2023-12-14 37 浏览
今日嚟大埔搵到呢間英倫風格扒房~ OX Steak Lounge老公揀左一份東星斑半龍蝦尾set lunch。東星斑肉質嫩滑,魚皮煎到金黃香脆,龍蝦爽口彈牙,午餐配熊本A5和牛油脂珍珠米,配菜有蔬菜薯蓉,非常飽肚又好味,啱哂男士食量午餐配埋即磨咖啡,啱哂我呢個咖啡控,又香又提晨是日餐湯係南瓜忌廉濃湯,口感creamy牛骨髓牛油配多士,多士焗到好脆口,牛油帶點蒜香,正時令生蠔~蠔肉鮮嫩又夠creamy套餐加38蚊有甜品,雙層奶凍,奶凍有淡淡草莓味。我就揀左澳洲M9頂級和牛小排,點左七成熟,牛味濃郁,仲配埋一份黑松露薯條,薯條灑上少少黑松露粉,而且又炸到金黃色外面脆卜卜,好食另外我地每人order一杯雞尾酒~Well done入邊有橙汁加馬天利酒好適合女士飲呢杯雞尾酒名叫 O,裡面有Gin,菠蘿,果汁,梳打,薄荷。口味非常清新。

午餐配埋即磨咖啡,啱哂我呢個咖啡控,又香又提晨

是日餐湯係南瓜忌廉濃湯,口感creamy

牛骨髓牛油配多士,多士焗到好脆口,牛油帶點蒜香,正

時令生蠔~蠔肉鮮嫩又夠creamy

套餐加38蚊有甜品,雙層奶凍,奶凍有淡淡草莓味。

另外我地每人order一杯雞尾酒~

Well done入邊有橙汁加馬天利酒好適合女士飲

2023-12-13
午餐
  • 黑松露薯條
  • 自家製牛骨牛油麵包
剛巧黎開太和探朋友,佢話呢間牛扒店食過好味,於是帶我去。一入店內,雖然座位不多,但樓底高,音樂柔和,食客音量又唔會太大,侍應服務一流及貼心,整體感覺良好☺😋 一坐低每枱有一碟麵包🍞,外脆內軟,細細塊剛好,另外配上餐廳既特製牛油,令人一口接一口! 🍖日本宮崎A5和牛肉眼($598): 侍應貼心提醒和牛最好5成熟,果然外脆內軟🤩,重牛味,個人喜歡原汁原味,所以連旁邊既醬汁都唔使點!側邊既配菜絕不求其,薯蓉亦有調過味,紅蘿蔔亦脆口,平時唔食既友人都食哂一條😋,另外有一碟薯條,同樣出色,炸得外脆內軟,配埋忌廉醬一流💯💯 🍄蒜蓉牛油炒什菌($38):蒜蓉牛油炒得好香,什菌好入味😋 🥔酸忌廉焗千層薯片($38):薯仔每塊切得好薄,逐塊鋪上兼配上忌廉醬,非常有口感。 🍮朱古力心太軟($88):朱古力醬唔會太甜,切開有流心效果,食完又唔覺漏,側邊仲有兩粒方形既綠茶及紅豆雪糕,正!😍 🍹LOVE (士多啤梨+奶+薄荷 $88):味道特別,有薄荷味,但唔算太出,比較重奶味,面層仲有脆口既士多啤梨乾作點綴。 🍹Forever (蔓越莓梳打 $86):蔓越莓一啲都唔酸,溝埋梳打好夾又解渴。 埋單連加一倆人共一
剛巧黎開太和探朋友,佢話呢間牛扒店食過好味,於是帶我去。

