2022-11-21 62 浏览
今日阿女又帶我去試新嘢,銅鑼灣最近新開左間Mr. K Pizza N Chicken,主打多款PIZZA、炸雞、意粉、小食。而當中嘅芝加哥PIZZA系列係必食的。餐廳裝修簡潔光猛。PIZZA仲有雙併,人少都可以一次過可以試兩款。芝加哥薄餅雙倍芝士夾心,芝士多到可以拉到做芝士瀑布,打咭要趁熱!蟹肉樂園芝加哥:餡料有蟹肉、蟹肉棒、蜆肉、車厘茄、紅洋蔥、雙倍水牛芝士、車打芝士、蒜香芝士醬、秘製Mr.K醬,PIZZA為厚批,餅邊係蜜糖邊。pizza 鋪滿豐富材料和滿滿的芝士,有口感又惹味,厚餅底好好食又可以拉絲,超正!海鮮狂熱芝加哥:餡料有魷魚、蜆肉、青口、蟹肉棒、青椒、雙倍水牛芝士、車打芝士、秘製Mr.K醬、紅椒粉,亦都係蜜糖邊, 啖啖都食到海鮮、芝士和帶甜味嘅餅邊,真的滋味無窮!蜜糖芥茉炸雞半份有5件,老闆娘話將雞肉切大件啲炸,可以保留肉汁,食落會嫩滑!韓式炸雞係即叫即整,超香脆,皮薄啖啖肉,醬汁甜甜的好好味!
餐廳裝修簡潔光猛。

PIZZA仲有雙併,人少都可以一次過可以試兩款。

唔想左右為難⁉️ 依家唔使周圍去啦快啲約齊三五知己去銅鑼灣登龍街嘅 Mr. K Pizza 🍕 N Chicken 🐔 皆因喺呢度可以食到韓風炸雞🍗 🇰🇷 更可同時嘆到滿載芝加哥風情嘅韓式薄餅🍕 實行一次過滿足晒✌️兩個願望✨$499 二人套餐 ❣️凱撒沙律 x 1 🥗 沙律菜🥗新鮮 份量十足 食住炸雞、Pizza重口味嘅食物 可以食返啲沙律菜幫助消化 感覺更開胃 仲唔會咁膩添😊❣️芝加哥薄餅 x 1 (可選雙拼口味) #芝士控 必食‼️ Pizza 最大賣點就係整個批之間到批邊都加入咗滿滿嘅芝士🧀 只要輕輕一拉 長長嘅芝士拉絲即時呈現眼前 令人垂涎三尺🤤 奉勸大家食嘅時間 小心芝士醬爆🤭 薄餅除咗有唔同配料可以揀之外 更提供不同嘅芝士、醬汁 及 批邊以供選擇 啱晒我呢啲三心兩意嘅人😂今次揀咗呢兩款口味: 🍕Mr. K 番茄🍅芝加哥(黑糖邊) 乾番茄🍅、烤雞、蘑菇、煙肉🥓、雙倍水牛芝士、羅勒、巴馬臣芝士配番茄醬🥫  🍕海鮮🦑狂熱芝加哥(蜜糖邊) 魷魚🦑、蜆肉、青口、蟹肉棒、青椒🫑、雙倍水牛芝士、車打芝士、秘製Mr.K醬、紅椒粉 我自己比較喜歡呢一款,秘製Mr.K醬同海鮮配料搭出色,味道有驚
唔想左右為難⁉️ 依家唔使周圍去啦

