4天前 0 浏览
比佢地芝士拉絲pizza 嘅圖吸引咗,特登黎試下!😛首先,餅底脆同埋係厚身😆,咬落去似麵包禁鬆軟,當Pizza啱啱出爐,拉起其中一片pizza,好輕易就可以拉出好長嘅芝士拉絲,個邊邊咬落去,有濃郁嘅芝士香味,仲有煙煙韌韌嘅口感🙌🏻。番茄醬酸甜適中,完全襯托出其他配料嘅味道。份量較大,因為食太多會膩🙂‍↕️📍Pizza Maru (尖沙咀)尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈LCX3樓34號舖
比佢地芝士拉絲pizza 嘅圖吸引咗,特登黎試下!😛

番茄醬酸甜適中,完全襯托出其他配料嘅味道。
份量較大,因為食太多會膩🙂‍↕️

📍Pizza Maru (尖沙咀)
尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈LCX3樓34號舖
2025-06-29 0 浏览
現在出來吃飯,似乎越來越便宜。這韓國餐廳裝潢、食物、服務都不錯,主菜价格卻普遍在100元以下,很合適現時的環境狀況。店舖內吸引不少年青客戶。咖喱炸豬扒飯,咖喱味道不像日本咖喱的那種甜,反更吸引少吃甜的健康客人。咖喱蛋包飯,服務員還在客人面前慢慢切開雞蛋,菜式呈上枱上,配合很多的儀式感。服務員還會讓你拍下,配合拍卡。另外,燒牛肉飯的燒牛肉肉汁多,汁多,令人更想多吃飯。飯量少,卻配合現代人少吃飯,多吃菜和肉的習慣。
No.1 pizza for me🥹👍🏼👍🏼Hohoho mai Ordered: Kimchi Bay Chicago PIZZAIngredients including: Double mozzarella cheese, string cheese, cream cheese mousse, onions, mushrooms, shrimps, crab meat sticks, pineapple, ham, sweet ranch sauce, kimchi mayonnaiseTaste: Cheesy👍🏼👍🏼Honey almond edge is chewy and sweet(/ω\)very match. Kimchi flavour is weak comparatively🤔Honey Garlic Fried Chicken With Prawn CrackersTaste: Prawn crackers is crispy. Honey Garlic is sweet as well😂😂Chicken are juicy💪🏽The night view

Ordered:
Kimchi Bay Chicago PIZZA

The night view and environment of the shop is good too.
  • 蜂蜜蒜泥炸雞
  • Kimchi Bay Chicago
2025-05-18 500 浏览
去完 chiikawa pop up store,  未夠六點就走入這店進餐,  入座都係照跟你說限是 90 分鐘. 不過閒日基本唔會滿.  其實一小時都已完成用餐. 時間足夠有餘.這店我是常幫襯, 但海港城分店算是第一次.  味道間間店都一樣好吃炸雞暫時係心中既no 1 .  每次都必叫一客大. 就算是我跟小女兒二人吃.  因為吃不完,會外賣回家, 用氣炸再吃一樣好吃.  所以每次都必點大的蜜味炸雞.  真的真的非常好味. 外脆內軟.  味道適中.  pizza 次次都愛吃這款, 要有拉絲感的.    一上枱熱吃非常非常之好味. 鍾意食芝士既人岩晒.   這間店做這兩款菜式是什麼之出色.   百吃不厭.  久唔久就想去吃.薯條就正常發揮.  對比其他嘢食. 薯條要 88 定 98 就有點貴.   不過小女兒說想吃便叫吧.   比多100 有pizza/炸雞吃了.  性價比會更抵 , 哈哈.絕對推介此店, 現在沒有其他地方食炸雞或pizza更好吃. 或且我未找到. 但這家是其中一家心中no 1. 讚 !!
2025-04-02
2025-04-18 429 浏览
喺海港城行咗好耐唔知食咩好,最尾入咗呢間,見到有pizza好似幾正。估唔到入邊望到海景,仲俾我哋坐咗個海景位,個境真係好正好正。講返食物,我哋叫咗個大pizza同埋大炸雞,但係兩個人食唔晒,份量偏多,我覺得三個人都夠食。服務態度都幾好。
2025-03-14
2025-02-27 1139 浏览
蜂密蒜泥炸雞配蝦片( $150 )雖然只係蜂蜜,但係其實都有少少韓式炸雞嗰種酸酸辣辣嘅味道,如果去譚仔食開清湯嗰啲人就唔建議食,呢個可能會比較辣🫣不過個雞炸得好香脆,個醬都好好味,唔會太過油膩😎🫶🏻群蟹派對( $175 )成份:蟹肉, 鮮蝦, 紫洋蔥, 燈籠椒, 粟米, 木魚花, BBQ醬, 酸忌廉醬, 香芹片, 蘑菇, 馬蘇里拉芝士, 番茄醬底呢個好好食,冇海鮮嘅腥味,同其他Pizza嘅配料融合得好好,又香脆又夠薄皮🫡蟹肉飛魚子意粉( $202 )成份:蟹肉, 蟹膏, 蟹肉棒, 飛魚子, 洋蔥, 蘑菇, 火箭菜個醬非常之濃郁,又唔會太過杰撻撻,令到成個意粉唔會好飽飽滯滯 蟹味明顯,非魚子處理得好好,整體嚟講係一個非常之清新又夠味嘅海鮮意粉🤩星星時間(5顆為最高😎) : 🌟 🌟 🌟 🌟

