📍 McSorley's Brewhouse & Grill #McSorley 🇭🇰香港尖沙咀柯士甸道西1號圓方3樓平台R001號舖🇭🇰 Shop R001, Roof Level, Civic Square, Elements, 1 Austin Road West, Tsim Sha Tsui, HK🌐尖沙咀#MFJ尖沙咀 #MFJ西餐 #MFJ_TsimShaTsui #MFJ_WesternFood味道: 👅👅👅👅賣相: 👀👀👀👀價格: 💰💰💰服務: 👨🏻👨🏻👨🏻👨🏻👨🏻環境: 🌹🌹🌹🌹性價比: ⭐️⭐️⭐️回頭率: 🔆🔆🔆人均消費:HKD165圓方平台其實有好幾間環境格調都幾靚嘅餐廳,除咗一間有去過Happy Hour之外,其餘一間都未試過🤣🤣🤣今日一於去食漢堡包🍔餐廳有兩層,格調好歐陸風,感覺好輕鬆舒服!餐廳大門不停有風吹入餐廳超級凍,好彩餐廳裏面都有暖爐可以暖下身📋午餐 🍔$148⭐️ 煙燻雞肉牛油果沙律🥗午餐頭盤可以揀湯或者沙律,湯係椰菜花湯,沙律係煙燻雞肉牛油果沙律沙律配嘅係他力干油醋汁(Tarragon),Tarragon 係一種香草,有啲似茴香,但佢個醋整得唔錯酸酸地十

🇭🇰香港尖沙咀柯士甸道西1號圓方3樓平台R001號舖

人均消費:HKD165

今日一於去食漢堡包🍔

📋午餐 🍔$148

⭐️ 煙燻雞肉牛油果沙律🥗
沙律配嘅係他力干油醋汁(Tarragon),Tarragon 係一種香草,有啲似茴香,但佢個醋整得唔錯酸酸地十分開胃!菜同牛油果都好好味
雞肉就唔太食到有煙燻味喇,不過連埋醋汁食落去都幾唔錯!
煙燻雞肉牛油果沙律

⭐️頂級安格斯芝士漢堡 配 香脆薯條 🍔
個漢堡都幾大件!有安格斯同芝士,生菜蕃茄同洋蔥就分開上,喜歡嘅可以自己夾落包度
牛肉我揀咗medium rare,牛肉味好濃,咬落仲有血香!連埋洋蔥同蕃茄生菜食會比較惹味
佢嘅漢堡係冇其他醬汁嘅,口感可能會比較乾身,未必個個啱食
個包好似餐包咁,食落去甜甜地,但我略嫌佢甜得滯😂
薯條望落好似好少咁,但係其實食完個包都已經好飽,都幾脆幾香口👌🏻

侍應們都非常之好笑容而且十分友善
加上餐廳環境舒適,用餐非常舒服
食物質素稍算中上,但絕對係傾偈聚腳之選

#burger #hamburger #frenchfries #salad

#mfoodjournal #instagfood #foodstagram #foodie #hkfoodie #fooddiary #foodblog #hkfoodblog #tastyfood #foodphotography #相機食先 #食好西 #吃貨 #香港美食指南 #香港美食 #尖沙咀美食
2021-01-11
煙燻雞肉牛油果沙律
2020-12-26 2007 浏览
今日約咗朋友仔食lunch為咗方便朋友仔❤️就試下佢樓下的餐廳呢度環境有少少碧座位啱啱好囉千祈唔好帶啲大嘅手袋今次我哋點咗👇炸魚薯條👉外層食落有啲硬食落口都好食煙三文魚沙律👉菜夠新鮮前菜煙三文魚沙律炸魚薯條
今日約咗朋友仔食lunch

