招聘中
最高可达 $19,400
月薪
最高可达 $18,400
月薪
更多好工 (5)
2008-03-30 21 浏览
經過看見一款tea cake有得試食,試過味道不錯,便買來食,是用來黑糖造,有些合桃,口感不錯,$6食得過.
2008-03-05 26 浏览
Highly reccommended.超香橙味,有d crispy.好好味..MUST TRY!!
Highly reccommended.
超香橙味,有d crispy.
好好味..MUST TRY!!
2008-03-03 33 浏览
三月一日- 星期六這間Cafe座位既距離較大,幾舒服,但近扶手電梯,人人經過都不其然咁望入嚟,有d唔習慣,不過亦可選擇望不到扶手電梯既座位。Dinner set有法式麵包、餐湯(忌廉湯或羅宋湯自取一次)、自助沙律(Dinner set加八蚊及自取一次)加main course(飯或意粉)及餐飲。法式麵包自行用焗爐返熱,外脆內軟,熱熱哋搽牛油食,正。忌廉湯/羅宋湯夠晒熱,味道OK不太淡。自助沙律有麵包糠、蕃茄仔、薯仔沙律、粟米、啫喱等,選擇略少。我點了煙三文魚天使麵,味道不過不失,比焗海鮮菠菜蛋炒飯還好,焗飯芝士味不夠,海鮮不夠多,認真麻麻哋。最後選擇了凍咖啡,不錯,幾有日式coffee shop既味道。比起UCC,這裡價錢較平,但UCC較好食。
三月一日- 星期六

比起UCC,這裡價錢較平,但UCC較好食。
2008-02-24 22 浏览
dinner 行行下行左去西寶城就去panash 食啦~廚師推介平均要$11x 一個set唔想食咁貴叫左平d ge 鮮茄牛尾意粉set+$8有自助沙律吧餐湯同面包自己出去拎一個set 限制拎2個小餐包咁奇怪-_-"拎左紅湯超超超難飲鹹+無茄味d雜菜竟然係爽口又鹹好似食緊咸菜. >~~< salad 吧有自選雜果,jelly, 蛋, 薯蓉, 麵包糠, 車厘茄等質素一般鮮茄燴牛尾意粉除左有一舊鮮茄之外個source 完全唔係鮮茄.source偏鹹. 意粉偏"腍好彩牛尾都唔差而且都幾多家人叫拿破倫意粉d料仲少過大家樂得幾條火腿石頭碗飯個碗就好大飯得一半都唔夠...最後餐飲可以choose 果汁先生最好食都係餐包!!
dinner 行行下行左去西寶城
就去panash 食啦~

廚師推介平均要$11x 一個set
唔想食咁貴叫左平d ge 鮮茄牛尾意粉set
+$8有自助沙律吧
餐湯同面包自己出去拎
一個set 限制拎2個小餐包咁奇怪-_-"

拎左紅湯超超超難飲
鹹+無茄味d雜菜竟然係爽口又鹹
好似食緊咸菜. >~~<

質素一般

鮮茄燴牛尾意粉
除左有一舊鮮茄之外個source 完全唔係鮮茄.
source偏鹹. 意粉偏"腍
好彩牛尾都唔差而且都幾多

家人叫拿破倫意粉d料仲少過大家樂
得幾條火腿

石頭碗飯個碗就好大
飯得一半都唔夠...

最後餐飲可以choose 果汁先生

最好食都係餐包!!
2008-02-23 17 浏览
一直都唔知Panash係有cafe的直至今日男友帶我黎試食set dinner連自選麵包一件及自選餐湯一客麵包有法包, 芝麻包同甜包, 需要自己放焗爐翻熱湯有羅宋湯同忌廉湯, 味道一般啦, 無甚特別加8蚊可以食埋自助沙津吧, 不過我地無試主菜方面, 選擇都幾多, 有差唔多廿款我叫左粉紅忌廉煙三文魚天使麵, 麵質幾彈牙, 煙三文魚也很好吃男友食日式咖哩炸豬扒, 對日式咖哩興趣不大, 試了炸豬扒都幾鬆化, 也不錯飲品又係無檸蜜... 試了咖啡, 味道幾好
一直都唔知Panash係有cafe的
直至今日男友帶我黎試食

set dinner連自選麵包一件及自選餐湯一客
麵包有法包, 芝麻包同甜包, 需要自己放焗爐翻熱
湯有羅宋湯同忌廉湯, 味道一般啦, 無甚特別
加8蚊可以食埋自助沙津吧, 不過我地無試

