2023-08-07 125 浏览
前兩年在新城市廣場聖誕市集買過這間店的甜品,一直念念不忘,竟然在尖沙咀漢口道見到它有實體店!八月才剛剛開業。店舖裝修簡約得來又帶點少女風,每個位置都很適合打卡,座位就只有兩個,食品都是主打外賣的。【特大燕麥無花果軟曲奇】一片片原粒燕麥有口感得來又不會覺得肥膩,曲奇差不多可以覆蓋成塊面,無花果味道幾清新。【招牌松露奶油芝士卷】面頭蓋着的芝士奶油鹹香味濃郁得來又帶點松露的味道,下面就有點像丹麥卷,中間不是吃到黑松露香味,配上甜蜜的軟熟麵包好滋味。【開心果巴斯克芝士蛋糕】結實的芝士餅底,配上開心果味幾濃郁的夾心層,再加面頭奶油般的開心果cream,不會太甜但是芝味十足。【香烤伯爵奶茶】牛奶味十分濃郁,喝着喝着喉嚨很舒服,如果伯爵茶香味更加重就更好了。

香烤伯爵奶茶
2023-08-05
香烤伯爵奶茶
2023-08-07 33 浏览
人氣ig shop迎來了實體店🥳 店舖位於尖沙咀旺區,店內擺放整齊、黑白色為主調簡約的設計,環境很舒適💚▫️ᐝ 招牌松露奶油芝士卷 ᐝ◂ ◂ 想像不到白滑的奶油竟是黑松露的味道,第一口有被驚喜到◂ ◂ 很喜歡這種用湯種麵團製成的麵包,富有口感🧁▫️ᐝ 開心果芝士蛋糕 ᐝ◂ ◂ 對開心果製成品總會心心眼◂ ◂ 充滿濃郁的開心果香味,軟滑的口感也很喜歡🫶🏻▫️ᐝ 燕麥無花果軟曲奇 ᐝ◂ ◂ 每一口都有清新的無花果香味🌸▫️ᐝ Roasted London fog ᐝ◂ ◂ 香滑又不過甜🍼

ᐝ 招牌松露奶油芝士卷 ᐝ
◂ ◂ 很喜歡這種用湯種麵團製成的麵包,富有口感🧁
ᐝ 開心果芝士蛋糕 ᐝ
◂ ◂ 對開心果製成品總會心心眼
◂ ◂ 充滿濃郁的開心果香味,軟滑的口感也很喜歡🫶🏻
ᐝ 燕麥無花果軟曲奇 ᐝ
◂ ◂ 每一口都有清新的無花果香味🌸
ᐝ Roasted London fog ᐝ
◂ ◂ 香滑又不過甜🍼
《Miss Pisces Creations - 尖沙咀》呢間係我自己好私心喜歡既一間蛋糕店,由佢未開正式門店喺觀塘工場果時都已經成日幫襯啦,多數我都係買飲品同cake 多,佢地而家終於都開門市啦☺️仲要喺正尖沙咀漢口道,日後可以成日去啦😙今次買左唔少野番去同屋企人食,見佢地都有做其他pastry 同埋永生花,都幾特別💁🏻‍♀️抹茶鮮奶 每次嚟呢度我都一定買佢嘅抹茶鮮奶,口味濃郁,啱晒唔鍾意喺抹茶鮮奶入邊加咗糖嘅人,可以飲到佢抹茶既原味道👍🏻💁🏻‍♀️特大燕麥無花果曲奇 呢個我媽咪鍾意食,所以今次都買咗一個番去,個曲奇口感煙韌而且好香燕麥味,入面有少少無花果乾帶出返個甜味,一件睇落好大件,但係唔覺唔覺就會一個人食晒成件💁🏻‍♀️招牌松露芝士奶油卷 呢一個松露芝士奶油卷由網店嘅時候我已經好喜歡,口味甜甜地但又好重松露味,有啲似帶少少鹹味嘅肉桂卷,上面嘅奶油芝士好香,食晒成個可以連晚餐都唔使食啦☺️💁🏻‍♀️開心果巴克斯芝士蛋糕 開心果巴克斯係近年先至推出嘅產品,之前我一直都係食佢嘅抹茶巴克斯芝士蛋糕,但係試過開心果呢個之後就以後都淨係叫開心果味🤭之前剩係得原個買冇得散件,而家就算想一個人自私食都冇問
《Miss Pisces Creations - 尖沙咀》

