2023-12-06 19 浏览
Pizza Maru (海運大廈) (尖沙咀)尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈LCX 3樓34號舖 Lcx 新開的pizza maru,有海景,韓式炸雞,邪惡芝心pizza係海港城算是性價比高的餐廳近窗口有卡位,坐得舒服職員非常有禮。韓國烤肉芝加哥薄餅雙倍馬蘇里拉芝士、芝土條、牛小排、辣肉腸、蕃茄、巴馬臣芝士、糖霜、意大利香芹、maru番茄醫黎pizza maru必叫芝士邊pizza,有芝加哥薄餅系列,如果唔嗌此系列都可以叫普通派另加錢轉芝士邊雙倍mozzarella cheese,芝士成寸厚。拉絲芝士滿瀉😍烤牛肉大件,輕微辣辣地;仲有蕃茄配料,足料!食兩塊已經好飽,記得要趁熱食。另外必叫炸雞,半半炸雞12件可雙併蜂蜜牛油同芝士炸雞滿滿既蜂蜜牛油同芝士粉貼心有膠手套提供炸雞肉嫩juicy,記得都要趁熱食!😂另外炸雞仲可以優惠價配啤酒Happy hour都會有優惠扺飲。冇酒精嘅飲品,建議可以試吓海港城必食!

Pizza Maru (海運大廈) (尖沙咀)
尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈LCX 3樓34號舖

Lcx 新開的pizza maru,
有海景,韓式炸雞,邪惡芝心pizza
係海港城算是性價比高的餐廳
近窗口有卡位,坐得舒服
職員非常有禮。

韓國烤肉芝加哥薄餅
黎pizza maru必叫芝士邊pizza,
有芝加哥薄餅系列,
如果唔嗌此系列都可以叫普通派另加錢轉芝士邊
雙倍mozzarella cheese,
芝士成寸厚。拉絲芝士滿瀉😍
烤牛肉大件,輕微辣辣地;
仲有蕃茄配料,足料!
食兩塊已經好飽,
記得要趁熱食。

另外必叫炸雞,半半炸雞12件可雙併
蜂蜜牛油同芝士炸雞滿滿既蜂蜜牛油同芝士粉
貼心有膠手套提供
炸雞肉嫩juicy,
記得都要趁熱食!😂

另外炸雞仲可以優惠價配啤酒
Happy hour都會有優惠
扺飲。冇酒精嘅飲品,建議可以試吓
海港城必食!
呢間韓式炸雞薄餅店,以瀑布拉絲芝士薄餅聞名,我一直都想去食尖沙咀分店😍 在擁維港海景,店內裝潢新潮時尚,衫嚐呢度嘅炸雞,同埋芝加哥薄餅🍕瀑布式拉絲芝士薄餅,果然名不虛傳😳,薄餅用嘅dough 煙韌好有口感,裡面全是芝士、醬汁。 我揀嘅泡菜海灣芝加哥,薄餅邊加左好多蜜蜂杏仁,香脆有咬口,配料超豐富,有蟹肉棒、鮮蝦、火腿、蘑菇等等。至於蜂蜜蒜泥炸雞,有大細份揀,酥脆香口,雞肉嫩滑多汁,好食到要啜埋手指中午都有好抵食嘅午市套餐,如果喜歡經典薄餅,選擇亦好多,仲可以揀不同批邊

平時食開呢間都係會去銅鑼灣希慎,因為比較方便我收工去食,就快到聖誕,海港城有咁多嘢影,當然順便嚟呢度食吓啦,點知原來佢有海景,地方環境都好靚,食物質素一樣,芝加哥pizza冇得輸,嚟到每一台都必食,另外特別推介魚香青椒炸雞,炸雞炸得非常香脆,加上魚仔嘅鹹香,真係六件都唔夠食😂泡菜海灣芝加哥薄餅 🍕$223魚香青椒炸雞 6件 $153Pineapple Flora Iced Tea $48Madam Raspberry Ale $56Maru 秘製青口鍋 $178韓風蟹肉塔 $153芝士脆條 $98
平時食開呢間都係會去銅鑼灣希慎,因為比較方便我收工去食,就快到聖誕,海港城有咁多嘢影,當然順便嚟呢度食吓啦,點知原來佢有海景,地方環境都好靚,食物質素一樣,芝加哥pizza冇得輸,嚟到每一台都必食,另外特別推介魚香青椒炸雞炸雞炸得非常香脆,加上魚仔嘅鹹香,真係六件都唔夠食😂

