2017-04-02
1912 浏览
朋友難得係星期五下晝放假 當然要去high個tea啦 其實呢間high tea我地兩個都想試好耐 因為佢望落d甜品好吸引 但係又怕星期六日要排隊 所以趁今日係平日就把握機會去啦😎門口嘅裝修已經好靚 入面都好有feel有high tea既feel😂😂😂 見到呢個甜品櫃😍😍😍我同朋友都忍唔住嘩左一聲加心心眼😂Tea 下晝三點開始$528 +10% for two 好high好期待呀🙈呢個tea set 絕對係港女影相呃like首選😂好難唔俾佢吸引到 🤗首先第一行 有high tea必備 鬆餅個鬆餅真係好香口 但略嫌口感太黏配上凝脂忌廉同士多啤梨醬 最邪惡嘅嘢係最好食 所以我覺得配凝脂忌廉係最夾 個士多啤梨醬我覺得太甜仲有個牛角包好香牛油味好鬆軟第二層係咸食 其實5種都唔錯最特別係個法式茄子蓉配時令蔬菜食完成個覺得好fresh仲有個蟹肉及牛油果配檸檬果凍食落去有幾層味道 檸檬中和左牛油果嘅膩最後一層係甜品 最期待既一層😍右面既朱古力同小蛋糕無特別 正常最好味係開心果忌廉蛋糕 唔係特別甜但係加埋都幾夾同埋玫瑰忌廉紅莓杏仁小圓餅本身驚佢會好甜 但係加埋紅莓嘅酸味中和返另外最左面既法式榛子朱古力杯
有high tea既feel😂😂😂 見到呢個 甜品櫃😍😍😍
我同朋友都忍唔住嘩左一聲加心心眼😂 Tea 下晝三點開始
$528 +10% for two 好high好期待呀🙈 呢個tea set 絕對係港女影相呃like首選😂
好難唔俾佢吸引到 🤗 首先第一行 有high tea必備 鬆餅
個鬆餅真係好香口 但略嫌口感太黏
配上凝脂忌廉同士多啤梨醬
仲有個牛角包好香牛油味好鬆軟 第二層係咸食 其實5種都唔錯
最特別係個法式茄子蓉配時令蔬菜
食完成個覺得好fresh
仲有個蟹肉及牛油果配檸檬果凍
食落去有幾層味道 檸檬中和左牛油果嘅膩 最後一層係 甜品 最期待既一層😍
右面既朱古力同小蛋糕無特別 正常
最好味係開心果忌廉蛋糕 唔係特別甜