💁🏻‍♀️抹茶鮮奶

💁🏻‍♀️特大燕麥無花果曲奇

💁🏻‍♀️招牌松露芝士奶油卷

💁🏻‍♀️開心果巴克斯芝士蛋糕

開心果巴克斯係近年先至推出嘅產品,之前我一直都係食佢嘅抹茶巴克斯芝士蛋糕,但係試過開心果呢個之後就以後都淨係叫開心果味🤭之前剩係得原個買冇得散件,而家就算想一個人自私食都冇問題啦,佢上面嗰層開心果cream唔太Heavy,配埋杯紅茶就最啱啦😋
2023-08-01
  • 抹茶鮮奶
  • 開心果巴克斯芝士蛋糕
  • 招牌松露奶油芝士卷
2023-08-05 45 浏览
行經尖沙咀,見到Miss Pisces Creation 新開張,店舖光猛,裝潢設計時尚高級,有各式各樣嘅曲奇,蛋糕,手工飲品選擇,一於買幾件返屋企試吓!店員好好,仲會介紹每一款甜品嘅最佳食法!☕️Latte濃郁的咖啡味與香醇的牛奶融合在一起,令人陶醉。這杯拿鐵整體上帶有一種柔和的口感,唔錯。🍰開心果巴斯克克芝士蛋糕外觀精美,上面點綴著一些開心果。上層嘅開心果奶油質地非常細膩,芝士蛋糕口感綿密,巴斯克克芝士的濃郁與開心果的香脆相得益彰,給了這個蛋糕一種豐富的層次感。🧀松露芝士奶油卷返屋企再用160度嘅焗爐焗幾分鐘,上層的松露芝士奶油和口感煙韌嘅麵包完美結合,松露芝士的風味在口中綻放,正!特大燕麥無花果軟曲奇好大塊‼就嚟大過我塊面😂😂鬆軟的燕麥與甜美的無花果結合在一起。曲奇散發出濃濃的牛油香氣,燕麥的口感豐富而有嚼勁,無花果的甜味平衡了整個點心的風味,讓人愛不釋手!

☕️Latte

🍰開心果巴斯克克芝士蛋糕

🧀松露芝士奶油卷

特大燕麥無花果軟曲奇
對甜品有份情意結...知道尖沙咀新開咗間高質甜品店喺附近食完野過嚟望下裝潢好高雅有別於一般嘅餅店玻璃櫥櫃嘅款式同味道配搭吸引賣相精緻✨雜莓巴斯克芝士蛋糕一向鍾情巴斯克cheese cake幼滑嘅口感添上忌廉更Creamy加入雜莓,食落酸酸甜甜 口感豐富✨松露芝士奶油卷面層舖滿厚厚Cream Cheese滲出香濃嘅松露味帶出鹹甜嘅味覺,有驚喜✨特大燕麥無花果軟曲奇軟曲奇真係令人難以抗拒除咗正常size之外,仲有特大版添加燕麥 同 無花果味道唔會太甜,亦唔油膩✨Salted Caramel Latte添加焦糖嘅Latte 確係特別香甜奶嘅比例恰好,凍飲都好香濃幼滑仲有盒裝曲奇,用嚟送禮 / 散水餅都唔錯
甜品有份情意結...
知道尖沙咀新開咗間高質甜品