泡菜海灣芝加哥薄餅 🍕$223
芝士脆條 $98
  • 芝加哥Pizza
  • 魚香青椒炸雞
2023-12-05 16 浏览
之前呢間已經食過好多次 覺得超好食 近排佢喺尖沙咀海港城開咗新分店 呢度仲有海景睇 好正😛👅泡菜海灣芝加哥𝑃𝑖𝑧𝑧𝑎 $223呢個芝士邊pizza一定要食‼️喺其他地方食唔到咁好食嘅 佢嘅pizza質地好軟熟😋有好多芝士可以拉絲 調味幾有層次 仲有好多大蝦 蘑菇 蟹肉棒 火腿嘅配料 超級好味🤤👅蒜香甜辣秘製炸雞(半份) $118呢個炸雞都係每次嚟一定會叫😍炸得好鬆脆 雞肉都好嫩滑 酸酸甜甜 食完都唔覺得漏 正🤩👅脆炸章魚仔 $96章魚仔都幾大粒 上枱嘅時候好夠熱 唔錯😆👅𝐽𝑒𝑗𝑢 𝑂𝑟𝑎𝑛𝑔𝑒 𝐽𝑢𝑖𝑐𝑒 $38橙汁幾好飲 幾清新😙總括嚟講 呢間餐廳真係好好食 環境又唔錯 大家一定喺呢度一試啊🥰😋 好味:9.23/10🤑 價錢:8.04/10🤗 服務:7.89/10😝 環境:7.99/10😚 衞生:7.85/10🤩 整體:9.20/10

👅泡菜海灣芝加哥𝑃𝑖𝑧𝑧𝑎 $223

😝 環境:7.99/10
😚 衞生:7.85/10
🤩 整體:9.20/10
2023-12-05 17 浏览
好耐無見朋友,今日放假約佢一齊去行街shopping,第一時間就係醫肚先,揀左呢間對住海景食pizza。田園沙律沙律新鮮爽口,不同沙律菜令到口感豐富,加上柚子醬汁味道酸甜開胃。泡菜海灣芝加哥好耐無見最期待呢個pizza,蜜糖杏仁邊入面有大量忌廉芝士,食落十分香甜,pizza材料豐富,蟹肉棒,洋葱,甜椒,大蝦等,加上蛋黃醬味道酸酸甜甜,芝士味濃郁。韓式香辣海鮮意粉海鮮份量好多,魷魚圈同大蝦爽口彈牙,音粉軟硬適中,味道帶少少辣味好惹味。Lychee mojito加上薄荷葉味道清新,飲落甜甜地。

田園沙律

韓式香辣海鮮意粉

Lychee mojito
加上薄荷葉味道清新,飲落甜甜地。
2023-12-04 29 浏览
📍Pizza Maru💡尖沙咀好耐之前試過呢間已經覺得好好食,知道原來尖沙咀開咗間分店,仲要可以望住個維景食Pizza炸雞,即刻拎碰吓運氣坐唔坐到窗邊位,好彩四個人安排到坐窗邊位 ,仲有好天氣,加分加分,之後夜晚都想嚟試一次望住夜景食😆泡菜海灣芝加哥($223)冇錯冇錯,我就係俾呢個pizza吸引黎食。皮邊灑上杏仁片同蜜糖,焗得香脆,中間個醬有少少辣,甜辣甜辣幾正,pizza底厚批,好香麥味有口感,再鋪上海量芝士同料,真係可以瘋狂拉絲。炸雞($223)黎食韓國嘢,點可以唔叫炸雞?今次叫咗半半炸雞,分別係蒜香甜辣秘製炸雞同芝士秘製炸雞. 外皮薄脆鎖住肉汁,雞肉㛒滑。蒜香甜辣味道甜酸均勻,越食越好味。芝士味灑上芝士粉香濃,甜甜地。脆炸章魚仔炸章魚仔都係第一次試,炸得香脆,點上凱撒醬一流,份量都唔少飲品2杯,咖啡同本季限定冰茶。失策左唔記得叫小甜tim
📍Pizza Maru
💡尖沙咀

