今日嚟到呢到想試下佢嘅海鮮拼盤,我比佢嘅擺盤吸引到海鮮拼盤好大份啱晒打卡影相,有齊晒各種各樣嘅海鮮,有龍蝦、紅蝦、螺、青口、生蠔、鮑魚,我地由淡至濃味嘅海鮮逐步去食,配有三種醬汁,我比較中意紅色醬汁,幾濃味嘅泰式辣汁。龍蝦唔算大隻,但外殼較薄龍身均稱,唔會出現殼多肉少嘅情況,肉質較為飽滿細嫩,口感爽口彈牙,龍蝦味濃。鮑魚刺身好出色,佢預早切開左方便食,配搭埋啲醬汁一齊食幾好食。大大隻紅蝦口感鮮嫩,充滿濃濃鮮味。最後要特別推介中間一小碟嘅煙燻三文魚肉醬,好滑口嘅油花味好重,帶啲煙燻嘅鹹香味。卡邦尼意粉比較粗身少少,口感煙韌意粉煮得比較有咬口,夠晒creamy口感好rich,上面仲有啲黑色嘅魚子,撈埋溫泉蛋,同埋啲蛋黃芝士醬汁一齊夠晒惹味,佢嘅Pancetta夠晒香。香煎鵝肝野菇意大利飯,鵝肝煎得啱啱好,唔會過熟,味道濃郁好甘香,啲邊邊位有啲微焦幾香口,特別惹味入口即溶,意大利飯煮特夠腍身,撈埋啲醬汁一齊食呈奶油狀,加埋鵝肝一齊食口感昇華左添。原來呢到仲有戶外座位,配合埋啲幾有情調啱晒同男朋友一齊食個浪漫dinner,呢到嘅西餐食物都唔錯呀。
今日嚟到呢到想試下佢嘅海鮮拼盤,我比佢嘅擺盤吸引到

• Seafood platter
估唔到天后都有間幾有浪漫格調既餐廳「Mustard Bar & Grill」,除左有室內環境寬敞外,outdoor範圍晏就仲可以帶狗狗黎打下卡,brunch time仲有free flow,所以呢,浪漫係由自己創造。👇🏻📌Seafood · Platter - $758▫️「Australian Whole Lobster」來自澳洲龍蝦,肉質新鮮爽甜,chef配搭檸檬橙醋,更加吊出龍蝦原有鮮味。▫️「Japanese Spot Shrimp」日本牡丹蝦刺蝦,蝦肉爽彈,肉質非常肥美,蝦頭蝦膏味道濃郁,配上泰式生蝦汁,特別鮮香。▫️「Belgian Mussel」法國藍青口味道爽嫩鮮甜。▫️「Jade Whelk」美國翡翠螺食落有咬口,極容易起到d肉出黎,好食。▫️「Seasonal Oyster」來自法國St. James生蠔,肉質夠哂creamy,濃郁海水鮮味,口感一流。▫️「South African Abalone」南非鮑魚配上日本照燒汁,口感煙韌,份外濃郁。▫️「Smoked Salmon」自家製煙三文魚籽蓉,配上煙三文魚籽,啖啖爽甜,整體拼盤高質之作。📌MAINS -▪️ Wild Mushr
估唔到天后都有間幾有浪漫格調既餐廳

仲有free flow,所以呢,浪漫係由自己創造。👇🏻

📌Seafood · Platter - $758
Seafood · Platter

Australian Whole Lobster

chef配搭檸檬橙醋,更加吊出龍蝦原有鮮味。
Australian Whole Lobster

▫️「Japanese Spot Shrimp日本牡丹蝦刺蝦,蝦肉爽彈,
肉質非常肥美,蝦頭蝦膏味道濃郁,配上泰式生蝦汁,特別鮮香。
Japanese Spot Shrimp

