餐厅: LAB EAT Restaurant & Bar (T.O.P This is Our Place)
资讯:

2023-04-28 119 浏览
首先,環境外觀係靚,好舒服唔會擁擠。但係我覺得呢間啲嘢食華而不實,原本想試鵝肝,但佢話賣哂了,所以就叫左個飯同肉。但我未食過係咁難食嘅嘢,個飯我唔知咩味,食唔出咩嚟,份量又細。侍應話佢係睇落細,但個中間係凹位,所以其實係好多,但我發覺佢都唔係好凹下,而且份量小又難食。我同朋友清哂佢係因為呢個飯要成$318。而且個lamb chop 都叫做還可以,但佢啲配搭教好難食下,唔知點解值$400。對於呢一間我係比較失望,可能我叫果啲都係普通或甚少人選擇嘅,但我覺得呢種價錢可以食得更好。
首先,環境外觀係靚,好舒服唔會擁擠。

Maitake    Mushroom  risotto
Lamb  chop
2023-04-28 84 浏览
位於旺角LAB EAT Restaurant & Baroutdoor露台位置好舒服,當晚仲有busking,氣氛一流,三五知己一路食吓嘢飲住酒聽歌真係好chill好relax~真係一個好令人難忘嘅晚上😍😘餐廳會送上welcome drink 🍹 荔枝味vodka清新易入口,即刻放鬆晒心情~♣️生蠔 synonyms N2入口肥美,微微海水味♣️熱溶法國流心芝士相當有驚喜,職員將流心芝士慢慢刮落沙律菜、火腿,辣肉腸上一齊食。♣️西西里島海鮮意粉一道意國風情嘅菜式,新鮮嘅海鮮配上濃郁嘅蕃茄,香氣撲鼻又別富風味,意粉都好彈牙。♣️西班牙黑毛豬鞍肉汁豐富,咬落去嫰滑又香口,配上新鮮蘋果醬,好清新。♣️抹茶慕絲蛋糕💚食落散發淡淡的抹茶味和濃濃奶香,一啲都唔漏,好好味😋

位於旺角LAB EAT Restaurant & Bar

♣️生蠔 synonyms N2

入口肥美,微微海水味

♣️熱溶法國流心芝士

♣️西西里島海鮮意粉

♣️西班牙黑毛豬鞍

肉汁豐富,咬落去嫰滑又香口,配上新鮮蘋果醬,好清新。

♣️抹茶慕絲蛋糕💚

食落散發淡淡的抹茶味和濃濃奶香,一啲都唔漏,好好味😋

2023-04-25 96 浏览
同朋友好耐無見 所以選了一間餐廳靜靜地 舒舒服服傾下計。 法國生蠔 - 鮮甜,配上醬汁 酸酸甜甜 十分開胃海膽多士 - 海膽份量十足 入口軟滑 乘托的多士香脆 並有蒜香Carbonara - 口感creamy 芝味濃郁肉眼扒 - 5成熟 帶有焦香 肉味十足 保留到肉汁 不會乾硬 拌碟的薯皮更有驚喜 焦香味更濃 片薄脆口 好似食薯片一樣 表面蓋上芝士 少少拉絲 食唔停口 真想食多幾塊可麗餅 - 填滿了焦糖醬 每一口都大滿足,旁邊的脆脆都甜甜脆脆 最後點了Cocktail - Meet , 同朋友摸下酒杯底,混合了咖啡及vodka 感覺特別 提神之中有點朦朧。提一下 Welcome drink - Fate 有血橙酸酸甜甜很開胃值得一讚是服務細心 每一道菜都有介紹到特點
同朋友好耐無見 所以選了一間餐廳靜靜地 舒舒服服傾下計。
法國生蠔 - 鮮甜,配上醬汁 酸酸甜甜 十分開胃

Carbonara - 口感creamy 芝味濃郁

值得一讚是服務細心 每一道菜都有介紹到特點
2023-04-25
  • 法國生蠔
  • 美國極佳級牛肉眼扒
2023-04-25 82 浏览
今日同好耐冇見嘅朋友去咗食飯,先發現原來旺角都有咁好環境嘅西餐廳。見裡面都幾有情調,裝修比較簡單,仲有露天嘅地方。但因為大風,都係坐翻裡面舒服啲。首先點咗個沙律,有菜同ham。我本身比較怕食好鹹嘅嘢,但係啲ham唔算鹹,但又有啲調味,加埋菜同番茄仔,算係幾清新嘅配搭。可能遲啲係屋企都會自己試下整嚟食,簡單又健康。而塊牛扒確實係讓我眼前一亮。5成熟嘅口感啱啱好,而且調味都啱,唔會過鹹又或者冇味。我朋友比較食重味啲,佢話配搭另外嘅鹽同埋醬料都一樣好食。咁大塊扒,兩個人食都真係幾滿足。最後我哋叫咗個開心果味可麗餅做甜品。啲cream唔算漏,係可接受嘅程度。個人幾喜歡個餅皮,包住啲開心果醬成件事冇咁厚重,都算好味。下次會推薦其他朋友嚟食!

