2023-08-17 25 浏览
-Muse Burger🍽️-手打菠蘿蝦堡個炸蝦係勁大塊第一次見個蝦餅係大過個包😍唔洗驚最後得反包皮冇哂涵😂蝦餅勁彈牙仲咬到勁多粒蝦肉😋配埋菠蘿同個個微辣既沙律醬勁開胃👍-炸池魚漢堡 (期間限定)店員話岩有新出池魚漢堡平時通常都係食牛聽到有炸魚話試下🤣有驚喜唔係普通魚柳包咁佢成條池魚咁夾係中間😌池魚雖然炸過但肉質比想像中嫩滑👍-蕃薯條/忌廉湯跟餐可以揀薯條/湯/沙律😉想特別d推介蕃薯條入面甜甜地再加埋秘製芥末醬超夾😋-奇異果/藍莓青檸汽水奇異果🥝味幾特別第一次飲原來都幾ok😂-🌟評分:🏅🏅🏅🏅🏅📍地址: 灣仔軒尼詩道353號地舖-#foodieluveat#foodieluveat_hk#foodieluveat_灣仔#foodieluveat_美國菜#hkfoodie #foodiehk #foodiehkig #hkfoodblogger #hkfoods #hkfoodlover #foodiegraphy #hkfoodblog #hkfoodbloggers #香港美食 #食在香港 #相機食先 #吃貨 #食好西 #美國菜 #burger #漢堡包 #灣仔 #銅鑼灣
Muse Burger🍽️

手打菠蘿蝦堡

炸池魚漢堡 (期間限定)

蕃薯條/忌廉湯

#foodieluveat_hk
#foodieluveat_灣仔
#foodieluveat_美國菜
2023-08-14 35 浏览
最近係灣仔軒尼詩酒店隔離開左間新既Burger店,而餐廳同酒店個門口係share的,所以大家唔洗驚入錯門口😆店舖地方都幾闊落,牆身用左雲石紋,而中間牆則用左經典漫畫人物同Muse burger 來個crossover,d對白獨一無二又有心思明太子廣島蠔和牛漢堡廣東蠔炸後仍然鮮嫩,自家製既和牛漢堡扒口感鬆軟,好juicy,仲有洋蔥、車打芝士、番茄、沙律菜同埋明太子醬,整個包好厚好大個呀,和風既口味,有新鮮感之餘又好食經典安格斯牛堡 用上安格斯牛(5oz)製作成漢堡扒,入面有洋蔥、番茄、沙律菜、車打芝士同MUSE秘製醬,整個配搭就係burger唔可以少既食材,經典的味道小食跟餐可以揀湯、薯條、藜麥黑醋沙律、番薯條其中一款,burger 同薯條既組合係無得輸,薯條即叫即炸,新鮮又脆身除左burger餐廳亦都有意粉,仲有highball放題,新將期間仲做緊第二個餐半價,食物有質素,店員亦都好有禮貌,仲要咁抵食,鍾意食burger既朋友真係要試下

小食

2023-08-12 39 浏览
經過見到呢間新開張嘅漢堡包店,被”Bread Pink”吸引到入去試一試。🤣🤣🤣Bread Pink的粉紅色真係好新奇,原本以為會有啲奇怪味,但真係普通芝士味🤣,整體係好食嘅。另外 好少見到有羊肉漢堡,羊味好夠 好多汁👍🏻👍🏻💸💸Bread Pink漢堡😚😚粉紅岩漿芝士和牛漢堡 $118香辣貝爾芝士羊堡 $98跟餐加$28薯條蕃薯條 奇異果青檸汽水蘋果檸檬汽水📍Muse Burger地址:灣仔軒尼詩道353號地舖

