2022-07-21 142 浏览
📍$98 炸魚薯條好味道:🌕🌕🌕🌘🌑炸魚份量黎講真係好多B先生一個都差d食唔曬🤣味道方面,入面既魚肉係幾嫩滑🤤而且外脆炸到幾脆口配菜就包括薯條同沙律味道就相對正常.📍$20 Iced Latte (跟餐加)好味道:🌕🌕🌕🌘🌑奶味比較重唔會太甜.整體黎講味道唔錯,但價錢方面加埋飲品同加一要差唔多百三蚊,Lunch黎講有點略貴😣。如果係同朋友放假黎傾下計,唔洗限住得一個鐘食飯時間就會感覺上好D🤣,空間闊落,坐得舒服,靜靜地咁。
炸魚薯條

📍$98 炸魚薯條
好味道:🌕🌕🌕🌘🌑
炸魚份量黎講真係好多
B先生一個都差d食唔曬🤣
味道方面,入面既魚肉係幾嫩滑🤤
而且外脆炸到幾脆口
配菜就包括薯條同沙律
味道就相對正常
📍$20 Iced Latte (跟餐加)
好味道:🌕🌕🌕🌘🌑
奶味比較重
唔會太甜

• 炸魚薯條
2022-07-19 131 浏览
想不到假日的牛頭角工廈區,居然有這裝修不錯的cafe,算是一點小清新。大門的設計,有點像franc franc內裡空間大,枱與枱間有距離。可能對面有健身店,所以假日下午假時段入座也有8成。網上所見,最吸引的是早餐,賣樣吸引又抵食,可惜,只限早餐時段。其餘時間有意粉、包、蛋糕、all day breakfast 和飲品,我揀了兩種意粉。奶油花雕雞意粉很中西合併的菜式,感覺味道淡淡的,但個人不太喜歡,而且女孩子份量。刺身帶子意粉帶子ok,但意粉汁少,味淡。環境是不錯的,可以舒服地坐著,但食物一般,可能叫早餐類的會比較好。

大門的設計,有點像franc franc

內裡空間大,枱與枱間有距離。
可能對面有健身店,所以假日下午假時段入座也有8成。

奶油花雕雞意粉

奶油花雕雞意粉

刺身帶子意粉

刺身帶子意粉
帶子ok,但意粉汁少,味淡。

2022-07-17 96 浏览
Soft Shell Crab Salted Egg Spaghetti❣:The salted eggs work magic with the spaghetti and the soft shell crab. I was fearful of tasting the flour of the spaghetti because that's what happen when the sauce is not hot enough to blend with the spaghetti. Quite the contrary, the salted eggs are flavourful enough to fully dress the whole spaghetti.All Day Breakfast❣:Eggs, Mushroom, Salad, Bacon, Sausage(spicy), BreadI would praise the variety but would have prefered scrambled eggs. I appreciate that th

All Day Breakfast❣:
I would praise the variety but would have prefered scrambled eggs. I appreciate that the sunny side up eggs are still runny and not over-cooked.

2022-07-07 112 浏览
#觀塘之旅 ✅ Lagom Kaffe 📍美食探險 - 🔥觀塘人氣Cafe🔥 呢間餐廳位於牛頭角,離觀塘地鐵站大約10分鐘左右路程,餐廳内部空間感充足,有室外及室内空間,環境非常開揚,坐得幾舒服⭐️~店員提醒我地要以掃QR code形式落單,頗爲方便😆  🍝<台式鹹豬肉蒜芯番茄醬汁> $88 首先值得一讚嘅係排盤好打卡able🥳令人增加食欲👍🏻不過味道就一般般🥲鹹豬肉數量大概5-6塊,肥瘦八二分佈,主要都係食緊肥肉,口感有點硬🤦🏻‍♀️比較難咬動,而且大部分時間都係食緊意粉,感覺幾dry💦番茄醬汁帶少少辣味,都幾惹味!  總括而言味道普通,可能係我期望值太高,有點失望...聽人講呢度甜品唔錯,有機會都可以試下🤪 - 分數:3.2/5 - 🏠  Lagom Kaffe
#觀塘之旅
✅ Lagom Kaffe
📍美食探險

