MASAM (元朗)📍元朗仁樂坊5號利發大廈地下D號舖鵝肝牛肉漢堡套餐鵝肝嘅份量都算大塊,咬落去仲有好軟滑既口感👍🏻醬汁配料調得好好👍🏻,唔會過鹹,用料新鮮!食落塊啖啖牛肉味再加埋啲生菜消下油膩感🥬雙層牛肉芝士漢堡套餐未食已經聞到香噴噴嘅芝士味,😋入口有兩大舊牛肉漢堡扒嘅鹹香😋,生菜配上牛肉一齊食入口,滋味又豐富!牛肉保持肉汁,超級Juice呢☺️呢度嘅職員都好好,細心有禮,會再次光顧👏🏻
MASAM (元朗)
📍元朗仁樂坊5號利發大廈地下D號舖

鵝肝牛肉漢堡套餐
食落塊啖啖牛肉味再加埋啲生菜消下油膩感🥬
雙層牛肉芝士漢堡套餐

呢度嘅職員都好好,細心有禮,會再次光顧👏🏻
1K
2023-05-07 14 浏览
想食burger,想食juicy嘅burger🔥元朗嘅話你會諗起邊間呢?我就會諗起 MASAM burger 🍔 佢喺元朗開左好幾年最近搬咗去仁樂坊呢邊(安娜隔離)有堂食,終於可以食到新鮮熱辣嘅出品喇🙌既然有堂食,一於嗌套餐,包小食同飲品🍔黑松露啡菇牛堡想啖啖肉又想減低內疚感必試呢款無論係舊漢堡or大啡菇都好juicy一食啲汁就爆炸,勁滿足🥰個包成塊面咁大,店家提供一次性手套方便拎住成個食,夠曬貼心醬汁全面自家調味,食得出係有分別唔係粗製濫造一式一樣連鎖店之流🌭忌廉潛艇魚堡魚柳新鮮炸起極度脆口內𥚃肉質依然嫩滑唔腥,調味不俗蕃茄生菜平衡返油膩感沙律汁夠acidic,越食越開胃🤣小食我哋分別要左薯條沙律,份量唔細!飲品罐裝汽水不另收費我就加錢換杯凍americano 咦🤯有驚喜喎!今餐fat fat,一定要飲返杯中和下🫠餐廳裝修帶點美式快餐風格仁樂坊嚟講至乾淨企理Masam當之無愧款式極多,有機會觸發 #選擇困難症路過又突然想邪惡一番嘅話必試😋
想食burger,想食juicy嘅burger🔥
元朗嘅話你會諗起邊間呢?
我就會諗起 MASAM burger 🍔
佢喺元朗開左好幾年
最近搬咗去仁樂坊呢邊(安娜隔離)
有堂食,終於可以食到新鮮熱辣嘅出品喇🙌
既然有堂食,一於嗌套餐,包小食同飲品

