2020-12-18 397 浏览
聖誕節諗咗去邊度食飯未呢?🍝 唔想食午餐 ?唔緊要可以下午去mr steak 試下佢哋個晚餐餐牌 ~21 Days Dry Aged Prime Rib Eye Steak🥩 叫咗七成熟, 好易咬牛味好香濃 滿滿的牛油味~ 旁邊仲有少少蔬菜🥦Atlantic Lobster & King Scallops to be paired with a chilled Sauvignon Blanc🦞 龍蝦係我必要嘅食物, 知道嘅龍蝦都夠曬大隻切開咗兩邊 好清楚見到有蟹膏 帶子份量都算多煎得好香~

2020-12-03 388 浏览
It was a weekday lunch hour. It’s almost full house and I appreciate the appropriate distancing between the tables as it’s the 4th wave of Covid in Hong Kong. 💁‍♀️Service was efficient, there’s no wait time at all from getting a seat to getting the bill.🥗the salad and soup was great. Just the main dish - cheesesteak could have more cheese and onion.🧁there was a dessert buffet. However I didn’t try because I am not comfortable with the buffet concept during a pandemic.... next time when it’s norm

🧁there was a dessert buffet. However I didn’t try because I am not comfortable with the buffet concept during a pandemic.... next time when it’s normal again 😹

$128+10% is a good deal for a set lunch at a decent restaurant on Fashion Walk in CWB.
Salad  with  cantaloupe  and  Parma  ham
Mushroom  soup
Philly  cheesesteak
2020-11-27
2020-10-30 926 浏览
個龍蝦芝士天使麵,個麵有濃郁嘅芝士好食喎,我肉眼扒都唔錯呀係嗰個西冷扒就普通。嚟咗食三次原來有一次係真係唔錯個喎!但有一次嘢食就失準囉,可能咁啱有個廚師放假啦!因為啲水準真係爭好遠的⋯今次就食得好開心!💜
個龍蝦芝士天使麵,個麵有濃郁嘅芝士好食喎,
肉眼扒五成熟
係fashion walk 購物滿$6000有$3000coupon.$2000有$200coupon ,於是我就拎住張電子coupon 去食呢度,$200-$100蚊,好抵食,有沙律二款選,有個南瓜湯好多南瓜容,吾錯~主菜有好多款~有三文治,有牛扒,卡邦尼,有大蝦牛扒等,我食左2次,佢個甜品bar好開心,有水果,有蛋糕🎂任食~~~~岩哂甜品控,蛋糕質素都可以!百幾二百几埋單來講算唔錯!慢慢食真係可以食2小時,餐廳好feel 有室外,🐶仔又來得!牛扒吾係好靚因為百幾蚊,算係咁。大🦐果份個牛麻麻地,但🦐既配料味幾香幾好食,但建議寧願只叫牛扒,雜錦果份麻麻,始終平嘛。又有餐飲,我叫多咗份炸雞但係真係唔使叫啦⋯麥當勞同KFC都好食過佢⋯呢個餐真係好抵食真係會食到飽到夜晚
有沙律二款選,有個南瓜湯好多南瓜容,吾錯~
呢個餐真係好抵食真係會食到飽到夜晚
朋友介紹,先知道銅鑼灣有呢間質素唔錯,而且環境都幾舒服嘅小店,週末中午半自助餐冇時限,喺銅鑼灣區係好難得😃係一個可以同朋友敘舊吹水girls talk嘅好地方😝中午Menu連加一大概$140-240一個人,有一個前菜、餐湯、主菜、茶或咖啡,仲有自助芝士盤、麵包及甜品👇🏻朋友叫嘅前菜三文魚沙律,佢話好味😁我叫嘅巴馬火腿沙律,如果巴馬火腿多幾塊就好啦😝雜菜湯都OK~同個friend傾得太開心,點知唔記得影主菜😅我哋叫咗烤薄牛肉芝士三文治,薄牛肉就好似打邊爐嘅肥牛咁薄薄地,成個三文治份量都幾大,另外叫咗卡邦拿意大利扁面,味道正宗,醬汁芝士味濃,都幾好食。自助芝士及甜品區好多選擇😍😍😍千祈唔好錯過北海道牛乳芝士,牛奶味真係好濃郁👏🏻👏🏻👏🏻另外大樹菠蘿都好清甜同新鮮😋😋😋

