2018-07-12 442 浏览
我都承認久唔久都同豬隊友一家食outback,再加上佢個個信用卡優惠又確係抵嘅,再再加上豬隊友爸媽又真係好鍾意食牛,大家仲特別留肚去挑戰佢個斧頭扒4-6人set個set唯一唔好就係冇飲品,不過個happy hour去到830pm,都叫抵飲嘅。因為係4-6人set,個餐湯成鍋甘上,真係飲湯都飲飽。叫左4成熟,其實呢個斧頭扒都真係唔錯,同自己屋企係好難做到鐵板嘅效果嘅,最鍾意食黏骨嘅肉,係特別香ga!個set仲有份沙律、燒豬肋骨、扁意粉同甜品,4個人真係食唔晒最後成個意粉拎走😌😌😌

因為係4-6人set,個餐湯成鍋甘上,真係飲湯都飲飽。

最後成個意粉拎走😌😌😌
2018-07-12 292 浏览
Foodiegal和吃貨閨蜜到outback吃晚餐~久仰大名的黑糖麵包真的非常美味,外脆內軟,令我這個麵包痴很著迷。很可惜,我只顧著吃都忘了拍照了,哈哈!各位留意喔,麵包都是任添的,而且新鮮製造,大家千萬不要把麵包放涼才吃,會影響口感的!(´๑•ω•๑`)這漢堡如果一個人吃的話,肚子應該會很撐吧!我跟閨蜜分一半吃,我都覺得很足夠了。不過Outback的牛真的名不虛傳啊,超級Juicy之外,肉質也很嫩,有時候吃到的根位很有口感。牛肉的份量十分足夠,我非常喜歡!(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)這意粉的份量也很多,有蝦子外,還有一些蘑菇和洋蔥配搭。白汁有很濃郁的芝士香,也可以用旁邊附上的麵包點白汁吃,味道跟口感挺不錯的!

安格斯牛肉芝士漢堡

芝士白汁燒蝦寬麵

2018-07-10 249 浏览
麵包一坐底就送上熱辣辣麵包, 又新鮮,麥味又香,正厚切16安士西冷肉味好濃, 燒烤又香, 好好食,16安士份量足, 足夠3人食….蝦意大利飯好香芝士味, 飯硬度調中, 蝦新鮮, 不會只得爽口,有蝦味焗薯好大隻, 烤得剛好沙律帶點酸味, 可以解下食多左肉的飽漏感忌廉湯又濃又香, 不會好大奶味, 香滑,味道剛好
麵包一坐底就送上熱辣辣麵包, 又新鮮,麥味又香,正

焗薯好大隻, 烤得剛好

沙律帶點酸味, 可以解下食多左肉的飽漏感

忌廉湯又濃又香, 不會好大奶味, 香滑,味道剛好
2018-06-24
2018-07-02 275 浏览
呢度唔明白咩叫 medium rare, 淨係識問你幾多成熟。出嚟嘅 medium rare 個面煎到好似柴咁,大佬你係 steakhouse 嚟㗎,唔係翠華。好多人都話個黃糖餐包係賣點。我唔反對,但係份量太多喇,唔食又浪費,食哂又飽到 appreciate 唔到跟住上嘅 steak (如果個 steak 好味嘅話)。可惜嘅係我仲有焗薯添,唉。環境好似茶餐廳咁嘈吵,當然亦都同合家歡客路有關。上餐好似茶餐廳咁㨃哂啲嘢上嚟就「食啦食啦」嘅態度。冇俾貼士,冇下次。

冇俾貼士,冇下次。
2018-06-18
2018-06-27 246 浏览
近年6月學生考試後的日子,我母校最老友教我中文兼我的女童軍老師都會請我去YOHO MALL補食生日飯,因為母校係YOHO最近果間中學,巧合前一排我屋苑收到午餐第二個餐半價的宣傳優惠券,我當然乘機要恩師請我食去呢度好西一開始就上我至愛的黑糖麵包,在堂食可以任食,所以我和老師一人食一條,原本我諗叫多一條打包,在堂食一條,原來要俾$10,之前我自己一個人堂食可能因為冇添食,可以免費打包一條~~~是日餐湯係粟米忌廉湯,粒粒粟米食落去,加上個湯幾濃,感覺好飽又好飲~~~美國牛柳扒($178),塊扒其實唔係大件,七成熟感覺跟全熟差不多,我喜歡個薯條粗得來又好食~~~燒盲槽魚柳($118),盲槽魚柳好大塊,下面有炒飯,好在我跟老師兩款食物SHARE食,原來魚柳下有炒飯,但個人本身唔太喜歡OUTBACK的炒飯,所以只是食魚柳,本身食咗一條黑糖麵包和飲咗餐湯打底的我已經感覺飽飽地~~~餐飲凍檸水,感覺好大杯~~~用咗券後$266埋單,真係多謝老師請客(好似我讀緊中四時佢已經開始請我食生日飯)期待來年老師再跟我到YOHO的食肆慶祝生日

