2023-11-19 1276 浏览
今晚朋友帶我去一個好特別嘅餐廳,這裡很有氣氛裝修佈置好溫暖好romantic❤️!在餐廳內還有live music歌手一邊唱歌一邊彈結他,唱住懷舊英文金曲令人聽出耳油。Tenderloin & Fofe Gras Set法國鵝肝拼牛柳餐🥂SMOKED SALMON TAR TAR三文魚撻撻🥗沙律菜非常新鮮爽脆,三文魚撻撻有兩種口味碎蛋沙律和粟米沙律。LOBSTER BISQUE法國龍蝦濃湯🥣這款湯超級濃郁很厚又黏稠,喝每一啖都充斥住整個口腔,龍蝦爽彈牙啖啖肉。FOIE GRAS & TENDERLOIN鵝肝拼牛柳🥩鵝肝煎到外脆內軟很考師傅功架,外面微微焦脆甘香內裡軟綿綿很幼滑,牛柳很厚身五成熟,外香脆內嫩嫩呈現粉紅色,很有牛味夠腍身。GOOSE LIVER & US PORK LOIN鵝肝拼美國豬鞍扒🐽豬鞍扒有成一寸厚,肉質嫩滑多汁配上芥末醬很搭配,粗粗的薯條是我喜歡吃的,加埋沙律菜可以解油膩感。加優惠價點了法式焗田螺一客🐚田螺焗得甘香惹味,薯蓉口感綿滑香甜。NEW YORK CHEESE CAKE 紐約芝士餅🍰每道燭光晚餐應該要用甜品作總結,這款New York Cheese Cake
Tenderloin & Fofe Gras Set

鵝肝拼牛柳🥩
GOOSE LIVER & US PORK LOIN
鵝肝拼美國豬鞍扒🐽
加優惠價點了法式焗田螺一客🐚
田螺焗得甘香惹味,薯蓉口感綿滑香甜。
NEW YORK CHEESE CAKE 紐約芝士餅🍰
每道燭光晚餐應該要用甜品作總結,這款New York Cheese Cake內裡綿滑芝士味濃用上心形碟上特別溫馨
so sweet!

• 法式焗田螺
  • 龍蝦湯
2023-11-14 102 浏览
今日去咗喺佐敦彩鴻酒店一樓嘅西餐廳,餐廳好有家嘅感覺,好warm,侍應好殷勤咁帶係我哋坐低先~我會見到蠔做緊買一打送支餐酒,梗係唔可以錯過優惠,就叫左一打蠔,佢哋蠔嘅選擇都有好多,我地試左pacific rock同four season,蠔好creamy 海水味濃我地都叫左set dinner ,有頭盤,湯同主菜頭盤係三文魚他他,三文魚他他放咗喺脆多士上餐湯係龍蝦湯,龍蝦味濃主食係鵝肝牛柳,鵝肝香口,牛柳牛肉味濃啖啖肉!最後我哋仲加$20食咗個心太軟,好有驚喜,朱古力醬好流心好滿意嘅一餐

我地都叫左set dinner ,有頭盤,湯同主菜

頭盤係三文魚他他,三文魚他他放咗喺脆多士上

餐湯係龍蝦湯,龍蝦味濃

主食係鵝肝牛柳,鵝肝香口,牛柳牛肉味濃啖啖肉!

最後我哋仲加$20食咗個心太軟,好有驚喜,朱古力醬好流心

好滿意嘅一餐

2023-11-07 339 浏览
難得與老婆在閒日都不用上班,就搭地鐵往佐敦吃美式早餐,,已光顧了很多次。一個比快餐店早餐多些少的價錢,就享用了酒店式的豐富早餐,絕對超值。我選了美或牛扒,老婆選雞扒,每份扒餐還配薯餅、炒滑蛋及腸仔生菜,很豐富的呢!
美式早餐
2023-06-05
$48 (早餐)
美式早餐
2023-11-02 91 浏览
佐敦行街 行到咁上下想chill下食下野 朋友就提議去呢間開係酒店既Bar & restaurant 佢話呢度氣氛好好 可以盡情放鬆一入到去見到間餐廳裝修同佈置都好靚 仲有人彈結他唱歌 唱得好好聽 waiter都好有禮貌 會主動同我地介紹返d野食法式龍蝦湯($78)入面有好多蝦 令到啲湯有一陣鮮蝦味 調味亦都啱啱好 夠濃味得黎唔會太鹹 極力推薦法式煎鵝肝($128)鵝肝入口即溶 多士夠熱 整得比出面一般嘅西餐廳好少少 中上水平 辣肉腸薄餅($168)唔講以為去左歐洲餐廳食pizza 完全係正宗嘅味道 芝士有層次 餅底夠脆 諗返起個肚都咕咕聲純正卡邦尼意粉($198)選用意大利煙肉 36個月醃製嘅芝士 即場係你面前整比你食 味道唔多講 好味道唔識形容 呢個係我人生中最好食嘅卡邦尼意粉下次有機會一定會再黎食
佐敦行街