2023-04-22 79 浏览
今日同朋友去咗旺角食飯 去咗呢間位於t.o.p.商場頂樓嘅Lab Eat Restaurant & Bar食西餐坐低無耐店員就會送上餐包同埋Welcome Drink 餐包超柔軟點買橄欖油同醋食出奇地嘅好味 Welcome Drink放左食用花同調色 係飲落甜甜地既Cocktail海膽多士 海膽超新鮮鮮甜 入口好滿足 多士烤熱左而且香脆 跟埋凍嘅海膽好夾 Chilean Seafood Fillet 海鮮湯香濃 如果可以配埋法包點汁就更好啦 青口超級鮮嫩同鮮甜 唔會overcooked Fish Fillet店員話控制用52度烹調 魚皮煎到帶點香脆 肉質紮實 蝦球亦大大隻爽口彈牙 整體嚟講呢度菜味道真係唔錯 推介呢度除咗室內有卡位坐得幾舒服之外 戶外有時仲有live band表演 有時同朋友三五知己嚟飲下酒食下嘢聽下歌都唔錯

2023-04-21 2838 浏览
有時忙碌過後,想搵過地方聽下音樂🎵🎶,飲杯酒🥂,同朋友談心。❤️位於旺角LAB EAT Restaurant & Bar,位置非常方便👍港鐵直達。坐戶外位置非常chill,先飲杯welcome drink 💕荔枝vodka ,為晚餐揭開序幕。🦪生蠔 synonyms N2 新鮮即開,非常鮮甜。🧀 熱溶法國流心芝士店員會在客人面前切下熱溶芝士, 覆蓋整碟前菜, 一定要趁熱食。芝士柔軟順滑,帶2鹹香, 配新鮮沙律菜、蘆筍、火腿、辣肉腸, 豐富得嚟又唔覺滯!🍅 西西里島海鮮意粉海鮮非常新鮮,有嫩滑青口、彈牙蝦肉等,令人胃口大開。💗西班牙黑毛豬鞍豬鞍400g,足有2塊厚切,配蘋果蓉非常清新。🍰抹茶慕絲蛋糕食完main course已經有飽滿感,驚食吾落甜品,點知甜品勁好食,1d都吾漏。食落去口感輕盈,抹茶味濃郁,食得出用左上乘食材。🕰️7點開始仲有busking🎵🎶 ,聽住音樂飲住酒,非常陶醉😍今晚試了2款白酒,1杯較甜有果香,適合女生,另1杯則口味清爽,配海鮮不錯。

🦪生蠔 synonyms N2

新鮮即開,非常鮮甜。

🧀

熱溶法國流心芝士

🍅 西西里島海鮮意粉

海鮮非常新鮮,有嫩滑青口、彈牙蝦肉等,令人胃口大開。

💗西班牙黑毛豬鞍

豬鞍400g,足有2塊厚切,配蘋果蓉非常清新。

🍰抹茶慕絲蛋糕

2023-04-17
  • 新鮮生蠔
  • 西班牙黑毛豬鞍
2023-04-20 71 浏览
🍸旺角中心呢個地方,竟然出現了一間高級精緻西餐,我呢日既晚餐,真係一個令人難忘嘅體驗!👌🦪 法國🇫🇷生蠔,仲配埋Organic, Virua & Sauvignon Blanc白酒,一開始就已經係味覺上好嘅驚喜!生蠔鮮甜,加埋白酒嘅酸味,真係太適合啦!👍🐌 焗田螺就更加唔得了,螺肉夠彈牙,醬汁夠香濃,每一啖都好滋味!😋🐙 紅蝦意大利飯配八爪魚,兩種海鮮嘅味道融合在一起,真係太好食啦!飯粒軟糯,八爪魚腍口,紅蝦汁又鮮甜,味道真係夠豐富!🤤🐖 伊比利亞豬排煮得恰到好處,肉汁多多,咬落去夠香口!👍🥞 最後一道甜品就係法式薄餅配碎開心果,薄餅鬆軟,配合碎開心果嘅香氣,真係好適合做為完美嘅結尾!👌

