2023-12-17 133 浏览
餐廳裝修以粉紅色為主題,於聖誕期間,店內還擺放了一顆粉紅色的聖誕樹,打卡一流。餐廳設有海景座位,很適合打卡。燒雞扒配青木瓜沙律(HK$128)燒雞扒外皮香脆,雞肉嫩滑入味,青木瓜酸酸甜甜,非常開胃。冬蔭煙肉忌廉意粉(HK$148)好喜歡這個fusion菜式,意粉好creamy,味道香濃而帶點微辣,非常滋味。泰式炒金邊粉(HK$148)金黃色的蛋網包著金邊粉,賣相吸引,味道也非常吸引。印度薄餅(HK$40)薄餅大大片。蝶豆花茶(HK$45)顏色好夢幻,口感清新。

餐廳設有海景座位,很適合打卡。
燒雞扒配青木瓜沙律
燒雞扒配青木瓜沙律(HK$128)
燒雞扒外皮香脆,雞肉嫩滑入味,青木瓜酸酸甜甜,非常開胃。
冬蔭煙肉忌廉意粉
冬蔭煙肉忌廉意粉(HK$148)
泰式炒金邊粉
泰式炒金邊粉(HK$148)
金黃色的蛋網包著金邊粉,賣相吸引,味道也非常吸引。
印度薄餅
印度薄餅(HK$40)
薄餅大大片。
蝶豆花茶
蝶豆花茶(HK$45)
顏色好夢幻,口感清新。
燒雞扒配青木瓜沙律
冬蔭煙肉忌廉意粉
泰式炒金邊粉
印度薄餅
蝶豆花茶
2023-12-12 48 浏览
湊住個女無得去旅行住,唯有係香港食下唔同國家嘅菜式當去左旅行啦😂·📍Nara Thai Cuisine.🥑燒雞扒牛油果沙律($148) - 前菜叫個沙律fresh一fresh,個雞扒燒得啱啱好,重點係牛油果又夠新鮮喎~最特別係加入cocoparadise黑芝麻花生醬脆片,好好味😋🍍菠蘿肉鬆海鮮炒飯($158) - 份量夠哂多,炒飯配肉鬆、提子乾及腰果,無得輸😌🥘馬沙文咖喱牛腱($128) - 餐廳推薦菜👏🏻咖喱唔算辣仲帶甜,牛腱又夠哂入味夠哂淋!🥠印度薄餅($40) - 食咖喱點少得薄餅🤭熱辣辣香噴噴真係好正🦐蝦餅($15) - 餐前小食~坐底已經有嫁啦😆
📍Nara Thai Cuisine

🦐蝦餅($15) - 餐前小食~坐底已經有嫁啦😆
2023-12-12 50 浏览
🥰好記得同大食仔岩岩拍拖無幾耐去泰國旅行第一餐就係食nara!香港呢間望海..環境仲靚❣️·🥑燒雞扒牛油果沙律($148)諗住清清地叫個沙律食下.點知咁好味既!!!雞扒燒得剛好,牛油果新鮮無黑點🙌🏼最特別係加入cocoparadise黑芝麻花生醬脆片,好好味😋·🍍菠蘿肉鬆海鮮炒飯($158)大大隻蝦好吸睛😋份量多,炒飯配肉鬆、提子乾及腰果,不敗組合🥰·🥘馬沙文咖喱牛腱($128)餐廳推薦菜❣️咖喱唔辣帶甜,牛腱厚身肉軟腍😋·🥠印度薄餅($40)咖喱必配!酥脆油香·🦐蝦餅($15)坐底已經有既餐前小食!耐無食 停唔到口😂·📍Nara Thai Cuisine尖沙咀廣東道3-27號海港城港威商場3樓3303號鋪