🍔黑松露啡菇牛堡
想啖啖肉又想減低內疚感必試呢款
無論係舊漢堡or大啡菇都好juicy
一食啲汁就爆炸,勁滿足🥰

個包成塊面咁大,店家提供一次性手套
方便拎住成個食,夠曬貼心

醬汁全面自家調味,食得出係有分別
唔係粗製濫造一式一樣連鎖店之流

🌭忌廉潛艇魚堡
魚柳新鮮炸起極度脆口
內𥚃肉質依然嫩滑唔腥,調味不俗

蕃茄生菜平衡返油膩感
沙律汁夠acidic,越食越開胃🤣

小食我哋分別要左薯條沙律,份量唔細!
飲品罐裝汽水不另收費

我就加錢換杯凍americano
咦🤯有驚喜喎!
今餐fat fat,一定要飲返杯中和下🫠

餐廳裝修帶點美式快餐風格
仁樂坊嚟講至乾淨企理Masam當之無愧
款式極多,有機會觸發 #選擇困難症
路過又突然想邪惡一番嘅話必試😋
2023-05-06 12 浏览
雙層牛肉芝士漢堡配洋蔥圈套餐|$114-份量都好足夠,而且賣相都好好,佢既漢堡賣相雖然睇落好heavy 但食落口感又唔係好多醬汁,牛肉漢堡既口感都好好,唔會overcooked食落口係鬆化,而且味道fresh唔會太有油膩感。-雙層芝蛋漢堡配魷魚蝦枝套餐|$76-芝蛋漢堡都係一樣口感好好,佢既炒蛋好滑嫩,面頭仲加左原塊芝士同芝士醬,芝士同蛋真係絕配。-炸魚薯條|$49令我比較驚喜既係佢既炸魚薯條佢既炸魚本身唔點醬都好有酸忌廉洋蔥既味道。而且唔會炸到好多油好膩!擺耐左都無影響到口感外脆內軟。 -總括嚟講,性價比都幾高。野食份量足夠,價錢都相宜,如果想食清新漢堡可以選擇呢間。
雙層牛肉芝士漢堡配洋蔥圈套餐|$114
雙層芝蛋漢堡配魷魚蝦枝套餐|$76
炸魚薯條|$49
令我比較驚喜既係佢既炸魚薯條
MASAM burger元朗優質漢堡包小店🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿燒菠蘿牛肉漢堡套餐同埋脆魚柳漢堡套餐廚師煮得好惹味㗎🧡手打牛肉多汁入口好juicy,魚柳煎得好香完全無腥味,同埋2個麵包亦煎香過入口好鬆軟,整個漢堡包無得頂yummy yummy🌸🌸而套餐可以自選小食,我哋揀咗紫薯餅同紫菜薯條,薯餅真係好好味,口感係軟綿綿的,一啲都唔硬👍🏻而紫菜粗薯條亦係即叫即炸、所以超正🧡🧡飲品就點了蜜桃同埋桂花冷泡茶,配burger一齊品嘗都不錯💚💚小店亦設有幾張枱、環境乾淨,可以慢慢歎💚💚小店亦提供即棄手套比食客,超級窩心🧡可以好豪邁咁拎住嗰包大啖大啖咬住食🧡正正正🦋🦋
MASAM burger元朗優質漢堡包小店
🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿
燒菠蘿牛肉漢堡套餐同埋脆魚柳漢堡套餐
小店亦設有幾張枱、環境乾淨,可以慢慢歎💚💚
正正正🦋🦋
  • 桂花冷泡茶
2023-05-05 11 浏览
呢日行街經過見到burger好吸引😍仲有呀女最愛肉醬意粉,懶媽媽就買外賣番去俾大家食🤣.鵝肝牛肉漢堡套餐 $145德國辣脆雞堡套餐 $93芝士肉醬薯條 +$15洋蔥圈 配香蒜檸檬醬 +$8白桃冷泡茶 +$5泡沫咖啡 +$14.見到牛肉鵝肝burger 即刻心心眼😍100%手打牛肉漢堡,咬落淋身牛味濃厚,鵝肝入口即溶,加上秘製嘅沙律醬、生菜、洋蔥、蕃茄,超好食😋呀女都搶住食個包🤣另一個雞堡大大件炸雞,仲有好大條司華力腸配上德國酸菜,甜辣口味老公讚好👍🏻.套餐跟兩款小食,薯條上係滿滿的芝士肉醬一定正,魷魚圈炸得不錯脆卜卜,醬汁酸酸哋又幾夾😋兩杯飲品選了自家Peach tea無糖健康飲落好fresh,仲有我最愛cappuccino😍.呢間burger小店滿驚喜!非常高質估唔到咁好食,住附近一定要試下!.

