招聘中
最高可达 $19,400
月薪
最高可达 $18,400
月薪
更多好工 (5)
2007-01-12 17 浏览
今天放假與友人整蛋糕, 整完已經成兩點! 於是在不肚餓(已餓過頭), 我無叫到set lunch, 因為一定食唔哂! 於是我叫左個忌廉磨菇湯, 兩位好友叫左個什扒餐同什菌炒扁意粉, 佢地加左八蚊要自助沙律同餐湯飲品! 我本來一意想去隔離夾個麵包食, 友人話佢地都有兩個小餐包, 加埋成四個, 咁我就慳啦! 佢地既餐湯自己去倒, 又係忌廉湯, 心想唔知我既湯係咁都係咁俾我呢? 我一路食住佢地既包仔, 佢地既主餐就黎, 個意粉分量好少...個什扒餐既分量就幾多, 我食左少少雞扒仔, 都唔錯! 跟住我既湯就黎...都好多同幾多磨菇, 好creamy! 仲有兩件蒜蓉多士, 又幾脆! 整體唔錯!
2006-11-16 14 浏览
同事買了一些牛奶包(長方型的)...我試了一個...奶味不重...質感不夠軟熟!
2006-10-27 19 浏览
set lunch. 包自助麵包, 自助餐湯, 如果加多$8仲有自助沙津.麵包寫低埋出爐時間. 同埋呢間餐廳的另一邊是賣麵包的, 所以個麵包都唔錯. 而個自助餐湯有兩款揀, 都是紅白. 揀了忌廉湯. 很濃味. 少少料. 幾好.至於個主菜就有點兒失望了. 點了很喜歡的忌廉汁三文魚天使麵. 但天使麵無乜味, 而又太多太稀的忌廉汁..成碗湯咁樣. 至於三文魚...有幾片d味道怪怪地.所以真係有d失望.
所以真係有d失望.
2006-10-25 16 浏览
i 'm too tense ..as exam is coming..take a day leave for revision and this is the first time i buy choco donunt in PAnash...not too sweet but with nut and choco......marvellousi buy one more after finishing one..haha

2006-02-01 13 浏览
食過一次,下午3點幾定4點幾。我見佢成日都冇人,D食物display又幾靚,咪貪得意走入去食囉~見到D價錢偏高(某D意粉仲貴過pizza hut),野就冇乜好食。揀得我好辛苦先決定叫個甜品--- 香蕉船,點知我坐左5mins之後佢先同我講冇香蕉,叫我要生果船= =咁果5mins個waitress有咩做呢~就係同我前面張檯個人傾計。我話唔要香蕉船,結果佢比番個餐牌我再揀咁我揀左個豬頸肉唔知咩意粉~豬頸肉似瘦肉= =普普通通啦個粉。。。食完我叫埋單佢問我要咩餐茶,因為冇咩野想飲就話唔洗啦~咁就開銀包拎$出黎~佢又好得意架喎個waitress,唔知佢係唔係預我比$100蚊紙呢?我放左張$100蚊紙響收$個黑皮夾上面,佢響個黑皮夾底拎要找既$比我喎@@"
食過一次,下午3點幾定4點幾。

揀得我好辛苦先決定叫個甜品--- 香蕉船,
咁果5mins個waitress有咩做呢~
就係同我前面張檯個人傾計。

我話唔要香蕉船,結果佢比番個餐牌我再揀
咁我揀左個豬頸肉唔知咩意粉~

豬頸肉似瘦肉= =
普普通通啦個粉。。。

食完我叫埋單佢問我要咩餐茶,
因為冇咩野想飲就話唔洗啦~
咁就開銀包拎$出黎~
佢又好得意架喎個waitress
唔知佢係唔係預我比$100蚊紙呢?
我放左張$100蚊紙響收$個黑皮夾上面,
佢響個黑皮夾底拎要找既$比我喎@@"
2006-01-07 18 浏览
d面包個樣同款式真係幾好!但係最平都要七、八蚊個……最過份係……d面包已經凍哂凍面包邊到好食架……唉
d面包個樣同款式真係幾好!
但係最平都要七、八蚊個……

