餐厅: La Serre
资讯:

2021-10-14 75 浏览
今日公眾假期,去左觀塘海濱長廊行下,行到攰攰地又有啲肚餓見到呢間餐廳好似唔錯,就走左入黎試一試我地兩個人入到去,店員就安排左坐入面,好彩咋,因為出面都幾曬,如果安排我地坐入面就大鑊叫左杯$45冷壓西柚汁同$38熱既cappuccino 正常發揮,係細杯左啲,夠凍唔澀果味比較重,偏酸,喜歡果味重啲既朋友就啱晒$98炸魷魚,都鬆脆有汁既,唔會乾爭爭,但就有啲油,味道唔錯$88西班牙火腿薄餅,薄餅夠薄夠脆,火腿量都夠,但上面有火箭菜苦苦地,未必個個啱食,我個人就可以接受既😄$88香辣雞翼,佢既辣係麻辣,直頭覺得自己食緊川菜咁,辣得幾過癮,而且炸得黎都肉嫩多汁,好食👍🏻👍🏻
叫左杯$45冷壓西柚汁同$38熱既cappuccino

正常發揮,係細杯左啲,夠凍唔澀

果味比較重,偏酸,喜歡果味重啲既朋友就啱晒

2021-10-09 1806 浏览
位於觀塘海濱道90號地下一號舖的La Serre,是一間相當有情調的多國菜餐廳。當天為中秋節前夕,所以餐廳內掛上了不少七彩繽紛的中式燈籠。朋友下班後趕過來,肚子十分餓,所以點了三款小吃加兩個主菜。甜蕃薯條 Sweet Potato Fries - $68朋友頗為喜愛這款小食,即點即炸,熱騰騰。有別於用薯仔(土豆)製成的薯條,這款蕃薯條能嚐到蕃薯的甜味,頗有風味。香腸拼盤Assorted Sausage Platter - $88拼盤包括了四條外皮煎成金黃色的香腸,味道鹹香,相當Juicy,不會太過乾。而且肉味也頗為香濃。香辣雞翼Chili Chicken Wings - $88雞翼是川式風味的麻辣,吃過一隻後,嘴唇有少許辣得發麻,相當刺激。雞翼的外皮炸得頗為脆口,而裡面仍能保留肉汁。蕃茄醬大蝦意大利飯King Prawn Risotto in Tomato Sauce - $188這款Risotto味道頗為出色,味道酸酸的,相當開胃。面頭還撒了少許芝士碎,令味道更有變化。意大利飯粒軟硬適中,煙煙韌韌,還有菇粒豐口感。三隻開邊大蝦肉質彈牙,令整體錦上添花。烤美國頂級西冷扒12安士Gril

朋友下班後趕過來,肚子十分餓,所以點了三款小吃加兩個主菜。

甜蕃薯條
Sweet Potato Fries - $68

香腸拼盤

香辣雞翼
Chili Chicken Wings - $88

蕃茄醬大蝦意大利飯

烤美國頂級西冷扒12安士
Grilled US Prime Sirloin Steak 12 oz - $228
西冷整體的質素正常,不算十分突出。不過,食物也是即點即製,新鮮熱辣。配菜薯仔波波也炸得相當脆口,十分美味。

~摩卡咖啡 Iced Mocha - $48
~Mocktail - 無酒精雞尾酒
Mixed Berries Mojito - $58

筆者和朋友第二天要繼續上班,所以點了兩杯無酒精飲品。餐廳也提供不少精緻的雞尾酒 (Cocktail) 可供選擇。
2021-09-16
庆祝纪念
纪念日
  • 香辣雞翼
  • 甜蕃薯條
  • 蕃茄醬大蝦意大利飯
2021-10-07 71 浏览
環境休閑, 好適合下午 chill 下.. 有室內有室外坐位, 晚上坐室外 近海邊 有微風 不會太熱。 水果茶是煮的, 不是tea bag… 不甜, 有 heart, 好味, 推介。 💗 煙三文魚沙律 🥗 veggi 新鮮爽脆Impossible beef lasagnas 同真牛肉無分別喎, 千層粉有咬口, 勁多芝士.. 醬汁香濃。 燒春雞.. 首先配菜炸薯粒 起超級惹味, 好好食。 春雞外脆內軟, 肉質鮮嫩, 煮得入味, 份量大。 不是雞腿🍗位置都鬆軟有肉汁。