朋友叫嘅前菜三文魚沙律,佢話好味😁

前菜三文魚沙律

我叫嘅巴馬火腿沙律,如果巴馬火腿多幾塊就好啦😝

前菜風乾火腿沙律

• 甜品
  • 自助甜品
  • Salad  Bar
2020-10-17 710 浏览
星期六下午去了吃午餐set ,佢個set 係semi lunch 包沙律、湯、主菜、飲品、自助芝士甜品吧。買單連加一最平可以$140 真心超抵。我最鍾意甜品有一個北海道牛奶布甸。我食咗三杯。食物好有質素。佢午餐係12點至四點。冇限時。環境同坐都好舒服。甜品方面有檸檬蛋糕丶朱古力蛋糕丶麵包布甸丶木糠布甸、北海道牛奶布甸、生果盤。仲有個自助芝士吧。食物有質素。服務方面,侍應都有幫手加水,主動問要唔要落埋飲品。自助吧亦都添得快。最後坐左三個半鐘都冇講我哋走

三文魚凱撒沙律
2020-10-17
三文魚凱撒沙律
2020-09-13 1147 浏览
今日同朋友按摩之後,就行到百德新街諗住是但搵間餐廳食少少野飲杯咖啡咁。經過呢間餐廳個門口見到有下午茶套餐afternoon tea set, 價錢唔錯又有幾多嘢食,所以侍應望住我哋討論完我哋就入咗去。同朋友討論完食啲咩就諗住叫侍應啦,佢哋係望住你,亦知道你叫緊佢落單,佢都可以直接望向另一邊然後離開。如是者我諗我哋等咗5分鐘不停咁叫侍應,先終於有人肯幫我哋落單。當我哋叫一個afternoon Tea for 2pax 嘅時候,佢先同我哋講冇晒啦賣晒啦,我同朋友就真係呆咗。如果你賣晒點解仲可以將個Menu放喺門口用嚟呃人入去,你哋門口個侍應係知道我哋想叫afternoon tea 架喎!加上就算你真係賣晒,我可以原諒你,但係員工嘅態度係:係呀,買晒啦你走啦咁。算!因為我哋唔想再行咁另外再叫其他嘢。最後落單我哋叫咗個牛扒薯條同甜品,一杯熱朱古力,熱咖啡同埋一杯熱檸水。你以為就咁就冇嘢啦咩,當我哋叫熱朱古力嘅時候個侍應竟然講話冇熱朱古力架,然後我哋話你個餐牌有㗎喎,熱朱古力都可以賣哂?個侍應先話要加錢,咁就唔係冇係要加錢啦,請問你公司員工係咪有語言障礙?全程態度好差唔想做,算!咁我哋單叫就明知

侍應先話要加錢,咁就唔係冇係要加錢啦,請問你公司員工係咪有語言障礙?全程態度好差唔想做,算!咁我哋單叫就明知係要加錢㗎啦,加錢咪加錢囉唔係答人無呀嘛。

好精彩事來啦~
作為一間專食牛扒嘅牛扒餐廳,佢可以比把完全切唔到牛扒嘅刀客人,然後班侍應見到你切得咁辛苦完全唔會換把刀俾你。算我哋都費事嘥氣。
牛扒拼薯條

然後到我哋叫嗰個甜品到啦,你一見到個樣就已經可以幻想到個甜品應該放咗喺張枱等咗好耐都冇人拎俾客然後個雪糕溶晒。然後個侍應亦都覺得冇問題直接拎比個客,嗰一刻我真係着咗火。
然後搵咗個經理問佢你個雪糕溶晒都可以上俾客人嘅咩,當時我問過經理嘅時候嗰個幫我哋落單上菜個男員工即刻衝過嚟,想聽我講乜。然後佢聽完又唔出聲又冇道歉,到底你哋知唔知自己返緊工,我哋落完單都有同你講唔該啦你有冇少少正常嘅禮貌啊。