🥠印度薄餅($40)咖喱必配!酥脆油香

🦐蝦餅($15)坐底已經有既餐前小食!耐無食 停唔到口😂
📍Nara Thai Cuisine
尖沙咀廣東道3-27號海港城港威商場3樓3303號鋪
1. 菠蘿肉鬆海鮮雞肉炒飯 $158Pineapple Fried Rice with Seafood, Chicken & Pork Floss上面有一隻炸咗既大蝦,大蝦好鮮甜口感爽口彈牙;側面有好多肉鬆,加埋肉鬆好有層次,呢個配搭都幾特別;炒飯入面仲有青口同埋魷魚,全部都炒到好有鑊氣,同埋仲有啲新鮮菠蘿粒同埋提子乾,令炒飯味道少少酸甜,食呢個炒飯嘅時候感覺好開胃,炒飯直到找到好乾身,好有咖哩香。🌟 評分: 7/102. 泰式炒金邊粉 $148Phad Thai with Prawns金邊粉側邊有砂糖花生碎同埋辣椒碎,可因個人口味自行添加配料,不過辣椒碎有少少辣,加上青檸汁、白糖、辣椒片同花生碎,味道更多層次集酸甜辣;蛋皮入面包住咗好多熱辣辣嘅金邊粉入面仲有好多新鮮鳯尾蝦仁;金邊粉口感爽口,每一條都吸滿醬料,調味亦都相當足夠;鳯尾蝦仁好新鮮爽口,🌟 評分: 7.5/103. 香脆蝦餅 $68/3件Shrimp Cakes蝦餅既炸皮非常之薄,炸皮炸到好香脆,入面係充滿結實嘅蝦膠,每一啖都食到好香濃既蝦鮮甜味,口感好彈牙好足夠,而醬汁係自家調製嘅泰式辣醬,泰式辣醬都幾特別,比出面偏甜少少

1. 菠蘿肉鬆海鮮雞肉炒飯 $158
🌟 評分: 7/10

2. 泰式炒金邊粉 $148
Phad Thai with Prawns
🌟 評分: 7.5/10

3. 香脆蝦餅 $68/3件
Shrimp Cakes
蝦餅既炸皮非常之薄,炸皮炸到好香脆,入面係充滿結實嘅蝦膠,每一啖都食到好香濃既蝦鮮甜味,口感好彈牙好足夠,而醬汁係自家調製嘅泰式辣醬,泰式辣醬都幾特別,比出面偏甜少少。
🌟 評分: 8/10

4. 鮮椰子沙冰 $60
Fresh Coconut Smoothie
沙冰打到好幼細,打到好棉密,但都會咬到少少碎冰,每一啖都飲到椰子香味,同埋有啲椰肉係入面,而且甜度適中,甜度係椰子自然嘅甜。
🌟 評分: 7.5/10

5. 蝦片 $15
蝦片每塊都好大塊,而且非常之脆,食落有蝦味,味道方面帶少少辣。
🌟評分:8/10

🎖️整體評分🎖️
❤️ 味道: 7/10
🧡 環境: 8/10
💛 服務: 8/10
💙 性價比: 7/10

📍 Nara Thai Cuisine (港威商場) (尖沙咀)
尖沙咀廣東道3-27號海港城港威商場3樓3303號舖

#hkoverfood_尖沙咀
2023-12-09 54 浏览
#蒸魚腩爸媽尖沙咀好介紹 【💖尖沙咀望住海景食泰國菜🇹🇭】 🌟🇹🇭Nara Thai Cuisine (港威商場)🤤😍📍尖沙咀廣東道3-27號海港城港威商場3樓3303號舖🔗https://s.openrice.com/QrbS0b8eA00~uCpsKBA💠香茅燒雞扒配白飯🔥🐓🍗+餐湯🥣+沙律🥗🩷推介🩷 香茅燒雞扒煎到表面焦脆,雞肉鮮嫩,甘香撲鼻,仲有滿滿嘅香茅清香味😊好入味!配埋特製醬汁,酸酸辣辣,好惹味😋😋💠芒果糯米飯🥭🩷推介🩷清甜多汁嘅芒果,配埋口感軟糯嘅糯米飯,味道微鹹但又帶點甜🤭😍配埋香甜的椰漿,啖啖都好滿足😋正!💠凍檸檬茶🍋☕️🍴餐廳寬敞舒適,可以望住靚海景食泰國餐🌊🌊🇹🇭😍☺️店員服務態度好👍🏻😍食物質素不錯👍🏻#thaistreetfood #narahk #foodieshk #hkigfood #沙田 #沙田美食 #沙田好去處 #tasteofhongkong #tasteofhk #hkfoodlovers #hkfoodpics #habourcity #tsimshatsui #泰式料理 #泰式美食 #泰式餐廳 #香港探店
#蒸魚腩爸媽尖沙咀好介紹 【💖尖沙咀望住海景食泰國菜🇹🇭】