煙三文魚沙律

炸魚薯條
2020-08-27
2020-12-21 1072 浏览
早前同同事去公司樓下ᴄʜɪʟʟ一ᴄʜɪʟʟ👯‍♀️試左依到ʟᴜɴᴄʜ sᴇᴛ🍹ʀ小編揀左香脆水牛芝士條🧀配頂級安格斯芝士漢堡🍔同飲凍檸茶🍵👉🏻 香脆水牛芝士條配香辣意大利蕃茄醬🧀岩岩炸起的水牛芝士條香脆拉絲😎 配上餐廳自家製即蕃茄醬🥫 香濃特別😋👉🏻頂級安格斯芝士漢堡配香脆薯條🍔安格斯漢堡排多汁夠厚🐮 漢堡有香濃芝士 而生菜蕃茄🍅等配料就係旁邊可以分開食又得一齊食都得🙊 薯條鬆脆夠味🍟 怕膩仲有脆青瓜中和🥒➼➼➼➼➼➼➼➼➼➼➼➼➼➼➼➼➼整體評價👀 『滿分5👍🏻』味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻環境:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻前菜同主菜味道無得輸🍴R小編都算大食 但ʟᴜɴᴄʜ sᴇᴛ比較大份量 食到最後好飽🐷同事們比較多 上左2樓 有天幕陽光照射🌞氣氛唔錯 可惜要開工 唔係會慢慢嘆😏➼➼➼➼➼➼➼➼➼➼➼➼➼➼➼➼➼
早前同同事去公司樓下ᴄʜɪʟʟ一ᴄʜɪʟʟ👯‍♀️
漢堡有香濃芝士 而生菜蕃茄🍅等配料就係旁邊
可以分開食又得一齊食都得🙊
薯條鬆脆夠味🍟 怕膩仲有脆青瓜中和🥒
➼➼➼➼➼➼➼➼➼➼➼➼➼➼➼➼➼
整體評價👀 『滿分5👍🏻』
味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
氣氛唔錯 可惜要開工 唔係會慢慢嘆😏
➼➼➼➼➼➼➼➼➼➼➼➼➼➼➼➼➼
2020-06-21
2020-10-19 2062 浏览
假日我地一行三人黎到element 試依間餐廳由於weekend 無lunch menu 我哋就係main menu 叫左三個main share 第一個係藍青口麵包都幾好食 脆身 微暖主角青口比較大隻都算鮮甜 但有幾隻都有渣/沙西班牙辣肉腸大蝦意粉辣肉腸唔會太鹹Sauce 亦正正常常意粉亦係正常水準 唔係手工意粉 亦唔彈牙招牌海鮮扁意粉算係足料嘅海鮮意粉同上面個意粉都係差唔多不過不失總括 連埋服務費其實都接近$300 一個意粉一啲都唔平 依個質素亦唔值已環境搭夠 少人清靜
假日我地一行三人黎到element 試依間餐廳