呢一個係用唔晒嘅雪糕甜品,我同經理講完之後佢俾個個新嘅雪糕我哋,我亦都唔夠膽叫佢換過第二碟俾我哋,成間鋪啲人都痴線。

我諗唔止呢間餐廳冇下次佢成個集團我都唔會夠膽再去。

依個時勢,佢成間餐廳冇乜人都咁唔憂做,再加上啲員工咁樣得罪周圍嘅客人,佢哋有冇諗過無客,你都會冇咗份工。
2020-09-13
2020-09-05 1045 浏览
先不論自助吧食物不新鮮(哈密瓜是酸的),他的餐牌只有兩項選擇一是單人餐 價錢大概200到300一位二是雙人餐(Dinner set for two) 價錢388兩邊的食品基本上沒什麼分別,就只是多一點海鮮,看到價錢兩者差別不大我們就選了雙人餐。結果在賣單的時候才發現原來他所謂的 Dinner set for two的388 原來是每位計算,連同服務費總共850大元。但諷刺的是和單人餐的食物基本上沒什麼分別,份量也少很多,難以令人意識到兩者價錢相差接近一倍,店員在落單時也沒有清楚表明每位收費,「每位」的字只收在最底最細隻字。試問Dinner set for two怎麼會逐位收費?難道KFC的12人筒餐$79會分12次收費?整個過程感受極不良好,有詐騙的感覺。在香港吃過很多餐廳,誠實地明碼實價是非常重要,靠這種方式去騙錢的真的令人目瞪口呆,極不推薦這種餐廳。
一是單人餐 價錢大概200到300一位
2020-09-05
2020-08-16 791 浏览
因為人數限制的關係, 今日只係約了媽咪2人午餐, 係Openrice睇到呢一間餐廳, 位置在銅鑼灣食街, 對面仲可以行埋Aeon 和 Donki, 十分方便! 我哋揀咗Fillet 同埋 Lobster & Scallop 做 main course, lunch 仲包埋餐湯, 沙律, 咖啡或茶, 仲有自助甜品吧, 甜品有蛋糕、芝士、生果、布甸等等。 食完之後真係連晚餐都唔使食。 質素唔可以話好好, 但係以佢嘅價錢, 兩位連埋加一都唔洗400蚊, 真是物超所值!
2020-08-08 773 浏览
疫情嚴重,本人喜歡在戶外就餐,獨自一人來到銅鑼灣的這家餐廳,選擇戶外的位置。用餐的人很少,所以可以享受這種寧静。套餐有不同的選擇本人喜歡吃魚,就點了煎魚的套餐。套餐包括:三文魚凱撒沙律,分量十足,對於食量不大的我來説,已經半飽。接下來有南瓜湯。這個湯確實令人驚喜,因為非常濃郁,而且你可以嘗到很甜的南瓜的味道。喜歡。主菜來了,造型十足。分量太大了,味蕾的滿足。最令我喜歡的是甜品。這個造型,是女生都無法抗拒!飲品有咖啡☕。冰咖啡為這餐畫上完美的句號。買單不到150,真心抵食。

。套餐有不同的選擇

本人喜歡吃魚,就點了煎魚的套餐。套餐包括:三文魚凱撒沙律,

分量十足,對於食量不大的我來説,已經半飽。
接下來有南瓜湯。

主菜來了,造型十足。

分量太大了,味蕾的滿足。
最令我喜歡的是甜品

這個造型,是女生都無法抗拒!
飲品有咖啡☕。

冰咖啡為這餐畫上完美的句號。買單不到150,真心抵食。
2020-07-06 563 浏览
同朋友好耐無見,成半年,終於有一晚約到一大班朋友一齊食個飯~~~銅鑼灣食街好多野簡,今次黎食西餐我地人多,一行14人,坐左入房頭盤係牛油果沙律,唔錯,夠清新🥰🥰🥰🥰主菜我叫左個龍蝦 配牛柳,牛柳medium rare正常水平,龍蝦就份量滿意,啖啖肉,唯一要彈係個蝦鉗無幫我破開,未能食盡😂😂餐廳要改改佢甜品水果 屬buffet形式,我只係食左2碟生果,無試甜品晚上黎銅鑼灣呢間都幾抵,可encore

