2023-09-23
📍 最近發現唔少地方都開咗玩味感滿滿既餐廳❤️NO MONEY > SO LONELY 唔知係幾多人既心聲🙈 呢間原來都係MAMADAY嘅姊妹店 主打泰菜之餘 裝修比尖沙咀店更添文藝復古氣息🙋🏻♀️ 場內設計得相當細緻有心思 (如果係記住預約樹洞位 更加有熱帶風情!)🌀 貧窮是寂寞拼盤想試多幾款所以就叫咗全份 唔駛揀6款小食齊哂 包括蝦餅/ 腐皮扎肉/ 春卷/ 天婦羅蝦/ 炸魷魚圈/ 炸飯波 成個感覺幾豐富🫣 款款都炸得香脆 尤其係銀絲春卷酥而不膩🫶🏻 但建議轉返泰式甜酸汁唔用沙律醬 會更加惹味同開胃! 🌀 大阪燒配章魚海鮮意大利麵加入紅蘿蔔及椰菜絲等蔬菜🌿 再將章魚粒拌入扁意粉 配料簡單 味道相對清淡🙈 所以記住要撈好面層嘅沙律醬同木魚絲先至開始食! 雖然都有大阪燒香氣 賣相唔錯但味道真係幾失望!🥲🌀 冬蔭功大蝦比薩冬蔭功薯蓉鋪在薄身脆口餅底 營造出豐富既口感🙌🏻 而冬蔭功醬底帶點檸檬嘅清新 每一塊都放上一隻珍寶大蝦好有份量 惹味卻又不會油膩 可點!🌀 提拉米蘇泰奶咖啡呢個咖啡邪惡到不得了! 並唔係將Tiramisu口味加入咖啡咁簡單😂 真係將Tiramisu既傳統配料pres
🌀 貧窮是寂寞拼盤
🌀 大阪燒配章魚海鮮意大利麵
🌀 冬蔭功大蝦比薩
🌀 提拉米蘇泰奶咖啡
呢個咖啡邪惡到不得了! 並唔係將Tiramisu口味加入咖啡咁簡單😂 真係將Tiramisu既傳統配料present哂出黎!🩵 杯面放上Lady Finger手指餅同似布甸嘅泰奶Tiramisu~ 由於Tiramisu份量太澎湃 一路影相一路跌落黎 完全控制唔住!😂😂 飲完一次過滿足埋個甜品胃!
🗨️ 餐廳有90分鐘用餐時間限制 又要打卡又要食野 時間真係唔多夠用🥲 希望餐廳如果冇人等位 可以俾客人坐耐少少🫣