🐖 伊比利亞豬排煮得恰到好處,肉汁多多,咬落去夠香口!👍

2023-04-15 108 浏览
今日約了朋友去位於旺角TOP商場的LAB EAT Restaurant & Bar食晚飯,商場已經有差不多10年沒有來過,想不到現在已經改建成有很多年輕商舖的商場。說回餐廳本身是一家裝潢時尚且氛圍熱鬧的餐廳。而且每逢星期三會有現場歌手演出,喜歡音樂的朋友留意一下。餐廳提供多款精美菜式,讓人口感和視覺效果都能得到滿足。LAB EAT Restaurant & Bar的菜式多樣化,其中網羅了不少意大利美食。其中,二款主菜都值得一試。第一款是經典的意大利麵——海鮮蕃茄意大利麵,麵條的口感彈牙有嚼勁,海鮮有三款,包括青口、海蝦及墨魚,每款都非常鮮味,意大利麵每一口都帶著濃濃的番茄味,可感受到廚師的用心。第二款主菜是烤豬鞍配蘋果醬,豬鞍烤得剛剛好,配上新鮮蘋果醬更是非常合適,蘋果醬的清新剛好解掉了豬鞍的肥膩。除了主菜,餐廳的前菜和甜品也十分出色。前菜的生蠔非常新鮮,保留着濃濃的海水味道。甜品方面,有比利時朱古力配上焦糖雪糕,上面再加上椰子cream,甜品的造型是一個球形食用的時候先將球打碎,讓朱古力碎片與雪糕混合起來,再配上椰子cream,甜但清新。總體來說,LAB EAT Restaurant

總體來說,LAB EAT Restaurant & Bar是一家值得一試的餐廳。餐廳提供的菜式口味豐富,每道菜都經過精心烹調,讓人感受到廚師的用心。餐廳的環境和服務也非常好,讓人用餐愉快。
2023-04-15 66 浏览
和朋友約在旺角吃晚飯,總是想不到要往哪裏去,因為大部份是小店,總是覺得不能坐下慢慢談天,要不就是朗豪坊的連鎖店,最終確定找了這間在地鐵站上蓋的Lab Eat。知道逢星期三這間餐廳都會有戶外busking,店家留了戶外的座位給我們。busking由七點至九點,主打都是一些廣東流行音樂,大部份都是耳熟能詳的,輕鬆的歌配合戶外氣氛,環境舒適和輕鬆,也挺有情調,尤其當唱著一些情歌的時候,感覺好像會有人將要求婚一樣,猜想如果有人想辦求婚小驚喜,可能也可以找餐廳安排一下。就坐不久,侍應就送上welcome drink,還有意大利包和油醋,非常貼心,飲品賣相吸引好喝。很多人來這間餐廳都吃生蠔,我們也點選了法國生蠔,味道鮮美,收費也合理。此外這裏也非常推介有機白酒,我們也點選了,品質不錯又大杯。凱撒沙律雖然簡單,但調味十分好,作為前菜十分合適。特別要提這裏的燒烤食物,點了一個西西里海鮮意大利麵,意大利麵是粗粗的那一種,上面的燒墨魚十分香口,有炭燒味道,配上蕃茄濃汁,清新開胃。其他主菜例如豬鞍味道非常好,值得一題是侍應招呼貼心,教我們吃豬鞍時必須配合隨碟奉上的新鮮蘋果蓉去吃,果然是個好提議!連side

其他主菜例如豬鞍味道非常好,值得一題是侍應招呼貼心,教我們吃豬鞍時必須配合隨碟奉上的新鮮蘋果蓉去吃,果然是個好提議!連side dish煎薯仔也非常可口!
2023-04-10 120 浏览
好多時朋友生日都會選擇呢間,幾乎menu有的菜式都試過幾轉~🐷時至今日已經可以用大失所望來形容!質素明顯下降⬇️份量相比以往直接減半🥲性價比由5粒星直插⬇️得翻兩粒⭐️正題,生蠔🦪pass✔️ 白酒煮澳洲鮮活藍青口!青口較為細隻,好香牛油味~辣椒重手左啲🌶️,反而鹽就無乜!變相吃落無味但辣焗野生智利海鱸魚柳,魚肉彈牙鮮甜~😋掂👍就我食量來講,呢個一人份只有兩成飽😐西班牙八爪魚紅蝦頭膏意大利飯,八爪魚簿切的一條,口感還是霉的同有潺🤮沒期待中八爪魚應有嘅炭燒香同咬口☹️洗得唔乾淨,更甚唔新鮮👎-Fresh Oyster $69-Mussel with White Wine $238- Wild Catch Chilean Seabass Fillet $398- Spanish Octopus with Red Prawn Paste Risotto $338
正題,
生蠔🦪pass✔️

