2021-01-21 775 浏览
招牌草莓⻄瓜蛋糕🎂切蛋糕時,已經好有聲音效果😂西瓜🍉好爽呀!「shop shop聲」士多啤梨🍓西瓜🍉都甜👍🏻每淡都有玫瑰味同開心果味,中間海綿蛋糕和餅底都有杏仁,所以除了口感鬆軟外,還有脆脆都口感👍🏻👍🏻重點,以生果蛋糕來講,是自然甜味!蛋糕真的不甜,是老少咸宜♥️值得一試!
招牌草莓⻄瓜蛋糕🎂
切蛋糕時,已經好有聲音效果😂
西瓜🍉好爽呀!「shop shop聲」
士多啤梨🍓西瓜🍉都甜👍🏻
還有脆脆都口感👍🏻👍🏻

重點,以生果蛋糕來講,是自然甜味!
蛋糕真的不甜,是老少咸宜♥️
值得一試!
2021-01-21
外卖自取
第一次食草莓西瓜蛋糕,topping 有草莓、玫瑰花瓣同開心果。第一次食花,感覺還好,士多啤梨微酸,大口d連cream食,入口和諧。 最challenging 就係中間西瓜夾心,西瓜清甜多汁,果肉爽口,不過我覺得味道唔係幾夾相反地,友人好enjoy

相反地,友人好enjoy
2020-12-01
2020-08-09 793 浏览
路過好多次都想食但無買到嘅西瓜蛋糕🍰今次有同事買返黎食勁幸福🥰我諗大家都唔陌生😂一打開個盒就已經有陣陣玫瑰花香味😍賣相超靚, 上面係鋪滿士多啤梨同玫瑰花, 中間係好rich嘅cream夾住一層厚厚嘅西瓜🍉好特別真心夾😋清甜又多汁 相反士多啤梨食落有d酸😂😂最底係有d杏仁嘅餅底 口感好豐富呀🥳推介: 🌟🌟🌟🌟+0.5🌟

推介: 🌟🌟🌟🌟+0.5🌟

2020-07-23 624 浏览
本來訂左12人份蛋糕送貨,指10am-2pm送貨,但最後2pm都未送到!!!!!期間打去問送貨情況,職員又說一定2pm前送到,點知2pm都未到,再打去問情況,就直頭唔聽我電話,嬲!!!!!就算個蛋糕好食,服務咁差,再食都要認真考慮!遲到仲要串串共論蛋糕,係幾好食,西瓜都爽,但服務無誠信,人地打我黎問幾時到,就梗係急先問,職員就只係叫.....等等等,司機電話又冇個,最後遲左先肯幫手打俾個司機,差評!!!
!!!!!
就算個蛋糕好食,服務咁差,再食都要認真考慮!遲到仲要串串共

外卖送餐
2020-05-11 887 浏览
打去荃灣分店想話訂蛋糕,店員話舖頭有現貨,好啦直接落去買,荃灣分店係工廠區入面,都幾隔泄,行到成身汗上去,入面既人竟然話荃灣店係冇蛋糕賣,要去返尖沙咀/銅鑼灣,O哂咀....
2020-04-14 612 浏览
每年bb生日都會揀個特式蛋糕黎慶祝Lifetastic 出名西瓜蛋糕,但我同bb都麻麻地西瓜,所以就選擇左菠蘿口味 (有部分原因係因為個外表好靚🤣)熱帶時光 $340order左個4人份嘅蛋糕,有4-24人份量可以選擇蛋糕面有4片菠蘿乾,做到好似乾花一樣❤️❤️菠蘿味好香甜,好新鮮,椰絲味都好香,整體來講口感好豐富佢嘅餅底係用糯米餅底,食落有啲實實地,但我認為餅底可以再鬆化一點但食完我地兩個都好滿足😋
每年bb生日都會揀個特式蛋糕黎慶祝

熱帶時光 $340
order左個4人份嘅蛋糕,有4-24人份量可以選擇

蛋糕面有4片菠蘿乾,做到好似乾花一樣❤️❤️
菠蘿味好香甜,好新鮮,椰絲味都好香,整體來講口感好豐富
但食完我地兩個都好滿足😋

熱帶時光
2020-04-12
熱帶時光
2019-10-20 1362 浏览
依個澳洲好出名嘅士多啤梨西瓜蛋糕黎咗香港咁耐一直都無咩機會試,今次男朋友生日,終於可以訂嚟試下佢😋蛋糕可以預先打電話去訂,可以寫你想寫嘅字,然後間鋪就會whatsapp 你張單再叫你俾錢,然後到時再去拎貨就okay🥰到我當日去到the one 嘅分店,都見到櫥窗有好多已經寫曬生日牌嘅蛋糕,職員拎咁我個蛋糕出黎之後,我見到佢有一邊係塌咗落黎,經驗話俾我聽似係前一晚整定個蛋糕唔新鮮所以會咁🙁我問職員可唔可以換過個,佢話個蛋糕無問題,但就幫我用刀整實啲個蛋,好似想將塌咗嘅部分推上去。咁樣令到個蛋糕仲核突,我指住隔離無生日牌嘅cake 問佢可唔可以換,佢都話唔得,但俾唔到原因我,最後我堅持先肯同我換咋😤對依間鋪好失望,明明有啲無人訂嘅蛋糕都唔想俾我換。同埋個蛋糕買4portions 都要$340 ,其實都唔平,點可以俾個塌咗嘅蛋糕我同人慶祝生日!講返個蛋糕,用西瓜整蛋糕其實係唔易,我係欣賞嘅,佢層西瓜一咬係好多汁,但好甜好甜,甜到覺得係有浸過糖水咁🤢外觀就一流嘅,味道認真麻麻,加埋服務態度係幾失望😐不過都要讚返佢地會比乾冰我帶個cake返去👍🏻