2020-02-24 762 浏览
俾餐牌上嘅蛋包飯吸引咗,就決定試試!我叫咗日式肉汁蛋包飯。個蛋其實一睇就知會好好味!佢炒得好滑好香,份量好多,每一口飯都可以配到蛋離食!肉汁有啲甜味,加上蛋同飯係唔錯嘅配搭。不過比較可惜係蛋底下嘅炒飯,個炒飯乾身到有啲硬。個炒飯睇顏色似係加咗醬汁去炒,入面仲有啲蘑菇,但真係食唔出佢嘅味道。個人覺得,出色嘅滑蛋同肉汁,可能配熱喇喇嘅白飯仲好味😯因為個炒蛋真係好好,所以整體都不過不失,餐廳環境同員工服務都ookk啦,但就好似唔值咁貴啦。
俾餐牌上嘅蛋包飯吸引咗,就決定試試!

日式肉汁蛋包飯
日式肉汁蛋包飯
2020-02-04 718 浏览
每次來都要至少排20-30分鐘隊因為真的太好吃了主食棒 小食也不錯 甜品還有芭菲呢這次我點了鹿兒島和牛漢堡扒配咖喱蛋包飯 ($148)LDK的咖喱蛋包飯本來就超高水準蛋又香又滑又嫩 有點牛奶味飯也有用醬汁先炒過的 粒粒分明 不會太濕咖喱是日式咖喱 很香 甜甜的 不會很辣 小朋友都能接受重頭戲來了 和牛漢堡扒超大 份量超多牛肉味很重 很濃郁 很酥~肉質非常實在 真材實料 不會過於鬆散不過有點乾 可能煮太久了 不嫩 像瘦肉可能剛好失誤 下次再來吃看看有沒有改善總括而言 是好吃的 推薦大家~
每次來都要至少排20-30分鐘隊
因為真的太好吃了
主食棒 小食也不錯 甜品還有芭菲呢

這次我點了鹿兒島和牛漢堡扒配咖喱蛋包飯 ($148)
LDK的咖喱蛋包飯本來就超高水準
蛋又香又滑又嫩 有點牛奶味
飯也有用醬汁先炒過的 粒粒分明 不會太濕
咖喱是日式咖喱 很香 甜甜的
不會很辣 小朋友都能接受

重頭戲來了 和牛漢堡扒超大 份量超多
牛肉味很重 很濃郁 很酥~
肉質非常實在 真材實料 不會過於鬆散
不過有點乾 可能煮太久了 不嫩 像瘦肉
可能剛好失誤 下次再來吃看看有沒有改善
總括而言 是好吃的 推薦大家~
  • 鹿兒島和牛漢堡扒佐咖哩蛋包飯
2020-02-01 603 浏览
呢個Ufufu三色丼性價比好高,$128可以試哂三樣野,啱哂三心兩意又為食嘅你🤤每碗份量少過平時一碗白飯,但食完好飽!呑拿魚蓉好好味,帶子同魚子都幾鮮甜,汁燒牛肉飯都唔錯👍🏻
呢個Ufufu三色丼性價比好高,
$128可以試哂三樣野,
啱哂三心兩意又為食嘅你🤤
每碗份量少過平時一碗白飯,
但食完好飽!
呑拿魚蓉好好味,
帶子同魚子都幾鮮甜,
汁燒牛肉飯都唔錯👍🏻
話說有一晚同朋友約咗係沙田新城市食晚飯,大約7:00pm到達,去到餐廳等左20-25分鐘左右就可以入去坐低啦。睇一睇Menu都有好多選擇,有選擇困難症嘅我,真係好多食物都唔知揀咩好唔知係咪我地揀唔中特別出色嘅食物,覺得食物都普普通通,麻麻地忘記咗佢個名,但係佢係粟米墨魚餅嚟,食落去好多粟米,差不多成舊都係粟米🌽呢個餃子都唔係特別好食壽喜燒湯汁偏甜,不過烏冬就淋左少少,個人喜歡質地較煙韌嘅烏冬,整體都唔錯!因為朋友唔鍾意食咖喱,所以咖喱汁另上。不過呢個咖喱飯的確唔錯!吉列豬扒都好鬆脆!應該係呢個晚飯最好食嘅菜式見到佢啲甜品好似好吸引,同朋友都各自叫咗一個心太軟芭菲。 但真係好令人失望心太軟好實,完全無流心,而有士多啤梨果肉嘅雪糕偏酸,建議大家食甜品可以叫其他款式啦!