- 🔥觀塘人氣Cafe🔥

🍝<台式鹹豬肉蒜芯番茄醬汁> $88

- 分數:3.2/5

- 🏠  Lagom Kaffe
朝早揀左黎 lagom kaffee 食個早餐先早餐有好多選擇 而我就揀左continental breakfast & flat white $75 包一杯飲品及免費升級double shot出餐時間快 食物質素好 咖啡亦nutty
朝早揀左黎 lagom kaffee 食個早餐先
出餐時間快 食物質素好 咖啡亦nutty
來到比較靜少少的牛頭角區的商廈1樓有間面積頗大的Cafe有很多4人卡位,亦因為疫情種種放了很多2人座和靠窗高枱位置🍝台北燉牛肉意粉(辛)🌶($118)牛肉都挺嫩滑,而花生碎和肉碎配上意粉跟麻辣汁,頗特別的味道,而且不太能吃辣的我覺得不算很辣,只是麻辣香,挺惹味的~👍有點像牛肉版擔擔麵加麻辣味~如果醬汁再濃一點和少一點可能更惹味~而意粉跟上半隻蛋,但沒有流心而且不算入味~😥但整個意粉都算吸引有特色~🥗全日早餐($128)有2隻煎蛋🍳,薯餅,小吐司🍞,沙律菜,炒雜菇🍄,辣肉腸🍖,火龍果~有個甜甜的好像是栗子溶且帶點肉桂香的醬,塗麵包吃感覺蠻特別的😯全日早餐中沒有煙三文魚和牛油果,這個價錢算是有點昂貴,而且整體有點過油,吃完比較渴。😣🥛Dirty ($42)餐牌說是打卡必點的咖啡,espresso 是nutty味,加上凍奶,喜歡苦苦的可以點這個。☕Flat White ($40)都是nutty的咖啡底,奶打得挺滑身的,略嫌有點苦,因為小編較喜歡酸味重一點或balance一點的咖啡底~整體不算非常吸引,餐牌選擇不多,但環境闊落,不會覺得擠逼,除了咖啡可以選一些梳打特飲等等。而且也有一些甜品如茶
來到比較靜少少的牛頭角區的商廈1樓
有間面積頗大的Cafe
有很多4人卡位,亦因為疫情種種放了很多2人座和靠窗高枱位置

🍝台北燉牛肉意粉(辛)🌶($118)
而意粉跟上半隻蛋,但沒有流心而且不算入味~😥
但整個意粉都算吸引有特色~

台北燉牛肉意粉(辛)

🥗全日早餐($128)

全日早餐

🥛Dirty ($42)

Dirty

☕Flat White ($40)

整體不算非常吸引,餐牌選擇不多,
但環境闊落,不會覺得擠逼,
除了咖啡可以選一些梳打特飲等等。
而且也有一些甜品如茶味或水果蛋糕,撻,tiramisu。
可惜我們1點多來到已沒有tiramisu了,可惜~
2022-05-29
台北燉牛肉意粉(辛)
2022-07-01 105 浏览
牛頭角附近冇乜嘢食 好難先搵到一間比較健康嘅餐廳餐廳環境闊落餐廳以電話方式落單我自己就叫左個 smoked salmon with scrambled eggs sandwiches 再加杯flat white 轉 oat milk以輕食嘅份量就啱啱好 d沙律好fresh 如果啲菜份量多少少會更加好 之後見到甜品都好吸引 所以走再叫左個 earl grey basque burnt cheese cake 茶味濃郁 中間仲有少少留心添 兩個人食比較好唔會咁溜
牛頭角附近冇乜嘢食
好難先搵到一間比較健康嘅餐廳
餐廳環境闊落
餐廳以電話方式落單
再加杯flat white 轉 oat milk