蜂密蒜泥炸雞配蝦片( $150 )

不過個雞炸得好香脆,個醬都好好味,唔會太過油膩😎🫶🏻

群蟹派對( $175 )

蟹肉飛魚子意粉( $202 )

星星時間(5顆為最高😎) : 🌟 🌟 🌟 🌟
2025-02-24 1464 浏览
這間Pizza店荃灣開張的時候已經很想去試,但無奈長期都大排長龍,所以一直沒有機會去食。聽聞尖沙咀海運LCX開了一間,而且仲面對無敵大海景,所以即刻相約好姊妹們晚上去食。要了一個漁夫蕃茄燴海鮮~碟上有幾片類似pizza的麵包圍邊,吸收了韓式忌廉醬pizza變得軟腍腍,口感一般般,但勝在味道搭夠,青口和蝦都鮮甜,還有幾粒帶子,亦都吸收了醬汁的味道亦不錯。群蟹派對Pizza ~pizza批底厚薄適中,軟熟中大小小煙靭,口感一流,配搭蟹肉、大蝦、紅椒加其他配料,除了賣相吸引之外,味道和顏色配搭得都非常出色,在灑上絕配芝士同焗非常好味。蟹肉飛魚子意粉~材料相當豐富,除了蟹肉、蟹肉棒外,還有大量飛魚子和芝士,食落口感層次豐富,四個人share食就剛剛好,如果一個人食一碟應該會十分之漏滯。蜂蜜牛油炸雞配粟米燒,炸雞表面灑上大量的粟米粉配搭都幾新奇好味,脆粉皮薄香脆,火候控制得剛剛好雞肉不會嚡實,還有少少肉汁,確實好食到停唔到口。
漁夫蕃茄燴海鮮

裙蟹派對pizza
蟹肉飛魚子意粉
  • 蜂蜜蒜泥炸雞
2025-02-16 1230 浏览
這家韓式炸雞、韓式比薩吃過兩次,一次是下午,一次是晚上。餐廳的電視會一直播著kpop;店員有講廣東話、有講英文。無論是白天或晚上,坐近玻璃窗,邊吃邊看到維多利亞海景。晚上那次,剛巧遇上幻彩詠香江,吃完直接走上海港城的天台欣賞。韓式比薩的話,餅底就比意式比薩厚多了,芝士份量亦較多。所以,二人的話,叫一個韓國烤肉芝加哥,然後叫半份芝士秘制炸雞,我覺得已經夠了。炸雞的話,有部分韓式炸雞會淋上醬汁,肉也比較豐滿。我就比較喜歡吃乾身的。

2024-10-05
2025-02-02 999 浏览
3點幾入餐廳,開頭有啲失望,因為好多野都已經賣晒🥺不過錯有錯着試咗呢一個pizza:Kimchi Bay Chicago (Honey Almond Edge)本身想試另一個味,但係當日已經賣晒。唔緊要呢一個都有驚喜,個芝士邊唔會好硬,又有無限拉絲😎食落仲要一啲都唔膩🤭食完一舊又想食一舊😙兩個人話近排就清咗一個👍🏻🕺🏼呢間真係食完又想再encore🤝🏻唯一希望下次唔會咁多嘢賣晒啦😟😟
唯一希望下次唔會咁多嘢賣晒啦😟😟
2025-01-21 1403 浏览
超級好吃的炸雞和Pizza🍕 Pizza的餅皮烤得特別酥軟  披薩芝士🧀超級多拉絲的感覺  而且料超級足超級足炸雞🍗 超很香脆 外殼很脆肉質很嫩還非常juicy!醬汁也非常非常好吃! ⏱:五點半才有披薩意面類 只能點炸物類的 但可以先落單 到時間就會給你做了 點單後在店裏拍拍照📸 適合打卡下午 茶望住香港既海景食飯的確係正!
適合打卡下午 茶望住香港既海景食飯的確係正!
2025-01-18 1508 浏览
Pizza店最推薦竟然不是pizza?Pizza maru lunch set除了pizza還有pasta, risotto等其他選擇元祖奶奶燒腩意粉$148忌廉醬汁但有一點點辣豬腩肉有少少脂肪但又不至於太肥膩蜆肉紫菜奶油意大利飯$118奶油creamy但不會膩蜆肉數量超多而且不是只有空殼但個人覺得紫菜的配撘有少許奇怪紫菜鰻魚薄餅$138有時fushion不一定等於吸引加紫菜感覺有少許奇怪鰻魚正常但比較像在吃大阪燒Pizza不夠脆而且粉有少點厚可能其他pizza會好一些lunch set連飲品可以選熱花茶非常貼心整體環境闊落舒適是個不錯的選擇
Pizza店最推薦竟然不是pizza?
Pizza maru lunch set除了pizza
還有pasta, risotto等其他選擇