$499 二人套餐
 ❣️凱撒沙律 x 1 🥗
❣️芝加哥薄餅 x 1 (可選雙拼口味)
只要輕輕一拉 長長嘅芝士拉絲即時呈現眼前 令人垂涎三尺🤤
奉勸大家食嘅時間 小心芝士醬爆🤭
今次揀咗呢兩款口味:
🍕Mr. K 番茄🍅芝加哥(黑糖邊)
 🍕海鮮🦑狂熱芝加哥(蜜糖邊)
魷魚🦑、蜆肉、青口、蟹肉棒、青椒🫑、雙倍水牛芝士、車打芝士、秘製Mr.K醬、紅椒粉 我自己比較喜歡呢一款,秘製Mr.K醬同海鮮配料搭出色,味道有驚喜🤩
薄餅做得比較厚身 食落口感豐富 餅身非常鬆軟 煙煙韌韌 以芝士配上黑糖/蜜糖嘅批底創新味道出奇地夾 同時滿足味蕾 及 視覺享受🤩
意粉 🍝/ 炸雞🍗 x 1 ❣️韓式炸雞🍗(蜜糖芥末🍯)
即叫即做嘅炸雞🍗熱辣辣♨️,有5大件,好抵食🤩,外層金黃香脆,內裏肉質仍然保持鮮嫩。
蜜糖味道較重,食落啖啖滋味😊;而芥末味道較淡唔太濃,咁就唔怕搶味 😋
飲品 x 2 🍹蜜桃梳打🍑 🍹柚子梳打
小店用餐🍽氣氛一流,食物亦有水準,下次會再試其他口味嘅pizza ☺️。
2022-11-07
用餐优惠
試食活動
  • Mr. K 番茄芝加哥薄餅,
  • 韓式炸雞
2022-11-20 47 浏览
芝士的魅力真係沒法擋,雖然好邪惡,但又好好味,令人難以抗拒!呢間喺銅鑼灣嘅韓式Pizza店,啲Pizza真係超多芝士,邪惡又吸引。.🍕蟹肉樂園芝加哥薄餅 $215我就揀咗我至愛的🦀蟹肉pizza,入面除了蟹肉之外,重有蟹棒、蜆肉、車厘茄、洋蔥。另外,重有雙倍的水牛芝士🧀和車打芝士,加上秘製Mr.K醬、蒜香芝士醬和蜜糖邊,真係超級惹味又豐富。d 芝士🧀係超級拉絲,真係第一次食到咁強勁嘅芝士pizza🤩.🦑炸魷魚 $95魷魚炸皮夠薄,而且炸得好香又脆,魷魚彈牙有咬口。.🐙日式章魚小丸子 $58一客有6粒,新鮮即整,食落外脆內軟,重有大大粒彈牙章魚係入面。
🍕蟹肉樂園芝加哥薄餅 $215

🦑炸魷魚 $95
魷魚炸皮夠薄,而且炸得好香又脆,魷魚彈牙有咬口。

🐙日式章魚小丸子 $58
午餐
【銅鑼灣邪惡芝士拉絲Pizza🍕Mr. K Pizza N Chicken】-登龍街不嬲出名多野食🌭🌮🌯今日小編要介紹嘅係呢間新開簿餅炸雞店🍗🍕🍕𝕄𝕣. 𝕂 ℙ𝕚𝕫𝕫𝕒 ℕ ℂ𝕙𝕚𝕔𝕜𝕖𝕟🍕🍕-餐廳環境乾淨整潔😜牆上有個pizza同雞仔嘅logo🐓晚餐嘅menu有得嗌二人餐或者散嗌😛餐廳主打手工pizza同埋double-cheese嘅芝加哥pizza🧀仲有韓式炸雞🍗意粉🍝沙律🥗同小食可以選擇💁🏻‍♀️-😋海鮮狂熱芝加哥薄餅🍕$215+1如果你係芝士愛好者嘅話🧀🫕小編會話呢個芝加哥薄餅係『必嗌』!入面有雙重水牛芝士😍可以拉絲打卡一流😎仲有魷魚、蜆肉、青口、蟹肉棒、青椒等配料🫑加埋秘製Mr.K醬🥰味道相當豐富~(超飽肚🤰🏻食一塊己經飽飽地😂)值得一提的是佢嘅黑糖包批底😌係自己搓架食落煙韌有咬口😙批邊擦咗啲蜜糖🍯鹹甜嘅配搭幾特別😜好味指數:🌕🌕🌕🌕🌘-😋雙拼炸雞🍗 $218+1雙拼炸雞有十件😙都幾多下~小編揀咗經典甜辣炸雞同埋黑煻年糕炸雞😜聽店員講😗炸雞係跟足韓國食譜🇰🇷比較地道小編覺得炸衣都脆😖不過略嫌有啲硬雞肉肉質鮮嫩😌小編覺得甜辣醬同炸雞夾啲同埋黑糖年糕煙韌香口🤤可以一試!好味指數:🌕