煙三文魚沙律 🥗 veggi 新鮮爽脆

Impossible beef lasagnas

燒春雞.. 首先配菜炸薯粒 起超級惹味, 好好食。
春雞外脆內軟, 肉質鮮嫩, 煮得入味, 份量大。

不是雞腿🍗位置都鬆軟有肉汁。

2021-10-05 76 浏览
觀塘海濱長廊真係好好chill!喺草地hea完一輪!轉眼已經傍晚!一轉身望到呢間咁異國風嘅餐廳即刻心心眼忍唔住被吸引咗入去即興happy hour🥂. ✨西班牙小辣椒$68的的骰骰好可愛幾盞鬼!炸咗嘅青bb小辣椒味道唔辣!只磨咗黑椒喺表面!簡單直接提起咗椒嘅鮮味!唔錯!.✨墨西哥辣肉醬配粟米片$78辣肉醬並唔係辣嘅😉內有肉碎+已煮腍嘅豆+墨西哥汁料!唔係特別驚為天人!所以Be個人覺得淨食已灑上咗芝士絲嘅咸香粟米片用嚟送酒已經好足夠!.✨炸牛肋條 $98好貼心咁切成一口大小嘅炸牛肋肉!食起上嚟好方便!肉質如果可以煮得再易咬啲會更好!單食會偏咸但係佐酒就會好匹配!.✨CHOCOLATE MILK SHAKE $88唔好以為咁普通呀!係🔞朱古力奶昔🤫🤫因為係以Baileys, Kahlua, Frangelico, Chocolate, Milk而打成!拉花好靚!飲落好creamy唔會太重酒味!朱古力味都夠!但唔飲得嘅Be飲飲吓都有啲wing wing哋🤭.✨KETAL ONE MARTINI $98呢杯係朋友嘅烈酒之選!嚟到成杯個造型即刻諗起國產零零柒嘅風度翩翩豬肉佬🍸襯埋呢度環境打卡一絕

✨西班牙小辣椒$68
✨墨西哥辣肉醬配粟米片$78
✨炸牛肋條 $98
✨CHOCOLATE MILK SHAKE $88
✨KETAL ONE MARTINI $98
呢杯係朋友嘅烈酒之選!嚟到成杯個造型即刻諗起國產零零柒嘅風度翩翩豬肉佬🍸襯埋呢度環境打卡一絕!
呢度重點係個環境氣氛啦❤️點啲輕食!摸吓杯底!享受吓慢活嘅吹水時光係幾唔錯嘅😎😎你今日chill咗未呀?!
2021-10-01 1439 浏览
今晚揸住我部倫敦的喺觀塘區六點都未夠就收工, 咁早很多人還在努力工作中, 唯有自己嘆個early dinner 吧, 上星期中秋佳節黎牛頭角海濱賞大月亮, 才發現海濱天橋底原來開咗間新餐廳, 今日就順個靚便喺度開餐餐廳設有室外或室內座位, 今日都熱熱地, 所以選擇坐室內窗邊座位, 享受冷氣之餘, 亦可以遠望落地玻璃窗外的開揚外景, 六點左右室外已坐滿系度happy hour 飲酒嘆雪茄的客人, so relaxing, 最好係狗狗友善餐廳, 可以同主人食個BRUNCH餐牌分食品及酒牌兩個, 一般西餐廳食物, 咁既嘆酒環境, 酒既選擇乘能少? 唔想諗食乜, 來個set dinner, 咁嘅環境, 價錢尚算和藹可親, 二百零三百有齊餐包、餐湯/沙律、主食、甜品飲品。時間尚早, 嘆杯冰凍生啤爽吓身心先晚飯蘑菇忌廉湯配鬆軟甜餐包忌廉蘑菇湯好濃, 蘑菇分兩個層次, 一個層次係打得很幼滑做湯底, 另一個層次係打到有點粗粒嘅感覺, 有點咬口, 蘑菇湯香濃得黎帶點嘅蘑菇粒既爽脆, 天然美味。蕃茄醬西班牙紅蝦意大利幼麵 ($298)喜出望外, 估唔到有兩隻大大隻紅艷矜貴的西班牙野生紅蝦, 西班牙野生紅蝦