🌟🇹🇭Nara Thai Cuisine (港威商場)🤤😍
📍尖沙咀廣東道3-27號海港城港威商場3樓3303號舖

💠香茅燒雞扒配白飯🔥🐓🍗+餐湯🥣+沙律🥗

💠凍檸檬茶🍋☕️

突然醒起夜晚未決定食咩好就浮現係曼谷都好出名的Nara Thai Cuisine 看返官網介紹Nara 係泰國女子的意思一入門口粉紅色裝修風格已經感覺到創辦人想帶出優雅又有少女心泰國女性的魅力🦐小食 每枱必上一小籃香脆可口的蝦片作為今晚主角的前奏唔錯🍹飲品雖然香港已經過左小雪但係黃昏行去餐廳依然好熱所以點左凍飲🥥鮮椰子沙冰係店內Top signature用清新的椰汁打成沙冰+彩色珍多+店內打卡區的相似既🌺作裝飾味覺同視覺都滿足曬🦋荔枝玫瑰蝶豆花茶點佢既原因比佢的外表吸引到雖然燈光比較暗但都看到未攪拌下既漸變層玫瑰同荔枝肉既配搭 酸酸地好開胃🍝泰式炒金邊粉一上菜賣相好靚網狀既蛋包住炒到入味既金邊粉 蝦 芽菜等配菜旁邊有青檸 糖 辣椒 花生碎想甜想酸想辣或者mix 都得不同既配合有不同既風味筆者最鍾意既組合係辣椒+糖+花生一啖金邊粉一啖鮮椰汁沙冰去感受泰國菜風味清新既辣味有口感又唔會辣到嘴唇紅腫🐂煙燻和牛封門柳配泰式酸子汁今晚既重頭戲係為咗安慰無去日本食和牛同行而點 製作需時30分鐘侍應一開蓋就看到有一縷煙向上飄同聞到煙燻既香味個人希望侍應可以先問我地要唔要📷食先再開蓋煙燻左既封門柳油脂少
突然醒起夜晚未決定食咩好

🐂煙燻和牛封門柳配泰式酸子汁

侍應一開蓋就看到有一縷煙向上飄同聞到煙燻既香味
個人希望侍應可以先問我地要唔要📷食先再開蓋
煙燻左既封門柳油脂少 肉質嫩滑肉味濃郁
配菜是健康既紅蘿蔔,蘆筍同馬鈴薯
真係食完和牛都唔會有罪惡感
調味比較清淡著重牛肉原始味道
蘸上東南亞菜常出現既酸子汁
酸酸甜甜又惹味
味道平衡恰到好處
一塊又一塊好快就清碟