登龍街不嬲出名多野食🌭🌮🌯

仲有韓式炸雞🍗意粉🍝沙律🥗同小食可以選擇💁🏻‍♀️

海鮮狂熱芝加哥薄餅
😋海鮮狂熱芝加哥薄餅🍕$215+1
如果你係芝士愛好者嘅話🧀🫕
小編會話呢個芝加哥薄餅係『必嗌』!
入面有雙重水牛芝士😍可以拉絲打卡一流😎
(超飽肚🤰🏻食一塊己經飽飽地😂)
值得一提的是佢嘅黑糖包批底😌係自己搓架
食落煙韌有咬口😙批邊擦咗啲蜜糖🍯鹹甜嘅配搭幾特別😜

好味指數:🌕🌕🌕🌕🌘

😋雙拼炸雞🍗 $218+1
雙拼炸雞有十件😙都幾多下~
甜辣炸雞
小編揀咗經典甜辣炸雞同埋黑煻年糕炸雞😜
聽店員講😗炸雞係跟足韓國食譜🇰🇷比較地道
黑煻年糕炸雞
小編覺得炸衣都脆😖不過略嫌有啲硬
雞肉肉質鮮嫩😌小編覺得甜辣醬同炸雞夾啲
同埋黑糖年糕煙韌香口🤤可以一試!

好味指數:🌕🌕🌕🌕🌑

荔枝梳打

😋茘枝梳打🥤$35+1
朋友口渴嗌咗杯嘢😗味道正常~

📍Mr. K Pizza N Chicken (銅鑼灣)
銅鑼灣登龍街36-48號登輝大廈地下B號舖
💸人均消費:$170
海鮮狂熱芝加哥薄餅
甜辣炸雞
黑煻年糕炸雞
銅鑼灣登龍街好多餐廳~見人介紹呢間拉絲芝加哥pizza🧀🧀芝士控即刻去試下佢~#甜辣情人芝加哥薄餅 🍕❣️餡料包括辣肉腸/烤雞/火腿/車厘茄/紅洋蔥/韓式辣醬/香辣BBQ醬/酸忌廉醬/雙倍水牛芝士/黑糖邊😃餅底加左穀麥粉同黑糖所以望落深色~黑糖批邊微甜,配上甜辣醬又幾夾!批邊外脆內鬆軟😊雙層批底中間仲夾左多到瀉出黎既水牛芝士🧀🧀一上枱即刻拎起塊pizza會勁拉絲❗拉到超高,好似瀑布咁好正🤩係fafafoodie 食過可以芝士拉絲拉得最高既pizza😍芝士控唔好錯過呀‼️‼️ 不過記得唔好玩咁耐拉絲⚠️要襯熱食呀😉HKD208#泡菜蛋黃炸雞(半份)🐤❣️好少見泡菜蛋黄醬所以叫左呢款味😉半份炸雞有5件大大件,好似拳頭咁大👊🏼!仲要無骨啖啖肉😚炸皮香脆,雞肉嫩滑。泡菜蛋黃醬少少辣好惹味,仲有一片片泡菜架~醬料份量剛好,唔會多到整淋左個炸雞👍🏻炸雞仲有好多其他味可以揀 e. g. 經典甜辣🌶️/蜜糖芥末🍯/雙重芝士🧀/黑糖年糕味😲等等…推介泡菜蛋黃味😋HKD128#雞軟骨餃子 🥟口痕叫多份小食😛5件餃子,炸得香脆唔油,餡料入有好多雞軟骨好好咬🤩似平時日本餐廳食到既雞軟骨餃子,不過多左個韓式甜辣醬點😝HKD

