2007-05-14 20 浏览
第一次食已經覺得好好味食完之後不停想去食好似上左癮咁d蠔好鮮甜﹐d waiter仲好細心介紹D蠔半打先HK$128,一D都唔貴我已經第3次去食一個人食9~12隻極力推介USA Bald Eagel, 非常鮮甜肥美以前我好憎食蠔﹐覺得好核突自從我一個唔鐘意食海鮮既FRIEND帶左我去食後﹐兩個人由唔鐘意變到成日去(她一個月已去左4﹐5次)可想然之?好食到爆!因地方細﹐所以一定要訂檯
第一次食已經覺得好好味
食完之後不停想去食
好似上左癮咁

d蠔好鮮甜﹐d waiter仲好細心介紹D蠔
半打先HK$128,一D都唔貴

我已經第3次去食
一個人食9~12隻

極力推介USA Bald Eagel, 非常鮮甜肥美

以前我好憎食蠔﹐覺得好核突

可想然之?好食到爆!

因地方細﹐所以一定要訂檯
2007-05-08 48 浏览
Today is my second timeIt's just too good!!!!
Today is my second time

It's just too good!!!!
2007-05-03 43 浏览
三月九日成十四人黎呢度食野, 要係五日前俾deposit, 三月二日入左一千元俾佢地.原本以為俾錢埋單時可以籮得番,但佢地話入左數, 要等會計師月尾搵到張cheque先過番俾我地三月尾打過一次, 四月又打過一次, 有個叫mary0既waitress(佢也是當晚serve我地果個)0既人三番四次話仲等緊會計師數搵因為有好多人俾一千元deposit.宜家成五月, 打俾佢地,叫話事人打俾我,但冇打黎, 知道有個人叫阿梁0既算係話得事, 但搵極佢都搵唔到,唔知佢係有心避開唔聽電話定係mary姐玩野(佢地電話一係冇人聽, 一係就係mary聽,話阿梁未番,行開左喎).都唔知籮唔籮得番呢一千元.雖則果晚d野食都幾新鮮,但心諗可能將成千元掉落海, 大家要諗下去唔去得過
因為有好多人俾一千元deposit.

2007-03-10 16 浏览
睇完之前果d食評,的確係有d hestiate黎呢到食飯. 一個機緣之下,由H&M 行o左成十幾分鐘先到,但的確Worth A Trip.三個女仔坐bar 枱,More Casual! 加大o左個Seafood platter到三人份,一板海胆,串燒雞骨,雞軟骨,Cherry Stone Clam,每人再encore四隻Oysters,炒飯,一支白酒. 每樣o野都好新鮮,服務亦洽到好處. Bald Eagle夠晒海水味,亦夠爽. 自己要求o左一隻好creamy o既,的確唔o岩口味. 有隻美國石蠔,淡口d帶少少甜味, Cherry Stone新鮮又爽口就絕對perfect! 加埋推介o既French Chadonny, EVERYTHING's PERFECT!Definitely shall encore!