總括 連埋服務費其實都接近$300 一個意粉
一啲都唔平 依個質素亦唔值
已環境搭夠 少人清靜
2020-10-05 1609 浏览
最近星期日都好鍾意黎elements,泊車比較方便。呢次試下呢間美式餐廳,環境唔錯。叫左一個海鮮拼盤同蟹餅,點了兩杯白酒,埋單1000鬆啲。食物味道還好,但價錢實在貴左啲。
2020-09-20
2020-09-25 1872 浏览
點了有人介紹的:~ 黑松露闊條麵,味道不錯,可惜比較咸!😅~ Sirloin Steak, Medium level, 好穩陣—有小牌注明 medium,不會錯吧😂!肉質鬆軟,😋 Okay 呀。~ 是日餐湯,周打蜆湯,有驚喜,大碗,真材實料,蜆肉很多,很大去塊!🤩👍~ 甜品心太軟,不會太膩,朱古力甜度和濃度適中,配上 Vanilla 雪糕,加上有少少粒粒,增加口感,很好!😋👍~ 飲料叫了兩款:金菊茶和 Cappuccino,都不錯;特別是金菊花茶一大瓶,好抵👍整體來說,碟頭大,都係算經濟抵食😋🥰🙏🥳🥳兩位壽星也感滿意👍👍👏👏👏🥰🥰
點了有人介紹的:
~ 黑松露闊條麵,味道不錯,可惜比較咸!😅
整體來說,碟頭大,都係算經濟抵食😋🥰🙏
🥳🥳兩位壽星也感滿意👍👍👏👏👏🥰🥰
2020-09-13 1624 浏览
跟太太去食生日飯,之前已安排訂左枱,去到,俾左個死角位我坐,又迫,D燈暗到連menu都睇唔到。同staff講可否換枱,她說沒有枱,但明明就有好多位,而且態度差惡劣,客人未講完野就走左去,唔理客人感受!!!!!!!黎慶祝生日都要受氣,即時拍枱去隔黎食。第一次係餐廳受氣,永遠都唔再係度訂枱食飯。
2020-09-05
2020-09-08 1528 浏览
放寬晚市時間至9點嘅首日去,可能係happy Friday嘅關係,入座前已經見到好多人同朋友飲緊酒,有時候外食對於我地黎講都係一種放鬆方法,但當然疫情下都要自己多多注意衛生。頭盤叫左沙律、青口同芝士條。🥗煙燻雞肉牛油果沙律雞肉沙律嘅醬汁極好食,好清新唔油膩;牛油果岩岩好熟透,好食但可惜得幾舊;而雞肉(其實係雞絲)都煮得肉質恰到好處,好嫩滑。🥘白酒煮青口青口好新鮮嫩口、食得出海水味,而份量亦比想像中大好多,配搭兩大塊脆口多士。白酒牛油蒜蓉汁好香,好match青口!但青口嘅海水咸味影響到個汁,所以唔太適合蘸多士食。🧀香脆水牛芝士條建議芝士拉絲控必點,雖然大家都知mozzarella cheese唔係特別有濃郁芝士味,但拉絲效果一流,而且好有咬口,作為伴酒小食一流!主菜分別簡左煎三文魚、炸魚薯條、西冷牛扒同安格斯芝士漢堡。🐟香草煎大西洋三文魚煎三文魚整體味道不過不失,肉質嫩滑。🐟🍟麥時利炸魚薯條炸魚好大件而且炸粉微厚脆口,係正統英式fish and chips嘅味道!粗薯條炸得恰好,口感香脆,炸粉好薄所以食到薯仔嘅味道,平時唔食薯條嘅我都食左大半,個人認為幾出色。🥩美式頂級西冷牛扒 12安士

頭盤叫左沙律、青口同芝士條。

🥗煙燻雞肉牛油果沙律

白酒煮青口  1/2公斤

🥘白酒煮青口

香脆水牛芝士條

🧀香脆水牛芝士條

主菜分別簡左煎三文魚、炸魚薯條、西冷牛扒同安格斯芝士漢堡。

香草煎大西洋三文魚

🐟香草煎大西洋三文魚
煎三文魚整體味道不過不失,肉質嫩滑。

麥時利炸魚薯條

🐟🍟麥時利炸魚薯條

美式頂級西冷牛扒 12安士

🥩美式頂級西冷牛扒 12安士
牛扒煎得幾juicy,同埋唔會啖啖食到筋位,但未到十分好食,中規中矩。要讚下配搭嘅松露牛油醬好食,松露嘅香味融入於牛油中,好rich嘅味道!雖然無用過黎蘸牛扒食但配搭薯條食好match🤤
另外插係牛扒上嘅旗仔係寫住你要嘅生熟程度,好得意☺️

頂級安格斯芝士漢堡

🍔頂級安格斯芝士漢堡
漢堡塊包好厚,外層亦唔係焗到脆個種,真係好英國style😂中間嘅安格斯牛肉扒好食唔會韌,芝士亦好香。但因為個包太大所以真係好飽,配埋粗薯條都好抵食。