元祖奶奶燒腩意粉$148

非常貼心

整體環境闊落舒適
是個不錯的選擇

2025-01-13 1472 浏览
同friend去新港打機,就去咗附近搵嘢食。上網睇有咩食,啲人話Pizza Maru好食,就走咗去食。嗌咗Crab Festival pizza同Abalone Liver Cream Risotto。個pizza好足料,啲蟹肉好肥美,又多又大隻,好好味,食得好滿足。個Risotto好特別,啲醬汁好濃稠,又俾咗唔少abalone。我同個friend都讚不絕口。啲waiter服務幾好,食得開心😁整體用餐體驗非常唔錯,值得推介。
waiter服務幾好,食得開心😁
整體用餐體驗非常唔錯,值得推介。
2025-01-07 1431 浏览
味道可以,起初吃的就很滋味畢竟等了一段時間讓墩飯來。越吃會有一點點鹹。這個位置我們能看到外面但不是貼著外面坐,所以走過去拍照還是會有這個效果的對方是覺得環境比較吵啊那天比較熱鬧,人多,食物也等了好一段時間。
味道可以,起初吃的就很滋味
畢竟等了一段時間讓墩飯來。

越吃會有一點點鹹。
這個位置我們能看到外面
但不是貼著外面坐,所以走過去拍照還是會有這個效果的
對方是覺得環境比較吵啊
那天比較熱鬧,人多,食物也等了好一段時間。

2024-11-25
2024-12-31 1630 浏览
尖沙咀海運大廈連鎖海景韓式料理餐廳平日晚上完全不用排隊餐廳主打韓式薄餅和炸雞🌟韓國燒肉芝加哥又玩得又食得的芝士拉晒絲燒肉似叉燒甘本人吾係好鍾意佢加左糖粉🌟蜂蜜牛油秘製炸雞🌟蒜香甜辣秘製炸雞叫左2款口味 mix牛油味陣陣撲鼻入口吾會食到成嘴油蒜香的蒜味好重甜中帶點微辣幾開胃🌟peach Ade🌟Yuza mojito
尖沙咀海運大廈連鎖海景韓式料理餐廳

🌟Yuza mojito

2024-12-03
  • 薯角炭燒雞肉芝加哥
2024-10-27 2287 浏览
朋友就嚟移民,佢想食韓國嘢,於是就去咗尖沙咀嘅Pizza Maru食韓菜首先,佢嘅蟹肉麵係超級好食,份量就一般啦,唔算好多,都足夠兩個人食然後就到佢嘅炸雞舖頭聲稱蜜糖炸雞係最好食,我食落去,就覺得普普通通,因為啲醬汁冇淋到落每一隻雞度去到最後啲雞係冇汁,就好似普通無味嘅炸雞咁之後再叫咗個炸魷魚圈呢個係敗筆!啲魷魚食得出有雪藏味同埋嗰個炸法我唔鍾意每夾一舊魷魚圈,啲炸皮就會甩晒😫個炸粉完全hold唔住魷魚🫠我一個咁鍾意食魷魚嘅人,都話唔好食整體來講,佢嘅麵係好食,雞係一般,魷魚係唔得早知我就嗌多碟麵!(魷魚同麵嘅價錢差唔多)P.S. 如果好彩揀到坐窗邊位,個景係靚嘅
朋友就嚟移民,佢想食韓國嘢,
於是就去咗尖沙咀嘅Pizza Maru食韓菜
然後就到佢嘅炸雞
舖頭聲稱蜜糖炸雞係最好食,
我食落去,就覺得普普通通,
因為啲醬汁冇淋到落每一隻雞度
去到最後啲雞係冇汁,就好似普通無味嘅炸雞
之後再叫咗個炸魷魚圈
呢個係敗筆!
啲魷魚食得出有雪藏味
同埋嗰個炸法我唔鍾意
每夾一舊魷魚圈,啲炸皮就會甩晒😫
個炸粉完全hold唔住魷魚🫠
我一個咁鍾意食魷魚嘅人,都話唔好食
整體來講,佢嘅麵係好食,雞係一般,魷魚係唔得
早知我就嗌多碟麵!(魷魚同麵嘅價錢差唔多)
P.S. 如果好彩揀到坐窗邊位,個景係靚嘅