鵝肝牛肉漢堡套餐 $145
德國辣脆雞堡套餐 $93
芝士肉醬薯條 +$15
洋蔥圈 配香蒜檸檬醬 +$8
白桃冷泡茶 +$5
泡沫咖啡 +$14

外卖自取
2023-05-04 30 浏览
呢間burger小店喺教育路附近,店員態度有禮☺️用餐環境舒適✨ Burger 款式選擇多,另外仲有熱狗同意份供應🍝小食除左不同口味的薯條之外,更有紫心薯餅、洋蔥圈、雞翼和炸蝦等等🍤鵝肝牛肉漢堡 $120鵝肝牛肉漢堡賣相已經好邪惡😛 真係非常足料😗 手製牛肉味濃而且煎得香口🐮食落啖啖肉汁,加埋半融芝士、蕃茄同生菜口感好Juicy🍔 主角鵝肝外脆內軟,唔算好油膩😌黑松露啡菇牛堡$77黑松露啡菇牛堡同樣好食🥰原塊大啡菇鮮嫩多汁,中間仲有輕輕炙燒過嘅半融芝士🧀最鍾意黑松露沙律醬帶出整體味道😍咬落去有豐富肉汁之餘,松露香都非常突出🫶🏻加配小食及飲品 $25田園沙律份量多又新鮮🥗 絕對可以減低油膩感😍另外叫咗魷魚蝦枝☺️第一次食幾得意🥹係幼身嘅春卷條😋 飲品方面揀咗冷泡茶超級清甜解膩,仲有柚子蜜咖啡等等選擇😉Menu

鵝肝牛肉漢堡 $120

鵝肝牛肉漢堡賣相已經好邪惡😛 真係非常足料😗
主角鵝肝外脆內軟,唔算好油膩😌

黑松露啡菇牛堡$77

加配小食及飲品 $25

Menu

2023-04-26
  • 鵝肝牛肉漢堡
  • 黑松露啡菇牛堡
2023-05-04 19 浏览
元朗有間好特既漢堡包店,好創新、又有心思, 當然要試下啦😘。(5⭐️最高)蜜糖芥末雞堡套餐+ 紫心薯餅 (5⭐️)大大件炸雞扒被夾著, 咬落去卜卜脆, 加入蜜糖芥末, 仲有少少沙律配料, 真係好yummy ⭐️外皮金黃色, 內裡是滿滿的紫薯。 咬落去一點都唔油, 而且好香, 好好食呀⭐️自家製豚肉漢堡套餐(5⭐️)自家製的, 特別彈牙及咬落好有咬口, 有新鮮肉味, 足料漢堡, 配上自家整既醬汁, 好好味呀💕芝士肉醬薯條好特別既配搭, 炸黃金色既薯條, 上面加入芝士肉醬, 令人好想keep 薯再食😂😂白桃冷泡茶、桂花冷泡茶兩款茶味比較清, 而且入口甘香獨特, 有陣陣既白桃香及桂花香

蜜糖芥末雞堡套餐+ 紫心薯餅 (5⭐️)
紫心薯餅

自家製豚肉漢堡套餐(5⭐️)

紫心薯餅
2023-05-03 22 浏览
之前有留意過呢間burger店,但以前只有外賣,最近發現佢地搬左大啲既鋪頭,仲有得堂食。呢度既burger款式多之餘,仲好大個!馬森至尊 $86Signature之選,入面有手打牛肉漢堡扒、煙肉、德國腸、炒滑蛋、蕃茄、生菜、洋蔥,配埋千島醬,非常豐富,外面既2塊麵包烤過有微微脆口,而且個包好大個,一啖完全咬吾哂所有配料,要分2-3啖食。牛肉漢堡扒一咬流晒啲肉汁,又厚又juicy,成個配搭好吸引好好食,個人非常推介!餐廳有提供手套方便大家進食,如果想斯文啲都可以問佢拎刀切開幾份黎食。雙魚漢堡 $662塊炸魚柳加沙律醬同千島醬同樣吸引,不過會比馬森至尊乾身d,同樣有蕃茄、洋蔥同生菜,口感會比較fresh d。薯條配黑松露醬 $40黑松露醬好香濃,薯條炸得夠乾身同脆,吾覺得油膩,好食到想encore 個醬。馬森拼盤 $79樣樣小食都好吸引既關係,所以叫左拼盤2人份量,吾洗諗。有炸雞翼、炒蝦、魷魚蝦枝、炸洋蔥圈同紫心薯餅。當中炸雞翼最好食,炸得雞肉好滑好juicy。白桃冷泡茶 $16桂花冷泡茶 $16食左好多煎炸野既關係,叫2支茶飲下解下膩,個人比較鍾意桂花冷泡茶,無禁甜,仲帶有微微桂花香味。

