2021-12-20 671 浏览
講到呢間漢堡包店咁出名,今日就幫襯買左兩份餐,其中一份雞肉牛油果漢堡,第一啖咬落去是咬唔開的,初時都不以為然,再食多一啖都係咁,雞肉係凍嘅,打開睇吓,竟然是生雞肉,滿心諗住要幫襯,對佢哋都充滿期望,好可惜會俾生雞肉人哋食,就算係晚市繁忙,都唔應該出啲生嘅嘢俾人食。我已經食咗兩啖,都嘔唔返出嚟,都唔知點算,仲諗緊使唔使睇醫生。真係非常失望。
照燒無激素雞肉牛油果蓉漢堡
2021-11-14 855 浏览
因為由細到大都鐘意食漢堡所以食唔少亦都有一定要求.尼間honbo 店因為好隔zip平時好少特登去今日去apple 整電話順手過一個站食下佢先.去到大圍跟google map 其實又唔難搵d出口過對面就係啦!.去到後就直接order 喇可能過左lunch time又唔係好多人.我嗌左1. 安格斯牛 黑松露蛋黃醬牛油包2. cream sodatotal 盛惠 67.由於最尷尬位係佢淨係做外賣但漢堡取好新鮮食我即刻仆去一個人煙稀薄既位置食野.首先single 對我一個女仔好夠飽裡面本身包既羽衣甘藍咬口夠脆但又juicy黑松露醬味道夠濃唔錯.希望佢可以開到分店係有座位啦
因為由細到大都鐘意食漢堡
今日去apple 整電話
順手過一個站食下佢先

去到大圍
跟google map 其實又唔難搵
d出口過對面就係啦!
去到後就直接order 喇
黑松露醬味道夠濃
唔錯
希望佢可以開到分店係有座位啦
2021-11-14
之前聽朋友介紹過呢間Nomad burger,今日見到外賣平台有得叫,即刻叫咗個外賣嚟食😋我哋叫咗個二人餐 ($188)~我真係太鍾意食大啡菇,我哋都叫咗一人一個松露安格斯牛菇漢堡 🍔個賣相都好唔錯,而且送到過嚟個包都仲係暖😚我個人非常欣賞個麵包,好鬆軟而且好香,一啲都冇比啲汁整到淋哂~可能就係因為咁,店家揀咗羽衣甘藍入去,相對乾身,唔會係啲出水嘅蔬菜~我另外欣賞嘅係佢個大啡菇,keep到好豐富嘅汁,咬落去覺得舊菇好嫩啊!當然唔少得牛肉,佢煎得啱啱好,有肉汁,亦非常之濃牛味👍調味唔會太鹹~我就算拎住食,都好方便咁食哂成個,唔會散哂~呢個burger都算係我近年食過最好食嘅burger😋呢個餐仲包咗小食,我哋叫咗三重松露薯條 (大) (加$18)🍟份量真係幾多,個醬有好濃嘅黑松露味,同時都有陣酸酸嘅沙律醬味~都幾好食,不過食到最後會有少少膩感🤣另外,呢個餐仲包兩罐汽水~我覺得呢間真係好有驚喜😋朋友果然冇介紹錯🤣