🍄蒜蓉牛油炒什菌($38):蒜蓉牛油炒得好香,什菌好入味😋

埋單連加一倆人共一千元左右,係情侶家人朋友慶祝既好地方。

係太和同八號花園之間有間裝修十分高級既英式扒房🥩價錢上都唔會話太貴套餐有2款,有$688/$588我就簡左$688係有湯、沙律🥗、主菜和甜品,加左$28叫左杯白酒,另外仲散叫了一款牛,散叫的選擇有$269-1888,仲可以無限添加薯條及天然酵母手工麵包🤩🤩🥣頂級牛肝菌忌廉湯入口順滑,帶有香濃菇味牛肝菌令到個湯更有層次😆🥗低溫慢煮煙燻牛舌沙律初嘗牛舌配沙律,有驚喜呀~牛舌係簿切,但都有口感🥩和牛柳肉質粉嫩,牛肉味濃🍮心太軟甜品係心太軟😍 碟上的畫很美,還有朱古力粉印出的ox和logo 伴碟既雪糕都好得意,唔係平時一球球嘅雪糕係長方形粒的💛🥩加拿大頂級濕式熟成西冷牛扒 $398質感軟熟,肉汁也多而且唔會好韌
係太和同八號花園之間有間裝修十分高級既英式扒房🥩
價錢上都唔會話太貴
套餐有2款,有$688/$588

🥣頂級牛肝菌忌廉湯
入口順滑,帶有香濃菇味
牛肝菌令到個湯更有層次😆

🥗低溫慢煮煙燻牛舌沙律
初嘗牛舌配沙律,有驚喜呀~
牛舌係簿切,但都有口感

🥩和牛柳
肉質粉嫩,牛肉味濃

🍮心太軟
伴碟既雪糕都好得意,唔係平時一球球嘅雪糕係長方形粒的💛

🥩加拿大頂級濕式熟成西冷牛扒 $398
質感軟熟,肉汁也多而且唔會好韌

2023-12-04 58 浏览
知道大埔開咗一間#FineDining #摩登英式扒房一直都比餐廳嘅深藍色門面所吸引今晚終於有機會同家人去試一試一走進餐廳感覺裝修設計好有格調在右手邊位置有弧形大梳化左邊牆身上則掛滿了金色牛頭配襯在這裏的招牌菜就是24K金金箔安格斯斧頭牛扒果然非常有噱頭啊見到個套餐每位都只係 $688/位另加一服務費套餐份量都頗為足夠我哋就order咗一份另外再叫了一份小食同2杯飲品 ⬇️ ⊰⊹════════════════⊹⊱💬 ✎ 食後感 : ✨SIGNATURE MOCKTAILS我哋分別叫了 LOVE & YOULOVE 裏面有士多啤梨、牛奶同埋薄荷啱晒女士們嘅口味味道都幾Creamy喔另外 YOU 薄荷青檸梳打好 Fresh~SOUP頂級牛肝菌忌廉湯裏面嘅粒粒牛肝菌好足料湯則比較杰身入口順滑帶有香濃菇味還伴隨牛骨髓蒜蓉牛油餐包一齊食APPETIZER低温慢煮煙燻牛舌沙律沙律上有三大片煙燻牛舌牛舌呈微粉紅色口感非常軟嫩帶點彈牙並散發出獨特嘅肉味MAIN COURSE 三款牛肉主菜當中我哋最後揀選了黑松露鵝肝醬威靈頓牛柳整體賣相很簡約精緻鍾意牛柳的酥皮細緻酥脆而酥皮和牛柳中間夾着鵝肝醬難怪一切開
知道大埔開咗一間