馬森至尊 $86

雙魚漢堡 $66

薯條配黑松露醬 $40

馬森拼盤 $79

白桃冷泡茶 $16
桂花冷泡茶 $16

2023-05-02 8 浏览
🐳元朗出名,有好多美食,漢堡包都有幾間唔錯嘅選擇,今次嚟到呢間Masam嘅小型私房漢堡包店。入面嘅裝修有少少懷舊feel,但又帶有現代嘅風格。🐳馬森至尊套餐🐳魷魚蝦枝🐳可樂首先想講吓魷魚蝦枝,雖然要加$5 ,但係都可以值得一試,因為佢入面係有魷魚和蝦,之後用春卷皮包住炸,非常特別。至於個漢堡包就勁大個,因為有好多唔同嘅材料,每樣材料都獨立烹調,最後整成呢個漢堡包,所有材料夾埋一齊食口感非常豐富。🐳鵝肝牛肉漢堡套餐🐳薯條配黑松露醬🐳白桃冷泡茶薯條配黑松露係我嘅至愛,真心講句,佢哋又真係整得好唔錯,薯條新鮮即炸,長度闊度厚度剛剛好,好正!另外漢堡包有勁大塊鵝肝喺上面,如果鍾意食鵝肝嘅朋友,可以只係品嚐鵝肝,非常正,但係如果想嘗試食鵝肝嘅朋友,就可以夾喺漢堡包入面一齊食。

🐳馬森至尊套餐
🐳魷魚蝦枝
🐳可樂

🐳鵝肝牛肉漢堡套餐
🐳薯條配黑松露醬
🐳白桃冷泡茶
2023-05-01 169 浏览
好耐無食過高質漢堡!朋友介紹我到呢間喺元朗康樂路附近既MASAM, 價錢唔貴,質數高,仲款式多,話我一定揾到一款我最愛既🧐仲要係可以堂食既,可以坐得舒舒服服慢慢享受下😍😍喺康樂路輕鐵站落車,跟google map 既指引,好快就會見到呢間MASAM餐廳😎 餐廳門口貼咗唔少海報,差唔多每款burger 都圖文並茂咁介紹,非常吸引!我地叫咗四個漢堡,分別係馬森至尊、墨西哥脆片辣漢堡、潛艇脆魚堡及蜜糖芥末雞堡加大啡菇🥳馬森至尊☺️☺️- 好正!不愧係用餐廳名命名,係鎮店之寶😍😍呢個burger 材料超級豐富,除咗有燒到脆脆既煙肉🥓,重本對半德國🇩🇪豬肉腸外,仲有手打牛肉扒、厚厚滑蛋,配上千島醬和生菜蕃茄,口感新鮮唔油膩,好正!墨西哥脆片辣漢堡- 第一次試會用上墨西哥脆片既漢堡包,原來係咁夾咁得意咁好味🤓🤓🤓配料中有開胃酸青瓜,啖啖肉外仲又辣又酸,正呀🥰🥰🥰潛艇脆魚堡- 炸魚新鮮炸起,炸到金魚脆卜卜,仲好厚身😎😎 正呀!蜜糖芥末雞堡加大啡菇- 雞扒好juicy! 肉質鮮嫩,炸得岩岩好!同餐廳用既蜜糖芥未醬好夾!我地加配咗大啡菇🥳🥳 非常juicy! 朋友真係無介紹錯!呢間漢堡店真係好好😘😘 無失望

馬森至尊☺️☺️

墨西哥脆片辣漢堡

潛艇脆魚堡
- 炸魚新鮮炸起,炸到金魚脆卜卜,仲好厚身😎😎 正呀!