-Fresh Oyster $69

-Mussel with White Wine $238

2023-04-03 84 浏览
位於旺角地鐵站樓上商場T.O.P的高質西餐廳之選, 帶有浪漫的空中花園平台,一邊觀看鬧市中的夜色,一邊品嘗美食,是人生一大快樂事。一客脆脆的餐前包, 配以黑醋汁, 酸酸的口感,使餐包甜甜酸酸的, 極之開胃。2個人當然來一杯紅白餐酒,才是完美的配搭. 紅酒香醇, 入口有淡淡果香。而白酒色澤鮮黃透明,入口甜甜的。有紅酒當然少不了牛扖, 一份5成熟的肉眼扖, 表層網燒至金黃色,配以黃金薯蓉。肉眼扖打橫一切, 粉紅的肉色, 肉汁流出, 口感入口鬆化,肉多汁嫩滑, 帶點海鹽, 鹹鹹的,夠味。而薯蓉,焗至外皮都脆口, 薯蓉心軟滑綿綿,香濃牛油味,越吃越停不住口。而芝士卡邦尼意粉,這裏的意粉用的是扁意粉, 芝士的份量足料,整碟都是金黃色,每條意粉都均勻地吸收芝士的精華, 每條意粉都充斥著濃濃的芝士味,十分幼滑。2隻食肉獸, 一份牛扖當然不夠飽。我們還點了燒鵪鶉腿配柚子汁醬。鵪鶉腿的肉質較韌,以海鹽燒夠入味, 占以柚子汁,甜酸鹹的味感都能在同一道菜體驗,極具特色。最後是甜品,Melting Belgian Chocolate Ball, 一小球以朱古力包住的雪糕。外層較為結實。用刀叉是弄不開的, 要敲

餐前包配黑醋汁
紅白餐酒

燒鵪鶉腿配柚子汁醬
最後是甜品,Melting Belgian Chocolate Ball, 一小球以朱古力包住的雪糕。外層較為結實。用刀叉是弄不開的, 要敲碎才能吃到裏面香濃幼滑的雪糕。

於鬧市中想要有高質的食物,優質的服務及浪漫的環境不多,所以下次會再來。
紅白餐酒
  • MeltingBelgianChocolateBall
2023-03-29 94 浏览
聽朋友介紹Lab eat 好高質嘅西餐。而且每間餐廳位置都非常方便,今日到了旺角TOP 分店。位於商場5樓,餐廳佔地面積非常大,枱與枱之間都有相當闊落嘅空位,而且卡位做得好高,私隱度極高。除咗室內,室外亦非常有情調,柔和燈光點綴,仲有live Band音樂表演,再飲幾杯酒,非常好氣氛店員先送來兩杯西柚檸檬cocktail,非常清新。油醋汁配法國麵包,酸甜非常開胃。小食海膽多士,滿瀉嘅馬糞海膽,加上香脆嘅小吐司,雙重口感,海膽入口溶化,味道回甘。炭燒美國極佳肉眼牛扒5成熟的牛扒,師傅火候控制得非常好,有淡淡的炭燒味之餘,裏面肉質鮮嫩透紅,好香牛肉味,值得推介。白酒煮澳洲鮮活藍青口,非常新鮮,鮮甜味美,肉質嫩滑。係我食過咁多次藍青口,最好嘅一間。呢個藍青口真係深深吸引左我,我會再黎encore!特色卡邦尼意粉陣陣芝士香氣,味道強烈,醬汁,蛋漿,包住每一條意粉,完美混合。Almond Panna cotta杏仁味濃嘅奶凍好滑溜好香,焦糖燉蛋蛋味香濃,再加上香脆可口嘅馬卡龍,為今晚畫上一個完美句號!店長細心,對每道菜式,做法食法都瞭如指掌,亦會詢問有沒有食物過敏。旺角鬧市之中食到高質西餐,環境