因為booking講低左係慶祝生日嘅關係,餐廳送左個小小chocolate browine俾我地,好貼心嘅服務☺️

雖然個browine味道麻麻地,但都好開心🥳
相信好快又會再同三五知己黎chill下!
白酒煮青口  1/2公斤
香脆水牛芝士條
香草煎大西洋三文魚
麥時利炸魚薯條
美式頂級西冷牛扒 12安士
頂級安格斯芝士漢堡
2020-07-29 1240 浏览
One particular host of the restaurant ruined my experience here. To be fair, the food was actually good, and everyone else who’s served us was very professional and respectful, except for the host (I think she’s the host, the fat chick who dresses in black, serving on the ground floor today at around lunch time). It’s my friends birthday today and we had our table reserved to celebrate at lunch time. This waitress/ host had been putting up this grumpy face when I first walked in. Usually I don’t

It’s my friends birthday today and we had our table reserved to celebrate at lunch time. This waitress/ host had been putting up this grumpy face when I first walked in. Usually I don’t care how grumpy u look while standing at the door, cos hey, everyone could have had a bad day, but she literally pissed me off when we got the bill.

She presented the bill with an discounted price, which was lower than we expected. So we thought “oh, its really nice of them to give us a full discount!” and I just gave her my card. She came back, with my card, SWIPED ALREADY, and notified us that the bill was wrong, but “here’s your card, and the new bill.” She used my card to pay for a new amount without telling us. HOW RUDE AND DISRESPECTFUL!!! She did not even apologize for giving us the wrong bill, not to mention to ask for permission to use my card on a new amount. We’ve even paid for a service charge and this was what I got in return?

I didn’t make a scene because it was my friend’s birthday, and nothing could have ever ruined it. But honestly, under this covid economy, this restaurant could’ve just fire her and hire a decent person who respects her job, her client, and her colleagues.

I love this restaurant, the food is well cooked, presented nicely and pleasantly, but this bit has ruined all the positive reputation of what’s been earned over the years. Not coming back again.
2020-07-22
2020-05-26 6354 浏览
最近真係愛上了呢間餐廳❤️《白酒煮青口 1/2斤 $198》上菜嘅時候俾佢嘅份量嚇到🤣估唔到喺呢個環境嘅餐廳會有呢個份量而且仲價錢咁平青口嘅質素都唔差,有海水味之餘佢係鮮甜嘅青口有煙燻既味道 都幾特別白酒同牛油蒜蓉個味道幾夾《招牌海鮮扁意粉 $248》意粉入面嘅海鮮有大蝦、青口、龍蝦肉配上濃郁嘅龍蝦紅椒忌廉汁,醬汁香濃鮮味之餘仲有極微嘅甜辣味 令到成個意粉都加分🥰加上大蝦爽口彈牙,呢個意粉真係非常推介《干邑白蘭地龍蝦湯》$98蝦膏味好濃郁而且湯入面嘅龍蝦肉都有大概六粒左右龍蝦肉都算鮮甜❤️《美國頂級肉眼扒 12oz $428》你睇吓佢個外表係咪好吸引呢我哋order左medium入口嘅時候有輕微嘅炭香,肉味香濃、肉質頗嫩而且juicy到爆🤤🤤🤤加上佢哋嘅薯條外脆內軟之餘仲會有薯仔嘅香味《招牌香濃朱古力蛋糕配雲呢拿雪糕 $88》外面嘅蛋糕有少少脆,而入面就係朱古力流心加上鬆軟嘅海綿蛋糕朱古力漿非常之香濃,如果就咁單食會有少少甜連埋蛋糕一齊食就可以中和返少少甜味本身已經好邪惡,配埋雪糕嘅話更加之不得了Instagram: foodinlife_
最近真係愛上了呢間餐廳❤️
《白酒煮青口 1/2斤 $198》