銅鑼灣食街好多野簡,今次黎食西餐

我地人多,一行14人,坐左入房

頭盤係牛油果沙律,唔錯,夠清新🥰🥰🥰🥰

主菜我叫左個龍蝦 配牛柳,牛柳medium rare
餐廳要改改佢

甜品水果 屬buffet形式,我只係食左2碟生果,無試甜品

晚上黎銅鑼灣呢間都幾抵,可encore
2020-07-03
  • 牛油果沙律
2020-03-12 2891 浏览
又是生日慶祝系列, 我的閨蜜請我到銅鑼灣Fashion Walk食街加寧街的Marbling 吃生日飯。 這條街一向很多高質美食, 餐廳可以選擇坐室內或室外, 當日我們選擇坐室內。 一看餐牌原來是半自助午餐, 就更加開心了! 先點了兩款午餐~烤英國豬柳扒配幼露筍,蘋果醬$158 & 芝士焗帶子龍蝦忌廉汁天使幼麵$188, (煙三文魚凱撒沙律, 意大利火腿蜜瓜沙律, 精選餐湯 ,自助精選甜品 & 芝士盤, 鮮磨咖啡),然後就出去自助吧看看有什麼美食,各式各樣的甜品, 餐包和芝士盤任君選擇。芝士盤煙三文魚凱撒沙律 ~ 沙律菜爽口新鮮, 煙三文魚肥美好味。意大利火腿蜜瓜沙律~ 意大利火腿口感乾鞋, 這款沙律菜不太新鮮。南瓜湯~ 南瓜湯香滑帶甜。烤英國豬柳扒配幼露筍,蘋果醬~ 厚切豬扒 ,肉中無筋, 肉質嫩口, 配上甜甜的蘋果醬, 增添口感。]芝士焗帶子龍蝦忌廉汁天使幼麵~ 芝士香濃, 龍蝦肉彈口, 天使幼麵質感不會太腍。甜品~ 試了幾款甜品, 比較好味的有奶凍布甸, tiramisu和朱古力蛋糕, 最正是奶凍香滑帶濃厚的奶香鮮磨咖啡~ 香濃咖啡味]個人感覺餐廳整體幾好, 環境舒適, 價錢適中
又是生日慶祝系列

芝士盤

煙三文魚凱撒沙律 ~ 沙律菜爽口新鮮, 煙三文魚肥美好味。

煙三文魚凱撒沙律

意大利火腿蜜瓜沙律

南瓜湯~ 南瓜湯香滑帶甜。

南瓜湯

烤英國豬柳扒配幼露筍,蘋果醬

芝士焗帶子龍蝦忌廉汁天使幼麵

自助精選甜品 & 芝士盤

鮮磨咖啡~ 香濃咖啡味

鮮磨咖啡
]

個人感覺餐廳整體幾好, 環境舒適, 價錢適中, 食物有質素, 但如果在這疫情之下可以安排每位客人入餐廳之前做體溫檢查就比較安心了。

2020-03-10
自助精選甜品 & 芝士盤
鮮磨咖啡
  • 自助精選甜品&芝士盤
2020-03-08 1342 浏览
只有一些一般的甜品,已沒有以前的食品,蕃茄仔、粟米、茄子、煙三文魚、大蝦、青口、火腿、蘋果沙律、紅菜頭沙律的食品了,如果大家也想食這些東西,大家要注意這點!!!下次不想再去食了!

下次不想再去食了!