另外 好少見到有羊肉漢堡,羊味好夠 好多汁👍🏻👍🏻

💸💸

📍Muse Burger
地址:灣仔軒尼詩道353號地舖
2023-08-11
2023-08-12 17 浏览
#灣仔美食 #小蓮星呑食灣仔🔻 Muse Burger灣仔軒尼詩道353號地舖/啱啱開業,而家做緊優惠,買兩個餐,第2個餐半價,好抵/🧃MUSE漢堡 第一次是試1間餐廳一定要試佢嘅招牌菜,為呢個漢堡超豐富,超級厚身,餡料有安格斯牛,煎蛋,烤洋蔥,炒菇碎,蕃茄,煙肉,沙律菜,車打芝士,MUSE秘製醬,以為咁多嘢未必平衡得好好,點知出奇地和諧,該脆嘅脆,該軟熟嘅軟熟,該新鮮嘅新鮮,所有食材都有自己嘅特色,非常好食,特別係煎蛋,真係比較少見,估唔到會咁夾/🧃吉列日本池魚漢堡 餐廳新品,炸過嘅日本池魚肉質肥美同油香爆棚。外皮脆,入面肉嫩多汁。另外上一餐一陣個包,係我最鍾意嘅鬆軟麵包, 1腍1脆真係好好食/#food #foodie #hkfood #hkfoodie #foodporn #foodstagram #hkfoodblogger #foodblogger #foodlover #foodphotography #hkig
#灣仔美食 #小蓮星呑食灣仔
🔻 Muse Burger
灣仔軒尼詩道353號地舖
啱啱開業,而家做緊優惠,買兩個餐,第2個餐半價,好抵

🧃MUSE漢堡

🧃吉列日本池魚漢堡

2023-08-10 26 浏览
之前經過,見佢新開張好熱鬧,今日就食佢😝餐廳裝修簡潔光猛,坐得好舒服😌一睇個舖頭名就知以Burger 🍔為主,Menu 上啲Burger都有唔同選擇,而且配搭特別職員介紹左個新產品 - 日本池魚王漢堡🤩🤩,Menu仲未有架,咁我就先食為快😚朋友就揀左個羊堡,夠晒特別😉 日本池魚王漢堡一般以為池魚係細細條,估唔到個包夾住大大條池魚🐟吉列池魚外脆內滑,成條魚都無骨,咁嘅配搭好新鮮又好味👍 香辣貝爾芝士羊堡第一啖食落有啲辣味,之後開始滲出羊肉香味同少少孜然粉味道,無羊肉羶味。同朋友share 食左半個,越食越惹味🤭

之前經過,見佢新開張好熱鬧,今日就食佢😝
餐廳裝修簡潔光猛,坐得好舒服😌

朋友就揀左個羊堡,夠晒特別😉

日本池魚王漢堡

香辣貝爾芝士羊堡

2023-08-09 25 浏览
《Muse Burger》▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️🔸Muse Burger ($98) Muse Burger 係佢哋house signature burger ~ 🍔 漢堡用料豐富,除咗肉扒同蔬菜之外,仲有beacon 同蛋🫣😝! 厚到差啲擺唔到入口😂另外值得一讚嘅係漢堡麵包非常鬆軟,醬汁亦都非常足夠~ 非常滿足😝🔸黑松露蘑菇芝士牛堡+套餐 ($106)黑松露蘑菇芝士牛堡黑松露味非常突出~想知道黑松露醬有冇得單獨賣😂😂 套餐會有小食同飲品,今次叫咗薯條同伯爵茶~鍾意食粗身同冧D既薯條嘅應該會幾鍾意🤩▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️設加一收費▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️今次幫襯📍灣仔軒尼詩道353號號地下#波比出沒灣仔 #Wanchai #Wanchaifood #灣仔美食#hkfoodie #hkblogger #foodie #hkfoodblogger #hkinfluencer #hkkol #hkfood #hkfoodlover #hkfoodstagram #hkigfood #igfood #food #hkeat #hkrestaurants #食好西 #香港美食 #餐廳推介 #
《Muse Burger》
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
🔸Muse Burger ($98)

🔸黑松露蘑菇芝士牛堡+套餐 ($106)

設加一收費

今次幫襯📍
灣仔軒尼詩道353號號地下

#hkfoodie #hkblogger #foodie #hkfoodblogger #hkinfluencer #hkkol #hkfood #hkfoodlover #hkfoodstagram #hkigfood #igfood #food #hkeat #hkrestaurants #食好西 #香港美食 #餐廳推介 #香港好去處
2023-08-07 26 浏览
睇Joey演唱會前去灣仔揾食,想食啲簡單野,見到開左間新嘅漢堡店,樣子幾唔錯就試下啦🍔Muse Burger5oz安格斯牛,加蛋,煙肉,炒菇,好豐富嘅漢堡,安格斯牛好鬆化,牛味濃郁多汁,煎得好香,隻蛋仲好嫩滑,麵包脹卜卜,好好食🍔 經典安格斯牛堡呢個係最經典嘅牛加芝士,好簡單但又最食到牛嘅味道,配埋秘製醬汁,好夾🍟加$28可以配套餐我哋揀左薯條同藜麥黑醋沙律,可樂同Soda Water,薯條炸得好鬆脆,食完炸野再食沙律好fresh,中和返晒,可以揀沙律真係好呢度除左食漢堡,仲有意粉,小食,啤酒任飲,放工黎飲杯野都幾舒服