時間尚早, 嘆杯冰凍生啤爽吓身心先晚飯

蘑菇忌廉湯配鬆軟甜餐包

蕃茄醬西班牙紅蝦意大利幼麵 ($298)
喜出望外, 估唔到有兩隻大大隻紅艷矜貴的西班牙野生紅蝦, 西班牙野生紅蝦外形呈鮮紅色, 矜貴在蝦膏香濃且多, 蝦肉鮮甜微彈, 鮮甜度比一般海蝦強很多倍, 解凍後即成刺身級野生海蝦, 近幾年很受廚師及食客歡迎。

LaSerre 處理紅蝦嘅方法係略略燒香, 蝦肉則火炙過,  令蝦肉入口有bbq 香氣。

西班牙紅蝦特式之其一,  很多甘香蝦膏。

紅蝦呈半熟半生狀態, 蝦肉中間呈透明色, 好似食緊刺身咁, 蝦肉很鮮甜, 而意大利幼麵絕對係我杯茶, 麵條彈牙帶點硬身, 沾滿了爆香以蒜片、蘑菇、蕃茄及冬菇煮成的番茄醬,  超好味, 蕃茄醬應該不是現成貨, 帶點新鮮蕃茄清酸香口, 成碟意粉嘅靈魂所在。

是日甜品 : 蘋果批

餡料的粒粒蘋果肉, 帶點肉桂嘅香, 仲保留了少少蘋果本身的爽口, 蘋果批甜度適中, 香甜而不膩, 不錯。

嘆埋杯香濃咖啡, 滿足而自得其樂的晚飯, 個人都幾享受METIME 時間, 充電一流。

食完可以行出觀塘海賓散散步。
2021-10-01 93 浏览
去咗觀塘海濱長廊嗰頭散步,突然間見到有間餐廳,俾佢嘅燈飾同埋風格吸引咗!直接行咗入去食dinner,見到是日晚餐有個燒春雞一於試試佢,加個蕃茄大蝦意大利飯~••蕃茄大蝦意大利粉番茄醬好濃郁,啲蝦好大隻好有肉👍🏻👍🏻同埋食落口有淡淡的酒香調味,幾特別👻•••慢煮燒春雞一上菜有驚喜!原隻燒春雞表皮都燒得靚,加上薯仔粒既配搭~睇落都唔錯!於是心諗究竟呢隻雞入面得唔得㗎🤣因為慢煮燒春雞其實係好有難度嘅菜式~點知真係好好食😱😱😱😱😱我好少可讚一隻燒春雞😂😂😂入面嘅肉質唔粗糙,好juicy!

蕃茄大蝦意大利粉
番茄醬好濃郁,啲蝦好大隻好有肉👍🏻👍🏻
同埋食落口有淡淡的酒香調味,幾特別👻

慢煮燒春雞
2021-09-28 134 浏览
Booked via Openrice in May for a birthday celebration with a good friend.  We had some expectations since it was a well anticipated gathering from both of us as we have not met for quite some time.The day finally arrived. Busy as usual during daytime - She had a rough day at work and I had a rough day a work too and thus we were looking to chill, have some wonderful food and chat.Well.  Wine was good.Starter was fine.  Food was fine.  We both had steak and they were cooked according to our reque

Well.
Wine was good.
Starter was fine.
Food was fine.
We both had steak and they were cooked according to our requests (medium rare for both of us).
Toilet was relatively clean.
Everything was kinda fine.

