登龍街又多左間食pizza食炸雞既餐廳!新店,唔係唔試呀嘛!座位闊落,仲要好多卡位。店員細心介紹芝加哥pizza、手工pizza同韓式炸雞! - 手工薄餅🍕 -款式都多而特別,包括泡菜烤肉、芝士通心、松露誘惑等,我地揀左同樣特別既韓式牛仔。用左乾番茄、韓式烤牛肉、火腿、蘑菇,彩椒等製作而成。燒烤醬+番茄醬+芝士,味道甜甜地,配烤牛肉口感煙韌,異常地夾!仲有餅底手工做既關係,比起出面既薄餅相對煙韌有口感。(雙拼固定金額 $178) - 韓式炸雞🍗 -我地揀左半份蜜糖芥末,炸雞款式同平時既差唔多,但食落口完全唔同。尼間外皮酥脆唔油,肉質非常嫩滑,蜜糖芥末唔會死甜,仲帶有芥末香味。店員話廚師專門去跟韓國師傅學,手法跟足韓國。 嗌左兩樣,就飽到上心口,一定要call齊人馬黎食,先可以試埋其他小食同意粉。

- 手工薄餅🍕 -

- 韓式炸雞🍗 -

2022-10-12
今晚收工出去銅鑼灣行街,去到食街見到有間新開張晚韓式Pizza and Chicken, 店舖燈光明亮,裝修新穎。見到個menu 介紹話個Pizza餅底係黑糖邊,就試下個招牌Mr.K番茄芝加哥pizza, 個餅底係黑糖麵包,口感出奇地好,煙煙韌韌,中間仲有芝士又夠熱,做到拉芝士絲既效果,有勁多餸,乾番茄🍅、烤雞、蘑菇、煙肉等,份量勁多!全份炸雞可以簡兩隻味,炸雞份量比想像中多,即叫即炸,夠曬脆口,蜜糖芥末甜甜地,芥末味唔會太重,甜酸炸雞,酸酸地都幾開胃,重點係性價比好高,我地一行四個人都夠飽!

2022-10-13
2022-10-14 78 浏览
新店開張, 位置係timesquare後巷食街就咁睇門面, 似係一間懷舊港式x意式嘅餐廳內在環境, 有啲估唔到係咩風格嘅餐廳睇menu同bgm先知原來係韓國菜🥢~menu~講真,整得有啲hea 如果係茶餐廳嘅價錢, 呢個design比較合理但呢個價位, 建議可以更加靚餐廳主打Pizza同炸雞, 各叫咗一樣🍕Mr.K蕃茄芝加哥🍕$198wui~個人認為很好, 幾特別,一嚟到黑糖味勁香類似Outback嘅黑糖包包底包中仲要夾咗好足料嘅芝士🧀配上蘑菇蕃茄🍗炸雞🍗叫咗兩種味道一半一半, 每份有5隻-蜜糖芥末-甜酸味道正常, 都夠脆嘅, 醬汁份量適中但個人偏好pizza多啲建議可以多啲人嚟食, 因為兩條友應該點唔得多嘢, 呢度埋單成為$458*2人set兩條友冇可能食得晒, 完
新店開張, 位置係timesquare後巷食街
就咁睇門面, 似係一間
懷舊港式x意式嘅餐廳