仲有人彈結他唱歌
唱得好好聽
waiter都好有禮貌
會主動同我地介紹返d野食

法式龍蝦湯($78)

入面有好多蝦
令到啲湯有一陣鮮蝦味
調味亦都啱啱好
夠濃味得黎唔會太鹹
極力推薦

法式煎鵝肝($128)

鵝肝入口即溶
多士夠熱
整得比出面一般嘅西餐廳好少少 中上水平

辣肉腸薄餅($168)

唔講以為去左歐洲餐廳食pizza
完全係正宗嘅味道

芝士有層次
餅底夠脆
諗返起個肚都咕咕聲

純正卡邦尼意粉($198)

選用意大利煙肉
36個月醃製嘅芝士
即場係你面前整比你食

下次有機會一定會再黎食
2023-11-01 55 浏览
🌟The restaurant has a vibrant atmosphere, with a foreign staff member stationed in the middle playing the guitar and singing classic English songs. Every now and then, he approaches customers and sings them birthday songs, making this restaurant a popular choice for celebrations.🌟Oysters $18-48@1The restaurant offers a selection of oysters from different countries, including the United States, South Africa, France, and Scotland. Each oyster is plump and exceptionally fresh. For those who enjoy

🌟Oysters $18-48@1
The restaurant offers a selection of oysters from different countries, including the United States, South Africa, France, and Scotland. Each oyster is plump and exceptionally fresh. For those who enjoy oysters with a rich and briny taste, I recommend the French Fine De Claire, French Four Seasons, the exquisite Shigoku, and the Scottish Scottish oysters. If you prefer a milder flavor profile with a pronounced freshness, the American oysters and South African Catiera are highly recommended.

🌟Authentic Carbonara Pasta $198
This dish is one of the restaurant's specialties. To elevate the dining experience, the chef prepares the carbonara pasta right in front of the guests. First, he sautés Italian bacon, egg yolk, and various seasonings with the pasta. Then, he skillfully melts a large wheel of 36-month-aged Parmigiano cheese using a blowtorch and tosses the pasta in the melted cheese. The result is a tantalizing aroma and a creamy, cheesy flavor that sets this carbonara apart. With generous portions of bacon, the pasta boasts a savory and delightful taste.
2023-10-29 72 浏览
Marco's Oyster Bar & Grill 佐敦分店位於佐敦「彩鴻酒店」1樓,離地鐵出口不遠,交通方便。餐廳寬敞,坐位舒適,燈光柔和,晚上點起枱上的蠟燭,更有外籍結他手彈奏,平添不少浪漫氣氛。晚餐包括前菜、餐湯、主菜及咖啡/茶,再可以優惠價錢添加配菜和甜品。Special Menu「煙三文魚沙律」,香口的煙燻三文魚, 配上爽口的沙律菜,雙重口感。「牛肝菌忌廉湯」,濃稠,牛肝菌又特別香,真不錯。「脆炸德國鹹豬手」$308,超巨型豬手,足夠二人份量。外皮烤得脆卜卜,裏面的肉腍軟入味,真正外脆內軟,淋上黑椒汁來吃,特別惹味。配上即炸薯條及蔬菜,豐富口感。「咖啡」香濃「法式焗田螺」+$58,焗得非常香,田螺肉質幼滑,配上牛油薯蓉,十分可口。「芝士餅」+$20,芝士味道濃郁,不太甜,合我心水。「黑松露野菌意大利飯」$168,黑松露香味滲透入米粒之中,菇菌帶點爽口的口感,味道出色。在悠揚的結他都聲中享用美食,真是人生一大快事。