環境寧靜舒服,BBF聚會/約會都好適合
唯一美中不足是冷氣唔太夠
看到其他客人都除咗外套/著住短袖衫
好彩侍應一聽到我地話有啲熱就開大風量
2023-12-01
  • 鮮椰子沙冰
  • 煙燻和牛封門柳配泰式酸子汁
2023-12-09 42 浏览
終於有時間同記得黎食呢間人氣過江龍,之前成日見到排長龍所以未有機會試到,今次訂定位🤭⭐️Snack $15每枱都有一籃,唔要可以同店員講。蝦片幾大塊,口感酥脆,少少少辣,$15抵比。⭐️香脆蝦餅 (3件) $68蝦餅外層香脆,唔油膩,蝦膠脹卜卜好飽滿,口感爽口彈牙。⭐️燒豬頸肉配青木瓜沙律 $148有成14-15舊,份量好足,豬頸肉焦香味十足,油脂豐富,口感爽滑,點埋知醬汁酸酸地更惹味。青木瓜沙律清涼爽脆,開胃之餘仲可以一解油膩感。⭐️青咖哩雞 $158青咖哩重香料味,味道濃郁,辣度係譚仔中辣。雞肉肉質嫩滑,茄子口感軟綿,索滿青咖哩汁。⭐️印度薄餅 $40薄餅有兩大塊,口感酥脆煙韌,配咖哩一流。⭐️芒果乳酪特飲 $72乳酪味濃厚,口感順滑,芒果味道清甜,攪勻飲非常滿足。

⭐️Snack $15

⭐️香脆蝦餅 (3件) $68
蝦餅外層香脆,唔油膩,蝦膠脹卜卜好飽滿,口感爽口彈牙。

⭐️燒豬頸肉配青木瓜沙律 $148

⭐️青咖哩雞 $158

⭐️印度薄餅 $40
薄餅有兩大塊,口感酥脆煙韌,配咖哩一流。

⭐️芒果乳酪特飲 $72
乳酪味濃厚,口感順滑,芒果味道清甜,攪勻飲非常滿足。
2023-12-07 45 浏览
尖沙咀海港城海景泰式餐廳NARA Thai Cuisine在泰國當地深受在地居民、外籍人士和亞洲旅客的喜愛,是許多人前去泰國必訪的泰式餐廳之一;不僅連續三年榮獲米其林推薦肯定,也接連12年獲得Thailand Tatler雜誌讀者票選為最佳泰國料理餐廳,而之前也進駐香港,不用去旅行也可以品嚐到道地的泰式料理。我和家人也挺喜歡去海港城分店,因為環境裝飾滿滿少女風,窗口位還可以欣賞到海景,而且菜式調味偏重口味少少,正合我們口味。溫馨提醒,要連他們的WIFI才能成功用Qr code下單。另外,一坐下,店員會先放上一碟蝦片,是需要付費的,$15一碟。泰式豬肉炒河粉 $118河粉大大片,爽口又滑身,炒得有火喉;配以雞蛋、碎花生、芥蘭、肉片;味道偏甜,也可自行加辣粉、砂糖、青檸調味菠蘿肉鬆海鮮炒飯 $158用菠蘿殼上,非常足料,有帶子、青口、提子乾、菠蘿肉、大蝦等,炒飯炒得乾身馬莎文咖哩牛腱 $138最喜歡這道菜,牛腱燉得軟爛入味,咖哩汁非常香濃惹味,帶花生香,配薄餅一流印度薄餅 $40鬆化香脆,配咖哩一流📍Nara Thai Cuisine (港威商場) 尖沙咀廣東道3-27號海港城港威商場3樓
尖沙咀海港城海景泰式餐廳