內在環境, 有啲估唔到係咩風格嘅餐廳
睇menu同bgm先知原來係韓國菜🥢

~menu~
講真,整得有啲hea
如果係茶餐廳嘅價錢, 呢個design比較合理
但呢個價位, 建議可以更加靚

餐廳主打Pizza同炸雞, 各叫咗一樣
Mr.K蕃茄芝加哥

🍕Mr.K蕃茄芝加哥🍕$198
wui~個人認為很好, 幾特別,
一嚟到黑糖味勁香
類似Outback嘅黑糖包包底
包中仲要夾咗好足料嘅芝士🧀
配上蘑菇蕃茄

🍗炸雞🍗
叫咗兩種味道一半一半, 每份有5隻
-蜜糖芥末
-甜酸
味道正常, 都夠脆嘅, 醬汁份量適中
但個人偏好pizza多啲

建議可以多啲人嚟食,
因為兩條友應該點唔得多嘢,
呢度埋單成為$458
*2人set兩條友冇可能食得晒, 完
Mr.K蕃茄芝加哥
2022-10-13 73 浏览
今日同女朋友喺Times附近搵野食,食通天食到悶左,就去左隔一條街既登龍街搵到呢間Mr.K, 見到我最鐘意既Pizza同炸雞就即刻入去試下!卡位坐得好舒服,因為我都幾大件,試過坐卡位真係「卡」住,都咪話唔尷尬😅睇下餐牌發現係手工芝士Pizza同意粉,即刻個喪食mode開左,就嗌左個二人餐,又有Pizza, 又有意粉,又有野飲,你都咪話唔正!口痕仲嗌多左2件韓式炸雞,直情係爽呀!頭盤先黎個凱撒沙律打個底,新鮮生菜,有芝士粉,蕃茄仔。Pizza嗌左燒烤派對芝加哥-醬汁good, 雞肉嫩,重芝士,成條芝士拉絲咁拉左成呎長!鐘情芝士既朋友一定滿足😍意粉係-泡菜魷魚卡邦尼- 有泡菜辣味,岩大眾口味,魷魚夠鯰唔難咬,意粉要讚!有心之作!最後一定要大讚個炸雞,嗌左蜜糖芥末同甜酸炸雞,個皮炸得好脆,但又唔會好粉,雞肉夠嫩,同KXC冇得比;最緊要個汁,直情將韓國口味帶左黎香港咁!二人餐叫埋炸雞都唔使$600,如果食通天同等份量一定過呢個數!總結:地方就腳,用心製作,用料講究,CP值高,完!

頭盤先黎個凱撒沙律打個底,新鮮生菜,有芝士粉,蕃茄仔。
鐘情芝士既朋友一定滿足😍

總結:地方就腳,用心製作,用料講究,CP值高,完!
2022-10-13
庆祝纪念
生日
  • 蜜蜂芥末炸雞
  • 燒烤派對芝加哥
  • 泡菜魷魚卡邦尼意粉
2022-10-12 68 浏览
登龍街新開左一間Mr.K Pizza&chicken,友人喜歡食pizza,一齊食就啱哂!座位幾寬闊,亦有卡位!播住k-pop,氣氛不錯!店員細心介紹芝加哥薄餅同手工薄餅,非常有特色!👉🏻凱撒沙律先上沙律菜好新鮮,勁大碟,食完超開胃,預備好迎戰9寸pizza!👉🏻蟹肉樂園芝加哥薄餅 $215一上台真係嘩左一聲,因為望落靚到好似蛋糕!pizza好厚底,加了穀物,所以啡色邊!內有雙倍芝士夾心,水牛芝士同車打芝士,芝士控必食!蟹肉、蟹肉棒同蜆肉濃郁鮮甜!連車厘茄同紅洋蔥都好入味,正!👉🏻泡菜魷魚卡邦尼扁意粉 $145開心轉左做天使麵,味道好creamy,魷魚爽口,泡菜不算辣,適合港人口味!👉🏻蜜桃梳打凍蜜桃梳打,透出十分迷人的橙色,啖啖甜蜜醒神!午市套餐,無論意粉定係手工薄餅都配沙律同餐飲!仲有2人套餐揀!以後食lunch又多一個選擇!

座位幾寬闊,亦有卡位!播住k-pop,氣氛不錯!

店員細心介紹芝加哥薄餅同手工薄餅,非常有特色!

👉🏻凱撒沙律

👉🏻蟹肉樂園芝加哥薄餅 $215

👉🏻泡菜魷魚卡邦尼扁意粉 $145

👉🏻蜜桃梳打
凍蜜桃梳打,透出十分迷人的橙色,啖啖甜蜜醒神!