Special Menu

「牛肝菌忌廉湯」,濃稠,牛肝菌又特別香,真不錯。

「咖啡」香濃

「芝士餅」+$20,芝士味道濃郁,不太甜,合我心水。

在悠揚的結他都聲中享用美食,真是人生一大快事。
2023-10-25 77 浏览
朋友生日,想搵一間高級小小嘅餐廳食生蠔,見到呢間環境唔錯,地點又方便,喺地鐵站附近,就上去試吓💗😋美國生蠔 $18 /隻生蠔種類非常之多,有來自唔同國家,美國法國意大利等等,我揀咗美國生蠔,只係$18一隻,點夠一打十二隻仲會送紅酒/白酒一枝,的確超值!生蠔非常肥美,每隻都大大隻,入口啖啖肉,口感綿滑,好新鮮好Creamy🥰兩個人食一打都好足夠,食完好滿足💗😋黑松露野菌薄餅$178薄餅焗得幾好,熱辣辣上枱,微微焦香,好夠火喉,而且薄餅質感有少少煙靭,口感非常之好,黑松露味都算濃郁,配合埋蕃茄醬同埋野菌,口味啱啱好,總括嚟講焗得好好食💗😋肉醬寬條麵$138寬條麵熟到啱啱好,唔會太淋,幾有口感,肉醬非常之多,蕃茄味濃郁,口味偏酸,啱晒我口味💗😋松露朱古力雪糕$58朱古力味非常之濃郁,而且非常之凍,食咗好耐啲雪糕都唔會點樣溶餐廳仲有結他手為客人彈奏歌曲,非常有feel💗😋總結:價錢合理算係抵食,生蠔肥美,食物味道唔錯,環境舒適,質素幾好,會再來🥰

💗😋美國生蠔 $18 /隻

💗😋黑松露野菌薄餅$178

💗😋肉醬寬條麵$138

💗😋松露朱古力雪糕$58

餐廳仲有結他手為客人彈奏歌曲,非常有feel

2023-10-24 55 浏览
想吃吃生蠔,吃吃西餐,朋友介紹了Marco's Oyster Bar & Grill,說品質環境也很不錯,果真如此!點了兩個套餐,先來2個頭盤。三文魚撻撻三文魚碎混合蛋黃醬,配上香脆多士,惹味又開胃。煙三文魚沙律煙三文魚大大一片,配上沙律菜。點了一打生蠔,想特別一提有比較少見的車厘蜆。鮮味香濃,有濃濃的金屬味,最後滲出絲絲甘甜,很推薦!法國龍蝦濃湯鮮味十足,難得地沒有過鹹,香滑而濃郁!牛肝菌忌廉湯牛肝菌味道香濃,入口綿滑。鵝肝配三文魚扒三文魚大大一塊,外皮煎至香脆;鵝肝肥厚,煎至外脆內軟,入口即溶卻沒有膩感。 紐西蘭羊架七成熟,肉軟而香,出色!尾聲加點了一份心太軟,朱古力漿很澎湃,開心!最後是2杯餐飲!CP值極高,有駐場歌手,懷舊又溫馨!
說品質環境也很不錯,果真如此!

點了兩個套餐,先來2個頭盤。
三文魚撻撻
三文魚碎混合蛋黃醬,配上香脆多士,惹味又開胃。
煙三文魚沙律
煙三文魚大大一片,配上沙律菜。
點了一打生蠔,想特別一提有比較少見的車厘蜆。
鮮味香濃,有濃濃的金屬味,最後滲出絲絲甘甜,很推薦!
法國龍蝦濃湯
鮮味十足,難得地沒有過鹹,香滑而濃郁!
牛肝菌忌廉湯
牛肝菌味道香濃,入口綿滑。
鵝肝配三文魚扒
紐西蘭羊架
七成熟,肉軟而香,出色!
尾聲加點了一份心太軟,朱古力漿很澎湃,開心!
最後是2杯餐飲!
CP值極高,有駐場歌手,懷舊又溫馨!
2023-10-24 50 浏览
同朋友在佐敦行街無意中經過彩鴻酒店於是就在這酒店內的餐廳Marco’s Oyster Bar & Grill 食晚餐,該店出名主打之一就是蠔但可惜我朋友唔食生蠔所以或者我下次同其他朋友再來時才試,這裏環境唔錯當晚仲有歌手現場表演氣氛好好;廚師還在餐廳中為客人即席發揮烹調食物,我哋點咗兩個餐分別是脆炸德國鹹豬手以及美國西冷扒,可以配牛肝菌蘑菇湯,強烈的牛肝菌味散滿整個湯好好飲好濃郁好滑;而主食的德國鹹豬不但不會死醎而且有淡淡的蜜糖甜味真的做到鬆化脆口肉汁豐富;至於西冷牛扒冇得輸肉質有彈性肉味最重又夠juicy ;正當我哋享受美食之際,歌手拿結他到壽星女前為她獻唱生日歌現場氣氛熱鬧起來各食客同時都為壽星女拍掌場面十分溫馨開心熱鬧!
至於西冷牛扒冇得輸肉質有彈性肉味最重又夠juicy ;