茶味濃郁 中間仲有少少留心添 兩個人食比較好唔會咁溜

2022-06-29 125 浏览
知道附近冇乜特別嘢食、明知貴都揀咗Lagom Kaffe食個Lunch🤤、可惜嚟到先知選擇比午市時間少(因為佢哋係電話落單)、不過食物質素完全有驚喜(黑松露帶子意粉)、帶子用料新鮮意粉彈牙、物超所值👍🏻👍🏻、但叫咗杯嘢飲(比利時朱古力)要食完個意粉先嚟、就爭咗少少喇、服務唔駛多講、用敵不動我不動去形容就冇錯了😂😂😂、由於係Tea Time時段、人流唔算多、所以環境都比Lunch時間靜、坐得都舒服😎😎
2022-06-29
2022-06-21 97 浏览
之前去過觀塘店,今次嚟牛頭角encore。前一日係openrice book咗枱,入到去仲有好多位,但店員話下奏booking比較多,所以安排我地坐吧枱,用餐時限90分鐘。最鍾意Lagom間間分店都咁闊落,雖然對住工業區,但成塊落地玻璃係正嘅。Lagom係用QRcode落單,可以睇到唔同餐點嘅相,menu上嘅選擇唔算多,上次係觀塘試過risotto食過返尋味,可惜今次lunch time冇risotto,就叫咗兩款意粉。刺身帶子黑松露忌廉汁意粉 🌟4/5黑松露味好香,味道又好出,啲汁唔會太過膩,帶子大粒爽滑。本身對佢冇咩特別期望,但竟然又唔錯。奶油花雕燉雞意粉 🌟3/5聞落去有花雕雞味,但食落去又唔多覺,似係奶油意粉多啲。而且燉意粉啲汁會多啲、濕潤啲,個人都係比較鍾意乾身少少,可以掛汁嘅意粉。對比起嚟,呢個就冇黑松露意粉咁好食。今次食嘅兩款意粉冇上次risotto咁驚艷,但都唔錯嘅,如果想高質食餐飯,又唔想同人哋枱貼枱,呢間係唔錯嘅選擇。

刺身帶子黑松露忌廉汁意粉

刺身帶子黑松露忌廉汁意粉 🌟4/5

奶油花雕燉雞意粉
奶油花雕燉雞意粉 🌟3/5

2022-06-19
刺身帶子黑松露忌廉汁意粉
2022-06-20 85 浏览
呢一間cafe長期都好高人氣💕上次就食咗個菇菇燻鮭明太子奶油章魚燉飯🐙上枱真係嚇親 勁大隻八爪魚!食落好爽口彈牙🥰個飯好creamy 再加埋面頭嘅溫泉蛋 同明太子醬 真係好好食😋
2022-06-13 151 浏览
一向是 Lagom Kaffe fans, 基本上每星期都會去2-3日食早餐....因為夠靜又坐得舒服!平時會食扒餐加杯凍咖啡, $75 就頂一日, 大份到 lunch 都唔洗食... 今朝又約左幾個同事去 Lagom 食早餐, 見到有新早餐推出, 仲要幾平, $45 包野飲我地幾個女仔唔想食咁 heavy, 每人叫左一份包餐- 牛油果蕃茄沙沙芝士火腿牛角酥 - 煙三文忌廉芝士三文治- 吞拿魚花生醬三文治  我地以為 $45 好細份, 食物上到枱都幾有誠意, 夠大份同埋有好多沙律菜! 最後埋單職員話比我地知, 如果平日朝早好趕時間可以係手機叫住餐先, 外賣自取價 $36 仲包野飲真心好抵平時手機外賣自取仲有 8 折! 岩哂我地係附近番工
我地幾個女仔唔想食咁 heavy, 每人叫左一份包餐
- 牛油果蕃茄沙沙芝士火腿牛角酥
- 煙三文忌廉芝士三文治
- 吞拿魚花生醬三文治
牛油果蕃茄沙沙芝士火腿牛角酥