Definitely shall encore!
2007-02-15 12 浏览
情人節大日子, 唸住同男朋友試o下呢間聞名o既蠔吧.所以一早book定位.去到o既時候先發現原來我o地唔係坐地面果層,而係落旁邊樓下o既小小corner開餐.落到去,環境睇o黎都唔錯, 好似開私人party o既地方,有個酒吧仔,又有幾張台.成晚o係呢個corner 位總共坐到3台人(3對情侶).一坐低waiter就放低o左個蔬菜小食(有西芹,青瓜,蕃茄同蘿蔔條),兩片蒜蓉包,同埋兩碗蘑菇湯.小食幾新鮮, 但蘑菇湯凍凍o地而且太鹹.好喇,到叫餐o既時候.之前book o左叫一個$688 o既情人節餐, 有生蠔8隻,翡翠螺2隻,甜蝦2隻,扇貝及赤貝,海膽一版同法國膏蟹一隻.唸住淨係食生o野都未必夠o既,仲打算食完再叫.點知一開始食就好失望.- 甜蝦唔夠凍,但係炸o左o既蝦頭就凍晒.- 扇貝同赤貝都冇鮮味,味道普通- 海膽有腥味,質感還可以,但仍然係唔夠新鮮.好似平時o係日本餐廳嗌果d- 翡翠螺我冇食,但係男朋友話好多沙- 生蠔個肥姐姐waitress(佢幾好人)話由淡到濃開始食,都有海水味,但都係唔夠新鮮唔夠凍.雖然係食得出唔同品種,但係一d都唔特別,好似自助餐果d咁- 隻法國膏蟹好似凍
- 甜蝦唔夠凍,但係炸o左o既蝦頭就凍晒.
- 扇貝同赤貝都冇鮮味,味道普通
- 翡翠螺我冇食,但係男朋友話好多沙
- 隻法國膏蟹好似凍o左o既大閘蟹咁.d膏都ok,但係蟹身就普普通通
我o地另外再嗌o左杯提子梳打同一件芝士蛋糕.食完果時明明個肥姐姐問"甜品你o地唸住叫o羊呢,有xxx,xxx同芝士蛋糕揀".我仲唸住係包埋個甜品o既,點知埋單一睇,仲係要俾錢.
一個Seafood Platter,一件芝士蛋糕同一杯無酒精飲品,埋單加埋一差唔多$900蚊.以咁o既價錢我真係可以有更加多好好多o既選擇(之前o係灣仔食果間蠔好好多,仲平d...)雖然服務真係好好(個老細樑哥整親隻手都仲熱情招呼d客,waiter們亦好盡責,成日o黎幫我o地換碟收o野),不過去食一餐飯,始終食物o既質素係最緊要.所以唯有講句,下次不會再幫襯.
2006-12-07 12 浏览
比起其他Oyster bar, 呢間幾抵食. 地置較偏, 平租.Seafood platter 有4款oyster, 刺身2 款同螺. ( details 唔記得太多) 叫價$2XX. 以Creamy 的oyster 表現最好! Hot food 冇叫. 眼見鄰座皆為煎炸/ 炒飯/面. 冇order, 難評分. 坐就坐得迫D. 食完要快D走. 否則bar 位者背部受罪.

坐就坐得迫D. 食完要快D走. 否則bar 位者背部受罪.

2006-12-04 3 浏览
生蠔一向都係我o既至愛, 今次去oyster station食咗個platter, d 生蠔真係好新鮮, 仲見到佢郁. 雖然oyster station 細細間, 但係waiter/ waiteress 服務好好, 好細心介紹每款蠔o既味道, 每款蠔都好鮮味. 象拔蚌好甜好爽, 一定要食. 兩個人食咗一個platter, 半打生蠔, 一個象拔蚌, 仲送咗個法國蜆比我哋食, 好rich, 好甜, 好爽, 諗起都想食, 再加埋支白酒, 越食越開心呀.
2006-09-30 11 浏览
we made a reservation, we arrived there 10 minutes earlier than we should. we waited waited and waited. 35 mins went by and the manager is still unable to give us a table.poorly manged, the place is too small and i think customers should be treated with respect and i mean time is money and there is no point of wasting our time when we are just looking for a happy night out.an hour went by(i can't believe the 6 of us had actually waited that long, i guess it was partly because that we made it a

an hour went by(i can't believe the 6 of us had actually waited that long, i guess it was partly because that we made it all the way plus we had already bought 6 bottles of white wine to be stored there in advance). we all were expecting a fun happy night out, instead, we left the restaurant after waiting for more than hour with our 6 bottle of wine when we have promised our table in advance.....so don't go!!!
2006-08-06 17 浏览
什麼也不用說, 吃了Seafood Platter, 加多隻象拔螃及蟹粥。兩人去, 兩人都肚瀉, 看了醫生吃了藥還是不行, 兩日內看了兩次醫生...我是8月4日去的, 是否有哪些海鮮不新鮮呢??排行第5位, 名過其實吧!!!