泰式豬肉炒河粉 $118

菠蘿肉鬆海鮮炒飯 $158

馬莎文咖哩牛腱 $138

印度薄餅 $40
鬆化香脆,配咖哩一流

📍Nara Thai Cuisine (港威商場)
尖沙咀廣東道3-27號海港城港威商場3樓3303號舖
2023-12-07 43 浏览
同好姐妹去尖沙咀飯敍,佢話想食泰國菜,我就帶咗佢去Nara Thai✨因為真係又靚又好食🤣咁今次去到就唔係座海邊,有四人枱座好舒服,姐妹一入去已經讚靚🥳👍🏿🐷泰式鴛鴦豬手($238) 5/5分兩味:滷水同脆炸💕滷水燉得好入味,肉質鮮嫩,加上泰式特色醬汁,骨膠原勁🤘🏿風味獨特😍脆炸外皮酥脆、內裡嫩滑💦配上泰式香料嘅獨特調味,入口香辣好食😋🍟鹹蛋黃薯條($88) 4/5配上粉紅色醬好吸睛🥰薯條炸得香脆金黃,搭配鹹蛋黃粒粒,口感酥脆,味道鹹香😍🍲雜菜梛子湯($188) 4/5用火爐上🔥湯底鮮美,酸中帶甜!濃郁嘅梛子味道融合咗各種蔬菜嘅鮮甜👅🍹鮮芒果沙冰($60) 4/5新鮮成熟嘅芒果切成粒粒,配搭清涼嘅沙冰🧊口感順滑😋甜中帶有淡淡嘅酸味,非常開胃✨☕蝶豆花茶($45) 4/5茶嘅顏色藍藍地,加埋葉變紫色🍃鮮好豔🥰帶有淡淡嘅花香,清新怡人,飲起嚟好舒服😌💕餐廳由環境,員工態度同食物質素都令我同我姐妹有個幾好嘅體驗!老實講,呢個價錢係尖沙咀港威食到呢個性價比絕對係值呀!🥰🌸
🐷泰式鴛鴦豬手($238) 5/5
🍟鹹蛋黃薯條($88) 4/5
🍲雜菜梛子湯($188) 4/5
🍹鮮芒果沙冰($60) 4/5

☕蝶豆花茶($45) 4/5
2023-12-05
2023-12-06 31 浏览
在網上搜尋到尖沙咀港威商場有間泰國菜館名叫Nara Thai Cuisine 啲嘢都幾好食,昨晚正值本人無聊之際,於是就約埋朋友一齊去品嘗這間食店的味道。泰色鴛鴦豬手(滷水&脆炸)$238這道菜因為有著兩種不同的煮法,所以不覺單調。滷水豬手係採用咗泰國香料滷至入味,本身都香味十足,再點上少許香蒜辣汁,更加使豬手的肉味升華至極點。脆炸豬手係採用咗白滷水浸至入味再脆炸,咬落啲皮仲有索索聲的口感,肉質感覺嫩滑,還有微微的肉汁滲進口腔裏,真係皮脆肉嫩,再點上少許酸子醬,令人胃口大開。總結尼講這兩款豬手都不覺肥膩,膠質豐富,十分滋味。鹹蛋黃薯條 $88每條薯條都粘上了金黃色的鹹蛋黃醬,鹹蛋黃香味濃郁,咬落外脆內軟,陣陣的咸蛋黃香味滲進口腔裏,再配上微微香甜的沙律醬,豐富了薯條的味道,十分好味。雜菜椰子湯 $118這個湯可選擇辣和不辣,適合不同人士的味蕾。熱烘烘的湯端出尼香味撲鼻,再伴上火爐燃燒着,更令香味四散。湯裏有西蘭花、椰菜、甘荀、芥蘭、草菇、栗米芯、香茅和南薑等等,蔬菜感覺鮮嫩,飲落有微微酸辣酸辣的香味滿佈在口腔裏,十分醒胃。鮮芒果沙冰 $60透明的杯子上用了紫紅色的蘭花和綠色的薄荷葉做裝

泰色鴛鴦豬手(滷水&脆炸)$238
這道菜因為有著兩種不同的煮法,所以不覺單調。
總結尼講這兩款豬手都不覺肥膩,膠質豐富,十分滋味。

鹹蛋黃薯條 $88

雜菜椰子湯 $118
這個湯可選擇辣和不辣,適合不同人士的味蕾。

鮮芒果沙冰 $60
透明的杯子上用了紫紅色的蘭花和綠色的薄荷葉做裝飾,再加上橙黃色的芒果汁,我就係被這些顏色強烈的對比吸引著。芒果十分新鮮,有著濃郁的芒果香甜味,再加上少許的芒果粒,豐富了口感。

蝶豆花茶 $45
這個名又好聽又特別,唔係到到都有。花茶在壼裏沖出尼是藍色的,再撞上杯子裏的青檸檬和薄荷葉,就變成了紫色,頗為得意。飲落有著微微的花香味、薄荷味和檸檬酸味,層次感十足,感覺特別和舒服。