▫️「Belgian Mussel法國藍青口味道爽嫩鮮甜。
Belgian Mussel

▫️「Jade Whelk美國翡翠螺食落有咬口,極容易起到d肉出黎,好食。

肉質夠哂creamy,濃郁海水鮮味,口感一流。
Seasonal Oyster

▫️「South African Abalone南非鮑魚配上日本照燒汁,口感煙韌,份外濃郁。
South African Abalone

▫️「Smoked Salmon自家製煙三文魚籽蓉
配上煙三文魚籽,啖啖爽甜,整體拼盤高質之作。
Smoked Salmon

📌MAINS -
▪️ Wild Mushroom Risotto - $178
Wild Mushroom Risotto

▫️ 主菜我揀左呢個「香煎鵝肝·野菌意大利飯」,飯粒軟硬度適中,
幾岩香港人口味,再加上野菌沾滿黑松露,香味濃郁;
Wild Mushroom Risotto

鵝肝煎得香而不膩,食落外脆內軟,整體我會用
100分黎形容,一定要試。

📌Chill · Time -
▪️ Carletto Prosecco, IT - $228/bottle
Carletto Prosecco, IT

▫️ 而家逢晏就12點至7點,呢段chill time都有一個wine list
優惠價發售,今日食海鮮我就揀左枝sparkling
Carletto Prosecco, IT

Carletto Prosecco, IT」襯返,佢入口淡淡氣泡感,
帶輕身既果香,口感balance,而且經濟實惠,幾抵飲。
2023-03-21
Smoked Salmon
  • Carletto Prosecco
  • IT
2023-03-20 21 浏览
近來比較多飯局,為左方便傾計,朋友多數揀啲環境舒服又靜少少嘅餐廳。佢今次話去佢主場─天后食飯,唔熟路嘅我就跟啦。我地早去到無乜人,坐得幾寬落同舒服。餐牌上嘅選擇都係大路西餐,最近晚上唔食澱粉,叫咗海鮮拼盤、菠菜沙律同伊比利豬。-Baby spinach salad除左菠菜,仲有溫泉蛋、烤南瓜同feta cheese。沙律菜葉嫩新鮮,撈埋溫泉蛋食,絕對唔會dry。原來沙律落紅莓乾都幾夾,下次自己整都會試下。-Seafood platter相對eye catching,未食之前先講個擺盤,碟底係會轉色嘅燈,所以影出黎有時紅,有時綠、有時藍,但個人認為唔使轉色會睇落高級啲,哈。店員介紹係澳洲龍蝦、日本牡丹蝦、法國生蠔、南非鮑魚、藍青口、翡翠螺同魚子配salmon rillettes。另外仲有3隻醬,cocktail sauce、泰式汁同檸檬醬。整體海鮮都新鮮,最有驚喜係生蠔、藍青口同翡翠螺。生蠔:肉厚爽甜藍青口:肥美同有甜味翡翠螺:彈牙但唔會韌到咬膠咁但係smoke salmon rillettes配埋魚子空口食,太咸了,調味上可以輕手啲,或者配toast食會比較好。-Iberico Por

-Baby spinach salad

-Seafood platter

整體海鮮都新鮮,最有驚喜係生蠔、藍青口同翡翠螺。
生蠔:肉厚爽甜
藍青口:肥美同有甜味
翡翠螺:彈牙但唔會韌到咬膠咁

-Iberico Pork Chop
好香,特別係食邊邊帶油脂嘅位!最怕啲豬煎太熟會鞋,呢塊無overcook,絕對唔會韌,配埋個gravy,好食。推薦呢款main。
平日多數係銅鑼灣食飯,今晚個朋友仔約我係天后食飯,先發覺原來天后都好多美食!知我鍾意食海鮮~同我去咗間有2個特色平台花園西餐廳食晚飯,餐廳仲歡迎狗狗㗎!下次我可以帶埋占占、可可去食飯~🦞Seafood Platter $758Mustard Bar & Grill 主打海鮮盤,唔使講我地一定會嗌la,海鮮盤超豐富有7款海鮮,分別有:澳洲龍蝦、南非鮑魚、日本牡丹蝦、法國生蠔、法國青口、翡翠螺、煙熏三文魚籽加魚蓉依個海鮮盤真係食過番尋味,全部海鮮都好新鮮鮮甜,直頭食到陣海水味,龍蝦厚肉彈牙,鮑魚爽甜,鮑魚仲已經切好咗方便食,牡丹蝦成隻手掌咁長,勁甜!法國生蠔海水味濃、蠔肉爽脆、青口係最驚喜!!!第一次食到咁新鮮青口,肉質好嫩滑,翡翠螺加青辣椒汁食有種泰式風味、煙熏三文魚籽加魚蓉味道較濃好惹味!🍋海鮮盤附送3款醬汁:檸檬醬、泰式青辣椒汁、蕃茄醬,私心鍾意泰式青辣椒汁,因為夠辣!🥓 Spaghetti Carbonara $168溫泉蛋卡邦尼意粉,溫泉蛋上有魚子醬增添口味,每啖都有豐盈忌廉汁+煙肉,鍾意食卡邦尼意粉一定要叫嚟食~🍚Wild Mushroom Risotto $178香煎鵝肝配搭