上菜嘅時候俾佢嘅份量嚇到🤣
估唔到喺呢個環境嘅餐廳會有呢個份量而且仲價錢咁平
青口嘅質素都唔差,有海水味之餘佢係鮮甜嘅
青口有煙燻既味道 都幾特別
白酒同牛油蒜蓉個味道幾夾

《招牌海鮮扁意粉 $248》

意粉入面嘅海鮮有大蝦、青口、龍蝦肉
加上大蝦爽口彈牙,呢個意粉真係非常推介

《干邑白蘭地龍蝦湯》$98

你睇吓佢個外表係咪好吸引呢
我哋order左medium

加上佢哋嘅薯條外脆內軟之餘仲會有薯仔嘅香味

《招牌香濃朱古力蛋糕配雲呢拿雪糕 $88》

外面嘅蛋糕有少少脆,而入面就係朱古力流心加上鬆軟嘅海綿蛋糕
朱古力漿非常之香濃,如果就咁單食會有少少甜
連埋蛋糕一齊食就可以中和返少少甜味
本身已經好邪惡,配埋雪糕嘅話更加之不得了

Instagram: foodinlife_
  • 招牌海鮮扁意粉
  • 美國頂級12安士肉眼扒
2020-05-24 1693 浏览
唔熟圓方,間餐廳搵到我哋索晒氣.....大家要去“金”再上電梯去civic square啊。用eatigo訂枱攞咗個10%off。好彩無遲到。點咗青口,辣肉大蝦意大利粉,忌廉菠菜sides,raspberry mojito, passionfruit daiquiri。兩條女食,飽到呢。幾乎所有嘢都有驚喜。朋友杯daiquiri我無試,自己杯mojito就好開心佢真係有用新鮮raspberry,唔係得糖漿嘅嗰種。青口份量唔小,配兩塊麵包,味道好,不過我有好幾隻無開殼。意粉上面嘅大蝦同辣肉比想像多,蝦肉同意粉都彈牙,醬汁惹味。忌廉菠菜sides我朋友鍾意食,我就覺得淡味d。另外,其實佢哋有happy hour架,不過只做到8pm 。啤酒大概$50-$65就有~ 有機會再去~

raspberry mojito
2020-05-22
raspberry mojito
2020-03-22 1301 浏览
Elements平台個度有幾間餐廳都好有feel又幾chill🥂好適合慶祝撐枱腳, 或者飲下嘢傾計😊⁣⁣呢間樓下係bar, 上面就係食dinner咁嘅☺️⁣⁣. Seafood linguine . <$248>⁣係呢度嘅招牌海鮮扁意粉😋份量好多, 青口同蝦都好新鮮唔腥, 意粉軟硬煮得恰到好處, 掛汁之餘又彈牙👍🏻不過價錢確實有d貴🙈⁣⁣. BBQ baby back ribs . <$198>⁣個ribs肉質煮到好淋配埋bbq汁好正🤤薯條熱辣辣炸到好脆⁣⁣. Black truffle mushroom . <$68>⁣Side dish來講係十分驚喜同推介👍🏻👍🏻👍🏻啖啖雜菌都配有濃郁黑松露😋😋份量仲好多食唔停口啊🤤高質😍⁣⁣. Seasalt & black pepper Calamari . <$148>⁣炸海鹽黑椒魷魚🦑一般, 比想像中散同淋, 味道ok嘅但性價比低😓⁣⁣. Hot chocolate cake . <$88>⁣朋友生日一定叫甜品慶祝🥳揀左朱古力蛋糕🎂鐵鍋裝住熱辣辣嘅朱古力蛋糕, 切