#甜辣情人芝加哥薄餅 🍕❣️
HKD208

#泡菜蛋黃炸雞(半份)🐤❣️
HKD128

#雞軟骨餃子 🥟
HKD58

雞軟骨餃子

餐廳仲有手工薄餅,意粉,炒年糕,沙律選擇😎真係要多啲人先試到多啲款式🤗

加一服務費
Mr K Pizza N Chicken
銅鑼灣
#fafafoodie_銅鑼灣

2022-11-17 34 浏览
係銅鑼灣登龍街有間好低調既韓國pizza同炸雞店,唔係朋友帶我來,平時行過一定唔會留意。蟹肉樂園芝加哥pizza: 必試!pizza批底係手工整,好煙軔而且幾厚,岩晒鐘意厚批既朋友。Pizza面上滿佈蟹肉,仲有蜆肉同蟹柳,加上千島醬同芝士,滋味十足。最特別係批邊都充滿芝士,真係勁拉絲吖~蜜糖芥末炸雞:雖然只係叫半份,但都有5件甘多,而家每件都好大件。雞肉好滑又juicy, 配埋蜜糖芥末醬享用,就唔會太膩了。

✨️It tastes so good✨️✨️Drive me crazy✨️✨️越邪惡。越惹味✨️這天就跟朋友一嚐邪惡的Pizza,進入店即被牆上大片PIZZA加雞雞圖案吸引,店員熱情招待並詳細介紹menu。Pizza批底係全人手自家制,加入穀物所以呈深啡色,食落口感煙韌,每啖再夾超多芝士,實測芝士拉力特強,真係芝味無窮!🔷️海鮮狂熱芝加哥薄餅(全份)魷魚、蜆肉、青口、蟹肉棒、青椒、雙倍水牛芝士、車打芝士、秘製Mr.K醬、紅椒粉、蜜糖邊Pizza中間夾著雙倍水牛芝士,拿起每片均可拉出超長芝士絲,滿足視覺味覺享受。黑糖批邊甜甜哋,注入雙倍芝士夾心,成個Pizza食落鹹甜夾雜味蕾超滿足!🔷️另點了2款即叫即炸小食:🔹️炸魷魚炸至金黃色,入口時口感蠻香脆,可以吃到魷魚的鮮味。🔹️雞軟骨餃子外皮炸得香脆,餡料包得脹卜卜,雞軟骨好有咬口,點上酸甜醬好滋味。🔷️青蘋果檸檬特飲一見鍾情的飲品,是我喜歡的色調,青蘋果檸檬清新解膩,連同圍杯邊嘅鹽一齊飲,大愛呵!
✨️It tastes so good✨️
✨️Drive me crazy✨️
✨️越邪惡。越惹味✨️

🔷️海鮮狂熱芝加哥薄餅(全份)

🔷️另點了2款即叫即炸小食:
🔹️炸魷魚
炸至金黃色,入口時口感蠻香脆,可以吃到魷魚的鮮味。
🔹️雞軟骨餃子

🔷️青蘋果檸檬特飲
2022-11-13
早幾日夜晚去登龍街食飯,唔知食咩好,見到有間韓式pizza 同炸雞店,所以就入咗去試吓😀今次就叫咗肉食狂人芝加哥pizza,佢哋個Pizza同出面嘅Pizza好唔同,個枇邊同底裏面會有雙重芝士夾心,個批裏面仲有烤雞,豬肉,煙肉,火腿,雙倍水牛芝士,巴馬臣芝士,蕃茄醬,酸忌廉再配上黑糖邊pizza🙃, 感覺好特別,同平時食嘅Pizza好唔同,好大浸小麥味🙃,仲有啲好煙韌嘅感覺至於炸雞,我哋就揀咗泡菜蛋黃炸雞,炸雞冇骨嘅啖啖肉,好嫩滑!泡菜配蛋黃醬都係第一次食,感覺真係好唔錯😊唔會有好滯嘅感覺最後我哋仲叫咗藍莓乳酸特飲,打卡必叫,酸酸地好好味😋