店員先送來兩杯西柚檸檬cocktail,非常清新。
油醋汁配法國麵包,酸甜非常開胃。

炭燒美國極佳肉眼牛扒

特色卡邦尼意粉

Almond Panna cotta

旺角鬧市之中食到高質西餐,環境氣氛好好,現場音樂表演嘅歌正是我喜歡的, 朋友冇介紹錯!Lab Eat 我會再來!
2023-03-29 101 浏览
😗有無諗過係旺中之旺嘅地方都可以食到一個好Chill Tea? 今次黎到係旺角T.O.P嘅Lab Eat,佢地推出左最新嘅Tea Set Menu,而且CP值好高呢,二人high tea都只係$4-500左右🫢環境仲好開揚tim~👧🏻Caca今次食乜嘢?SIGNATURE PLATTER Tea Set▫️海膽多士-大大片海膽鋪於多士上,非常滿足~▫️黑松露鵝肝醬-松露味濃郁同鵝肝醬好match!▫️炭燒西班牙小魷魚-小魷魚好彈牙。▫️焗蟹肉薯皮-薯皮烤焗剛好,同蟹肉一齊食帶出清新味道。▫️蘆筍及巴馬火腿 - 原來配蘆筍都好突出呢!▫️煙燻法國鵪鶉髀-好香肉味而不膩。▫️精選甜品五件▫️法式小甜點兩件▫️新鮮水果🔸每位 $198 (兩位起)另外仲加左主食:白酒煮青口及蒜蓉多士 $118 - 青口好鮮甜!紅酒牛尾肉及番茄扁意粉 $88 - 牛尾香濃肉嫩。手作煙肉芝士安格斯牛肉漢堡 $128 - 超巨型漢堡,安格斯牛肉好有口感呀!

👧🏻Caca今次食乜嘢?
SIGNATURE PLATTER Tea Set
▫️海膽多士-大大片海膽鋪於多士上,非常滿足~
▫️黑松露鵝肝醬-松露味濃郁同鵝肝醬好match!
▫️炭燒西班牙小魷魚-小魷魚好彈牙。
▫️焗蟹肉薯皮-薯皮烤焗剛好,同蟹肉一齊食帶出清新味道。
▫️蘆筍及巴馬火腿 - 原來配蘆筍都好突出呢!
▫️煙燻法國鵪鶉髀-好香肉味而不膩。
▫️精選甜品五件
▫️法式小甜點兩件
▫️新鮮水果
🔸每位 $198 (兩位起)

另外仲加左主食:
白酒煮青口及蒜蓉多士 $118 - 青口好鮮甜!
紅酒牛尾肉及番茄扁意粉 $88 - 牛尾香濃肉嫩。
2023-03-15
有關訂座我係有出席,但係餐廳表示我缺席,而且我消費了三千元餐廳令我評級授損。當時係因為同我姨甥女慶祝生日,所以我在OpenRice訂座嘅時候都order咗寫定甜品,Tiffany happy birthday。我嗰日食咗個八爪魚,鵝肝,海膽多士,牛扒,仲有甜品。有哂相片證明我出席。好委屈呀。點解你哋公司咁搞笑嘅我都成個人嚟咗都仲話我缺席,而家我評級受損訂唔到餐廳係咪你公司負責,我對你哋公司真係好失望囉。唔該請給我一個答覆。
2023-03-17
庆祝纪念
生日
  • 海膽多士
2023-03-25 89 浏览
今日出咗旺角T.O.P.商場搵好嘢食 呢間餐廳之前都黎過 今次我哋坐咗戶外位 咁啱有Live Band 當日駐場嘅係Red Cookies 可以飲下酒聽下歌 氣氛十分好 之後就叫咗前菜See Server Beef Carpaçcio 生牛肉配上火箭菜粉黑松露芝士 味道唔錯 如果份量可以再大啲就好啦卡邦尼意粉 個汁好Creamy 而且扁意粉好有口感 仲好掛汁熱情果芭菲 唔會過甜 不過如果可以再酸啲就更岩我個人口味 佢賣相好特別 係好多波波組成嘅正方形體 面頭仲放咗啲新鮮莓類 而且佢配埋椰青Jerry 我都係第一次食 配搭都幾特別係咁好氣氛底下 男朋友自己一個嘆咗紅白酒各一杯 Virua & Sauvignon Blanc 同 Tempranillo 佢話佢自己就比較鍾意杯白酒多啲#相機食先 #手機食先 #foodie #food #foodpic #foodphoto #yum #yummy #delicious #tasty #hkfood #香港美食 #美食 #hkig #ighk #LabEatRestaurantAndBar #旺角 #西餐 #LiveBand

之後就叫咗前菜