⊰⊹════════════════⊹⊱
💬 ✎ 食後感 : ✨

SIGNATURE MOCKTAILS

我哋分別叫了 LOVE & YOU
LOVE 裏面有士多啤梨、牛奶同埋薄荷
啱晒女士們嘅口味
味道都幾Creamy喔
另外 YOU 薄荷青檸梳打好 Fresh~

SOUP

即叫即用新鮮滾熱辣的心太軟出爐了
朱古力醬唔會太漏太杰
而且甜度適中好啱我哋口味

2023-12-03 59 浏览
大埔近年開了不少特色餐廳,喜歡周圍搵食嘅朋友帶特登我來試下。餐廳裝修具英倫風,座位都坐得幾舒服,適合飲杯酒傾下計。餐廳主打吃牛🐮,多款牛可以選擇,亦有2款套餐可以揀。🔸英式香草芝士焗生蠔🦪$268/6pec生蠔每隻都好新鮮肥美,加上芝士同菠菜的味道好夾,真心抵吃。🔸低溫慢煮封門牛柳🐮$298牛柳經過慢煮保留了肉汁,肉質嫩滑,沾上少許醬汁,吃到牛肉的鮮味,仲有黑鬆露薯條🍟無限量添加。🔸配菜每款都係加$38,我就揀咗蒜蓉牛油炒雜菌🍄,同牛油焗孢子甘藍🥦,淡淡牛油香,陪牛肉吃都唔錯。🔸頂級比利時🇧🇪朱古力🍫心太軟$88濃濃朱古力配上淡淡的香芋雪糕🍦,好滿足!🔸Mediun$95🥃,酒味比較濃。🔸love$88🍸,士多啤梨🍓牛奶🥛加上薄荷糖漿,好sweet。
餐廳裝修具英倫風,座位都坐得幾舒服,適合飲杯酒傾下計。
餐廳主打吃牛🐮,多款牛可以選擇,亦有2款套餐可以揀。

🔸英式香草芝士焗生蠔🦪$268/6pec
生蠔每隻都好新鮮肥美,加上芝士同菠菜的味道好夾,真心抵吃。

🔸低溫慢煮封門牛柳🐮$298

🔸頂級比利時🇧🇪朱古力🍫心太軟$88
濃濃朱古力配上淡淡的香芋雪糕🍦,好滿足!

🔸Mediun$95🥃,酒味比較濃。

2023-12-03 36 浏览
今日喺大埔收工,同朋友一齊想鋸扒,於是就搵到舊墟一間專食牛扒嘅餐廳 地理位置方便,喺太和站行過去大概十分鐘,附近都有幾間酒吧。門面方面裝修好別緻,喺附近一個較平民嘅地方突然有一間高級嘅餐廳,所以好突出,餐廳出面呢有一啲金斧頭牛扒做裝飾。內在環境餐廳唔算大大概容納30人左右,同源裝修好疊字有好多個金色嘅牛頭掛喺牆上面,感覺好高級,另外餐廳亦會播放啲西式音樂。店員方面店員十分有禮對餐廳餐牌熟悉,問佢嘅牛扒出自邊度等等到答到。食物牛骨牛油配自製麵包($38)牛油香滑,有濃郁嘅牛油味,麵包係法包,焗到好脆口,配埋牛油食好開胃。是日餐湯(南瓜煙肉忌廉濃湯)($58)南瓜蓉係用新鮮南瓜打出黎配上煙肉粒,每一啖都好香口。和牛自制千層麵($218)番茄味濃郁,入面有牛肉鮮味,自家制嘅麵有麥香味,配埋香口嘅芝士,多種豐富嘅口感好滿足。香烤大啡菇($38)& 焗新薯($38)大啡菇菇味好濃冇特別調味好明顯係新鮮嘅菇食落好香口,焗蕃薯用少量鹽同胡椒調味,食落似薯蓉。威靈頓牛扒($398)威靈頓牛扒外層酥脆中間有鵝肝另外有黑松露菇醬牛柳夠淋有牛肉香味,配菜方便有薯蓉、紅蘿蔔、原個蒜頭,呢個十分高質果然係鎮店之
今日喺大埔收工,同朋友一齊想鋸扒,於是就搵到舊墟一間專食牛扒嘅餐廳 [OX Steak Lounge ]

地理位置方便,喺太和站行過去大概十分鐘,附近都有幾間酒吧。

內在環境

店員方面
店員十分有禮對餐廳餐牌熟悉,問佢嘅牛扒出自邊度等等到答到。

食物
牛骨牛油配自製麵包($38)

