次呢一大塊豬鞍都冇令人失望~豬鞍肉質鮮嫩多汁,有厚度,配埋我好鐘意嘅蜜糖芥未汁及薯角!✍🏻 /鯛魚卷,意大利青瓜配薑味忌廉汁▪️價錢:HK$168▪️美味指數:♥♥♥♥♡鯛魚卷有2舊,浸喺一片薑味忌廉汁中,仲有薯泥,再伴以切薄片嘅意大利青瓜,口感層次都幾豐富。朋友覺得味道偏淡,而我就幾鐘意呢種冇咁重口味嘅食物🫶🏻✨
✍🏻 /西班牙伊比利亞豬鞍配蜜糖芥末汁
▪️價錢:HK$258
▪️美味指數:♥♥♥♥♡
✍🏻 /鯛魚卷,意大利青瓜配薑味忌廉汁
▪️價錢:HK$168
▪️美味指數:♥♥♥♥♡