Except one thing - their service.
I feel sad that a restaurant with wonderful views and good food shall be let down by its poor service.

If you ask me, would I come back to this restaurant because of its food?
The answer is a definite YES.

If you ask me, would I come back to this restaurant because of its environment?
The answer is also a definite YES.

But if you ask me, would I come back to this restaurant because of its service?
Sorry, the answer is a definite NO.

What a pity.

Oh yes and one more thing - I used one of the virtual bank credit cards to settle the bill (because of its offers).  The waiter took the card to process, a while later, he came back with a toneless “your card isn't working, sir” - right in front of my friend. I was pretty embarrassed but had no choice. Thus I shrugged, smiled awkwardly and took out another card for the payment.

(Turned out there was technical issues with that bank, based in an email I received hours later)

I understand there was nothing the waiter could do, and it wasn’t his fault that the virtual bank chose that particular time to have technical difficulties. I just wished, as a normal customer’s fair expectation, he could have applied a bit more empathy or used a sense humour in handling the situation.

What a pity.
2021-06-18
庆祝纪念
生日
  • beef steak
  • wine
2021-09-24 78 浏览
La Serre觀塘海濱道90號地下1號舖嚟咗觀塘海濱呢度賞月,同朋友book咗附近呢間西餐廳,環境好靚,感覺好Chill呀,我哋都唔算太肚餓,所以就叫一個set dinner同埋一個主菜大家share食煙三文魚牛油果沙律🥗兩片大大塊嘅煙三文魚,配上半個牛油果,份量十足,仲有啲烤好嘅車厘茄配上油醋沙律,非常開胃烤美國頂級紅屋牛扒18oz牛扒非常大塊,我哋叫咗五成熟,熟到啱啱好,肉質鮮嫩,而且非常多肉汁,配埋啱啱炸好嘅薯菜食,夠晒飽肚烤澳洲羊T骨扒三塊羊T扒,都係揀咗五成,佢嘅肉質比牛扒更加軟稔易入口,帶有少少香羊羶味,係接受到嗰種,幾正芒果芝士餅是日甜品係芒果芝士餅,藍妹芝士餅就食得多,芒果真係少見,個芝士味好香濃,配埋芒果粒竟然咁夾,兩個人share食一個就啱啱好唔會太heavy啦
La Serre
觀塘海濱道90號地下1號舖

煙三文魚牛油果沙律🥗

烤美國頂級紅屋牛扒18oz

烤澳洲羊T骨扒

芒果芝士餅

2021-09-24 81 浏览
諗住欣賞月亮嘅風采🤭 可惜月亮漂走了😅唯有食下嘢坐低欣賞下風景,就係月亮附近有間玻璃屋係餐廳嚟㗎 , 望落去好精緻好靚,咁入去坐低食啲嘢啦😂我哋揀咗個落地玻璃窗口位好靚個view好舒服帶住小朋友咁梗係食啲小朋友鍾意食嘢啦😁叫咗個西班牙火腿薄餅、香甜薯條、香腸拼盤跟住咗兩杯特飲一杯朱古力奶同Mixed Berries Mojito西班牙火腿薄餅可以分咗四塊,每塊都有好大塊嘅西班牙火腿㗎😁😁 西班牙火腿唔係乾爭爭嘅有少少濕潤嘅感覺😋好juicy嗰種感覺,雖然薄薄地,而啲芝士超多,Pizza上面嘅沙律菜全部都好新鮮好好味呀👍👍香甜薯條woo原來全部都係用番薯做嘅薯條好健康👍炸到脆卜卜但係又冇油㗎喎💯所以小朋友食得好多呀♥️香腸拼盤有四條香腸,條條都唔同味道,而條條都一樣咁多汁👍最多汁嗰條呢就係啡色呢一條啦😁😁咬落去呢啲汁全部必出嚟㗎👍同埋食完都真係幾飽㗎喎😅😅朱古力奶昔你睇下幾大杯😁😁 攪勻佢唔係好似好飲喎♥️Mixed Berries Mojito 就全部都係雜莓嚟嘅有藍莓同埋士多啤梨有啲薄荷葉有啲青檸,飲落去有種薄荷味好清新,有少少藍莓味同士多啤梨味,而且啲藍莓同埋士多啤梨仲可以食添😋😋呢杯
諗住欣賞月亮嘅風采🤭 可惜月亮漂走了😅