是日餐湯(南瓜煙肉忌廉濃湯)($58)

南瓜蓉係用新鮮南瓜打出黎配上煙肉粒,每一啖都好香口。

和牛自制千層麵($218)

香烤大啡菇($38)& 焗新薯($38)

威靈頓牛扒($398)
威靈頓牛扒外層酥脆中間有鵝肝另外有黑松露菇醬牛柳夠淋有牛肉香味,配菜方便有薯蓉、紅蘿蔔、原個蒜頭,呢個十分高質果然係鎮店之寶。

黑松露薯條(Free)
薯條係幼身薯條,新鮮炸起香脆,配埋茄汁同埋黑松露沙律醬,送酒唔錯。

雞尾酒
Well doen ($92)
入面有橙汁、馬天利酒,配埋濃味食物好夾。

O($98)
入面有Gin酒,薄荷葉,菠蘿,好清新。

今餐食左千幾蚊,餐廳環境用餐舒適,食物質素高,慶祝節日一流
2023-11-16
2023-12-03 57 浏览
無牛不歡!英式懷舊風格扒房 唔一定要出尖沙咀/港島先食到高級扒房ge!今次係大埔朋友 介紹呢間英式懷舊風格扒房 愛食牛的我真係不能錯過!餐廳內英倫風格為主有點復古風格 可以著埋Y2K style ge衫入黎打卡!主打高質牛牛 價錢合理 自家製牛骨髓牛油配多士多士好脆口牛骨髓牛油帶點咸香-薯條炸得金黃重脆配埋黑松露醬十分出色-黑松露鵝肝威靈頓牛柳set左係五成熟剛剛好香脆外皮加埋鵝肝同黑松露非常夾啖啖滿足感!-炭燒美國頂級T骨牛扒(必食啊)真係好大件啊!今次叫左5成熟 完全入口會溶化咁!又香肉質又好 完全唔會有根!配埋個焗蒜頭更香口!-叫左2杯mocktail Foever and Love 一個就係青新有簿荷葉、青蘋果咁 好fresh另一個就係似士多啤梨奶咁 如果酸d就仲正!-仲叫左個side~炸麿菇脆皮炸麿菇!大大粒份量又多都只係加$38 好抵叫!傾計、食野、影相!開心!
無牛不歡!英式懷舊風格扒房

唔一定要出尖沙咀/港島先食到高級扒房ge!
主打高質牛牛 價錢合理

set左係五成熟剛剛好
香脆外皮加埋鵝肝同黑松露非常夾
啖啖滿足感!
黑松露鵝肝威靈頓牛柳

炭燒美國頂級T骨牛扒(必食啊)
真係好大件啊!
今次叫左5成熟 完全入口會溶化咁!
又香肉質又好 完全唔會有根!
配埋個焗蒜頭更香口!

叫左2杯mocktail
Foever and Love
一個就係青新有簿荷葉、青蘋果咁 好fresh
另一個就係似士多啤梨奶咁 如果酸d就仲正!

仲叫左個side~炸麿菇
脆皮炸麿菇!大大粒份量又多都只係加$38 好抵叫!

傾計、食野、影相!開心!
2023-11-17
  • 黑松露鵝肝醬威靈頓牛柳
  • 炭燒美國頂級T骨牛扒
2023-11-27 1683 浏览
今晚放工同老公兩個人拍拖食浪漫晚餐揀咗呢一間專食牛扒嘅steakhouse 裝修係輕奢侈風格 掛上好多金色嘅牛頭同大水晶燈做裝飾都幾浪漫 點咗一個晚餐set menu都好豐富 頂級牛肝菌忌廉湯 好入味好creamy 口感豐富 自家製牛骨牛油麵包 牛油味配上多士 toast 浸落啲湯飲好開胃 頭盤有個parma ham嘅沙律 開胃健康主菜係日本A4和牛 煎得好入味 粒粒和牛 入口即溶 油脂分佈好平均 好香 配上薯蓉蔬菜等做配菜 好balance 甜品係 頂級比利時朱古力心太軟 配上紅豆雪糕 朱古力味道好香 仲有好多朱古力醬 另外嗌咗一份美國cab頂級紐約牛西冷 份量好多 燒到好香 有易咬開 淡淡肉 side dish仲有黑松露薯條 係我鍾意食黑松露醬 真係好好味呢度食晚餐好有情調 服務又好好 同老公過咗一個浪漫嘅晚上
今晚放工同老公兩個人拍拖食浪漫晚餐