泡菜海灣芝加哥($223)

炸雞($223)

脆炸章魚仔
炸章魚仔都係第一次試,炸得香脆,點上凱撒醬一流,份量都唔少

飲品2杯,咖啡同本季限定冰茶。失策左唔記得叫小甜tim

2023-11-23 61 浏览
位於海港城既Pizza Maru位置絕佳, 可以飽覽維港景色, 邊食邊欣賞夜景一流店內環境舒適, 地方好大, 座位又多, 空間寬敞唔會迫呢道主打韓式食品, 食物種類非常豐富~~有多款新派食品, 例如特別口味既pizza, 炸雞, 小食等等.....亦有唔同既酒同非酒精飲品.....Lychee Cooler Ade $48有清新嘅荔枝香味又帶少許薄荷葉味道, 飲落好涼爽, 非常解渴~~Mango Makgeolli $58 HH芒果味既韓國傳統米酒~~ 芒果味道香甜濃郁, 同米酒非常夾, 口感濃稠滑順~呢杯既酒精較輕, 只有3%~ 飲完都唔怕醉丫泡菜海灣芝加哥 $223(雙倍馬蘇里拉芝士, 芝士條, 忌廉芝士慕絲, 炒洋蔥, 蘑菇, 鮮蝦, 蟹肉棒, 菠蘿, 粟米, 燈籠椒, 火腿, 蜜糖, 杏仁片, 糖霜, 意大利香芹, 牧場醬, 泡菜蛋黃醬)Pizza賣相相當吸引, 整個pizza都鋪上滿滿既配料~~不論餅面定餅底都充滿濃郁既芝士, 真係超芝味!!! 芝士控必食!!濃郁嘅芝士同各種配料加上酥脆既餅底, 口感豐富, 層次感十足蜂蜜蒜泥炸雞 $123炸雞外皮炸得金黃酥脆, 沾滿甜蜜既蜂

店內環境舒適, 地方好大, 座位又多, 空間寬敞唔會迫
呢道主打韓式食品, 食物種類非常豐富~~
亦有唔同既酒同非酒精飲品.....

Lychee Cooler Ade $48
Mango Makgeolli $58 HH
芒果味既韓國傳統米酒~~
芒果味道香甜濃郁, 同米酒非常夾, 口感濃稠滑順~
呢杯既酒精較輕, 只有3%~ 飲完都唔怕醉丫

泡菜海灣芝加哥 $223

蜂蜜蒜泥炸雞 $123
炸雞外皮炸得金黃酥脆, 沾滿甜蜜既蜂蜜蒜泥醬汁, 味道鹹香帶甜, 蒜味濃郁

雞肉幼嫩多汁, 食晒都唔會膩呢

• 泡菜海灣芝加哥
  • 蜂蜜蒜泥炸雞
2023-11-22 2535 浏览
丫妹考完試約我食餐勁嘅relax心情, 回味Pizza Maru嘅邪惡芝士pizza, 於是就去咗尖沙咀海運大廈LCX分店。呢間分店係Pizza Maru唯一一間可以飽覽維港嘅分店, 不過注意3人以上先有機會安排到欣賞海景嘅卡位, 今晚無約lu…..只能有距離地欣賞靚景。食物方面有各種pizza類, 當然唔少得不同口味嘅炸雞, 有大小份量之分, 兩個人都可以order小份share食。飲品方面有調酒mojito、cocktails, 不過就暫時冇啤酒供應; 唔飲酒嘅亦有數款果汁、水果茶飲選擇。【凱撒沙律】HK$113新鮮爽脆沙律菜, 配上脆而有口感嘅煙肉片、脆麵包粒、芝士碎, 既清新又有層次。每次嚟都定必點芝加哥系列PIZZA, 滿足到我呢個芝士控!【太陽番茄芝加哥】HK$217用上雙倍馬蘇里拉芝士製作, 熱辣辣PIZZA面層有多汁蕃茄片、辣肉腸、茄醬, 再密集灑滿了糖霜, 拎起pizza時, 芝士沿pizza餅底湧出, 拉起超澎湃嘅芝士瀑布, 好邪惡!批邊有如法包般有點咬口, 跟綿密芝士有著強烈口感對比, 每啖除咗有來自茄醬嘅甜酸, 同時更有香醇奶香, 想不到傳統配搭, 有意想不到驚