賣相精緻

✨雜莓巴斯克芝士蛋糕
一向鍾情巴斯克cheese cake幼滑嘅口感
添上忌廉更Creamy
加入雜莓,食落酸酸甜甜 口感豐富

✨松露芝士奶油卷
面層舖滿厚厚Cream Cheese
滲出香濃嘅松露味
帶出鹹甜嘅味覺,有驚喜

✨特大燕麥無花果軟曲奇
軟曲奇真係令人難以抗拒
除咗正常size之外,仲有特大版
添加燕麥 同 無花果
味道唔會太甜,亦唔油膩

✨Salted Caramel Latte
添加焦糖嘅Latte 確係特別香甜
奶嘅比例恰好,凍飲都好香濃幼滑

仲有盒裝曲奇,用嚟送禮 / 散水餅都唔錯
2023-08-03
下午茶
  • 松露芝士奶油卷
  • 雜莓巴斯克芝士蛋糕
2023-08-03 16 浏览
呢間位於尖沙咀嘅法式浪漫風格蛋糕店‼️由店面裝修到甜點嘅呈現,處處都透露出一股浪漫、優雅嘅氛圍✨✨非常吸引眼球店內嘅甜點款式非常多樣化,除左各種口味嘅蛋糕外,仲有曲奇&禮盒🍪我最鍾意「松露芝士奶油卷」❤️奶油做得比較杰身,但食落又好非常細膩,有別於一般嘅cream質地~~而且每一啖都能感受到松露芝士嘅香濃味道威士忌Tiramisu 巴斯克芝士蛋糕Tiramisu嘅咖啡味同威士忌味道同樣強烈,反而覆蓋左芝士味,未能完美地融合!不過我相信男士一定會鍾意食呢個口味,完全係男人的浪漫燕麥無花果軟曲奇呢塊曲奇係我見過最大塊的呢塊曲奇就係for 同朋友係屋企high tea仲有自家手工飲品🥤呢樽「Salted Dark Chocolate」令我印象非常深刻😍口感十分順滑,而且朱古力嘅味道特別濃郁👍🏻🍫又比我發掘到好好飲嘅朱古力❤️
呢間位於尖沙咀嘅法式浪漫風格蛋糕店‼️

非常吸引眼球

店內嘅甜點款式非常多樣化,
除左各種口味嘅蛋糕外,仲有曲奇&禮盒🍪
我最鍾意「松露芝士奶油卷」❤️
奶油做得比較杰身,但食落又好非常細膩,
有別於一般嘅cream質地~~
而且每一啖都能感受到松露芝士嘅香濃味道

威士忌Tiramisu 巴斯克芝士蛋糕
Tiramisu嘅咖啡味同威士忌味道同樣強烈,
反而覆蓋左芝士味,未能完美地融合!
不過我相信男士一定會鍾意食呢個口味,完全係男人的浪漫

燕麥無花果軟曲奇
呢塊曲奇係我見過最大塊的

呢塊曲奇就係for 同朋友係屋企high tea

仲有自家手工飲品🥤
口感十分順滑,而且朱古力嘅味道特別濃郁👍🏻
🍫又比我發掘到好好飲嘅朱古力❤️
2023-08-02
下午茶
尖沙咀有間好靚嘅蛋糕甜品店💗Miss Pisces Creations💗大大嘅玻璃窗嘅喺門口左邊,透過玻璃窗可以望到入面好多花花🌸💐🌷嘅裝飾佈置,好靚又充滿著少女心💖喺門口見到佢地新店開張,於是就忍唔住要行入去睇下😛店內嘅甜品蛋糕甜品都非常精美,睇得出喺用心嘅製作👍🏻我今日就決定試下佢哋嘅特色甜品:⭐香烤伯爵奶茶手工飲品$35- 採用4.3日嘅本明治牛乳手搖而成,口感牛奶味極濃,鍾意飲濃郁奶茶味嘅朋友一定會好鍾意👍⭐松露芝士奶油卷$48- 松露芝士配合得好好美味,而且奶油卷好鬆化,食曬成舊,都一D都唔覺滯👍⭐特大燕麥無花果軟曲奇$45- 燕麥嘅味道好輕,但無花果味好重,好清新,口感都幾得意😋⭐雜莓巴斯克芝士蛋糕$50- 芝士味好濃郁,配合有少少酸酸地嘅雜莓,哩個組合一向都係我既最愛😊而且我仲見到店內有好多特色嘅甜品蛋糕,但係一次過真係食唔曬😆所以下次一定要再嚟試下佢地別一款出名嘅罐子蛋糕先得!😋
尖沙咀有間好靚嘅蛋糕甜品
💗Miss Pisces Creations💗