• 頂級牛肝菌忌廉湯
  • 頂級比利時心太軟雪糕
  • 自家製牛骨牛油麵包
2023-11-27 38 浏览
適逢週年紀念,同老公去慶祝一下,老公搵左間係大埔既餐廳,一入門口,好復古風,座位闊落,同老公講下甜言蜜語都唔洗驚隔離聽到🤭❤️自家製牛骨牛油麵包,好特別,個牛油藏係個牛骨入面,好香❤️法式烤澳洲牛骨髓伴多士,焗得好香,好重牛既油味,搽落多士度食可以中和返油膩既感覺❤️澳洲M9頂級和牛小排,肉質軟淋,重牛味❤️炭燒美國頂級T骨牛扒,一向都好中意食牛扒d筋,呢塊扒真係勁大塊,癡住條骨旁邊d筋好正,不過略嫌唔夠炭燒味❤️脆炸蘑菇仔,食下d 蔬菜中和下咁多肉,岩岩炸起,真係好熱,食個陣要小心❤️黑鬆露薯條,係我最中意既幼薯😚❤️兩杯酒❤️窩心既anniversary禮物,係度食飯,餐廳好窩心咁送左份禮物

❤️自家製牛骨牛油麵包,好特別,個牛油藏係個牛骨入面,好香

❤️澳洲M9頂級和牛小排,肉質軟淋,重牛味

❤️黑鬆露薯條,係我最中意既幼薯😚

❤️兩杯酒

用餐优惠
試食活動
2023-11-26 31 浏览
入大埔逛逛,搵間餐廳坐低食餐好嘅,太和附近舊直街西餐廳飲番杯。隱世大埔西餐廳,裝修都幾有格調,先點兩杯紅酒,易入口。揀咗兩個牛,跟餐薯條/麵包係任食,朋友好喜歡,即叫即炸脆卜卜。澳洲m9頂級和牛小排(Aust.Wagyu Chuck Rib Meat)~ 揀咗五成熟,切開見到顏色粉嫩,肉質鮮,入口口咁唔錯。美國安格斯7打牛柳(Chateaubriand Steak)~安格斯牛都值得推介,牛味香濃。無限添加薯條及天然酵母手工麵包~薯條灑上少少黑松露粉,提供茄汁及沙律醬。烤焗大啡菇及紫薯薯蓉~頂級比利時朱古力心太軟~呢個要畀啲時間,熱辣辣,切開朱古力流出,食埋呢個甜品或上完美句號。
隱世大埔西餐廳,裝修都幾有格調,先點兩杯紅酒,易入口。

揀咗五成熟,切開見到顏色粉嫩,肉質鮮,入口口咁唔錯。
安格斯牛都值得推介,牛味香濃。
無限添加薯條及天然酵母手工麵包~
薯條灑上少少黑松露粉,提供茄汁及沙律醬。
烤焗大啡菇及紫薯薯蓉~
頂級比利時朱古力心太軟~
2023-11-14
2023-11-25 104 浏览
叫左一份set及一份慢煮牛柳,份set韓牛冇貨,改A5和牛。和牛有2件,湊埋同一包紙巾差唔多分量,肉質正常地重油份,味道正常。配菜冇味,連甜味都冇乜,薯蓉少少gel 口同重麵粉味。個慢煮牛柳切成一片片配波菜上碟,成碟食物唔熱,件肉係順紋切,口感韌,烚波菜食落澀口。前菜沙律,湯,甜品心太軟同薯條就正常,心太軟係有流心。專登去太和呢間新開的西餐廳試,見佢裝修幾靚,而且牛扒嘅選擇都好多咁,睇落去好似好高級,期望好高。可惜,食完好失望,never again

