2021-07-07
《抹茶控+芋頭控的左擁右抱💖》#千層蛋糕#Ladym 🍰👀手掌又係肉手背又係肉🌝一次滿足到呢2個口味嘅感覺很好🥺《Ladym》出名餅皮透薄有蛋香,cream軟滑。咬落感受到層餅皮之餘又好似同啲cream 融左為一體。⬇️💜 #芋頭千層蛋糕 💜 $75樣望落平平無奇,期待不大(驚係啲香精味😂)。點知食落有驚喜,都好重芋味下!啲cream好似啖啖都撈左啲芋蓉係入面,綿密細滑,整體甜度都唔會過甜,如果啲開心果粒可以多啲口感更豐富。(可能本身無食過呢個口味嘅crepe cake ,比較唔同,已經覺得好好食😋芋頭控收貨👌🏻)💚 #抺茶千層蛋糕 💚 $75記得第一次食既時候覺得抹茶味好淡有啲失望,第二次食又唔差哦好似抹茶味重左👀。食落cream味同茶味互不搶戲,濃度主要靠啲抹茶粉,當然濃茶控覺得如果可以再重茶味就更好啦!✨可能因為2個都係自己中意的口味?竟然吃了2件都唔覺得膩!😳(個人印象中之前食既原味crepe cake~奶香味重啲亦會甜膩啲)
#千層蛋糕#Ladym 🍰
👀手掌又係肉手背又係肉🌝
一次滿足到呢2個口味嘅感覺很好🥺
《Ladym》出名餅皮透薄有蛋香,cream軟滑。
咬落感受到層餅皮之餘又好似同啲cream 融左為一體。
⬇️
💜 #芋頭千層蛋糕 💜 $75