松露安格斯牛菇漢堡

三重松露薯條

另外,呢個餐仲包兩罐汽水~

我覺得呢間真係好有驚喜😋朋友果然冇介紹錯🤣
2021-11-07
40 分钟 (外卖送餐)
松露安格斯牛菇漢堡
三重松露薯條
2021-10-19 701 浏览
講真又唔係有得堂食但都肯俾錢食但唔會接受到啲人態度差我不嬲都覺得客人唔係永遠對的 但我凡係去食野點都好,都唔會想俾人態度差對待我建議前台落單嘅人先要識得welcome客同有禮貌先我寫完紙落單,企埋你前面都可以當睇唔到我 咁我就擺俾喺你前面等你同隔離個員工吹完水先理我我ok但唔好老憑覺得你好似施捨緊嘢食俾我I am paying my bill🙂我唔知條女係咪老闆喇 如果係嘅話建議改善吓待人接物先一句hello welcome thank you都冇聽過仲要feel到唔多有禮試咗一次唔會再食架喇 呢個價錢大把選擇我亦唔介意俾幾多錢去食但我唔係俾錢去食啲冇禮貌嘅餐廳仲要係外賣店 我都費事俾人話我打手,俾埋相你睇我係真係有幫襯真心摺檔吧 真係冇乜manner
講真又唔係有得堂食但都肯俾錢食
但唔會接受到啲人態度差
我不嬲都覺得客人唔係永遠對的
但我凡係去食野點都好,都唔會想俾人態度差對待
我建議前台落單嘅人先要識得welcome客同有禮貌先
我寫完紙落單,企埋你前面都可以當睇唔到我
咁我就擺俾喺你前面等你同隔離個員工吹完水先理我我ok
但唔好老憑覺得你好似施捨緊嘢食俾我
I am paying my bill🙂
我唔知條女係咪老闆喇 如果係嘅話建議改善吓待人接物先
一句hello welcome thank you都冇聽過
仲要feel到唔多有禮
但我唔係俾錢去食啲冇禮貌嘅餐廳
仲要係外賣店
我都費事俾人話我打手,俾埋相你睇我係真係有幫襯
真心摺檔吧 真係冇乜manner
2021-10-16
2021-10-15 673 浏览
一直見佢限量賣龍蝦包每日30個先到先得果日特登去幫襯未開舖我就等緊做佢第一個客佢準時開舖後我入去點餐點知佢最重點嘅野全部都冇龍蝦包冇炸軟殼蟹包冇海膽包冇bagel冇我知道呢間鋪要食龍蝦包都唔容易所以事前係instagram同埋各大網上平台查咗唔同嘅資料佢ig喺事發當日前一晚係仲出緊新post介紹龍蝦包亦有好多網上文章講到呢個龍蝦包暫時去到10月尾吹到咁大去到咩都冇當下問佢點解唔佢又答唔出 eeoo咁問佢幾時有佢又係咁最後死死氣叫咗兩個普通包雞肉同埋牛肉 正常嘅但食完之後我覺得連龍蝦包都唔使去試山長水遠一場空聽聞呢間鋪嘅職員服務態度都幾出名聞名不如見面的確好麻麻勁多面色不會再支持了
一直見佢限量賣龍蝦包每日30個先到先得

聞名不如見面
的確好麻麻
勁多面色
不會再支持了
15 分钟 (外卖自取)
  • 唔使試啦咩都冇
  • 10月份重點推廣不存在菜式
愈開愈多分店嘅外賣Burger店, 真心佢地個漢堡大份又用足靚料,一定要揀佢哋嘅”牛油麵包”夠鬆軟又有牛油香, 今次專程嚟試佢哋嘅限定”波士頓龍蝦安格斯松露漢堡”! 真心超正😍 唔信我嘅就快啲去試吓啦! 最近開埋新鋪喺北角,住香港島嘅朋友唔使過海都食到啦👍🏻.🔻🍽 Nomad Burger 📌 地址: 大圍積運街2-8號海福花園地下2號舖.

🔻
🍽 Nomad Burger
📌 地址: 大圍積運街2-8號海福花園地下2號舖
2021-10-10 355 浏览
見網上啲人話,呢一間餐廳係大圍最好食嘅漢堡包。於是就過嚟試吓,佢個舖頭嘅位置,都比較偏僻,行咗幾次,終於搵到。佢個餐牌有少少複雜,但係佢會有一張紙仔,同埋原子筆,俾你點餐。所以點餐方面可以,去到間舖頭,出邊已經好多人等,而且佢入邊嘅外賣單都爆曬,所以我快快手點完,之後就出咗去行街半個鐘頭後,返嚟就有得拎。佢個漢堡包個包係幾特別,從來未喺香港漢堡包店食過,佢入邊嘅漢堡扒都比較多汁,有牛味。而且入邊嘅醬汁可以自行選擇你鍾意食嘅醬汁,係比較貼心嘅。我另外加咗兩隻雞翼,佢哋嘅雞翼都比較細,但係因為即刻炸嘅關係,比較好食同埋都想鎖住到啲肉汁