喺門口見到佢地新店開張,於是就忍唔住要行入去睇下😛

店內嘅甜品蛋糕甜品都非常精美,睇得出喺用心嘅製作👍🏻

我今日就決定試下佢哋嘅特色甜品

⭐香烤伯爵奶茶手工飲品$35

⭐松露芝士奶油卷$48

⭐特大燕麥無花果軟曲奇$45
- 燕麥嘅味道好輕,但無花果味好重,好清新,口感都幾得意😋

⭐雜莓巴斯克芝士蛋糕$50

所以下次一定要再嚟試下佢地別一款出名嘅罐子蛋糕先得!😋
2023-07-30
2023-08-02 18 浏览
📍路過尖沙咀經過見到呢間新開嘅餅店門口勁靚又Grand😍忍唔住入去試吓🥳🎂呢間餅店裡面裝修好靚又令人有好清新嘅感覺👍蛋糕櫃入面啲蛋糕超girlish❤️女仔見到實會好開心呢🥳🍫經典肉桂焦糖朱古力卷🌈呢個經典肉桂焦糖朱古力卷裡面嘅肉桂味香氣十足呀🔥食落口嘅口感濕潤又鬆軟💯好鍾意佢地配埋焦糖同朱古力嘅口味👍層次口感豐富到極🥳🍵Matcha Latte🌈我對Matcha Latte一向都🈶️個情意結🪢呢個Matcha Latte味道令我即刻回憶番那些年喺新宿食早餐嗰杯Matcha Latte🍵味道一樣咁香濃幼滑👍超推介比「抹茶控」呀🥳🍪抹茶牛油鬆餅🌈抹茶牛油鬆餅味道充🈵️住牛油同淡忌廉嘅奶香🥛重點係抹茶嘅甘香味道依然好出🍵口感好鬆軟😍呢個抹茶牛油鬆餅仲會跟一小合抹茶醬💯超正呀🥳

🍫經典肉桂焦糖朱古力卷

🍵Matcha Latte

🍪抹茶牛油鬆餅

• 經典肉桂焦糖朱古力卷
  • 抹茶牛油鬆餅
  • Matcha Latte
2023-08-02 20 浏览
放工係漢口道小巴站落車,時間尚早,朋友未到。係附近見到間新的餅店,又幾靚喎開心果巴斯克芝士蛋糕芝士蛋糕烤焦,正宗做法的確如此,因為放入雪櫃,食落去仍然很香的芝士味。奶油夾著開心果的果仁碎,食落去甚有口感,開心果味很濃郁。松露芝士奶油卷一開個盒已經松露味好突出,蛋糕鬆軟,夾層有松露芝士餡,味道有少少咸香,微甜,感覺微妙的好食。特大燕麥無花果軟曲奇大過我的手掌,餅面中央仲有無花果果乾點綴,口感煙韌帶點柔軟。每一口都食到燕麥片及無花果粒,很有咬感,飽肚,一件都已經足夠。海鹽黑朱古力燕麥奶海鹽微咸,很夾到黑朱古力的回甘,最開心用上燕麥奶,適合乳糖不耐症人士,即係我。飲落去很滑溜,唔錯。

松露芝士奶油卷

海鹽黑朱古力燕麥奶

外卖自取
𝘔𝘪𝘴𝘴 𝘗𝘪𝘴𝘤𝘦𝘴 𝘊𝘳𝘦𝘢𝘵𝘪𝘰𝘯𝘴尖沙咀有新店開張🎉主打蛋糕、曲奇甜品🍮店內仲有好多送禮禮盒🎁都超靚!今次試咗呢幾款(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)超吸引!特大燕麥無花果軟曲奇🍪超大塊!係我最愛嘅軟曲奇!食落好有咬口,仲有粒粒燕麥😍巴斯克芝士蛋糕🧁揀咗tiramisu口味!超濃郁嘅咖啡☕️食落芝士都好滑🧀️面層仲有勁多cream!松露芝士奶油卷🍥呢個超驚喜!食落又甜又鹹!松露味超濃郁,配奶油勁滑奶油卷食落好煙韌~手工飲品有勁多選擇🥤我揀左salted chocolate milk 🥛 超濃郁!飲落好滑📍 Miss Pisces Creations (尖沙咀)尖沙咀漢口道5-15號漢口中心地下9A號舖#尖沙咀美食 #甜品控 #朱古力控 #奶油卷 #巴斯克芝士蛋糕 #手工曲奇
𝘔𝘪𝘴𝘴 𝘗𝘪𝘴𝘤𝘦𝘴 𝘊𝘳𝘦𝘢𝘵𝘪𝘰𝘯𝘴

尖沙咀有新店開張🎉主打蛋糕、曲奇甜品🍮
店內仲有好多送禮禮盒🎁都超靚!
今次試咗呢幾款(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)超吸引!