排行第5位, 名過其實吧!!!
2006-08-06 5 浏览
因為男友鐘意食蠔,咪帶佢黎試下囉.餐廳比較難搵,最好係中環搭的士.餐廳裡面比較細.只有廿多個位.最好一早book定位啦.waiter 好友善.熱情.會好細心咁介紹唔同既蠔有咩唔同.味道點唔同.仲會建議我地由邊一隻蠔開始食好比較好等等.蠔真係好新鮮,好鮮甜.我地order 左2 round,只有四個字形容" 回味無窮"另外,叫左一客海謄,2支wine,1支果汁.埋單仲有discount 添.超價.男友仔不知幾開心.佢話下次一定要再黎食.
餐廳裡面比較細.只有廿多個位.最好一早book定位啦.
男友仔不知幾開心.佢話下次一定要再黎食.
2006-08-03 11 浏览
分別於7月22日及8月1日光顧過此店。7月22日~ 令人回味與舊友一行四人飯局聚會,沒頭緒....看過open rice食評後決定會一會這間評價甚高的\\\"Oyster Station\\\"。給我們介紹了白酒, Uni & Seafood Platter,second round另加了5款蠔,小食併盤,蟹子炒飯,蟹粥(售罄)。當晚我們被安排到basement,雖是細一點,但感覺都幾warm。整體感覺都好好,Oyster 好新鮮,Service 很好,雖然小食併盤啲炸雞唔熟(大家食既時候都要小心啲,因室內昏暗,很難察覺)。....我們懷著輕奮的心情回家。8月1日~ 失望而回重臨\\\"Oyster Station\\\",同樣坐basement,但感覺....天與地。Seafood Platter - 甜蝦- 唔夠新鮮,一啲都唔似甜蝦,同日本菜嘅甜蝦冇得比。元貝- 一樣, no good!炸蝦頭- 浸濕左,唔脆。同個店員反映,佢\\\個解釋係~~你上次係唔係食牡丹蝦呀?甜蝦同牡丹蝦唔同味ga..(但甜蝦應該係點既味,我都知道既),如果你覺得上次隻赤貝好食過元貝,不如order多隻赤貝
分別於7月22日及8月1日光顧過此店。

7月22日~ 令人回味

8月1日~ 失望而回
Seafood Platter -
甜蝦- 唔夠新鮮,一啲都唔似甜蝦,同日本菜嘅甜蝦冇得比。
元貝- 一樣, no good!
炸蝦頭- 浸濕左,唔脆。
同個店員反映,佢\\\個解釋係~~你上次係唔係食牡丹蝦呀?甜蝦同牡丹蝦唔同味ga..(但甜蝦應該係點既味,我都知道既),如果你覺得上次隻赤貝好食過元貝,不如order多隻赤貝食囉。蝦頭唔脆啫,濕左梗係唔脆la!(咁答,重有咩好講呢?!)

**最重要既係,連啲蠔都好令人失望**
~想食啲creamy啲既蠔?....sorry 冇貨到!(一款都冇?)..係呀。
~有貨既,一半又開到個蠔肚穿左,蠔汁溜晒!有幾隻重細到...個店員重話,由於隻蠔細,送多隻俾你地食!(oh!咁多謝呀?!!不過送個隻都係營養不良嘅!)係其他餐\\\廳,跟本唔會用嚟serve客!
~想食蟹粥,...sorry 冇喎!今日冇我地用開嗰種蟹賣!(唔知用開嗰種係邊種蟹咁緊要呢?!)
已經一肚氣,但都係未飽,打開menu,海鮮炒烏冬(冇選擇之中既選擇)...好呀,要個雜菜炒烏冬?(係海鮮炒烏冬呀唔該。)唔好意思,我地今日冇海鮮,只得雜菜炒烏冬!....(賣海鮮既地方居然冇海鮮?!#!^$**%&%@)
**既然準備咁唔充足,都唔知開舖嚟做甚麼??個menu又唔知印嚟做甚麼??**