呢個餃子都唔係特別好食

壽喜燒牛肉烏冬

吉列豚肉咖喱飯

心太軟芭菲

2019-11-23
吉列豚肉咖喱飯
2020-01-12 510 浏览
🐮🍳🍛|鹿兒島和牛漢堡扒佐咖喱蛋包飯|$148|肉質幾好,本身第一眼睇以為好乾,原來食落幾嫩同好香牛味!咖哩正,蛋煮得夠嫩滑,可惜中間個炒飯煮得有啲一舊舊,太濕太黏。.🍓🍞|草莓法式多士|$168|呢個好食!士多啤梨好甜好香!唔似平時食個啲冇士多啤梨味嘅士多啤梨( ・᷄ὢ・᷅ )個Toast係外脆內軟,中間軟嘅部份入口即融~打嘅忌廉好綿,中間被遮住咗嘅士多啤梨雪糕味道好清甜!不過食多幾啖會有啲膩,大家記得要同朋友share!
🐮🍳🍛
|鹿兒島和牛漢堡扒佐咖喱蛋包飯|$148|
鹿兒島和牛漢堡扒佐咖喱蛋包飯

肉質幾好,本身第一眼睇以為好乾,
原來食落幾嫩同好香牛味!
咖哩正,蛋煮得夠嫩滑,
可惜中間個炒飯煮得有啲一舊舊,太濕太黏。
🍓🍞
|草莓法式多士|$168|
草莓法式多士

呢個好食!士多啤梨好甜好香!
唔似平時食個啲冇士多啤梨味嘅士多啤梨( ・᷄ὢ・᷅ )
個Toast係外脆內軟,中間軟嘅部份入口即融~
打嘅忌廉好綿,中間被遮住咗嘅士多啤梨雪糕味道好清甜!
不過食多幾啖會有啲膩,大家記得要同朋友share!
鹿兒島和牛漢堡扒佐咖喱蛋包飯
草莓法式多士
  • 鹿兒島和牛漢堡扒佐咖哩蛋包飯
和好友們看戲,看戲前先吃個午餐。這間以前試過晚飯不錯,所以就選了它。🔸️和式火山燒肉漢堡燒肉就像瀑布般瀉下來😂。燒肉有點乾,不過有汁配搭提味,所以無損整體味道。🔸️雙重芝士和牛溶岩漢堡厚厚的和牛,加上芝士,香得不得了。這種芝士很拉絲,而且很香,大讚!🔸️和風博多明太子意粉意粉太淋沒口感,味道則不錯。套餐升級🔸️照燒雞肉柚子沙律🔸️自家製煙三文魚沙律🔸️餐湯🔸️招牌咖啡精緻的杯子,還配有一塊脆餅

和式火山燒肉漢堡

🔸️和式火山燒肉漢堡

雙重芝士和牛溶岩漢堡

🔸️雙重芝士和牛溶岩漢堡

和風博多明太子意粉

🔸️和風博多明太子意粉
意粉太淋沒口感,味道則不錯。

套餐升級

🔸️照燒雞肉柚子沙律

🔸️自家製煙三文魚沙律

🔸️餐湯

招牌咖啡

🔸️招牌咖啡
精緻的杯子,還配有一塊脆餅

午餐
和式火山燒肉漢堡
雙重芝士和牛溶岩漢堡
和風博多明太子意粉
招牌咖啡
2019-12-30 608 浏览
同一班朋友慶祝聖誕,有朋友推介哩間餐廳。見到好多人話咖喱好食,不過我最後揀左鹿兒島鐵板牛,再加左個焗酥皮湯同沙律,個湯非常濃味,飲完都7成飽😂,係好味嘅,仲有個牛,好厚身,口感唔錯,個汁幾甜,可以一開始加dd試下個味先。朋友叫左芝士咖喱烏冬,試左幾條!超級好食!個汁好濃,佢仲加左個飯俾大家share ,下次食一定食哩個。總括嚟講,價錢係偏貴,偶然食一次都接受到
同一班朋友慶祝聖誕,有朋友推介哩間餐廳。
總括嚟講,價錢係偏貴,偶然食一次都接受到
2019-12-14 575 浏览
📍 沙田新城市一楼 Ufufu 💰 人均100左右 对日式的食物一向没有抵抗力,看到这个蛋包饭之后和朋友果断来吃! 蛋包饭上面的滑蛋金灿灿的!让人不忍心动口呀😋咖喱酱汁🍛也非常浓郁~里面的饭是用肉汁拌好的~非常香!芝士肉汁的味道也很棒,芝士是有点弹弹的~非常可爱的口感 有一位工作人员的态度不是特别好,可能他说的话我也没太听清吧,总体来说还是不错😍
📍 沙田新城市一楼 Ufufu
💰 人均100左右