至於炸雞,我哋就揀咗泡菜蛋黃炸雞炸雞冇骨嘅啖啖肉,好嫩滑!泡菜配蛋黃醬都係第一次食,感覺真係好唔錯😊唔會有好滯嘅感覺

最後我哋仲叫咗藍莓乳酸特飲,打卡必叫,酸酸地好好味😋
今日要介紹嘅係銅鑼灣Mr K Pizza N Chicken🍕可以滿足🐷👧食Pizza嘅心願啦😂Mr K Pizza N Chicken 同店名一樣,主打韓國炸雞同Pizza,所以menu比較精簡,有二人餐/Pizza/意粉/小食等等,而pizza 都有分手工制pizza同芝加哥Double cheese pizza1️⃣雞軟骨餃子 $58餃子皮香酥有層次,炸到脆卜卜,入口又熱又脆口,唔錯唔錯2️⃣10”泡菜烤肉調校手工薄餅 $148泡菜烤肉pizza超出想像嘅好味🤩泡菜烤肉唔會比芝士而搶咗個味,餅底厚薄適中 pizza熱辣辣出爐,再加勁多芝士拉邊,夠曬邪惡😈3️⃣香蒜蕃茄蟹肉天使麵 $158唔好諗住蕃茄味pasta就會好酸,呢個pasta又幾得意做到甜甜地,成碟pasta又多蟹肉🤤口感豐富。係略嫌蒜片炒得唔夠香😅如果做得好我就會比滿分佢啦💯今日得我哋兩個試唔到太多野😬等下次返嚟試埋佢嘅炸雞先🍗

1️⃣雞軟骨餃子 $58
餃子皮香酥有層次,炸到脆卜卜,入口又熱又脆口,唔錯唔錯

2️⃣10”泡菜烤肉調校手工薄餅 $148

2022-11-13
泡菜烤肉手工薄餅
香蒜蕃茄蟹肉天使麵
2022-11-16 27 浏览
✨肉食狂人芝加哥配料有烤雞 烤豬肉 煙肉 火腿紅椒 雙倍水牛芝士 巴馬臣芝士 番茄醬 酸忌廉醬 配上黑糖邊多款肉類配料 啖啖肉大滿足加上雙倍水牛芝士 邪惡拉絲 芝味十足薄餅底 係厚批 口感鬆軟 邊位加上黑糖 味道鹹鹹甜甜 味道層次更豐富 真係一次過滿足幾個願望✨芝士煙肉粗管意粉卡邦尼汁香滑濃厚 滿滿芝士香粗管意粉煙韌有咬口 煙肉鹹香調味適中 偏重口味 整體唔錯 午餐份量都唔少 另外仲跟左沙律同餐飲✨雙重芝士炸雞午餐可加錢加配兩件 有幾款口味選擇當中揀左雙重芝士 熱辣辣新鮮炸起 表面灑上芝士粉 炸雞外層鬆脆 肉質嫩滑 仲有少少肉汁 芝士味唔算濃但都幾香 ✨藍乳酸特飲顏色好靚 乳酸味突出 味道酸酸甜甜 幾解膩✨蜜桃梳打午餐加錢加配 蜜桃味香甜 略有少少偏甜 幾清爽食物可以 份量十足味道偏重口味 邪惡度爆燈😈環境服務可以 價錢合理 午餐都幾抵食
✨肉食狂人芝加哥