朱古力奶昔你睇下幾大杯😁😁 攪勻佢唔係好似好飲喎♥️

Mixed Berries Mojito 就全部都係雜莓嚟嘅有藍莓同埋士多啤梨有啲薄荷葉有啲青檸,飲落去有種薄荷味好清新,有少少藍莓味同士多啤梨味,而且啲藍莓同埋士多啤梨仲可以食添😋😋呢杯好正好好飲👍👍

走嘅時候好多人呀😁坐喺戶外嗰度又可以帶狗仔同埋有可以同啲朋友吹下水👍仲可以食煙㖭呀🤫幾好嘅享受喎又望住個海

#katkatfoodies

今天和朋友難得來到觀塘海濱長廊散步談心,碰巧是happy hour,於是我們超有興致地隨意挑了一間最近的餐廳。🌤-這間玻璃小屋西餐廳鄰近觀塘海濱長廊🌊,雖然與海旁風景有著一條行人街道之隔,但是在陽光底下景致開揚,環境寫意,超有空間感。☀️☀️☀️ 日落時分可以遠眺美麗的夕陽!🌇 晚上前去這裡更會化身變成有情調的多國菜扒房,別有一番風味~ 🌃🔸3 Course Set Dinner $298▫️Smoked Salmon & Avocado Salad 🥑🥗▫️Linguine w/ Red Prawn in Tomato Sauce▫️Daily Dessert▫️Coffee or Tea-餐包有小圓包🍞和風乾番茄乳酪麵包🍅,上菜時仍然是暖暖的,麵包香味撲鼻而來,讓人食慾大增!煙三文魚·牛油果沙律🥗 用了黑醋調味,味道十分開胃,份量充足,有一大片煙三文魚、半隻牛油果和沙律菜,是一道十分colourful的前菜~ 蕃茄醬西班牙紅蝦意大利麵🍝 足足有兩隻超級大隻的西班牙紅蝦🇪🇸🦐🦐,預先拆殼的蝦肉彈牙,蝦膏濃郁,番茄醬汁豐富,乾芝士條伴著扁意粉非常好吃!╮ ( ̄ 3 ̄) ╭推介程度:🐰🐰🐰🐰/5🔸Gr

🔸3 Course Set Dinner $298
▫️Daily Dessert
▫️Coffee or Tea

推介程度:🐰🐰🐰🐰/5

🔸Grilled Austrian Lamb T-Bone Steak $188
烤澳洲羊T骨扒🐑肉味濃郁多汁,羊扒的羶味亦恰到好處,羊肉肥瘦適中,吃時不會太肥膩,卻有一陣若隱若現的脂香。紅酒汁🍷 令羊扒吃起來濃味而不羶,味道層次更為豐富 。薯菜份量十足,薯角烤得十分香口焦脆,唯薯皮有點帶韌。沙律菜同樣以黑醋調味,十分開胃(*¯︶¯*)
推介程度:🐰🐰🐰🐰/5