日式肉汁蛋包饭
芝士肉汁蛋包饭
日式肉汁蛋包饭
2019-11-17 1123 浏览
今日專程過黎沙田呢邊 同同學仔食飯起門口見到個menu裡面啲嘢食好好味咁好自然就走左入去我地兩個女仔叫左一個咖喱飯 有個細沙律仔同埋叫左一樣小食 要左個九州風炸雞翼 不得不提既係佢地所有上菜碗碗碟碟好靚 可能係其中一樣令到我胃口大開既原因講下佢個咖哩飯 係甜咖哩 佢調配既咖哩汁味道適中 配上炒得好嫩既滑蛋 蛋同咖喱好夾 一啖接一啖個飯好快就全部滑曬入我個肚仔 實係好開胃 好快就全個清曬 餐湯係 焗酥皮粟米湯 鬆皮好香口鬆入湯好creamy濃郁好味不過個九州風炸雞翼 入口咬落脆脆地 有雞油係雞翼裡面滲出黎 好惹味 唔知九州風味係咩味 亦都形容唔到佢貼近咩味 只知道係好味
今日專程過黎沙田呢邊 同同學仔食飯

起門口見到個menu裡面啲嘢食好好味咁

好自然就走左入去

2018-10-11
  • 九州風炸雞翼
  • 蘇皮粟米湯
  • 咖哩蛋包飯
2019-10-27 785 浏览
同朋友兩個人坐卡位,坐得都舒服。首先前菜叫咗櫻花蝦豆腐沙律伴日式胡麻汁。平時喺其他地方食都係豆腐伴胡麻汁。呢間多咗d櫻花蝦,唔單止顏色豐富左令賣相吸引d,而且仲多咗一份鮮味同口感。之後主菜叫左份Ufufu三色丼。呢種細細碗但多種類既款式真係為我地呢d為食既女仔而設!可以試多幾款,又唔怕食唔晒。第一款係帆立貝,之後係拖羅蓉,最後係燒肉。個人不嬲都偏愛拖羅蓉,所以話我偏心都好,佢冇得輸!最後飲左碗酥皮湯,飽左,所以佢既甜品賣相咁吸引都冇叫,唯有下次試。
同朋友兩個人坐卡位,坐得都舒服。

2019-10-05 1057 浏览
今日嚟咗沙田搵朋友,我唔熟呢度,諗唔到食咩佢就帶我嚟咗呢度食lunch。啱晒我口味,因為我本身就好鍾意食咖喱。Lunch Time加多$20就可以轉做combo,有沙律有飲品。食得好飽好滿足,雖然係飽但係都仲想食甜品。見到佢哋menu有好多parfait,花多眼亂之際比我見到佢哋有當造嘅日本桃parfait!即刻點!雖然$168食個雪糕好似好唔抵,但係個桃真係好juicy,原個桃淨係影相都滿分。如果可以成日食到就好喇。
2019-08-13
2019-10-02 851 浏览
是日小妹要去看畫展 當然要食返個goodgood午餐先啦~第一次黎呢間日式西餐廳食野原來係日本九州出名既cafe之一菜單款式都算多種選擇點了厚切煙肉卡邦尼意粉及蕃茄蜆肉意粉配埋set加鴨胸沙律加湯湯食物賣相幾吸引下湯湯好creamy, 濃味忌廉蕃茄意粉味道較平時食到既蕃茄味酸一點都可以蜆肉新鮮份量十足卡邦尼意粉味道超好,真係有厚切到既煙肉整體服務員都幾好 落單快手 上菜時間適中價錢物有所值可以繼續再次光顧 下次要食下其他 飲下酥皮湯沙律更加好清新
是日小妹要去看畫展
當然要食返個goodgood午餐先啦~
第一次黎呢間日式西餐廳食野
原來係日本九州出名既cafe之一
菜單款式都算多種選擇
點了厚切煙肉卡邦尼意粉及蕃茄蜆肉意粉
配埋set加鴨胸沙律加湯湯

食物賣相幾吸引下
湯湯好creamy, 濃味忌廉
蕃茄意粉味道較平時食到既蕃茄味酸一點
都可以
蜆肉新鮮份量十足
卡邦尼意粉味道超好,真係有厚切到既煙肉

整體服務員都幾好 落單快手
上菜時間適中
價錢物有所值
可以繼續再次光顧 下次要食下其他 飲下酥皮湯

沙律更加好清新
厚切煙肉卡邦尼意粉
厚切煙肉卡邦尼意粉
2019-09-15 1205 浏览
今晚同好姊妹慶祝生日一收工即刻趕入新城市廣場食飯自家制煙三文魚配大葉沙律,煙三文魚切成一粒粒易入口,唔使用到刀食到嘅沙律平時食魚生飯先食到我最鍾意嘅大葉,原來配沙律都好好食鹿兒島和牛漢堡扒配咖喱蛋包飯和牛唔算好出色,但起碼唔會好乾鞋口,配上甜甜嘅日式咖喱,味道都算唔錯。啲蛋又香又滑,加上日本珍珠米,好味不過貴左少少朋友叫咗個吉列豚肉配日式咖喱蛋包飯我覺得呢個豚肉好食過我個和牛,食落juicy又脆卜卜最後叫咗件蛋糕兩份食當生日蛋糕呢個係抹茶味忌廉芒果蛋糕,抹茶苦苦地芒果酸酸甜甜,兩個食飽個飯都仲可以清左碟蛋糕呀結論係呢到既豚肉比和牛好食蛋糕仲有好多款下次可以再黎試其他味
今晚同好姊妹慶祝生日
一收工即刻趕入新城市廣場食飯
自家製煙三文魚大葉沙律