-最近與朋友去依間餐廳食西餐,順便慰勞自己😚依間餐廳環境幾舒適,氣氛幾好☺️又會播熱門的音樂🎵十分享受🍽-今次就揀左Set Dinner,價錢由$188至$398不等有appetizer ,湯🥘,Main dish,任食甜品和一杯飲品(Coffee/Tea)-Appetizer蟹肉牛油果沙律🥑🥗蟹肉份量幾多,蟹肉配牛油果都幾Fresh,幾開胃的😋-香草牛油焗田螺🌿依個焗田螺真係好好食,田螺好入味{*≧∀≦}配埋香濃牛油和軟綿薯蓉,味道好驚喜😍-而Daily soup 係龍蝦湯🦞,飲落質感尚算濃稠😋濃濃的龍蝦味,不錯👍-鴨巴甸400日穀飼牛扒.美國D.A. 肉眼🥩($398)食依main dish岩曬食肉獸👻一次可以食曬牛扒同埋肉眼😆牛扒和肉眼都係點左五成熟肉質嫩滑腍軟,牛味濃郁(*´▽`*)牛扒配少量芥末一齊食,真係唔錯😍而且薯蓉口感軟綿順滑,超愛食薯蓉🤩-芝士焗龍蝦帶子🦞.特級牛柳🐮($308)龍蝦切開一半,方便食😋雖然牛柳份量較少,但食落嫩滑😚另外仲有蟹鉗代替帶子o(^▽^)o蟹鉗🦀肉質鮮甜又飽滿,配埋五顏六色的蔬果✌🏻-食完Main dish其實都幾飽肚👍🏻不過

最近與朋友去依間餐廳食西餐,順便慰勞自己😚
依間餐廳環境幾舒適,氣氛幾好☺️
又會播熱門的音樂🎵十分享受🍽

Appetizer
蟹肉牛油果沙律🥑🥗
蟹肉份量幾多,蟹肉配牛油果都幾Fresh,幾開胃的😋
香草牛油焗田螺🌿
依個焗田螺真係好好食,田螺好入味{*≧∀≦}
配埋香濃牛油和軟綿薯蓉,味道好驚喜😍
而Daily soup 係龍蝦湯🦞,飲落質感尚算濃稠😋
濃濃的龍蝦味,不錯👍
鴨巴甸400日穀飼牛扒.美國D.A. 肉眼🥩($398)
食依main dish岩曬食肉獸👻
一次可以食曬牛扒同埋肉眼😆
牛扒和肉眼都係點左五成熟
肉質嫩滑腍軟,牛味濃郁(*´▽`*)
牛扒配少量芥末一齊食,真係唔錯😍
而且薯蓉口感軟綿順滑,超愛食薯蓉🤩
鴨巴甸400日穀飼牛扒.美國D.A. 肉眼

芝士焗龍蝦帶子🦞.特級牛柳🐮($308)
龍蝦切開一半,方便食😋
雖然牛柳份量較少,但食落嫩滑😚
另外仲有蟹鉗代替帶子o(^▽^)o
蟹鉗🦀肉質鮮甜又飽滿,配埋五顏六色的蔬果✌🏻
芝士焗龍蝦帶子.特級牛柳

食完Main dish其實都幾飽肚👍🏻
不過點都要試埋個甜品吧(´w`*)
甜品都有好多選擇,包括有各式各樣的蛋糕🍰,藍莓芝士餅,意大利芝士餅🍰,蘋果撻,水果🍉🍍,cupcake🧁,木糠布甸,泡芙,麵包布甸,北海道3.6牛奶布丁🍮
牛奶布丁係必食,口感滑溜,香濃牛奶味(ᗒᗨᗕ)
其他甜品都幾好食😍
甜品

Iced Latte☕️($48)
Iced Mocha☕️($48)
咖啡味幾香😚好好飲🥰

最近受武漢肺炎影響,真係少左出街食野😢,與朋友聚會的機會,不過,可以Bookmark定依間餐廳,遲d再同朋友去食啦👻
Name🏠: Marbling
Location📌:銅鑼灣Fashion Walk食街加寧街5-7號地下C舖(港鐵銅鑼灣站 E 出口,步行約5分鐘)
價錢💰: 鴨巴甸400日穀飼牛扒.美國D.A. 肉眼 ($398),芝士焗龍蝦帶子.特級牛柳($308),
Iced Latte($48),Iced Mocha($48)
鴨巴甸400日穀飼牛扒.美國D.A. 肉眼
芝士焗龍蝦帶子.特級牛柳
2020-01-25 1191 浏览
我已經來過這間餐廳四次了。因為這裡的自助前菜和甜品都不錯,主菜亦美味,又多選擇。环境:坐位舒服,聊天很不錯,又沒有限時間要離開餐㕔,服务:服務員態度好,一直都會為你加水,所以約朋友食飯是個不錯的地方。