🦞Seafood Platter $758

🥓 Spaghetti Carbonara $168

🍚Wild Mushroom Risotto $178
香煎鵝肝配搭磨菇Risotto,成件事係好香,入口係綿綿磨菇醬汁香味,加上煎香鵝肝細膩脂肪口感,滿口滿足~

Mustard Bar & Grill
📍地址:天后電氣道68號金輪天地3樓
2023-03-14
  • Wild Mushroom Risotto
  • Spaghetti Carbonara
2023-03-17 27 浏览
Mustard Bar and Grill 距離天后地鐵站只係5分鐘路程十分方便, 朋友介紹話佢近排出左頭盤任食套餐,好奇心驅使下就去食下。呢間餐廳之前其實去過,味道十分唔錯。 同之前比佢嘅裝修好似唔同左,座位比之前更加闊落,坐得更舒適。佢嘅湯今日係椰菜花忌廉湯,好濃好creamy 嘅忌廉味,而且唔會有椰菜花嘅草青味。前菜有Cherry Tomato & Mozzarella Salad with Avocado Dressing, 蕃茄仔好甜好新鲜,同Mozzarella加牛油果醬味道唔錯。Parma Ham & Melon with Rocket Salad,parma ham 一食已經feel 到柔軟綿滑,咸香惹味,配合哈蜜瓜的清新爽甜,絕對係配搭。Caesar Salad with Crispy Bacon,沙律菜好新鮮爽甜,配埋煙肉脆,令到salad 唔會太淡。Deep-Fried Calamari with Squid Ink Aioli, 炸魷魚圈彈牙爽口,外脆內軟,超惹味。Smoked Salmon Tartare with Fresh Cucumber,呢嗰極力推薦佢
Smoked Salmon Tartare with Fresh Cucumber,呢嗰極力推薦佢係煙三文魚他他, 超開胃,配埋脆脆嘅法國包,無得輸,添多咗兩次。
主菜方面分別叫左USDA Angus Ribeye Steak
同Roasted French Spring Chicken。佢嘅牛五成熟燒到恰到好處,咬落去有咬口,但又唔會過韌,唔油膩,牛味濃。
Roasted French Spring Chicken,哩嗰燒春雞真係好好食,雞肉好滑又juicy,佢嘅配菜炸蕃薯薯條,又甜又香蕃薯味,而且唔會太粗,炸完脆卜卜。
2023-03-17 26 浏览
喜歡吃最有海水味之海鮮,朋友留意到店子新推之美吃~也帶我出發喔,感謝身邊朋友之安排喔。原味海鮮大拼盤歎原隻波士頓龍蝦、海鮮特盛晚餐~棒。可以有鮑魚、龍蝦、大蜆等多款新鮮海鮮,感覺非常豐富,聊聊天便歎到~有興趣的朋友不要錯過這好地方!店子很大,除了外院之景觀及別緻的裝潢外,店子座位也真的不錯,聊聊心事的好地方。提供豐富的西式海鮮盛喔。海鮮菜式有不少選擇~海鮮拼盤很受海鮮迷歡迎,一上來,吸引了旁邊的人~龍蝦及其他滿滿海水味之海鮮,鮮香鮑魚、肥生蠔、海蝦~很棒~ 主打本地較少見的海鮮拼盤,新鮮的海鮮,選擇多,餐廳的份量很多。美味海鮮拼盤,滿載驚喜佳餚,龍蝦、青口、生蠔及海蝦在大淺盤上排到美美小吃款式也相當豐富,因而也點了來吃,棒喔~店子也有主打燒烤肉眼扒、海鮮,還有甜品沙律等等,廚師的高級主理呢。特別的地方是店子有寬闊戶外露台,對著街景,天氣好可以看到日落!跟朋友在戶外露台望景邊歎生蠔、精選特飲,休閒的時光。 愛吃甜品的朋友,亦點了外脆內軟香甜焦糖蘋果~海鮮拼盤中的青口,翡翠螺,也是口感很好,值得去吃。另外,餐廳之生蠔也很不錯滿滿海水鮮味,感覺快樂喔。