呢間樓下係bar, 上面就係食dinner咁嘅☺️⁣

. Seafood linguine . <$248>⁣

. Hot chocolate cake . <$88>⁣
朋友生日一定叫甜品慶祝🥳揀左朱古力蛋糕🎂鐵鍋裝住熱辣辣嘅朱古力蛋糕, 切開入面係流心架🤤配埋上面雲呢拿雪糕成個心太軟咁☺️☺️朱古力好濃郁超邪惡😈⁣

推介: 🌟🌟🌟🌟 (最高5星)⁣
  • 招牌海鮮扁意粉
  • 招牌香濃朱古力蛋糕
  • 醬燒豬仔骨
2020-03-08 1312 浏览
朋友揀左呢間餐廳同我慶祝生日氣氛有情調海鹽黑椒酥炸魷魚$148🦑普普通通 魷魚少少淋招牌海鮮扁意粉$248🦞🦐🐚🍝意粉好足料有龍蝦 青口同大蝦🤩醬汁香濃😋不愧為招牌菜👍🏻👍🏻👍🏻醬燒豬仔骨$298🐖🦴肉質唔會過硬燒烤醬汁惹味薯條外脆內軟主菜加左黑松露炒野菇$68🍄每口野菇都滲透住黑松露味將一碟普通既野菇升華招牌香濃朱古力蛋糕$88🍫🎂好好食 食唔停口朱古力味香濃 入面原來流心加埋雲尼拿雪糕口感一流呢餐好滿意 適合用黎慶祝
朋友揀左呢間餐廳同我慶祝生日

醬燒豬仔骨
黑松露炒野菇
招牌香濃朱古力蛋糕
2020-02-08 638 浏览
有時放假都係想搵間可以坐得舒舒服服唔使同人迫, 又唔使限時的餐廳食野, 又唔想咁貴, 係九龍區真係唔易搵, 鬧市就冇咩可能架喇, 但係圓方都有唔少餐廳符合呢個要求!3樓平台有幾間餐廳唔算貴, 環境都唔錯, 其中一間就係McSorley's Brewhouse & Grill, 舊年已經幫襯過愉景灣分店,  但我覺得有兩層的圓方分店環境更加好, 座位亦夠闊落, 當時純粹為左睇Rugby 無食正餐, 今次就想好好地食餐飯!黎到唔一定要飲酒, 我見到餐牌有d mocktail 幾吸引, 所以叫左杯 Strawberry  & Passion Fruit, 無酒精, 酸酸甜甜咁好開胃, 甜度適中唔會好假, 仲有少少果肉!揀左個干邑白蘭地龍蝦湯配酵母包,  個湯比想像中稀身, 但味道足, 亦有龍蝦料, 飲落都幾鮮味!前菜考慮左好耐, 本身想食buffalo wings 但好似有d普通, 最後揀左個煙三文魚及羊奶芝士配酵母包,  細細件但都好足料, 每件仔都有2片煙三文魚, 而個芝士係超級濃!  但係兩者配搭又幾夾, 如果配酒飲應該係perfect match。呢個 自家製香煎蟹餅(配甜椒汁及燒粟

呢個 自家製香煎蟹餅(配甜椒汁及燒粟米莎莎) 好似好特別!
睇落好似好足料咁, 外面炸得好香口, 入面就係豐富的蟹肉!

個千島醬只係錦上添花, 反而個燒粟米莎莎係神來之筆, 減低油膩感之餘食落仲健康d,
雖然得兩件但其實一人一大件都覺得有d多, 建議3-4人share一碟。

主菜又係諗左好耐食牛、羊定豬, 結果menu上面呢個 美國重量級戰斧豚肉扒 (配香脆薯條或香滑薯蓉,松露牛油及他力干賓尼士汁) 好似幾特別, 反正平時見開斧頭扒多數係牛, 豚肉真係比較少見, 所以又即管試下!
份量都真係好足, 尤其係個香滑薯蓉好大兜, 食落好滑好綿但又唔會好重牛油味, 多到兩個人都食唔晒呀~