• 泰國鴛鴦豬手(滷水&脆炸)
2023-12-06 19 浏览
海鹽焦糖泰式奶茶呢杯奶茶真係好正宗而且比例岩岩好,唔會搶味而且飲落好幼滑,加埋海鹽焦糖既咸甜口感同埋好濃厚既奶泡,鍾意奶茶既一定要試!泰式牛肉船麵呢個價錢上貴少少但上到台就明,因為真係有好多配料而且用料宧係好頂級,牛肉完全唔肥但係肉質都較嫩滑又冇筋,牛丸都好多汁彈牙而且配合埋船麵湯底一齊食真係好夾,食完都飽左8成! 所以其實都算係抵食,即使係牛柏葉都係好濃牛味又爽口,唔馬虎!泰式小食拼盤拼盤有齊哂我地想食既野,跟埋沙嗲醬同埋泰式辣醬,基本上所有野都係新鮮即整熱辣辣,特別係串燒係燒到岩岩熟,加埋沙嗲醬超滿足! 豬頸肉亦都整得爽口唔油膩!芒果軟殼蟹米紙卷軟殼蟹超大隻而且放係面真材實料,好過好多泰式餐廳放埋入米紙卷入面,淨係食到少少蟹肉。整體清新而且軟殼蟹新鮮即炸夠哂熱,層次感一流。泰式奶茶朱古力布朗尼配雲尼拿雪糕因為奶茶太出色既關係我地決定再叫多個泰式奶茶既甜品,茶底照舊好出色而佢既布朗尼都好重朱古力味又唔會太甜,食落好滿足而且唔會好漏!
海鹽焦糖泰式奶茶

泰式牛肉船麵

泰式小食拼盤

芒果軟殼蟹米紙卷

泰式奶茶朱古力布朗尼配雲尼拿雪糕

今日收工約咗朋友嚟到尖沙咀海港城😍呢一間Nara Thai Cuisin🇹🇭晚飯時間都算多人等位😂😂但等咗一陣都有位🥰仲好好彩坐咗窗邊位😍😍😍望住個海景😚前菜嘅炸蝦片超惹味🥰🥰呢度食物款式都真係有好多🤣我哋就揀咗一個🐷鴛鴦豬手$238,一份細嘅🦐香脆蝦餅$68一個🍍菠蘿炒飯$158一杯海鹽焦糖泰式奶茶$50🩷同埋一杯🥭🥭鮮芒果沙冰$60😍蝦餅炸得熱辣辣🔥🔥一份有三塊超大嚿嘅蝦餅🥰🥰🥰夠晒彈牙👍🏻👍🏻配埋餐廳提供嘅醬汁💚酸酸甜甜😚零舍鮮味十足😍菠蘿海鮮炒飯💓用原個菠蘿上🍍🍍而且用料好豐富😋😋個炒飯底係由蝦頭油🦐🦐再配埋提子乾🩷菠蘿♥️肉鬆🤎腰果😚海鮮同埋雞肉炒成❣️❣️仲有兩隻大大隻😆超彈牙嘅虎蝦😍😍粒粒分明🤤🤤充滿鹹香,而且份量十足🥰🥰超抵食😋😋😋鴛鴦豬手分別係滷水豬手同埋脆炸豬手兩款🤩🤩配埋香蒜辣汁同埋酸子醬🤤🤤口感超豐富,♥️♥️豬手非常之鮮嫩😋😋兩種煮法都有唔同嘅口感🥰滷水豬手滷得超級入味😋😋我自己就建議配香蒜辣汁黎食😍😍脆炸豬手夠鹹香🤩勁惹味🤤🤤🤤皮脆肉嫩超開胃,我就覺得酸子醬同佢非常之夾😍😍😍u飲品方面,泰式奶茶味相當之濃郁🩷配埋海鹽焦糖嘅cream😚層次豐富🤤🤤芒果沙冰超級透心涼🍹🍹
望住個海景😚前菜嘅炸蝦片超惹味🥰🥰