【凱撒沙律】HK$113
凱撒沙律

每次嚟都定必點芝加哥系列PIZZA, 滿足到我呢個芝士控!
【太陽番茄芝加哥】HK$217
批邊有如法包般有點咬口, 跟綿密芝士有著強烈口感對比, 每啖除咗有來自茄醬嘅甜酸, 同時更有香醇奶香, 想不到傳統配搭, 有意想不到驚喜!
太陽番茄芝加哥

【韓風蟹肉塔】HK$153
梳梳蟹肉、綿密creamy牛油果、青瓜粒, mix咗泡菜蛋黃醬, 令蟹肉更加提鮮, 配有黑米烤薄餅, 飽肚又健康。
韓風蟹肉塔

【Pineapple mojito】HK$75
以雞尾酒做base, 加入梳打汽水, 再放有大量薄荷葉, 有好幾粒菠蘿肉, 薄荷濃郁, 味道很澀, 菠蘿味唔太突出。
Pineapple mojito
2023-11-15
凱撒沙律
太陽番茄芝加哥
韓風蟹肉塔
尖沙咀海港城其實有好多間海景餐廳,望住香港既海景食飯的確係正。但好多間都好貴,加上食物又未必啱小朋友。LCX入面有呢一間pizza maru,絕對推介❣️雖然window seats位有限,但就算唔坐window seats,都望到個海既。海景超靚🥰最緊要係呢間餐廳唔貴,d野食又算啱小朋友。第一推介係佢嘅芝加哥薄餅❣️有蜜糖杏仁邊嘅,更加係推介之中嘅推介 ❣️🍕薯角炭燒雞肉芝加哥薄餅雙倍mozzarella cheese,仲有芝士條,再加cream cheese,拉絲芝士滿瀉😍咬一啖可以睇到佢個芝士成1cm咁厚🤩雞肉都算大件,上面會有少少bbq醬,輕微辣辣地;仲有啲菇同蕃茄配料。因為實在太足料了!完全睇少咗佢,食兩塊已經好飽😂另外推介既就係佢既炸雞❣️某啲口味嘅可以揀半半炸雞,$223就有12件,我哋揀咗蜂蜜牛油秘制炸雞&芝士秘制炸雞,呢兩隻味道都唔算好辣,好貼心有膠手套提供,一邊望住海景,一邊手撕炸雞,正👍千祈唔好錯過呢間海景餐廳❣️
尖沙咀海港城其實有好多間海景餐廳,
望住香港既海景食飯的確係正。
但好多間都好貴,加上食物又未必啱小朋友。

LCX入面有呢一間pizza maru,
絕對推介❣️

雖然window seats位有限,
但就算唔坐window seats,
都望到個海既。
海景超靚🥰

最緊要係呢間餐廳唔貴,d野食又算啱小朋友。

第一推介係佢嘅芝加哥薄餅❣️
有蜜糖杏仁邊嘅,更加係推介之中嘅推介 ❣️

🍕薯角炭燒雞肉芝加哥薄餅

雙倍mozzarella cheese,
仲有芝士條,再加cream cheese,
拉絲芝士滿瀉😍

咬一啖可以睇到佢個芝士成1cm咁厚🤩

雞肉都算大件,上面會有少少bbq醬,輕微辣辣地;
仲有啲菇同蕃茄配料。
因為實在太足料了!
完全睇少咗佢,食兩塊已經好飽😂

另外推介既就係佢既炸雞❣️
某啲口味嘅可以揀半半炸雞
$223就有12件,
我哋揀咗蜂蜜牛油秘制炸雞&芝士秘制炸雞
呢兩隻味道都唔算好辣,
好貼心有膠手套提供,
一邊望住海景,一邊手撕炸雞
正👍