La Serre
觀塘海濱道90號地下1號舖
•蘋果蓉斧頭豬扒 配炸薯粒豬肉夠肥夠juicy😄,🍎🍏伴有嘅蘋果蓉甜甜的,帶蘋果香,又夾又清新😚•碳燒牡丹蝦蕃茄芝士意粉撲鼻而來的碳燒香,👃🦐🦐令不會過煮嘅牡丹蝦分外加分。🧀大量的芝士碎及茄味濃郁嘅意大利粉,🍅唔覺意就食晒 ps 甜度較高•Mixed berries cocktail•Strawberry lemon rum cocktail 🍹🍸兩杯cocktail都唔會太甜👍而且因為有berries 易入口非常適合女仔•芒果芝士蛋糕(跟餐)🍰比較偏硬身嘅芝士蛋糕 忌廉芝士味濃烈 整體唔會太甜 同埋芒果味會唔會好假•三文魚牛油果沙律(跟餐)已跟餐沙律來講 都幾大份 煙三文魚嘅質素都幾好
•蘋果蓉斧頭豬扒 配炸薯粒

比較偏硬身嘅芝士蛋糕
忌廉芝士味濃烈
整體唔會太甜
同埋芒果味會唔會好假

•三文魚牛油果沙律(跟餐)
已跟餐沙律來講 都幾大份 煙三文魚嘅質素都幾好
2021-09-19 78 浏览
呢度既室外座位都幾多, 不過大家可以訂位時候講定就一定有得坐啦👍🏽 就算坐室內都唔錯錯嫁, 因為成間餐廳都係用落地大玻璃, 所以透光度好高, 朝早黎應該會幾好feel😍Nachos 🍅($78)莫名地愛上nachos 既我當然要叫返個黎做前菜啦😎 呢度既Nachos 係用原味配上芝士紅腰豆肉醬, 拎黎配酒簡直係一流🤩Ham Pizza 🍕($88)呢款Pizza 係前菜類, 所以份量唔多, 細細個切開左四份🔪 餅底薄薄, 配上一層薄薄既茄汁, 一大片Parma Ham 同沙律菜, 食落剛剛好, 完全唔油膩🤓Lasagna 🍝($168)同普通既千層麵唔同, 就係用左新豬肉代替左真正既豬肉, 千層麵薄薄的夠咬口, 配上濃濃既茄醬, 食落同平日果啲冇分別, 而且仲要勁好食, 食素既朋友都食得👍🏽Pork Collar 🐖($188)呢塊豬肉質幾嫩, 味道普通左啲☹️ 不過啲薯粒又整得幾好食wor , 脆卜卜😙呢度其實幾好feel, 之前黎過呢度happy hour 好chill , 食物質素整體唔差, 不過如果坐出面既話叫Staff要俾少少耐性🤣

Nachos 🍅($78)

Ham Pizza 🍕($88)

Lasagna 🍝($168)

Pork Collar 🐖($188)

2021-08-28
2021-09-17 345 浏览
疫情前係海濱經常跑步🏃🏻‍♀️必經呢間落地大玻璃CAFÉ,間唔時打曬蛇餅😗今日趁閒日終於去試下呢間餐廳,本想坐出面可以吹下海風,但天氣實在太熱了🥵還是乖乖在冷氣下嘆美食+靚景,可能臨近中秋,店內裝飾好有中秋氣氛🏮同朋友斟酌左一下,試下呢度的小食😋。🐣香辣雞翼 Chili Chicken Wings 雞翼炸至香脆😍一上台已經FEEL到熱辣辣的, 仲見到啲煙係上面飄過,齋睇賣相已經相當吸引,雞翼外皮再撒上大量炸蒜。味道方面更加令我意外,咬開香脆外皮,雞油鎖在肉中,一啲都唔會油膩。同時香辣雞翼另一大賣點,麻辣香味充足,非常惹味,香辣雞翼,呢度的雞翼必試‼️。🍟芝士煙肉薯條Fries w/Cheese & Bacon 芝士煙肉薯條份量十足,芝士控必點🧀每一啖都會食到濃濃芝士醬,唔需要點茄汁都好夠味🤤 。🐙炸魷魚 Fried Calamari 炸魷魚絕對係一款超級邪惡的食物,因為佢香得嚟又酥軟,唔會炸到over曬,但又唔絕唔可以食太多嘅食物🙊一份4隻,份量剛剛好。🥤Daily Fruit Tea 是日水果茶---凍熱情果茶 order左凍熱情果茶,熱情果味豐富,茶底不會太澀,酸酸maymay很開胃!