原味海鮮大拼盤

小吃款式也相當豐富,因而也點了來吃,棒喔~

愛吃甜品的朋友,亦點了外脆內軟香甜焦糖蘋果~

海鮮拼盤中的青口,翡翠螺,也是口感很好,值得去吃。

另外,餐廳之生蠔也很不錯滿滿海水鮮味,感覺快樂喔。
2023-03-17 17 浏览
呢間餐廳環境好好,服務都非常之好。餐廳除咗室內座位仲有兩邊嘅室外座位。室外座位可以帶寵物。環境相當唔錯!見到有海鮮拼盤$758,非常豐富!有龍蝦🦞、鮑魚、生蠔🦪、海螺🐚、紅蝦🦐、青口、三文魚籽。龍蝦新鮮爽口😍鮑魚肉質新鮮。生蠔海水味重又鮮甜!海螺都大只爽口。紅蝦非常大只厚身鮮甜😋另外我哋仲叫咗卡邦尼意粉🍝卡邦尼意粉醬汁充滿芝士濃香味及煙肉火腿香。意粉煙煙韌韌,仲有黑魚籽,口感不錯!燒八爪魚擺盤幾靚。八爪魚夠大條,切成一件件,另外仲有炸蓮藕、紅菜頭。餐廳環境,飲酒食嘢傾偈啱曬。個人大推海鮮拼盤😋

見到有海鮮拼盤$758,非常豐富!
有龍蝦🦞、鮑魚、生蠔🦪、海螺🐚、紅蝦🦐、青口、三文魚籽。
龍蝦新鮮爽口😍
鮑魚肉質新鮮。
生蠔海水味重又鮮甜!
海螺都大只爽口。紅蝦非常大只厚身鮮甜😋

餐廳環境,飲酒食嘢傾偈啱曬。個人大推海鮮拼盤😋
2023-03-16 38 浏览
琴日慶祝朋友生日朋友想食海鮮,帶咗佢去咗天后嘅餐廳食飯。我哋叫咗一個前菜、主菜同海鮮拼盤😜前菜叫咗三文魚他他,擺盤好華麗好適合打卡😂三文魚他他嘅醬汁唔會蓋過三文魚嘅味,配合埋牛油果一齊食好Fresh,唯一不足之處嘅係三文魚他他配搭薯片有啲奇怪海鮮拼盤(2人份量)有蝦、生蠔、青口、龍蝦、螺肉、鮑魚值得一讚嘅就係份量足夠,而且海鮮新鮮,特別生蠔及龍蝦🦞生蝦係九節蝦 啖啖肉而彈牙。佢仲會配埋三個醬汁去配海鮮,但係我認為食海鮮原汁原味比較好。最後主菜就係燒春雞,本身以為燒春雞係原隻上要自己切開,但係餐廳好貼心幫我哋切開一份份。燒春雞皮燒得香口脆,雞肉好嫩滑,切開雞肉嘅時候仲好juicy。總括然而,三個菜式都係值得encore,CP值都高❤️
琴日慶祝朋友生日朋友想食海鮮,帶咗佢去咗天后嘅餐廳食飯。