🍔Muse Burger

🍔 經典安格斯牛堡

🍟加$28可以配套餐

• Muse  Burger
2023-08-05 37 浏览
今日同好姊妹敘舊,佢話公司附近開咗間新嘅漢堡店,咁我哋收工就去試吓啦!呢間餐廳好易搵,喺灣仔與銅鑼灣之間嘅電車路旁邊,牆上有好多漫畫裝飾,佢哋間餐廳好得意,原來係同一間小型酒店share同一個門口。佢哋有八款唔同類型嘅漢堡包🍔,我哋叫咗黑松露蘑菇芝士牛堡,仲有一款新出嘅廣島蠔芝士漢堡,再嗌左一個All day breakfast 兩個share。黑松露蘑菇牛堡($88)- 由於我唔食芝士,所以佢哋幫我整咗個走芝士嘅黑松露牛堡🤣一上枱啲黑松露味就已經好香,配上安格斯牛充滿肉汁一啲都唔乾,味道唔錯!廣島蠔芝士牛堡($98)-廣島蠔炸到好脆好香口感唔錯,配埋芝士味道好夾!All day Breakfast($98)-呢個全日早餐非常豐富,包括有煙三文魚、德國腸、煙肉、炒蛋、茄汁豆,仲有個小型麵包仔,份量十足,食完之後已經好飽😅呢度仲有啲特飲好吸引,我哋叫咗奇異果青檸汽水同埋藍莓青檸汽水( $48 ),呢兩款特飲顏色好靚,味道酸酸甜甜好開胃。整體來講呢間餐廳嘅漢堡水準不俗,size夠大而且味道唔錯!下次可以再嚟試吓其他唔同嘅款式。

2023-07-01 826 浏览
今日行過呢條街,發現有間新開食burger餐廳。反正老公有節目唔同我食飯,咁就不如去睇吓。餐廳裝修簡約,牆上掛上黑白漫畫,以burger為主題。呢度空間感大,感覺舒服。睇吓menu,除左burger,原來都仲有好多嘢食。有意粉同意大利飯,另外有小食,連all day breakfast都有。而飲品除左汽水同special drink外,仲有cocktail飲。而加試業期間,第二個套餐仲有半價添。最後,我就揀左個burger set。Muse burger:牛肉本身係安格斯牛肉,我就加$28升級左做和牛。麵包軟熟,牛肉juicy。裡面夾住隻蛋半生熟,流出蛋汁,好香。 另外仲有菇、蕃茄、煙肉、沙律菜同車打芝士等配料,配埋小店秘製醬汁,整體好有層次感,口感豐富,質素唔錯。薯條:剛炸起熱辣辣,薯條唔粗唔幼,點埋茄汁就已經好食。混合水果汽水:特飲樣樣都想飲,所以就叫左個mix。佢係青蘋果、奇異果、百香果濃青檸汁同梳打水,mix埋幾好飲。

薯條:剛炸起熱辣辣,薯條唔粗唔幼,點埋茄汁就已經好食。
2023-06-30
2023-06-23 446 浏览
門面唔似食漢堡😂 感覺上係會貴,不過睇哂個menu 其實價錢係灣仔黎講都算係咁。屋企人叫左個安格斯漢堡 無升級做和牛,一黎就食唔記得影相佢話好多肉汁 煮得剛剛好。我叫左滑蛋豬柳漢堡,超級好食個塊豬好大塊,個醬好夾!下次一定會再黎食!2個包我地都有跟餐,餐湯係白湯好多菇,幾好味。餐飲我地加錢要左特飲,2杯都無咩特別,可以改善下,但個包就真係非常滿意。至於美中不足,係點餐到上枱黎齊啲野都唔算快,不過可能始終試業中,有啲野未安排得完善啦!
佢話好多肉汁 煮得剛剛好。我叫左滑蛋豬柳漢堡,超級好食
滑蛋豬柳漢堡
2023-06-22