餐飲凍檸水,感覺好大杯~~~

期待來年老師再跟我到YOHO的食肆慶祝生日
2018-06-25
午餐
庆祝纪念
生日
用餐优惠
優惠券
2018-06-24 154 浏览
最近在尖東走到尖沙咀的道路上,常常看到outback 的燈牌廣告,而燈牌廣告當中是以洋蔥花球作賣點,便吸引了我的目光,決意要前往店內一嚐!在happy hour 時段光顧,能以便宜$10的價錢買到飲料。第一幅圖左邊燈色那杯是有酒精的沙冰飲料,但令人失望的是沒有酒味⋯右邊那杯椰汁味濃,我很喜歡!蟹餅沙律很好吃,牛油果🥑和蟹肉很夾!而終於一嚐洋蔥花球的真面目目,少吃數舊會覺得很特別,但吃了不足十舊已經覺得很濟,這招牌菜實在是好看不好吃😹然後一個洋蔥盛惠$82

蟹餅沙律很好吃,牛油果🥑和蟹肉很夾!

2018-06-10 193 浏览
火辣辣嘅週日,Yoho 係最佳選擇⋯⋯泊車唔怕抄牌,乜都抵翻啦。2 個set lunch.....通常可以食剩打包一份自從KFC 冇咗菜絲沙律之後,祇可以响Outback 滿足我嘅願望。因為主要食佢個免費黑糖麵包+蜜糖牛油
火辣辣嘅週日,Yoho 係最佳選擇⋯⋯
泊車唔怕抄牌,乜都抵翻啦。

2 個set lunch.....通常可以食剩打包一份

因為主要食佢個免費黑糖麵包+蜜糖牛油
元朗YOHO MALL早期又開多了一部份新商場,OUTBACK範圍幾大,裝潢時尚,最重要是這間分店夠光猛,不會越食越眼訓!平日晚上也最好訂枱,不用等位!店員服務很好!每次來OUTBACK也有黑糖包熱辣辣奉上! 好軟熟! 點上鮮忌廉,忌廉隨即溶化,令麵包更香滑!豬肋骨也是必點菜式之一,夠軟稔入味! 每人一條骨,最好的Party food!炸洋蔥圈,又脆又香,不過好熱氣,要好多人一齊食先食晒!芝士薯條要趁熱食才可每條薯條都沾到芝士,凍左就變成硬硬的一塊芝士了。甜薯加上溶化了的忌廉,香甜滑口,無得輸牛扒不過不失,蒜汁及黑椒汁味道都略咸!
平日晚上也最好訂枱,不用等位!店員服務很好!

黑糖包

豬肋骨

炸洋蔥圈,又脆又香,不過好熱氣,要好多人一齊食先食晒!
洋蔥圈

芝士薯條
芝士煙肉薯條

甜薯加上溶化了的忌廉,香甜滑口,無得輸

甜薯

牛扒不過不失,蒜汁及黑椒汁味道都略咸!
2018-01-12
黑糖包
甜薯
2018-05-03 321 浏览
每個星期都會至少有一、兩日同豬隊友爸爸媽媽(豬爸、豬媽)一齊食晚餐,甘豬爸見呢期用信用卡叫set抵抵地,所以4條友就走左去outback 食啦!以星期四閒日計,佢都算多人,7點已經full 晒,不過由於可以一早用app拎定飛,所以都唔使等好耐!叫左兩個二人set,食晒肉眼同紐約,一向覺得食扒叫三,四成熟一定冇死,今次當然唔例外,豬隊友成日都會話我重口味,但我真係覺得伴菜中嘅焗蒜頭冇得頂,我一個人食晒兩個🙈🙈另外兩個主菜揀左芝士雞肉夾餅同burger,burger 就中規中矩啦,冇咩特別,反而個芝士雞肉夾餅值得讚下。夾餅夠脆,芝士仲係融點,配埋雞肉入口岩岩好😍呢度嘅薯條一向死唔到人,keep到水準,黑糖包就更加唔使我提啦!埋單$10xx,久唔久食一餐都ok ge!
埋單$10xx,久唔久食一餐都ok ge!
2018-04-17 227 浏览
今日耍入元朗探阿媽,中午到左形點商場,不期然去outback食個set lunch. 這個商場新開,所有設施好新穎。outback這間店的坐位比其它分店寬闊。漢堡包加埋湯,至愛餐包及薯條。食完這個set lunch真係好滿足。

2018-04-04 214 浏览
今日中午食晏時間係形點,見 Outback坐滿人,望下menu有set lunch,價錢不是太貴,於是入去叫左過set lunch.The Outbacker Cheeseburger, 包soup, salad, Bushman bread & coffee.果Burger比麥記好食之外,我最欣賞係果餐包 Bushman bread. 放上枱時仲熱辣辣,加埋跟面包的cream,食落口好軟滑,面包份量夠大,好好味。食完果面包,果Burger食左-半已經好飽😁