男友知我愛食生蠔及鋸扒,所來到Marco's Oyster Bar & Grill 到食晚飯飯撐枱腳。餐廳寬敞裝潢具有西方風格,好RELAX好有情調。.想不到在埸有歌手彈結他唱歌,主要唱英文歌加少少國語歌,仲可以點唱,十分有情調!.只要點12隻生蠔就送餐酒1枝十分之抵.【Pacific Rock】生蠔 $18 x 12隻這美國Pacific Rock生蠔,有淡淡海水味, 有爽口口感,簡直鮮甜肥美!當然少不了配上美酒(選紅酒)。.另外我們點了一份法國鵝肝拼牛柳餐share食(餐有包有前菜,餐湯及餐飲)及配上多款小食.前菜【三文魚撻撻】(餐)脆多士上放了有三文魚粒及洋蔥等配沙律醬, 另一個放是白色是沙律蛋,兩款都可口,食後都好開胃。.【巴馬火腿】 餐另配 優惠價 $68巴馬火腿鹹香味道,與蜜瓜一齊食,簡直絕配,也伴上新鮮沙律菜。.【法式焗田螺】 餐另配 優惠價 $58 這碟田螺入口有濃濃牛油香味 ,軟腍得來有口感, 加上墊底下幼滑金黃色薯蓉同食,十分滋味。.【法國龍蝦濃湯】+ 餐包   (餐)蝦龍濃湯,質感滑稠,味道濃郁,味道不錯。.【法國鵝肝拼牛柳】(餐) $298厚切牛柳肉質鮮嫩多汁,
餐廳寬敞裝潢具有西方風格,好RELAX好有情調。
只要點12隻生蠔就送餐酒1枝十分之抵
【Pacific Rock】生蠔 $18 x 12隻
這美國Pacific Rock生蠔,有淡淡海水味,
 有爽口口感,簡直鮮甜肥美!當然少不了配上美酒(選紅酒)。
另外我們點了一份法國鵝肝拼牛柳餐share食
(餐有包有前菜,餐湯及餐飲)及配上多款小食
前菜
【三文魚撻撻】(餐)
脆多士上放了有三文魚粒及洋蔥等配沙律醬,
另一個放是白色是沙律蛋,兩款都可口,食後都好開胃。
【巴馬火腿】 餐另配 優惠價 $68
巴馬火腿鹹香味道,與蜜瓜一齊食,簡直絕配,
也伴上新鮮沙律菜。
【法式焗田螺】 餐另配 優惠價 $58
這碟田螺入口有濃濃牛油香味 ,軟腍得來有口感,
加上墊底下幼滑金黃色薯蓉同食,十分滋味。
【法國龍蝦濃湯】+ 餐包   (餐)
蝦龍濃湯,質感滑稠,味道濃郁,味道不錯。
【法國鵝肝拼牛柳】(餐) $298
厚切牛柳肉質鮮嫩多汁,有軟嫩感,而肉味也更濃郁,
加上配細煎的大鵝肝,質感細滑綿密,入口即溶,
與牛柳非常之match,而旁配上香脆炸薯條及
新鮮沙律菜。
【朱古力心太軟佯雪糕餐另配 優惠價 $20
切開便流出暖暖的朱古力醬,帶濃郁朱古力,
連帶軟綿外皮一起吃,更與雲尼拿雪糕一齊食,有熱冰交融的滋味。
2023-10-18 53 浏览
平時要去酒吧或高級餐廳先有live music,想不到彩鴻酒店這間西餐都有駐場歌手演唱,係同朋友慶祝生日之選,上蛋糕甜品時會為壽星唱生日歌。餐廳好大,坐得舒服,約朋友聚會一流,而且晚餐set價格親民。煙三文魚沙律🌟三文魚唔會咸而且鮮嫩,配上新鮮的沙律菜和沙拉醬,口感絕佳。牛肝菌忌廉湯🌟忌廉湯濃郁滑順,每一口都有牛肝菌粒,飽滿的牛肝菌香味令人滿足陶醉。法式焗田螺🌟每次餐廳見到都一定會叫,一共有6隻可以同2-3個朋友分享,薯蓉質感香滑而且面層香脆。脆炸德國咸豬手🌟炸過的德國咸豬手非常美味,口感鮮嫩多汁,外酥內軟,而且好大隻份量好夠飽。純正意大利卡邦尼意粉🌟他們的純正意大利卡邦尼意粉是多重享受,可以親眼望廚師烹調,加左大量意大利煙肉和芝士,最後沾滿36個月醃製芝士,令邪惡的意粉更加香濃。朱古力心太軟配雪糕🌟一刀切落去心太軟裡面的的濃郁朱古力就流出來,配上一球冰涼的雲尼拿雪糕,一冷一熱形成了絕佳的對比。