略有少少偏甜 幾清爽
食物可以 份量十足
味道偏重口味 邪惡度爆燈😈
環境服務可以 價錢合理 午餐都幾抵食
銅鑼灣登龍街食店林立,最近新開咗一間專食韓國Pizza同埋炸雞嘅專門店,網上見到好多人食芝士拉絲Pizza ,勁邪惡,所以今次同朋友去咗呢間咁就腳嘅Mr. K Pizza N Chicken。入到去播緊K-pop 嘅歌,好有氣氛,另外呢度嘅女店員非常有禮貌,會詳盡介紹呢度招牌主打,招呼周到。我哋今次嗌咗Mr.K 二人套餐,有前菜沙律丶Pizza 、炸雞或意粉,同埋飲品,今次揀咗以下嘅食物。凱撒沙律沙律嘅菜好爽脆清新,加埋新鮮嘅蕃茄仔,作為前菜,食落好開胃,另外沙律醬分開上,按自己需要加上去撈勻,味道更吸引。蟹肉樂園芝加哥薄餅 -半份套餐可以選擇雙拼口味,啱晒想試唔同口味同埋選擇困難嘅人。呢個Pizza嘅邊用咗黑糖麵包去整,味道帶甜味,令我諗起outback個黑糖麵包,做法坊間比較少有,好特別。另外師傅落嘅芝士絕對唔手軟,加咗雙倍水牛芝士丶車打芝士喺入面,令到成個芝士拉絲畫面好震撼,食落淡淡芝士好邪惡。上面嘅材料十分豐富,有蟹肉、蟹肉棒丶蜆肉 、車厘茄丶紅洋蔥等,每樣材料加埋都好夾,再加埋蒜香芝士醬丶秘製Mr.k醬同埋個蜜糖邊,好惹味。 海鮮狂熱芝加哥薄餅 -半份半份嘅薄餅,每件份量都好

凱撒沙律

蟹肉樂園芝加哥薄餅 -半份

海鮮狂熱芝加哥薄餅 -半份
半份嘅薄餅,每件份量都好大,呢個雙拼感覺可以夠三人食。呢個Pizza 邊同樣係淡淡芝士,好邪惡。此外材料豐富,有魷魚丶蜆肉丶青口丶蟹肉棒丶青椒等,咬落淡淡海鮮,加上佢哋嘅秘製醬汁,味道層次豐富。

蜜糖芥末炸雞
一碟總共有五件,即叫即炸,上枱時夠熱辣辣,每件炸雞份量都好大份,炸雞係無骨,食落夠方便,表面淋上蜜糖芥末醬,夠哂惹味開胃,咬落仲脆卜卜,內裏充滿肉汁,好Juicy 。

藍乳酸特飲
每次見到乳酸嘅飲品,都忍唔住嗌,味道酸酸甜甜之餘,仲夠晒健康。

青蘋果檸檬特飲
青蘋果口味加上檸檬,口味清涼清新,非常解渴。
2022-10-27
下午茶
  • 燒烤派對芝加哥
最近經常見到人分享拉絲pizza睇相望落好吸引加上又可以食到炸雞一於中午約埋朋友食邪惡大餐———————————————四個人叫咗一個二人餐二人餐包沙律薄餅炸雞同飲品凱撒沙律🌟🌟🌟🌟食沙律最緊要菜夠新鮮菜夠爽脆唔錯韓式炸雞蜜糖芥末味 🌟🌟🌟🌟雞新鮮炸又香又脆加埋蜜糖芥茉醬鹹鹹地又甜甜地一人一舊啱啱好啖啖肉+海鮮pizza 🌟🌟🌟🌟🌟想食海鮮又想食肉一於兩樣一齊叫雙拼唔使額外加錢👍🏻期待已久嘅主角出場終於感受到芝士拉絲嘅震撼絕對係打卡一流味道方面除咗重芝士味要讚一讚呢度嘅薄餅類似食黑糖麵包再加咗黑糖口感煙韌得來亦都有甜味幾特別嘅嘗試又幾好食喎玫瑰醬豬肉年糕🌟🌟🌟🌟鍾意食年糕煙煙韌韌個醬有少少似甜嘅肉醬意粉肉嘅份量唔算多但年糕對我來講係主角紫菜薯條 🌟🌟🌟小食相比起主菜反而冇咁出色但勝在價錢平 $58冇投訴———————————-中午食完咁邪惡嘅午餐但一次過滿足晒幾個願望💕呢度嘅Pizza值得推介俾大家👍🏻
最近經常見到人分享拉絲pizza