平時食魚生飯先食到我最鍾意嘅大葉,原來配沙律都好好食

鹿兒島和牛漢堡扒佐咖哩蛋包飯

鹿兒島和牛漢堡扒配咖喱蛋包飯
吉列豚肉佐咖哩蛋包飯

朋友叫咗個吉列豚肉配日式咖喱蛋包飯
我覺得呢個豚肉好食過我個和牛,食落juicy又脆卜卜
抹茶芒果忌廉芝士蛋糕

最後叫咗件蛋糕兩份食當生日蛋糕

結論係呢到既豚肉比和牛好食
蛋糕仲有好多款下次可以再黎試其他味
自家製煙三文魚大葉沙律
吉列豚肉佐咖哩蛋包飯
抹茶芒果忌廉芝士蛋糕
2019-09-08 835 浏览
上次打風早收工,經過沙田新城市廣場見到有間日式西餐廳,但係打風原因餐廳早收,於是去咗隔離嗰間德國餐廳,心思思一直想試返間日式西餐廳,因為餐牌非常吸引,今日得有機會就過去試一試。平日夜晚7點去到唔使排隊,可以直接入座,我哋兩個人叫咗鵝肝漢堡鐵板,另外加咗個酥皮粟米湯、白飯同埋沙律&日式咖哩豬扒蛋包飯,仲有甜品芒果芭菲。. 認真好耐未食過咁好味鵝肝,入口溶化,配上似係日式嘅甜燒汁,配埋白飯真係無得輸,好好味,呢間餐廳餐牌寫明用嘅係日本新瀉米,好有米香,果然係日本米,用料的確唔錯,仲有個酥皮粟米湯都好香牛油味,粟米超甜味濃。相比之下日式咖哩蛋包飯就比下去了,蛋好滑但唔覺有蛋香,入面的飯係加左香菇黎煮,個人比較喜歡茄汁飯,豬扒炸得香脆,外脆內軟啖啖肉,反而日式咖哩感覺上係一般超市貨色。最後梗係試埋佢哋餐牌最吸睛嘅甜品啦,原本想試蜜瓜班戟,可惜蜜瓜班戟係要下午兩點至五點先有,唯有改為芒果芭菲, 芒果一般唔算好甜,忌廉香滑,中層有啲脆米,底層係芒果味嘅啫喱,我個人唔係咁鍾意佢嘅口感,所以呢個甜品都係一般,下次要試返蜜瓜班戟先得。

• 和牛漢堡扒佐法國鵝肝
2019-08-27 811 浏览
再食L.D.K今次去新城市嚟之前睇左食評見好多都寫服務麻麻 不過我之前喺德福食過真系好啱食 所以今次朋友生日都再揀返呢間我地今次又大人細路+bb一行9個頭都暈打過電話嚟原來無得訂枱咖 咁唯有早小小入嚟等位未夠7點已爆場我地仲要9個😂😂😂有一個同事我真心想讚都系佢令我想寫呢個食評 佢知道我地有bb又有細路 好快就安排左卡位枱比我地 去到bb櫈小朋友餐具咩都準備好曬 其實令我好驚喜嘅系 ☺️最後我地食蛋糕🎂佢同我地講因爲有小朋友嘅關係 佢叫左廚房再做一次餐具🍴消毒比我地呀!佢地其實好忙但系都會照顧得咁貼心 我大意無留意呢個同事叫咩名 不過呢位帶眼鏡哥哥真系好細心 👋🏻👋🏻👋🏻😉😉做得好系值得比人讚賞 謝謝妳協助食物已經排左第二😂😂都系一落枱我就叫左二份雞翼真系好好味 今次都系未試到櫻花蝦豆腐(2次都賣曬)牛肉飯真系牛肉多過飯又系比朱豬食得多過我 叫左可樂球同炸魷魚🦑 牛肉壽喜燒烏冬同蛋包飯 士多啤梨寒天我對呢間餐廳好有好感會再encore試埋其他分店😍🥳
再食L.D.K今次去新城市嚟之前睇左食評
我地今次又大人細路+bb一行9個頭都暈