🐙炸魷魚 Fried Calamari

order左凍熱情果茶,熱情果味豐富,茶底不會太澀,酸酸maymay很開胃!熱情果黑籽有助消化、鎮定神經、促進睡眠😴改善情緒緊張😌

🥤Iced Cappuccino 凍泡沫咖啡
泡沫打得夠滑,咖啡夠香濃
🐙炸魷魚 Fried Calamari
2021-09-15
下午茶
2021-09-17 1205 浏览
La Serre 位處觀塘海濱附近,位置景色優美,環境舒適。餐廳設有室內室外位置選擇,係咁嘅環境之下食返餐的確夠哂Chill。平時散步路經多次都心感興趣,今次決定幫襯下先👍餐廳門面吊燈優雅美觀,玻璃屋設計透光夠哂開揚吸引。室內擺設同樣精緻,大量得意擺設夠特色,另外將近中秋亦有大量燈籠佈置,果然有心思👍🌟 Gillardeau $58(pc)生蠔以冰震方式上碟,質素當然保持得好。法國品種Gillardeau蠔肉肥美,口感爽口結實且有彈性。此生蠔味道海水味較重,鮮甜味美,正宗咸中帶鮮。 🌟 IMPOSSIBLE Vegan Beef Lasagna $168素豬肉就成日食,素牛肉制作而成千層麵就真係第一次食,啱哂友人唔食牛肉都可以品嘗呢款美食。千層麵厚度十足而且麵條入口煙韌,口感不錯,加上配有大量芝士,麵條夾起芝士呈現拉絲狀態,配合埋香味濃郁蕃茄醬,整體唔錯👍🌟  French Style Chicken Fricassee $188新鮮三黃雞配上大量野菌及印度米煮製成,上碟時香氣四溢,散發濃厚白酒香氣。雞肉入口嫩滑,肉汁豐富,底部飯粒吸收雞油隻汁精華,味道出眾,而且飯粒分明,口感煙韌,配

🌟 Gillardeau $58(pc)

新鮮三黃雞配上大量野菌及印度米煮製成,上碟時香氣四溢,散發濃厚白酒香氣。雞肉入口嫩滑,肉汁豐富,底部飯粒吸收雞油隻汁精華,味道出眾,而且飯粒分明,口感煙韌,配埋醬汁一齊食,齒頰留香👍

🌟 Iced Cappuccino $44
咖啡甜度適中,味道香濃口感細滑唔苦澀,唔錯👍

🌟  Fresh Pear Juice $45
新鮮梨果汁味道清甜,生津解渴,係炎熱天氣下飲返杯透心涼飲品,爽👍
2021-09-14
2021-09-14 70 浏览
上星期五,天氣特別好,打算同同事happy friday lunch , 於是去了這間餐廳,想着近海濱公園,有點holiday mood的感覺,去到的時候,我們如常度體溫及登記,稍後侍應帶了我們入室內,但有另一位女侍應則上前阻止,然後態度非常惡劣地”趕”我們出返去,又不是我自己衝入來,是你們的同事帶入來的,用不著態度這麼惡劣,連一句不好意思也沒有講,我們不是貪圖你們室內的冷氣,並不需要這樣對待客人。 到點餐的時候,男侍應說轉頭過來,跟着經過我們的枱也沒有停下來take order。 到點餐飲的時候,有女侍應在旁邊經過,我們叫她,她完全像聽不到直行直過。其實不只我們這一枱,我看見我們前面的一台,都是有位男客人向同一個女侍應揮手,女侍應只是用凌厲的眼神,望一望他們的枱,然後就走開了,我們也看見這枱客人也不禁搖頭…. 食物不算特別好吃,只是環境比較寬敞,感覺舒服,但遇着這樣的服務態度,真的不會再來,希望他們的老闆可以看到這段評論,好好培訓一下他們所有侍應的服務態度。