蜜糖芥末雞堡加大啡菇

朋友真係無介紹錯!呢間漢堡店真係好好😘😘 無失望呀☺️☺️

MASAM (利發大廈) (元朗)
元朗仁樂坊5號利發大廈地下D號舖
2023-04-30
午餐
嚟到元朗國食手工漢堡 漢堡選擇極多🍔 店舖雖然唔大 但都坐得幾舒服~ 🙌🏻軟殼蟹炒蛋漢堡 $84賣相好吸引🤤 大大隻軟殼蟹 超香脆但唔油膩!炒蛋嫩滑 配上生菜 蕃茄 沙律醬 洋蔥 一啖都食唔哂成所有配料🍔 整體好夾 卡邦尼意粉 $68估唔到漢堡專門店有埋意粉食🍝 一嚟到好香 賣相吸引~ 意粉煮得岩岩好 而且好掛汁 醬汁濃味 都幾creamy🤤 加埋煙肉既鹹香好正香脆雞翼 $46有2隻味揀 蜜糖芥末醬同BBQ醬🐔 雞翼大隻厚肉 香脆得嚟 炸粉又唔厚 口感岩岩好~蜜糖芥末醬甜甜地 減少油膩感又令口感更豐富芝士肉醬薯條 $46即叫即炸 粗薯條又熱又脆🍟 芝士肉醬加上薯條呢個組合真係冇得頂 每一條到沾滿芝士肉醬 令人一條接一條🔥芝士大啡菇 $26滿滿既芝士 食落仲會拉絲 都幾juicy🤤熱白桃茶 $15可樂 $12MASAM📍元朗仁樂坊5號利發大廈地下D號舖

軟殼蟹炒蛋漢堡 $84

熱白桃茶 $15
可樂 $12
MASAM
📍元朗仁樂坊5號利發大廈地下D號舖
元朗呢間漢堡原本係一間專做外賣嘅小店,最近搬咗大舖,可以舒舒服服咁用餐,再訪試下先😆鮮,雞肉選擇,都幾多選擇!🍔鵝肝牛肉漢堡套餐 $145 (7.8/10)個麵包有煎香過,都好鬆軟,鵝肝好香濃,肉餅食得出喺手打,有肉汁,有用到黑椒鹽去調味,幾濃黑椒味,加埋千島醬甜甜地,蕃茄生菜紫洋蔥好清爽,配搭都幾唔錯。 🍔馬森至尊套餐 $111 (7.5/10)上面有煙肉,香腸牛肉堡煎蛋蕃茄生菜,食落去比較鹹,重口味同鍾意食肉嘅朋友好鍾意🍴 薯條配黑松露醬 +$9 (8/10)薯條炸得好香脆,入邊有薯肉,清淡黑松露味!🍟芝士肉醬薯條 +$15 (8/10)薯條炸得好香脆,有薯仔嘅香味,芝士係新鮮熱溶,肉醬都好香濃好多肉碎,酸酸甜甜開胃又邪惡!☕️Lattle +$17 (7/10)咖啡都好濃,但偏苦,正常咖啡機嘅味!🍴桂花烏龍 +$5 (7/10)幾清香嘅桂花味,幾唔錯!推薦指數: 7.8/10有誠意嘢食都唔錯嘅小店,食完冇味精,價錢又唔貴,二訪質素都保持到!

🍔鵝肝牛肉漢堡套餐 $145 (7.8/10)

🍔馬森至尊套餐 $111 (7.5/10)

🍴 薯條配黑松露醬 +$9 (8/10)
薯條炸得好香脆,入邊有薯肉,清淡黑松露味!

🍟芝士肉醬薯條 +$15 (8/10)

☕️Lattle +$17 (7/10)
咖啡都好濃,但偏苦,正常咖啡機嘅味!

🍴桂花烏龍 +$5 (7/10)
幾清香嘅桂花味,幾唔錯!