千祈唔好錯過呢間海景餐廳❣️

2023-11-19 49 浏览
人氣店Pizza Maru但一路都無機會試,因為實在太多人排隊喇,而家開咗間喺海港城,喺晚餐食唔到嘅情下,同老公去食個Lunch 啦!餐廳位於尖沙咀海港城 LCX ,淺色木系色調裝修, 配合餐廳嘅落地玻璃,可以飽覽維港海景,真係非常舒服。本身set lunch menu都已經好吸引,但係難得嚟到,睇下A La Cart menu有咩啱食先!前菜,我地叫咗脆炸章魚仔,外層炸得非常鬆脆,章魚新鮮,就算炸過之後都好鮮嫩爽口,一啲都唔韌而且非常多汁,配搭MARU 凱撒醬相當一流。之後就係韓式海陸Pizza ,餡料包括香辣蝦,韓式烤肉,香辣薯角,蘑菇,青椒,辣椒碎,牧場醬,酸忌廉醬,馬蘇里拉芝士,意大利香芹,紫洋蔥。 味道豐富,酸酸甜甜再加少少辣味,而且仲有勁多芝士🧀批底煙韌唔算厚,表皮香脆,牛肉仲唔韌,同埋有薯角嘅Pizza真係第一次食,原來都幾夾,除咗飽肚,仲增加咗口感。有得Pizza又點可以無炸雞,我地order嘅係首爾醬油咖哩粉炸雞🍗炸雞新鮮即炸,雖然唔算好大舊,但係以質素取勝。熱到拎唔起但係鍾意佢夠新鮮👍🏻 食落有淡淡嘅咖喱味外脆內嫩,食落勁juicy。飲品我地就叫咗Peach Lim

飲品我地就叫咗Peach Lime Iced Tea同Honey Yuza Ale,好味又青新,甜度恰到好處,係啤酒以外嘅一個好選擇。
2023-11-18 34 浏览
韓國人氣Pizza Maru炸雞pizza店已開到第六間啦。係尖沙咀LCX的分店裝修設計好有特色, 擁有180度無敵海景, 邊食炸雞pizza邊欣賞維港景色, 真係chill到爆! 不過靠窗邊只有三枱座位, 先到先得呢。芝士秘製炸雞 $118 (for 6pcs) 炸雞沾滿芝士粉,賣相相當吸引,芝士粉微甜,炸雞外脆內軟,炸完都仲係咁juicy唔乾身,好食!脆炸章魚仔 $96 賣相好似一舊舊炸物,外層酥脆, 內層軟,每件入面都有2-3隻八爪魚仔,一啖咬落有齊多種享受,大滿足!Bellini $58 係Peach puree cocktail,入口有桃味,微甜,酒精濃度不高,易入口!
不過靠窗邊只有三枱座位, 先到先得呢。
芝士秘製炸雞 $118 (for 6pcs)

脆炸章魚仔 $96

Bellini $58

2023-11-16 41 浏览
同好友約左收工係海港城LCX行街 順便睇下有咩好野食 途經Pizza Maru 好友就拉停我 話呢間餐廳好好味 都唔知原來LCX都有開佢地既分店 一於入去食! 靠邊窗仲可以睇到維港景色🌃魚香青椒炸雞🍗(6件)醬油炸雞配上韓國🇰🇷直送虎皮青椒與鯷魚乾又幾特別啵 一上檯就有濃香既青椒🫑味鬆脆嘅外層沽滿小魚乾 配上甜甜既醬汁 肉質嫩滑又多汁肉食主義🍕 (蕃茄醬底) Regular size 10”Pizza內裡餡料都幾豐富 有牛小排, 香辣雞肉, 紫洋蔥, 火腿, 西蘭花, 車厘茄, 蘑菇馬蘇里拉芝士🧀拉絲效果出眾配上泡菜蛋黃醬&酸忌廉醬 夠哂開胃飲品🍸Lychee Makgeolli 帶有淡香荔枝味既米酒🍶好易入口Peach🍑 Lime Iced Tea 香桃味唔會過甜 水果茶配上炸雞同薄餅又可以解油膩感
同好友約左收工係海港城LCX行街 順便睇下有咩好野食
途經Pizza Maru 好友就拉停我 話呢間餐廳好好味
都唔知原來LCX都有開佢地既分店 一於入去食!

