2017-09-15 13387 浏览
係報紙見到7折優惠券又近就同同事一齊去試下,前一日見到其他評價講到好差,但book左枱都試下啦,環境唔錯,餐廳員工都好有禮貌熱盤都有12,3樣大部份都係海鮮,咖哩蟹, 咖哩雞,青口,蜆,瀨尿蝦,扇貝,魚,雞扒,牛扒炒菜,炒飯,炒麵,雞翼仲有冷盤,沙律,甜品等等............海鮮有d會比較細隻但味道我地12個人都覺得係唔錯,甜品奶凍唔夠甜,蛋糕ok,生果種類小但夠甜唔似浸糖水,即場炒意粉都唔錯,有同事覺得意粉硬,我覺得ok。6人送龍蝦沙律一客,10人送一盒奶黃月餅,我地12個人去食送2客龍蝦沙律,一盒月餅,月餅可要卷,要現貨拎走或即場食都可以,我地就揀左即場食,餐廳仲免費幫我地焗熱,奶黃月餅唔錯仲係流心,150咁既質數我覺得ok,如果想150想食到6星酒店水準就麻煩繞道。
2017-09-14
2017-09-10 8844 浏览
睇之前d食評非常差,但今日食左又覺得ok喎!兩點半後六五折,我地食三點三,連加一每人82蚊,食物比想像中多,熟食有黑椒牛扒,茶記水凖,味道👌🏻,但只出左一轉,燒汁鴨胸、紅燒牛腩、鵝肝它它、三文魚它它都👌🏻驚喜有外籍廚師即場煮的黑松露芝士意粉,味道吾錯。另外有炒飯、炒烏冬、炒米粉、菜心、雞亦、薯條、洋蔥圈、漢堡扒、炸餃子、炸春捲、炸咖哩角、pizza,沙律菜都👌🏻,甜品就少左d,除左相中的甜品,另外仲有椰汁西米露同涼粉。地方不算大,但枱與枱之間算闊,都坐得舒服既,員工服務算好,收碟幾快。以呢個價錢嚟講,算係咁上下啦,起正屋企附近,應該都有下次既😏
2017-09-07 5144 浏览
百多元的午市自助餐,沒有很大期望,卻驚訝連連!熱盆吃的是雞翼、豬扒、白汁魚塊、印尼超乾炒飯及超咸伊麵,雖有沙律,但雜果有怪味難入口、三文鱼他他的三文鱼碎得不能再碎,法包又乾又硬,pizza就是用刀也差點切不開……甜品就像走入中古餅店,吃的是古法甜點,連生果也欠奉,最正常竟是罐頭涼粉……飲品選擇也超有限,只有水開橙汁、可樂、咖啡及茶,另加檸檬乙片……就算免費,也建議不要為難自己個胃來吃這樣的自助餐!
2017-09-07
2017-09-02 4922 浏览
俾報紙廣告吸引,見到個價錢好平,用埋優惠券每人 $108 連加一。於是,我地就試咗啦。一分錢一分貨。睇過其他 OpenRice 嘅食評,都比較負面。我覺得冇咁差,都唔係難食嘅。冇乜貴價食物。我覺得炒烏冬都幾好食,有少少辣,忌廉魚柳唔錯。前菜選擇都唔少。不過牛扒麻麻地,肉質有啲奇怪。即炒嘅卡邦尼意粉,廚師功力十足,味道都OK,但係唔夠熱,相信係因為炒完意粉之後會放喺一磚雪咗嘅芝士之中,令意粉變凍。環境方面,我地坐喺角落位,都舒服嘅。但係今日都算多人,嘈咗啲。總括來講,呢間餐廳質素一般。每人 $108,都預咗唔會話有高級酒店嘅質素。

2017-09-02
優惠券
晚市正價時段選擇都非常少 無刺身,無壽司入得口的食物得豬扒同雞扒橙汁可樂都淡到水咁 難飲到想嘔諗住有coupon七折黎試下,見無食評博一博點知中大伏,真係免費都唔會再黎作為一間酒店的餐廳真係好差D豬扒一拎出黎成盤骨 大部分都係雪藏食物D野食成陣雪氣味 真係不知所謂D湯煲到成煲 完全唔敢飲未試過食自助餐食唔飽因為無樣野想食 最後食左3碗炒飯填飽個肚走人非常非常非常非常失望 D侍應個個新黎咁 又無禮貌問佢攞隻杯都串串貢 未食完就收走我隻碟埋單用左coupon都成$150一位呢個質素真係完全唔值呢個價
晚市正價時段選擇都非常少 無刺身,無壽司
入得口的食物得豬扒同雞扒
橙汁可樂都淡到水咁 難飲到想嘔
諗住有coupon七折黎試下,見無食評博一博
點知中大伏,真係免費都唔會再黎
作為一間酒店的餐廳真係好差

埋單用左coupon都成$150一位
呢個質素真係完全唔值呢個價
2017-08-22
2017-08-23 4111 浏览
剛幫襯完,坦白說,好難食。冷盤唔吸引,得火煺,煙三文魚,沙律。吞拿魚是比較好,但也不是太好食。有翡翠螺,青口和蝦,賣相不好,搵個盤乘著,夾起有水的。翡翠螺未熟,拉出來有黏液。熱盤的牛柳好硬,豬柳又乾又冇味道. 超燒雞好硬,魚柳食得出是雪藏魚柳加糊椒粉。廚師即場整的Carbonara 又冇味,個汁浠到個意粉掛不到汁,唔知呢個是否湯意粉。甜品有涼粉,紫米露(但個牌寫意大利芝士餅),啫喱,芝士蛋糕,雜果。外面賣$15 一pack 的椰汁糕佢地都整得難食,硬到真係唔想食。全場最好是忌廉磨菇湯,冇creamy 感反而顯得菇味濃,好飲。有coupon 每人$150 但下次$100 都不會再去。我同一老一少去,兩位都説難食
剛幫襯完,坦白說,好難食。

有coupon 每人$150 但下次$100 都不會再去。

我同一老一少去,兩位都説難食
2017-08-23
  • 冇creamy  感的忌廉磨菇湯