呢度食物款式都真係有好多🤣

配埋餐廳提供嘅醬汁💚酸酸甜甜😚零舍鮮味十足😍

滷水豬手滷得超級入味😋😋我自己就建議配香蒜辣汁黎食😍😍

飲品方面,泰式奶茶味相當之濃郁🩷
配埋海鹽焦糖嘅cream😚層次豐富🤤🤤芒果沙冰超級透心涼🍹🍹食完熱辣辣嘅泰菜🔥飲番杯芒果沙冰真係好夾
😍😍嘆住美食,望住個海景🌊🌊真係非常享受♥️
  • 香脆蝦餅
  • 蝦片
  • 菠蘿肉鬆海鮮炒飯
  • 炸蝦片
  • 鮮芒果沙冰
Recommended by a friend to visit this Thai cusine, was rather fascinated by the 脆炸金茹especially. They were deep fried and wrapped like a crown, and were so crispy and delicious that made you want to take one bit after another. The sauce that came with it was sweet and spicy, that enhanced the flavour. 💖😋The special drinks were straight to the point, really enjoyed every sip of my mango yogurt special, its rich low sugar yogurt with mango was just so proportionally right.The curry with king prawn

The curry with king prawn was very delicious, creamy texture which went well with the naan bread.

2023-11-28
  • 脆炸金茹
  • 蝦片
平時食開沙田新城市分店,今日試下海港城呢間,佢除左serve泰菜之外,仲有西式食品,亦係適合女孩子打卡嘅餐廳🍴一坐低就會有一籃蝦片比大家邊食邊order🤭-燒豬頸肉配青木瓜沙律豬頸肉外層燒得香口帶焦香,點上泰式酸辣醬汁除左增添味道之外仲減去油膩感!木瓜沙律非常清爽另帶酸辣味,用嚟做前菜特別開胃!-泰式豬肉炒河我自己好鍾意呢個河粉,佢係似一塊塊既闊身粉皮,咬落好煙韌,加埋菜一齊炒,熱辣辣非常有獲氣。碟邊有辣椒粉同砂糖比你隨意撈埋一齊食,好有泰式風味。-炸蝦餅兩個人食所以叫左半份三件。欣賞餐廳比客人有呢個option🤭蝦餅大件厚實,外層炸得酥脆,裡面蝦肉好足料,肉質十分彈牙😝-椰子沙冰每次食都會叫佢嘅椰子沙冰✨入面混咗好多珍多冰粒粒,增添口感,重重椰奶味道香濃,解辣一流!-* Nara Thai Cuisine *地址: 尖沙咀廣東道3-27號海港城港威商場3樓3303號
燒豬頸肉配青木瓜沙律
泰式豬肉炒河
炸蝦餅
椰子沙冰
* Nara Thai Cuisine *
地址: 尖沙咀廣東道3-27號海港城港威商場3樓3303號
2023-11-30 21 浏览
朋友介紹呢間餐廳,位於海港城港威商場,聽聞喺曼谷連續10年被當地雜誌 ThailandTatlet 票選為泰國最佳食府,好值得一試~ 裝潢以木系為主,環境寬敞,空間感十足,懶得等位所以叫咗外賣返屋企慢慢食😂主食要咗粉飯各一,豬肉炒河粉幾有驚喜,豬肉幾嫩,容易咬,河粉軟硬度適中,勝在唔油而且夠入味,性價比高!蟹肉炒飯都唔錯,好多蟹籽,顏色淡但好夠味,炒飯炒至粒粒分明,感覺都幾有鑊氣,食完都幾飽肚㗎!想健康啲可以叫小菜,好鍾意呢度嘅炒雜菜,以香蒜烹調,香濃入味、鹹魚炒芥蘭有泰國風味,鹹度啱啱好,芥蘭幾爽,而且好新鮮,配飯一流!最後要埋甜品,椰香奶黃流心湯圓,滿滿餡料,份量唔少,可以多人share,滿足😌