WHAT A BAD DAY!!
有discount都冇用,以後都唔會俾機會佢\\\!!
2006-07-28 13 浏览
同男朋友慶祝生日,佢鐘意食蠔,見呢度有咁多好評,遠d由屯門都要走出黎試。地點方面真的有點難搵,開車要睇熟地圖。預先book定位,2人佢安排bar檯俾我地,佢地basement重有一間party房,我地食完帶左我地落去睇,個度可容納15-20人,有卡拉ok同飛鏢。坐低已有青瓜甘荀條小食,每人有一碗番茄魚湯,同一塊蒜蓉飽,用黎「浪」一「浪」個胃吧。好好招呼,不時走黎介紹,知道我地第一次黎,重送左兩隻雞翼俾我地試。叫左一杯white wine 同一杯荔枝梳打,隻白酒係較fruity,食完每隻蠔飲一口,可以清左之前食的蠔味,唔會影響下一款蠔既味道。Seafood Platter:有四款蠔,三款美國,一款紐西蘭(蠔邊重會郁),由最甜最有蠔味既kumamoto熊本蠔(我地最鐘意食) 至最重海水味又最大隻既紐西蘭蠔(忘記了名);有兩隻翡翠螺(已熟凍食);兩隻牡丹蝦(麻麻地),及一隻赤貝刺身。一板海膽:來自加拿大,介紹既人(應該係樑哥)話唔似市面既海膽加左防腐劑,所以海膽色較淺色,亦較有鮮味。我地覺得都係蠔既鮮味好食d。扇貝及象拔蚌刺身:扇貝肉好鮮甜,我地一致讚好;象拔蚌刺身都新鮮,但佢鮮得有d腥。雞

地點方面真的有點難搵,開車要睇熟地圖。

雞翼:原價好似38元6隻,老闆送左2隻俾我地,免費。好惹味,買相有d似雞膇,樑哥話製法係自創既,無落任何味精雞粉,用少少香草同黑椒焗。

蟹粥:二人份量,一人一碗,都算ok,不過蟹既質素完全唔可以同蠔比,有d熱野落肚,已經飽飽地。

最後叫多半打蠔,我地鍾意甜d同蠔味重,由樑哥發板,好鮮,好味!!

飲飽食醉回家去。
2006-07-25 14 浏览
The food was exactly as good as described. If you like oyster, you can never miss this place. Affordable price, excellent service and most importantly with wide selection of Oysters. The four of us ordered a seafood platter + 2 dozens of o ysters + 1 bottle of white wine, the bill came to only $1500. And each of us had like 10 oysters!!!! Just one thing - the choice of hot dish is rather limited, so be prepare for that.

2006-07-22 13 浏览
睇見大家讚不絕口, 所以去試下.果然真係好新鮮! 我會再去!服務亦好好, 佢地會好有心機咁介紹啲蠔. 雖然一定唔會記得啲名, 不過起碼知道自己將會食一隻咩口味o既蠔, 佢地又會睇你喜好介紹俾你.啲蠔好正, 海膽同帶子亦好好食!不過價錢都唔算平, 唔可以成日去囉...但實在值得一試!! yummy!!
睇見大家讚不絕口, 所以去試下.
果然真係好新鮮! 我會再去!
服務亦好好, 佢地會好有心機咁介紹啲蠔.
啲蠔好正, 海膽同帶子亦好好食!
不過價錢都唔算平, 唔可以成日去囉...
但實在值得一試!! yummy!!
2006-07-18 12 浏览
因為我男朋友好鍾意食壕,加上我見呢度個comment幾好, 於是個日打電話去book位,點知已經full哂..不過個老細話如果我可以6:30去到,7:45埋單就冇問題囉..放左工就拿拿林去喇...之前已經睇定地圖,但係個度實在係太難搵..我地又唔熟香港區既路,差唔多七點先到..入到去,未食已經開心,因為個老細話:你地可以慢慢食,可以坐到8點...^_^仲有,全間鋪得我地兩個,唔駛同人迫..可以坐得舒舒服服!!個老細好好傾,不停同我地講解不同壕既口感&味道...食完一round之後會問下我地覺得點,再介紹第二round..佢個度d食物真係好新鮮,d壕上碟個時仲係郁既!!仲有海膽,呢個一定要讚,因為我本身係唔鍾意食海膽,但係佢呢個我一d都唔覺得腥,味道好鮮甜!我同我男朋友食完呢餐都讚不絕口,價錢又唔算貴,半打壕好似$12x,埋單仲有discount..