2018-04-03 165 浏览
As their member I always craving to have their steak and the black sugar bread. This time I tried their t bone steak and alice chicken. The steak is good as always. Tender and rich of flavour. The alice chicken sauce is my all time favourite that I want the recipe so much. How ever the chicken breast is sometimes too rough. Onion flower looks so pretty that I don't wanna eat it just kidding.
just kidding.
2018-03-02 302 浏览
Outback係元朗開左咁耐我先第一次食😍2星期前已經訂定位因爲次次想即興都要等!!好憎排隊😫✨首先上枱既係大名鼎鼎既麵包!熱辣辣又軟熟😍😍大家都忍唔住即食無影到相,於是encore左條~食完第二條侍應哥哥問仲洗唔洗要多條😂要留肚食扒呀雖然我好想食XD✨小食叫左雞鎚,少少辣咁好好食!✨細佬要美國肉眼扒7成熟,有成12oz,好厚用鐵板上,切開睇似得5,6成,佢唔鍾意咁生既肉所以有d唔滿意,d肉質尚算可以(弟弟覺得唔夠淋),但唔夠味,要自己落鹽同胡椒粉配套既薯仔反而有驚喜✨我就美國牛柳5成熟8oz,原本侍應提我有成8oz我以爲好大塊😂其實並唔係好大舊,我一個人係食得晒既~牛柳好淋好好味!5成對我黎講啱啱好~切開有肉汁!只不過都係唔夠味,好在有附上醬汁,side dish既飯同蔬菜我都覺得唔錯~✨媽媽唔食得牛所以要左三文魚扒,好大好大舊,賣相好靚,煎得幾香!不過又係要自己落鹽同胡椒粉依間d扒類好似都比較淡味,但好耐無去過扒房所以我都係滿意既~而且d肉質量都幾好,牛柳我覺得最好食(唔計個包的話),侍應態度又好,好勤力refill水(但係滖水黎好熱!),上菜都算快~再多d人黎share食應該就抵

✨小食叫左雞鎚,少少辣咁好好食!

配套既薯仔反而有驚喜

依間d扒類好似都比較淡味,但好耐無去過扒房所以我都係滿意既~而且d肉質量都幾好,牛柳我覺得最好食(唔計個包的話),侍應態度又好,好勤力refill水(但係滖水黎好熱!),上菜都算快~再多d人黎share食應該就抵食d,今餐我地3條友埋單千2蚊🙈
2018-02-03
  • 黑糖包
2018-02-21 415 浏览
今晚相約幾位朋友到元朗形點食晚飯,咁我地見好耐冇去過out back 、咁我地就去在食牛扒,是日係星期日所以人比較多....我地都要等在一輪先可以入座...我地今次挑戰35oz 斧頭扒😝燒肉醬味豬肋骨...呢次係我食咁多次最‘淋’既一次,係非常容易砌開,同埋一咬已經骨肉分離😬😬斧頭扒今次有35oz ,所以肉身比較厚身,所以制作都比較需時,但見到時真的好大塊呢!而且味道有強烈牛肉香味、同埋肉汁豐富....真係唔錯.....

我地今次挑戰35oz 斧頭扒😝

凱薩沙拉
燒肉醬味豬肋骨
斧頭扒
2018-01-12 362 浏览
自從元朗Yoho開左,已經成為假日睇戲食飯之選,今星期再試Outback,感覺冇剛開業時混亂,但食物質素比較唔穩定。假日都有set lunch,$88蚊起,套餐連餐包、湯、沙津及飲品,價錢算係合理。是日餐湯係粟米忌廉湯,濃滑又充滿粟米嘅香甜,好岩我口味!沙津夠新鮮,少少地幾清新,比剛開業時擺盤靚左,味道亦有進步;至於招牌黑糖包味道有保證,而且烘熱先上碟,口感更好。基本上係必點,$108有大大件豬肋骨,仲配鮮炸薯條,真係幾抵食,豬肋骨肉質夠滑,但邊位乾左少少,亦唔夠入味,浪費左燒烤肉醬嘅惹味,有少少可惜。估唔到牛肉幾有肉味,加埋芝士充滿咸香,幾滋味。兩大件包男仔食都夠哂飽!另外要讚下薯條,好脆身,又唔會過咸,好味成個餐份量十足,連檸茶都好大杯Yoho店座位夠闊,坐得舒適。食物味道未算好有驚喜,但勝在lunch 性價比高,都算係好滿足嘅一餐!

餐包、湯及沙津

燒豬肋骨

牛肉三文治

另外要讚下薯條,好脆身,又唔會過咸,好味

餐飲

成個餐份量十足,連檸茶都好大杯

2017-12-31
餐包、湯及沙津