最過份係……
d面包已經凍哂
凍面包邊到好食架……
2005-11-29 11 浏览
親友住附近, 所以有時都會去下西環. 大佬生日在附近食飯, 所以買左個blueberry cheesecake 一家人食. 個cheese cake又幾creamy幾好味. 大家不防一試.
2005-08-20 10 浏览
父親節又到啦...本來想去較遠的地方豪一吓,但因我阿爸不太喜歡外出遠處人多的地方,so...去咗西寶城地下這間餐廳吃晚飯,反正也沒有嚐試過! 我叫咗碗龍脷茄子滑蛋飯,餐牌食著大大碗飯,它又沒有講假的$58套餐,有湯、包點、沙律、飲品;阿爸就點咗個咖喱牛肉套餐$68;另外阿媽、阿婆、家姐叫咗二個茄汁焗豬扒飯及白汁蜆肉天使麵三人分吃(因為阿婆唔食咁多野),都不俗,價錢一般啦! 但係樓面先得二個侍應,服務就麻麻lu~
2K
2005-08-06 6 浏览
芝士球最好食, 好濃好香, 最好食前放入小焗爐烘一烘. Chocolate (NOT white chocolate) doughnuts 都唔錯, 幾平, chocolate 味又濃.反而restaurant 唔ok. 蕃茄海鮮天使麵d 海鮮, 只係得一兩隻青口同少少蜆肉, 魚都無舊>_< 蕃茄汁太多, 變0左好似湯咁, d 天使麵本身已經係腍身的pasta, 佢仲要煮到好似上海燴麵咁, 搞到口感一pat 糊!肉醬意粉正常少少, 但又係衰在意粉煮得過腍, 唉!Set meals 有湯+ salad + main course; 個salad 不知所謂, 幾條生菜(仲要係lay out 得好求其的! >_<) 加一pat thousand island sauce 就算. 好彩湯係自助形式@_@" Overall, 我覺得set meals 實在好呃錢...
芝士球最好食, 好濃好香, 最好食前放入小焗爐烘一烘.

肉醬意粉正常少少, 但又係衰在意粉煮得過腍, 唉!

2005-07-04 10 浏览
1. 焗酥皮麵豉雞肉: 以鐵板上,酥皮內除有雞外,還有許多鮮什菜和一些菇絲。此配搭和味道都唔錯,但唔覺有麵豉味。2. 煎豬扒跟白飯或法飽: 豬扒煎得不會過乾,味道亦唔差。
2. 煎豬扒跟白飯或法飽: 豬扒煎得不會過乾,味道亦唔差。
2005-06-10 16 浏览
今晚黎呢度食dinner..真係...好唔掂!!60幾蚊一個set dinner,我叫左海鮮蕃茄天使面。首先係個沙律,超細..得幾塊生菜同埋千島醬..跟住係個湯同兩個面包..但係唔知點解好騎呢地要自己出去拿lor..我飲果個忌廉湯..一patpat,又稀..超唔得..跟住果個所謂天使面..幾細..同意粉差唔多..所謂海鮮..其實得一隻乾左既蜆..幾隻蝦..面既味又唔夠..真係仲差過係大家樂食..我朋友果個仲唔得..佢果個係焗蜆肉意粉..但只得四隻乾左的蜆肉..仲要焗到燶晒..唔知似乜...唉!就係o甘60幾蚊...真係超唔抵!!唔怪得果間野o甘鬼少人la!!其實呢間野我一年前都去過,果時真係好好多..平D..野食都ok...仲有自助沙律吧..(而家改為自助bud湯-___-""...)..而家竟然變成o甘..真係烏呼哀哉!!
2004-11-29 22 浏览
之前同朋友食tea buffet~ around$46一個人!有2款包(餐包咁ga jer), 薯條, 意粉(肉醬, 拿破崙, 芝士白汁), 三文治(tuna, ham), jelly, salad(生菜, tuna, fruits), 羅宋湯, 串燒(雞/牛), pizza, 雞翼...etc水準唔太高, 不過以價錢o黎講認真唔錯~~~~~~~~~~~
2004-08-28 7 浏览
呢度有款好大個既芝士包好好味架佢係一大條架如果新鮮出爐既話佢唔會同你切開一塊塊架因為佢話入面d cheese會黐住部切麵包機喎個包入面有好多芝士粒,d包又夠軟,好正。而包面都會加左d cheese先焗, 所以如果岩岩出爐既話個包面好正所以我覺得如果係芝士迷就要試下呢個包(唔知有冇人食過呢款包呢?!)冇記錯好似係$12一個,幾抵食(因為真係好大個)p.s.如果d包凍左佢會切埋,跟住入袋放去家庭裝果邊賣,仲有個包凍左都好軟好好味
呢度有款好大個既芝士包好好味架
佢係一大條架
如果新鮮出爐既話佢唔會同你切開一塊塊架
因為佢話入面d cheese會黐住部切麵包機喎
個包入面有好多芝士粒,d包又夠軟,好正。
冇記錯好似係$12一個,幾抵食(因為真係好大個)

2004-07-27 20 浏览
食過依度嘅香腸Waffle,好大碟,見到會好開心。腸仔味道不錯。Waffle 則邊放了一pat 牛油,塗在waffle 上一起吃好香好好味。Waffle 係即叫即整,好新鮮好鬆脆。