個扒就有少少失望, 雖然又厚又大件, 但係口感雖爽口但較硬及鞋, 味道亦淡, 只係靠大量燒汁去令到個扒食落好濃味,
不過個bbq sauce 調味唔錯, 沾薯蓉又有另一番滋味。

無論食咩菜式都要叫碟菜!
本身考慮過食沙律, 不過見到叫一份主菜可以加一份配菜, 所以揀左呢款巴馬臣芝士焗椰菜花。
本身以為會好膩啦, 點知有驚喜喎!
芝士偏淡唔會搶晒d味, 食落完全唔滯, 作為配菜一流, 不過如果可以再熱少少就更好喇!

埋單兩個人一千蚊有找, 今次黎到咁啱隔離有幾枱客都係一班朋友帶埋小朋友咁, 有d 嘈,
如果可以靜返少少就更加舒服喇!
2020-01-19
  • 巴馬臣芝士焗椰菜花
2020-02-07 3651 浏览
本來是約了朋友睇戲行街, 雖然沒有戰利品, 但吃了一頓好吃的晚餐。ELEMENTS 果然是個很"中產"的地方, 除了有大量名店外, 食店也是十分精緻的。如果不是朋友仔帶路, 都不知道商場的天台有個這麽漂亮的地方。很有外國的感覺, 令人覺得特別放鬆, 是個吃飯GATHERING的好地方。這間蘇格蘭酒吧沒有一般酒吧那般嘈, 沒有那些"FING 頭"電子音樂, 電視播的也是各項體育節目, 十份健康的。不但坐得舒服, 形造着輕鬆的氣氛, 很適合朋友聚會, 而且更有想不到是有兒童餐供應呢~酒吧的DRINK LIST 當然豐富, COCKTAIL 及 BEER LIST 已有多版選擇。不過食物MENU 同樣十分吸引, 小食主菜甜品通通都令人引發選擇困難症。看見新PROMO的本地手工啤酒名字十分有趣, 豬朋狗友, 味道輕盈, 酒味不會太重, 女生飲也OK。這小麥啤酒加入芫荽和陳皮等材料, 帶有點點香草及橘子香, 十分特別, 好像很適合和好朋友一起分享。配酒小吃海鹽黑椒酥炸魷魚, 炸得香脆惹味, 魷魚Q彈。只需加入海鹽及黑椒調味, 已經很不錯, 加點青檸汁更是神來之筆, 減膩又提鮮! 即使不配酒也是個

配酒小吃海鹽黑椒酥炸魷魚, 炸得香脆惹味, 魷魚Q彈。只需加入海鹽及黑椒調味, 已經很不錯, 加點青檸汁更是神來之筆, 減膩又提鮮! 即使不配酒也是個令人吃過不停的炸物。

慢煮紅酒牛頰肉是我第一次吃的, 比想像中肉質還要嫩滑。

經過慢煮後的牛頰肉把肉汁鎖住, 滿口是牛肉香, 加入紅酒再汁煮, 令味道更濃, 這個真的很難在家煮到有這樣高質。而SIDE DISH 的薯蓉也是牛油味十足, 很好吃呢~

原來就是這個A.B.L.T. 龍蝦三文治令朋友仔想到這兒開餐, 果然是沒有介紹錯, 無論賣相和味道都獲得很高分數。

熟得剛好的牛油果肉甘香細膩, 配上經烤過的龍蝦肉爽彈鮮甜, 交織出美味的合奏。配上烤好熱哄哄的包和特調蛋黃醬, 整個三文治開心SHARE 得好滋味。近期都發現很多酒吧做的漢堡包有一定的水準, 絶對值得一試。

我當然不會遺忘這藍即炸的薯條, 金黃色的粗薯條香脆可口, 百吃不厭。

這餐廳實在有驚喜, 食物和服務質素好, 價錢還很合理, 可以再和身邊那位來試試, 應該又是另一種滋味
用餐时段