我哋叫咗一個前菜、主菜同海鮮拼盤😜

海鮮拼盤(2人份量)
有蝦、生蠔、青口、龍蝦、螺肉、鮑魚

總括然而,三個菜式都係值得encore,CP值都高❤️
2023-03-15 24 浏览
今日放假嚟到位於天后嘅西餐廳食brunch~環境有情調,除咗室內位,仲有浪漫嘅室外位,望住街景好chill。Weekend brunch ($258)包5款任食前菜,每人仲可以揀個main。想嗌飲品同甜品就另外加錢。任食前菜勁豐富,我哋食完一round都覺得夠,所以唔洗refill。- 甘筍湯好濃郁同creamy- 炸魷魚圈都炸得好岀色- 海撒沙律內仲有脆脆嘅煙肉碎- Parma ham 配蜜瓜- 煙三文魚他他配麵包主菜就嗌咗以下兩款安格斯肉眼扒就叫咗五色熟,煮得啱啱好。肉質好厚身,一個人一定食唔晒。燒春雞伴蕃薯條,個雞好嫩滑同juicy,必嗌

- 甘筍湯好濃郁同creamy
- 炸魷魚圈都炸得好岀色
- 海撒沙律內仲有脆脆嘅煙肉碎
- Parma ham 配蜜瓜
- 煙三文魚他他配麵包

主菜就嗌咗以下兩款

燒春雞伴蕃薯條,個雞好嫩滑同juicy,必嗌
2023-03-14 49 浏览
3月份無紅日, 返工咁辛苦, 到星期日一定要好好安排節目.倆口子先響天后食個豐富靚lunch, 再過維園睇花展. 六個前菜包括1. 櫻桃番茄仔水牛芝士沙律配牛油果醬2. 巴馬火腿蜜瓜配火箭菜沙律3. 凱撒沙律配煙肉4. 炸魷魚配墨汁蛋黃醬5. 煙三文魚他他配青瓜6. 是日西湯 - 椰菜花湯炸魷魚熱辣辣, 外脆口內彈牙. 沙律大大碗, 幾新鮮.香脆嘅多士同煙肉,口感一流. 三文魚他他配多士仔一齊食, 椰菜花湯,好飲清新!話哂有三個鐘, 食咗第一輪, 可以先傾吓講吓再encore前菜. 主菜有豬,牛,羊,雞,魚五個選擇.美國安格斯肉眼扒, 份量十足, 可以配齊三款醬.我哋叫咗5成熟,  肉心粉紅, 入口嫩滑有炭香. 紐西蘭羊仔扒燒得好靚, 肉嫩多汁, 有羊味但唔算太羶.
3月份無紅日, 返工咁辛苦, 到星期日一定要好好安排節目.

倆口子先響天后食個豐富靚lunch, 再過維園睇花展.

六個前菜包括
1. 櫻桃番茄仔水牛芝士沙律配牛油果醬
2. 巴馬火腿蜜瓜配火箭菜沙律
3. 凱撒沙律配煙肉
4. 炸魷魚配墨汁蛋黃醬
5. 煙三文魚他他配青瓜
6. 是日西湯 - 椰菜花湯

炸魷魚熱辣辣, 外脆口內彈牙.
炸魷魚配墨汁蛋黃醬

沙律大大碗, 幾新鮮.
香脆嘅多士同煙肉,口感一流.
凱撒沙律配煙肉

三文魚他他配多士仔一齊食,
三文魚他他

椰菜花湯,好飲清新!
是日西湯 - 椰菜花湯

主菜有豬,牛,羊,雞,魚五個選擇.

美國安格斯肉眼扒, 份量十足, 可以配齊三款醬.
美國安格斯肉眼扒

我哋叫咗5成熟,  肉心粉紅, 入口嫩滑有炭香.
美國安格斯肉眼扒

紐西蘭羊仔扒燒得好靚, 肉嫩多汁, 有羊味但唔算太羶.
紐西蘭羊仔扒
2023-03-12
炸魷魚配墨汁蛋黃醬
凱撒沙律配煙肉
紐西蘭羊仔扒
2023-03-12 55 浏览
平時好少去天后食飯,唔係朋友介紹都唔知道呢棟大廈有咁多餐廳😍,朋友之前嚟過呢間餐廳,覺得環境唔錯,所以今次再試!Seafood platter $758海鮮盤包括有澳洲龍蝦、南非鮑魚、日本牡丹蝦、法國生蠔、法國青口、螺。同時配有三款醬汁。整體海鮮都好新鮮,感受到餐廳嘅誠意,個人覺得青口同螺最驚喜!Mushroom Risotto $178呢款意大利飯同平時食嘅意大利飯口感有啲唔一樣,飯粒口感係軟身,飯湯好足夠,味道濃郁,好creamy,比較迎合亞洲人口味。Apple Pie $98平時好少食蘋果派,但呢款蘋果派表面層酥脆,上面配上雪糕,底層充滿著陣陣蘋果同肉桂,有驚喜!Baked Truffle Alaska $128面層嘅蛋白霜下有蛋糕同松露雪糕,上菜時會等我地準備好手機,然後先在冧酒表面點火,倒入火焰雪山的表面,最後刨上新鮮黑松露片,又香又濃嘅黑松露味好吸引!Lychee Crystal $118仲有露天座位