———————————-
中午食完咁邪惡嘅午餐
但一次過滿足晒幾個願望💕
呢度嘅Pizza值得推介俾大家👍🏻
好耐食過炸雞啦😋😋見到銅鑼灣開咗一間新嘅炸雞店就急不及待去試一試地點仲要喺銅鑼灣登龍街真係好易搵好方便🥰🥰入到去店鋪店員好有禮貌咁推介咗好多食物俾我但因為望一望份量都夠過充足🙈🙈結果我同個FD就揀咗一個芝加哥薄餅同半份炸雞再加兩份野飲薄餅就揀咗泡菜魷魚芝加哥薄餅🍕🍕成日都見到電視節目都有介紹芝加哥薄餅今次終於可以試到啦雖然見到menu已經見到寫住雙倍芝士夾心😆😆預咗會有好足料嘅芝士係入面但一咬落去D芝士真係多到爆出黎咁啱晒芝士控嘅我🥰🥰因為個邊好重蜜糖味雖然有滿滿嘅芝士但食落好夾唔會覺得好膩泡菜同魷魚都好足料食得好有口感推薦大家真係要試一試炸雞我地就揀咗蜜糖芥末炸雞🍗🍗雖然我地只係叫咗半份但都有5件大大件嘅炸雞芥末唔係好重食落好舒服都唔會有好嗆鼻嘅感覺👍🏻👍🏻炸雞好新鮮應該係即叫即炸加咗蜜糖芥末醬都可以好脆嘅炸雞皮咬落去仲有啲卜卜聲😂😂口感真係好正食完炸雞就想叫返杯柚子蜜清熱氣☕☕柚子蜜酸甜適中飲落好舒服好易入口朋友果杯藍乳酸特飲味道偏甜😋😋食完芝加哥薄餅再飲乳酸特飲真係好夾唔會有好膩嘅感覺
好耐食過炸雞啦😋😋

柚子蜜酸甜適中飲落好舒服好易入口
朋友果杯藍乳酸特飲味道偏甜😋😋
食完芝加哥薄餅再飲乳酸特飲真係好夾
唔會有好膩嘅感覺
各位Foodie請注意⚠️ 搵到銅鑼灣嘅流量密碼! 🤣 新開韓國餐廳 超巨型芝士瀑布拉絲Pizza🍕煙韌即烤餅底 配上mix and match 嘅黑糖醬 估唔到又比想像中好食!二人套餐 $499凱撒沙律 🥗估唔到佢嘅沙律又幾大份~ 配合額外嘅凱撒醬 想食幾多落幾多 菜食落幾新鮮~ 唔會苦都冇黃芝加哥薄餅 (蟹肉/肉食者)呢到嘅芝加哥pizza 好在可以雙併!就算2個人都可以試到唔同嘅味🫶🏻 入面嘅材料都非常豐富!啖啖肉~ 而且份量十足 除咗表面有芝士之外 佢連餅底之間都加左芝士夾心!唔怪之得拉絲咁勁🧀 無錯呢個薄餅同出面食到嘅完全唔一樣 唔似Dough bros 個種酸種薄餅烤焦嘅味道 又唔似傳統pizza店嘅味 佢有自己嘅風味 而且佢勁厚身 簡直係有3cm咁厚 細食女子一人一塊都夠!🤣韓式炸雞 🍗炸雞係即叫即整 所以上到枱係十分之熱辣辣 炸麵唔算好薄 不過就炸到好脆 入面雞肉都有汁 食唔到雪藏味 算合格啦飲品柚子梳打藍莓乳酪梳打2杯都正常發揮啦!玫瑰醬豬肉炒年糕 $138所有用玫瑰醬整出黎嘅野食都係超好味 👍🏻 甜辣甜辣風 唔會好似泡菜個種嘅刺辣 反而入口係感受到濃郁嘅蕃茄忌廉香 🍅