推薦指數: 7.8/10
2023-04-29 19 浏览
喺元朗已經見過依間舖頭幾次,但係一直都未有機會去食今晚就難得叫外賣,試吓依間餐廳聽講主打就係足了大份又抵食,我哋見到啲選擇都好多第一次食就諗住食啲signature嘅burger 第一個就揀咗馬森至尊,原來係有炒蛋煙肉生菜德國腸嘅配料,成個漢堡包超級巨大足料,而且味道都調教得相當合適,最欣賞就係配料,一啲都唔會吝嗇第二個就揀咗鵝肝牛肉漢堡,見到鵝肝真係完全拒絕唔到,而且價錢亦都好合理,所以就叫咗一份鵝肝份量都幾大嚿配埋牛肉,簡直就係絕配雖然冇至尊咁多餡料,但係食落去都啖啖肉加埋鵝肝嘅油脂真係好出色小食,我哋就叫咗兩份分別係芝士肉醬薯條同埋洋蔥圈,雖然外賣但係芝士肉醬薯條都係新鮮超趣配埋肉醬真係好夾份量都好多洋蔥圈都食得出係即炸,而且都有六至八舊,都幾值得一試
喺元朗已經見過依間舖頭幾次,但係一直都未有機會去食

今晚就難得叫外賣,試吓依間餐廳

洋蔥圈都食得出係即炸,而且都有六至八舊,都幾值得一試
2023-04-28 9 浏览
元朗呢間Masam主打漢堡,佢有堂食同外賣,又有單點或套餐,套餐大概$70-$150不等,有小食有嘢飲。我今晚外賣左兩個漢堡套餐,外賣包裝都唔錯,係盒裝漢堡,唔會壓扁個包。欣賞佢既外賣包裝。 🔸️鵝肝牛肉漢堡套餐配薯條($145,9/10)佢地既皇牌漢堡,超級有份量!入面有塊超厚既牛肉扒,仲有一塊超大塊既鵝肝。個漢堡厚到差啲我隻小手都拎唔哂😂。牛肉扒好juicy,好厚肉,鵝肝好rich好creamy,同埋連塊漢堡包既皮都有烘過,有heart!食完已經飽左。 粗薯條十分香口亦好大份,抵食! 🔸️蜜糖芥末雞堡套餐配田園沙律 ($77, 8.8/10)蜜糖芥末醬加雞扒係我既私心推介,雞扒肉厚啖啖肉,配埋甜甜既醬一流!田園沙律都好大盒好有heart! 😋 🥤白桃冷泡茶 (跟餐+$5, 8.5/10)🥤桂花冷泡茶  (跟餐+$5,8.5/10)好少漢堡店會有自家出既冷泡茶,讚!唔中意飲汽水既女仔就可以多個選擇😊

🔸️鵝肝牛肉漢堡套餐配薯條($145,9/10)

🔸️蜜糖芥末雞堡套餐配田園沙律 ($77, 8.8/10)

🥤白桃冷泡茶 (跟餐+$5, 8.5/10)
🥤桂花冷泡茶  (跟餐+$5,8.5/10)
2023-04-26 15 浏览
今日喺元朗做嘢,得一個人,諗住簡簡單單食個burger,所以揀咗呢間漢堡小店。小店應該主打外賣,仲見佢外賣有九折,所以堂食唔太多人,一入內就有張高枱,啱晒我呢啲一人前。😆😆馬森至尊因為太多款式,花都眼亂,我揀咗Menu上第一個,淨係睇圖就知係signature dish, 等咗大約10分鐘左右,嚟到真係有啲嚇親,足足有幾層嘅餡料,一啖係咬唔晒,芝士腸、煙肉、洋蔥、生菜、蕃茄、炒蛋、仲有手打牛肉,加埋千島醬,睇到已經流晒口水,十分足料又juicy, 味道當然亦100分,食完飽到上心口。😍😍另外套餐再加左$9 薯條配黑松露醬,食burger梗係要配薯條啦,黑松露醬係我至愛❤️食咗個咁豐富嘅漢堡,最後套餐飲品揀咗凍美式咖啡,非常滿足☺️☺️👍👍

馬森至尊