2021-10-09 318 浏览
平時見好多人排隊,今日12點開門之前經過,等到12點開門第一個衝入去買。入到去收銀機,開始揀食物1. 選擇麵包種類2. 選擇要牛肉、蝦、豬定魚等3. 選擇蕃茄、芝士、青瓜、煙肉、洋蔥等4.選擇醬汁, 照燒汁、他他醬、芥茉蛋黃醬、松露醬等5. 選擇跟餐,薯條可、雞翼、可樂等當然以上每項都要收錢我order 咗牛油漢堡安格斯牛肉煙肉、芝士松露蛋黃醬三重松露薯條加忌廉汽水$64 漢堡包烘過,安格斯牛肉冇咩特別,但煙肉就好香脆,加上松露蛋黃醬,好惹味。三重松露薯條,剛剛炸好,熱辣辣,好脆。可以點松露醬。其實唔加松露醬都好好食。總結:餐廳只得外賣沒有堂食。自選漢堡可以選擇真係幾好。因為係即叫即整,所以要等,出品係熱辣辣,比起麥當勞好食好多,但價錢比較貴。服務方面就麻麻哋,第一次幫襯唔知道程序,行入去收銀姐姐到想order時,先知道原來要自己填紙比佢入機,收銀姐姐雖然冇黑面冇鬧人,但就一副唔休做嘅態度。 將來有機會經過都會再試,但如果人多要排隊就唔會幫襯囉,因為鋪面好細,人多時要係門口排隊買飛,買完飛仲要企喺門口等,天氣熱時真係好容易中暑。

入到去收銀機,開始揀食物

1. 選擇麵包種類

安格斯牛肉
煙肉、芝士
松露蛋黃醬
三重松露薯條加忌廉汽水

三重松露薯條,剛剛炸好,熱辣辣,好脆。
可以點松露醬。其實唔加松露醬都好好食。

2021-10-06 180 浏览
晚餐想不到食什麽,好耐無食漢堡包,碰到Nomad Burger 在大圍開了分店,名氣是有,想比較一下同另一間連鎖漢堡包店的分别,特别選了安格斯牛肉包,對手有芝士和蘑菇系列,所以叫了安格斯牛肉照燒汁包、三重松露薯條,另外再加上海膽炸蠔漢堡包,這個仍是主打。其實,安格斯牛肉照燒汁包没有甚麽特别,牛肉味似乎跟另外連鎖漢堡包店的味道差不多,但價錢貴很多,所以,覺得不太抵。另外,三重松露薯條乾净净的,灑了些松露,賣相也一般(看照片),味道也是一般。最后,海膽炸蠔漢堡包是特别的,外脆内軟,可以挽回一些分數,值得一試。

2021-10-05 157 浏览
係大圍新開左一段時間 終於搵到機會食💛手工漢堡 價錢方面唔算大眾化! 不過食過一次後 覺得值回票價!【無激素雞扒牛油漢堡】因為唔食得牛肉而揀雞扒! 雞扒好有驚喜!雞肉嫩滑又大份~ 配牛油果蓉 望落唔多 食落好多! 同雞扒漢堡好夾!照燒汁超級多 多到漏出來 就搞到個包好咸!反而就想試下他他醬~ 【三重松露薯條】外賣返到屋企食 都夠脆口! 薯條份量適中 粗薯上面有松露粉 再配上個松露醬👍🏻 不過如果再重少少松露味就好!
係大圍新開左一段時間 終於搵到機會食💛

【無激素雞扒牛油漢堡】

【三重松露薯條】
2021-09-26 354 浏览
驚為天人,民間超值漢堡套餐香港百物騰貴,只需要$64元就有一個豪華高級安格斯牛肉漢堡。現在牛肉這樣貴,也皇恩浩蕩給你一個牛丸那麼大的漢堡,雖然等了半個小時以上,也是值得的。而且完全感受到小店用心製作,良心經營,希望下一次再來也可以有牛肉丸那麼大。—————————————————————————-窮人恩物,食量尾救星。創意無限,牛肉丸漢堡,期待研發豬肉丸漢堡,魚蛋漢堡等!!!—————————————————————————-
驚為天人,民間超值漢堡套餐