吞拿魚花生醬三文治

煙三文忌廉芝士三文治

平時手機外賣自取仲有 8 折! 岩哂我地係附近番工

题外话/补充资料: 外賣自取價 $36 仲包野飲 平時手機外賣自取仲有 8 折!
2022-06-13
$50 (早餐)
牛油果蕃茄沙沙芝士火腿牛角酥
吞拿魚花生醬三文治
煙三文忌廉芝士三文治
2022-06-12 98 浏览
一家幾口星期日專登過嚟食早餐。上個禮拜日10:50到達,佢話10:45截單沒有早餐。我地照食lunch,當然唔係好抵食。今日10:35到達,佢話改咗10:30 截單,10:30至11:00廚房不會提供食物。社交平台、homepage 完全無公布。我覺俾佢玩緊,完全唔尊重客人。
2022-06-12
早餐
2022-06-06 96 浏览
Nice service with value🐬Tasty breakfast and latte May be the transaction time can be faster laI am just kidding 🤣
Nice service with value🐬

Tasty breakfast and latte

I am just kidding 🤣
2022-06-06
$80 (早餐)
  • 全日早餐
2022-06-03 129 浏览
今日假期瞓到下晝先醒,即刻上ᴏᴘᴇɴʀɪᴄᴇ睇下有咩食,睇下睇下就揀左呢間,第一次來估唔到地方非常闊落,香港地好難得😙。餐廳內設有普通座位,卡位,ʙᴀʀ台位仲可以隔住玻璃望住街景😍👍🏻。🍵要左兩杯熱茶,飲落清新,醒神之選🔺臻品🌹花茶💰42🔺🍋馬鞭草茶💰42。🍰ᴛɪʀᴀᴍɪsᴜ💰50濃濃咖啡味,入口即溶又唔甜,下次會再ᴇɴᴄᴏʀᴇ🤤,雖然睇相較大件😂。奶油花雕燉雞意粉💰108雞肉較硬身,意粉唔係彈牙果種,整體普通🥲。台北燉牛肉意粉💰118呢碟有驚喜,香味撲鼻,醬汁微辛,牛肉新鮮份量算多,意粉彈牙🤤👍🏻。炸薯條💰78分量算多,加上鋪滿芝士碎很是吸引😍,新鮮即乍起食落好香脆加上有茄汁同埋香草醬,正呀😆

🍵要左兩杯熱茶,飲落清新,醒神之選
🔺臻品🌹花茶💰42
🔺🍋馬鞭草茶💰42

🍰ᴛɪʀᴀᴍɪsᴜ💰50

奶油花雕燉雞意粉💰108
雞肉較硬身,意粉唔係彈牙果種,整體普通🥲

台北燉牛肉意粉💰118

炸薯條💰78
分量算多,加上鋪滿芝士碎很是吸引😍,新鮮即乍起食落好香脆
加上有茄汁同埋香草醬,正呀😆
2022-06-03
2022-05-31 137 浏览
📍Lagom Kaffe樂感相信大家都聽過或食過桔梗,Lagom Kaffe正正喺姐妹品牌。無論牛頭角定觀塘,佔空都非常大。牛頭角店同樣以落地玻璃設計,日光非常足夠,感覺好舒服〰️全日早餐($128)配料都喺正常allday會有嘅食材,有炒蛋、蘑菇、香腸、麵包等等,幾驚喜嘅喺薯餅好香脆,好好食🤣價錢略貴,不過味道又真喺幾好食的!另外,仲試咗牛肉·香菜·辣椒三文治($108)一塊酸種麵包上面有炒蛋同牛肉,幾有趣嘅配搭。牛肉甜甜咸咸,食落幾惹味,不過因為有汁既關係,酸種麵包偏軟身。樂感嘅甜品反而喺幾吸引人嘅地方〰️試咗伯爵茶麻薯·烏龍茶蛋糕·奶茶雪糕($138)不得不讚,窩夫超香伯爵茶味,而且個雪糕都好好食,食落好夾👍🏻不過略貴🙉仲有其他甜品望落都好正,有機會再去試下甜品!推介指數:🧇🧇🧇🧇(4/5)

📍Lagom Kaffe樂感

推介指數:🧇🧇🧇🧇(4/5)