特大燕麥無花果軟曲奇🍪
超大塊!係我最愛嘅軟曲奇!
食落好有咬口,仲有粒粒燕麥😍

巴斯克芝士蛋糕🧁
揀咗tiramisu口味!超濃郁嘅咖啡☕️
食落芝士都好滑🧀️面層仲有勁多cream!

松露芝士奶油卷🍥
呢個超驚喜!食落又甜又鹹!
松露味超濃郁,配奶油勁滑
奶油卷食落好煙韌~

手工飲品有勁多選擇🥤
我揀左salted chocolate milk 🥛
超濃郁!飲落好滑

📍 Miss Pisces Creations (尖沙咀)
尖沙咀漢口道5-15號漢口中心地下9A號舖

lunch time 經過呢間法式裝修既西式餅店忍唔住入去行左個圈˖ ࣪⊹成個感覺都覺得好浪漫好自在而且所有甜點賣相都十分吸引 所以買左少少返公司嘆˗ˏˋ ♡ ˎˊ˗❀ 松露芝士奶油卷本身我係松露控 同時一眼望到奶油卷上面有極多芝士奶油所以就揀咗佢 同同事咬第一啖叫左出嚟!超級好食!初頭以為松露味應該唔會好重但係食一啖已經成個口都係松露味😍超級香濃 再加上芝士奶油 成件事好邪惡˗ˏˋ鹹味同甜味都做得啱啱好 唔會偏向好鹹或者好甜~♡ ˎˊ˗❀ 濃厚抹茶巴斯克芝士蛋糕 採用咗日本抹茶醬 抹茶味道超濃郁!頂層有法國鮮奶油 每啖都是奶香味道!芝士蛋糕經過輕度嘅烤焦所以除咗有抹茶香味 仲帶有香濃芝士嘅香味❀ 特大燕麥無花果軟曲奇巨大化曲奇🍪口感軟熟˖ ࣪⊹ 甜度適中 燕麥同無花果相當之夾୧( •̀ㅁ•́๑)૭✧一打開包裝相當之香噴噴~❀ 京都抹茶牛奶 手工飲品採用高級抹茶粉所以會略帶苦味,再配上日本牛奶平衡味道 感覺絲滑 味道香濃甜度適中!今日食嘅全部都令人好回味😍下次會再黎的😚ᙏ̤̫͚ ‎♡‧₊˚Follow Kirby 帶你食好西ᙏ̤̫͚ /✿*°
所以買左少少返公司嘆˗ˏˋ ♡ ˎˊ˗

❀ 松露芝士奶油卷
本身我係松露控 同時一眼望到奶油卷上面
有極多芝士奶油所以就揀咗佢
同同事咬第一啖叫左出嚟!
超級好食!初頭以為松露味應該唔會好重
但係食一啖已經成個口都係松露味😍
超級香濃 再加上芝士奶油 成件事好邪惡˗ˏˋ
鹹味同甜味都做得啱啱好
唔會偏向好鹹或者好甜~♡ ˎˊ˗
❀ 濃厚抹茶巴斯克芝士蛋糕
採用咗日本抹茶醬 抹茶味道超濃郁!
頂層有法國鮮奶油 每啖都是奶香味道!

❀ 特大燕麥無花果軟曲奇
巨大化曲奇🍪口感軟熟˖ ࣪⊹ 甜度適中

❀ 京都抹茶牛奶 手工飲品

今日食嘅全部都令人好回味😍
下次會再黎的😚

店舖光猛,有很多選擇🔥🤩提拉米蘇蛋糕蛋糕體濕潤,夾層的香濃提拉米蘇餡料非常順口,不會太甜,而且整體的口感非常豐富,非常滿足🥰🥰🥰🤩松露芝士奶油卷外觀精美,卷起來的蛋糕體非常軟綿,中間夾著一層濃郁的松露芝士餡,口感豐富,不會過甜,很容易讓人上癮🫶🫶🤩特大燕麥無花果軟曲奇口感相當柔軟,燕麥的香氣和無花果的甜味交織在一起,甜度微高,喜歡吃甜一點的,要試試呢😍😍😍🤩海鹽黑朱古力燕麥奶黑朱古力的濃郁和海鹽的微妙味道相互融合,口感順滑,不妨給女朋友一個驚喜🥳🥳

店舖光猛,有很多選擇🔥
🤩提拉米蘇蛋糕

🤩松露芝士奶油卷