Seafood platter $758

Mushroom Risotto $178

Apple Pie $98

Baked Truffle Alaska $128

Lychee Crystal $118

仲有露天座位
2023-03-11 26 浏览
星期六放假同老公一早去了行山,之後去了這間位於天后的西餐廳補給一下。餐廳有weekend brunch,任食前菜還加一個主菜,都是二百多元,十分抵食。前菜有六款,有湯、沙律、炸物等,全部都可以任添任食,而且質素不俗。六款中我至愛煙三文魚他他,十分清新,老公就鍾意巴馬火腿配蜜瓜,火腿的咸味正好被蜜瓜甜味中和。而凱撒沙律加上香脆的煙肉碎,更是清新開胃之選。主菜我就要了慢煮豬鞍,老公揀了烤紐西蘭羊架。厚切的豬鞍肉質嫩腍,而且肉汁豐富,肉味濃郁無豬騷味。羊架中間還帶點粉色,肉嫩且多汁,完全無羊騷味,反而有陣陣燒烤焦香。

主菜我就要了慢煮豬鞍,老公揀了烤紐西蘭羊架。
厚切的豬鞍肉質嫩腍,而且肉汁豐富,肉味濃郁無豬騷味。

2023-03-11 26 浏览
遲啲要考試,一於收拾心情去圖書館溫書,既然去到 天后 ,天氣又咁好,心情又靚,梗係食返個 Weekend Brunch 先啦!之前睇網上介紹 天后樓上 西餐廳 Mustard Bar & Grill 推出 Weekend Brunch,好吸引好想食,如果想坐outdoor 就要訂位啦!好彩 walk-in 都仲有卡位。WEEKEND BRUNCH $258/位精美 Appetizers 是任食的,CP值極高!好正!同姊妹團週末享受陽光☀️食個 weekend brunch,包括了 六款前菜任食 & 一款主菜,飽飽好滿足!UNLIMITED APPETIZERS第一 round 我們試齊所有款式的 餐前小食。Soup of the Day係鮮打蕃茄湯,飲落好濃郁,口感 Creamy。Cherry Tomato & Mozzarella Salad with Avocado Dressing車厘蕃茄仔 配搭 Mozzarella 奶酪芝士和牛油果醬,好味清新。Parma Ham & Melon with Rocket Salad我最鍾意食火箭菜,Parma Ham 的鹹香味包裹着 蜜瓜的甜味

WEEKEND BRUNCH $258/位
精美 Appetizers 是任食的,CP值極高!好正!

UNLIMITED APPETIZERS
第一 round 我們試齊所有款式的 餐前小食。

Soup of the Day
係鮮打蕃茄湯,飲落好濃郁,口感 Creamy。

我最鍾意食火箭菜,Parma Ham 的鹹香味包裹着 蜜瓜的甜味,給味蕾帶來了衝擊,完美的絕配。

喜歡健康的女士,凱撒沙律絕對要 encore,沙律菜好新鮮爽脆,煙肉粒惹味咬落酥脆香口。

第二款值得 encore 的一定是酥炸魷魚🦑 炸得脆香,味道調味濃郁最適合飲啤酒🍻 仲有一些細緻位是有墨魚汁相伴,份量大份,酒吧最愛!

煙三文魚他他好鮮甜,配脆口小多士食味道好夾!

前菜 encore 完,記得留肚食主菜,食完 前菜 的節奏才開始上主菜,滿足感恩!