主菜方面, 選擇都幾多, 有差唔多廿款

飲品又係無檸蜜... 試了咖啡, 味道幾好
2007-12-01 45 浏览
初初以為啡色係朱古力味原來係COFFEE食落都幾柔軟咖啡味好香但好大陣yeast 味係本身係咁定發酵過程出錯?!
初初以為啡色係朱古力味
原來係COFFEE

食落都幾柔軟
咖啡味好香
但好大陣yeast 味
係本身係咁定發酵過程出錯?!
2007-10-09 53 浏览
我係呢間餐廳通常食dinner,湯& 麵包自取,有迷你焗爐可自行番叮熱,野食都算ok!寶翠園住客仲有9折(即免加一囉)

寶翠園住客仲有9折(即免加一囉)
2007-09-12 26 浏览
又黎齊齊食方包, 今次試左蔬菜方包, 裡面有一粒粒紅, 黃, 綠既顆粒, 唔知係咩蔬菜, 不過, 以我呢個鍾意食菜同包既人就唔係好欣賞佢, 因為呢款包都幾油下, 食完個口好鞋...唔知點解會咁!
2007-06-21 22 浏览
逢星期三是麵包感謝日,有九折,買了一個北海道包作翌日早餐,有點像墨西哥包的樣子,不過多了些朱古力粒粒,不算很特別,當然也甜甜啲幾好食。另外買了一包切片的芝士軟心法包送給honey做早餐,據說遠遠不如美心的同類產品,只有淡淡的芝士香而已喔~~~~~

2007-06-06 25 浏览
我將下面既食評打錯左地方, 香脆包係山崎出品既! 由於同事間協調錯誤, 我連今日既下午都係食麵包- 超熟方包, 係panash 出品, 六片裝好大塊, 咬落無山崎既超芳醇咁軟熟, 但就有煙煙"un" "un" 既感覺, 而且有一點點鹹味, 我鍾意! 不過, panash 既麵包好快就到期, 唔知係咪無咁多化學品, 會好呢!
2007-06-06 41 浏览
繼續一起既方包早餐- Pain de Mie, 意思唔知係咪普通白麵包, 軟熟情度一般, 比起山崎就差少少啦!今日到我買麵包- 香脆方包, $12, 我搵好耐都唔知個脆字係邊度出現, 純粹係普通英式方包, 大大件, 軟熟情度當然唔及超芳醇啦! 下次繼續買佢既方包先!

2007-05-25 39 浏览
Set dinner. Already cut price a bit. But soup too sour / sweet, bread is too plain, pasta is untasty, horrible drink...And there is a fly

And there is a fly
2007-05-12 20 浏览
I hv tried this 曲奇橙香糯米蛋糕a few times, it taste reali gd . 超香橙味+ 外皮脆脆o地. 100% yummy. 可惜,隔個week 先出~
2007-04-12 12 浏览
同同事工作完畢...無咩選擇之下來此店食個lunch...我叫左個九州豬扒拉麵, 同事叫左個海鮮意粉...個餐包一個自助湯/餐包及一杯飲品我選擇左什菜湯...夠濃好多蔬菜味道出奇地好味...等左都一段時間(同事個意粉都已經食左一半)拉麵終於上枱可惜又落左order來左又燒拉麵...算吧照食啦費時又再等..可惜又燒唔多得d拉麵亦唔多好味...最後杯野飲-檸檬茶都無咩茶味...十分失望
我選擇左什菜湯...夠濃好多蔬菜味道出奇地好味...
最後杯野飲-檸檬茶都無咩茶味...十分失望
2007-02-02 27 浏览
一向覺得這間麵包舖既包幾新鮮,幾好食,所以就算價錢偏貴,一個月都會幫趁幾次。特別係煙三文魚包,幾乎次次都買,但係琴日買左兩個今朝做早餐,嘩,入面既三文魚超鹹,完全吞唔落。真係好失望,唔知係咪師傅落錯鹽,個包成7個半銀錢,個質素點可以係咁。其實錢真係唔係最重要,好味既,間唔中比多D錢買個享受下都值得,但係一間買野食既真係要一絲不苟,對自己要求高D,先可以保住間舖既名聲。