香港百物騰貴,
只需要$64元就有一個豪華高級安格斯牛肉漢堡。

而且完全感受到小店用心製作,良心經營,
希望下一次再來也可以有牛肉丸那麼大。

—————————————————————————-
窮人恩物,食量尾救星。

創意無限,牛肉丸漢堡,期待研發豬肉丸漢堡,魚蛋漢堡等!!!
—————————————————————————-
安格斯牛肉漢堡

2021-09-26
安格斯牛肉漢堡
🅽🅾︎🅼🅰︎🅳 🅱︎🆄🆁🅶🅴🆁🇺🇸想食咩就揀咩餡嘅自選burger🍔生酮人士都唔洗破戒啦😚﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎𝐾𝑒𝑡𝑜 𝐵𝑟𝑒𝑎𝑑 +$10雖然唔係做緊生酮 但係純粹好奇會係咩味🍞口感係鬆散啲同顆粒感重啲 應該可以滿足生酮人士嘅慾望😌如果再揀會想試其他包𝟷𝟶𝟶% 𝐴𝑛𝑔𝑢𝑠 𝐵𝑒𝑒𝑓 𝑃𝑎𝑡𝑡𝑦 𝑃𝑜𝑟𝑡𝑏𝑒𝑙𝑙𝑜 𝑀𝑢𝑠ℎ𝑟𝑜𝑜𝑚 (𝐷𝑜𝑢𝑏𝑙𝑒 $58)牛🐄漢堡扒好多汁牛味濃郁🥩大啡菇🍄啖落去juicy 唔會淨係得肉咁悶同膩𝑀𝑎𝑠ℎ𝑒𝑑 𝐴𝑣𝑜𝑐𝑎𝑑𝑜 $12無諗過牛油果🥑會咁足料 完整半個 熟得啱啱好又好creamy 呢個價錢好抵𝐶𝑎𝑚𝑒𝑟𝑎𝑙 𝑂𝑛𝑖𝑜𝑛 $5洋蔥🧅煎香有甜味好加分𝑇𝑟𝑢𝑓𝑓𝑙𝑒 𝑀𝑎𝑦𝑜 $8黑松露蛋黃醬聽落好邪惡🍳擺咗海量嘅汁 略嫌搞到個包有少過濕💦另外最特別嘅係有羽衣甘藍🥬而唔係普通嘅生菜☺️﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎🌟整體評分 (滿分: ♡♡♡♡♡)味道: ♡♡♡♡環境打卡: ♡♡性價比: ♡♡♡Encore指數: ♡♡♡
🅽🅾︎🅼🅰︎🅳 🅱︎🆄🆁🅶🅴🆁

洋蔥🧅煎香有甜味好加分
𝑇𝑟𝑢𝑓𝑓𝑙𝑒 𝑀𝑎𝑦𝑜 $8

另外最特別嘅係有羽衣甘藍🥬而唔係普通嘅生菜☺️
﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎
🌟整體評分 (滿分: ♡♡♡♡♡)
味道: ♡♡♡♡
環境打卡: ♡♡
性價比: ♡♡♡
Encore指數: ♡♡♡
2021-09-17 344 浏览
有openrice 落單可以早少少叫定預埋時間,去到就拎得唔洗等有keto bread,加分,亦都好足料,淨食個包有少少似紙包蛋糕仔Angus beef 溝左d洋蔥,用左少少多筋既位,有口感亦都juicy,調味適中成個包都好夾,厚度適中,無分開parts食既感覺,似番個Burger用左羽衣甘藍個包都睇落高級左加左兩塊芝士淨包total 76蚊,價錢不過不失,但如果包埋餐就過百,感覺有d少貴原來要寫200字先可以比好評,唔怪得咁少人寫,不過好食既鋪頭點都支持下,多個選擇