靠邊窗仲可以睇到維港景色🌃

魚香青椒炸雞🍗(6件)
醬油炸雞配上韓國🇰🇷直送虎皮青椒與鯷魚乾
又幾特別啵
一上檯就有濃香既青椒🫑味
鬆脆嘅外層沽滿小魚乾
配上甜甜既醬汁 肉質嫩滑又多汁

肉食主義🍕 (蕃茄醬底) Regular size 10”
Pizza內裡餡料都幾豐富

帶有淡香荔枝味既米酒🍶好易入口
Peach🍑 Lime Iced Tea
香桃味唔會過甜
水果茶配上炸雞同薄餅又可以解油膩感

自從Pizza Maru進駐海港城後隨即成為我的「尖沙咀飯堂」之一,不時在附近逛街都會選擇Pizza Maru。蜂蜜蒜泥炸雞 ($123)炸雞雖然舖滿蜂蜜蒜泥醬但外皮依然保持鬆脆,肉質一如既往嫩滑多汁,整體以蜂蜜甜味為主並隱約帶陣陣蒜頭辛香。火辣秘製炸雞 ($118)韓式辣醬本來略帶微甜,辣味與鹹味再比一般韓式辣醬更重,但整體而言辣度依然相對大眾化。泡菜海灣芝加哥 ($223)芝加哥薄餅裡裡外外均充滿雙重Mozzarella芝士、芝士條及忌廉芝士慕絲,從來都不負所望澎湃滿瀉,其他配料包括鮮蝦、蟹肉棒、火腿、菠蘿、炒洋蔥、蘑菇、粟米等。醬料分別用上牧場醬及泡菜蛋黃醬兩種,味道酸甜並帶微辣;批邊舖上杏仁片再灑上糖霜,烤得香脆之餘更帶濃厚蜜糖甜香。Mango Passion Iced Tea ($48)果味酸甜清爽。

蜂蜜蒜泥炸雞 ($123)
蜂蜜蒜泥炸雞

火辣秘製炸雞 ($118)
火辣秘製炸雞

泡菜海灣芝加哥 ($223)
泡菜海灣芝加哥

Mango Passion Iced Tea ($48)
果味酸甜清爽。
蜂蜜蒜泥炸雞
2023-11-13 47 浏览
見到朗豪個間成日排長龍,想試哩間pizza好耐! 原來LCX都開左仲無咁多人排隊添😏窗邊位幾靚呀對住個海景! 不過我地入座個陣full左無得坐,另外個邊就似美式風格。哩度d pizza款好特別又多款,樣樣都想試! 仲可以配特色批邊,選擇困難症既我表示痛苦😂最後決定🫵🏻Gangnam Cowboy($188)+Gold Edge(13吋$45)牛小排配牛排醬同蛋黃醬既味道好突出,mozzarella 芝士勁‼️厚‼️一咬落去直程食到層軟綿綿既芝士😍仲有一堆紫洋蔥,蘑菇,意大利香芹增添口感同味道。非常值得試下特色手工批邊! 金芝邊係蕃薯蓉🍠配搭兩款芝士而成,焗到批邊香脆,蕃薯蓉香甜加埋芝士焦香,真係勁邪惡😈另外哩度d炸雞🍗都好出色! 蜜糖牛油味($118)中意佢唔係醬汁而係粉,唔會令炸雞濕軟,咬落去就係即炸既香脆。味道岩岩好唔會過重,雞肉仲好juicy唔會乾爭爭😋又pizza又炸雞所以一定要飲番d清新野飲,哩兩款冰茶都係水果加茶底,解膩good fit👍🏻🥭Mango Passion Iced Tea🥭🍍Pineapple Flora Iced Tea🍍

🥭Mango Passion Iced Tea🥭
🍍Pineapple Flora Iced Tea🍍
2023-11-12 61 浏览
食物水準不錯炸雞同pizza 都有特其他店未必有既味但佢地爛尾錯在佢地漏單催客還枱,你個pizza 等左成半個幾鐘個遲我地勁多入黎果啲都食完我地都未有上到台都即食啦未食到一半就提我埋單見我岩岩清哂pizza就即9沖埋黎問點俾錢個口仲成口pizza 認真急到咁咩?90分鐘我都未突17:40入座最後19:10走突都係因為你漏單錯不在我俾完錢飲多啖水又9沖埋黎話我地夠鐘發神經好食又點?催到咁下次點敢入去慢一秒都罰你咁
食物水準不錯
炸雞同pizza 都有特其他店未必有既味

但佢地爛尾
錯在佢地漏單
催客還枱,你個pizza 等左成半個幾鐘
個遲我地勁多入黎果啲都食完
我地都未有