二人套餐 $499
凱撒沙律 🥗

芝加哥薄餅 (蟹肉/肉食者)

韓式炸雞 🍗

飲品
柚子梳打
藍莓乳酪梳打
2杯都正常發揮啦!

玫瑰醬豬肉炒年糕 $138
所有用玫瑰醬整出黎嘅野食都係超好味 👍🏻 甜辣甜辣風 唔會好似泡菜個種嘅刺辣 反而入口係感受到濃郁嘅蕃茄忌廉香 🍅之後先會慢慢滲透輕輕嘅辣味出黎 入面嘅年糕同豬肉份量都足 不過一碟2個人分有機會太漏

韓風紫菜薯條 $58
岩岩炸出嚟嘅薯條 份量十足 不過略欠薯仔🍟香

Overall 我覺得佢地嘅pizza 真係唔錯 十分推薦大家去食!芝心真係有做足! 果然係一分錢一分貨👍🏻👍🏻
2022-11-14 30 浏览
🇰🇷 最近開咗越來越多韓風薄餅店,將韓國好受歡迎嘅芝加哥薄餅帶到香港,芝加哥薄餅特別厚嘅餅底糅合左唔同芝士加埋甜脆邊呢個新穎配搭特別受歡迎,今次就去左呢間喺銅鑼灣新開嘅Mr. K Pizza N Chicken試吓佢嘅芝加哥薄餅。🍕配料有多款唔同嘅豐盛配搭,而配搭嘅醬料選擇有特色又豐富,例如酸忌廉醬、香辣BBQ醬、蒜香芝士醬、泡菜蛋黃醬等,唔同嘅配搭仲配咗黑糖邊或蜜糖邊~💁🏻‍♀️花多眼亂,最後決定揀雙拼芝加哥薄餅( $235 )可以一次過試兩款唔同嘅口味:🦀蟹肉樂園芝加哥蟹肉、蟹肉棒、蜆肉、車厘茄、紅洋蔥、雙倍水牛芝士、車打芝士、蒜香芝士醬、秘製Mr K醬、蜜糖邊🌶甜辣情人芝加哥車厘茄、辣肉腸、烤雞、火腿、紅洋蔥、雙倍水牛芝士、韓式辣醬、香辣BBQ醬、酸忌廉醬、黑糖邊🧡雙拼薄餅賣相吸睛,濃厚嘅芝士做到超強嘅拉絲效果,配料醬料層次豐富,濃郁熔岩拉絲瞬間衝擊味蕾,黑糖邊香味比起蜜糖更為突出,鹹甜嘅配搭平衡得很好,自家製批底真材實料,食一件Pizza比平時更有飽足感。🍗蜜糖芥末炸雞($128)柚子梳打( $35 )炸雞即叫即炸,香口惹味而甜甜地嘅蜜糖醬汁帶少少芥辣嘅刺激,半份已經有五大件。除

🦀蟹肉樂園芝加哥

🌶甜辣情人芝加哥

🍗蜜糖芥末炸雞($128)柚子梳打( $35 )

除咗芝加哥薄餅同炸雞以外呢度仲有傳統手工薄餅、炒意粉、炒年糕、沙律及小食等,多啲人嚟就可以叫多幾款開心share啦~

• 雙拼芝加哥薄餅