用左羽衣甘藍個包都睇落高級左

外卖自取
2021-09-14 238 浏览
連鎖店啲漢堡包食到厭,呢間漢堡包嘅Menu好特別,即刻叫外賣試試😋個外賣盒,個設計都好靚。全部野都用紙盒裝住,外賣都唔怕變形😎麻辣慢煮手撕豬漢堡就咁睇好似冇咩料,可能係外賣,其實佢斜少少,見唔到有好多料 。個包好軟熟,有少少甜味因為 我怕辣,所以將個麻辣汁轉咗做照燒汁手撕豬肉煮到好林,配咩芝士焦糖洋蔥🧅超好食吉列豬芝士焦糖洋蔥漢堡一睇已經知道好有份量,好滿足芝士焦糖洋蔥配埋又係好正炸雞🍗鎚好入味,少少辣薯條🍟正常水準

麻辣慢煮手撕豬漢堡

因為 我怕辣,所以將個麻辣汁轉咗做照燒汁

手撕豬肉煮到好林,配咩芝士焦糖洋蔥🧅超好食

吉列豬芝士焦糖洋蔥漢堡

一睇已經知道好有份量,好滿足

芝士焦糖洋蔥配埋又係好正

炸雞🍗鎚

好入味,少少辣

薯條🍟
正常水準
2021-09-14
40 分钟 (外卖送餐)
午餐
Nomad係一間外賣漢堡🍔 最特別應該係包身除佐有普通牛油burger 仲可以簡Keto/vegan burger/bagel 形合返唔同既客人~~ 自選配搭由包身主料配料同醬汁 都可以自己簡 不過留意返係逐項收費的🙆🏼‍♀️ 主料包括雞扒/手撕/吉列豬/炸魚/蝦餅 比較特別嘅醬汁有麻辣醬 松露蛋黃醬 就連生酮蛋黃醬都有~.▫️加拿大海膽炸蠔漢堡🍔 $118😋👍🏻:👅👅👅👅.3/5分限量款真係好吸引🥺 依款更係hit到變佐恆常款 點抵擋到佢嘅誘惑🤤🤤🤤一打開已經見到三粒黃金色大炸蠔🙈 上面仲有pat海膽 媽啊超級邪惡!!!!😍😍 咬落好酥脆炸衣唔會太厚 啲汁喼晒出黎🥺 依然食到蠔既鮮味 完全唔係細細粒 係每一口都好滿足🤤重頭戲係!! 海膽bb勁creamy🥺🥺 一大pat訓佐係炸蠔上面😍襯埋一齊食勁正 真係會哇一聲!!好幸福🙈🙈 差唔多啖啖都食到海膽味~~海膽迷真係要試下 依個價絕對值得試 因為真係足餡到din🤭.▫️安格斯牛肉照燒汁漢堡🍔 $51😋👍🏻:👅👅👅.8/5分見到有可愛既坑紋係burger身上😚 包身好鬆軟 帶陣牛油香 安格斯咬落有肉汁 略帶牛味 但係覺得同照燒汁唔算好襯😶我上次

▫️加拿大海膽炸蠔漢堡🍔 $118
😋👍🏻:👅👅👅👅.3/5分

▫️安格斯牛肉照燒汁漢堡🍔 $51
😋👍🏻:👅👅👅.8/5分
安格斯牛肉照燒汁漢堡

我上次配芝士同大啡菇啖啖juicy爆晒汁爽d🤫 另外仲有羽衣甘藍🥬做配料 食落個味唔會太突亢 加埋蛋黃醬都幾match😚
▫️炸薯條🍟 飲品 +$18
😋👍🏻:👅👅👅.5/5分
份量都幾多 味道正正常常 而飲品都係普通汽水類~ 另外都可以揀配三重松露薯條🍟/雞翼/薯餅 我個人就唔建議加雞翼 因為得兩隻🙈
總結,
真心推介大家試炸蠔款 變到恆常款果然係有佢原因🥺 希望遲啲有機會食返龍蝦款~

burger真係整得好軟香 下次立志試bagel!! 而自選配搭idea幾好 不過成日加加下就過佐budget😶 睇住荷包 唔好學我咁大貪XD!!
安格斯牛肉照燒汁漢堡