MAINS
USDA Angus Ribeye Steak
朋友喜歡食牛,當然要試吓 Angus Ribeye Steak!Medium 生熟程度剛剛好,廚師功夫十足!安格斯牛排🥩 燒出來很有炭火香味,調味適中,吃到牛扒的原汁原味,點少許芥末醬汁,更能提升鮮味。配菜有烤蔬菜、蕃薯泥,清甜而且特別。

Slow Cook Canadian Pork Chop
近年流行慢煮,保持肉汁,慢煮加拿大人豬排,大大塊而且厚肉,慢煮保持肉質軟腍,好食到停唔到口。

總括整體食物水準高,店員服務親切,天后 這個地方令人身心舒暢,價錢性價比很高,值得一去再去!

• USDA Angus Ribeye Steak
  • Grilled Octopus
  • Smoked Salmon Tartare with Fresh Cucumber
2023-03-08 460 浏览
今日與一位好友一齊食飯, 今日就一於食海鮮,慶祝一下。早前有人曾推介 mustard 海鮮盤。$758 seafood platter Lobster ,red prawn ,Belgian mussel ,oyster Abalone ,whelk 一份裡面有龍蝦,紅蝦,青口,蠔,螺,鮑魚,配有三種醬汁選擇,其中一隻相當之特別,有泰色風味既辣汁,相當醒胃。龍蝦好大隻,而且肉好鮮,好彈牙,味重。Oyster 方面,其實有兩種,蠔海水味比較重,吾會醒,相當之鮮味。螺- 個螺相當之大隻,相當鮮甜。青口方面,帶有白酒味,有驚喜整體黎講,海鮮好新鮮,一定比自助餐食到既新鮮。同時叫了兩粉mainSpaghetti carbonara意粉鬆於比較硬身,汁煮得吾錯,吾會太濃太淡,不會太多。上面幾粒魚子,味吾錯。如果share 食都夠份量。French yellow spring chicken雞燒得好香。雞肉亦好滑,吾會過硬,而表層好香好脆。加上佢個汁,令個雞錦上添花
今日與一位好友一齊食飯,

$758 seafood platter
Seafood platter

龍蝦好大隻,而且肉好鮮,好彈牙,味重。

Seafood platter
螺- 個螺相當之大隻,相當鮮甜。
青口方面,帶有白酒味,有驚喜

Seafood  platter
整體黎講,海鮮好新鮮,一定比自助餐食到既新鮮。

同時叫了兩粉main

2023-03-07
Seafood  platter
2023-03-08 264 浏览
放假嚟食吓brunch,環境幾唔錯,尤其室外露天位有假日悠閒嘅感覺。餐牌只需要揀主食,六道前菜都包曬,仲要任食任添!Weekend brunch $258/personUnlimited appetizers 任食任添前菜1. Soup of the day 椰菜湯2. Cherry tomato and mozzarella salad with avocado dressing 番茄芝士沙律配牛油果醬3. Parma ham & melon w/ rocket salad創新配搭👍🏻估唔到巴馬火腿同哈密瓜又幾夾😽4. Smoked salmon tartare w/ fresh cucumber 煙三文魚他他配青瓜5. Caeser salad w/ crispy bacon 凱撒沙律配香脆煙肉欣賞用木碗裝嘅沙律,別有風味~ 香脆煙肉係關鍵!算幾有誠意。6. Deep fried calamari w/ squid ink aioli 炸魷魚圈配墨汁Main 主菜USDA angus ribeye steakmedium ribeye steak火候啱啱好,有充足嘅肉汁,廚師精湛的

Weekend brunch $258/person

Unlimited appetizers 任食任添前菜

1. Soup of the day 椰菜湯

創新配搭👍🏻估唔到巴馬火腿同哈密瓜又幾夾😽

Main 主菜

USDA angus ribeye steak
medium ribeye steak火候啱啱好,有充足嘅肉汁,廚師精湛的技術加上牛扒本身已經相當不錯的質素,相當有驚喜。仲有幾款唔同醬料俾我哋揀,食得好開心。

Pan-seared atlantic halibut
幾欣賞塊煎魚塊皮夠香脆,肉質嫩滑多汁,食材新鮮。配搭有少少蘑菇味嘅薯蓉,超夾!蘆筍到燒得啱啱好,唔會太韌或太生。整體非常滿意,值得一試!
2023-03-05
下午茶