煙三文魚沙律🌟
三文魚唔會咸而且鮮嫩,配上新鮮的沙律菜和沙拉醬,口感絕佳。

牛肝菌忌廉湯🌟

法式焗田螺🌟

脆炸德國咸豬手🌟

純正意大利卡邦尼意粉🌟

朱古力心太軟配雪糕🌟
如果吾係有朋友帶我嚟,我真係估吾到呢度有間甘有特色嘅意大利餐廳,餐廳環境都算大;因為中秋節,餐廳裹面有好多燈籠嘅佈置,在埸又外籍人員彈結他唱英文歌,真係好有氣紛😊我同朋友order左前菜🌟巴馬火腿伴哈蜜瓜$108- 哈蜜瓜好清甜,火腿薄切,做開胃前菜,so good.主菜🌟四季薄餅$188- Pizza係餐廳嘅推介,有4式芝士, PARMA HAM, 蕃茄,同蘑菇,芝士味濃郁,係我嘅致愛🌟海鮮意大利飯$178- 海鮮用料非常十足,而且意大利飯煮得好入味,吾錯,幾好食!甜品🥧朱古力心太軟雪糕(自家制)$52- 特別係自家,雖然買相未算好精美,但係心太軟食落朱古力味道濃,但又吾算太甜,加埋雲呢拿雪糕一齊食,啱啱好!整體感覺餐廳好有港式懷舊feel,好有人性味;員工服務態度又好好,好殷勤又有禮貌,而且食物都吾錯,係佐敦隱世餐廳推介👍

我同朋友order左
前菜
🌟巴馬火腿伴哈蜜瓜$108
- 哈蜜瓜好清甜,火腿薄切,做開胃前菜,so good.

主菜
🌟四季薄餅$188
🌟海鮮意大利飯$178

甜品
🥧朱古力心太軟雪糕(自家制)$52

2023-10-03
2023-10-02 99 浏览
很久沒去,諗住聽下歌,註場歌手病了,有點失望😅,叫左一打生蠔送左一支白酒,除生蠔外,5:30pm入座,餐牌內食物全部半價,本來話限時90分鐘進餐,但今日餐廳人較少,所以最後無限時👏
2023-10-02
2023-10-02 193 浏览
位旅佐敦彩鴻酒店🍽️一間帶有港式風味的西餐廳昏暗的燈光配上枱面嘅蠟燭🕯️職員親切的服務,加上駐場歌手live solo的英文歌🎼令你—走進餐廳就彷彿回到二三十年前的香港🔙非常之有親切感🥰餐廳氣氛也十分好餐廳其中一個主打食物是生蠔,有多種生蠔提供選擇,買滿一打生蠔還會送白酒一支。價錢又平又貴,適合不同要求的人士主食方面亦有多款薄餅意粉及肉類,而本人就會推介德國鹹豬手餐廳的主餐牌價錢略嫌有點貴,但是大家可以留意在訂枱的時候,餐廳所提供的折扣優惠
位旅佐敦彩鴻酒店🍽️一間帶有港式風味的西餐

昏暗的燈光配上枱面嘅蠟燭🕯️職員親切的
服務,加上駐場歌手live solo的英文歌🎼令你

主食方面亦有多款薄餅意粉及肉類,而本人就會推介德國鹹豬手

美國生蠔
德國鹹豬手
卡邦尼意粉
  • 脆炸德國鹹豬手
  • 生蠔
常到的其中一個慶祝的地方同老公又拍拖,直到依家結咗婚,都會間唔時喺呢度食蠔同埋質素都唔差,而且又有live嘅歌手唱下英文歌。CP值都ok, 不過近年嘅選擇就越來越少,意思係每樣嘅款式都少咗選擇,同埋環境好似比以前污糟咗。雖然佢呢一間分店冇以前另外一間喺佐敦嘅咁闊落,而家就會迫少少,而且佢都好似好多人,同埋啲人都好似唔理其他人咁,大大聲講嘢,就會破壞晒個格調同埋氣氛,好似變咗做街坊生意多咗咁,但係因為啲蠔都OK,所以都會再去食。
常到的其中一個慶祝的地方
同老公又拍拖,直到依家結咗婚,
都會間唔時喺呢度食蠔同埋質素都唔差,
而且又有live嘅歌手唱下英文歌。
CP值都ok, 不過近年嘅選擇就越來越少,
意思係每樣嘅款式都少咗選擇,
同埋環境好似比以前污糟咗。

2023-08-01
庆祝纪念