前菜沙律,湯,甜品心太軟同薯條就正常,心太軟係有流心。

庆祝纪念
生日
用餐优惠
信用卡優惠
2023-11-24 27 浏览
依排都冇乜心機咁,所以今晚要食好d,今次去到大埔xo steak lounge,一間主打食牛嘅西餐,餐廳裝修好有格調,今次叫左個set dinner外,仲叫左2款小食添1. 時令生蠔蠔肉鮮嫩,入口即溶,夠晒creamy ,而且仲有有微微海水味道,唔駛太多調味,幾滴檸檬汁就調起晒蠔嘅鮮味,正呀2. 牛肝菌忌廉湯牛肝菌味道夠晒濃郁,夠晒真材實料,每一啖都沖滿住牛肝菌嘅肉,而且夠creamy3. 慢煮煙燻牛舌沙律牛舌肉經過慢煮,肉質夠軟唔鞋口,配埋新鮮沙律菜同沙拉醬一齊食,口感層次非常豐富4. 牛骨髓牛油多士:牛油加入牛骨髓製作,夠晒特別。除左牛油味外,入面仲有牛骨髓嘅獨有味道,搽落多士到一齊食,揀值係絕配,忍唔住都要食多幾啖5. A5和牛肉眼:牛肉鮮嫩,每一啖都散發出濃郁的肉香。肉質細膩,入口即溶,脂肪分佈好,所以食完都唔覺肥膩,而且無需添加太多調味料,就已經覺得好夠味好好食,值得推介6. 烤爐大啡菇:啡菇夠晒大,上面鋪滿肉碎同芝士一齊焗,三者味道都互相配合,而且火喉控制得宜,所以食落唔會乾又夠晒香口7. 香草烤蕃薯蕃薯成粒狀,所以受熱好平均,蕃薯本身已經好夠味道,所以唔需要咩調味,只用少

1. 時令生蠔

2. 牛肝菌忌廉湯

3. 慢煮煙燻牛舌沙律

4. 牛骨髓牛油多士:

5. A5和牛肉眼:

6. 烤爐大啡菇:

7. 香草烤蕃薯
蕃薯成粒狀,所以受熱好平均,蕃薯本身已經好夠味道,所以唔需要咩調味,只用少少香草就好夠,yummy

8. 心太軟:
焗嘅時間同火喉好好,外層的蛋糕鬆軟。切開後,濃郁嘅朱古力就流晒出黎,甜度岩岩好,正野

9. cocktail (O)
用gin,菠蘿汁、梳打同薄荷沖成,味道非常清爽,而且gin嘅味道唔會話太強,所以非常易入口,好岩飯後飲,好解油膩感

10. cocktail(welldone)
由Martini,橙汁同triple sec沖成,味道清爽偏甜,易入口,好岩女士飲用

整體黎講,餐廳食物質素高,而且環境清幽,好岩情侶拍拖或者想傾下計嘅人黎食

2023-11-24 18 浏览
今日收工嚟大埔食飯,呢間扒房以寶藍色為主調,配搭金色嘅裝飾,黑雲石枱同水晶吊燈特別有格調~呢度叫任何一款牛扒都可以任食黑松露薯條同自家製麵包~ 黑松露鵝肝威靈頓牛柳 $398酥皮做得酥脆,裏面包着濃郁嘅黑松露同肥美既鵝肝,配埋牛柳一齊食非常夾~ 牛味濃郁,同黑松露嘅香氣及鵝肝嘅油香互相配合~ 澳洲M9頂級和牛小排 $318外面煎得好香,裏面肉質鮮嫩,牛味香濃~ 我叫咗五成熟,熟成度啱啱好,食落去一啲都唔會老~ 黑松露薯條薯條炸到金黃色好香脆,每一次refill都係即叫即炸,熱辣辣,絕不馬虎~ 本身已經加咗黑松露,再配上香濃嘅黑松露沙律醬更重黑松露味~天然酵母手工麵包配自家製牛骨牛油呢款都係無限refill,麵包焗到好香脆,配上自家製牛骨牛油特別香濃牛油味~ Signature mocktail: LOVE $88呢款係士多啤梨奶昔,士多啤梨味香甜,奶味香濃,仲加入士多啤梨果乾~ Signature mocktail: YOU $86呢款係加入薄荷同青檸汁的梳打水,味道清新開胃~

黑松露鵝肝威靈頓牛柳 $398

澳洲M9頂級和牛小排 $318

黑松露薯條

天然酵母手工麵包配自家製牛骨牛油

Signature mocktail: LOVE $88

Signature mocktail: YOU $86
呢款係加入薄荷同青檸汁的梳打水,味道清新開胃~
2023-11-21 31 浏览
今日嚟到距離太和站十分鐘路程的ox steak lounge,於 OpenRice 預付套餐有折。店內座位不多,裝修雅緻點了兩個最便宜的套餐⭐南瓜煙肉忌廉湯:濃郁的南瓜湯,加入了香煙肉和忌廉,口感豐富,味道濃郁。跟湯有1set 牛骨髓牛油配麵包很是別緻。⭐生蠔:新鮮的生蠔,鮮甜滑嫩,肉質很爽,很新鮮完全沒有腥味,是海鮮愛好者的最愛。⭐️安格斯牛肋骨:嫩滑多汁的安格斯牛肋骨,以特殊調味料‘’蒜粒‘’烤至金黃色,肉質鮮美,口感極佳。⭐️東星斑柳伴龍蝦尾:鮮嫩的東星斑柳搭配龍蝦尾,結合了海洋和淡雅的風味,令人垂涎欲滴。

店內座位不多,裝修雅緻

點了兩個最便宜的套餐

2023-11-21 21 浏览
有時收工行過都會見到呢間,俾佢門口吸引住好有格調,一睇門口就知係食牛,咁高級真係好適合慶祝紀念日。果然質素好好服務都唔錯開。黑松露薯條真係超級鍾意食,炸得金黃香脆,而且表面灑滿黑松露,淨係一上枱已經陣陣香味傳入鼻😆重點佢哋係無限任食,食完唔夠再叫refill手工麵包配牛骨牛油我覺得幾特別嘅,係佢啲牛油會放喺牛骨中間,混入左骨髓,食落都有浸香味澳洲M9頂級和牛小排 ($318)份量唔會太少,有兩舊,油花好均勻,脂肪分布平均,肉質鮮嫩夠晒肉汁,簡直入口即溶咁,點埋醬汁食更加一流低溫慢煮封門牛柳 ($298)油脂比較少,牛味好濃,今次叫咗五成熟,真係啱啱好Well done ($92)杯邊鋪滿鹽,係有酒精嘅橙汁,好易入口Gabriel Meffre Cotes Du Rhone ($98)是日甜品雙層奶凍,上層係士多啤梨,下層朱古力,用甜品結尾好香好滿足。最好就係慶祝紀念日佢都幫我哋寫上祝福字句❤️

黑松露薯條

手工麵包配牛骨牛油

澳洲M9頂級和牛小排 ($318)

低溫慢煮封門牛柳 ($298)
油脂比較少,牛味好濃,今次叫咗五成熟,真係啱啱好

Well done ($92)
杯邊鋪滿鹽,係有酒精嘅橙汁,好易入口

是日甜品